Antony Blinken ajunge miercuri la Chișinău. Șeful diplomației americane se întâlnește, în după-amiaza de mâine, cu Maia Sandu

Vocea Basarabiei, 28 mai 2024 19:20

Șefa statului, Maia Sandu, va avea o întrevedere, în după-amiaza de mâine, cu secretarul de stat american, Antony Blinken, care efectuează o vizită la Chișinău. Maia Sandu va discuta cu secretarul Blinken despre sprijinul Statelor Unite pentru modernizarea R. Moldova: dezvoltarea economică, consolidarea securității energetice, implementarea reformelor democratice și progresul în parcursul european.  Președinția anunță […] Articolul Antony Blinken ajunge miercuri la Chișinău. Șeful diplomației americane se întâlnește, în după-amiaza de mâine, cu Maia Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 8 ore
19:50
„Douăzeci de ani ai Slovaciei în Uniunea Europeană, împreună cu progresul și dezvoltarea sa în toată această perioadă, reprezintă o sursă de motivație puternică pentru țara noastră în parcursul nostru european”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei conferințe comune la Bratislava cu omologul său […] Articolul Mihai Popșoi: Slovacia reprezintă o sursă de motivație puternică pentru R. Moldova în parcursul nostru european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Suprafața agricolă ecologică din UE continuă să crească, ajungând în 2022 la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9 milioane ha în 2021 și 14,7 milioane ha în 2020, arată date publicate recent de Eurostat. În timp ce curentul agriculturii eco ademeneşte tot mai mulţi europeni, în România ponderea terenurilor agricole ecologice este de doar […] Articolul Fermierii moldoveni, reticenți față de agricultura ecologică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
„Guvernul și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) vor coopera strâns pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în Programul de țară 2023 – 2027. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova.  Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit în diverse domenii, […] Articolul Dorin Recean: Guvernul și PNUD vor coopera pentru îndeplinirea obiectivelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Astăzi se împlinesc 32 de ani de la începutul luptelor de la Tighina, unde au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovenești și separatiștii transnistreni, susținuți de armata rusă. 2. Atenție la propaganda rusă. Cremlinul finanțează o campanie foarte amplă de manipulere și influențare a proceselor electorale și […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie. Temperaturile au depășit 43 de grade Celsius pentru a doua săptămână consecutiv, iar autoritățile fac apeluri repetate adresate mai ales turiștilor. Trei oameni au murit, iar alți 3 sunt, în continuare, căutați după ce au dispărut, cu zile în urmă, pe două insule. Cipru, Turcia […] Articolul Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie: Apelul autorităților către turiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
18:40
„Aderarea la Uniunea Europeană este calea noastră de dezvoltare”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi primarii și reprezentanții serviciilor publice din raionul Strășeni. În cadrul întâlnirii, șeful Legislativului i-a îndemnat pe aleșii locali să își unească eforturile pentru un viitor sigur și în bunăstare […] Articolul Igor Grosu, întâlnire cu primarii din Strășeni: Aderarea la UE este calea noastră de dezvoltare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Federația de Judo a Republicii Moldova declară că este falsă informația apărută în presă cu privire la faptul că un sportiv al Lotului Național a participat la competițiile BRICS din Kazan, Rusia. Într-o postare pe o rețea de socializare, Federația subliniază că nu a delegat niciun sportiv la aceste competiții. „Federația Națională de Judo nu […] Articolul Federația de Judo neagă participarea la competițiile BRICS din Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Într-o postare pe o rețea de socializare, europarlamentarul a mulțumit colegilor pentru votul acordat. „Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Am fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate. Ca […] Articolul Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European: Voi susține R. Moldova în procesul de aderare la UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
„Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar.” O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, de președintele României Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe comune cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. „Îl felicit pe domnul Președinte pentru rezultatele vizitei pe […] Articolul Klaus Iohannis: R. Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să-i acordăm sprijinul necesar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
 Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege care acordă poliției dreptul de a expulza cetățenii străini din Rusia. Până în prezent, decizia de expulzare administrativă poate fi luată pe cale judiciară, dar și de către polițiștii de frontieră, dacă străinul comite vreo infracțiune la intrarea în țară. În condițiile noii […] Articolul Rusia planifică restricții mai dure pentru migranți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Mai mulți angajați din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei municipiului Bălți sunt cercetați de CNA pentru deposedarea de locuințe a unor persoane social-vulnerabile. În urma perchezițiilor efectuate astăzi, ofițerii CNA au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei mun. Bălți. „De […] Articolul Bătrâni, lăsați fără locuințe la Bălți: Mai mulți angajați ai Primăriei, cercetați într-o schemă de deposedare de locuințe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Autospeciale, achiziționate cu susținerea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au fost transmise astăzi subdiviziunilor specializate din țară în cadrul unei ceremonii organizate în Piața Marii Adunări Naționale. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a menționat că investițiile efectuate vor oferi suport agenților statului pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor și agenților […] Articolul Subdiviziunile Ministerului Agriculturii, dotate cu 46 de mașini noi în valoare de peste 800 de mii de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Fiecare din tentaculele caracatiței, care și-a atribuit de curând numele POBEDA, încearcă să dovedească, în competiție cu celelalte brațe, că este mai dibace, că i se cuvine un tain mai mare și un locșor cât mai aproape de tronul țarului, pe lângă papucii săi cu talpa dublată, pe care aburcă mahărul de la Kremlin ca […] Articolul OCTOPUS VULGARIS / MINUTUL lui Vasile Botnaru/ video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
O expoziție dedicată portului popular din regiunile sudice ale României va fi deschisă duminică, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, cu prilejul Zilei Universale a Iei. Astfel, în sala nr. 2 a […] Articolul O expoziție dedicată iei din regiunile sudice ale românilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Alexandra era genul de femeie despre care bărbații consideră că: „Nu se mai uită asta la mine cât lumea, adăugând, așa pentru un fel de consolare, chipurile, demult o fi fiind ea ocupată”. Dar de fapt nu se apropie, bărbații de astfel de femei nu pentru că ar crede cu adevărat că sunt ele ocupate […] Articolul CUSĂTOREASA / LUMEA văzută de Leonid Smolnițchi / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Anneli Kolk, a declarat că Tallinn-ul este pregătit să discute despre trimiterea trupelor estoniene pe teritoriul Ucrainei, într-un efort de a sprijini lupta împotriva agresiunii ruse. „Am spus că suntem gata să discutăm acest lucru pentru noi, aceasta nu este o linie roșie”, a spus Kolk, răspunzând la o întrebare a […] Articolul Estonia nu exclude că va trimite trupe în Ucraina: Este importantă doar victoria completă a Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
La Arena Chișinău continuă turneul Billie Jean King Cup la tenis feminin. Colegul nostru Mihai Burciu se află la fața locului și vine cu detalii despre a treia zi a campionatului. Articolul Billie Jean King Cup, ziua a III-a apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
România va prelua, pentru șase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană, au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române. „Puitorul de mine și plase 274 «Viceamiral Constantin Bălescu» va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă […] Articolul România preia comanda NATO în Marea Mediterană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
13:10
Înainte de prima Conferință Interguvernamentală privind negocierile de aderare la UE, care va avea loc în 25 iunie în Luxemburg, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a discutat la telefon cu omologul său ucrainean, Olga Stefanișina. Oficialii au punctat realizările înregistrate de ambele state în parcursul european, care au stat la baza evaluării pozitive a […] Articolul Agenda europeană, discutată de vicepremierul Cristina Gherasimov cu omologul ei ucrainean, Olga Stefanișina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
O gunoiște neautorizată, creată de proprietarul unui imobil de pe strada Dumitru Moruzi din sectorul Botanica, a provocat un adevărat scandal. Bărbatul s-a luat la harță cu angajații autorității publice locale, ba chiar a și amenințat că terenul ar fi minat, pentru a împiedica lucrările de evacuare de resturilor din materiale de construcție. „Proprietarul imobilului […] Articolul Proprietarul unui imobil din Capitală și-a creat un spațiu de gunoi neautorizat și chiar a amenințat că l-a minat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
După încheierea Recensământului Populației și Locuințelor 2024, în mai multe localități va fi desfășurată și Ancheta Postrecenzare. Aceasta include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ. Prin intermediul acestui exercițiu va fi măsurat, în special, gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită, dar și precizia unor date colectate la recensământ. Contactat de […] Articolul După Recensământul Populației, care se va încheia pe 7 iulie, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Peste 570 de persoane au murit în timpul pelerinajului de la Mecca, desfășurat anul acesta într-o căldură infernală. Dintre morți, cel puțin 320 sunt din Egipt, iar oficialii saudiți au raportat că au tratat peste 2.000 de persoane pentru stres termic, relatează The Guardian. Cel puțin 323 dintre cei care au murit erau egipteni, majoritatea […] Articolul Căldura extremă din Arabia Saudită a luat viața a peste 570 de pelerini porniți spre Mecca apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Peste 7 000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă au fost angajate în câmpul muncii, prin intermediul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), de la începutul anului 2024. Printre acestea se numără 3 546 șomeri (51%) și 169 de zilieri care au fost angajați în baza unui contract de o […] Articolul Peste 7000 de persoane s-au angajat în câmpul muncii de la începutul anului. Ministerul Muncii își propune să ajungă la cota de 18 000 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Întreruperi de curent vor avea loc în timpul întregii zile de miercuri în Ucraina, pentru a uşura povara pentru o rețea electrică puternic avariată de bombardamentele ruse, a anunțat operatorul Ukrenergo, informează AFP și Agerpres. „Pe 19 iunie, toate companiile regionale de distribuție de electricitate vor pune în aplicare întreruperi de curent la anumite intervale […] Articolul În Ucraina sunt anunțate întreruperi de curent în toată țara pentru a nu pune presiune pe rețeaua afectată de bombardamente apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Astăzi se împlinesc 32 de ani de la începutul luptelor de la Tighina, unde, în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovenești și separatiștii transnistreni, susținuți de armata rusă. Chișinăul controla aproape întreg orașul până la Nistru, la un anumit moment, însă bătălia s-a încheiat […] Articolul 32 de ani de la începutul sângeroaselor lupte de la Tighina din timpul Războiului de la Nistru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Alianța electorală PSD PNL a obținut 48,55% din voturi la alegerile europarlamentare (19 mandate de eurodeputat), Alianța AUR – 14,93% (şase mandate), Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei – 8,71% (trei mandate), potrivit rezultatelor finale prezentate de Biroul Electoral Central. De asemenea, Uniunea Democrată Maghiară din România a obținut 6,48% din voturi […] Articolul Au fost anunțate rezultatele finale ale europarlamentarelor din România. Alianța PSD-PNL a obținut jumătate din voturi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Preşedintele rus Vladimir Putin a ajuns miercuri seara în Coreea de Nord, pentru o vizită în cadrul căreia ar putea fi semnat un acord de parteneriat strategic între Moscova şi Phenian, o alianță pe care Occidentul o vede ca pe o amenințare, transmite Digi24.ro. „Vladimir Putin a aterizat în Phenian, capitala Coreei de Nord”, a […] Articolul Vladimir Putin a ajuns în Coreea de Nord, unde a avut deja o primă întâlnire cu dictatorul Kim Jong-Un apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
Mai multe regiuni ucrainene, printre care Lvov, lângă granița cu Polonia, au fost atacate cu drone în noaptea de marți spre miercuri. Cel puțin doi bărbați au fost răniți în Lvov, unde autoritățile dau asigurări că au doborât cinci drone. Cel puțin 21 de drone Shahed au vizat teritoriul ucrainean în noaptea de marți spre […] Articolul Atacuri rusești cu drone în vestul Ucrainei. Sunt anunțați mai mulți răniți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:00
Ministerul Apărării vine cu precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România, în contextul unor declarații politice din spațiul public, precum că în baza acestui amendament Armata Națională va deveni parte a Armatei Române. Într-o declarație oficială, instituția menționează că „documentul prevede completarea Acordului bilateral cu un nou articol „Sprijinul reciproc în cazul misiunilor […] Articolul  Ministerul Apărării, precizări privind Protocolul de amendare a Acordului cu România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Ministerul Educației și Cercetării anunță că s-a autosesizat cu privire la presupusele participări ale sportivilor moldoveni la așa-zisele competiții BRICS, organizate în orașul Kazan, Rusia. În acest sens Ministerul a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii – Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică […] Articolul Sportivi din R. Moldova participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice din orașul Kazan. MEC: Federațiile riscă sistarea finanțării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
La summitul de la sfârșitul lunii curente, liderii celor 27 de țări din Uniunea Europeană vor promite continuarea asistenței pentru Republica Moldova, inclusiv în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă și al referendumului privind aderarea la UE. Promisiunea este cuprinsă într-o ciornă a declarației finale a summitului UE din 27-28 iunie, văzută de Radio Europa Liberă. „Uniunea […] Articolul La summitul de la finele lunii, liderii europeni vor promite continuarea sprijinului pentru Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Conform datelor recensământului, la data de 16 iunie 2024, avuția moldovenilor este de cel puțin 56,8 miliarde de dolari, sau cu 4,4 miliarde de dolari mai mult decât se știa până la Recensământ. Despre aceasta scrie pe blogul său expertul economic Veaceslav Ioniță. „Această creștere de avuție se datorează în primul rând reevaluării avuției din […] Articolul Expert: Recensământul ne-a arătat că suntem cu 4,4 miliarde de dolari mai bogați decât se știa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Doi străini sunt documentați după ce au încercat să scoată din țară sume impunătoare de bani fără a le declara. Este vorba despre o cetățeancă a Ucrainei și un bărbat din Federația Rusă. Primul caz a fost documentat de poliția de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. „La data de 15 iunie la cursa Chișinău-Erevan […] Articolul Au încercat să scoată ilegal din țară 45.000 dolari și circa 25.000 de euro: Doi străini, documentați apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Sportivii și oamenii de știință atrag atenția asupra riscurilor reprezentate de căldura tot mai intensă asupra performanțelor și siguranței participanților la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Un raport realizat de un grup de olimpici în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Portsmouth avertizează că temperaturile ridicate din timpul verii vor face practic […] Articolul Jocurile Olimpice de vară ar putea să nu mai fie organizate: Viața sportivilor, în pericol din cauza căldurii extreme apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Unii consumatori vor achita tarife diferențiate la energia electrică. Asta după ce astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat coeficienții pentru tarifele diferențiate la energia electrică ce vor fi aplicați consumatorilor finali în cadrul unui proiect pilot derulat de Ministerul Energiei în parteneriat cu UNDP Moldova și Guvernul Italiei. Potrivit Ministrului Energiei, Victor […] Articolul Unii consumatori vor achita tarife diferențiate la energia electrică: Precizările ministrului Energiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie după ce și-a ucis în bătaie fratele. Potrivit procurorilor, inculpatul, la data de 20 noiembrie 2023, fiind în stare de ebrietate alcoolică, ca urmare a unui conflict verbal iscat între el şi fratele său, în timp ce se aflau în […] Articolul Un bărbat din Strășeni, condamnat la închisoare pentru că și-a omorât în bătaie propriul fratele apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Responsabilii din opt gimnazii din țară vor fi penalizați după ce au comis abateri grave în procesul de organizare și desfășurare a examenelor de absolvire. Despre aceasta anunță Comisia Națională de Examene, după ce în mediul online au fost publicate poze cu testele de examen din cadrul examenelor de absolvire a gimnaziului din sesiunea iunie […] Articolul Penalități pentru responsabilii din 8 gimnazii în care s-au admis scurgeri ale testelor de examene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
„Parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil. Parlamentul este angajat plenar în a executa agenda de reforme necesare, iar justiția și combaterea corupției, eficiența energetică și cea regenerabilă, securitatea și ordinea publică, rămân a fi prioritare”. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu președintele Republicii […] Articolul Igor Grosu, întrevedere cu președintele Italiei: Parcursul european al R. Moldova este ireversibil apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Ședința de astăzi de la Curtea Supremă de Justiție, la care urma să se decidă cu privire la admisibilitatea recursului în dosarul de condamnare a politicianului fugar Ilan Șor, a fost contramandată, transmite IPN. Pe pagina CSJ se menționează că ședința a fost contramandată pe motivul demisiei lui Boris Talpă, unul dintre magistrații din completul […] Articolul Ședința de examinare a recursului avocaților lui Ilan Șor a fost amânată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Un cetățean al Republicii Moldova a murit, după ce a fost împușcat mortal de polițiștii austrieci. S-a întâmplat în orașul Viena, Austria, după ce acesta și-ar fi ucis iubita de 22 ani, iar ulterior a atacat polițiștii cu toporul. Crima ar fi avut loc marți, 11 iunie, iar victima s-a dovedit a fi o tânără […] Articolul Un cetățean al R. Moldova, împușcat mortal la Viena, după ce și-a ucis iubita apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Piața regională „Cu drag de Colibași”, modernizată cu susținerea Uniunii Europene și a PNUD, a fost inaugurată. Piața este disponibilă tuturor producătorilor de pe tronsonul Cahul-Giurgiulești, iar proximitatea acesteia de traseul național este favorabilă pentru tranzacții comerciale și contribuie la creșterea veniturilor a producătorilor locali. Lucrările, în valoare de peste 200.000 de euro, au inclus […] Articolul La Colibași a fost amenajată și modernizată piața regională, cu suportul UE și PNUD Moldova / foto apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Lotul național de haltere a cucerit alte șase medalii la Campionatele Europene, rezervate sportivilor cu vârsta sub 15 și 17 ani, care se desfășoară la Salonic, Grecia. Pe tabloul feminin, la categoria de greutate de până la 64 kg a vârstei sub 15 ani, Anastasia Ilnițcaia s-a situat pe locul II la proba smuls, cu […] Articolul Lotul național de haltere a mai cucerit șase medalii la Campionatele Europene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Data de 17 iunie 2024 este marcată de un eveniment important pentru Republica Moldova și Cehia. În această zi a fost inaugurată cursa directă Chișinău – Praga, operată de către compania aeriană FLYONE. Ambasadorul Republicii Moldova în Cehia, Alexandru Codreanu, care a participat la evenimentul de lansare a cursei aeriene directe Chișinău-Praga, a salutat inaugurarea cursei aeriene […] Articolul FLYONE a inaugurat zboruri din Chișinău spre Praga! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
La Arena Chișinău continuă turneul Billie Jean King Cup la tenis feminin, iar astăzi a venit rândul jucătoarelor noastre să intre în joc. Cu mai multe detalii vine colegul nostru, Mihai Burciu, chiar de la fața locului. Buna ziua, Mihai. Te ascultăm. Articolul Billie Jean King Cup, ziua a II-a / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
România ar putea îndeplini criteriile pentru programul Visa Waiver, care ar scuti românii de procesul de a obține o viză pentru a călători în SUA, până la finalul anului. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, crede că până la 1 octombrie criteriul principal va fi satisfăcut. „Suntem pe ultima sută de metri, […] Articolul Cetățenii români din R. Moldova ar putea călători în SUA fără viză până la sfârșitul anului. Ambasada României: Suntem pe ultima sută de metri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Șefa statului, Maia Sandu, a avut la Președinție o întrevedere cu președintele Italiei, Sergio Mattarella. Au fost semnate două documente: Programul Executiv de Cooperare Culturală între Guvernul R. Moldova și Guvernul Republicii Italiene pentru 2024 – 2027 de către ministrul Culturii al R. Moldova și viceministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, precum și […] Articolul Maia Sandu și Sergio Mattarella au semnat o declarație comună moldo-italiană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
În primele 5 luni ale anului, în bugetul asigurărilor sociale de stat au fost acumulate venituri în sumă totală de peste 19 miliarde de lei sau 44,4% din planul anual aprobat. Executarea bugetului în aceste 5 luni s-a încheiat cu depășirea veniturilor asupra cheltuielilor cu 1,18 mld. de lei, transmite IPN. Potrivit Raportului operativ prezentat […] Articolul Mai multe cheltuieli, dar și mai multe venituri în bugetul asigurărilor sociale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Un incendiu puternic a izbucnit la mai multe rezervoare de depozitare a petrolului în orașul Azov din regiunea rusă Rostov, din sudul Rusiei, au anunţat autorităţile. Depozitul a fost atacat de patru drone ucrainene, au declarat serviciile de urgență pentru RIA Novosti. „Potrivit primelor informații, nu există victime”, a scris pe Telegram Vasili Golubev, guvernatorul […] Articolul Depozite petroliere în flăcări în regiunea rusă Rostov, după un atac cu drone apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Liderii UE nu au ajuns încă la o decizie cu privire la un al doilea mandat pentru Ursula von der Leyen în funcția de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat marți dimineaţa devreme preşedintele Consiliului European, Charles Michel – transmit agențiile internaţionale de presă, transmite Agerpres. „Scopul de astăzi nu a fost de a lua […] Articolul Dispute în vârful UE. Charles Michel: Nu există încă un acord european pentru al doilea mandat al Ursulei von der Leyen apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.