VIDEO. Ploile torențiale au provocat haos în Chisinău: Străzi inundate și transport blocat

TVR Moldova, 29 mai 2024 19:20

Ploile abundente au adus haos în Chisinău, cu mai multe străzi principale inundate și transportul staționat. Zonele cele mai afectate includ străzile Ion Creangă, Calea Ieșilor și La Izvor, unde apa a ajuns la niveluri alarmante, determinând oprirea transportului public și blocarea mai multor autovehicule.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 4 ore
23:10
Aeronava TAROM care va purta sportivii români către Jocurile Olimpice de la Paris a fost redenumită Nadia Comăneci, informează compania, printr-un comunicat, transmite Agerpres.
22:50
Rusia îşi intensifică ofensiva pe mai multe sectoare ale frontului din estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene încearcă să-şi menţină poziţiile şi caută să provoace inamicului rus cât mai multe pierderi în aşteptarea creşterii ajutorului militar occidental şi a unor noi soldaţi, în timp ce o campanie de mobilizare se desfăşoară în Ucraina, relatează miercuri agenţiile AFP şi EFE, potrivit Agerpres.
22:30
UEFA a realizat un top al fotbaliștilor care au atins cele mai mari viteze în prima etapă a fazei grupelor EURO 2024.
Acum 6 ore
22:10
Guvernul și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) vor coopera strâns pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în Programul de țară 2023 - 2027. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.
21:50
Ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pawel Herczynski, a declarat miercuri că procesul de aderare a acestei ţări din Caucazul de Sud la blocul comunitar a fost efectiv oprit de legea privind „agenţii străini”, promulgată în această lună de către preşedintele legislativului de la Tbilisi, potrivit Reuters, transmite Agerpres.
21:30
15 sportivi din Republica Moldova sunt calificați, în prezent, la Jocurile Olimpice de la Paris. Unul însă riscă să nu ajungă la Olimpiadă. Alisa Glinka a picat testul antidoping, iar Comitetul Olimpic și Sportiv de la Chișinău este în așteptarea deciziei oficiale.
21:10
Canoiștii din Republica Moldova trec printr-o perioadă foarte încărcată înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. După Campionatul European, unde Serghei Tarnovschi a obținut aurul, sportivii pleacă, din nou, într-un cantonament de pregătire. Ei vor pune accent pe perfecționarea tehnicii de vâslit.
21:00
Prin faptul că Ucraina a decis să introducă în baza de date "Mirotvoreț” pe oligarhul fugar Ilan Șor, deputatul Marina Tauber și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, această acțiune este, în primul rând, o încercare a Ucrainei de a-și securiza țara împotriva comportamentului agresiv al Federației Ruse, care afectează atât Ucraina, cât și Republica Moldova, un partener al Ucrainei care susține integritatea teritorială a statului vecin. O opinie în acest sens a fost exprimată de către preşedinta ESGA Bucureşti, Angela Grămadă, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.
20:50
46 de automobile, achiziţionate cu sprijinul Băncii Mondiale, au ajuns astăzi la agenţiile subordonate Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Maşinile au fost cumpărate în cadrul proiectului "Investiții pentru guvernanță, creștere și reziliență în agricultură" şi au costat peste 850 mii de euro.
20:30
Şedinţa de judecată în dosarul deschis pe numele primarului satului Boldureşti, raionul Nisporeni, învinuit că a accidentat mortal un copil de 14 ani și a fugit de la locul faptei, a fost din nou amânată. Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, au acceptat cererea avocatului lui Nicanor Ciochină, pentru a face cunoştinţă cu dosarul penal. Apărarea familiei victimei crede că primarul încearcă să tergiverseze dosarul.
Acum 8 ore
20:10
Şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, a refuzat să vină în faţa membrilor Comisiei Juridice Numiri şi Imunităţi pentru a răspunde la întrebările deputaţilor. Audierile urmau să aibă loc după ce în spaţiul public a apărut o scrisoare, semnată de Dragalin, în care se invocă faptul că fosta magistrată, Tatiana Răducanu, ar fi avut legături cu Veaceslav Platon, controversatul om de afaceri, dar şi cu oligarhul fugar Ilan Şor şi avocatul acestuia, Aureliu Colenco.
19:50
Specialiștii ne avetizează că înțepărturile de țânțar devin tot mai periculoase. Pe lângă speciile tradiţionale, schimbările climatice au dus la răspândirea altor specii. Țânțarul tigru Asiatic a apărut și pe la noi iar mușcătura acestuia poate cauza boli deosebit de grave.
19:30
Ploile torenţiale, însoțite de grindină, și furtunile din această lună au afectat mii de hectare cu cereale și livezi din Republica Moldova. Pagubele se ridică la zeci de milioane de lei. Cifrele estimative au fost prezentate astăzi de șefii de direcții agricole raionale, într-o ședință online organizată de ministerul Agriculturii.
19:10
Zi de foc astăzi în Republica Moldova. S-au înregistrat 37 de grade Celsius la umbră. Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de secetă pe râurile Prut şi Nistru, iar populaţia este îndemnată să consume raţional apa.
18:50
Patru sportivi din Republica Moldova participă la Jocurile BRICS, pe care Rusia le-a organizat ca o alternativă la Jocurile Olimpice de la Paris, unde i s-a interzis participarea. Autorităţile de la Chişinău spun că aceştia au plecat în Rusia fără aprobare şi riscă să fie sancționați pentru gestul lor.
18:30
În loc să aibă grijă de bătrânii neputincioşi, îi lăsau fără case. Trei angajaţi de la Direcţia de Asistenţă Socială din Bălţi sunt cercetaţi penal după ce ar fi preluat ilegal locuinţele a două persoane în vârstă, aflate în evidenţele instituţiei. În acest caz deosebit de grav ofiţerii CNA şi procurorii au reţinut o şefă de secţie din cadrul direcţiei. Anchetatorii au dat publicităţii înregistrarea unor convorbiri telefonice între suspecţi.
Acum 12 ore
18:10
Direcția Regională Vest documentează un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat. Incidentul a avut loc la data de 18 iunie 2024, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în imediata apropiere de Podul Eiffel, informează Poliția de Frontieră a R. Moldova.
17:50
În acest an, R. Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu 6 poziții superioare comparativ cu 2023.
17:40
Ministerul Educației și Cercetării și Centrul PAS au semnat un Memorandum de înțelegere care prevede implementarea proiectului „Viitorul fără tutun”, acesta având scopul să informeze tinerii și să îi protejeze de influențele negative ale industriei tutunului. Printre activitățile propuse în cadrul proiectului sunt un șir de sesiuni de informare privind daunele fumatului, campanii de informare și educare, la nivel național, privind riscurile asociate fumatului și promovarea unui stil de viață sănătos fără tutun și nicotină.
17:20
Recolta de cireșe de pe zeci de hectare de livezi a fost compromisă de ploile abundente și grindina căzută în ultima perioadă. În unele raioane, livezile de cireși au fost afectate în proporție de 80%, iar agricultorii nu mai pot vinde fructele, cu atât mai mult nu le pot exporta. Nici procesatorii nu se grăbesc să le cumpere, chiar și la prețuri foarte mici. Situația în agricultură după intemperii a fost discutată la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare cu șefii direcțiilor agricole raionale, transmite IPN.
17:10
În ajunul primei Conferințe Interguvernamentale, care va avea loc pe 25 iunie la Luxembourg, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a discutat telefonic cu viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olga Stefanishyna.
16:50
Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va efectua o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a informat un comunicat de presă al MAE, scrie Agerpres.ro
16:40
Și în acest an, Serviciul Vamal s-a alăturat campaniei naționale de donare de sânge, cu genericul „20 ani de celebrare a donării, mulțumesc Donatorule de sânge!”
16:20
România va prelua, pentru şase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană, au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale Române, transmite G4Media.ro
16:10
Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 19 iunie 2024, la Palatul Cotroceni, declarații de presă comune cu Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, în care a remarcat că susține hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană.
15:50
Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au aflat, în perioada 17-18 iunie, la București, într-o vizită de lucru. Din delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, au mai făcut parte deputații Alina Dandara, Mihail Druță, Vitalie Jacot și Mariana Lucrețeanu, membri ai aceleiași Comisii.
15:40
Circumscripțiile teritoriale sanitar-veterinare ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor avea în dotare 32 de unități de transport noi, echipate cu 64 truse medicale pentru desfășurarea atribuțiilor de serviciu, precum și o unitate de dezinfecție și dezinsecție multifuncțională mobilă.
15:20
După finalizarea Recensământului Populației și Locuințelor, în R. Moldova va fi desfășurată Ancheta Postrecenzare, care include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și este realizată pe un eșantion reprezentativ de populație. Prin intermediul acestei anchete va fi măsurat, în special, gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită, dar și precizia unor date colectate la recensământ, transmite moldpres.
15:10
Ministerul Energiei propune eliminarea impozitului pe venit la facturare netă, reducerea TVA-ul cu 50% la pompe de caldura și eliminarea accizelor la bioetanol.
15:00
Siegfried Mureșan a anunțat că fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate. În mesajul său, Siegfried Mureșan a declarat că va susține Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.
14:50
Odată cu respingerea conferinței de pace din Elveția, angajamentul Beijingului față de Rusia a atins noi culmi, scrie POLITICO.
14:40
Primăria Leova nu va semna procesul verbal de recepție a lucrărilor de pe drumul Leova-Bumbăta.
14:40
Siegfried Mureșan a anunțat că fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate.
14:20
14:10
Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău organizează, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București și cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, cu prilejul Zilei Universale a Iei, expoziția „BogățIA sudului românesc. Cămașa cu altiță din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud” în sala nr. 2 a Muzeului Național de Istorie a Moldovei.
13:50
Armata israeliană a anunțat, marți, "aprobarea" planurilor operaționale pentru un atac în Liban, în timp ce escaladarea continuă de mai bine de opt luni la granița libanezo-israeliană.
13:40
Situația financiară a sectorului bancar, conform datelor prezentate de către bănci, este caracterizată prin creșterea activelor, creditelor, depozitelor persoanelor fizice, depozitelor persoanelor juridice.
Acum 24 ore
13:20
Principalii actori din sectorul energetic din țările membre ale Parteneriatului Estic s-au reunit la Chișinău pentru a studia oportunitățile de întărire a securității cibernetice în sectorul energetic. Instruirea este organizată de Ministerul Energiei în parteneriat cu Consiliul Autorităților Europene de Reglementare a Energiei, CEER, și reunește reprezentanți ai ministerelor energiei, autorităților de reglementare și a operatorilor de sistem din țările Parteneriatului Estic, transmite un comunicat al Ministerului Energiei.
13:10
A fost anunțată o schimbare în Codul Rutier. O anumită categorie de români nu este nevoită să mai urmeze cursurile unei şcoli de şoferi înainte de a se înscrie la examenul practic pentru obţinerea permisului de conducere. Iată ce trebuie să știe șoferii români care au obținut permisul de conducere în altă țară.
12:50
Sportul pentru amatori prinde noi valențe. Recent, a fost lansată Federația ,,Sportul pentru Toți" în Republica Moldova, o inițiativă dedicată promovării și dezvoltării sportului pentru amatori. Obiectivul este ca sportul să devină o activitate accesibilă și atractivă pentru toate categoriile de vârstă și toate nivelurile de abilități fizice.
12:40
Astăzi 19 iunie Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova au semnat un acord de colaborare în vederea unei cooperări bilaterale efective.
12:40
O schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile, aflate la evidența Direcției generale asistență socială și protecția familiei a Primăriei municipiului Bălți, a fost deconspirată de CNA și procurori. Cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte de donare a apartamentelor în beneficiul unor funcționari ai direcției menționate, informează CNA.
12:20
Mai mulți absolvenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” și Colegiului Pedagogic „Ion Creangă” din Bălți au decis să participe la concursul funcțiilor vacante în școli, anunțat de Ministerul Educației și Cercetării. Tinerii își pot alege viitorul loc de muncă dintr-o listă mai largă de opțiuni. Fiecare dintre cei care se vor angaja într-o școală sau grădiniță va beneficia de un șir de facilități oferite de MEC, transmite MOLDPRES.
12:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că ieri două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare.
12:00
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit preţuri noi la carburanţi pentru miercuri, 20 iunie.
11:50
La 17 iunie 2024, Judecătoria Chișinău sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală deferită justiției de către Procuratura Anticorupție, ce vizează acțiunile unui bărbat, învinuit de săvârșirea a două episoade de trafic de influență (art. 326 alin.(1) din Codul penal).
11:40
România a ajuns pe poziția a patra în clasamentul celor mai mari producători de cereale din Uniunea Europeană, devansând Spania. Totul, după ce în 2023 România a avut o creştere spectaculoasă a producţiei.
11:20
Serviciul Fiscal de Stat informează despre faptul că, termenul limită de prezentare a dărilor de seamă fiscale pentru luna mai precum și termenul de achitare a impozitelor, taxelor, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale este data de 25 iunie 2024.
11:10
Peste 7 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024. Printre acestea se numără 3 546 șomeri (51%) și 169 zilieri/angajați în baza unui contract de o perioadă de până la 3 luni. Sunt rezultate record pentru prima jumătate a anului 2024. Ministerul Muncii și Protecției Sociale își propune să ajungă la 18 000 de persoane plasate în câmpul muncii, prin intermediul ANOFM până la sfârșitul anului, precizează un comunicat al Ministerului Muncii.
10:50
La Cernăuți, pe strada pietonală Olga Kobîlianska, au fost eliminate inscripțiile în limba rusă – „Chernovtsy”. Inscripțiile au fost gravate pe bordura de granit a străzii pietonale în 2008.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.