PSDE cheamă cetățenii români din R. Moldova să susțină Alianța PSD-PNL la europarlamentarele din 9 iunie

Vocea Basarabiei, 29 mai 2024 13:40

Partidul Social Democrat European îndeamnă toți cetățenii români din R. Moldova să iasă într-un număr cât mai mare la vot, în cadrul alegerilor europarlamentare din 9 iunie, și să acorde sprijin Alianței PSD-PNL. Apelul a fost făcut astăzi de președintele PSDE, Ion Sula, într-o conferință de presă. Liderul social-democrat a menționat că în cadrul alegerilor […] Articolul PSDE cheamă cetățenii români din R. Moldova să susțină Alianța PSD-PNL la europarlamentarele din 9 iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 2 ore
20:00
Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la procedura de examinare medicală a deținuților grav bolnavi, pentru aplicarea liberării de la executarea pedepsei sau pentru înlocuirea, revocarea arestului preventiv. Decizia vine în contextul în care, în ultimii cinci ani, s-a constatat că mai mult de jumătate din condamnații examinați au decedat în așteptarea unei decizii. Potrivit documentului, […] Articolul O nouă șansă pentru deținuții grav bolnavi: Procedura de examinare medicală, simplificată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
„Acropola din Atena, cel mai vizitat sit din Grecia, va rămâne închisă pentru public miercuri, în cea mai călduroasă parte a zilei, din cauza caniculei care afectează ţara”, a anunţat Ministerul elen al Culturii, citat de AFP și Agerpres. Este de așteptat ca temperaturile să urce până la 43 de grade Celsius. „Ministerul Culturii informează […] Articolul Zile de foc în Grecia: Temperaturile urcă până la 43 de grade apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Meteorologii anunță o nouă serie de instabilitate atmosferică valabilă până mâine 13 iunie, ora 21:00. Astfel, potrivit specialiștilor pe arii extinse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și local cu pericol iminent de grindină. Vântul va sufla din sud-vest slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări. Temperaturile minime și maxime […] Articolul Meteorologii anunță o nouă serie de instabilitate atmosferică: Sunt așteptate ploi puternice și grindină apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Pe data de 21 iunie, la Chişinău va avea loc Conferinţa internaţională economică „Reconstrucţia Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Moldova – China, Camera de Comerț Italo – Moldavă, Camera de Comerţ şi Industrie Franţa-Moldova și Asociația Investitorilor din România. Potrivit organizatorilor, în cadru conferinţei vor fi puse în discuţie: […] Articolul La Chișinău va fi organizată o conferință internațională privind reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
19:10
În ediția de azi: 1. Veteranii războiului de pe Nistru îndeamnă populația Republicii Moldova să se implice în contracararea propagandei ruse și cer autorităților de la Chișinău neutralizarea forțelor destabilizatoare ale spionajului rusesc, din structurile statului. 2. 1.025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, au depus astăzi Jurământului. La […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Premierul Dorin Recean a venit cu o reacție, după ce astăzi, Statele Unite ale Americii au anunțat sancțiuni împotriva bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul Șor, declarat neconstituțional. Potrivit premierului, decizia SUA vine în urma unei colaborări eficiente cu partenerii externi ai R. Moldova. „SUA au […] Articolul Dorin Recean, despre sancțiunile SUA impuse Evgheniei Guțul: Vom continua să luăm măsuri decisive apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Statele Unite ale Americii au anunțat astăzi sancțiuni împotriva bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul Șor, declarat neconstituțional, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin. Potrivit Ambasadei SUA, sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate în posesia […] Articolul SUA impune sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru complicitate cu fugarul Ilan Șor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
„Republica Moldova trebuie să-și întărească capacitatea de a reacționa și de a preveni aceste fenomene extreme care se întâmplă tot mai frecvent în țara noastră”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului, în contextul furtunii violente de ieri, care a răpit viața a două persoane. „În legătură […] Articolul Dorin Recean, după furtuna violentă de aseară: Avem tot mai multe fenomene extreme, trebuie să fim pregătiți! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
„Republica Moldova trebuie să-și întărească capacitatea de a reacționa și de a preveni aceste fenomene extreme care se întâmplă tot mai frecvent în țara noastră”. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului, în contextul furtunii violente de ieri, care a răpit viața a două persoane. „În legătură […] Articolul Dorin Recean a transmis condoleanțe familiilor celor două persoane decedate în urma furtunii: Avem tot mai multe fenomene extreme, trebuie să fim pregătiți! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
„Admiterea în universități se va face doar online”. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău. „În acest an admiterea se va face diferit. Va fi prima dată când vom avea admitere la universități doar online”, a declarat ministrul. Totodată, Dan Perciun a subliniat că toate documentele […] Articolul Oficial: În acest an admiterea în universități se va face doar online apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
17:00
Ungaria nu va bloca asistența NATO pentru Ucraina, dar nici nu va participa la viitoarele eforturi ale NATO de a-şi consolida ajutorul pentru această țară. Despre aceasta a anunțat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei conferințe comune cu premierul ungar Viktor Orban. Potrivit lui Stoltenberg, în cadrul întrevederii cu Orban, s-a convenit […] Articolul Jens Stoltenberg, după întrevederea cu Viktor Orban: Budapesta nu va bloca asistența NATO pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Viitori medici și farmaciști au depus astăzi jurământul. La eveniment a participat și președinta țării, Maia Sandu, care le-a mulțumit celor 1.025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului, pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare. […] Articolul Viitori medici și farmaciști au depus jurământul. Maia Sandu: Avem nevoie de voi aici, acasă! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Asociația Veteranilor Războiului din 1992 „Tiras-Tighina” îndeamnă cetățenii să lupte împreună cu propaganda rusească promovată de către unii politicieni din țară și a chemat cetățenii să aleagă calea europeană la referendumul din 20 octombrie. Într-o conferință de presă la IPN, președintele asociației, Anatolie Caraman, a remarcat că după 2 ani de rezistență, rezervele umane și tehnice […] Articolul Mai multe organizații obștești îndeamnă cetățenii să aleagă calea europeană la referendum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Invitat în emisiunea „Studio Politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, a discutat despre importanța atragerii investițiilor străine directe (ISD) pentru Republica Moldova. Acesta a explicat că investițiile străine sunt cruciale pentru accelerarea dezvoltării economice a țării. „Investițiile străine, cum ar fi 30 de milioane de euro […] Articolul Alaiba: Investițiile străine sunt esențiale pentru dezvoltarea economică rapidă a Moldovei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Bărbatul de 36 de ani care a murit aseară, strivit de o creangă în stânga Nistrului este Arcadie Spoială, originar din Soroca, cunoscut regizor și producător video, scrie presa locală. Tragedia a avut loc în noaptea de 11 iunie, pe malul Nistrului, în satul Harmațca. Când a început furtuna, cei care se odihneau au auzit […] Articolul Noi detalii: Cine e bărbatul care a murit strivit de o creangă în stânga Nistrului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
15:10
Mai mulți deputați, politicieni, activiști și preoți din cadrul Mitropoliei Moldovei, subordonată canonic Moscovei, au venit astăzi la Ambasada Federației Ruse în R. Moldova la recepția cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei, marcată la data de 12 iunie. Printre cei observați se numără reprezentanții PSRM, PCRM, fostului Partid „ȘOR”, formațiunilor afiliate fugarului penal Ilan Șor […] Articolul Deputații grupului Șor, participanți la o festivitate organizată la Ambasada Rusiei la Chișinău: Ce spun despre războiul din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Compania românească Simtel Team S.A., companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și un jucător important al sectorului energiei regenerabile și al telecomunicațiilor, a raportat o creștere semnificativă pentru energia regenerabilă din Republica Moldova. În trimestrul I al anului 2024, Grupul Simtel a înregistrat un profit net de 1 milion de euro, […] Articolul Compania românească care contribuie la reducerea dependenței energetice a Republicii Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
„Reformele economice sunt foarte importante pentru atragerea investitorilor”. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii „Studio Politic” cu Nelly Sambriș de la Vocea Basarabiei. „Am demarat reforme în toate domeniile, de la mediul de afaceri la industrializare și diplomație economică. Avem tot mai multe instrumente prin Organizația […] Articolul Ministrul Economiei: Reformele ambițioase sunt cheia pentru atragerea investitorilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Mai mulți șoferi riscă amenzi usturătoare sau închisoare, după ce au propus mită polițiștilor de patrulare. Un caz a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o Honda a fost stopat de polițiști pentru depășirea limitei de viteză. De asemenea, fiind verificat prin sistemului aplicației E-data polițiștii au […] Articolul Mai mulți șoferi, documentați după ce au propus mită polițiștilor de patrulare: Ce sancțiuni riscă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Judecătorul Sergiu Osoianu, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători, nu a promovat evaluarea reluată. Despre aceasta anunță Comisia Pre-Vetting, care subliniază că candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică. După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 […] Articolul Comisia Pre-Vetting: Judecătorul Sergiu Osoianu, candidat la CSM, nu a promovat evaluarea reluată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Un obiect asemănător unui proiectil de artilerie, posibil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, a fost descoperit în timpul unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat de către o patrulă a Poliției de Frontieră din Cuconeștii Noi, raionul Edineț, transmite IPN. Obuzul avea o lungime de 50 de centimetri și un diametru de […] Articolul Un obuz a fost descoperit în zona de frontieră a raionului Edineț apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu președintele Băncii Europene pentru Investiții și cu președintele Comitetului European al Regiunilor, în contextul participării la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei. La întrevederea cu șefa BEI, Nadia Calvino, prim-ministrul a vorbit despre proiectele care sprijină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și, inclusiv, ajută la atenuarea efectelor economice și […] Articolul Recean, discuții la Berlin cu șefa Băncii Europene pentru Investiții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
13:00
O fată de doar 12 ani a murit în Capitală, după ce a fost strivită de crengile unui copac doborât de furtună. Poliția a identificat victima găsită decedată pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală. Aceasta s-a dovedit a fi o minoră de 12 ani, domiciliată în Chișinău. Sesizarea a fost făcută prin […] Articolul O fată de doar 12 ani și un bărbat au murit striviți de copacii doborâți de furtuna de marți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Astăzi se împlinesc 83 de ani de la primul dintre cele trei valuri de deportări staliniste din Basarabia și Bucovina de Nord. La aproape un an de la ocuparea teritoriilor românești de către Uniunea Sovietică, în jur de 30 de mii de persoane, majoritatea români, au fost încărcați în vagoane pentru transportarea animalelor şi duşi […] Articolul Tragedia românilor basarabeni. Se fac 83 de ani de la primul val al deportărilor staliniste apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Numărul țărilor și organizațiilor care și-au confirmat participarea la summitul global pentru pace al Ucrainei a scăzut de la 93 la 78, a informat Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), citând mai mulți diplomați UE sub condiția anonimatului, transmite The Kyiv Independent. Summitul pentru pace va avea loc la Burgenstock, Elveția, în perioada 15-16 iunie. Kievul a […] Articolul Mai mulți lideri renunță la Summitul pentru pace din Elveția. 15 state și-ar fi anulat prezența apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Procurorul general, Ion Munteanu, și-a prezentat astăzi în plenul Consiliului Superior al Procurorilor adjuncții pe care și i-a ales. Cei doi au fost aprobați la ședința de azi, 12 iunie, a CSP. Unul din ei este Sergiu Rusu, procuror-șef interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sergiu Rusu a fost adjunct […] Articolul Procurorul general Ion Munteanu și-a ales adjuncții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Rusia a lansat, miercuri, 12 iunie, un atac cu rachete și drone asupra Kievului, capitala Ucrainei. Apărarea Militară locală susține că „toate țintele au fost doborâte”. În scop preventiv, Polonia a ridicat avioanele de la sol. „Inamicul a lansat un alt atac cu rachete asupra capitalei. Atacul a fost combinat, folosind diferite tipuri de arme. […] Articolul Rusia a atacat din nou Kievul cu rachete și drone. „Țintele aeriene au fost doborâte”, susțin ucrainenii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
În Chișinău a fost declarată situație de forță majoră. Decizia a fost luată, azi-dimineața, de către Comisia pentru Situații Excepționale din Chișinău. „Se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate. […] Articolul În mun. Chișinău a fost instituită situație de forță majoră în urma ploilor și furtunii de marți seara apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Summitul aliaților de pe flancul estic al NATO s-a încheiat marți, la Riga, cu o declarație comună adoptată de co-președinții Formatului “București 9” care reconfirmă că Rusia este și va rămâne cea mai semnificativă și directă amenințare la adresa securității NATO. În documentul adoptat sub formă de poziție a aliaților de pe flancul estic pentru […] Articolul R. Moldova, felicitată în Declarația Summitului B9 de la Riga pentru eforturile de a menține stabilitatea și de a avansa în drumul integrării europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma condițiilor meteo nefavorabile au rămas deconectate parțial de la energia electrică 130 de localități din 9 raioane, din Găgăuzia și municipiul Chișinău. Spre dimineața de 12 iunie mai rămân parțial fără curent electric 86 localități. Pentru restabilirea consumatorilor, în teren lucrează furnizorii de energie electrică.Potrivit datelor Serviciului […] Articolul Ploaia și furtuna de aseară a lăsat parțial sau în totalitate 130 de sate fără curent electric, 40 au fost reconectate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
Ploaia și furtuna de marți seara a doborât zeci de copaci la pământ, iar mai multe fire electrice u a fost deteriorate. Salvatorii și pompierii, polițiștii și carabinierii sunt mobilizați în misiuni în urma intemperiei. În total, la fața locului au fost implicați 220 de angajați ai MAI cu 78 de unități de tehnică. În […] Articolul Ploaia de aseară a făcut prăpăd în Capitală și în mai multe raioane. O femeie din Orhei a rămas blocată în mașina peste care căzuse un copac apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:10
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, în Bundestag (camera inferioară a parlamentului german), că nu poate exista pace în Ucraina atât timp cât ţara rămâne divizată, cu o parte ocupată de Rusia. „O Europă divizată nu a fost niciodată paşnică. Iar o Germanie divizată nu a fost niciodată fericită. Ştiţi aceasta din experienţă (…) […] Articolul Zelenski, discurs în fața parlamentarilor germani: Vremea compromisurilor a trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
În cadrul vizitei la Berlin, prim-ministrul Dorin Recean a avut întrevederi cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze și cu ministrul federal al Muncii și Afacerilor Economice al Austriei, Martin Kocher. În cadrul discuției cu ministra Afacerilor Externe a Republicii Federale […] Articolul Dorin Recean, în discuții la Berlin cu mai mulți miniștri: Vom oferi sprijin necondiționat pentru ca Moldova să acceadă în marea familie europeană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL”. Încă o persoană a fost percheziționată și arestată preventiv pentru 30 de zile. 2. Compania Tiraspoltransgaz a decis să se încadreze în câmpul legal al Republicii Moldova, deoarece a înțeles beneficiile pieței libere din acest sector. De această părere este […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat după ce pe un canal de telegram au fost publicate poze cu testele de examen la matematică și limba română (clasa IX) și rezolvarea acestora. Potrivit MEC, imaginile au apărut în timpul desfășurării probei de examen, fapt care contravine legislației în vigoare. „Mecanismele de securizare a testelor de examen […] Articolul Testele de la examene, pe internet: MEC a inițiat o anchetă de serviciu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
A fost aprobată prima unitate din Republica Moldova cu drept de export al cărnii de pasăre proaspătă, în stare refrigerată și congelată pe piața Uniunii Europene. Despre aceasta anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit instituției, dreptul a fost obținut „datorită implementării standardelor în domeniul siguranței alimentelor și în baza garanțiilor din partea ANSA”. Amintim […] Articolul A fost aprobată prima unitate din Moldova care poate exporta carne de pasăre proaspătă în UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Președinta Maia Sandu i-a retras distincțiile fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan. Un decret în acest sens a fost semnat astăzi, 11 iunie. Potrivit documentului, lui Igor Gorgan i-au fost retrase următoarele distincții: Articolul DOC/ Ultima oră! Maia Sandu i-a retras distincțiile de stat fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Începând cu data de 7 iunie 2024, cazierul judiciar poate fi obținut de către cetățeni în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, prin intermediul Portalului Serviciilor Publice – https://servicii.gov.md. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Interne a R. Moldova. Potrivit MAI, beneficiarii serviciului respectiv sunt scutiți de cheltuieli suplimentare legate de traducerea […] Articolul Moldovenii pot solicita cazierul judiciar în orice limbă oficială a UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Uniunea Europeană trebuie să-și actualizeze criteriile de extindere. Așa cum în 1950 eliminarea disensiunile dintre eternii rivali – Germania și Franța – prin constituirea Comunității cărbunelui și oțelului a pus temelia Uniunii, situația de astăzi cere ca UE să pună politicile externe și de apărare în centrul procesului de extindere, opinează în Euronews Laurence Boone și Nicu […] Articolul Experți la Euronews: UE trebuie să urmărească obiective mai ambițioase în domeniul militar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus marţi că bombardamentele ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au dus la o înjumătăţire a producţiei de energie electrică a țăii începând din iarnă. Zelenski, aflat într-o deplasare la Berlin, a declarat că livrarea mai multor sisteme de apărare antiaeriană Ucrainei este „răspunsul” pentru a opri Rusia şi a […] Articolul Zelenski: Ucraina a pierdut jumătate din producţia de electricitate din cauza bombardamentelor ruseşti apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la 11 ani de pușcărie pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie. Potrivit procurorilor, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i […] Articolul Un escroc care s-a îmbogățit cu aproape jumătate de milion de lei, condamnat la ani grei de pușcărie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Astăzi, 11 iunie, au început lucrările de reparație a pistei principale 08/26 a Aeroportului Internaţional Chişinău. Potrivit unui comunicat remis presei, se realizează reparația rosturilor între dalele de beton, reparația deteriorărilor cu beton special cu întărire rapidă, schimbarea cablajului de alimentare a luminilor centrale a pistei, frezarea cu diamant a denivelărilor, efectuarea lucrărilor de planietate, […] Articolul Au început lucrările de reparație a pistei principale a Aeroportului Internaţional Chişinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
„Moldova, care are a doua cea mai lungă graniță cu Ucraina, este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită oficială în Germania. Premierul s-a întâlnit la Berlin cu mai mulți șefi de state și guverne, reprezentanți ai […] Articolul Dorin Recean la Berlin: Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 11 iunie, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică în centrul și nordul R. Moldova. Astfel, în intervalul 15:00 și până mâine dimineață, la ora 02:00, se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină (în intervale scurte de timp […] Articolul Cod galben de averse și grindină în centrul și nordul R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în cadrul Summitului B9 de la Riga că Rusia va continua să reprezinte „cel mai mare risc pentru securitatea europeană” şi statele NATO trebuie să fie pregătite să acţioneze „în consecinţă”. „Rusia va continua să reprezinte cel mai mare risc de securitate pentru statele noastre şi pentru securitatea europeană. Trebuie […] Articolul Klaus Iohannis, mesaje importante pentru întărirea securității în sud-estul Europei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Patru persoane au fost reținute astăzi într-un dosar de trafic de influență pentru intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere. Acțiunile vizau identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și organizarea întregului proces de perfectare a actelor, precum și susținerea examenelor teoretice și practice. Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), unul dintre bănuiți ar fi […] Articolul Patru persoane au ajuns pe mâna ofițerilor CNA, după ce au contribuit la obținerea ilegală a permiselor auto apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Un stadion de fotbal nou, cu o capacitate de 20 – 25 de mii de locuri și care va corespunde standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), ar putea fi construit la Stăuceni, suburbie a capitalei, în preajma „Chișinău Arena”. Investiția s-ar putea ridica la circa 85 de milioane de euro, a anunțat astăzi ministrul […] Articolul Viitorul stadion național ar putea fi construit lângă Arena Chișinău. Costul proiectului depășește 85 de milioane de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Sute de hectare de culturi agricole au fost afectate de ploile grindina și vântul puternic de la sfârșitul săptămânii trecute, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a făcut totalul pagubelor. Astfel, conform datelor raportate, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate în localitățile din raioanele Soroca, Edineț, Ungheni, Nisporeni și […] Articolul Sute de hectare de culturi agricole, distruse în urma precipitațiilor puternice din weekendul trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Armata Națională anunță începerea, de luni, 17 iunie, a unui nou exercițiu multinațional ”Scutul Păcii 2024”, care se va desfășura timp de 11 zile. Aplicațiile au loc pentru evaluarea Batalionului 22 de menținere a păcii „Căști albastre” în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale, o condiție obligatorie pentru participarea Armatei Naționale în misiuni sub egida ONU. Militarii vor fi verificați de experți […] Articolul Militarii moldoveni vor participa la exercițiul multinațional „Scutul Păcii 2024” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a votat o rezoluție privind propunerea în 3 etape anunțată de președintele Statelor Unite, de încetare permanentă a focului și de eliberare a ostaticilor din Gaza. Într-o mișcare neobișnuită, propunerea a fost prezentată de Joe Biden la sfârșitul lunii trecute drept o inițiativă israeliană. Rezoluția a fost adoptată […] Articolul Consiliul de Securitate al ONU a votat o rezoluție privind încetarea focului în Gaza apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.