Transnistria în pragul escaladării? Concluzii din studiul Intellect Group

Subiectul Zilei, 28 mai 2024 15:00

Un studiu recent realizat de Intellect Group sub conducerea directorului Ian Lisnevschi a adus în atenție riscurile și previziunile legate de situația din Transnistria, evidențiind perspectivele divergente ale experților în ceea ce privește evoluția conflictului. Experții intervievați au semnalat un risc considerabil de escaladare a conflictului în regiune, subliniind potențialele consecințe negative asupra stabilității regionale. […] Articolul Transnistria în pragul escaladării? Concluzii din studiul Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Subiectul Zilei

Acum 4 ore
19:00
Premierul maghiar, cunoscut pentru viziunile sale proruse, încearcă să ia o poziție neutră în efortul NATO de a consolida armata ucraineană. În cadrul întâlnirii avute cu secretarul general Jens Stoltenberg, Victor Orban i-a spus că nu va mai bloca prin veto viitoarele eforturi NATO, dar nici nu le va susține. Discuțiile purtate la Budapesta au […] Articolul Victor Orban asigură că Ungaria nu va susține Kievul, dar nici nu va împiedica eforturile NATO apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:50
Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024. Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a […] Articolul Ceban: Serviciile municipale se mobilizează pentru a rezolva problemele cauzate de ploile torențiale apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Uniunea Europeană vine cu un nou pachet de ajutor umanitar și de această dată a oferit 16 ambulanțe militare noi. Prezentarea acestora a avut loc astăzi, 12 iunie, în prezența ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, și a șefului Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Ambulanțele, dar și echipamentul medical asociat, au fost acordate prin intermediul Instrumentului […] Articolul Ajutor umanitar de la UE: 16 ambulanțe militare și echipament medical pentru Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 6 ore
16:50
Un bărbat din Ceadâr-Lunga a fost condamnat la ani grei de închisoare, după ce acum cinci luni i-a zbrobit capul unui coleg de serviciu. Potrivit materialelor dosarului, tragedia s-a produs pe 12 ianuarie, când cei doi bărbați se aflau pe teritoriul unei întreprinderi din Ceadâr-Lunga, iar la un moment dat, între ei s-a iscat o […] Articolul Bărbat din Ceadâr-Lunga, condamnat la 19 ani de închisoare pentru omor cu deosebită cruzime apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Un lot comercial de preparate destinate injectării faciale a fost descoperit în punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe. Polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii vamali au supus verificărilor un mijloc de transport de model „Dacia”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova. Drept rezultat al controlului fizic detaliat, în diferite spații ale automobilului au […] Articolul Lot de preparate injectabile cosmetice, descoperit la frontiera Palanca apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:20
Un echipaj de carabinieri în timp ce executau serviciul de menținere a ordinii publice pe sectorul Centru din Capitală au reținut un individ cu un comportament suspect. Potrivit Direcției Regionale „Centru” a IGC, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, 12 iunie. Astfel, bărbatul a fost stopat pentru verificări, în urma cărora s-a […] Articolul Individ cu substanțe psihotrope, depistat de carabinieri în sectorul Centru din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Deținuții cu anumite boli endocrine și maladii cauzate de hipertensiune ar putea fi liberați de pedeapsă. Cabinetul de miniștri urmează să aprobe regulamentul prin care persoanele condamnate sau plasate în arest preventiv vor putea scăpa de pușcărie. Conform documentului, inițial diagnoza se va stabili de medicul de penitenciar, iar ulterior va fi confirmată de către […] Articolul Regulament nou: Deținuții cu maladii grave ar putea fi eliberați din închisori apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
13:10
Doi bărbați din raionul Sîngerei au fost reținuți de ofițerii INI, după ce au pătrus într-o locuință și au furat 30 ooo de lei. Totodată, indivizii de 41 și 48 ani i-au legat mâinele și picioarele propietarului, după care l-au bătut. „S-a stabilit că în noaptea de 17 martie 2024, suspecții, echipați cu cagule pe […] Articolul Reținuți pentru jaf și agresiune: Doi bărbați din Sîngerei au atacat o locuință și au furat 30 000 de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
12:40
Mai mulți șoferi au propus mită polițiștilor de patrulare pentru a nu fi documentați în legătură cu abuzurile pe care le-au comis în trafic. De la începutul lunii iunie au fost înregistrate șapte cazuri. Potrivit Poliției, un caz a avut loc pe bulevardul Dacia din capitală. Un tânăr de 22 de ani, care conducea o […] Articolul Șapte cazuri de mituire a polițiștilor de patrulare în trafic: Șoferii propun mită pentru a evita sancțiunile apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Furtuna de marți-seară a provocat mai multe pagube în centrul R. Moldova – copaci rupți, mașini avariate, acoperișuri luate de vânt sau persoane lovite de crengi. Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din raionul Dubăsari, a decedat după ce crengile unui copac au căzut peste el, scrie presa din regiunea transnistreană. Bărbatul se […] Articolul Un bărbat a decedat în urma căderii crengilor unui copac în timpul furtunii apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în urma precipitațiilor abundente și vânt puternic, mai multe localități din centrul țării, dar și capitala au fost afectate, transmite un comunicat al IGSU. În acest sens, angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și ajutorarea persoanelor. La fața locului au intervenit salvatori, pompieri, polițiști și […] Articolul Situație de urgență în țară: 86 de localități rămân fără curent electric după furtună apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În urma furtunii înregistrate în seara zilei de marți, 11 iunie, numărul solicitărilor la serviciul 112 a crescut cu aproape 50%, înregistrându-se până la 750 de solicitări pe oră. Potrivit Serviciului de urgență, oamenii au raportat situații legate de firele electrice căzute, arbori doborâți trasee blocate, dar și mașini avariate. „În urma mobilizării subdiviziunilor MAI, […] Articolul Număr record de apeluri la 112: 750 pe oră în urma furtunii din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Vrei să afli mai multe despre animație, game design și producție multimedia? Participă la cea de-a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului. În cadrul evenimentului vei face o incursiune prin industriile creative, vei descoperi competențele digitale actuale și tendințele joburilor de mâine. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, începând cu ora 8:30 la Mediacor, […] Articolul Pregătește-te pentru joburile de mâine. Vino la Forumul Profesiile Viitorului apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
„În prezent, se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse financiarea, în urma intemperiei de ieri seară. În fiecare sector vor fi create echipe separate”, a declarat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban Menționăm că, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației […] Articolul Ion Ceban anunță crearea echipelor de evaluare a prejudiciilor în fiecare sector apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că, câteva minute în urmă s-a încheiat ședința organizată cu responsabilii municipali, unde s-a discutat atât despre situația actuală, în urma intemperiei din noaptea 11-12 iunie, cât și despre convocarea de urgență a ședinței Comisiei pentru situații excepționale din cadrul Primarei Chișinău. „Sunt mai multe pagube în urma […] Articolul Pagube semnificative în Chișinău după furtună: Ion Ceban anunță măsuri de urgență apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Un moldovean a tăinuit un lot comercial de parfumuri pentru transportare ilicită, însă la vama Leușeni a fost depistat de oamenii legii. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat de funcționarii postului vamal Leușeni, după ce au supus verificărilor de specialitate un autocar ce se deplasa din Marea Britanie, la volanul căruia se afla un […] Articolul Moldovean depistat cu un lot comercial de parfumuri la vama Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
La 12 iunie 2024 se împlinesc 82 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia și nordul Bucovinei, când peste 25.000 de români, considerați o amenințare la adresa URSS, au fost trimiși în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei Uniuni Sovietice, precum Siberia sau Kazahstan. După un an în care, imediat după […] Articolul 82 de ani de la primul val al deportărilor staliniste din Basarabia apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, pe parcursul nopții serviciile speciale au intervenit pe străzile orașului, pentru a înlătura pagubele provocate de furtuna care s-a abătut marți seara, 11 iunie, deasupra Chișinăului. „Mulțumesc colegilor implicați și tuturor locuitorilor care au ieșit să ne ajute.În continuare se muncește și se intervine în toate sectoarele”, […] Articolul Intervenție de urgență în Chișinău după furtuna violentă: Primarul mulțumește locuitorilor pentru ajutor apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
18:00
Partidul Mișcarea Alternativa Națională aduce felicitări colegilor și partenerilor din România pentru scorul obținut la alegerile pentru Parlamentul European. În context, Ion Ceban i-a felicit și pe locuitorii Republicii Moldova care dețin pașapoarte românești și care au dat dovadă de responsabilitate, mergând masiv la toate cele 52 de secții de votare deschise pe teritoriul țării. […] Articolul Ion Ceban mulțumește românilor din Moldova pentru participarea la votul Europarlamentar apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Ofițerii Serviciului Vamal din Grigorăuca, raionul Soroca au documentat un bărbat asupra căruia au fost depistate țigarete electronice și alte mărfuri introduse fraudulos în țară. Reprezentanții Serviciului Vamal au stopat și au supus verificărilor un microbuz de model „Mercedes-Benz Sprinter”, de pe ruta regulată Chișinău-Otaci. În cadrul măsurilor de control efectuate asupra unității de transport, […] Articolul Contrabandă la Grigorăuca: Țigarete electronice și alte mărfuri depistate de Serviciul Vamal apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
Începând cu 7 iunie, cazierul judiciar poate fi obținut de către cetățeni în una din cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot obține cazierul judiciar prin intermediul Portalului Serviciilor Publice – https://servicii.gov.md, iar noua funcționalitate completează șirul de opțiuni digitale dezvoltate de către autorități. Astfel, beneficiarii serviciului respectiv sunt […] Articolul Cazierul judiciar în 24 de limbi: Noua facilitate pentru cetățenii moldoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost condamnat la 11 ani de pușcărie pentru comiterea mai multor episoade de escrocherie. Potrivit procurorilor, în octombrie 2016, urmărind scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul că va achita ratele lunare, a convins-o pe o victimă să-i […] Articolul Condamnare la 11 ani de pușcărie pentru escrocherie în serie apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un cetăţean francez a murit în Kazahstan, după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să se ducă pe jos la cosmodromul rus Baikonur împreună cu alt francez, relatează RIA Novosti care citează o sursă anonimă. Potrivit sursei citate, victima a murit luni din cauza deshidratării. Cotidianul rus Izvestia scrie că cei doi […] Articolul Tragedie în Kazahstan: Un cetățean francez a murit în timp ce încerca să ajungă la cosmodromul Baikonur apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Noi detalii în cauza penală denumită generic „Interpol”. Procuratura Anticorupție (PA) anunță că, la data de 9 iunie, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău, la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale și alte obiecte. Procurorii au decis să înainteze un demers la judecătorul de instrucție privind […] Articolul Noi detalii în cauza penală „Interpol”: Rețineri și percheziții la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Bărbatului care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Potrivit comunicatului emis de Procuratură, sentința a fost pronunțată pe 11 iunie 2024. Cazul a avut loc pe data de 31 ianuarie 2024, în jurul orelor 15:00. Potrivit comunicatului, […] Articolul Bărbatului care și-a violat nepoata vitregă în vârstă de 5 ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat marţi că nu va exista „nicio victorie militară” a Rusiei şi „nicio pace dictată” de preşedintele rus, Vladimir Putin, în războiul său împotriva Ucrainei, la o conferinţă internaţională la Berlin, în prezenţa preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. „Promovarea acestei conştientizări este miza summitului de pace care va avea loc în […] Articolul Scholz la conferința internațională din Berlin: Nu va fi nicio pace dictată de Putin în Ucraina apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Un avion care îl transporta pe vicepreședintele din Malawi, Saulos Klaus Chilima, și alte nouă persoane s-a prăbușit ieri dimineață, la scurt timp după ce a dispărut de pe radare, conform unui anunț făcut marți de Președinția din Malawi. Saulos Klaus Chilima, în vârstă de 51 de ani, se afla la bordul unui avion al […] Articolul Accident aviatic în Malawi: Vicepreședintele și alte nouă persoane și-au pierdut viața în prăbușirea aeronavei apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, Primăria Chișinău a publicat pe site-ul oficial proiectul bugetului municipal pentru anul curent. „Graficul desfășurării consultărilor publice a proiectului de decizie „Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024”, în perioada 12 – 21 iunie”, a scris edilul. Proiectul bugetului municipal pentru 2024 poate fi […] Articolul Ion Ceban anunță publicarea proiectului bugetului municipal pentru Chișinău în anul 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
A fost inițiată o anchetă în București, după ce poliţiştii din Sectorul 1 au fost sesizaţi de directoarea unei grădiniţe cu privire la faptul că doi copii ar fi fost agresaţi sexual de un educator. Copiii au cinci ani, iar faptele s-ar fi petrecut atât în unitate, cât şi în curtea acesteia. Surse judiciare au […] Articolul Educatorul unei grădinițe a agresat sexual doi copii apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
În ultimele 72 de ore, funcționarii vamali din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) în coordonare cu polițiștii de frontieră au înregistrat trei tentative de scoatere ilegală a valutei din țară. În toate cazurile sunt vizați pasageri de la ruta Chișinău-Istanbul, în bagajele de mână ai acestora fiind depistată valuta nedeclarată. Potrivit Serviciului Vamal, documentați pe […] Articolul Bani nedeclarați, găsiți la trei pasageri ai cursei Chişinău-Istanbul apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
O explozie a avut loc la o fabrică de arme din orașul Skarżysko-Kamienna din Polonia. Potrivit meduza.io, explozia a avut loc la Centrul de combustibil pentru rachete, care a fost pus în funcțiune cu câțiva ani în urmă. În consecință, un angajat de 59 de ani a fost ucis, iar altul a fost rănit. Cauza exploziei […] Articolul Explozie la o fabrică de arme din Polonia: Un angajat a fost ucis și altul rănit apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
La începutul anului 2024, 2 423,3 mii de persoane reprezentau populația Republicii Moldova, ceea ce reprezintă cu 69 de mii de persoane sau cu 2,8% mai puțin decât în 2023.  Potrivit Biroului Național de Statistică, scăderea populației a fost mai pronunțată în mediul rural – cu 3,6% mai puțin comparativ cu anul 2023, iar în […] Articolul Populația Republicii Moldova în scădere: Datele statistice arată o reducere cu 2,8% față de anul precedent apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
În contextul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, Ion Ceban, anunță că, Primăria Municipiului Chișinău va organiza un concert dedicat tuturor cadrelor medicale și locuitorilor Capitalei. Evenimentul cultural-artistic va fi celebrat joi, 13 iunie, la „Teatrul Verde” din Parcul „Valea Morilor”. „Dorim să aducem un omagiu special tuturor lucrătorilor medicali care, zi de zi, se […] Articolul Primăria Chișinău organizează un concert special pentru Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:50
Un caz tragic s-a produs pe strada Costiujeni din orașul Codru. Un bărbat de 36 de ani a căzut de la înălțime peste o mașină de model Hyundai. Svetlana Scripnic, ofițerul de presă al Poliției Capitalei a precizat pentru Realitatea.md că preventiv, bărbatul ar fi căzut de la etajul 8. Incidentul s-a petrecut luni, 10 […] Articolul Un bărbat de 36 ani a căzut de la înălțime peste o mașină apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, aduce la cunoștința comunității că, 3.699 de copii au fost admiși în clasa I, în toate instituțiile publice din municipiul Chișinău, după prima etapă de înscriere în anul școlar 2024-2025. „Din numărul total de 139 de instituții de învățământ publice și private din mun. Chișinău, în 5 instituții nu […] Articolul Ion Ceban: 3.699 de copii admiși în clasa I la instituțiile de învățământ din Chișinău! apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Primăria Municipiului Chișinău, prin Î.M. Regia „Exdrupo”, continuă lucrările de reparație a căilor de acces către instituțiile de învățământ și de educație timpurie din Capitală. „În prezent, acestea se desfășoară în sectorul Rîșcani, pe str. Florilor, în preajma Creșei-grădiniță nr. 137, unde, după ce au fost schimbate bordurile și amenajate trotuarele. Acum se asfaltează partea […] Articolul Ion Ceban: Reabilitarea acceselor către școli și grădinițe în Chișinău în plină desfășurare! apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou cod galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în următoarele ore se prevăd ploi de scurtă durată însoțite de descărcări electrice, izolat averse puternice și grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2). Mai exact, conform meteorologilor, avertizarea […] Articolul Un nou Cod Galben de ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Primarul General, Ion Ceban, informează că, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de reparație a drumurilor publice municipale și în perioada 3-9 iunie. „Au fost executate frezări ale asfaltului uzat de pe carosabil, pe o suprafață totală de circa 9.000 m.p., cele mai mari volume fiind realizate pe str. Vladimir Korolenco, unde săptămâna trecută […] Articolul Îmbunătățirea infrastructurii: Progrese în gestionarea rețelelor de drumuri din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, săptămâna trecută, pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, nu a fost înregistrat niciun focar de rujeolă. „Referitor la ultimul focar de rujeolă izbucnit în oraș, starea de sănătate a celor cinci copii, în prezent internați, este stabilă. Informația a fost confirmată de către Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței […] Articolul Evenimentul dedicat lucrătorilor din sistemul medical va avea loc pe 13 iunie, cu intrare liberă apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
În weekendul 8-9 iunie curent, în mod tradițional, în municipiul Chișinău au fost organizate o serie de evenimente în aer liber, cele mai importante desfășurându-se sâmbătă, în Parcul „La Izvor”, și anume: „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a, și „Orășelul Profesiilor”. „În cadrul „Chișinăului Sportiv” au fost prezenți peste 5.000 de copii, plus alte câteva […] Articolul Evenimentele „Chișinăul Sportiv 2024” și „Orășelul Profesiilor” au fost organizate la cel mai înalt nivel apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
Primăria Chișinău a publicat pe site-ul oficial proiectul bugetului municipal pentru anul 2024. Acest document crucial va fi disponibil pentru consultare publică până pe 14 iunie.„Invităm toate părțile interesate să analizeze proiectul bugetului și să participe activ la consultările organizate în toate Preturile de sector și la sediul Primăriei Chișinău” a scris primarul general, Ion […] Articolul Primăria Chișinău lansează consultările publice pentru bugetul municipal 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:20
Tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată a fost trimis pe banca acuzaților, anunță Procuratura Generală.  Reieșind din actul de învinuire, în perioada lunilor martie-iulie 2023, învinuitul, aflându-se la domiciliul concubinei, amplasat într-un sat din centrul țării, acționând cu scopul satisfacerii poftei sexuale cu fiica ultimei, în […] Articolul Tatăl care și-ar fi violat sistematic fiica vitregă în vârstă de 11 ani, lăsând-o însărcinată a fost trimis pe banca acuzaților apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
În cadrul emisiunii “De Facto” moderată de Cornel Ciurea, comentatorul politic Roman Mihăeș și publicistul Valeriu Reniță au discutat despre recenta solicitare a Irinei Vlah de suspendare a Maiei Sandu din funcția de Președinte al Republicii Moldova. Lidera „Platformei Moldovei”, Irina Vlah, a cerut suspendarea președintei, acuzând-o de acțiuni antidemocratice. Roman Mihăeș a subliniat dificultățile […] Articolul Roman Mihăeș: Juridic este imposibilă suspendarea Maiei Sandu apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
Liderul belgian Alexander De Croo a declarat că va fi un prim-ministru „demisionar” începând de luni dimineață, după ce partidul său de centru-dreapta, Open Flemish Liberals and Democrats, a înregistrat o scădere drastică a numărului de voturi în alegerile naționale de duminică. „Pentru noi a fost o seară deosebit de dificilă, am pierdut. De mâine, […] Articolul Alexander De Croo va fi prim-ministru „demisionar” după scăderea drastică a partidului său în alegerile din Belgia apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
Explozia unei bombe care a vizat un camion militar a ucis șapte soldați duminică în nord-vestul Pakistanului, de-a lungul graniței cu Afganistanul, a anunțat armata, citată de Reuters. Incidentul a avut loc în districtul Lakki Marwat, care se află la marginea unei regiuni tribale nelegiuite, divizată de ambele părți ale frontierei. Dispozitivul exploziv improvizat a […] Articolul Explozia unei bombe în Pakistan: Șapte soldați uciși apare prima dată în Subiectul Zilei.
9 iunie 2024
17:10
Mobilizarea unor militanţi ecologişti împotriva construirii unei autostrăzi în sud-vestul Franţei a degenerat sâmbătă în confruntări între manifestanţi şi forţele de ordine. Doi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, primul lovit de un cocteil Molotov, al doilea de un foc de artificii, potrivit prefecturii. Un manifestant a fost rănit la o gambă. […] Articolul Protest în Franța: Militanții ecologiști se opun construirii autostrăzii apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Parcul „la Izvor” din Capitală a găzduit sâmbătă, 8 iunie, evenimentul „Chișinăul Sportiv 2024”, ediția a II-a. „Ieri, la eveniment au participat 17 școli și licee cu profil sportiv și peste 70 de federații, asociații și cluburi sportive”, a scris Primarul General Ion Ceban. Totodată, pe lângă zecile de masterclass-uri sau discuții cu sportivii moldoveni […] Articolul Chișinăul Sportiv 2024: O zi plină de energii pozitive în Parcul „La Izvor” apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
În cadrul vizitei oficiale pe care a întreprins-o în China, Ion Ceban l-a cunoscut și s-a întâlnit cu edilul Beijingului, Yin Yong. Potrivit Primarului General al municipiului Chișinău, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au făcut schimb de opinii și au discutat despre colaborarea între orașe în diverse domenii. „Am fost impresionat și am apreciat […] Articolul Ion Ceban și Yin Yong, edilul Beijingului, discută despre cooperare în diverse domenii apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Tragedie într-o localitate din raionul Rezina. Un adolescent de 15 ani s-a împușcat mortal din arma tatălui său. Poliția anunță că băiatul de 15 ani a fost găsit fără suflate de către tatăl său în vârstă de 44 de ani. La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că băiatul și-a pus capăt zilelor folosind […] Articolul Incident tragic în Rezina: Adolescent de 15 ani s-a sinucis cu arma tatălui apare prima dată în Subiectul Zilei.
8 iunie 2024
21:30
Un accident s-a produs în amiaza zile de astăzi, 8 iunie, pe o stradă din municipiul Chișinău. Un automobil a ajuns într-un gard. Potrivit ofițerului de presă Svetlana Scripnic, accidentul s-a produs astăzi, 8 iunie, în jurul orei 12:35, pe strada Negruzzi din Capitală. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că un automobil […] Articolul Chișinău: Un BMW a fost implicat într-un incident, ajungând într-un gard pe strada Negruzzi! apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.