Ceața a dat peste cap cursele aeriene: Se atestă întîrzieri

Realitatea.md, 30 mai 2024 08:00

Ceața din dimineața aceasta a creat probleme pentru traficul aerian. Mai multe avioane atestă întârzieri la decolare și aterizare. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!   Articolul Ceața a dat peste cap cursele aeriene: Se atestă întîrzieri apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 6 ore
20:50
Ungaria urmează să preia pe 1 iulie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Pentru cele 6 luni de mandat, oficialii maghiari au anunțat șapte priorități, printre care aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și cu frontierele terestre. Pe de altă parte, nu au de gând să impulsioneze negocierile de aderare la Uniunea Europeană pentru Ucraina […] Articolul Ungaria, obstacol în aderarea UE? „Președinția Consiliului UE va fi pe 6 luni, nu trebuie să ne văicărăm că blochează” apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Insidethegames.biz, site de ştiri şi dezvăluiri din lumea sportului olimpic, ai cărui proprietari sunt necunoscuţi, a anunţat respingerea acreditărilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), scrie AFP. ”Estimăm că suntem interzişi de CIO. Am vrut să trimitem patru sau cinci reporteri şi un fotoreporter la Paris pentru că Jocurile […] Articolul Cenzură mediatică la Jocurile Olimpice de la Paris? Acreditările celui mai mare site de specialitate, respinse apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
19:40
„Așteptăm cu nerăbdare prima conferință interguvernamentală dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va marca lansarea oficială a negocierilor de aderare, și ne bazăm pe sprijinul continuu al Slovaciei pe parcursul acestui proces de integrare”. Declarația a fost făcută de Șeful diplomației Republicii Moldova, vicepremierul Mihai Popșoi, la Bratislava, în cadrul unei conferințe de presă comune, […] Articolul Slovacia ne asigură că putem miza pe susținerea sa în procesul de aderare la marea familie europeană apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Ancheta internă anunțată de Ministerul Eucației și Cercetării (MEC) pentru participarea-surpriză la BRICS – „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice – vizează Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, cea de Sambo și Federația de Gimnastică Ritmică. În replică, Federația de Sambo susține că autoritățile politizează sportul, în timp ce celelalte au afirmat pentru TV8 […] Articolul „Din sport facem politică”. Reacția federațiilor din R. Moldova despre care s-a spus că ar fi delegat sportivi la BRICS apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Președintele bulgar, Rumen Radev, a renunțat luni, 17 iunie curent, la o întâlnire planificată cu prim-ministrul muntenegrean, Milojko Spajić, deoarece acesta a întârziat patru minute. Purtătorul său de cuvânt a explicat că este normal ca șeful statului să refuze o întâlnire pentru care gazda nu este pregătită. Șeful de stat bulgar, care a condus o […] Articolul Președintele Bulgariei a plecat de la întrevederea cu premierul Muntenegrului, pentru că acesta a întârziat 4 minute apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:40
Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă suținute la Palatul Cotroceni împreună cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, care recent a fost la Chișinău, despre sprijinul pe care îl acordă România țării noastre în parcursul de aderare la Uniunea Europeană. Iohannis a precizat că și în continuare, Republicii Moldova îi va […] Articolul VIDEO Klaus Iohannis: „Susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la UE” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Replici tăioase pe Facebook între judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), Vladislav Gribincea și experta în anticorupție, fosta vicedirectoare a Centrului Național Anticorupție (CNA), Cristina Ciubotaru. Cei doi și-au dat ”ghionturi” în comentariile la postarea judecătorului din 19 iunie curent, unde a anunțat că se autoinstruiește acum […] Articolul Replici tăioase pe Facebook între Gribincea și Ciubotaru. „Contul tău a fost spart? Dacă nu, ești OK?” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Doar o zi ne mai desparte de cea mai lungă zi din an, care va avea o durată de 15 ore și 32 de minute. Solstițiul de vară are loc joi, 20 iunie 2024, și marchează începutul verii astronomice. În ziua solstițiului de vară, soarele atinge cel mai înalt punct, iar durata zilei este cea […] Articolul Când vom avea cea mai lungă zi din an? Fenomenul s-a mai întâmplat la această dată în urmă cu 228 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Consolidarea sectorului justiției din Moldova este o provocare majoră. „Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025″ își propune să combată corupția, să îmbunătățească consecvența jurisprudenței și să modernizeze infrastructura judiciară. Un raport de implementare arată progrese la capitolul independenței judiciare prin îmbunătățirea proceselor de pre-vetting și vetting. Cu toate acestea, persistă […] Articolul Angela Popil și Adrian Ermurachi, despre eforturile de implementare a reformei justiției în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Primul transport public din Chișinău a apărut acum 136 de ani. Inițial, a fost introdus tramvaiul montat pe șine, care care era tras de doi sau trei cai. În anul 1888, călătoria cu tramvaiul, fiind mai ieftină, s-a transformat treptat în cel mai accesibil mijloc de transport urban. Informațiile au fost făcute public chiar de […] Articolul FOTO De la tramvai tras de cai, la troleibuze cu aer condiționat. Cum a evoluat transportul public timp de 136 ani apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Comunitatea Plus recrutează tineri activi și responsabili pentru proiectul „EU Accelerator: Explicarea Referendumului și a Beneficiilor UE către Tinerii din Nordul și Sudul Republicii Moldova”. Programul se va desfășura în perioada iulie – septembrie 2024. Doritorii urmează să devină adevărați ambasadori, în comunitățile lor, a valorilor Uniunii Europene. „EU Accelerator creează o rețea de lideri […] Articolul Fii cel mai bun ambasador al UE în localitatea ta. Completează formularul până duminică, 30 iunie 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Un bărbat de 64 ani, din satul Recești, raionul Șoldănești, a murit în drum spre spital, într-o ambulanță, după ce mașina medicilor a fost lovită de un BMW. În interiorul acesteia se mai aflau alte două persoane, în vârstă de 35 și 65 ani, victime ale unui accident rutier. Impactul a avut loc în dimineața […] Articolul Tragic! Un bărbat a murit în drum spre spital, într-o ambulanță, care a fost tamponată de un BMW apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Doi șoferi de Mercedes au fost identificați de poliție, după ce au fost surprinși în timp ce se deplasau cu viteză excesivă pe bulevardul Dacia din Capitală, încălcând mai multe reguli de circulație, astfel punând în pericol viața altor participanți la traficul rutier. Poliția spune că unul dintre ei nici măcar nu avea permis de […] Articolul VIDEO Doi șoferi de Mercedes, suprinși cum încălcă regulile de circulație. Unul nu avea nici permis de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, a pierdut procesul de judecată împotriva lui Alexandr Slusari, fost deputat din partea Platformei „DA”, în care își apăra onoarea, demnitatea și reputația profesională. Cererea depusă de avocatul lui Dodon a fost respinsă ca neîntemeiată de judecătorul Roman Pascari, printr-o decizie emisă marți, 18 iunie curent. […] Articolul DOC Dodon l-a dat în judecată pe Slusari. Ultimul reacționează la decizia instanței: „… onoarea sa de culiocar” apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Doi șoferi de Mercedes au fost identificați de poliție, după ce au fost surprinși în timp ce se deplasau cu viteză excesivă pe bulevardul Dacia din Capitală, încălcând mai multe reguli de circulație, astfel punând în pericol viața altor participanți la traficul rutier. Poliția spune că unul dintre ei nici măcar nu avea permis de […] Articolul VIDEO Șoferi de Mercedes, suprinși cum încălcă regulile de circulație. Unul nu avea nici permis de cnducere apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, l-a atacat în instanța de judecată pe Alexandr Slusari, fost deputat din partea Platformei „DA”, pentru a-și apăra onoarea, demnitatea și reputația profesională. Cererea avocatului lui Dodon a fost însă respinsă ca neîntemeiată de judecătorul Roman Pascari, printr-o decizie emisă marți, 18 iunie curent. „Se respinge […] Articolul DOC Dodon l-a dat în judecată pe Slusari. „A încercat să-și apere onoarea sa de culiocar” apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
O femeie a decedat, după ce căzut de la etajul unui bloc de locuit de pe strada Cuza Vodă din Capitală. La fața locului au intervenit oamenii legii, iar zona a fost încercuită. Tragedia s-a întâmplat astăzi, 19 iunie, la ora 13:55. Pe parcurs, revenim cu mai multe detalii. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul VIDEO Caz tragic în Capitală. O femeie a murit după ce a căzut de la înălțime apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Terenul de sport multifuncțional al Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din sectorul Rîșcani al Capitalei a fost inaugurat oficial, miercuri, 19 iunie. În cadrul liceului „Alexandru Ioan Cuza” își fac studiile 1179 de elevi, organizați în 43 de clase, inclusiv una cu profil sportiv. Pe noul stadion, elevii vor putea desfășura orele de sport, activități […] Articolul VIDEO Modern și multifuncțional! Un nou teren de sport a fost inaugurat la un liceu din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Populația Republicii Moldova îmbătrânește cu un ritm alarmant, potrivit datelor recente, care arată o creștere accelerată a vârstei medii în țară. În acest an, vârsta medie a populației a atins 41,5 ani, în creștere cu 0,6 ani față de anul precedent, când era de 40,5 ani, constată într-o analiză pe blogul său economistul Veceslav Ioniță. […] Articolul Populația Republicii Moldova îmbătrânește într-un ritm alarmant. Ce arată cifrele? apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin și adjunctul ei Vasile Plevan, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, dar și membrii Consiliului Superior al Magistraturii, Vasile Șchiopu și Alexandru Postica, participă, în perioada 17 – 21 iunie curent, la Conferința Internațională Anticorupție (CIA). Evenimentul, care are loc în Vilnius, Lituania, este cel […] Articolul Veronica Mihailov-Moraru și Veronica Dragalin, la Vilnius, participă la Conferința Internațională Anticorupție apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Populația Republicii Moldova îmbătrânește cu un ritm alarmant, potrivit datelor recente, care arată o creștere accelerată a vârstei medii în țară. În acest an, vârsta medie a populației a atins 41,5 ani, în creștere cu 0,6 ani față de anul precedent, când era de 40,5 ani, constată într-o analiză pe blogul său economistul Veceslav Ioniță. […] Articolul Populația Republicii Moldova îmbătrânește cu un ritm alarmant. Ce arată cifrele? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
12:40
Se așteaptă un sezon estival complicat, cu mulți nervi întinși la maxim, pentru șoferii care circulă prin Durlești, suburbie a capitalei. Primăria orașului anunță că două tronsoane ale unui drum principal intră în reparație, din 24 iunie și până pe 31 august curent. Lucrări se vor face și la sensul giratoriu de pe strada Cartușa. […] Articolul Un drum principal din Durlești, intră în reparație pentru două luni. Tronsoanele care vor fi închise pentru circulație apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
O șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei municipiul Bălți a fost reținută pentru 72 ore. Potrivit reprezentanților Centrului Național Anticorupție (CNA), s-a întâmplat după ce a fost deconspirată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Miercuri, 18 iunie, […] Articolul AUDIO Persoane din Bălți, deposedate de locuințe. O șefă de la Direcția asistență socială a fost reținută apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Toate dosarele penale și contravenționale se vor regăsi pe o platformă digitală. Ministerul Afacerilor Interne a elaborat conceptul Sistemului informațional automatizat „e-Dosar”, care urmează să îmbunătățească fluxul de colectare, procesare și distribuție a datelor și informațiilor între instituțiile implicate în procesul juridic și administrativ, transmite IPN. „Majoritatea schimburilor de informații în cadrul MAI, precum și […] Articolul „e-Dosar”, o platformă digitală care va integra toate dosarele penale și contravenționale din Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Socialiștii încă nu au decis ce le vor spune simpatizanților formațiunii, în ziua referendumului pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, deși susțin că „este un abuz”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrâncea, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV. „În următoarele, o săptămână, două, vom anunța poziția publică vizavi de […] Articolul VIDEO Socialiștii mai au nevoie de timp pentru a se expune pe marginea referendumului din octombrie apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Primăria Leova a decis să nu participe la recepția drumului Leova – Bumbăta, până la finalizarea investigațiilor și prezentarea dovezilor care să ateste că nu au avut loc delapidări de fonduri publice. Orice recepție la terminarea lucrărilor trebuie să includă participarea reprezentanților administrației publice locale (APL) pe teritoriul căreia s-au efectuat lucrările. În acest sens, […] Articolul Probleme la „muzeul corupției”. Bujorean refuză să contrasemneze recepția drumului Leova-Bumbăta apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
După încheierea Recensământului Populației și Locuințelor din anul 2024, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Anunțul a fost făcut de Biroul Național de Statistică (BNS). Ancheta Postrecenzare (APR) include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și este realizată pe un eșantion reprezentativ din populația de recensământ. […] Articolul Recensământ 2024: În mai multe localități din țară se va desfășura Ancheta Postrecenzare apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
„Un judecător nu are voie să fie membru al organelor de conducere (consilii) ale organizațiilor comerciale (care sunt create pentru a genera profit), însă legea nu interzice calitatea de membru al organului de conducere al unui ONG”. Sunt doar câteva rânduri dintr-o postare, de pe rețelele sociale, scrise de proaspătul judecător al Curții Supreme de […] Articolul Vladislav Gribincea, judecător la CSJ: Legea nu interzice calitatea de membru al organului de conducere al unui ONG apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Veronica Dragalin consideră că invitația deputaților din Comisia juridică a Parlamentului, pe „cazul Răducanu”„ar avea conotația unui control de natură politică asupra Procuraturii”. Din acest motiv, șefa Procuraturii Anticorupție (PA) este gata să comunice în scris „aspectele ce se doresc a fi clarificate”. O scrisoare în acest sens a fost expediată în adresa Veronicăi Roșca, președinta Comisiei […] Articolul DOC De ce Dragalin refuză să meargă în Parlament pe cazul Răducanu: Procedura ar avea conotația unui control politic apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
O femeie de 48 ani din raionul Fălești a fost condamnată la o pedeapsă sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 135 de ore, pentru că a mințit oamenii legii despre un pretins furt. Inculpata, la 11 februarie 2024, aflându-se la domiciliul său din satul Musteața, raionul Fălești, a prezentat […] Articolul A mințit conștient despre o infracțiune. O femeie din Fălești și-a aflat pedeapsa apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Șapte remorci cu deșeuri au fost colectate, zilele trecute, de pe strada Dumitru Moruzi sunt Capitală. Responsabilii spun că au lichidat gunoiștea creată de proprietarul imobilului pentru a evita răspândirea unui focar de infecții. Potrivit municipalității, proprietarul depozita neautorizat pe spațiul public adiacent îngrădirii curții sale deșeuri de diferită proveniență (construcție, tâmplărie, activitate comercială, menaj). […] Articolul FOTO Remorci cu gunoi, ridicate de pe un teren din Chișinău. Proprietarul a chemat poliția și a accidentat un muncitor apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ex-preşedintele Adunării Populare de la Comrat, actual deputat al APG, Vladimir Cîssa a aderat la Partidul „Mişcarea Respect Moldova”. Cîssa a fost prezentat în cadrul şedinţei Biroului permanent al formaţiunii, informează reprezentanții partidului. „Eugeniu Nichiforciuc, preşedintele Mişcării Respect Moldova, a salutat venirea în echipă a noului membru, menţionând că de acum încolo acesta va fi […] Articolul Vladimir Cîssa, deputat în Găgăuzia, a aderat la Mişcarea Respect Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, susține că șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a refuzat să se prezinte la ședința Comisiei juridice a Parlamentului pentru a oferi detalii despre investigațiile pornite pe „cazul Tatianei Răducanu”. Stamate spune că, deși Dragalin nu a venit la discuțiile cu deputații din comisie, acest lucru era […] Articolul VIDEO Dragalin refuză să vină în Parlament pentru discuții pe „cazul Răducanu”. Stamate: Este păcat apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Culturista moldoveancă, Leo Ciobu, a câștigat pentru a doua oară consecutiv premiul în cadrul concursului „Empro Classic”. Campionatul s-a desfășurat în orașul Alicante, Spania, sâmbătă, 15 iunie curent. De data aceasta, sportiva moldoveancă a obținut medalia de aur la categoria „Wellness”. „Prieteni, noi venim cu aurul acasă. Noi am facut asta pentru a doua oară. […] Articolul VIDEO Culturista Leo Ciobu aduce din nou aurul acasă: Am făcut asta pentru a doua oară apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Peste 7000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, de la începutul anului 2024. Anunțul a fost făcut de Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Printre acestea se numără 3 546 șomeri (51%) și 169 angajați în baza unui contract de o perioadă de până […] Articolul Record de angajări, în 2024, în Republica Moldova. Domeniile în care s-au semnat mai multe contracte de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
„Pe domnul Gorgan nu l-a adus PSRM în sistem”. Este declarația făcută de deputatul socialist Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV, cu referire la scandalul iscat în jurul fostului șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Igor Gorgan, cercetat pentru trădare de patrie. „PSRM nu are nimic cu domnul Gorgan. […] Articolul VIDEO Igor Gorgan – „cartoful fierbinte” de care se dezic toate partidele. Batrâncea: PSRM n-are nimic cu domnul Gorgan apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Tensiunea a atins cote maxime în Grupa F de la EURO 2024, în timpul meciului dintre Turcia și Georgia. Cu puțin timp înainte de start, un incident violent a izbucnit între ultrașii ambelor echipe. Pe Signal Iduna Park, precipitațiile abundente au inundat porțiuni din stadion în timp ce fanii turci și georgieni se angajau într-o […] Articolul VIDEO EURO 2024: Fanii Turciei și Georgiei s-au luat la pumni înaintea meciului apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Olesea Stamate, a comentat în câteva cuvinte declarația colegului de formațiune, Oazu Nantoi, care a scandalizat opinia publică. Stamate, deși a spus inițial că nu vrea să comenteze cele spuse de coleg, totuși a făcut unele precizări. „Noi nu am avut încă o ședință a fracțiunii pentru ca să […] Articolul VIDEO Olesea Stamate îi arată din deget colegului Oazu Nantoi, care a făcut o declarație jignitoare în Parlament apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Apă-Canal Chișinău anunță sistări temporare de apă pentru 19 iunie. Chișinăuienii sînt îndemnați să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei, Deconectările au loc în legătură cu executarea unor lucrări planificate.  Sistările vor avea loc în intervalul 09:00 – 20:00, pe următoarele străzi: I. Vieru, 1; 3; […] Articolul Consumatori, faceți rezerve! Două grădinițe din Chișinău și locuitorii de pe mai multe străzi, fără apă apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri în Coreea de Nord pentru o vizită excepţională, a anunţat Kremlinul. Scopul acestei vizite este semnarea unui acord de parteneriat strategic între Moscova şi Phenian, o alianţă pe care Occidentul o vede ca pe o ameninţare, scriu agențiile străine. „Vladimir Putin a aterizat în Phenian, capitala Coreei de […] Articolul Vladimir Putin a sosit în Coreea de Nord. Care este scopul acestei vizite apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Alexandr Stoianoglo se mai discută ca potențial candidat unic al mai multor forțe de opoziție. Despre acest lucru menționează liderul fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Bătrîncea. „Este o candidatură care are anumite șanse și capacități. A fost scos din funcția de procuror general de ce n-ar fi scos din cursa pentru prezidențiale? Da, absolut abuziv. Ca […] Articolul VIDEO Stoianoglo, potențial candidat unic al forțelor de stânga la alegerile prezidențiale. Batrîncea: Are capacități apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Ungaria se anunță ca prima președinție a Consiliului UE inspirată de Donald Trump, după ce a dezvăluit sloganul sub care diplomații unguri vor prezida reuniunile importante de la Bruxelles, respectiv „Make Europe Great Again”, relatează Politico. „Make America Great Again” a fost sloganul de campanie al lui Trump când avea să devină președinte al SUA în […] Articolul „Să facem Europa din nou măreață”. Ungaria adaptează sloganul lui Trump pentru președinția rotativă a UE apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Poate ați auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta vă pregătește pentru tot ceea ce vă așteaptă în cursul zilei. Un mic dejun bun vă accelerează metabolismul, vă oferă cantitatea potrivită de energie și vă menține stabil nivelul de zahăr din sânge pe tot parcursul zilei.  Experții spun că ar […] Articolul Care este cea mai bună oră pentru a servi micul dejun? apare prima dată în Realitatea.md.
06:20
Thailanda a legalizat marţi căsătoriile homosexuale, o premieră în sud-estul Asiei. Se introduc şi termenii de gen nedefinit, dar transgenderii şi non-binarii încă nu au recunoaştere oficială.   Comunitatea LGBT+ a minorităţilor sexuale a obţinut acordul pentru căsătoriile gay cu 130 de voturi pentru, 4 împotriviri şi 18 abţineri, în senatul din Bangkok. Votul senatorilor nu a fost o surpriză […] Articolul Thailanda a legalizat căsătoriile homosexuale apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
20:50
Forțele politice parlamentare și extraparlamentare ale opoziției din Republica Moldova sunt încă în discuții privind identificarea candidatului comun pentru alegerile prezidențiale. Aceasta susține președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Mai multe declarații a făcut în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV, moderată de jurnalista Ileana Pîrgaru, ediția de marți seara, 18 iunie curent. […] Articolul VIDEO Dodon, Stoianoglo? Opoziția este încă în discuții privind identificarea candidatului comun pentru prezidențiale apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Alexandr Volontir, un cetățean moldovean în vârstă de 34 de ani, a fost tamponat mortal de o mașină, în timp ce se întorcea pe jos spre casă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 16 iunie curent. S-a întâmplat în localitatea Bovolenta, situată în provincia Padova din Italia, în jurul orei 01:00, informează PulsMedia.md cu referire […] Articolul Un moldovean a fost accidentat mortal în Italia. Fetița sa îl aștepta să revină acasă… apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Raportul privind evaluarea performanței siguranței rutiere în Republica Moldova și conceptul Programului național de siguranță rutieră au fost prezentate în cadrul unui atelier, desfășurat la Casa Guvernului, se anunță marți, 18 iunie curent, într-un comunicat emis presei. Prim-ministrul Dorin Recean a remarcat importanța elaborării și implementării Programului pentru asigurarea protejării vieții și sănătății participanților la […] Articolul Premierul Recean vrea un program național de siguranță rutieră: „Să ne mobilizăm pentru a-l implementa” apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Rezultatul testului privind cazul suspect de paralizie flască este negativ, respectiv nu este confirmat cazul de poliomielită, boală care a fost înregistrată ultima dată, în 1991, în Republica Moldova. Informația a fost prezentată, pentru Suntparinte.md, de șefa Serviciului de informare și comunicare al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Olesea Croitor. „Probele au fost prelevate […] Articolul Nu s-a confirmat cazul de poliomielită în Chișinău. Rezultatul testului privind paralizia flască a ieșit negativ apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”, îi povestește propagandistului rus Vladimir Soloviov că Republica Moldova este în faliment și că cetățenii moldoveni au ajuns să cerșească… Un stop cadru din emisiunea, taxată nu o singură dată pentru falsuri și minciuni, a apărut chiar pe contul de […] Articolul VIDEO Fugarul Șor, condamnat pentru „frauda bancară”, îi povestește propagandistului Soloviov că țara este în faliment apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Senatul României a adoptat şi amendat marţi, 18 iunie curent, în plen un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, transmite Agerpres. Potrivit […] Articolul După 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia devine cetăţean român. Se modifică Legea cetățeniei în România apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.