Luminița Odobescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe din NATO, la Praga. Șefa diplomației române va puncta necesitatea unui sprijin adecvat al Alianței pentru R. Moldova

TVR Moldova, 30 mai 2024 11:20

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va participa, în perioada 30 – 31 mai 2024, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre NATO, desfășurată la Praga, se arată într-un comunicat emis de MAE de la București.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 8 ore
23:10
Actorul canadian Donald Sutherland, interpret în pelicule precum 'M*A*S*H' şi 'The Hunger Games', a decedat joi la Miami, la vârsta de 88 de ani, informează agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.ro
22:50
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat joi decizia României de a dona Ucrainei o baterie de rachete antiaeriene Patriot, considerând-o "foarte necesară" pentru consolidarea apărării aeriene a teritoriului ucrainean în faţa atacurilor Rusiei, relatează agenţia EFE, scrie Agerpres.ro
Acum 12 ore
22:30
Avantajele programelor guvernamentale pentru modernizarea localităților, dezvoltarea rutelor turistice și necesitatea de consolidare a eforturilor în procesul de integrare europeană au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu reprezentanții autorităților publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Ștefan Vodă, unde șeful Executivului întreprinde, astăzi, o vizită de lucru.
22:10
Reprezentantul Serviciului Vamal, împreună cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Finanțelor, Agenției Naționale de Sănătate Publică și Serviciului Fiscal de Stat au făcut parte din delegația Republicii Moldova, care a efectuat o vizită de studiu în or. Stockholm, Suedia.
21:50
Prim-ministrul Dorin Recean a marcat Ziua mondială a refugiaților alături de mai mulți copii ucraineni, care se află, în prezent, în raionul Ștefan Vodă. Șeful Executivului a menționat că această zi este o ocazie în plus pentru a ne aminti despre solidaritatea, empatia și ospitalitatea de care dau dovadă cetățenii Republicii Moldova.
21:20
Armata rusă a utilizat joi pentru prima oară o bombă glisantă de trei tone (FAB-3000) împotriva unui punct de concentrare a trupelor ucrainene în regiunea Harkov (nord-est), potrivit EFE, citată de Agerpres.
21:10
După finală disputată la Girona, în luna martie, Radu Albot nu poate reveni pe drumul victorios și joacă doar câte două-trei meciuri la fiecare competiție. De această dată, tenismenul basarabean s-a oprit în optimile de finală ale turneului de la Ilkley.
20:50
Un eveniment de orientare în carieră, desfăşurat la Chişinău, a fost prilej de discuţii despre profesiile viitorului, dar şi despre oportunităţi pentru tinerii care vor să studieze o specialitate din domeniul industriilor creative. Forumul "Profesiile Viitorului" promovează noile tendinţe pe piaţa muncii şi tehnologiile avansate în care umanitatea îşi pune toate speranţele pentru o viaţă mai bună.
20:30
„Șor stă în Moscova, a cerut azil politic acolo, și-a creat guvern în exil, dispune de sume enorme pentru destabilizare cărora Republica Moldova cu greu le face față”, a declarat istoricul Octavian Țîcu la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.
20:10
Agenţii imobiliari din Republica Moldova vor activa după reguli noi. Potrivit unei iniţiative legislative propuse de deputaţii PAS, aceştia vor putea activa doar în baza unei autorizaţii eliberată după încheierea unor cursuri specializate.
19:50
Sistemul energetic al Republicii Moldova poate fi îmbunătățit prin modernizarea instalaţiilor de încălzire centralizată și eficiența energetică a blocurilor de locuit. Asta ar reduce tarifele la căldură şi consumul. Până la sfârșitul anului, un studiu, realizat cu sprijinul Băncii Mondiale urmează să ofere soluții eficiente pentru municipiul Chișinău. Între timp, Întreprinderea "Termoelectrica" realizează lucrări pentru reducerea consumului de combustibil la echipamentele existente. Investiţiile se ridică la sute de milioane de euro.
19:30
Anul acesta, înscrierea la programele de licență și masterat în universitățile din Republica Moldova se va face şi online.
19:10
Au fost nevoiţi să-şi părăsească ţările din cauza conflictelor, persecuţiilor sau violenţelor. Este povestea tragică a peste 120 de mii de refugiaţi pentru care Republica Moldova a devenit a doua casă. Sub deviza "Să rămânem uniţi pentru a-i sprijini pe cei care sunt forțați să își abandoneze casele", la Chişinău a fost sărbătorită astăzi Ziua Mondială a Refugiaţilor.
18:50
Republica Moldova se confruntă cu o serie de provocări în apropierea alegerilor prezidențiale, proces democratic pe care Statele Unite ale Americii sunt angajate să îl susţină. Declaraţia a fost făcută de Ambasadorul Michael Carpenter, director pentru Europa în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA. Oficialul a mai spus că Washingtonul va oferi un sprijin de neclintit pentru Republica Moldova şi Ucraina, înaintea lansării negocierilor de aderare cu Uniunea Europeană.
18:30
Unii dintre agricultorii din Republica Moldova sunt îngrijoraţi că ar putea rămâne fără subvenţii, anul acesta. Reprezentanţii asociaţiei Forţa Fermierilor afirmă că, până acum, s-a cheltuit aproape 70% din fondul pentru plata ajutoarelor, iar banii rămaşi nu ajung pentru toţi cei care au depus cereri la AIPA. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun, însă, că au cerut resurse financiare suplimentare de la Ministerul Finanţelor, iar o decizie se va lua la următoarea rectificare de buget.
18:10
Despre procesul de creație, ne-a vorbit Marin Crețu (Kapushon).
17:50
Mariana Cojocaru, refugiată din Fâșia Gaza ne-a povestit despre viața sa de înaintea războiului și cum a fost să revină în Republica Moldova.Ce diferențe a observat și ce obstacole a întâmpinat.
Acum 24 ore
17:40
În aceste zile, de pe 17 până pe 22 iunie, Republica Moldova găzduiește una dintre cele mai importante competiții internaționale din lumea tenisului „Billie Jean King Cup. Turneul se desfășoară la Clubul de tenis de la Arena Chișinău, cu acces liber. Cine din tenismenele noastre ne reprezintă țara la acest turneu foarte important, dar și cât de motivate sunt, jucând acasă, ne-a spus colegul nostru Alexandru Leahu.
17:20
Utilizatorii aplicației Revolut Lite din Republica Moldova au fost notificați că serviciul își va înceta activitatea începând cu data de 20 iulie 2024. Într-un comunicat de presă al companiei, se menționează că Revolut urmează să se retragă și din alte 15 țări sau regiuni.
17:10
După o săptămână productivă de muncă, merităm și noi să ne odihnim plăcut şi frumos. Şi pentru că se apropie weekendul, venim cu recomandări de evenimente şi activităţi interesante ce vor avea loc sâmbătă și duminică.
16:50
Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) anunță o creștere a rezervărilor de 20% pentru litoralul românesc în luna iunie a acestui an, față de iunie 2023, în special pentru 1 iunie și pentru minivacanța de Rusalii, potrivit unui comunicat de presă.
16:40
Ne putem bucura de frumuseţea florilor mai mult timp, dacă ştim cum să le îngrijim corect. În cele ce urmează, aflăm mai multe despre hortensii, flori care au fost mai întâi cultivate în Japonia și China, iar acum, le avem şi noi.
16:30
Artistul Plastic VITALIE GRIȘCIUC ne-a povestit cu ce impresii a revenit din Italia unde a avut loc Salonul de Carte și Pictură și cum a fost întâlnirea cu publicul.
16:30
„Sunt recunoscător României și Președintelui Klaus Ioahnnis pentru luarea deciziei de a oferi Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot”, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o postare pe X.
16:20
Compania aeriană națională a României, TAROM, își reafirmă angajamentul față de promovarea turismului în Republica Moldova și dezvoltă constant soluții de călătorie pentru turiștii români și internaționali care doresc să viziteze frumusețile culturale și obiectivele turistice din această țară.
16:10
E vară, iar asta înseamnă că trebuie să ne bucurăm de soare, de mare... să ne bronzăm, pentru că asta înseamnă frumusețe și sănătate. Totuși, nu uităm de protecția împotriva razelor ultraviolete. Mai multe detalii, în următorul material.
15:50
Ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul țării.
15:40
Sergiu Revencu, medic chirurg, conferențiar universitar, doctor în științe medicale ne-a spus cum ar putea fi îmbunătățit sistemul de sănătate pentru a sprijini mai bine lucrătorii medicali și farmaciștii
15:30
Președintele Klaus Iohannis a informat, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării că “i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale după ședința CSAT.
15:30
Consiliul Suprem de Apărarea Ţării (CSAT) a decis joi ca România să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei. Decizia a fost anunţată printr-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială după şedinţa CSAT, desfăşurată la Palatul Cotroceni.
15:20
Serviciul Fiscal de Stat informează că, termenul limită de achitare a impozitului pe venit în rate pentru trimestrul II al anului curent este data de 25 iunie 2024.
15:10
Dumitru Talmazan, expert în marketing ne-a spus cine sunt acești troli și cum pot influența imaginea unei persoane în spațiul virtual.
15:00
Luminița Suveică, medic endocrinolog, nutriționist, conferențiar universitar ne-a vorbit despre ce alimente și băuturi sunt cele mai recomandate pentru a ne menține hidratați și sănătoși în timpul caniculei.
14:50
Uniunea Europeană va impune sancțiuni fără precedent asupra sectorului profitabil al gazelor naturale din Rusia, marcând o măsură semnificativă care ar putea secătui sute de milioane de euro din visteria Moscovei, potrivit anunțului făcut de președinția belgiană a Consiliului UE. Această decizie, la care au ajuns joi dimineață ambasadorii UE, vine după săptămâni de opoziție dură din partea Germaniei și Ungariei cu privire la diferite părți ale celui de-al 14-lea pachet de sancțiuni în contextul războiului din Ucraina, relatează Politico.
14:40
Dumitru Vieru, șef-adjunct al Direcției Generale Prevenție, IGSU ne-a spus cum să ne protejăm, ce să facem, de la cine cerem ajutor și care sunt măsurile de siguranță.
14:20
Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor putea asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, comunică moldpres.
14:10
Nicolae Glib, cântăreț de muzică populară, Artist al Poporului ne-a vorbit despre programul evenimentului.
14:10
Fără îndoială, moștenirea unor mari oameni de cultură, poate fi reper și pentru artiștii de azi. Dumitru Scvorțov-Russu a fost sculptorul care a lăsat lucrări de patrimoniu orașelor Călărași și Chișinău, dar și altor localități din Republica Moldova. Sculpturile sale reflectă idei inovatoare pentru acele timpuri, iar una dintre lucrări a devenit simbol al unui festival național. Detalii, aflăm dintr-un reportaj realizat de Anatol Fornea.
13:50
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de mâine, 21 iunie.
13:40
La începutul lunii iunie a fost redeschisă circulația pe Transalpina, unul dintre cele mai frumoase drumuri naționale din România. Acesta se află în Munții Parang, din Carpații Meridionali, și reprezintă cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Paul Urdele, la 2 145 de metri.
13:40
Cahul Business Summit, cel mai important eveniment local dedicat dezvoltării mediului de afaceri și antreprenoriatului din regiunea de sud, a revenit cu o nouă ediție. Evenimentul reprezintă o oportunitate de conexiune a antreprenorilor din regiune cu actorii de dezvoltare economică, partenerii naționali și internaționali, experți din domeniul digitalizării, dar şi cu potențiali investitori. Portofoliile de investiții și oportunitățile de granturi pentru regiunea Cahul, proiectele de digitalizare și modalitățile de integrare a soluțiilor digitale în afaceri sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:20
Compania "Nova Lines", specializată în transportul de mărfuri pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, celebrează 10 ani de activitate. Fondată de un cetăţean al Republicii Moldova, firma are în prezent un call centru la Chişinău, cu peste 150 de angajaţi care asigură procedurile de logistică.
13:10
În ziua de azi, pentru mulți, timpul înseamnă bani și mereu suntem implicați în tot felul de activități care ne aduc nu atât satisfacție, cât un venit consistent. Însă, pentru oamenii cu har de la Dumnezeu, împlinirea arată altfel.
12:50
Trei drumuri regionale vor fi reparate cu sprijinul Băncii Mondiale. Lucrările vor fi efectuate după ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și directoarea de țară a Băncii Mondiale în Moldova, Inguna Dobraja, au semnat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în valoare totală de 92,4 mil de dolari și Acordul de Finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în valoare de 5,6 mil de dolari, în vederea implementării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”, transmite MOLDPRES.
12:40
Ion Ștefanovici, director al Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale ne-a spus pentru cine este organizat acest forum și cât de importante sunt asemenea evenimente pentru economia Republicii Moldova, dar și a României.
12:20
Un cetățean străin este documentat de către polițiștii de frontieră pentru deținerea și utilizarea actelor oficiale false.
12:10
Minotauri, marțieni și sfincși pot fi văzuți la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși”. Nu e o glumă, pentru că vorbim despre lucrările artistului Mihai Brunea, rupte parcă dintr-o altă realitate.
11:50
Un atac masiv al rușilor a avariat instalații de infrastructură energetică civilă în patru regiuni din Ucraina, anunță compania ucraineană Ukrenergo, scrie G4Media.ro
11:40
Asociația Obștească „Forța Fermierilor” solicită Guvernului să majoreze fondul de subvenționare ori să prioritizeze plata subvențiilor pentru fermierii micro, mici și mijlocii, transmite IPN.
11:20
Italia este partener strategic și prieten apropiat al României. Parteneriatul nostru consolidat se bazează pe relații politice, economice și culturale deosebit de strânse și a devenit mai puternic prin prezența în Italia a uneia dintre cele mai mari comunități românești și, în România, a comunității istorice și societății active de oameni de afaceri italieni, a afirmat premierul Marcel Ciolacu la întrevederea cu președintele Sergio Mattarella, scrie Caleaeuropeană.ro
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.