Șefa statului vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS”

Democracy.md, 28 mai 2024 15:40

La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să vină cu un program nou – „Prima Casă PLUS” care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului, șefa statului vine cu precizări despre acest Program. Astfel, executivul a majorat suma […] Articolul Șefa statului vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 12 ore
17:00
Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE) cu Ucraina şi Republica Moldova în timpul preşedinţiei rotative pe care o va asuma de la 1 iulie, ci pe cele ale ţărilor din Balcanii de Vest, conform reprezentantului permanent al Ungariei pe lângă UE, Odor Balint, transmite Agerpres. UE va începe negocierile cu Kiev […] Articolul Ungaria nu va sprijini negocierile de aderare a Ucrainei și Republicii Moldova la UE apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Ion Ceban informează că, Proiectul de reabilitare a bd. Traian, sectorul Botanica, se apropie de finalizare. „În prezent, se lucrează intens la parcările laterale și se montează bordurile care delimitează trotuarul pietonal de parcări. Zonele de lucru sunt securizate corespunzător pentru siguranța cetățenilor”, a scris Primarul General. Potrivit edilului, în continuare, urmează instalarea sistemului de […] Articolul Proiectul de reabilitare a bd. Traian aproape finalizat, urmează instalarea sistemului de iluminat apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Direcția Regională Vest documentează un cetățean turc, în vârstă de 36 de ani pentru tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat. Incidentul a avut loc la data de 18 iunie 2024, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni, în imediata apropiere de Podul Eiffel. La data de 17 iunie 2024, cetățeanul […] Articolul Tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat – un cetățean al Turciei documentat apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Danemarca a anunțat ieri, 18 iunie, un nou pachet de asistență pentru Ucraina, inclusiv sprijin financiar pentru industria de apărare, echipamente pentru avioane de luptă F-16 și donații din stocurile militare daneze. Potrivit Kyiv Independent, primele F-16 daneze sunt programate să sosească în Ucraina vara aceasta. De asemenea, Kievul așteaptă să primească aeronave și din Țările […] Articolul Danemarca anunță un nou pachet de asistență pentru Ucraina, inclusiv sprijin financiar pentru industria de apărare apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
14:00
Compania Intellect Group a publicat rezultatele sondajului “Rating Politic”, care analizează activitatea politicienilor, organizațiilor politice și temele cheie din spațiul media al Republicii Moldova. Studiul a implicat experți din 20 de țări, inclusiv Moldova, România, Ucraina, SUA, Germania, Austria și Marea Britanie. Studiul “Rating Politic” include evaluarea activității și a ratingului politicienilor, analiza principalelor organizații […] Articolul Cum influentează politica internă și globală, scena politică din R.Moldova? apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Rezultatele cercetării lunare “Political Rating”, realizată de Intellect Group, dezvăluie că factorii care contribuie cel mai mult la succesul unei campanii electorale sau la creșterea ratingului unui politician sau partid sunt proiectele și reformele cu impact concret în societate. Societatea acordă o importanță deosebită rezultatelor palpabile și proiectelor care îmbunătățesc calitatea vieții, în timp ce […] Articolul Sondaj “Intellect Group”: Impactul proiectelor și reformelor asupra creșterii ratingului politic apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Compania Intellect Group a publicat rezultatele sondajului lunar “Rating Politic”, evidențiind performanțele politicienilor și dinamica lor în contextul mediatic din Republica Moldova. Studiul, care a implicat experți din 20 de țări, a evaluat activitatea politică, ratingul liderilor și temele dominante în spațiul public. Maia Sandu se află în fruntea clasamentului cu un rating de 6,5 […] Articolul Intellect Group publică dinamica ratingului politicienilor moldoveni apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
În căutarea unității opoziției din Republica Moldova, se remarcă mai mulți lideri potențiali. Acești politicieni reprezintă figuri-cheie care pot uni forțele de opoziție în căutarea unei schimbări politice.  Ion Ceban și Irina Vlah, cu un rating de 4,5, se bucură de o susținere semnificativă și au politici nonconflictuale față de alți lideri ai opoziției, ceea […] Articolul Sondaj// Potențiali lideri ai opoziției din Republica Moldova: Cine ar putea uni forțele politice? apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
577 de oameni au murit în timpul marelui pelerinaj musulman Hajj la Mecca, Arabia Saudită, conform unui raport întocmit de AFP. Printre victime se numără cel puțin 323 de pelerini egipteni, majoritatea decedând din cauza căldurii extreme, potrivit a doi diplomați arabi.  „Toți au murit din cauza căldurii”,cu excepția unui pelerin care a murit după […] Articolul Peste 570 de oameni au murit în timpul pelerinajului de la Mecca apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare. Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins […] Articolul Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Șase sportivi din R. Moldova participă la Jocurile BRICS, pe care Rusia le găzduiește înaintea Olimpiadei de la Paris, la care nu participă ca stat. Într-o reacție, autoritățile de la Chișinău au spus că moldovenii au plecat în Rusia fără avizul autorităților și că vor fi sancționați. Ediția din acest an a Jocurilor BRICS are […] Articolul Șase moldoveni participă la versiunea rusească a Jocurilor Olimpice apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
18:30
Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc pe aspectele ce țin de pregătirea și participarea la misiuni și operații în cadrul coalițiilor multinaționale, desfășurate sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE. Este vorba de sprijin logistic, transport, servicii de telefonie și internet. De asemenea, Chișinăul și Bucureștiul urmează să se sprijine financiar și medical, […] Articolul Republica Moldova și România își intensifică cooperarea militară apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Oficialii R. Moldova și R. Italia au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării Moldovei la Uniunea Europeană, semnată de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. De asemenea, la o ceremonie festivă în fața președinților Maia Sandu și Sergio Mattarella, ministrul Culturii al R. Moldova, Sergiu Prodan, și viceministrul Afacerilor Externe ș Cooperare Internațională al […] Articolul Moldova și Italia semnează declarație de sprijin pentru integrarea europeană a Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Ion Ceban anunță că, Primăria Chișinău are deosebita plăcere de a invita comunitatea la „Gala Absolvenților – 2024”, un eveniment de mare amploare dedicat tinerilor absolvenți. „Vă așteptăm pe 23 iunie, începând cu ora 17:00, în Parcul „Alunelul”, pentru a celebra împreună acest moment unic și emoționant, alături de peste 12.000 de absolvenți din municipiul […] Articolul Primăria Chișinău vă invită la gala absolvenților – 2024: Un moment de emoție și bucurie apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Incident cu focuri de avertisment în zona demilitarizată dintre Coreea de Nord și cea de Sud, chiar înainte ca liderul rus Vladimir Putin să vină în vizită la Phenian. Aproximativ 20-30 de soldați nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcație militară, iar sud-coreenii au tras focuri de avertisment pentru a-i face […] Articolul Incident la granița Coreei de Nord și de Sud: Focuri de avertisment trase de sud-coreeni apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
O nouă atracție turistică la Chișinău. La intersecția străzilor 31 August 1989 și Alexandr Pușkin din sectorul Centru al Capitalei găsiți un nou afișaj informativ pietonal, dotat cu panou solar și iluminare autonomă. Despre acest lucru a scris primarul general, Ion Ceban, pe rețelele sociale. „Prin scanarea codului QR, ești redirecționat către harta digitală www.travelant.org […] Articolul Noutate pentru turiști: Panou informativ pietonal cu harta digitală la intersecția străzilor 31 August 1989 și Alexandr Pușkin apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Ion Ceban informează că, Primăria Capitalei organizează, în aceste zile, Conferința NONA Chișinău (New gOvernance for New spAces). „Am salutat participanții și oaspeții evenimentului NONA Chișinău, care se desfășoară în perioada 18-19 iunie, cu participarea a 26 de experți din Bulgaria, România, Slovenia, Serbia, Austria, Ucraina și Moldova”, a scris Primarul General. Prin participarea activă […] Articolul Ceban lansează conferința NONA Chișinău pentru inovații în guvernanța urbană apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Primarul General, Ion Ceban, anunță că, în contextul lansării de către Primăria Chișinău a programului de modernizare a infrastructurii „Reabilitarea căilor de acces către instituțiile de învățământ din Capitală”, în sectorul Centru a demarat procesul de reparație a două străzi din proximitatea instituțiilor de educație timpurie. „În această perioadă, Î.M. Regia „Exdrupo” concomitent efectuează lucrări […] Articolul Î.M. Regia „Exdrupo” începe modernizarea străzilor Romantica și Ipate Soroceanu în sectorul Centru apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
În cadrul emisiunii “Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a discutat despre posibilitatea candidaturii sale la președinție și viziunea sa privind integrarea europeană a țării. Întrebat dacă va candida la președinție, Tarlev a declarat: “Există astfel de discuții, de inițiative, forumuri pentru oamenii de afaceri din Moldova, există […] Articolul Vasile Tarlev: Decizia privind candidatura la președinție va fi luată înainte de campania electorală apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Alisa Glinka, sportiva care urma să reprezinte R. Moldova la probă de echitație la Jocurile Olimpice de la Paris, a fost testată pozitiv la dopaj. S-a întâmplat în finala Cupei Mondiale de la Riad, scrie presa internațională. Informația a fost confirmată pentru Agora și de Federația Națională Ecvestră din Moldova. Alisa Glinca a concurat la Cupa Mondială […] Articolul Sportiva din R. Moldova, Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În cadrul emisiunii “Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a făcut declarații importante despre planurile sale politice și motivele care l-au determinat să revină în acest domeniu. „Când eu și colegii mei am decis să intrăm în politică, am început să discutăm despre mecanism. Existau opinii diferite, inclusiv […] Articolul Tarlev respinge ideea de a se alătura altor partide pentru beneficii financiare: Suntem patrioți ai statului nostru apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Într-o discuție detaliată la emisiunea „Novaya nedelya” moderată de Anatolie Golea, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a adus în prim-plan amintiri din cariera sa politică și de guvernare. Anatolie Golea l-a întrebat pe Tarlev despre perioada sa de guvernare și despre momentele cheie care au marcat decizia sa de a părăsi politica în […] Articolul Vasile Tarlev: Cea mai productivă perioadă în economia Moldovei a fost sub mandatul meu apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
02:00
În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale, primarul general Ion Ceban a abordat problema cerșetorilor care au invadat străzile Capitalei.„Tot mai mulți cerșetori „profesioniști” au invadat străzile Capitalei. Este o situație care necesită atenție și acțiuni rapide din partea autorităților”, a declarat Ion Ceban. De asemenea, primarul a evidențiat comportamentul iresponsabil al unor persoane în […] Articolul Ceban avertizează asupra creșterii numărului de cerșetori în Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
17 iunie 2024
17:00
Un tânăr de 33 de ani din R. Moldova a fost reținut de polițiștii de frontieră din România, după ce a încercat să ajungă în Germania cu trei cetățeni din Etiopia. Potrivit autorităților din România, cazul a fost înregistrat pe 16 iunie la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, unde la punctul […] Articolul Tânăr din R. Moldova reținut pentru trafic de migranți la frontiera româno-maghiară apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Prim-ministrul guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, a dizolvat cabinetul de război format din șase membri, format după cooptarea lui Benny Gantz, unul dintre liderii opoziției, relatează Reuters, care citează un oficial din interiorul guvernului israelian. Gantz a renunțat la susținerea guvernului săptămâna trecută, după ce l-a criticat pe Netanyahu pentru „lipsa unei direcții clare” în războiul […] Articolul Netanyahu și-a dizolvat cabinetul de război apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei Chișinău, că în perioada imediat următoare pe străzile din oraș vor reveni puncte mobile de prim ajutor. „Rog să ne oferiți, până la sfârșitul acestei săptămâni, locațiile unde vor fi instalate punctele mobile de prim ajutor. Aici, locuitorii municipiului Chișinău […] Articolul Punctele mobile de prim ajutor revin pe străzile din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
În perioada 15-16 iunie, Președinta Maia Sandu a participat la summitul pentru pace în Ucraina, găzduit de Elveția. Evenimentul a reunit lideri din 100 de țări și organizații internaționale, care și-au reafirmat angajamentul pentru o pace justă și durabilă în Ucraina și în Europa.  În mesajul său, din prima zi a summitului, șefa statului a […] Articolul La summitul pentru pace în Ucraina, Președinta Maia Sandu a reconfirmat angajamentul Moldovei pentru o pace justă și a consolidat parteneriate cu liderii europeni și nord-americani în beneficiul cetățenilor apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Un tren de marfă a ciocnit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, accidentul provocând cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, au anunţat autorităţile locale. Echipele de salvare acţionau la faţa locului pentru a scoate eventuali pasageri blocaţi. Mass-media au prezentat imagini ale carambolului, cu containerele din […] Articolul Două trenuri s-au ciocnit în India, zeci de morți și răniți apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Într-o declarație recentă pe canalul său de Telegram, Irina Vlah a adus critici dure la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), acuzându-i de utilizarea propagandei pentru a-și justifica eșecurile și de redefinirea conceptului de trădare de patrie. “Acuzațiile de trădare de patrie devin o nouă invenție a propagandei PAS pentru a justifica toate eșecurile lor. […] Articolul Vlah: PAS folosește „Trădătorii de Patrie” ca să își justifice eșecurile apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Centrul Național Anticorupție a reținut patru persoane, suspectate de intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere, începând cu identificarea candidaților pentru obținerea permiselor auto și respectiv organizarea întregului proces de perfectare a actelor premergătoare, dar și a examenelor teoretice și practice. Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru trafic de […] Articolul Sinteza CNA: Patru persoane, cercetate într-un dosar de trafic de influență și sechestre aplicate pe bunuri în valoare de circa 3 milioane de lei apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Accesul în anumite zone publice din Capitală va fi restricționat pentru zilele de 17-18 iunie. Primăria Municipiului Chișinău anunță că măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a președintelui Republicii Italiene Sergio Mattarella.. „Luni și marți, 17-18 iunie 2024, între orele 08:00-18:00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite […] Articolul Restricții de circulație în Chișinău pe 17-18 iunie datorită vizitei președintelui italian apare prima dată în DemocracyMD.
14 iunie 2024
12:20
Peste 11 mii de situri arheologice din țara noastră vor fi introduse în Registrul arheologic național și vor beneficia de protecție specială. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în cea de-a doua lectură, de 57 de deputați. Proiectul de lege privind aprobarea Registrului arheologic național a fost elaborat de Ministerul Culturii în […] Articolul Peste 11 mii de situri arheologice vor fi incluse în Registrul arheologic național apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 14 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
13 iunie 2024
16:10
Un incendiu de proporții a cuprins o rafinărie de petrol din orașul irakian Al-Quwair. Flăcările incendiului s-au răspîndit la alte instalații în care este depozitat combustibil. S-au înregistrat victime. Despre aceasta relatează canalul de televiziune Rudaw. Cauza incendiului nu este cunoscută. Articolul În Irak arde o rafinărie de petrol apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit prețurile maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard pentru mâine, 14 iunie. Astfel, prețul unui litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 24,14 lei, iar cel pentru un litru de motorină – 20,36 lei. Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu șase […] Articolul ANRE stabilește prețuri noi la carburanți: Benzină mai ieftină cu șase bani apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Aproximativ 32% dintre specialiștii în HR din Republica Moldova sprijină utilizarea Inteligenței Artificiale în companiile pe care le reprezintă, procentele cele mai mari fiind în Bulgaria (69%) și Ungaria (62%). Cifrele scad la 54% în România și 41% în Grecia, conform unui studiu realizat de Undelucram.md, platforma online a angajaților din Moldova și parte a […] Articolul Studiu: Republica Moldova susține cel mai puțin utilizarea Inteligenței Artificiale la job, comparativ cu unele țări europene apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Deputații au păstrat un minut de reculegere, în ședința plenară de astăzi, în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste.Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a amintit, că în noaptea de 12 spre 13 iunie 1941, atunci când a avut loc primul val al deportărilor staliniste în Basarabia și Nordul Bucovinei, peste 30 de mii de basarabeni […] Articolul Deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor primului val al deportărilor staliniste apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Premierul britanic Rishi Sunak va anunţa la summitul G7 din Italia un nou ajutor bilateral de “până la 242 de milioane de lire sterline” (286,5 milioane de euro) pentru a sprijini Ucraina, a transmis miercuri seara Downing Street. Acest ajutor este destinat “să răspundă nevoilor imediate (ale Ucrainei) în materie umanitară, energetică şi de stabilizare […] Articolul Premierul Regatului Unit va anunţa un nou ajutor militar pentru Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru astăzi, 13 iunie, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul R. Moldova. Astfel, în intervalul 11:00 – 22:00, pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități […] Articolul Avertizare meteo: cod galben de ploi și vânt puternic în R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024, Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 13 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc astăzi, când se fac 40 de zile de la Învierea Mântuitorului, Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos sau Ispasul, cum i se spune în popor. În această zi creștinii se salută cu „Hristos s-a Înălțat” și răspund cu „Adevărat s-a Înălțat”. Potrivit canoanelor, biserica marchează momentul când Mântuitorul […] Articolul Creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos apare prima dată în DemocracyMD.
12 iunie 2024
18:10
Tinerii specialiști din domeniul medicinii și farmaciei vor beneficia de indemnizații majorate și compensații din bugetul de stat. Un proiect de modificare a Legii ocrotirii sănătății a fost examinat de Comisia protecție socială, sănătate și familie și va fi propus plenului Parlamentului pentru aprobare. Noile prevederi au drept scop atragerea și menținerea în sistemul medical a tinerilor […] Articolul Indemnizații majorate și compensații pentru tinerii specialiști din medicină și farmacie apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Serviciile speciale din cadrul Primăriei Chișinău sunt antrenate, la această oră, în sute de locații din Chișinău, pentru a înlătura pagubele provocate de intemperiile care s-au abătut asupra orașului marți seara. Totodată, în prezent, se estimează situația în general și se fac evaluările. După necesitate, se vor face solicitări pentru acordarea de suport financiar. Amintim […] Articolul Chișinău în stare de forță majoră: Primăria mobilizează serviciile pentru înlăturarea pagubelor apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
Cadrul de activitate al Băncii Naționale a Moldovei va fi consolidat, ținând cont de standardele internaționale aplicabile băncilor centrale. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, un PROIECT de lege pentru modificarea unor acte normative și va propune plenului Parlamentului aprobarea inițiativei legislative.  Modificările prevăd consolidarea unor aspecte privind independența funcțională a […] Articolul Comisia economie, buget și finanțe propune modificări pentru întărirea independenței BNM apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Șefa statului le-a mulțumit celor 1025 de absolvenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului, pentru că au ales această carieră responsabilă și i-a felicitat pentru perseverență și disciplină de învățare.  „Dragi viitori doctori, ați depus Jurământul medicului și farmacistului – un angajament sacru și onest de […] Articolul Președinta Maia Sandu a participat la ceremonia depunerii Jurământului medicului și farmacistului de către absolvenţii USMF „Nicolae Testemiţanu” apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
 Modalitățile de extindere a cooperării moldo-germane în domeniul economic și comercial au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean și ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze. Întrevederea a avut loc în contextul participării premierului la Conferința de Reconstrucție a Ucrainei, desfășurată la Berlin. Premierul a salutat extinderea conexiunilor de transport aerian […] Articolul Relațiile economice moldo-germane, discutate de premierul Dorin Recean și ministra federală pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a Germaniei, Svenja Schulze apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 12 iunie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
12:20
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei, organizată la Berlin, Germania, unde șefii de state și de guverne, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și ai mediului de afaceri au reconfirmat sprijinul pentru partea ucraineană și pacea pe continentul european. „Ucraina nu este singură, iar comunitatea internațională rămâne unită în susținerea acestei țări. În […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, la Conferința pentru Reconstrucția Ucrainei: „Republica Moldova este pregătită să devină un centru strategic esențial pentru reconstrucția țării vecine” apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară.În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale […] Articolul Situație gravă în Chișinău: Autoritățile solicită cetățenilor să fie atenți apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.