Un investitor german pleacă din Moldova? Alaiba: „Unele industrii vor vedea că nu pot angaja oameni cu 5000 de lei”

NewsMaker, 29 mai 2024 16:00

Ministrul Economiei Dumitru Alaiba a declarat că compania germană Coroplast din Căușeni – specializată în producerea cablajului auto – nu va pleca din Republica Moldova. Potrivit lui, întreprinderea se va reorienta spre alt tip de activitate. Precizările au fost făcute pentru NM, după ce ex-deputatul Alexandr Slusari a anunțat că Coroplast ar urma să-și finalizeze […] The post Un investitor german pleacă din Moldova? Alaiba: „Unele industrii vor vedea că nu pot angaja oameni cu 5000 de lei” appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 15 minute
16:40
În satul Lozova din raionul Strășeni, arheologii și nouă studenți de la Facultatea de Istorie și Geografie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” efectuează săpături la o necropolă ce datează din secolele XIV-XV. Descoperirea este deja considerată remarcabilă. Într-un mormânt vechi de 600 de ani, au fost găsite un schelet bine conservat și obiecte medievale: câțiva […] The post (VIDEO) Necropola din perioada Hoardei de Aur: Descoperiri arheologice fără precedent în raionul Strășeni appeared first on NewsMaker.
Acum 30 minute
16:30
Viitorii studenți se vor putea înscrie la universitățile din Moldova începând cu 22 iulie până pe 29 iulie, prin intermediul unei platforme online. Ulterior, în perioada 10-14 august va avea loc turul II. Persoanele vor avea posibilitatea să depună dosarele la 3 universități și câte 3 specialități la fiecare universitate. Anul acesta universitățile din Moldova […] The post Admiterea la universități 2024: unde se va face înscrierea online, când site-ul va fi disponibil și câte locuri bugetare se oferă appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
15:50
A murit scriitorul Spiridon Vangheli. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de consilierul prezidențial în domeniul cultură Angela Brașoveanu. Scriitorul a împlinit pe 14 iunie curent 92 de ani.  Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Râşcani. Cărţile sale despre Guguţă au făcut înconjurul lumii, fiind traduse […] The post A murit scriitorul Spiridon Vangheli. Președinția confirmă decesul appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Amendat pentru că a amenințat un gay. Sandu a semnat decretul: sunt inițiate negocierile de aderare la UE. Sesizare pe declarațiile lui Nantoi despre moldovencele din bordeluri. Agenții imobiliari, sub lupa autorităților. Absolvenții liceelor, interesați de profesiile viitorului. Rămășițe din secolul XIV, descoperite la Lozova. […] The post (VIDEO) Negocieri de aderare la UE începute, insultarea unui soldat gay, pedepsită, fără scuze de la Nantoi / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
14:10
Guvernul susține că Revolut și-a „întrerupt” activitatea în Moldova și că decizia este „absolut comercială”. Potrivit Guvernului, furnizorul britanic de servicii bancare a luat o asemenea decizie în mai multe state, inclusiv în țara noastră, acolo unde avea aplicația Lite App. „Strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să […] The post Guvernul, reacție în cazul Revolut: își schimbă strategia pentru a oferi servicii depline, utilizatorii vor fi anunțați ulterior appeared first on NewsMaker.
13:50
Studenții de la Animație, Game Design și Producție multimedia au dat întâlnire absolvenților de licee și colegii din toată țara la o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului. Deja pentru al treilea an, forumul reprezintă platforma celor peste 500 de studenți din anul I și II de la noile specialități introduse în 2021 la Universitatea […] The post Viitorii specialiști în game design, animație și producție multimedia s-au întâlnit la o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului appeared first on NewsMaker.
13:30
Republica Moldova a scos la vânzare mașinile confiscate de la oligarhul fugar Ilan Șor. Este vorba despre un Bentley Continental și o Volga, care urmează să fie licitate pe 9 iulie. Banii obținuți din vânzare vor recupera o mică parte din prejudiciul adus de Ilan Șor în frauda bancară. Precizările au fost făcute pentru TV8 […] The post (FOTO) Șor rămâne fără Bentley-ul Continental și Volga din Moldova. Statul scoate mașinile la licitație appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
12:50
Escrocii răspândesc reclame cu informații false pe Facebook, folosind imaginea NewsMaker. Pe această rețea de socializare circulă o publicație sponsorizată cu imaginea unei știri despre o pretinsă schemă infracțională, în care este utilizat logo-ul și design-ul site-ului NM. Pagina de Facebook Soul news a publicat o postare sponsorizată despre o presupusă schemă infracțională. Cu scopul […] The post O nouă reclamă frauduloasă pe Facebook. Imaginea NewsMaker, folosită de escroci din nou appeared first on NewsMaker.
12:50
Deputata socialistă de la Chișinău Adela Răileanu a luat apărarea regizorului român David Schwartz, care s-a plâns de cenzură în procesul de realizare a unui spectacol pentru teatrul Luceafărul din Republica Moldova. Parlamentara a spus că a adresat o interpelare ministrului Culturii și directoarei Teatrului „Luceafărul”, în care a solicitat „detalii clare și transparente despre […] The post „Practicile amintesc de epoca sovietică“. O deputată socialistă cere explicații de la Prodan în cazul scandalului din teatru appeared first on NewsMaker.
11:40
Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care sunt inițiate negocierile de aderare la Uniunea Europeană și este desemnată Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova. Decretul a fost semnat pe 21 iunie.  Instituția prezidențială a anunțat că pe 21 iunie, în ajunul Conferinței interguvernamentale Moldova – […] The post Maia Sandu a semnat decretul prin care sunt inițiate negocierile de aderare la UE (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:30
Președinta Maia Sandu a devenit ținta unui nou deep fake. De această dată șefa statului ar îndemna moldovenii, potrivit imaginilor trucate, să completeze un formular după ce escrocii le-au furat „ultimii bani”. Persoana prezentată drept Maia Sandu a anunțat despre crearea unui comitet, care va întoarce banii cetățenilor și va oferi și compensații „de zece ori […] The post Un nou FALS cu imaginea Maiei Sandu: „Urmați pașii juriștilor noștri și vă vor întoarce toți banii” (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
11:10
Chișinăul este renumit pentru oamenii creativi și evenimentele originale, iar serile de vară sunt pentru petrecerea timpului în aer liber. Pe 23 iunie, ARTCOR îi invită pe toți iubitorii de artă și muzică să petreacă o seară în companie plăcută. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice este una dintre cele mai vechi universități din Moldova, dar și una dintre cele mai deschise la idei noi. Pe 23 iunie, publicul va fi așteptat în formatul «examenului […] The post Pe 23 iunie, ARTCOR îi invită pe toți iubitorii de artă și muzică să petreacă o seară în companie plăcută appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
10:40
După ce a amenințat cu moartea un tânăr gay din Moldova, un moldovean va trebui să achite o amendă de 27 500 lei, un prejudiciu moral de 10 mii de lei și alți 21 500 lei – pentru cheltuielile de judecată ale reclamantului. Ilegalitatea a avut loc în 2022, în timp ce bărbatul se afla […] The post Prejudicii morale și amendă. Suma usturătoare pe care o va plăti un moldovean care a amenințat cu moartea un tânăr gay appeared first on NewsMaker.
10:00
Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adela Răileanu a solicitat, printr-o adresare, Consiliului pentru Egalitate din Moldova să se expună cu privire la declarațiile parlamentarului Oazu Nantoi despre „perspectiva strălucitoare” a „fetelor frumoase din Moldova” în condițiile „lumii ruse”. Răileanu crede că Nantoi „a insultat femeile din Moldova în plenul Parlamentului” și a cerut Consiliului să […] The post „Femeile din Moldova merită respect”. Socialista Răileanu s-a plâns Consiliului pentru Egalitate, urmare a declarațiilor lui Nantoi appeared first on NewsMaker.
09:20
Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe. A fost reținută, pentru 72 de ore, șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei (în prezent – Agenția teritorială de asistență socială nord-nord-vest) a Primăriei Bălți. Aceasta este bănuită că ar fi acceptat 5 000 […] The post Cât costă tăcerea? Ce mită a luat o funcționară din Bălți ca să închidă ochii la schema prin care bătrânii au rămas fără locuință appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
08:40
Ex-șeful Serviciului Vamal Igor Talmazan a fost propus pentru funcția de secretar general al Parlamentului. Candidatura a fost înaintată de președintele Legislativului Igor Grosu și a primit aviz pozitiv din partea Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, scrie One TV.  Talmazan a primit aviz pozitiv pe 20 iunie. Numirea secretarului general al Legislativului se face […] The post Ex-șeful de la vamă, Igor Talmazan, propus la funcția de secretar general al Parlamentului appeared first on NewsMaker.
08:30
Integrare europeană Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu reprezentanții a opt partide neparlamentare pentru a discuta cu aceștia calea europeană de dezvoltare a țării. Săptămâna viitoare, pe 25 iunie, Bruxelles-ul urmează să înceapă negocierile privind aderarea Moldovei și Ucrainei la UE. După întâlnire, Gherasimov a spus că «a făcut apel la participanții la discuții să promoveze activ valorile europene și le-a mulțumit pentru disponibilitatea de a ajuta». Alegeri Ambasadorul SUA la OSCE, […] The post NM Espresso: SUA au avertizat despre principala amenințare la adresa Moldovei, Chișinăul a oferit asistență Tiraspolului, la Moldovagaz va avea loc un concurs appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
20:40
România va dona un sistem de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei, în contextul invaziei ruse cu care se confruntă. Decizia a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) în cadrul ședinței din 20 iunie.  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis că România va dona Ucrainei un sistem de rachete Patriot. Donația […] The post România donează Ucrainei unul din sistemele sale de rachete Patriot. Decizia Consiliului de Apărare al Țării appeared first on NewsMaker.
19:50
Delegația Tiraspolului din Comisia Unificată de Control (CUC) se plânge că aeronave de pe malul drept al Nistrului, dar și ale țărilor NATO, ar survola, „necoordonat”, spațiul aerian din Zona de Securitate. Potrivit acesteia, 118 astfel de cazuri ar fi avut loc din luna martie. Contactat de NM, Biroul politici de reintegrare a declarat că, […] The post Zboruri „necoordonate” în Zona de Securitate? Ce spune Chișinăul despre acuzațiile Tiraspolului appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cenzură în teatrele din Republica Moldova? Alegerile prezidențiale sunt în pericol? Răspunsul unui oficial american Agenții imobiliari, sub lupa autorităților Absolvenții liceelor, interesați de profesiile viitorului Rămășițe din secolul XIV, descoperite la Lozova Dezastru ecologic pe Nistru? Ape reziduale au ajuns în râu The post VIDEO Săpături arheologice la Lozova, agenții imobiliari, sub lupă, „Profesiile Viitorului” în universități / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:40
Președintele Partidului Democrația Acasă (PDA), Vasile Costiuc, a fost escortat astăzi de la Consiliul Raional Ștefan-Vodă la sectorul de poliție din oraș și i-a fost întocmit un proces verbal. S-a întâmplat după ce politicianul a încercat să discute cu șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat din Ștefan Vodă și vicepreședintele Organizației Teritoriale […] The post „Filmează și dă întrebări”. Costiuc, escortat la poliție după solicitarea unui reprezentant al Guvernului de la Ștefan-Vodă appeared first on NewsMaker.
Ieri
16:50
Extinderea termenului de dare în chirie a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, de la 3 la 5 ani, propusă de PAS a fost declarată neconstituțională. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională și anunțată pe 20 iunie, urmare a unei sesizări depuse de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.  Amendamentul PAS și sesizarea la Curtea […] The post Curtea Constituțională a anulat modificările PAS prin care se extindea darea în arendă a spațiilor de la Aeroport. Reacția socialiștilor appeared first on NewsMaker.
15:20
Vicepremierul pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov a avut, pe 20 iunie, o întrevedere cu reprezentanții mai multor partide extraparlamentare, în cadrul căreia s-a discutat despre negocierile de aderare la UE cu Moldova. Întâlnirea vine în contextul în care la sfârșitul lunii va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană, care va marca începerea oficială […] The post Cristina Gherasimov a chemat la consultări 8 partide extraparlamentare înainte de deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE appeared first on NewsMaker.
15:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cenzură în teatrele din Republica Moldova? Alegerile prezidențiale sunt în pericol? Răspunsul unui oficial american. Țineți-vă bine, meteorologii au emis Cod Galben de vânt puternic. Mașini de serviciu noi, în valoare de peste 850 de mii de euro. Cum preferă chișinăuienii să-și achite cumpărăturile în […] The post (VIDEO) Cenzură în teatrele din Moldova?, Cod Galben de vânt puternic, alegerile prezidențiale sub pericol? / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:50
Agenții imobiliari din Republica Moldova vor trebui să urmeze un curs de pregătire profesională. Ulterior, cu un certificat de autorizare a prestării serviciilor, aceștia vor putea activa. De cealaltă parte, cetățenii vor putea verifica dacă agenții imobiliari sunt autorizați sau nu. În acest sens va fi creat un registru electronic de stat al agenților imobiliar. […] The post Gata cu milioanele din comisioane? PAS propune reglementarea activității agenților imobiliari: contracte, bonuri de plată și cursuri appeared first on NewsMaker.
14:00
Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut își va încheia activitatea în Republica Moldova luna viitoare. Acesta a lucrat în țara noastră aproximativ un an.  Fintech-ul Revolut va înceta să mai opereze serviciul Revolut Lite în Moldova, începând cu 20 iulie. Despre acest lucru s-a aflat în urma unei scrisori trimise de Revolut utilizatorilor săi din […] The post Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut pleacă din Republica Moldova după un an de activitate appeared first on NewsMaker.
13:40
Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina a obținut locul II la un concurs organizat de Oficiul înaltului comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR). La competiția jurnalistică, pentru reflectarea subiectelor legate de situația refugiaților în Republica Moldova, Alina Mihalchina a participat cu un material în care a relatat „cum ajung din Ucraina în Moldova bărbații care nu vor să […] The post Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată de UNHCR pentru un material despre refugiații ucraineni appeared first on NewsMaker.
13:10
Două depozite de petrol din Federația Rusă au fost lovite de drone ucrainene noaptea trecută. În rezultat, pe teritoriul ambelor depozite au avut loc incendii puternice. Victime nu au fost raportate, The Moscow Times În același timp, în cursul nopții trecute, armata rusă a bombardat teritoriul Ucrainei cu nouă rachete și 27 de drone. Toate aparatele […] The post Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO appeared first on NewsMaker.
13:00
Un bărbat a fost găsit mort la o stație de așteptare a transportului din Orhei. Poliția a fost alertată cu privire la caz în dimineața zilei de 20 iunie. Potrivit oamenilor legii, bărbatul în vârstă de 75 de ani ar fi decedat în timp ce se afla la stația auto împreună cu o vecină.  Pentru […] The post Poliția, în alertă: un bărbat a fost găsit mort la o stație de așteptare a transportului din Orhei appeared first on NewsMaker.
12:30
Deputații comuniști și socialiști au înregistrat proiectul de hotărâre pentru adoptarea „Declarației de exprimare a votului de neîncredere față de președintele Parlamentului”. Ei au menționat în proiect că Igor Grosu ar încălca „sistematic cadrul normativ în vigoare” și că deputaților din opoziție le sunt îngrădite drepturile „de a-și expune opinia”. Potrivit comuniștilor și socialiștilor, în […] The post Votul de „încredere” a devenit de „neîncredere”. Cum argumentează socialiștii și comuniștii revocarea lui Grosu (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:40
Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a venit cu precizări urmare a declarației sale despre „perspectiva strălucitoare” a „fetelor frumoase din Moldova” în condițiile „lumii ruse”, care a stârnit critici. El a spus că la următoarea ședință a Parlamentului va explica, în maniera sa, ce a avut în vedere. Totuși a menționat […] The post „Am să dau explicații în maniera mea”. Nantoi dă vina pe „experții” de la Moscova, după criticile față de discursul din parlament appeared first on NewsMaker.
11:20
Producția agricolă și comerțul cu produse agroalimentare reprezintă un business complex care necesită investiții mari. Din acest motiv, fermierii (care pot fi în același timp și comercianți) au nevoie constantă nu doar de credite specializate pentru domeniul agricol, ci și de o gamă largă de alte servicii bancare. Despre ce servicii este vorba? Despre acest subiect a relatat cititorilor AGROEXPERT Victor Calpacci, Director Adjunct al Sucursalei nr.12 FinComBank din UTA Găgăuzia, care […] The post O gamă largă de instrumente financiare adresate fermierilor, oferită de FinComBank appeared first on NewsMaker.
10:50
Rusia a extrădat în Ungaria un cetățean al Republicii Moldova, acuzat că a furat 300 de mii de euro din bancomate. Presa rusă a scris, pe 20 iunie – cu referire la Ministerul Afacerilor Interne din Rusia, că numele bărbatului este Leonid Hora. Acesta ar fi părăsit Ungaria în 2019 iar în decembrie 2023 a […] The post Extrădat din Rusia în Ungaria: un moldovean, acuzat că a furat 300 mii de euro din bancomate appeared first on NewsMaker.
10:40
Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Presa din regiune a scris că s-a rupt o conductă și au loc deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, totodată s-a interzis scăldatul în rău. Chișinăul susține că a fost solicitat să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului. Reprezentanții Ministerului […] The post Dezastru ecologic în Nistru? Tiraspolul interzice scăldatul. Reacția Ministerului Mediului de la Chișinău appeared first on NewsMaker.
10:20
Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Presa din regiune a scris că s-a rupt o conductă și au loc deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, totodată s-a interzis scăldatul în rău. Chișinăul susține că a fost solicitat să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului. Reprezentanții Ministerului […] The post Avarie la sistemul de canalizare din Bender. Chișinăul: Nistrul se consideră a fi poluat pe acest sector appeared first on NewsMaker.
09:50
Scandal în teatrul moldovenesc. Un regizor-dramaturg din România s-a plâns pe cenzură și autocenzură în procesul de realizare a unui spectacol pentru teatrul Luceafărul de la Chișinău. David Schwartz a spus că spectacolul său, despre corupție, ar fi nemulțumit reprezentanții Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS). Iar într-un final s-ar fi decis amânarea spectacolului […] The post Scandal în teatru. Un regizor din România se plânge de cenzură la Chișinău: „Propagandă împotriva PAS și Maiei Sandu” appeared first on NewsMaker.
08:20
Meteorologii au emis cod galben de intensificări ale vântului. Avertizarea a intrat în vigoare începând cu ora 08:00 și este valabilă pe întreg teritoriul țării.  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că pe 20 iunie, începând cu ora 8 și până la ora 20, Republica Moldova va fi sub cod galben de intensificări ale vântului. […] The post Alertă meteo: cod galben de vânt puternic în toată țara  appeared first on NewsMaker.
08:20
Dragalin și deputații Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a refuzat să vină la comisia juridică a Parlamentului, unde deputații intenționau să-i pună întrebări despre Tatiana Răducanu, fosta membră a comisiei de pre-vetting. În răspunsul său, Dragalin a remarcat că PA a oferit deja Parlamentului toate informațiile despre Răducanu, iar dacă există întrebări, acestea pot fi adresate în scris. Dragalin a mai subliniat că nu poate veni în Parlament, întrucât «procuratura […] The post NM Espresso: despre refuzul Veronicăi Dragalin de a merge în Parlament, scandalul în legătură cu drumul Leovo-Bumbata și «Viitorul fără tutun» appeared first on NewsMaker.
19 iunie 2024
21:20
SUA constată că, în ultimele luni, în Republica Moldova au existat tentative externe de influențare a alegerilor prezidențiale, prognozate pentru toamna acestuia an. Declarația a fost făcută, pe 19 ianuarie, de către ambasadorul Michael Carpenter, Director pentru Europa la Consiliul Național de Securitate al SUA. Oficialul american a menționat că „este foarte important” ca scrutinul […] The post Rusia va încerca să se implice în scrutinul din Moldova? Oficial american: „SUA sunt angajate să sprijine integritatea alegerilor” appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Facilități la obținerea cetățeniei Române. Drumu-i finalizat, dar primăria e nemulțumită. Rusia și Coreea de Nord au semnat un acord de parteneriat strategic. Meta a reactivat conturile aliaților lui Ilan Șor. Dragalin a refuzat să se prezinte la Ședința comisiei juridice. Mașini de serviciu noi, […] The post (VIDEO) 850 de mii de euro pentru mașini noi, afiliații lui Șor, din nou online, Dragalin a refuzat deputați/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:10
Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alți viruși periculoși, după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor” din Chișinău, scrie TVR Moldova. Autoritățile capitalei au pus la îndoială că apa din fântânile arteziene ar fi un focar de infecţie. Totuși specialiștii […] The post Infectat cu salmonella după ce s-a jucat în havuzul de la Valea Trandafirilor? Cazul unui copil de 2 ani, ajuns la spital appeared first on NewsMaker.
17:40
Apropiații oligarhului fugar Ilan Șor au declarat, pe 19 iunie, că „Meta cedează” și că a returnat pagina de Instagram a deputatei Marina Tauber și a liderului Partidului „Șansă” Alexei Lungu. Menționăm conturile de Facebook ale celor doi continuă să fie blocate.  Deputata fostului Partid „Șor”, declarat neconstituțional, Marina Tauber a distribuit pe canalul ei de […] The post Tauber și Lungu au revenit pe Instagram. Șor: „Meta cedează și returnează conturile opoziției moldovenești” appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Șoferul unui automobil, rănit într-un accident în raionul Șoldănești, a murit într-un alt accident care s-a produs în drum spre spital. Primul accident a avut loc în satul Cotiujenii Mari, raionul Șoldănești, după ce șoferul unui Mercedes nu s-a isprăvit cu conducerea și s-a tamponat cu un Ford. Ambii șoferi și o pasageră au avut […] The post Rănit într-un accident rutier și omorât în altul, care s-a produs în drum spre spital appeared first on NewsMaker.
16:40
Inițiativele de responsabilitate social-corporativă ale Fundației Moldcell i-au adus «Medalia de Aur» la categoria «Responsabilitate Socială» în cadrul competiției «Marca Comercială a Anului». Această distincție încadrează proiectele de impact ale Fundației și efortul comun de a ajuta Moldova să devină un loc mai bun de trai. «Din momentul lansării Fundației, am fost susținuți de voluntarii și partenerii noștri dedicați. Am lucrat neobosit pentru a răspunde nevoilor comunității noastre, de la oferirea unui Internet mai […] The post Fundația Moldcell, premiată cu Medalia de Aur la Marca Comercială a Anului 2023 appeared first on NewsMaker.
16:20
Un adolescent de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Acesta este suspectat că ar fi înjunghiat un bărbat de 54 de ani, într-un apartament din Chișinău, urmare a unui conflict dintre cei doi. Victima a decedat la spital. Dacă va fi găsit vinovat, minorul riscă până pe 15 ani de închisoare.  Poliția […] The post Un minor riscă până la 15 ani de închisoare: ar fi înjunghiat un bărbat într-un apartament din Chișinău. Victima a murit appeared first on NewsMaker.
15:50
Federația de Judo a Republicii Moldova contrazice informațiile Ministerului Educației și declară că nu a delegat nici un sportiv la jocurile din Rusia, BRICS. Precizăm, Ministerul a informat public că a solicitat explicații de la 4 federații din Moldova, „din care fac parte sportivii” care au plecat la jocurile din Rusia, inclusiv de la cea de […] The post „Fals”. Reacția Federației de Judo, după ce Ministerul Educației i-a solicitat explicații în cazul sportivilor plecați în Rusia appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Facilități la obținerea cetățeniei Române. Drumu-i finalizat, dar primăria e nemulțumită. Rusia și Coreea de Nord au semnat un acord de parteneriat strategic. O pisică stropită cu acid a fost salvată de la moarte. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre […] The post (VIDEO) Pașaportul român, mai accesibil, scandalul Leova-Bumbăta continuă, alianța Coreei de Nord cu Putin/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:30
În noaptea de 13 mai, în curtea unui bloc de locuințe situat pe strada Plaiului 2, din Chișinău, persoane necunoscute au stropit-o cu acid acetic pe pisica Marusea și cei patru pui ai săi. Puii de pisică au murit, iar Marusea a supraviețuit datorită eforturilor Tamarei, care în primele zile a dus-o zilnic pentru îngrijiri […] The post (VIDEO) „Rușine și teamă de a trăi în această țară” Povestea Tamarei și a pisicii Marusea, stropită cu acid appeared first on NewsMaker.
14:30
Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani, a respins cererea de chemare în judecată înaintată de fostul președinte Igor Dodon în procesul împotriva ex-vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari. Dodon l-a acționat în judecată pe Slusari încă în 2021 pentru că i-ar fi fost lezată „onoarea, demnitatea și reputația profesională”. Pe 18 iunie, instanța a respins cererea „ca neîntemeiată”. Hotărârea […] The post Dodon versus Slusari. Judecătorii au respins cererea socialistului prin care voia să își apere „onoarea și reputația” appeared first on NewsMaker.
13:40
Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a declarat pentru NewsMaker că l-a informat pe edilul de Leova despre finalizarea lucrărilor de la punctul de trecere a frontierei (PTF) Leova – Bumbăta și a drumului de ocolire a orașului. Totodată i-au solicitat să delege un reprezentat al Primăriei pentru a participa în comisia de recepție la […] The post Administrația Drumurilor îi răspunde primarului de Leova: absența nu constituie temei de amânare a recepției appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.