Parlamentul a adoptat noi măsuri legislative pentru a consolida securitatea energetică a Republicii Moldova

TVR Moldova, 30 mai 2024 13:20

Hotărârile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind retragerea licențelor pentru nerespectarea cerințelor în activitatea de transport al gazelor naturale și asigurarea cu stocuri de securitate de gaze naturale nu vor putea fi suspendate. O inițiativă legislativă propusă de un grup de deputați PAS a fost adoptată de Parlament.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 10 minute
17:40
Desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziului a fost în mare parte regulamentară, fără incidente, însă în unele comisii raionale de evaluare „au rămas în continuare vechile practici defectuoase de evaluare a testelor”. Aceasta este una dintre concluziile monitorizării examenelor desfășurată de către Ministerul Educației și Cercetării, transmite MOLDPRES.
Acum 30 minute
17:20
Are o carieră sportivă de peste 20 ani și deține un record absolut pentru sportul din Republica Moldova. Vorbim despre Zalina Marghiev, atleta care concurează în proba de aruncare a ciocanului. Recent, și-a doborât propriul record, dar și cel național, după ce a aruncat ciocanul la aproape 76 metri, la turneul internațional „Dionisopolis”, care s-a desfășurat în Bulgaria, și astfel a obținut biletul de participare la Jocurile Olimpice de la Paris.Cum se pregătește pentru Olimpiadă, dar și cât de departe își dorește să arunce ciocanul, ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
Acum o oră
17:10
Președinta Maia Sandu a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentanții țărilor care fac parte din alianța „Triunghiul de la Weimar”, și anume Ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, Anna Lührmann, Ministrul Afacerilor Europene al Poloniei, Adam Szłapka și Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Paul Graham.
16:50
Iluzionistul și mentalistul Mihai Kovali ne-a spus cât de des un magician trebuie să învețe trucuri noi și de unde se inspiră cel mai des.
Acum 2 ore
16:40
IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitaliceacă atrage atenția asupra faptului că se atestată o situaţie îngrijorătoare privind incidentele cu implicarea copiilor, iar consecințele sunt grave.
16:20
Andrei Chistol, Secretar de Stat la Ministerul Culturii ne-a vorbit despre artiști și programul evenimentului.
16:10
Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că Guvernul de la București va introduce salariul minim european în România cu scopul de a proteja puterea de cumpărare și de a ridica salariul mediu brut la “cât mai aproape de 50% din salariul mediu net pe economie”.
16:00
Scriitorul Spiridon Vanghelie a încetat din viață la numai câteva zile după ce a împlinit vârsta de 92 de ani.
15:50
Scriitorul Spiridon Vanghelie a încetat din viață la numai câteva zile după ce a împlinit vârsta de 92 de ani.
15:50
De e vară sau iarnă, ceaiul are aceleași beneficii pentru sănătate. Dar pentru că e vreme toridă, îl putem consuma rece, aşa cum ne recomandă nutriționiștii. De ce, totuși, este atât de bine să-l consumăm, a aflat colega noastră Andreea Iriciuc, de la un specialist în domeniu.
Acum 4 ore
15:40
Guvernul a aprobat Decizia protocolară cu privire la aprobarea poziției generale a Republicii Moldova la prima Conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, care va avea loc marți, 25 iunie la Luxemburg.
15:40
Cercetătorii științifici și cadrele didactice din domeniul științelor juridice sunt invitați să participe la Conferința practico-științifică „Constituția Republicii Moldova la 30 de ani și integrarea europeană”. Evenimentul este organizat de Parlament la 29 iulie cu ocazia marcării a trei decenii de la adoptarea legii supreme a țării, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
15:30
Guvernul a aprobat Decizia protocolară cu privire la aprobarea poziției generale a Republicii Moldova la prima Conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană, care va avea loc marți, 25 iunie la Luxemburg.
15:20
Monica Babuc, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău ne-a oferit detalii despre acest eveniment.
15:10
În instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, cu finanțare de la bugetul de stat, vor fi admise 8697 persoane. Cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025, pliate pe necesitățile pieții muncii inclusiv.
15:10
Cele 27 de țări ale Uniunii Europene au confirmat că marțea viitoare vor deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, a anunțat vineri președinția belgiană a Consiliului UE pe rețeaua X, potrivit agenției AFP
14:50
Diana Crudu, antreprenoare și o susținătoare fidelă a producătorilor noștri ne-a spus ce găsim la târgurile din această perioadă, care sunt prețurile și de ce e ar fi bine să mergem.
14:40
Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) va avea o nouă atribuție ca urmare a aprobării vineri, 21 iunie, de către Guvern a mai multor modificări în statutul companiei. Noua atribuție va consta în evaluarea tehnologiilor medicale și oferirea de informații esențiale în procesul decizional cu referire la alocarea mijloacelor financiare din fondurile de asigurare medicală obligatorie pentru procurarea serviciilor de sănătate bazate pe cele mai eficiente tehnologii.
14:20
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) desfășoară în perioada vacanței de vară, activități de prevenire a situațiilor de risc în taberele de odihnă pentru copii din toate raioanele țării. În acest context, astăzi IGSU în colaborare cu IGP au desfășurat activități de instruire a copiilor privind normele de securitate personală în diverse situații de urgență.
14:10
Municipiul Bălți va putea deveni un centru urban competitiv și sustenabil, în baza Programului Național de accelerare a dezvoltării mun. Bălți în calitate de pol de dezvoltare pentru anii 2024 – 2028, aprobat, astăzi, de Guvern. Documentul include acțiuni și proiecte necesare pentru ca municipiul Bălți să devină mai atractiv pentru locuitori, antreprenori și vizitatori.
14:10
Îndrăgostită de viață, muzică, teatru, oameni, energica Aliona Triboi este următoarea invitată a emisiunii „Istorii cu tâlc”. Artista a povestit despre primii pași în scenă, relația cu fiicele, cu soțul ei Ghenuț (actorul Ghenadie Gâlcă), oamenii care i-au fot alături în parcursul artistic dar și despre planurile de viitor. Emisiunea va fi difuzată duminică, 23 iunie, ora 22:00, la TVR Moldova. Să urmărim câteva secvențe.
13:50
Călătorie de șapte zile, două spectacole jucate, patru orașe vizitate și sute de emoții stârnite în rândul iubitorilor de teatru din România. Acestea sunt câteva dintre obiectivele realizate de echipa Teatrului ,,Alexei Mateevici” în turneul în România. Datorită unui schimb cultural, ,,Micul Prinț", în regia lui Mihai Ţărnă, și ,,ARTA", în regia lui Slava Sambriș, au fost jucate pe scenele teatrelor românești. Impresiile actorilor, conexiunea cu publicul de peste Prut şi teatrul fără graniţe sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
Acum 6 ore
13:40
Guvernul a ratificat astăzi cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar.
13:20
Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie și/sau în folosință proprietate imobiliară altor persoane fizice, inclusiv prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.
13:10
Conferință de presă susținută de ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, privind primele concluzii ale monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului în opt raioane și informații despre reevaluarea testelor
12:50
În data de 20 iunie 2024, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP).
12:40
Conferință de presă susținută de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, împreună cu miniștrii din „Triunghiul de la Weimar”: Anna Lührmann - ministra de stat pentru Europa și Climă a Germaniei, Adam Szłapka - ministrul pentru Uniunea Europeană a Poloniei, și Graham Paul - ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova
12:30
Astăzi s-a întrunit Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), prezidată de Președinta Maia Sandu. Membrii Comisiei au discutat despre poziția generala de negociere a Republicii Moldova în cadrul primei Conferințe interguvernamentale Moldova - UE, care va avea loc pe 25 iunie la Luxemburg. Poziția de negocieri urmează să fie aprobată astăzi de Guvern.
12:20
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 iunie 2024
12:10
Ieri, 20 iunie, a avut loc dezbaterea "Beneficiile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană", organizată de Clubul "Moldova - UE" la Parlamentul European din Bruxelles. În cadrul evenimentului, speakerii au evidențiat impactul pozitiv, atât economic, cât și social, pe care cetățenii Republicii Moldova îl vor resimți deja în perioada integrării.
11:50
Washingtonul a anunţat joi interzicerea programelor antivirus ruseşti Kaspersky în SUA, precum şi pentru cetăţenii americani peste tot în lume, reproşând acestui gigant din domeniul securităţii cibernetice apropierea sa de Moscova, informează AFP şi Agerpres.
Acum 8 ore
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 21 iunie 2024. Subiectul „Sondaj național: finanțele gospodăriilor casnice”
11:20
Astăzi s-a întrunit Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), prezidată de Președinta Maia Sandu. Membrii Comisiei au discutat despre poziția generala de negociere a Republicii Moldova în cadrul primei Conferințe interguvernamentale Moldova - UE, care va avea loc pe 25 iunie la Luxemburg. Poziția de negocieri urmează să fie aprobată astăzi de Guvern.
11:10
Are loc ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 iunie 2024.
10:50
Cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Republica Slovenia vor putea benefica de pensii și de alte indemnizații sociale. Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, privind inițierea negocierii Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Slovenia a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.
10:40
78 de femei care practică activități economice agricole din 16 raioane sunt ajutate de PNUD să adopte soluții de eficiență energetică și energie regenerabilă în afacerile și gospodăriile lor, cu sprijinul financiar al Elveției și al Japoniei. Suportul, în valoare totală de aproximativ 650.000 de dolari, oferit în formă de echipamente și servicii, vine să completeze efortul de consolidare a capacităților femeilor în domeniul practicilor agricole sustenabile și al eficienței energetice integrate.
10:20
Jurnalistul Vasile Munteanu va discuta cu invitații săi despre începerea negocierilor de aderare la UE pe 25 iunie și șansele ca referendumul pentru integrarea europeană să treacă pe 20 octombrie, provocările și amenințările Rusiei în acest context, dar și securitatea în regiune și ajutorul pentru Ucraina. În studio vor veni fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă și expertul în politică externă de la București, Mihai Isac.
10:10
Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere.
09:50
Canalul media rusesc de opoziție Astra a anunțat că forțele de la Kremlin au aruncat trei bombe în regiunile controlate de Rusia în această săptămână. Nu au fost raportați răniți, dar Astra a apreciat că numărul total al bombelor lansate de Rusia pe teritoriile proprii și pe teritoriile ocupate ale Ucrainei a ajuns la 103 în ultimele 4 luni, scrie Business Insider.
Acum 12 ore
09:40
Conferinţa internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”.
09:20
Moneda unică europeană încheie această săptămână cu o ieftinire de patru bani, având o cotație oficială de 19 lei și 17 bani, transmite MOLDPRES.
09:10
Parlamentul olandez a votat joi pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei, eliminând ultimul obstacol formal pentru ca UE să deschidă în mod oficial discuțiile de aderare cu ambele țări săptămâna viitoare. Deși încă înainte de aceasta noul guvern olandez, condus de prim-ministrul Dick Schoof, a făcut publică decizia că va sprijini parcursul de aderare al ambelor țări, poziția necesita aprobarea oficială a Parlamentului, transmite IPN cu referire la Euractiv.
08:50
Candidatura fostului șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a fost agreată astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități pentru postul de secretar general al Legislativului, comunică MOLDPRES.
08:40
În condițiile în care actorii proruși își unesc forțele pentru boicotarea referendumului, rata de participare ar putea fi sub 33%. Opinia aparține directorului adjunct al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogîldea. Potrivit expertului, o rată de participare sub pragul necesar pentru validarea plebiscitului va însemna un eșec pentru guvernanți, în calitate de inițiatori ai acestei idei. Mihai Mogîldea le sugerează reprezentanților PAS să cheme oamenii la urne, indiferent de opțiune lor politică, notează IPN.
08:20
Selecţionata Spaniei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Italia, campioana en titre, cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, în Grupa B.
08:10
În perioada estivală, numărul troleibuzelor care circulă pe străzile municipiului Chișinău a fost redus cu peste 10%. Aproape jumătate din mijloacele de transport sunt dotate cu sistem de aer condiționat, informează MOLDPRES.
07:50
Scriitorul Dumitru-Dan Maxim este invitatul noului interviu la emisiunea „Dialoguri Colorate” de la TVR MOLDOVA.
07:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi, 21 iunie, vremea va fi caldă, însorită, cu maxime termice confortabile, care nu vor depăși 29 de grade Celsius. Vântul va sufla din sud-vest moderat.
Acum 24 ore
23:10
Actorul canadian Donald Sutherland, interpret în pelicule precum 'M*A*S*H' şi 'The Hunger Games', a decedat joi la Miami, la vârsta de 88 de ani, informează agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.ro
22:50
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat joi decizia României de a dona Ucrainei o baterie de rachete antiaeriene Patriot, considerând-o "foarte necesară" pentru consolidarea apărării aeriene a teritoriului ucrainean în faţa atacurilor Rusiei, relatează agenţia EFE, scrie Agerpres.ro
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.