Moldovenii din diasporă se pot înregistra în prealabil pentru a vota la alegerile prezidențiale din 20 octombrie

#diez, 29 mai 2024 10:15

Comisia Electorală Centrală (CEC) a lansat aplicația online care permite moldovenilor aflați peste hotare să se înregistreze în prealabil pentru a-și exercita dreptul la vot în ziua alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional din 20 octombrie 2024. Сообщение Moldovenii din diasporă se pot înregistra în prealabil pentru a vota la alegerile prezidențiale din 20 octombrie появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
11:00
Ai în plan să vizitezi un festival din Republica Moldova? Am adunat pentru tine mai multe festivaluri la care poți să mergi împreună cu cei dragi. Unele dintre ele deja s-au desfășurat, noi îți recomandăm să păstrezi lista și să participi la festivalul îndrăgit anul viitor. Сообщение (foto) Lista festivalurilor rurale mici și nișate din Moldova появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
09:45
Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Moldova lansează apelul de înregistrare pentru programul Fulbright, destinat dezvoltării facultăților, pentru anul academic 2025/2026. Programul oferă burse în orice domeniu pentru reprezentanții facultăților care își doresc să dezvolte cursuri noi pentru studenți și să implementeze reforme în curriculum. Сообщение Ambasada SUA oferă burse persoanelor care vor să dezvolte cursuri noi și schimbări în curriculumul facultăților din Moldova появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
17:30
Fundațiile Leaders of Change și Borussia anunță despre deschiderea înscrierilor pentru programul de vizite de studiu în Polonia. Oportunitatea este destinată tinerilor motivați și activi din Republica Moldova și Ucraina. Сообщение Studenții moldoveni pot merge într-o vizită gratuită de studiu în Polonia. Cum te poți înscrie появились сначала на #diez.
15:30
Am petrecut șapte zile în Tunisia și am avut parte de cea mai tare experiență din viața mea. Pentru început, trebuie să recunosc că am avut și primul meu zbor cu avionul, a fost prima călătorie pe care am avut-o în afara continentului european și este destinația unde am venit cu foarte multă ezitare. Patrimoniul cultural al țării, istoria sa bogată și oamenii primitori m-au cucerit și au distrus rapid toate stereotipurile pe care le aveam în privința țărilor din Africa. Tunisia este despre nisipul fin al deșertului Sahara, despre valurile Mediteranei, despre colecții impresionante de mozaicuri și despre orașe care te inspiră. Majoritatea tunisienilor sunt poligloți. Ei vorbesc franceză, engleză, rusă, iar dacă ești turist vor încerca să te salute în limba ta. De aceea, chiar în prima zi am auzit la hotel: „Bună ziua! Bine ați venit la noi”, într-o română stâlcită, dar care mi-a plăcut enorm cum sună când e pronunțată de un nativ tunisian. Сообщение De la plajele Mediteranei la deșertul Sahara: povestesc ce am făcut timp de șapte zile în Tunisia появились сначала на #diez.
15:00
În satul Râșcova din raionul Criuleni există pensiunea EcoVillage Moldova. Un loc amplasat la periferia localității, în apropierea unui lac, unde se servește mâncare vegană și vegetariană. Aici camerele pentru oaspeți și toaletele sunt construite după un model bio, iar vizitatorii au oportunitatea să se cazeze la dorință în casele oamenilor din sat. Сообщение (foto) Am stat șapte zile la o eco-vilă. Îți povestesc de ce merită să încerci această experiență появились сначала на #diez.
12:45
Moldova se află pe locul 85 în lume și pe locul 22 în Europa de Est în clasamentul Indicelui Ecosistemului Global al Start-upurilor pentru anul 2024. Totodată, Chișinău se află în top 500 orașe la nivel mondial cu cele mai bune condiții pentru dezvoltarea start-upurilor. Сообщение Moldova pe harta globală a start-upurilor: în 2024, Chișinău a urcat 28 de poziții la nivel internațional появились сначала на #diez.
Ieri
11:30
A fost publicat topul celor mai bine plătite 100 de locuri de muncă vacante din Republica Moldova în luna iunie 2024. Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe primul loc se află poziția de geodez-şef/geodeză-șefă în construcții. Persoana care va ocupa acest post va ridica un salariu de până la 50 000 de lei pe lună. Сообщение Salariu de până la 50 000 de lei pe lună. Top 100 cele mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova în luna iunie появились сначала на #diez.
10:30
Pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza. Acesta este cel mai lung cuvânt în limba română. Tu l-ai citit corect? Dacă nu, să știi că pe YouTube există lecții de perfecționare a comunicării. Așa că, dacă nu ești sigur(ă) că merită să investești bani într-un curs de dicție, îți sugerăm câteva canale cu ajutorul cărora poți învăța gratuit lucruri utile. Сообщение Papucarul papucărește, iar noi îți recomandăm șapte canale de YouTube care te vor ajuta să-ți îmbunătățești dicția появились сначала на #diez.
10:15
Sezonul estival reprezintă momentul oportun pentru a te bucura de temperaturile generoase și pentru a te recrea. Astfel, am adunat în acest articol 33 de pensiuni din Moldova unde poți face acest lucru. Ca să-ți fie mai ușor să alegi varianta potrivită pentru tine, le-am divizat în funcție de regiunea în care se află și am indicat prețul cazării pentru o noapte. Сообщение 33 de pensiuni din Moldova unde să te odihnești cu persoana iubită, familia sau prietenii появились сначала на #diez.
09:30
Pe 26 și 27 iunie, absolvenții liceelor din Moldova vor putea afla notele obținute în cadrul sesiunii de bacalaureat din acest an, iar candidații care nu vor fi de acord cu nota obținută vor avea 48 de ore la dispoziție pentru a depune o cerere de contestație. Сообщение BAC 2024: cum poți depune o contestație появились сначала на #diez.
21 iunie 2024
17:15
Astăzi în cadrul unei conferințe de presă, ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a prezentat primele concluzii ale monitorizării examenelor de absolvire a gimnaziului în cele opt raioane din Republica Moldova. Deși a semnalat mai multe încălcări – inclusiv faptul că un fost șef de direcție din Glodeni a publicat accidental pe Facebook rezolvarea unui examen în timpul desfășurării sale –, autoritățile au dat la o parte ideea instalării camerelor de supraveghere în centrele de examen. Drept soluții, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) își propune și anul viitor să identifice voluntari și să implementeze la scară largă reexaminarea testelor de examen. Сообщение Fără camere la examenele din clasa a IX-a. Ce concluzii au tras autoritățile după monitorizările din acest an появились сначала на #diez.
17:15
Vlad Caluș, fondatorul platformei @minimalistu.eu, a lansat de curând cartea „Independență financiară în 7 pași”, un proiect care își propune să reprezinte mai mult decât o colecție de sfaturi impersonale. Autorul vine în fața cititorului cu promisiunea că printre paginile acestui volum va găsi un manual structurat, cu un limbaj accesibil și cu pași realiști care îi vor ghida drumul spre independența financiară. Сообщение „Independență financiară în 7 pași”. Un tânăr din Moldova a lansat o carte despre gestionarea bugetului și investiții появились сначала на #diez.
16:30
În acest an, admiterea la studii în universitățile din Republica Moldova va începe în data de 22 iulie. În premieră, procesul de admitere la pentru anul academic 2024/2025 urmează să se desfășoare exclusiv online pe platforma eadmitere.gov.md. Сообщение Când începe admiterea la universitățile din Moldova pentru anul 2024/2025. Dosarele vor putea fi depuse exclusiv online появились сначала на #diez.
16:15
Pe 15 iunie, în inima Moldovei, la Tekwill, a avut loc deschiderea celui mai tehnologic festival Chișinău Maker Faire: Întâlnește un inventator! Personalități reprezentative precum Oxana Poverjuc, directoare LED Moldova, Irina Oriol, directoare operațiuni ATIC, și Viorel Bostan, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, au marcat începutul acestui eveniment extraordinar, aducând un omagiu inovației și pasiunii pentru tehnologie. Сообщение (video) Deschidere a festivalului Chișinău Maker Faire 2024: un triumf al inovației și creativității появились сначала на #diez.
16:00
Prozatorul și poetul moldovean Spiridon Vangheli a decedat. Acesta a murit la vârsta de 92 de ani. Informația a fost confirmată pentru News Maker de către consiliera prezidențială în domeniul culturii, Angela Brașoveanu. Сообщение Scriitorul Spiridon Vangheli a decedat появились сначала на #diez.
14:00
Studenții de la specialitățile Animație, Game Design și Producție multimedia s-au întâlnit cu absolvenții liceelor și colegiilor din Republica Moldova într-o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului. Studenții anului I și II le-au povestit viitorilor candidați despre Profesiile Viitorului și condițiile de învățare la aceste specialități. Сообщение Animație, game design și producție multimedia. Mai mulți elevi au aflat despre profesiile viitorului introduse în universitățile din țară появились сначала на #diez.
13:15
Din 1 iulie, Guvernul Republicii Moldova își deschide ușile pentru toți cetățenii și anunță despre organizează excursiilor ghidate pentru cei care își doresc să viziteze clădirea executivului. Despre lansarea programului a comunicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în cadrul unei conferințe de presă. Сообщение Vrei să discuți cu miniștrii Republicii Moldova? De la 1 iulie, Guvernul organizează excursii ghidate pentru vizitatori появились сначала на #diez.
12:30
Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege cu privire la planul de admitere în învățământul superior cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul de studii 2024/2025. În actuala campanie de admitere, universitățile din Republica Moldova vor înmatricula 5 307 studenți la studii de licență cu finanțare bugetară, la masterat vor fi admise 2 864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic – 420 de candidați. Сообщение (doc) Câte locuri bugetare se oferă în anul academic 2024/2025 pentru studiile universitare de licență și masterat în Moldova появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Asociația Tinerilor Diplomați organizează un city quest pentru persoanele care își doresc să descopere istoria orașului Chișinău într-un mod inedit. Evenimentul se va desfășura luni, 1 iulie, cu începere de la ora 15.00. Сообщение Participă la un city quest și descoperă istoria orașului Chișinău într-un mod inedit появились сначала на #diez.
10:30
În perioada 24 iunie-31 august vor fi operate modificări în rețeaua de transport public care circulă către și dinspre orașul Durlești. Primăria municipiului Chișinău informează că din cauza necesității executării lucrărilor de reparație a unor sectoare de drum, mai multe rute de autobuz și troleibuz își vor modifica itinerarul. Сообщение Până pe 31 august, transportul public care face legătura între orașul Durlești și capitală va circula după un traseu diferit появились сначала на #diez.
09:30
În perioada 21 iunie-11 iulie va fi suspendată parțial circulația rutieră pe bulevardul Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Profesor Ion Dumeniuc. Informația a fost confirmată de către Primăria municipiului Chișinău într-o postare publicată pe Facebook. Сообщение Până pe 11 iulie va fi sistată circulația rutieră pe un tronson al bulevardului Mircea cel Bătrân появились сначала на #diez.
09:15
Astăzi, 21 iunie, 523 de elevi din Republica Moldova susțin bacalaureatul la limba maternă. Dintre aceștia, 230 vor scrie proba la limba și literatura bulgară, 240 – la limba și literatura găgăuză, iar 53 – la limba și literatura ucraineană, informează Ministerul Educației și Cercetării. Acesta este ultimul examen pe care îl susțin absolvenții claselor a XII-a. Сообщение BAC 2024: peste 500 de elevi susțin astăzi examenul la limba maternă появились сначала на #diez.
20 iunie 2024
18:00
Rita este un una dintre elevele care au participat la „Programul de educație comprehensivă extrașcolară privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor”, implementat de asociația The Moldova Project, cu sprijinul Programului global al Fondului ONU pentru Populație. Scopul proiectului este de a informa adolescenții din mediul rural despre comportamentele sigure, nonviolente și armonioase, bazate pe consimțământ, comunicare și relații sănătoase. Сообщение O participantă a programului de educație pentru sănătate reproductivă lansat de The Moldova Project ne-a relatat cum a fost появились сначала на #diez.
17:45
Pe 15 și 16 iunie la Chișinău s-a desfășurat a patra ediție a celui mai așteptat festival tehnologic din țară – Chișinău Maker Faire 2024. Evenimentul a avut drept scop consolidarea comunității de tineri pasionați de domeniile tehnologie, știință și meșteșugărie. De asemenea, elevii din școlile profesionale și colegii au avut posibilitatea să participe la un târg de cariere unde au aflat oportunitățile și ofertele de angajare după absolvirea instituției de învățământ. Сообщение (foto) De ce toată lumea vorbește despre Chișinău Maker Faire 2024 появились сначала на #diez.
16:30
Moldova face un pas important spre turismul verde, protejarea mediului și promovarea resurselor naturale ale țării. În vederea dezvoltării durabile a sectorului, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere, la cea de-a cincea ediție a ANTRIM Incoming Tourism Forum – cel mai reprezentativ eveniment dedicat industriei turismului receptor din Moldova. Forumul a reunit lideri și experți din industrie, din țară și din străinătate, care au discutat și au explorat direcțiile cheie ale turismului din țară, în contextul tendințelor regionale și globale. Сообщение Moldova înaintează spre turismul verde și sustenabil. La Chișinău a fost semnat un memorandum dedicat turismului receptor  появились сначала на #diez.
16:15
Inovația, creativitatea și ideile futuristice sunt principalele abilități pe care le poți dezvolta studiind programele Profesiile Viitorului. Universitatea de Stat din Moldova găzduiește a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului, care reunește specialiști din domeniu, elevi, studenți și profesori, reprezentanți ai Guvernului și ai ambasadelor SUA, Marii Britanii și Suediei în Republica Moldova. Сообщение La USM s-a desfășurat a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului, o platformă a ideilor și activităților inspiraționale появились сначала на #diez.
16:15
Numărul global de tranzacții este în continuă creștere, un semnal clar că tot mai multe afaceri optează pentru această metodă de plată. Pentru companii, beneficiile sunt evidente: costuri reduse de tranzacție, o gestionare mai eficientă a fluxului de numerar și o transparență sporită în operațiunile financiare. Iar pentru cetățeni – confort, siguranță,  oportunități economice egale și comunități prospere. Сообщение #fărăcash e mai eficient și mai de încredere: avantajele digitalizării plăților pentru consumatori și afaceri появились сначала на #diez.
16:00
În perioada 16-19 iunie, Universitaea Tehnică a Moldovei a participat la cel mai important eveniment regional găzduit și organizat de Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (WEC/RNC) și anume cea de a 17-a ediție a Forumului Regional al Energiei din Europa Centrală și de Est – FOREN 2024, cu tema „Regândirea viitorului lumii printr-o energie sigură, curată și eficientă”, care s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe Neptun- Olimp. Evenimentul a reunit principalii decidenți economici și politici din România și din regiunea centrală și de est europeană. Сообщение Delegația UTM-ului a obținut trei diplome de merit în cadrul Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est появились сначала на #diez.
16:00
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) invită părinții și toți cei interesați la discuții publice privind Conceptul de Dezvoltare a Curriculumului Școlar. Evenimentul va avea loc pe data de 21 iunie 2024, de la ora 11.00, în format online.     Сообщение Părinții elevilor sunt invitați online la discuții publice despre dezvoltarea curriculumului școlar появились сначала на #diez.
15:30
Ești pasionată de IT și îți dorești o carieră în acest domeniu? Dacă răspunsul este „da”, atunci această oportunitate este pentru tine. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a dat start înregistrărilor pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024. Сообщение Au început înscrierile pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024! Tinerele pasionate de IT sunt încurajate să aplice появились сначала на #diez.
15:00
USM anunță o nouă promoție de absolvenți ai programului de formare profesională în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement, oferit de USM. 29 de formabili au primit ieri, 19 iunie, certificatele de absolvire, în cadrul unui eveniment festiv, organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de activitate a Asociației Naționale pentru Turism Receptor si Intern (ANTRIM). Сообщение 29 de participanți ai programului de formare profesională ai programului Servicii Hoteliere, Turism și Agrement au absolvit cursurile la USM появились сначала на #diez.
15:00
Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță despre crearea unui nou grup de inițiativă în cadrul Platformei Copiilor, spațiul în care diverse grupuri de copii monitorizează, apără și promovează drepturile copilului și ale omului în Republica Moldova. Grupul de inițiativă va dezvolta materiale de informare și o campanie online despre drepturile copilului. Сообщение Devino parte a unui grup de inițiativă și promovează drepturile copiilor din Moldova появились сначала на #diez.
14:45
80 % dintre părinții și îngrijitorii copiilor cu dizabilități simt un grad înalt de stigmatizare și discriminare din partea societății, dar și a specialiștilor din diferite domenii. Aceasta este doar una dintre constatările analizei sociologice privind „Cunoștințele, atitudinile și provocările părinților și îngrijitorilor copiilor cu dizabilități în Republica Moldova” realizate de AO Prietenamea și UNICEF Moldova. Сообщение UNICEF: 80 % dintre părinții copiilor cu dizabilități din Moldova se simt discriminați de societate появились сначала на #diez.
14:15
Utilizatorii aplicației Revolut Lite din Republica Moldova au fost notificați că serviciul își va înceta activitatea începând cu data de 20 iulie 2024. Într-un comunicat de presă al companiei, se menționează că Revolut urmează să se retragă și din alte 15 țări sau regiuni. Сообщение Revolut Lite părăsește mai multe țări, inclusiv Republica Moldova появились сначала на #diez.
13:45
Lenovo, lider mondial în producerea laptopurilor de înaltă performanță, a organizat pe 13 iunie la Chișinău forumul Lenovo Tech Event, la care au fost invitați parteneri-cheie, distribuitori, reprezentanții retail și media. Oaspeții evenimentului au făcut cunoștință cu cele mai recente soluții inovative de la Lenovo destinate atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru cei corporativi. Aici participanții au putut testa dispozitivele de top din seriile YOGA, ThinkBook/ThinkPad și Legion, astfel reușind să afle printre primii cu ce surprize tehnice vine Lenovo în 2024. Сообщение (foto, video) Inteligență Artificială, rezistență la „foc și apă”. Descoperă inovațiile prezentate de Lenovo la Chișinău появились сначала на #diez.
13:30
Consilierii municipali din fracțiunea PAS au lansat Școala administratorului de bloc. Proiectul își propune să ofere acces la informații despre crearea, gestionarea unei asociații de locatari și despre administrarea blocurilor și a curților. Сообщение Învață cum să îmbunătățești viața locatarilor din blocul tău. A fost lansat un curs gratuit despre gestionarea asociațiilor de proprietari появились сначала на #diez.
12:00
După ce în spațiul public au apărut informații despre o posibilă devastare a sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru, Ministerul Mediului (MM) a solicitat populației din zona adiacentă să evite scăldatului în Nistru. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să nu admită adăpatul animalelor în zona din apropierea Tighinei. Сообщение Scăldatul în Nistru a fost interzis pentru cetățenii din apropierea Tighinei. Râul este poluat появились сначала на #diez.
11:45
Centrul Media pentru Tineri lansează o tabără media despre producția conținutului media pentru persoanele pasionate de jurnalism. Oportunitatea este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. Сообщение Mergi la Media Camp și creează produse media. Tinerii interesați de jurnalism sunt invitați la o tabără de vară gratuită появились сначала на #diez.
11:45
De câte ori ai ales să-ți petreci zilele în casă, în fața laptopului, în loc să ieși la plimbare? E timpul să renunți la această rutină, pentru că razele solare te găsesc mai rapid atunci când ești afară. Și e important să te găsească, căci anume ele aduc buna dispoziție, reduc stresul și, desigur, îmbunătățesc somnul. Deși știam de mică despre importanța vitaminei D, Ștefan Popov, psiholog, psihoterapeut și președinte al Centrului de Cercetări Științifice în Psihologie, m-a făcut să înțeleg că rolul acesteia în viața noastră este într-adevăr vital. Сообщение Cum soarele ne influențează emoțiile și cât timp trebuie să stăm afară pentru ca să fim energici появились сначала на #diez.
11:30
Pentru o bună parte dintre absolvenții liceelor din Republica Moldova examenele de bacalaureat s-au încheiat în data de 18 iunie, deci acestora nu le mai rămâne decât să aștepte notele. Ei bine, până la momentul culminant nu a mai rămas chiar atât de mult timp. Сообщение BAC 2024: când și unde puteți afla notele de la examene появились сначала на #diez.
10:30
Organizația neguvernamentală „Renaștere rurală” invită tinerii să se înscrie la școala de vară „Nistru”. Oportunitatea este destinată participanților de pe ambele maluri ale Nistrului, fiind o ocazie pentru stabilirea noilor prietenii și evaluarea propriilor abilități. Сообщение Ai între 15 și 20 de ani? Înscrie-te la școala de vară „Nistru” și petrece vacanța într-un mediu creativ появились сначала на #diez.
19 iunie 2024
18:00
Vineri, 21 iunie, va începe Dacii Liberi Moto Fest 2024! Unicul festival moto cu muzică rock de proporții mari din Republica Moldova. Acesta este un eveniment care se prognozează să adune în acest an peste 3 000 de oaspeți la vinăria Mileștii Mici. Am vorbit cu Adrian Babii, unul dintre organizatorii festivalului. Acesta ne-a povestit mai multe detalii din culisele pregătirii acestui eveniment în țara noastră. Сообщение (foto) Dacii Liberi Moto Fest 2024. Detalii din culisele unicului festival rock din Moldova  появились сначала на #diez.
17:45
Inițiativele de responsabilitate social-corporativă ale Fundației Moldcell i-au adus „Medalia de Aur” la categoria „Responsabilitate Socială” în cadrul competiției „Marca Comercială a Anului”. Această distincție încadrează proiectele de impact ale Fundației și efortul comun de a ajuta Moldova să devină un loc mai bun de trai. Сообщение Fundația Moldcell a fost premiată cu Medalia de Aur la Marca Comercială a Anului 2023 появились сначала на #diez.
17:30
Pe 27 iunie, Moldova sărbătorește inovația și spiritul antreprenorial al tinerilor și tinerelor prin evenimentul de absolvire a programului național Startup School, ediția 5. Сообщение Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare появились сначала на #diez.
17:30
Luni, 17 iunie 2024, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor învingătorilor concursului de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în perioada 7 aprilie – 7 iunie curent. Concursul s-a desfășurat la trei categorii: învățământul primar, gimnazial şi liceal, pentru fiecare câte trei locuri premiante. Сообщение La USMF au fost premiați câștigătorii concursului de desene „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a появились сначала на #diez.
17:00
Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău va găzdui expoziția „BogățIA sudului românesc”. Expoziția va prezenta cămășile cu altiță specifice regiunilor Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud, fiind deschisă publicului la Muzeul Național de Istorie. Сообщение La Chișinău va avea loc o expoziție a cămășilor cu altiță. Piese unice din colecția artistei Marghiolița Constantinescu Rogojan появились сначала на #diez.
16:00
Organizația neguvernamentală Comunitatea Plus invită tinerii din sudul și nordul Republicii Moldova să se înscrie la programul EU Accelerator. Misiunea proiectului este informarea participanților despre referendumul din 20 octombrie și despre beneficiile Uniunii Europene (UE) pentru sectorul de tineret național. Сообщение Devino ambasadorul aderării Moldovei la UE în localitatea ta! EU Accelerator invită tinerii la sesiuni de informare despre referendum появились сначала на #diez.
15:30
Cei peste 150 de membri ai companiei moldo-americane de transport de mărfuri Nova Lines au sărbătorit 10 ani de activitate. La evenimentul „Crossroads Development Forum! Nova Lines - 10 years of running!”, desfășurat miercuri, 19 iunie, echipa a celebrat reușitele obținute, dificultățile depășite și lecțiile învățate, alături de oamenii care au stat la baza performanței de astăzi.  Сообщение După 10 ani de performanță în logistică, la compania moldo-americană Nova Lines totul abia începe  появились сначала на #diez.
14:45
În data de 20 iunie vor fi anunțate rezultatele examenelor din clasa a IX-a, iar a doua zi, elevii care vor crede că nu au fost apreciați suficient la un exercițiu, vor putea depune o contestare. Cum se desfășoară acest proces și ce trebuie să știți despre el, vă explicăm mai jos. Сообщение Examenele din clasa a IX-a: cum poți depune o contestare появились сначала на #diez.
14:15
Orange Moldova invită toți pasionații de tehnologie să testeze gratuit viteza uimitoare a Internetului 5G, în zilele de 20, 21 și 22 iunie 2024, în Zona Orange 5G din Orășelul Sportiv, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Сообщение (video) Testează acum adevăratul 5G cu viteză de până la 2 Gbps, doar la Orange появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.