Domnica Manole s-a întâlnit cu Președinta Comisiei de la Veneția aflată în vizită la Curtea Constituțională

Omniapres, 29 mai 2024 14:30

În data de 23 mai 2024, Președinta Curții Constituționale, dna Domnica Manole, alături de colegii săi judecători constituționali, au primit vizita oficială a Președintei Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), dna Claire Bazy-Malaurie, însoțită de dl Vahe Demirtshyan, consilier juridic al Comisiei de la Veneția. Dată fiind cooperarea bilaterală de lungă […] The post Domnica Manole s-a întâlnit cu Președinta Comisiei de la Veneția aflată în vizită la Curtea Constituțională appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 2 ore
20:50
“Stoianoglo a fost o alegere personală a Maiei Sandu. Literalmente, peste noapte, când s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat la Chișinău, s-a luat decizia într-un cerc restrâns, unde eu nu am fost prezent, de a-și asuma răspunderea pentru legea cu privire la procuratură, despre care am aflat cu 20 de minute [înainte de anunțul public]”. […] The post BREAKING NEWS: Andrei Năstase face dezvăluiri – Alexandr Stoianoglo a fost alegerea personală a Maiei Sandu appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
07:10
Horoscop 16 iunie – o zi echilibrată. O să ne bucurăm de prezența celor dragi, de darurile pe care le vom primi, și o să avem și noi grijă de cei care se descurcă mai greu. Gemeni Invitațiile pe la mondenități curg, ca de obicei, și o să treceți în revistă ce e nou în […] The post Horoscop 16 iunie – o zodie își poate întâlni partenerul ideal de viață appeared first on Omniapres.
Ieri
18:10
Aparate suedeze au interceptat un avion militar rusesc după ce a încălcat, pentru scurt timp, spaţiul aerian al Suediei, vineri, la est de insula Gotland în Marea Baltică, au anunţat sâmbătă forţele armate ale acestei ţărid nordice, potrivit Reuters. Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a calificat încălcarea spaţiului aerian drept “inacceptabilă” şi a declarat […] The post Suedia afirmă că un avion militar rusesc i-a încălcat spaţiul aerian appeared first on Omniapres.
17:00
George Simion, care a fost desemnat oficial candidat al partidului AUR la alegerile prezidențiale din septembrie și care își lansează candidatura în cursul acestei seri, a publicat pe site-ul personal un manifest în care cere ca România ”să rămână în stare de neutralitate”, în contextul războiului din Ucraina, țara vecină invadată de Rusia. ”Vreau să […] The post George Simion își lansează candidatura cu un mesaj anti – NATO appeared first on Omniapres.
16:10
MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin, care voia s[ participe la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE, la sfârșitul acestei luni, a declarat, pentru Antena3.ro, purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip. ”Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegaţiei Federaţiei Ruse la […] The post MAE a refuzat să permită intrarea în țară pentru o delegație de oficiali de la Kremlin. Rusia amenință: ”Ne vom aminti acest lucru!” appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 15 iunie – o zi chiar frumoasă. O să dăm dovadă de generozitate, o să le împlinim dorințele alor noștri și o să facem mișcare, o să reușim să ne destindem. Gemeni O stare de bine, veștile pe care le-ați primit sunt bune, încurajatoare, și v-alegeți niște îndeletniciri care să vă întreție starea de […] The post Horoscop 15 iunie – o zodie are bani promiși appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:40
Fracțiunea BCS cere din nou dizolvare Parlamentului și organizarea alegerilor legislative anticipate. Ei acuză majoritatea parlamentară de faptul că încalcă drepturile opoziției și ar compromite valorile democratice și statul de drept.   The post Fracțiunea BCS cere din nou dizolvare Parlamentului appeared first on Omniapres.
11:20
Doru Petruți, director General IMAS Chișinău, susține că întotdeauna mi-au plăcut campaniile care arată un politician care în sfârșit merge la biserică, la un meci de fotbal (și ține discursuri în vestiarul lor), politicieni care în sfârșit își asumă riscul de a ieși printre oamenii reali (nu doar ăia adunați de partid). Întotdeauna am apreciat […] The post Doru Petruti: Mutarea serviciului hidro-meteo la președinție mi se pare o idee greu de bătut appeared first on Omniapres.
10:50
Procuratura Anticorupție informează cu îngrijorare publicul despre cererile de demisie depuse de 10 procurori în legătură cu procesul de vetting. Această situație creează un risc major pentru activitatea instituției, având în vedere impactul direct asupra capacității de gestionare a dosarelor de corupție de nivel înalt. Menționăm că, 4 din 38 de procurori din cadrul aparatului […] The post Procuratura Anticorupție informează despre demisia a 10 procurori în contextul procesului de vetting appeared first on Omniapres.
10:50
Republica Moldova își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană grație unui nou pachet de sprijin nerambursabil de 9 milioane de euro oferit de Uniunea Europeană. Acest sprijin face parte din Instrumentul European pentru Pace (EPF), a anunțat Ministerul Apărării din Moldova. Noul pachet este „parte a unei cooperării mai largi cu UE în domeniul apărării […] The post Republica Moldova primește 9 milioane de euro de la UE pentru întărirea sistemului de apărare antiaeriană appeared first on Omniapres.
10:40
Vlad Bătrâncea a solicitat înregistrarea unui proiect de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului Deputații Blocului Comuniștilor şi Socialiștilor a propus, în ședința de astăzi, includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind acordarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului, Igor Grosu “pentru încălcarea sistematică a drepturilor deputaților din opoziție, prin interzicerea […] The post VIDEO S-a solicitat cot de neîncredere lui Igor Grosu appeared first on Omniapres.
10:30
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație au fost incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de a exclude vulnerabilitățile și riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice. Parlamentul a votat în a doua lectură un PROIECT de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova. Documentul […] The post ULTIMA ORĂ: Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova se complică appeared first on Omniapres.
10:10
Fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz a declarat că Diana Șoșoacă „este finanțată de ruși” și „nu știe pe ce lume trăiește”, într-o intervenție la DigiFM, în care a vorbit despre partidele extremiste din Europa. În replică, senatoarea română a amenințat că îl dă în judecată pe Schulz dacă nu-și dovedește afirmațiile. Vorbind despre […] The post Fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz a declarat că Diana Șoșoacă „este finanțată de ruși” appeared first on Omniapres.
09:20
Horoscop 14 iunie – o zi cu rezolvări. Se face lumină în unele situații și o să ne bucurăm de răspunsuri favorabile atât de la cei apropiați, cât și de la autorități. Gemeni O reușită, o confirmare, poate luți și bani și se anunță o stare de spirit mult mai bună că ați tot avut […] The post Horoscop 14 iunie – o recuperare de bani, bunuri, și o să fie liniște appeared first on Omniapres.
13 iunie 2024
20:50
Reprezentanții Blocului Victorie, care au fost privați de dreptul de a participa la următoarele cinci ședințe plenare ale Parlamentului, susțin că aceasta este reacția celor din PAS la dezvăluirile pe care urma să le facă deputatul Denis Ulanov în dosarul furtului miliardului. Potrivit lui Ulanov, Banca Națională a fost atrasă ca parte civilă în dosarul […] The post Banca Națională a fost atrasă ca parte civilă în dosarul “furtul miliardului” appeared first on Omniapres.
19:10
Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat Rusia de complot pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în octombrie în Republica Moldova, într-o declaraţie comună publicată de Departamentul de Stat, relatează Reuters. Conform declarației celor trei state, Rusia caută să exacerbeze tensiunile sociale şi să alimenteze percepţiile negative asupra Occidentului şi […] The post SUA, Marea Britanie şi Canada acuză Rusia de complot pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din Moldova appeared first on Omniapres.
17:40
Deputații BCS cer dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Cerința a fost formulată de liderul fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea după scandalurile de astăzi din Legislativ, când președintele instituției Igor Grosu a lipsit unii deputați din opoziției de dreptul de a lua cuvânt la tribuna centrală, iar toate propunerile opoziției au fost din nou respinse. […] The post ULTIMA ORĂ! VIDEO Deputații BCS cer dizolvarea Parlamentului appeared first on Omniapres.
15:50
În perioada 13-15 iunie 2024, dna Domnica Manole, Președintele Curții Constituționale, participă la Conferința președinților curților membre ale Asociației curților constituționale francofone, care se desfășoară la Paris. Tema Conferinței o reprezintă protecția constituțională a libertății de exprimare. Lucrările Conferinței au fost deschise de dl Laurent Fabius, Președintele Consiliului Constituțional francez. La această Conferință mai participă, […] The post Domnica Manole participă la Conferința președinților curților membre ale Asociației curților constituționale francofone appeared first on Omniapres.
14:20
La 12 iunie 2024, în rezultatul examinării informațiilor obținute din analiza unui telefon mobil și a altor probe examinate în cardul unui proces penal, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pentru investigarea unei presupuse acțiuni ilegale de corupere activă (infracțiune prevăzută la art. 325 alin. (3) lit. b) din Codul penal). Amintim că, la […] The post Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală privind suspiciunile de corupție rezultate din analiza unui telefon mobil appeared first on Omniapres.
07:30
Horoscop 13 iunie – o zi destul de bună. Se poate s-avem de luat decizii, dar să ne confruntăm cu îndoieli și poate o să ne pripim. Să mai amânăm o zi, două, dacă vrem să fim încrezători, stăpâni pe noi. Gemeni E animație, aveți multă treabă, v-ați programat și diverse întâlniri ca să faceți […] The post Horoscop 13 iunie – Rac – ați mai putea face un pas în carieră appeared first on Omniapres.
12 iunie 2024
18:30
Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul, bașcana UTA Găgăuzia, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul său „Șor”, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin. Sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia sau sub controlul unor persoane […] The post BREAKING NEWS. SUA au anunțat sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul appeared first on Omniapres.
15:00
În afara Franței, președintele Emmanuel Macron întruchipează omul de stat european lucid și sigur pe sine. În interiorul Franței, el este văzut din ce în ce mai mult ca o povară, notează POLITICO. În urma deciziei bombă a lui Macron de a convoca alegeri anticipate după ce a pierdut în competiția pentru Parlamentul European, aliații […] The post Macron nu mai e dorit nici în propria coaliție appeared first on Omniapres.
14:50
Igor Munteanu, președintele CUB declară că pornirea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în luna iunie este un angajament politic ce transpare chiar din primele declarații ale liderilor europeni de după alegeri. Însă lunile următoare vor fi luni zbuciumate și pline de dramatism. Pe lângă factorii electorali, indispensabili unei concurențe sănătoase și […] The post Igor Munteanu: Republica Moldova este ruptă de sărăcie, corupție la nivel înalt și dezechilibre sociale appeared first on Omniapres.
14:40
Primarul General, Ion Ceban, anunță că Primăria Municipiului Chișinău informează că toate serviciile gospodărești din oraș continuă intervențiile pe teren, în scopul înlăturării consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat Situație de forță majoră ca urmare a intemperiei. […] The post Ion Ceban: În lichidarea consecințelor intemperiei sunt implicați toți angajații întreprinderilor municipale appeared first on Omniapres.
13:30
Andrei Nastase a venit cu un Apel public la responsabilitate: un eventual eșec la referendum va compromite viitorul nostru european. Stimați cetățeni și stimați parteneri de dezvoltare și reprezemtanți ai ambasadelor acreditate la Chișinău, Mă cunoașteți prea bine pentru faptele mele, pentru lupta și munca mea de zeci de ani pentru oameni și pentru o […] The post Andrei Nastase: Maia Sandu, fruntași și membri ai PAS, nu trageți țara după voi în prăpastie, nu compromiteți viitorul european al moldovenilor appeared first on Omniapres.
13:10
Astăzi, la 13.00, la IPN, Andrei Nastase va susține o conferință de presă cu tema “Apel public la responsabilitate: un eventual eșec la referendum va compromite viitorul nostru european.” The post LIVE: Andrei Nastase va susține o conferință de presă appeared first on Omniapres.
12:50
Pavel Postica, vicepreședintele CEC și Dana Munteanu, secretara CEC, au avut o întrevedere cu Pascal Schonard, directorul Autorității pentru partide politice europene și fundațiile politice europene (APPF). Scopul vizitei a fost de a stabili și dezvolta relații de colaborare dintre instituții, în contextul obținerii de către Republica Moldova a statului de țară candidată la Uniunea […] The post CEC va colabora cu Autoritatea pentru partide politice europene și fundațiile politice europene în domeniul finanțării politice appeared first on Omniapres.
11:00
Cu câteva zile înainte de conferinţa privind pacea în Ucraina fără Rusia, Kievul a luat în considerare participarea Moscovei la un summit ulterior, cu scopul de a primi o foaie de parcurs aprobată de comunitatea internaţională pentru a pune capăt conflictului, notează AFP. “Intenţionăm să pregătim împreună planul comun care va fi susţinut de toate […] The post Kievul ia în considerare participarea Rusiei la următorul summit de pace appeared first on Omniapres.
10:00
Irina Vlah, preşedinta „Platformei Moldova”, s-a adresat reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Chişinău! După cum bine cunoaşteţi, pe data de 20 octombrie 2024 în Republica Moldova urmează să aibă loc alegeri prezidenţiale, dar şi referendumul privind integrarea RM în UE. Deja la această etapă putem afirma cu certitudine că preconizatele scrutine nu întrunesc condiţiile necesare […] The post Irina Vlah: Actuala guvernare demult nu mai ascultă ce spun şi ce cred cetăţenii Republicii Moldova appeared first on Omniapres.
09:40
Horoscop 12 iunie – o zi cu dezbateri. E bine să fim cu garda sus să ne susținem punctul de vedere, dar să fim și flexibili acolo unde e cazul, ca să fie totul echitabil. Gemeni O agendă încărcată, sunt și treburi de serviciu, și personale de care trebuie să vă ocupați, sunt chestiuni contracronometru […] The post Horoscop 12 iunie – o zodie este curtată de mai mulți angajatori pentru un nou job appeared first on Omniapres.
11 iunie 2024
18:40
Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat marți de un juriu, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă. Democrații ar putea profita de acest verdict pentru a contracara afirmația lui Donald Trump potrivit căreia sistemul judiciar este înarmat împotriva sa, notează Reuters. Un juriu […] The post ULTIMA ORĂ: Lovitură pentru președintele Joe Biden. Fiul său, Hunter, a fost declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat appeared first on Omniapres.
17:00
Potrivit lui Dionis Cenușa, dacă nu veto-urile care (foarte probabil încă) urmează în cazul Ucrainei, inclusiv al celor non-maghiare, atunci procesele de reformă internă și (in)stabilitatea orientării pro-europene vor influența multiplele viteze cu care se vor mișca Ucraina, Moldova și Georgia spre UE… Singurele țări din Parteneriatul Estic cu Acorduri de Asociere – Ucraina, Moldova […] The post Dionis Cenușa: Dimensiunea (in)securității va juca un rol semnificativ în viitoarele decizii europene privind acceptarea noilor state membre appeared first on Omniapres.
15:00
Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii cu privire la cauza penală în cadrul căreia se investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională. În […] The post Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL” appeared first on Omniapres.
13:10
Potrivit unui audit efectuat de Curtea de Conturi la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, au fost identificate documente care au fost întocmite cu unele încălcări și divergențe. Unele problematice au fost identificate la cheltuielile executate din Fondurile de Urgență ale Guvernului. Cu referire la cheltuielile din contul alocațiilor fondului de intervenție a Guvernului, pentru acordarea […] The post Curtea de Conturi a identificat încălcări grave la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor appeared first on Omniapres.
08:40
Agenții Poliției de Frontieră din California au fost instruiți să deporteze migranți din peste 100 de țări în SUA, în ciuda noilor măsuri stricte ale administrației Biden la frontieră. Migranții din toate țările, cu excepția a șase, din ceea ce poliția de frontieră numește „emisfera estică” – formată din Africa, Asia, Australia și Europa – […] The post Polițiștii de frontieră din Statele Unite au fost instruiți să deporteze imigranții ilegali din Moldova appeared first on Omniapres.
08:40
Horoscop 11 iunie – o zi condimentată. O să ne bucurăm de susținere din partea unor oameni care ne apreciază, în timp ce pe alții o să-i convingem mai greu să fie cooperanți. Gemeni Aveți planuri mari care vă pot scoate din anonimat, sau să vă propulseze și mai sus în carieră și să fie […] The post Horoscop 11 iunie – Fecioară – Vi se face o ofertă de colaborare appeared first on Omniapres.
08:20
În timp ce atenţia s-a concentrat pe câştigurile extremei drepte în alegerile pentru Parlamentul European, unii candidaţi anti-sistem declaraţi, de stânga şi de dreapta, sunt pregătiţi să îşi ocupe locurile la Strasbourg. Reuters a făcut o selecţie a celor mai exotici legislatori nou aleşi. Republica Cehă: Colecţionarul de maşini şi fostul pilot de curse auto […] The post Figuri exotice din Parlamentul European. Un extremist respins chiar și de extremiști și un militant pentru ”dreptul de a urî” appeared first on Omniapres.
08:10
Regatul Unit respectă statul de drept și va căuta abordări echitabile în toate situațiile. Așa a afirmat ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, comentând acordarea protecției de către Anglia lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc, relatează tv8.md După cum a remarcat șeful misiunii diplomatice britanice în Moldova, există restricții legale care nu permit astfel de procese […] The post Ambasadorul Marii Britanii nu a putut răspunde când Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc vor fi extrădați în Moldova appeared first on Omniapres.
10 iunie 2024
14:50
PAS și PSRM vor să formeze o coaliție în următorul Parlament, iar în acest scop cele două formațiuni politice poartă intens negocieri. Dezvăluirile au fost făcute de către Renato Usatîi la emisiunea ”Cutia neagră” de la TV8. ”De ce Dodon insistă la un candidat apolitic? Nu pentru că e mare patriot și vrea să câștige […] The post Usatîi: PAS poartă mai multe negocieri cu PSRM și Dodon, decât pentru integrarea europeană appeared first on Omniapres.
10:10
Doru Petruți, director General IMAS Chișinău, crede că înfrângerile categorice vor veni repede, foarte repede pentru „învingătorii” din Parlamentul european, iar asta se va vedea la toamnă, când vor fi alegeri parlamentare din multe țări europene. E asemănător ca și în Moldova, mai notează Doru Petruți. Europenii vestici au transmis un vot de protest extrem […] The post Doru Petruți: Alte înfrângeri categorice vor veni repede, foarte repede appeared first on Omniapres.
09:50
Serviciile de apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea să se scumpească cu aproape 38%. Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” a depus o cerere la Agenția Națională de Reglementare în Energetică (ANRE) prin care cere creșterea tarifului pentru apă și canalizare de la 16,15 lei până la 22,22 lei pentru un metru cub. Întreprinderea își justifică […] The post Tarifele la apă și canalizare în municipiul Chișinău ar putea crește cu circa 38% appeared first on Omniapres.
09:30
Elevii claselor a noua susțin astăzi examenul la limba de instruire. Astfel, potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației, la examenul la Limba și literatura română vor participa peste 23 de mii de elevi, iar examenul la Limba și literatura rusă este organizat pentru 5 661 de elevi. Sesiunea pentru absolvenții de gimnaziu se va încheia […] The post Elevii susțin astăzi examenul de absolvire a gimnaziului la limba de instruire appeared first on Omniapres.
09:30
Un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire în cauza penală privind gestionarea frauduloasă a construcției drumului Leova-Bumbăta. Funcționarul este învinuit de abuz în serviciu. Potrivit șefului adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, acuzatorii continuă investigațiile în privința altor suspecți. În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că în timpul construcției […] The post Un angajat al Administrației de Stat a Drumurilor a fost pus sub învinuire appeared first on Omniapres.
08:20
Partidele de centru-dreapta și de extremă-dreapta conduc la alegerile UE, scrie Politico Centrul de greutate politică al Europei se îndreaptă spre dreapta. Partidele de centru-dreapta și de extremă-dreapta urmează să ocupe cel mai mare număr de locuri la alegerile pentru Uniunea Europeană de duminică în cele mai populate națiuni: Germania, Franța, Italia, Spania și Polonia. […] The post Europa se îndreaptă spre dreapta — condusă de Franța appeared first on Omniapres.
08:00
Horoscop 10 iunie – o zi echilibrată. O să avem o stare de spirit bună, poate și pentru că facem, în sfârșit, pace cu noi înșine și o să alegem lucruri care vi se potrivesc. GEMENI Noutăți la tot pasul și o să vă bucurați c-o să vă puneți în valoare niște calități, c-o să […] The post Horoscop 10 iunie – Zodia pentru care sunt promisiuni de bani de la serviciu appeared first on Omniapres.
08:00
Alegerile europene marcate de o ascensiune a partidelor de extremă dreaptă în mai multe țări au provocat un cutremur politic în Franța. Într-un discurs adresat națiunii de la palatul Elysee, președintele Emmanuel Macron a anunțat dizolvarea Adunării Naționale și a convocat alegeri legislative. Emmanuel Macron, președintele Franței: „Am decis să vă redau prin vot posibilitatea […] The post Noapte grea pentru Macron și Scholz, marii pierzători ai alegerilor UE appeared first on Omniapres.
07:40
Decizia neaşteptată a preşedintelui Emmanuel Macron de a dizolva parlamentul în urma rezultatelor proaste obţinute de alianţa sa de guvernare a fost întâmpinată duminică seara cu reacţii diverse, de la aprobare la scepticism şi dezaprobare. Rassemblement National (RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, a câştigat alegerile europene din Franţa, cu circa […] The post “Suntem gata să exercităm puterea”, declară Marine Le Pen după ce Macron a dizolvat parlamentul appeared first on Omniapres.
07:20
Conservatorii sunt în frunte în Germania iar social-democrații lui Scholz au fost bătuți, potrivit sondajelor de la alegerile europene, scrie Le Figaro Partidul Social Democrat condus de cancelarul german Scholz a pierdut în fața conservatorilor și a Partidului Naționalist. Social-democrații cancelarului german Scholz au suferit un eșec la alegerile europene de duminică, ajungând în urma conservatorilor […] The post Partidul Social Democrat condus de cancelarul vc..Scholz a pierdut alegerile appeared first on Omniapres.
9 iunie 2024
22:40
Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul france), în urma înfrângerii suferite de alianţa de la guvernare în alegerile europarlamentare, care a ajuns pe locul al doilea, la mare distanţă de rezultatul Rassemblement National (RN), partidul lui Marine Le Pen. “Nu voi putea să continui ca şi cum nimic nu s-ar […] The post BREAKING NEWS: Macron anunţă dizolvarea Adunării Naţionale, în urma înfrângerii suferite de alianţa de guvernare appeared first on Omniapres.
19:50
Un nou câștig de cauză pentru președinta Curții Constițuționale, Domnica Manole. Curtea Supremă de Justiție a admis cererea de revizuire a cazului privind eliberarea sa ilegală din funcție în perioada când era judecătoare la Curtea de Apel. În acest caz, magistrata cere să-i fie achitat salariu integral pentru trei ani, un prejudiciu moral de 100 […] The post Un nou câștig de cauză pentru Domnica Manole appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.