Grecia complică vacanțele pe insule: Noi reguli pentru persoanele care merg în călătorie cu mașinile

UNIMEDIA, 28 mai 2024 16:30

Ministerul Transportului Maritim din Grecia a emis un set de reguli noi care se referă la transportul automobilelor cu combustibil alternativ cu navele maritime. Astfel, șoferii trebuie să se asigure că bateriile mașinilor electrice au un nivel maxim de încărcare de 40%, iar buteliile de gaz - de 50%, scrie libertatea.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 15 minute
16:20
Primarul capitalei Ion Ceban, a venit cu un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul maestrului Spiridon Vangheli.
Acum o oră
16:00
Coreea de Nord construiește mai multe secțiuni care par a fi parte dintr-un zid în mai multe locuri la granița cu Coreea de Sud, arată imagini din satelit, scrie BBC, citat de digi24.ro.
15:40
Ultima oră! „Tatăl lui Guguță”, Spiridon Vangheli, a trecut în neființă. La 14 iunie, maestrul și-a sărbătorit cea de-a 92-a aniversare.
Acum 2 ore
15:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 21 iunie, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. La ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, a fost discutată poziția generală de negocieri a Moldovei. Totodată, Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a fost numită în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova.
15:10
Pe platforma de foundarasing GoFondMe a fost inițiată colectarea de fonduri în sumă de 10 000 lire sterline pentru repatrierea corpului neînsuflețit al moldoveanului împușcat pe străzile din Viena, Austria, și acoperirea cheltuielilor de înmormântare, scrie ziuadeazi.md.
14:50
O bubuitură misterioasă auzită în Marea Mediterană, în arhipelagul toscan şi în Corsica, pe care autorităţile, localnicii şi turiştii au atribuit-o iniţial unui seism, ar fi putut fi provocată de căderea unui meteorit, au declarat joi specialiştii, scrie AFP, citat de digi24.ro.
14:50
Inspectoratul General al Poliției confirmă că a primit o petiție despre existența unui grup de Telegram, în care polițiștii de patrulare discută și fac planuri privind modul în care ar trebui să „pedepsească” și să „pună la respect” anumiți șoferi în trafic și a fost pornită o anchetă. „Persoana care a făcut publice aceste informații a fost anterior implicată într-o faptă infracțională, pentru ultragierea unui polițist și din a fost pornit un dosar penal în acest sens”, a declarat, pentru UNIMEDIA, șefa secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, Diana Fetco.
14:40
Scandalul de proporții din lumea teatrului din Republica Moldova, când un spectacol al unui regizor român a fost anulat pentru că ar face „campanie împotriva Maiei Sandu și PAS” a atras atenția sociologului Doru Petruți, care a venit cu un comentariu pe marginea acestui subiect. „Se menționează clar că o consilieră a președintei a sunat, a intervenit etc. ca și cum acesta este un lucru absolut firesc, ca un consilier să poată interveni și manevra un director de teatru și programul acelei instituții culturale”, a scris Petruți, într-un comentariu pe Facebook.
Acum 4 ore
14:20
Înscrierea la programele de licență și masterat din universitățile din Moldova se va face exclusiv online începând cu anul 2024. Ministerul Educației spune că acestă procedură va avea loc pe o platformă unică.
14:10
„Cauza profesorilor turci” a ajuns din nou pe masa Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. „În cadrul celei de-a 1501-a ședințe, desfășurată în perioada 11-13 iunie 2024, s-au luat decizii importante cu privire la executarea hotărârii în cauza Ozdil și alții v. Republica Moldova”, informează Promo-LEX, reamintind că, această cauză se referă la „privarea ilegală, nejustificată și arbitrară de libertate a reclamanților și lipsa de respect pentru viața lor privată și de familie, în urma transferului lor extralegal din R. Moldova în Turcia, în septembrie 2018”.
14:00
Victor Miller, în vârstă de 42 de ani, a depus recent actele pentru a candida la primăria orașului Cheyenne, Wyoming, însă nu pentru el însuși, ci pentru un chatbot AI personalizat. Acest chatbot, denumit VIC – pentru „virtual integrated citizen” – utilizează tehnologie de la compania OpenAI pentru a lua toate deciziile politice și a guverna orașul. Deși candidatura sa a generat discuții aprinse, utilizarea AI în politică ridică întrebări despre viitorul guvernării, scrie Playtech.ro.
13:50
Mai multe numiri au avut loc astăzi în cadrul debutului ședinței de Guvern. Astfel, 5 candidați au reușit să obțină funcții de conducere.
13:40
Irina Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, a făcut publică o adresare către Secretariatul General al Consiliului Europei despre „situaţia deplorabilă din Republica Moldova la capitolul democraţie şi drepturile omului, care s-a înrăutăţit constant în ultimii aproape patru ani”. „Venind la guvernare cu lozinci democratice, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi personal Preşedinta Maia Sandu au instaurat de facto o dictatură, iar fiecare zi de aflare a lor la putere îndepărtează Republica Moldova tot mai mult şi mai mult de democraţie”, se menționează în adresare.
13:10
După scandalul de proporții din lumea teatrului din Republica Moldova, când un spectacol al unui regizor român a fost anulat pentru că ar face „campanie împotriva Maiei Sandu și PAS”, reacțiile și criticile nu contenesc. „Citiți istoria incredibilă a acestui cunoscut regizor și dramaturg român, domnul David Schwartz. Este o relatare care ar trebui să ajungă la fiecare moldovean, pentru a înțelege în sfârșit cu toții ce se ascunde în spatele imaginii false a tovarășei Maia Sandu și a regimului pe care îl conduce”, a comentat politicianul Andrei Năstase, care a publicat o scrisoare deschisă pentru guvernare.
13:00
În cadrul Consiliului Municipal Bălți a fost creată fracțiunea Blocul „Victorie”, care include consilieri municipali din partidele „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” (fracțiunea „Pentru Bălți”) și „Renaștere”. Despre aceasta a anunțat consiliera Anastasia Svetlicinîi.
12:50
Pe masa președintei Maiei Sandu a ajuns o notă informativă despre existența unui grup de Telegram, în care polițiștii de patrulare discută și fac planuri privind modul în care ar trebui să „pedepsească” anumiți șoferi în trafic, scrie Telegraph.md. „Toți cu ochii pe individ trebuie la fiecare moment posibil - penetrat... Colegi, pi**rul nu trebuie lăsat, mână de mână și f**ut...Acesta este al doilea v**list care trebuie c**cit”, sunt doar câteva dintre secvențele din discuțiile oamenilor legii.
12:40
Moștenitorul tronului, Prințul William, împlinește azi 42 de ani, iar soția sa i-a oferit un cadou încă de ieri, scrie okmagazine.ro. Ce bucurie i-a făcut Kate Middleton sărbătoritului regal, dar și cum arăta când era mic, în brațele mamei sale, Prințesa Diana, vedeți mai jos.
Acum 6 ore
12:30
Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut în flagrant un angajat al Inspectoratului de poliție Strășeni al Inspectoratului General al Poliției (IGP), pe 20 iunie 2024. Acesta tomai primea o parte din banii ceruți drept mită de la un șofer.
12:20
Înmulţirea crimelor comise de deţinuţi graţiaţi de către preşedintele Vladimir Putin pentru a lupta în Ucraina provoacă nelinişte în societatea rusă, relatează Agerpres, cu referire la EFE.
12:10
Prețul la benzină și motorină crește simțitor în acest weekend, așa că, în cazul în care planificați călătorii cu mașina, este mai bine, pentru buzunar, să vă faceți plinul astăzi.
11:50
Miniștrii se întrunesc astăzi, 21 iunie, în ședință. Pe ordinea de zi figurează 17 subiecte.
11:50
Dorin Poverjuc a fost numit în funcția de Director al Agenției de Mediu. Candidatura acestuia a fost aprobată de miniștri în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
11:40
Un bărbat de 31 de ani a fost reținut pentru trafic ilegal de droguri în regiunea de nord a Republicii Moldova. În cadrul perchezițiilor, polițiștii au descoperit substanțe interzise cu o valoare estimativă pe piața neagră de 100.000 de lei.
11:10
Miniștrii se întrunesc astăzi, 21 iunie, în ședință. Pe ordinea de zi figurează 17 subiecte.
10:50
Apa - zilnic folosim zeci, sute sau chiar mii de litri! Moldindconbank lansează campania de responsabilizare privind consumul de apă, dar și de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin trecerea la soluții sustenabile.
10:50
Drumul ei în Italia a început acum 16 ani, iar de atunci, o perioadă lungă de timp a visat să revină acasă. Totuși, spune că în Moldova nu ar fi obținut ceea ce are acum. Este istoria Marcelei Isaicul, care a povestit, într-un interviu cu Adrian Prodan, cum a ajuns peste hotare, prin ce experiențe a trecut în străinătate și cum a ajuns să dețină o afacere de familie cu soțul său, pe malul unui lac de poveste, Garda.
Acum 8 ore
10:30
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, a unei sume de 5000 de euro în schimbul nedivulgării unor informații compromițătoare despre o subalternă, dar și pentru a nu-i crea impedimente în activitatea de serviciu.
10:20
Echipa naţională a Spaniei a învins joi seara, la Gelsenkirchen, scor 1-0, echipa naţională a Italiei, deţinătoarea trofeului, într-un meci contând pentru grupa B a turneului final Euro 2024. Spaniolii s-au calificat în optimile de finală, scrie news.ro.
09:40
Cod roșu în Grecia. Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii, scrie digi24.ro.
09:20
Primăria Chișinău informează că în perioada 21 iunie - 11 iulie 2024 va fi suspendat parțial traficul rutier pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între str. Petru Zadnipru și str. Profesor Ion Dumeniuc.
09:10
Mai mic, mai puternic, mai accesibil, ultra-dotat cu cele mai inovative tehnologii Volvo, EX30 e gata de acțiune. Cu service de bază inclus pentru 3 ani, sisteme de siguranță avansate, autonomie de până la 480 km, până la 428 CP, încărcare în 27 de minute de la 10 la 80% și accelerație de la 0 la 100 km/h în 3.6 secunde, este acum disponibil în stoc limitat.
09:10
Pe 21 iunie, lumea marchează momente cruciale în știință, cultura națională și evoluția politică.
09:10
După 11 sezoane la prima echipă, dar și alte șase la echipele de juniori de la Real Madrid, Nacho Fernandez l-a anunțat pe Florentino Perez că nu va mai evolua din vară pentru Real Madrid, scrie digisport.ro.
08:50
Pentru mulți oameni din Ucraina, nu președintele Volodimir Zelenski, cu hanoracele sale verzi caracteristice și discursurile sale regulate către națiune, este cel care oferă alinare țării devastate de război, ci mai degrabă soția sa, Olena Zelenska. Înr-un interviu pentru The Telegraph, prima doamnă a Ucrainei povestește despre tacticile pe care le folosește pentru a face față conflictului din țara sa, impactul acestuia asupra vieții de familie și unde își găsește inspirația, scrie adevărul.ro.
08:50
Ina Terescenco dă cărțile pe față. Bloggerița face dezvăluiri despre scandalul pe care l-a avut cu sora sa, Victoria, pe rețelele de socializare. „Sunt șocată total, problema asta e de 10 ani, are ură pe mine, pentru că nu am vospit-o la nunta mea. Trebuia eu, mireasă, să las totul și să încep a vopsi neamurile. Un an a filmat pe sub masă când eram în familie, de sărbători, apoi a postat ce a vrut ea, iar când a văzut că publicul mă susține, a început cu atacuri la persoană, că am fost o curvă, că m-am trăsnit într-o mașină, scuzați de expresie. Eram cea mai mare curvă de pe fața pământului”, a dezvăluit Ina, în cadrul podcastului Bandstage.
08:40
Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, susține că Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultura are bani pentru a achita fermierilor, îngrijorați că vor rămâne fără subvenții, plățile pe anul 2023. Asigurarea a fost făcută de ministru la emisiunea „Cabinetul din Umbră”, de la TV8.
Acum 12 ore
08:30
Conjuncția planetară de astăzi promite o zi de transformări și surprize. Impactul acestor alinieri cerești se va resimți în toate semnele zodiacale, trezind arhetipurile interioare și provocându-le să se manifeste. Horoscopul zilei ar putea dezvălui perspective personalizate și înțelepciunea ascunsă în stele, invitându-vă să explorați noi posibilități și să vă îndrumați pașii pe un drum luminat de astre.
08:20
Un focar de tuberculoză a fost identificat la o grădiniţă privată din judeţul Iaşi, reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie şi ai Direcţiei de Sănătate Publică desfăşurând o anchetă epidemiologică, scrie news.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o întărire în raport cu euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
07:40
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a salutat joi decizia României de a dona Ucrainei o baterie de rachete antiaeriene Patriot, considerând-o „foarte necesară” pentru consolidarea apărării aeriene a teritoriului ucrainean în faţa atacurilor Rusiei, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.
07:30
Moldova se bucură astăzi de o zi predominant însorită, cu cerul variind de la senin la parțial noros. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se așteaptă o zi fără precipitații, marcând astfel o vreme ideală pentru activitățile în aer liber.
07:20
Astăzi, Moldova se bucură de o zi predominant însorită, cu cerul variind de la senin la parțial noros. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat, se așteaptă o zi fără precipitații, marcând astfel o vreme ideală pentru activitățile în aer liber.
07:10
Când va prelua conducerea NATO, Mark Rutte nu va avea prea mult timp să-și tragă răsuflarea. Va avea o serie de provocări cu care trebuie să se confrunte, de la posibila revenire a lui Donald Trump la președinția SUA la problemele legate de cheltuielile statelor membre pentru apărare, scrie Politicocitat de digi24.ro.
Acum 24 ore
22:10
Deputata socialistă, jurnalista Adela Răileanu a trimis o sesizare la Consiliul de Egalitate prin care cere să investigheze și să se pronunțe asupra declarațiilor scandaloase, făcute de parlamentarul PAS, Oazu Nantoi de la tribuna Parlamentului, în ședința de săptămâna trecută. Este vorba despre afirmația că „moldovencele frumoase vor sluji soldații ruși, în bordeluri, pe ruble, dacă vine cumva „ruskii mir” peste noi”.
21:50
Moldova a urcat o pozițiie în Clasamentul FIFA dat publicității astăzi, 20 iunie 2024. Acest lucru a fost posibil în urma rezultatelor obținute de naționala noastră în meciurile amicale disputate în luna iunie. Selecționata noastră a dispus de reprezentativa din Cipru, cu scorul de 3-2, pe 8 iunie, iar pe 11 iunie băieții noștri au cedat în fața naționalei Ucrainei, poziția 24 în ierarhia FIFA, cu scorul de 0-4 . Moldova ocupă locul 152, față de 153 în luna aprilie 2024.
21:40
Au mai rămas doar două zile până la meciul României cu Belgia de la EURO, iar interesul este atât de mare din partea suporterilor, încât un loc în tribună a ajuns să coste aproape 2.000 de euro, transmit stirileprotv.ro.
21:30
Expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, crede că ceea ce s-a întâmplat în Parlament, cu votul dat unui amendament declarat astăzi ne constituțional de Înalta Curtea, ar trebui să constituie obiectul unei investigații penale din partea Procuraturii Anticorupție. „Odată ce Curtea Constituțională a ajuns la concluzia că acest amendament este neconstituțional, înseamnă că cineva l-a băgat cu de-a sila Parlamentului ca să-l voteze”, a declarat Cârnaț la Puterea a Patra de la N4.
20:50
Forța Fermierilor este îngrijorată că o mare parte din fermierii micro, mici și mijlocii vor rămâne fără subvenții pentru cererile depuse în anul 2023. „Conform Bugetului pentru anul 2024 sunt prevăzute 1600 milioane lei în fondul de subvenționare, însă conform datelor publicate de AIPA, pe 03.06.2024 se indică o debursare de 68,44% deja. Diferența rămasă de 470 milioane lei nu acoperă suma totală pentru cererile depuse la subvenționarea post-investițională”, se arată într-o adresare depusă la Ministerul Agriculturii de către fermieri.
20:10
Un bărbat de 32 de ani a fost reținut de polițiști, fiind implicat în două cazuri de escrocherie prin metoda „ruda implicată într-un accident rutier”.
19:40
Georgia Meloni şi Viktor Orban nu se aliază în Parlamentul European (PE), însă grupul ECR (suveranist) înregistrează o creştere importantă şi devansează - cu 83 de eurodeputaţi - grupul Renew (liberali, centru), care continuă, la rândul său, recrutările, relatează Le Point, citat de news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.