Guvernul a aprobat Planul Național de Dezvoltare 2025-2027, estimat la peste 123 de miliarde de lei

Vocea Basarabiei, 29 mai 2024 14:20

Cabinetul de miniștri a aprobat azi Planul Național de Dezvoltare pentru 2025-2027, estimat la peste 123 de miliarde de lei. Documentul conține 95 de acțiuni de reformă, care urmează a fi implementate prin intermediul a 264 de proiecte de dezvoltare. Din totalul acțiunilor proiectate, circa 39% asigură continuitatea PND 2024-2026, iar 61% sunt acțiuni de […] Articolul Guvernul a aprobat Planul Național de Dezvoltare 2025-2027, estimat la peste 123 de miliarde de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 4 ore
16:50
Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba, precizează că declarația finală a summitului pentru pace în Ucraina a luat în considerare poziția Kievului, transmite Reuters. La evenimentul găzduit timp de două zile la Buergenstock, în Elveţia, au fost reprezentate peste 90 de ţări, dar Rusia nu a fost invitată. Kuleba a apreciat că textul propus „este […] Articolul Summitul dedicat Ucrainei în Elveția reflectă poziția Kievului, susține șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
16:00
De la începutul invaziei ruse în Ucraina până în prezent 1428 cetățeni din Ucraina, dintre care 978 femei şi 450 bărbați, au reușit să își găsească un loc de muncă în R. Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în mun. Chişinău (1104), Găgăuzia (59), Bălţi (69). Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în […] Articolul Peste 1400 de refugiați ucraineni, angajați oficial în câmpul muncii. Cei mai mulți activează în IT, comerț și inginerie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Şase oameni, cetățeni ai Iordaniei, au murit din cauza căldurii în timpul celui mai mare pelerinaj Hajj spre Mecca. Oficialii din Arabia Saudită au avertizat că temperaturile ar putea ajunge, în timpul adunării anuale, la 48 de grade. Pelerinii s-au adunat pe vârful Muntelui Arafat, marcând principalul eveniment al pelerinajului. În acest an, la cel […] Articolul Șase persoane au murit din cauza căldurii extreme în timpul pelerinajului spre Mecca din Arabia Saudită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
14:30
Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere în Elveția cu vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris. În cadrul discuției, oficialii s-au referit la cooperarea bilaterală și asigurarea securității în regiune. „Am discutat despre parteneriatul puternic R. Moldova-SUA și despre angajamentul nostru comun pentru pacea și securitatea în regiune. Așteptăm cu nerăbdare cooperarea noastră continuă”, a […] Articolul Maia Sandu, întrevederi la Summitul din Elveția. Șefa statului, întâlniri cu vicepreședintele SUA și liderii Letoniei și Georgiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Şase deținuți, unii cu legături cu rețeaua teroristă Statul Islamic, au luat ostatici gardieni în Centrul de detenție nr. 1 din regiunea Rostov, în sudul Rusiei, şi au cerut liberă trecere în negocierile cu autoritățile, relatează Reuters. În urma operațiunii unei brigăzi speciale ruse, deținuții care au luat ostatici au fost uciși. Bărbații, printre care […] Articolul Paznici dintr-un centru de detenţie din Rusia, luați ostatici de un grup de deținuți care ar avea legături cu Statul Islamic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Anual, în a treia duminică a lunii iunie, este marcată Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. Este o zi a recunoștinței, aprecierii și a respectului profund pentru toți profesioniștii din domeniul medical și farmaceutic. Mereu la datorie, cu dedicație, responsabilitate și sacrificiu, acești oameni minunați își îndeplinesc cu dăruire misiunea nobilă și rămân devotați crezului […] Articolul Angajații din medicină și farmaciștii își sărbătoresc azi ziua profesională apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
12:20
Liderii occidentali prezenți la summitul pentru pace în Ucraina au respins condițiile anunțate de președintele rus Vladimir Putin pentru încetarea focului, considerându-le „absurde” și un ultimatum la „capitulare”. În paralel, premierul Estoniei a avertizat asupra tentației unora de a „potoli” Rusia prin concesii teritoriale, subliniind că aceasta nu este o cale către pace, ci către […] Articolul Oferta de pace a lui Putin, contestată la summitul din Elveția: „Absurdă, ultimatum, propagandă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, eleva Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat – 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe. Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov […] Articolul Sportiva Gabriela Danilov a obținut aurul la Campionatul European de Haltere din Grecia, la categoria sub 15 ani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Vicepreşedinta SUA Kamala Harris a anunțat sâmbătă un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari destinat pentru sectorul energetic şi asistența umanitară din Ucraina, ca urmare a războiului, relatează Reuters. Anunțul a fost făcut în timp ce Harris participă la un summit de pace pentru Ucraina, desfășurat în resortul Bürgenstock, în Elveţia, unde urma să […] Articolul SUA anunță un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, la summitul pentru pace din Elveția apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul pentru pace în Ucraina, unde a vorbit despre securitatea în regiune și consolidarea eforturilor pentru asigurarea păcii. Maia Sandu a participat la summit alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președinta Elveției, Viola Amherd, gazda evenimentului.  Șefa statului a menționat că, în Elveția, împreună cu […] Articolul Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
17:30
România a refuzat să elibereze vize membrilor delegației ruse pentru a participa la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care va avea loc în perioada 29 iunie – 3 iulie la București. Despre aceasta a anunțat pe contul său de Telegram, președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, […] Articolul România a refuzat să elibereze vize reprezentanților Rusiei la Adunarea OSCE de la București apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Investițiile directe în România făcute de cetățenii străini și companiile de peste hotare au însumat 3,23 miliarde de euro în perioada ianuarie-aprilie a acestui an, în creștere cu peste 34% comparativ cu 2,4 miliarde de euro, în perioada similară din 2023, arată datele publicate de Banca Națională a României. Conform BNR, contul curent al balanței […] Articolul România, un avânt considerabil pentru investițiile străine. Creșterea e de peste 34% apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Președinta Maia Sandu spune că începerea negocierilor cu Uniunea Europeană, programată pentru 25 iunie, este un pas important pe calea Moldovei spre Uniunea Europeană. „Sunt încântată să salut anunțul făcut de președinția belgiană a UE cu privire la primele conferințe interguvernamentale cu Moldova și Ucraina la 25 iunie. Acesta este un pas important în drumul […] Articolul Maia Sandu, despre decizia de a începe negocierile: Un pas important spre o Europă mai unită apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
În zilele de luni și marți, accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală va fi limitat temporar. Măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Republicii Italiene, Sergio Mattarella, transmite IPN. Primăria municipiului Chișinău informează că accesul persoanelor în anumite locuri publice va fi limitat temporar între orele […] Articolul Săptămâna viitoare începe cu mai multe restricții în trafic și pentru populație în unele spații publice din Capitală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
New York se confruntă cu o amenințare teroristă „extrem de gravă”, în urma arestării a opt cetățeni tadjici care aveau legături suspectate cu ISIS, potrivit Autorității Portuare din New York și șefului de securitate din New Jersey, Greg Ehrie, informează Newsweek, citat de Digi24.RO. Rapoartele care au apărut la începutul acestei săptămâni arată că opt […] Articolul Metropola New York, sub amenințare teroristă „extrem de gravă”. Au fost arestați suspecți care au legături cu ISIS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Autoritățile de la Chișinău trebuie să contracareze din fașă orice încercare a Rusiei de a distorsiona procesul electoral din Republica Moldova. Opinia aparține ex-președintelui Curții Constituționale, Alexandru Tănase, și a fost făcută în contextul în care, recent, SUA, Canada și Marea Britanie au avertizat Republica Moldova despre încercările Kremlinului de a influența rezultatul alegerilor prezidențiale. Alexandru Tănase […] Articolul Al. Tănase: Rusia pune la cale un scenariu mai amplu pentru a compromite referendumul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri la televiziune că aproape 700.000 de militari participă în prezent la ofensiva din Ucraina, potrivit AFP, citat de Hotnews. „Avem aproape 700.000 de oameni în zona operațiunii militare speciale”, a declarat Putin, folosind termenul oficial pentru invazia militară lansată în februarie 2022, în timpul unei întâlniri televizate cu […] Articolul Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, anunță că 700 de mii de militari ruși luptă în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Șeful Direcției Principale de Informații de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării, generalul Kirilo Budanov, afirmă că baza aeriană rusă Morozovsk, din regiunea Rostov, a fost atacată cu 70 de drone Dragon și Splash. „Așteptăm informații”, a spus Budanov, referindu-se la eventualele pagube produse în urma acestui atac. Imagini surprinse de Planet Labs arată că […] Articolul Forțele ucrainene au atacat repetat o bază aeriană din regiunea rusească Rostov apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Summitul care poate decide soarta războiului din Ucraina începe astăzi, 15 iunie, în Elveția. Volodimir Zelenski a ajuns ieri în stațiunea de lux din Burgenstock, unde sunt așteptați liderii din peste 90 de state, care și-au anunțat prezența la summit. Liderii mondiali se vor alătura astăzi președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la summitul din Elveția pentru […] Articolul Înalți oficiali din peste 90 de state se adună azi la Summitul pentru pace în Ucraina, ce are loc în Elveția apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Astăzi se împlinesc 135 de ani de la moartea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu. Marele poet, publicist și gânditor s-a stins din viață pe 15 iunie 1889, la vârsta de 39 de ani, în Casa de Sănătate din București a doctorului Suțu. La 15 iunie 1889, Titu Maiorescu, cel care l-a ghidat și susținut deseori […] Articolul 135 de ani de la moartea marelui geniu, gânditorul și poetul Mihai Eminescu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Prima conferință de deschidere a negocierilor de aderare cu R. Moldova și Ucraina va avea loc pe 25 iunie. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. „Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și […] Articolul Prima conferință privind negocierile de aderare R. Moldova – UE va avea loc în 25 iunie, anunță Cristina Gherasimov apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Vladimir Putin nu este în poziţia de a pune condiţii Ucrainei pentru a înceta războiul, a reacţionat vineri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după ce liderul de la Kremlin declarase ceva mai devreme că Rusia va pune capăt războiului din Ucraina doar dacă Kievul va fi de acord să renunţe la ambiţiile sale de […] Articolul Șefului Pentagonului: Putin nu este în poziţia de a pune condiţii de pace Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
În primele cinci luni ale anului au fost cheltuiți circa 563 de milioane de lei (aproape 35%) din totalul de circa 1,64 miliarde de lei alocate pentru lucrările de întreținere și reparație a drumurilor publice naționale. Datele au fost prezentate astăzi, la ședința Consiliului Fondului rutier, la care a fost prezent și premierul Dorin Recean. […] Articolul 35% din banii alocați pentru reparația drumurilor din R. Moldova, cheltuiți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Până în prezent, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 608 mii de locuințe și aproximativ 2 milioane 351 mii de persoane. 2. Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură. Parlamentul a votat în a doua lectură un PROIECT de modificare […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Numărul persoanelor asigurate medical s-a majorat până la 95.282 anul trecut. Datele se conțin în raportul privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2023, audiat astăzi de deputați. Potrivit raportului, în anul 2023, cele mai solicitate servicii medicale au fost de obstetrică, ortopedie, traumatologie, neurologie, oftalmologie, chirurgie. De asemenea, au fost efectuate 7.106 […] Articolul Numărul persoanelor asigurate medical, în creștere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
De la lansarea Recensământului populației și locuințelor și până acum au fost recenzate peste 2,3 milioane de persoane și peste 1,6 milioane de locuințe, anunță Biroul Național de Statistică. „La finele zilei de 13 iunie 2024 în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 350 de mii de persoane (numărul populației […] Articolul A rămas mai puțin de o lună până la încheierea Recensământului: Câte persoane au fost chestionate până acum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Ucraina a respins vineri condiţiile enunţate mai devreme în aceeaşi de preşedintele rus Vladimir Putin pentru o încetare a focului şi o pace negociată, respectiv retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia şi renunţarea la aspiraţia de aderare la NATO. Oferta lui Putin este un ultimatum, a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir […] Articolul Răspunsul Ucrainei la condiţiile de pace ale lui Putin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Proiectele implementate în țara noastră cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) – cel mai mare investitor instituțional al Republicii Moldova, au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții instituției financiare. Premierul Dorin Recean a spus, în cadrul discuțiilor, că suportul financiar și de expertiză al BERD este prețios pentru […] Articolul Recean, întrevedere cu reprezentanții BERD: Trebuie să intensificăm dialogul nostru strategic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că va ordona o încetare imediată a focului de îndată ce Ucraina îşi va retrage trupele din cele patru regiuni anexate de Moscova în estul şi sudul ţării şi va renunţa la planurile de aderare la NATO. „De îndată ce Kievul va anunţa că este pregătit pentru această […] Articolul Putin anunță condiţiile impuse de Rusia pentru negocierile de pace în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, va efectua o vizită de două zile la Chișinău.  Potrivit Președinției, marți, 18 iunie, președinta Maia Sandu îl va întâmpina la președinție pe omologul său italian, Sergio Mattarella, în cadrul unei ceremonii oficiale, iar ulterior vor susține o conferință de presă comună. Totodată, ocazia vizitei președintelui italian Sergio Mattarella, luni, […] Articolul Președintele Italiei, Sergio Mattarella, vine marți la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
O aeronavă de pe cursa Erevan-Chișinău a fost redirecționată către București. Într-un comunicat remis presei, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează că zborul pe ruta Chișinău- Erevan-Chișinău a fost anulat întrucât operatorul aerian a încălcat regulamentul național. „În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire […] Articolul O aeronavă de pe cursa Erevan-Chișinău, în care se aflau peste 200 de susținători ai oligarhului fugar Șor, redirecționată la București apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Din cauza condițiilor meteorologice actuale, în Capitală este afectată parțial circulația troleibuzelor și autobuzelor. Despre aceasta anunță Regia Transport Electric din Chișinău. Potrivit RTEC, unele rute, atestă întârzieri de la orarul stabilit, staționează sau sunt redirecționate. „Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre redirecționări sau staționări inopinate”, precizează sursa citată. […] Articolul Circulația troleibuzelor și autobuzelor din Chișinău, afectată de condițiile meteorologice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Polițiștii ucraineni de frontieră din regiunea Odesa au oprit un camion cu 41 de persoane ascunși în remorcă. Conform actelor, vehiculul transporta grâu. Camionul, oprit lângă Satul Nou, Reni, ținea calea spre frontieră cu Republica Moldova, transmite IPN cu referință la Ukrainska pravda. Comentând cazul, purtătorul de cuvânt al serviciului de grăniceri al statului vecin, Andrei Demcenko, […] Articolul Zeci de ucraineni au încercat să ajungă în R. Moldova, fiind ascunși într-un camion pentru transportarea cerealelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Proiectele implementate în țara noastră cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) – cel mai mare investitor instituțional al Republicii Moldova, au fost discutate, astăzi, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții instituției financiare. Premierul Dorin Recean a spus, în cadrul discuțiilor, că suportul financiar și de expertiză al BERD este prețios pentru […] Articolul Proiectele BERD în Republica Moldova, discutate de premier la o întâlnire cu reprezentanții băncii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Inițiativa legislativă care prevede încurajarea agenților economici să doneze alimente organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară a fost adoptată, astăzi, de 56 de deputați. Potrivit proiectului, vor putea fi donate o serie de produse alimentare a căror siguranță alimentară nu a fost compromisă. Este vorba […] Articolul Agenții economici vor beneficia de facilități fiscale dacă vor contribui la combaterea risipei alimentare prin donarea produselor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, va întreprinde vizite de lucru în Polonia, Slovacia Austria, în perioada 17-20 iunie. Potrivit agendei, pe 17 iunie, în cadrul vizitei la Varșovia, vicepremierul se va întâlni cu omologul său polonez, Radoslaw Sikorski. Cei doi oficiali vor susține o conferință de presă la ora 10:10, ora Varșoviei. De asemenea, ministrul Popșoi […] Articolul Mihai Popșoi, noi deplasări prin mai multe state UE. Proiecte economice și agenda europeană, printre principalele subiecte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Anul trecut, asistența juridică garantată a fost acordată în 59 705 cazuri, iar statul a cheltuit peste 81 de milioane de lei. Datele se regăsesc în raportul Consiliului național pentru asistență juridică garantată de stat (CNAJGS), care a fost prezentat în plenul Parlamentului. Potrivit datelor prezentate, în 2023, au fost înregistrate 44 695 de cazuri de […] Articolul Autoritățile au cheltuit, anul trecut, peste 81 de milioane de lei pentru acordarea asistenței juridice gratuite apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Șeful IGP susține că o parte din bani ar fi investiți pentru datoriile care s-ar fi format inclusiv pentru alegerile din toamnă și proteste. În Republica Moldova, acești bani ajung, susține Viorel Cernăuțeanu, pe diferite căi, inclusiv prin intermediul „cărăușilor”. Pentru „munca” lor, aceștia ar fi remunerați financiar. Sumele, declară șeful IGP, variază între 150 […] Articolul Viorel Cernăuțeanu: Moscova cheltuie lunar peste două milioane de dolari pentru activitatea grupării Șor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Directoarea Ansamblului „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție după ce mai mulți membri ai baletului național s-au prins în horă cu fugarul Ilan Șor, în Rusia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șefa de marketing a ansamblului, Maria Andriuță. Sursa a menționat că decizia de suspendare are loc în urma anchetei inițiată de Ministerul […] Articolul Directoarea Ansamblului „Joc”, suspendată din funcție, după ce câțiva dansatori au participat la un eveniment în Rusia alături de fugarul Ilan Șor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație au fost incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de a exclude vulnerabilitățile și riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice. Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova. Documentul a fost […] Articolul Reguli mai stricte pentru dobândirea cetățeniei R. Moldova. Parlamentul a adoptat proiectul în a doua lectură apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Echipamentul sportiv destinat echipei naționale olimpice care va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris va fi scutit de taxe vamale. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind punerea în liberă circulație a echipamentului sportiv destinat Comitetului Național Olimpic și Sportiv, inițiativă legislativă a deputaților PAS Lilian Carp și Artemie Cătănoi. „Promovarea proiectului de […] Articolul Echipamentul sportivilor moldoveni care vor merge la Jocurile Olimpice de la Paris vor fi scutite de taxe vamale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma ploilor abundente, către dimineața zilei de 14 iunie 2024, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Pentru a gestiona eficient situația și a veni în sprijinul cetățenilor, IGSU […] Articolul Salvatorii și pompierii din sudul țării au intervenit în urma ploilor abundente de miercuri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Armata R. Moldova va primi un nou pachet de sprijin din partea Uniunii Europene, în valoare de 9 milioane de euro, pentru consolidarea capacităților de apărare antiaeriană. Despre aceasta, Ministerul Apărării a anunțat într-un comunicat de presă. Potrivit instituției, acest nou pachet nerambursabil este parte a unei cooperări mai largi cu UE în domeniul apărării […] Articolul Armata R. Moldova va primi un nou sprijin pentru consolidarea apărării antiaeriene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Peste 17 mii de candidați la bacalaureat susțin astăzi examenul la disciplina de profil, aceasta fiind cea de-a patra probă din actuala sesiune. Dintre aceștia, 8068 candidați de la profilul real susțin proba de examen la Matematică, 8674 de candidați de la profilul umanist – proba la Istoria românilor și universală, 254 de candidați de […] Articolul Absolvenții de liceu susțin examenul la disciplina de profil apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Campionatul European de fotbal începe, azi, 14 iunie, la Munchen, cu meciul Germania – Scoţia, din grupa A, de la ora 22:00. Meciul va fi arbitrat de francezul Clement Turpin. În cadrul ceremoniei de deschidere, UEFA îl va omagia pe regretatul Franz Beckenbauer, simbol al fotbalului german.  Cei doi căpitani ai Germaniei care au câştigat […] Articolul Începe marea competiție. La Munchen este dat azi startul Campionatului European de Fotbal 2024 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Preşedintele SUA, Joe Biden, şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, au semnat joi un acord bilateral de securitate pe 10 ani, menit să consolideze apărarea Ucrainei împotriva invadatorilor ruşi. Acordul, semnat în marja summitului G7 din Italia, se doreşte a fi un pas spre o eventuală aderare a Ucrainei la NATO, potrivit textului acordului, relatează Reuters. […] Articolul SUA și Ucraina au semnat un acord de securitate pe 10 ani, considerat precursorul aderării la NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
În Republica Moldova sunt procurori și judecători buni, însă ei ar trebui să prindă la curaj. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care face apel către procurori să nu le fie frică de exercițiul vetting-ului și să treacă testul evaluării integrității și profesionalismului. Igor Grosu spune că salariile procurorilor vor fi majorate și condițiile de […] Articolul Șeful legislativului, Igor Grosu, așteaptă de la procurori și judecători mai mult curaj apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13 iunie 2024
20:00
Opt miniştri de externe ai Uniunii Europene au cerut UE să interzică diplomaţilor ruşi să se deplaseze liber în interiorul blocului şi să îi limiteze la ţările în care sunt acreditaţi, într-o scrisoare adresată şefului politicii externe a UE, Josep Borrell, relatează Reuters. „Libera circulaţie a titularilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu ruseşti, acreditaţi […] Articolul Opt ţări UE, printre care şi România, cer restricţionarea circulaţiei diplomaţilor ruşi în Schengen apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Nouă procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au înaintat cereri de demisie, după ce au fost notificați despre inițierea procesului de evaluare externă. Despre aceasta anunță Procuratura Generală. „În legătură cu notificarea despre inițierea procesului de evaluare externă a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, până la această oră, la Procuratura Generală au fost înregistrate cereri […] Articolul Evaluarea Comisiei Vetting: Nouă procurori anticorupție și-au dat demisia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
„Trebuie să dezvoltăm economia ca să avem posibilități proprii de a realiza proiecte pentru oameni”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții autorităților publice și ai serviciilor desconcentrate din raionul Soroca. „Vă îndemn să folosiți tot spectrul de instrumente pentru a vă crește capacitatea […] Articolul Dorin Recean, la Soroca: Trebuie să dezvoltăm economia ca să avem posibilități proprii de a realiza proiecte pentru oameni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.