Șefa statului îi îndeamnă pe conaționalii stabiliți peste hotare să participe, în următoarele luni, la evenimentele „Diaspora Invest”

Democracy.md, 29 mai 2024 17:40

Președinta Maia Sandu  menționează că mulți dintre conaționalii plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere.  „La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei  au reușit […] Articolul Șefa statului îi îndeamnă pe conaționalii stabiliți peste hotare să participe, în următoarele luni, la evenimentele „Diaspora Invest” apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
17:50
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, din orașul Căușeni. Șeful Executivului a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor. „Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pământurile protejate și consolidate, iar copiii […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a participat la inaugurarea monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Căușeni apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Parlamentul Republicii Moldova va avea un nou secretar general. Este vorba despre fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan. Candidatura acestuia a fost înaintată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, și avizată pozitiv în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei juridice, numiri și imunități. De menționat că candidatura lui Igor Talmazan va trece și prin Biroul […] Articolul Fostul șef al Serviciului Vamal, numit secretar general al Parlamentului apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Parlamentul Republicii Moldova va avea un nou secretar general. Este vorba despre fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan. Candidatura acestuia a fost înaintată de președintele Parlamentului, Igor Grosu, și avizată pozitiv în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei juridice, numiri și imunități. De menționat că, candidatura lui Igor Talmazan va trece și prin Biroul […] Articolul Igor Talmazan, fost șef al Serviciului Vamal, va fi noul secretar general al Parlamentului apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Intellect Group a publicat recent rezultatele cercetării lunare “Rating politic”, care analizează activitatea politicienilor, organizațiilor politice și subiectelor cheie din spațiul mediatic al Republicii Moldova. Experții din 20 de țări, inclusiv Moldova, România, Ucraina, SUA, Germania, Austria și Marea Britanie, au contribuit la această evaluare. Conform acestui sondaj, top 5 cei mai buni președinți ai […] Articolul Sondajul ‘Rating Politic’: Intellect Group prezintă topul liderilor parlamentari din Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Președintele României, Klaus Iohannis, și-a retras candidatura de la șefia NATO. Liderul de la Cotroceni a informat, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării, că i-a anunțat despre acest lucru pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute. „Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura […] Articolul Klaus Iohannis, renunță la candidatura sa pentru funcția de Secretar General al NATO apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
14:50
Statele membre ale Uniunii Europene au convenit joi asupra unui al 14-lea set de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, inclusiv asupra transporturilor de gaze naturale lichefiate rusești, au declarat joi, 20 iunie, diplomați europeni citați de Reuters. Belgia, care deține în prezent președinția Consiliului UE, a scris pe rețeaua X că […] Articolul Statele membre UE adoptă noi sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Încă un obiectiv îndeplinit. Ion Ceban anunță că lucrările de reabilitare a pereților de sprijin de pe bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian, sectorul Botanica al Capitalei, au fost finalizate cu succes. „Această intervenție contribuie la consolidarea infrastructurii și la creșterea siguranței pentru toți cetățenii”, a scris Primarul General pe rețelele sociale. […] Articolul Reabilitarea infrastructurii în sectorul Botanica: Ion Ceban anunță finalizarea lucrărilor pe bd. Dacia apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Fostul președinte al R. Moldova, liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, împreună cu președintele de Onoare al PSRM, Zinaida Greceanîi, se află într-o vizită de lucru în Slovacia. Într-o postare pe rețelele de socializare, Igor Dodon a scris că în perioada 20-21 iunie, întreprinde o vizită de lucru la Bratislava, unde va participa […] Articolul Vizită oficială în Slovacia: Igor Dodon și Zinaida Greceanîi participă la forum internațional apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Compania Intellect Group, specializată în cercetări și consultanță politică, a publicat recent rezultatele investigației lunare “Rating Politic“. Aceasta este o analiză de calitate realizată de experți interni și externi, combinată cu monitorizarea media și un program specializat de cercetare a opiniei experților. În cadrul acestei investigații, au fost evaluați trei foști premieri ai Republicii Moldova: […] Articolul Sondajul Intellect Group: O privire asupra realizărilor și controverselor guvernelor din R.Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Poliția Republicii Moldova a obținut 40 de tablete rigidizate de la OIM Moldova. Echipamentul este menit să sporească resursele operaționale și capacitatea de schimb de informații a unităților mobile de poliție, în special a celor dislocate în regiunile de frontieră care găzduiesc preponderent migranți și refugiați în comunitățile lor. „Acest nou echipament va spori capacitatea […] Articolul OIM a donat Poliției Republicii Moldova 40 de tablete apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Un nou val de praf saharian ar putea ajunge, în această săptămână, în Republica Moldova. Cel puțin asta prevede pentru țara vecină Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus din România. Praful saharian va avea concentrații mici, conform meteorologilor români, transmite democracy.md cu referire la realitatea.md.  „Acestea sunt normale în episoadele intense de căldură. Masa de aer din Sahara […] Articolul Un nou val de praf saharian ar putea ajunge în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
17:00
Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE) cu Ucraina şi Republica Moldova în timpul preşedinţiei rotative pe care o va asuma de la 1 iulie, ci pe cele ale ţărilor din Balcanii de Vest, conform reprezentantului permanent al Ungariei pe lângă UE, Odor Balint, transmite Agerpres. UE va începe negocierile cu Kiev […] Articolul Ungaria nu va sprijini negocierile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la UE apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Ion Ceban informează că, Proiectul de reabilitare a bd. Traian, sectorul Botanica, se apropie de finalizare. „În prezent, se lucrează intens la parcările laterale și se montează bordurile care delimitează trotuarul pietonal de parcări. Zonele de lucru sunt securizate corespunzător pentru siguranța cetățenilor”, a scris Primarul General. Potrivit edilului, în continuare, urmează instalarea sistemului de […] Articolul Proiectul de reabilitare a bd. Traian aproape finalizat, urmează instalarea sistemului de iluminat apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Direcția Regională Vest documentează un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat. Incidentul a avut loc la data de 18 iunie 2024, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în imediata apropiere de Podul Eiffel. La data de 17 iunie 2024, cetățeanul […] Articolul Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat – un cetățean al Turciei documentat apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Danemarca a anunțat ieri, 18 iunie, un nou pachet de asistență pentru Ucraina, inclusiv sprijin financiar pentru industria de apărare, echipamente pentru avioane de luptă F-16 și donații din stocurile militare daneze. Potrivit Kyiv Independent, primele F-16 daneze sunt programate să sosească în Ucraina vara aceasta. De asemenea, Kievul așteaptă să primească aeronave și din Țările […] Articolul Danemarca anunță un nou pachet de asistență pentru Ucraina, inclusiv sprijin financiar pentru industria de apărare apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Compania Intellect Group a publicat rezultatele sondajului “Rating Politic”, care analizează activitatea politicienilor, organizațiilor politice și temele cheie din spațiul media al Republicii Moldova. Studiul a implicat experți din 20 de țări, inclusiv Moldova, România, Ucraina, SUA, Germania, Austria și Marea Britanie. Studiul “Rating Politic” include evaluarea activității și a ratingului politicienilor, analiza principalelor organizații […] Articolul Cum influentează politica internă și globală, scena politică din R.Moldova? apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Rezultatele cercetării lunare “Political Rating”, realizată de Intellect Group, dezvăluie că factorii care contribuie cel mai mult la succesul unei campanii electorale sau la creșterea ratingului unui politician sau partid sunt proiectele și reformele cu impact concret în societate. Societatea acordă o importanță deosebită rezultatelor palpabile și proiectelor care îmbunătățesc calitatea vieții, în timp ce […] Articolul Sondaj “Intellect Group”: Impactul proiectelor și reformelor asupra creșterii ratingului politic apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Compania Intellect Group a publicat rezultatele sondajului lunar “Rating Politic”, evidențiind performanțele politicienilor și dinamica lor în contextul mediatic din Republica Moldova. Studiul, care a implicat experți din 20 de țări, a evaluat activitatea politică, ratingul liderilor și temele dominante în spațiul public. Maia Sandu se află în fruntea clasamentului cu un rating de 6,5 […] Articolul Intellect Group publică dinamica ratingului politicienilor moldoveni apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
În căutarea unității opoziției din Republica Moldova, se remarcă mai mulți lideri potențiali. Acești politicieni reprezintă figuri-cheie care pot uni forțele de opoziție în căutarea unei schimbări politice.  Ion Ceban și Irina Vlah, cu un rating de 4,5, se bucură de o susținere semnificativă și au politici nonconflictuale față de alți lideri ai opoziției, ceea […] Articolul Sondaj// Potențiali lideri ai opoziției din Republica Moldova: Cine ar putea uni forțele politice? apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
577 de oameni au murit în timpul marelui pelerinaj musulman Hajj la Mecca, Arabia Saudită, conform unui raport întocmit de AFP. Printre victime se numără cel puțin 323 de pelerini egipteni, majoritatea decedând din cauza căldurii extreme, potrivit a doi diplomați arabi.  „Toți au murit din cauza căldurii”,cu excepția unui pelerin care a murit după […] Articolul Peste 570 de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare. Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins […] Articolul Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Șase sportivi din R. Moldova participă la Jocurile BRICS, pe care Rusia le găzduiește înaintea Olimpiadei de la Paris, la care nu participă ca stat. Într-o reacție, autoritățile de la Chișinău au spus că moldovenii au plecat în Rusia fără avizul autorităților și că vor fi sancționați. Ediția din acest an a Jocurilor BRICS are […] Articolul Șase moldoveni participă la versiunea rusească a Jocurilor Olimpice apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:30
Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc pe aspectele ce țin de pregătirea și participarea la misiuni și operații în cadrul coalițiilor multinaționale, desfășurate sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE. Este vorba de sprijin logistic, transport, servicii de telefonie și internet. De asemenea, Chișinăul și Bucureștiul urmează să se sprijine financiar și medical, […] Articolul Republica Moldova și România își intensifică cooperarea militară apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Oficialii R. Moldova și R. Italia au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării Moldovei la Uniunea Europeană, semnată de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. De asemenea, la o ceremonie festivă în fața președinților Maia Sandu și Sergio Mattarella, ministrul Culturii al R. Moldova, Sergiu Prodan, și viceministrul Afacerilor Externe ș Cooperare Internațională al […] Articolul Moldova și Italia semnează declarație de sprijin pentru integrarea europeană a Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Ion Ceban anunță că, Primăria Chișinău are deosebita plăcere de a invita comunitatea la „Gala Absolvenților – 2024”, un eveniment de mare amploare dedicat tinerilor absolvenți. „Vă așteptăm pe 23 iunie, începând cu ora 17:00, în Parcul „Alunelul”, pentru a celebra împreună acest moment unic și emoționant, alături de peste 12.000 de absolvenți din municipiul […] Articolul Primăria Chișinău vă invită la gala absolvenților – 2024: Un moment de emoție și bucurie apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Incident cu focuri de avertisment în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud, chiar înainte ca liderul rus Vladimir Putin să vină în vizită la Phenian. Aproximativ 20-30 de soldați nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcație militară, iar sud-coreenii au tras focuri de avertisment pentru a-i face […] Articolul Incident la granița Coreei de Nord și de Sud: Focuri de avertisment trase de sud-coreeni apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
O nouă atracție turistică la Chișinău. La intersecția străzilor 31 August 1989 și Alexandr Pușkin din sectorul Centru al Capitalei găsiți un nou afișaj informativ pietonal, dotat cu panou solar și iluminare autonomă. Despre acest lucru a scris primarul general, Ion Ceban, pe rețelele sociale. „Prin scanarea codului QR, ești redirecționat către harta digitală www.travelant.org […] Articolul Noutate pentru turiști: Panou informativ pietonal cu harta digitală la intersecția străzilor 31 August 1989 și Alexandr Pușkin apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Ion Ceban informează că, Primăria Capitalei organizează, în aceste zile, Conferința NONA Chișinău (New gOvernance for New spAces). „Am salutat participanții și oaspeții evenimentului NONA Chișinău, care se desfășoară în perioada 18-19 iunie, cu participarea a 26 de experți din Bulgaria, România, Slovenia, Serbia, Austria, Ucraina și Moldova”, a scris Primarul General. Prin participarea activă […] Articolul Ceban lansează conferința NONA Chișinău pentru inovații în guvernanța urbană apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, în contextul lansării de către Primăria Chișinău a programului de modernizare a infrastructurii „Reabilitarea căilor de acces către instituțiile de învățământ din Capitală”, în sectorul Centru a demarat procesul de reparație a două străzi din proximitatea instituțiilor de educație timpurie. „În această perioadă, Î.M. Regia „Exdrupo” concomitent efectuează lucrări […] Articolul Î.M. Regia „Exdrupo” începe modernizarea străzilor Romantica și Ipate Soroceanu în sectorul Centru apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
În cadrul emisiunii “Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a discutat despre posibilitatea candidaturii sale la președinție și viziunea sa privind integrarea europeană a țării. Întrebat dacă va candida la președinție, Tarlev a declarat: “Există astfel de discuții, de inițiative, forumuri pentru oamenii de afaceri din Moldova, există […] Articolul Vasile Tarlev: Decizia privind candidatura la președinție va fi luată înainte de campania electorală apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Alisa Glinka, sportiva care urma să reprezinte R. Moldova la probă de echitație la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost testată pozitiv la dopaj. S-a întâmplat în finala Cupei Mondiale de la Riad, scrie presa internațională. Informația a fost confirmată pentru Agora și de Federația Națională Ecvestră din Moldova. Alisa Glinca a concurat la Cupa Mondială […] Articolul Sportiva din R. Moldova, Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În cadrul emisiunii “Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a făcut declarații importante despre planurile sale politice și motivele care l-au determinat să revină în acest domeniu. „Când eu și colegii mei am decis să intrăm în politică, am început să discutăm despre mecanism. Existau opinii diferite, inclusiv […] Articolul Tarlev respinge ideea de a se alătura altor partide pentru beneficii financiare: Suntem patrioți ai statului nostru apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Într-o discuție detaliată la emisiunea „Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a adus în prim-plan amintiri din cariera sa politică și de guvernare. Anatolie Golea l-a întrebat pe Tarlev despre perioada sa de guvernare și despre momentele cheie care au marcat decizia sa de a părăsi politica în […] Articolul Vasile Tarlev: Cea mai productivă perioadă în economia Moldovei a fost sub mandatul meu apare prima dată în DemocracyMD.
02:00
În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, primarul general Ion Ceban a abordat problema cerșetorilor care au invadat străzile Capitalei.„Tot mai mulți cerșetori „profesioniști” au invadat străzile Capitalei. Este o situație care necesită atenție și acțiuni rapide din partea autorităților”, a declarat Ion Ceban. De asemenea, primarul a evidențiat comportamentul iresponsabil al unor persoane în […] Articolul Ceban avertizează asupra creșterii numărului de cerșetori în Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
17 iunie 2024
17:00
Un tânăr de 33 de ani din R. Moldova a fost reținut de polițiștii de frontieră din România, după ce a încercat să ajungă în Germania cu trei cetățeni din Etiopia. Potrivit autorităților din România, cazul a fost înregistrat pe 16 iunie la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde la punctul […] Articolul Tânăr din R. Moldova reținut pentru trafic de migranți la frontiera româno-maghiară apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Prim-ministrul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război format din șase membri, format după cooptarea lui Benny Gantz, unul dintre liderii opoziției, relatează Reuters, care citează un oficial din interiorul guvernului israelian. Gantz a renunțat la susținerea guvernului săptămâna trecută, după ce l-a criticat pe Netanyahu pentru „lipsa unei direcții clare” în războiul […] Articolul Netanyahu și-a dizolvat cabinetul de război apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei Chișinău, că în perioada imediat următoare pe străzile din oraș vor reveni puncte mobile de prim ajutor. „Rog să ne oferiți, până la sfârșitul acestei săptămâni, locațiile unde vor fi instalate punctele mobile de prim ajutor. Aici, locuitorii municipiului Chișinău […] Articolul Punctele mobile de prim ajutor revin pe străzile din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
În perioada 15-16 iunie, Președinta Maia Sandu a participat la summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția. Evenimentul a reunit lideri din 100 de țări și organizații internaționale, care și-au reafirmat angajamentul pentru o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa.  În mesajul său, din prima zi a summitului, șefa statului a […] Articolul La summitul pentru pace în Ucraina, Președinta Maia Sandu a reconfirmat angajamentul Moldovei pentru o pace justă și a consolidat parteneriate cu liderii europeni și nord-americani în beneficiul cetățenilor apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Un tren de marfă a ciocnit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, accidentul provocând cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, au anunţat autorităţile locale. Echipele de salvare acţionau la faţa locului pentru a scoate eventuali pasageri blocaţi. Mass-media au prezentat imagini ale carambolului, cu containerele din […] Articolul Două trenuri s-au ciocnit în India, zeci de morți și răniți apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Într-o declarație recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah a adus critici dure la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), acuzându-i de utilizarea propagandei pentru a-și justifica eșecurile și de redefinirea conceptului de trădare de patrie. “Acuzațiile de trădare de patrie devin o nouă invenție a propagandei PAS pentru a justifica toate eșecurile lor. […] Articolul Vlah: PAS folosește „Trădătorii de Patrie” ca să își justifice eșecurile apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Centrul Național Anticorupție a reținut patru persoane, suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru trafic de […] Articolul Sinteza CNA: Patru persoane, cercetate într-un dosar de trafic de influență și sechestre aplicate pe bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Accesul în anumite zone publice din Capitală va fi restricționat pentru zilele de 17-18 iunie. Primăria Municipiului Chișinău anunță că măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Republicii Italiene Sergio Mattarella.. „Luni și marți, 17-18 iunie 2024, între orele 08:00-18:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite […] Articolul Restricții de circulație în Chișinău pe 17-18 iunie datorită vizitei președintelui italian apare prima dată în DemocracyMD.
14 iunie 2024
12:20
Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în cea de-a doua lectură, de 57 de deputați. Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în […] Articolul Peste 11 mii de situri arheologice vor fi incluse în Registrul arheologic național apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
13 iunie 2024
16:10
Un incendiu de proporții a cuprins o rafinărie de petrol din orașul irakian Al-Quwair. Flăcările incendiului s-au răspîndit la alte instalații în care este depozitat combustibil. S-au înregistrat victime. Despre aceasta relatează canalul de televiziune Rudaw. Cauza incendiului nu este cunoscută. Articolul În Irak arde o rafinărie de petrol apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 14 iunie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 24,14 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 20,36 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu șase […] Articolul ANRE stabilește prețuri noi la carburanți: Benzină mai ieftină cu șase bani apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a […] Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Deputații au păstrat un minut de reculegere, în ședința plenară de astăzi, în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste.Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a amintit, că în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, atunci când a avut loc primul val al deportărilor staliniste în Basarabia și Nordul Bucovinei, peste 30 de mii de basarabeni […] Articolul Deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa la summitul G7 din Italia un nou ajutor bilateral de “până la 242 de milioane de lire sterline” (286,5 milioane de euro) pentru a sprijini Ucraina, a transmis miercuri seara Downing Street. Acest ajutor este destinat “să răspundă nevoilor imediate (ale Ucrainei) în materie umanitară, energetică şi de stabilizare […] Articolul Premierul Regatului Unit va anunţa un nou ajutor militar pentru Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.