În atenția părinților care vor să-și înscrie copiii la taberele de vară! Care este procedura de obținere a biletelor și cât costă acestea

#diez, 28 mai 2024 12:45

Taberele de vară cu sejur de zi și cele constante pentru copiii din municipiul Chișinău își vor începe activitatea pe 1 iunie 2024. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că biletele pentru odihna în cadrul taberelor vor fi obținute doar de către părinți, prin intermediul unei proceduri. Сообщение În atenția părinților care vor să-și înscrie copiii la taberele de vară! Care este procedura de obținere a biletelor și cât costă acestea появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 12 ore
18:00
Rita este un una dintre elevele care au participat la „Programul de educație comprehensivă extrașcolară privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor”, implementat de asociația The Moldova Project, cu sprijinul Programului global al Fondului ONU pentru Populație. Scopul proiectului este de a informa adolescenții din mediul rural despre comportamentele sigure, nonviolente și armonioase, bazate pe consimțământ, comunicare și relații sănătoase. Сообщение O participantă a programului de educație pentru sănătate reproductivă lansat de The Moldova Project ne-a relatat cum a fost появились сначала на #diez.
17:45
Pe 15 și 16 iunie la Chișinău s-a desfășurat a patra ediție a celui mai așteptat festival tehnologic din țară – Chișinău Maker Faire 2024. Evenimentul a avut drept scop consolidarea comunității de tineri pasionați de domeniile tehnologie, știință și meșteșugărie. De asemenea, elevii din școlile profesionale și colegii au avut posibilitatea să participe la un târg de cariere unde au aflat oportunitățile și ofertele de angajare după absolvirea instituției de învățământ. Сообщение (foto) De ce toată lumea vorbește despre Chișinău Maker Faire 2024 появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
16:30
Moldova face un pas important spre turismul verde, protejarea mediului și promovarea resurselor naturale ale țării. În vederea dezvoltării durabile a sectorului, a fost semnat un Memorandum de Înțelegere, la cea de-a cincea ediție a ANTRIM Incoming Tourism Forum – cel mai reprezentativ eveniment dedicat industriei turismului receptor din Moldova. Forumul a reunit lideri și experți din industrie, din țară și din străinătate, care au discutat și au explorat direcțiile cheie ale turismului din țară, în contextul tendințelor regionale și globale. Сообщение Moldova înaintează spre turismul verde și sustenabil. La Chișinău a fost semnat un memorandum dedicat turismului receptor  появились сначала на #diez.
16:15
Inovația, creativitatea și ideile futuristice sunt principalele abilități pe care le poți dezvolta studiind programele Profesiile Viitorului. Universitatea de Stat din Moldova găzduiește a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului, care reunește specialiști din domeniu, elevi, studenți și profesori, reprezentanți ai Guvernului și ai ambasadelor SUA, Marii Britanii și Suediei în Republica Moldova. Сообщение La USM s-a desfășurat a treia ediție a Forumului Profesiile Viitorului, o platformă a ideilor și activităților inspiraționale появились сначала на #diez.
16:15
Numărul global de tranzacții este în continuă creștere, un semnal clar că tot mai multe afaceri optează pentru această metodă de plată. Pentru companii, beneficiile sunt evidente: costuri reduse de tranzacție, o gestionare mai eficientă a fluxului de numerar și o transparență sporită în operațiunile financiare. Iar pentru cetățeni – confort, siguranță,  oportunități economice egale și comunități prospere. Сообщение #fărăcash e mai eficient și mai de încredere: avantajele digitalizării plăților pentru consumatori și afaceri появились сначала на #diez.
16:00
În perioada 16-19 iunie, Universitaea Tehnică a Moldovei a participat la cel mai important eveniment regional găzduit și organizat de Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (WEC/RNC) și anume cea de a 17-a ediție a Forumului Regional al Energiei din Europa Centrală și de Est – FOREN 2024, cu tema „Regândirea viitorului lumii printr-o energie sigură, curată și eficientă”, care s-a desfășurat la Centrul Internațional de Conferințe Neptun- Olimp. Evenimentul a reunit principalii decidenți economici și politici din România și din regiunea centrală și de est europeană. Сообщение Delegația UTM-ului a obținut trei diplome de merit în cadrul Forumului Regional al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est появились сначала на #diez.
16:00
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) invită părinții și toți cei interesați la discuții publice privind Conceptul de Dezvoltare a Curriculumului Școlar. Evenimentul va avea loc pe data de 21 iunie 2024, de la ora 11.00, în format online.     Сообщение Părinții elevilor sunt invitați online la discuții publice despre dezvoltarea curriculumului școlar появились сначала на #diez.
15:30
Ești pasionată de IT și îți dorești o carieră în acest domeniu? Dacă răspunsul este „da”, atunci această oportunitate este pentru tine. Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a dat start înregistrărilor pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024. Сообщение Au început înscrierile pentru programul GirlsGoIT Summer Camp 2024! Tinerele pasionate de IT sunt încurajate să aplice появились сначала на #diez.
15:00
USM anunță o nouă promoție de absolvenți ai programului de formare profesională în domeniul Servicii Hoteliere, Turism și Agrement, oferit de USM. 29 de formabili au primit ieri, 19 iunie, certificatele de absolvire, în cadrul unui eveniment festiv, organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de activitate a Asociației Naționale pentru Turism Receptor si Intern (ANTRIM). Сообщение 29 de participanți ai programului de formare profesională ai programului Servicii Hoteliere, Turism și Agrement au absolvit cursurile la USM появились сначала на #diez.
15:00
Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță despre crearea unui nou grup de inițiativă în cadrul Platformei Copiilor, spațiul în care diverse grupuri de copii monitorizează, apără și promovează drepturile copilului și ale omului în Republica Moldova. Grupul de inițiativă va dezvolta materiale de informare și o campanie online despre drepturile copilului. Сообщение Devino parte a unui grup de inițiativă și promovează drepturile copiilor din Moldova появились сначала на #diez.
14:45
80 % dintre părinții și îngrijitorii copiilor cu dizabilități simt un grad înalt de stigmatizare și discriminare din partea societății, dar și a specialiștilor din diferite domenii. Aceasta este doar una dintre constatările analizei sociologice privind „Cunoștințele, atitudinile și provocările părinților și îngrijitorilor copiilor cu dizabilități în Republica Moldova” realizate de AO Prietenamea și UNICEF Moldova. Сообщение UNICEF: 80 % dintre părinții copiilor cu dizabilități din Moldova se simt discriminați de societate появились сначала на #diez.
14:15
Utilizatorii aplicației Revolut Lite din Republica Moldova au fost notificați că serviciul își va înceta activitatea începând cu data de 20 iulie 2024. Într-un comunicat de presă al companiei, se menționează că Revolut urmează să se retragă și din alte 15 țări sau regiuni. Сообщение Revolut Lite părăsește mai multe țări, inclusiv Republica Moldova появились сначала на #diez.
13:45
Lenovo, lider mondial în producerea laptopurilor de înaltă performanță, a organizat pe 13 iunie la Chișinău forumul Lenovo Tech Event, la care au fost invitați parteneri-cheie, distribuitori, reprezentanții retail și media. Oaspeții evenimentului au făcut cunoștință cu cele mai recente soluții inovative de la Lenovo destinate atât pentru utilizatorii obișnuiți, cât și pentru cei corporativi. Aici participanții au putut testa dispozitivele de top din seriile YOGA, ThinkBook/ThinkPad și Legion, astfel reușind să afle printre primii cu ce surprize tehnice vine Lenovo în 2024. Сообщение (foto, video) Inteligență Artificială, rezistență la „foc și apă”. Descoperă inovațiile prezentate de Lenovo la Chișinău появились сначала на #diez.
13:30
Consilierii municipali din fracțiunea PAS au lansat Școala administratorului de bloc. Proiectul își propune să ofere acces la informații despre crearea, gestionarea unei asociații de locatari și despre administrarea blocurilor și a curților. Сообщение Învață cum să îmbunătățești viața locatarilor din blocul tău. A fost lansat un curs gratuit despre gestionarea asociațiilor de proprietari появились сначала на #diez.
12:00
După ce în spațiul public au apărut informații despre o posibilă devastare a sistemului de canalizare a orașului Bender în râul Nistru, Ministerul Mediului (MM) a solicitat populației din zona adiacentă să evite scăldatului în Nistru. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să nu admită adăpatul animalelor în zona din apropierea Tighinei. Сообщение Scăldatul în Nistru a fost interzis pentru cetățenii din apropierea Tighinei. Râul este poluat появились сначала на #diez.
11:45
Centrul Media pentru Tineri lansează o tabără media despre producția conținutului media pentru persoanele pasionate de jurnalism. Oportunitatea este destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani. Сообщение Mergi la Media Camp și creează produse media. Tinerii interesați de jurnalism sunt invitați la o tabără de vară gratuită появились сначала на #diez.
11:45
De câte ori ai ales să-ți petreci zilele în casă, în fața laptopului, în loc să ieși la plimbare? E timpul să renunți la această rutină, pentru că razele solare te găsesc mai rapid atunci când ești afară. Și e important să te găsească, căci anume ele aduc buna dispoziție, reduc stresul și, desigur, îmbunătățesc somnul. Deși știam de mică despre importanța vitaminei D, Ștefan Popov, psiholog, psihoterapeut și președinte al Centrului de Cercetări Științifice în Psihologie, m-a făcut să înțeleg că rolul acesteia în viața noastră este într-adevăr vital. Сообщение Cum soarele ne influențează emoțiile și cât timp trebuie să stăm afară pentru ca să fim energici появились сначала на #diez.
11:30
Pentru o bună parte dintre absolvenții liceelor din Republica Moldova examenele de bacalaureat s-au încheiat în data de 18 iunie, deci acestora nu le mai rămâne decât să aștepte notele. Ei bine, până la momentul culminant nu a mai rămas chiar atât de mult timp. Сообщение BAC 2024: când și unde puteți afla notele de la examene появились сначала на #diez.
10:30
Organizația neguvernamentală „Renaștere rurală” invită tinerii să se înscrie la școala de vară „Nistru”. Oportunitatea este destinată participanților de pe ambele maluri ale Nistrului, fiind o ocazie pentru stabilirea noilor prietenii și evaluarea propriilor abilități. Сообщение Ai între 15 și 20 de ani? Înscrie-te la școala de vară „Nistru” și petrece vacanța într-un mediu creativ появились сначала на #diez.
Ieri
18:00
Vineri, 21 iunie, va începe Dacii Liberi Moto Fest 2024! Unicul festival moto cu muzică rock de proporții mari din Republica Moldova. Acesta este un eveniment care se prognozează să adune în acest an peste 3 000 de oaspeți la vinăria Mileștii Mici. Am vorbit cu Adrian Babii, unul dintre organizatorii festivalului. Acesta ne-a povestit mai multe detalii din culisele pregătirii acestui eveniment în țara noastră. Сообщение (foto) Dacii Liberi Moto Fest 2024. Detalii din culisele unicului festival rock din Moldova  появились сначала на #diez.
17:45
Inițiativele de responsabilitate social-corporativă ale Fundației Moldcell i-au adus „Medalia de Aur” la categoria „Responsabilitate Socială” în cadrul competiției „Marca Comercială a Anului”. Această distincție încadrează proiectele de impact ale Fundației și efortul comun de a ajuta Moldova să devină un loc mai bun de trai. Сообщение Fundația Moldcell a fost premiată cu Medalia de Aur la Marca Comercială a Anului 2023 появились сначала на #diez.
17:30
Pe 27 iunie, Moldova sărbătorește inovația și spiritul antreprenorial al tinerilor și tinerelor prin evenimentul de absolvire a programului național Startup School, ediția 5. Сообщение Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare появились сначала на #diez.
17:30
Luni, 17 iunie 2024, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor învingătorilor concursului de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în perioada 7 aprilie – 7 iunie curent. Concursul s-a desfășurat la trei categorii: învățământul primar, gimnazial şi liceal, pentru fiecare câte trei locuri premiante. Сообщение La USMF au fost premiați câștigătorii concursului de desene „Medicul – prin ochii unui copil”, ediția a IV-a появились сначала на #diez.
17:00
Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău va găzdui expoziția „BogățIA sudului românesc”. Expoziția va prezenta cămășile cu altiță specifice regiunilor Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova de Sud, fiind deschisă publicului la Muzeul Național de Istorie. Сообщение La Chișinău va avea loc o expoziție a cămășilor cu altiță. Piese unice din colecția artistei Marghiolița Constantinescu Rogojan появились сначала на #diez.
16:00
Organizația neguvernamentală Comunitatea Plus invită tinerii din sudul și nordul Republicii Moldova să se înscrie la programul EU Accelerator. Misiunea proiectului este informarea participanților despre referendumul din 20 octombrie și despre beneficiile Uniunii Europene (UE) pentru sectorul de tineret național. Сообщение Devino ambasadorul aderării Moldovei la UE în localitatea ta! EU Accelerator invită tinerii la sesiuni de informare despre referendum появились сначала на #diez.
15:30
Cei peste 150 de membri ai companiei moldo-americane de transport de mărfuri Nova Lines au sărbătorit 10 ani de activitate. La evenimentul „Crossroads Development Forum! Nova Lines - 10 years of running!”, desfășurat miercuri, 19 iunie, echipa a celebrat reușitele obținute, dificultățile depășite și lecțiile învățate, alături de oamenii care au stat la baza performanței de astăzi.  Сообщение După 10 ani de performanță în logistică, la compania moldo-americană Nova Lines totul abia începe  появились сначала на #diez.
14:45
În data de 20 iunie vor fi anunțate rezultatele examenelor din clasa a IX-a, iar a doua zi, elevii care vor crede că nu au fost apreciați suficient la un exercițiu, vor putea depune o contestare. Cum se desfășoară acest proces și ce trebuie să știți despre el, vă explicăm mai jos. Сообщение Examenele din clasa a IX-a: cum poți depune o contestare появились сначала на #diez.
14:15
Orange Moldova invită toți pasionații de tehnologie să testeze gratuit viteza uimitoare a Internetului 5G, în zilele de 20, 21 și 22 iunie 2024, în Zona Orange 5G din Orășelul Sportiv, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Сообщение (video) Testează acum adevăratul 5G cu viteză de până la 2 Gbps, doar la Orange появились сначала на #diez.
13:30
Alexandru Baldji, un halterofil din Comrat, a devenit în premieră campion european printre juniori. La campionatele europene de haltere desfășurate în Grecia, el a câștigat trei medalii de aur în categoria de greutate de până la 67 kg. Despre asta a anunțat Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Сообщение (foto) Halterofilul din Comrat Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european printre juniori появились сначала на #diez.
13:00
În campania sa de promovare a profesiei de profesor, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) ne-a surprins cu o publicitate video neordinară. În cadrul ei, pe lângă faptul că Mihai Eminescu sugerează tinerilor că pot deveni acei profi rebeli și idealiști, o voce de pe fundal vorbește și despre implementarea inteligenței artificiale în sistemul educațional. Сообщение (video) Publicitate nonconformistă la MEC. Eminescu și Creangă cheamă elevii la pedagogie появились сначала на #diez.
13:00
Disciplina de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă și Laboratorul de gastroenterologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în colaborare cu Societatea de Gastroenterologie și Hepatologie din Republica Moldova, au organizat Școala de vară de gastroenterologie și hepatologie, ediția a VIII-a. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 iunie și a întrunit circa 150 de medici gastroenterologi, hepatologi, interniști, endoscopiști și chirurgi.  Сообщение La Chișinău s-a desfășurat a VIII-a ediție a Școlii de Vară de gastroenterologie și hepatologie появились сначала на #diez.
12:00
În acest an am fost voluntar al campaniei „Fii ONEST! Nu copia”. Încă din luna ianuarie, când Dan Perciun anunța că mai mulți observatori delegați de minister ar urma să asigure corectitudinea examenelor din clasa a IX-a, am decis să ne alăturăm ei, deoarece #copiatul_doare și dezamăgește. La început pe cei care învață, iar mai apoi și pe ceilalți. Într-o anumită măsură, copiatul a devenit parte a culturii noastre școlare, acesta fiind încurajat inclusiv de profesori. Și cum astfel de vicii nu trec niciodată de la sine, inițiativa MEC mi s-a părut un mic, dar important pas venit să ne revoce statutul de „popor al copiuțelor”. Сообщение Am monitorizat examenele din clasa a IX-a. Cum a fost și ce concluzii am tras появились сначала на #diez.
11:45
Șase eleve din instituțiile de învățământ din Republica Moldova au fost învingătoarele concursului de desene și eseuri „Împreună putem învăța, împreună putem deveni mai buni”. Competiția a fost organizată în cadrul Lunii incluziunii și s-a desfășurat pe parcursul lunilor aprilie-mai, în toate școlile din Republica Moldova. Сообщение Cine sunt câștigătoarele concursului de desene și eseuri: „Împreună putem învăța, împreună putem deveni mai buni” появились сначала на #diez.
11:00
Ambasada Japoniei în Republica Moldova anunță deschiderea înregistrărilor pentru programul de schimb MIRAI. Oportunitatea este destinată studenților, tinerilor angajați și are drept scop familiarizarea participanților cu politica Japoniei. De asemenea, MIRAI își propune să implice participanții în inițiative de schimb academic. Сообщение Studenții moldoveni pot merge într-o vizită de studiu în Japonia. Programul MIRAI a dat start înregistrărilor появились сначала на #diez.
10:30
Pe coridoarele Liceului Teoretic „Orizont”, filiala Durlești, poți întâlni profesori veniți din toate colțurile lumii, aducând elevilor o experiență de învățare unică și modernă care se bazează pe comparația conceptelor din fizică, chimie, biologie etc. cu cele din realitate pentru înțelegerea mai bună a materialului. Unul dintre acești profesori este Umar Ukasha, care a călătorit mult pentru a-și îndeplini visul de a preda fizica, inspirându-i prin discursuri foarte simple, dar totuși motivaționale pe elevi să își atingă obiectivele de studii. Сообщение Profesorul care a venit din Nigeria pentru a preda la o școală din Moldova появились сначала на #diez.
10:30
Sesiunea de examinare – 2024 la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a adus o inovație inedită în procesul educațional: introducerea evaluării finale la Fizică și Matematică în format digital. Această provocare a fost primită cu entuziasm și emoții de către studenți, marcând un moment important în modernizarea metodologiilor de evaluare la UTM. Сообщение Examen în format digital: o inovație inedită în evaluarea finală la fizică și matematică la UTM появились сначала на #diez.
10:15
Hi, libertate! În sfârșit a venit vara și s-a terminat școala, ceea ce înseamnă că a sosit vremea distracției și a amintirilor super tari. Сообщение Sărbătorește libertatea împreună cu Darwin появились сначала на #diez.
09:45
Absolvenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova – Promoția 2024 – au depus Jurământul Medicului și Farmacistului în limbile română și engleză. În anul curent au absolvit Universitatea 1 025 de specialiști, care au promis solemn să-și exercite profesiunea cu onoare și conștiință, și să considere sănătatea pacienţilor o prioritate. Сообщение Peste 1 000 de tineri de la USMF au depus jurământul medicului și farmacistului. Evenimentul a fost organizat la Arena Chișinău появились сначала на #diez.
09:45
Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova au premiat la guvern șase eleve, câștigătoare ai concursului de desene și eseuri „Împreună putem învăța, împreună putem deveni mai buni”. Competiția a fost organizată în cadrul Lunii incluziunii, care s-a desfășurat pe parcursul lunilor aprilie - mai, în toate școlile din Republica Moldova.  Сообщение Șase elevi au fost premiați de Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF pentru promovarea educației incluzive  появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
În perioada 10-12 iunie, la Chișinău s-a desfășurat Jazz’n Chisinau International Festival. Acesta a cuprins un program multidimensional, în cadrul căruia mai mulți artiști din Republica Moldova, SUA, Germania, Polonia, Lituania și România și-au prezentat creațiile muzicale. Сообщение Cum s-a desfășurat cea de-a XII-a ediție a festivalului internațional „Jazz’n Chisinau” появились сначала на #diez.
17:45
Sesiunea este pe sfârșite. Tu cu ce vrei să te ocupi vara aceasta? Dacă ești student(ă) în România și planifici să-ți petreci vacanța de vară aici, îți propun să descoperi cinci festivaluri mai puțin cunoscute pentru publicul moldovenesc, dar care au căpătat rapid popularitate peste Prut. Сообщение Ești student(ă) în România? Cinci festivaluri (mai puțin cunoscute) pe care să nu le ratezi vara asta появились сначала на #diez.
17:45
Vă amintiți despre plăcuțele cu coduri QR amenajate pe indicatoarele cu denumirile de străzi din Chișinău, despre care vă ziceam anul trecut? Atunci erau 64, iar astăzi sunt deja 95. Mai mult decât atât, trei panouri similare, doar că puțin mai mari și mai complexe, au fost încorporate recent în pavaj în diferite regiuni ale capitalei. Scanând codul, utilizatorii sunt direcționați către portalul online „travelant.org”, care permite explorarea patrimoniul material în centrul istoric și în sectoarele Buiucani, Râșcani, Ciocana și Botanica. Сообщение (foto) Descoperă Moldova prin intermediul plăcuțelor cu coduri QR. Egor Sotnic, despre platforma travelAnt появились сначала на #diez.
17:00
La Facultatea Electronică și Telecomunicații (FET) a Universității Tehnice a Moldovei (UTM) a fost inaugurată școala de vară „Egalitatea de gen în STEM”. Această inițiativă notabilă este organizată de FET-UTM în colaborare cu UN Women și face parte din Proiectul „EVOLVE4GE – Accelerarea egalității de gen asigurând abilitarea femeilor prin oportunități economice, combaterea violenței și guvernare sensibilă la gen”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova. Сообщение La UTM a fost inaugurată școala de vară „Egalitatea de gen în STEM” появились сначала на #diez.
16:30
În perioada 13-15 iunie 2024, la Timișoara, România, și-a desfășurat lucrările Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia”, care poartă numele vestitului  inventator român, pioner al aviației mondiale. Сообщение UPSC a obținut Medalii de AUR la Salonul Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara, 2024 появились сначала на #diez.
15:45
Tinerii din raionul Ungheni sunt invitați să participe la tabăra de vară „Aventura verde pentru tineri eco-conștienți”. Oportunitatea are drept scop educarea tinerilor în privința importanței protejării mediului înconjurător, cu accent pe protecția și asigurarea calității resurselor de apă în comunitatea din care fac parte. Сообщение Oportunitate pentru tinerii din raionul Ungheni. Participă la o tabără de vară gratuită și învață despre protecția apei появились сначала на #diez.
15:30
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a demonstrat o performanță excepțională la Salonul European de Creativitate și Inovație EUROINVENT-2024. La ediția din anul curent, UTM a participat cu 18 lucrări, inclusiv 3 cereri de brevet, 10 brevete de invenții, trei proiecte de cercetare și două cărți pentru expoziția de carte, obținând un total impresionant de 18 medalii: 11 de aur, trei de argint și patru de bronz. Сообщение Performanță remarcabilă a Universității Tehnice a Moldovei la Salonul European de Creativitate și Inovație EUROINVENT 2024 появились сначала на #diez.
15:00
Astăzi, absolvenții ciclului liceal au scris examenul de bacalaureat la disciplina la solicitare. La aceasta au participat cel mult 15 692 de candidați, dintre care 9 440 au susținut proba la geografie, 2 301 – la chimie, 1 326 – la istoria românilor și universală, 774 – la informatică, 1 073 – la biologie, 552 – la matematică și 226 – la fizică. În acest articol vă vom prezenta care au fost exercițiile din testul la geografie. Сообщение BAC 2024: ce itemi au avut de rezolvat absolvenții la examenul la geografie появились сначала на #diez.
14:15
Olesea Nistor este fondatoarea școlii de engleză Wild Mind English, un concept nou de predare a limbii străine prin intermediul jocurilor VR și a programării. De curând, a devenit câștigătoarea unui grant în valoare de 3 000 de euro pentru dezvoltare afacerii sale, grație programului de suport pentru tinerii antreprenori din Republica Moldova, Tulip Business Incubator. Dacă vă doriți să vă înscrieți la edițiile viitoare ale programului, în cele ce urmează găsiți informații despre procesul de înregistrare, despre sesiunile de mentorat care au ajutat-o pe Olesea în gestionarea afacerii și despre școala pe care o gestionează în prezent. Сообщение Predă limba engleză cu ajutorul jocurilor VR. Olesea Nistor, despre programul Tulip Business Incubator și cei 3 000 de euro câștigați pentru dezvoltarea afacerii появились сначала на #diez.
14:00
Directorii și directorii adjuncți din instituțiile de învățământ general sunt invitați la discuții publice despre Conceptul de Dezvoltare a Curriculumului Școlar. Discuțiile vor avea loc miercuri, 19 iunie, de la ora 13.30, în format online. Сообщение Directorii de gimnazii și licee sunt invitați la discuții publice despre dezvoltarea curriculumului școlar появились сначала на #diez.
13:15
Între 21 iunie și 20 iulie 2024, vino la Facultatea de Urbanism și Arhitectură (bd. Dacia 39) să descoperi o expoziție de ii cum n-ai mai văzut, cu genericul „IA – rădăcini spre infinit”. În cadrul acesteia se vor întâlni nouă cămăși vechi de peste 100 de ani și 24 de cămăși cusute în ultimul deceniu. Cele vechi fac parte din colecția „Grădina Hestiei” și vor fi aduse din SUA de către Simona Laiu, iar cele noi au fost create de mai multe femei din Republica Moldova, România, Elveția, Polonia, Germania și Suedia, care formează comunitatea MăiestrIA. Сообщение 33 de cămăși tradiționale vechi și noi vor fi expuse la Chișinău. Până când poți vizita expoziția „IA – rădăcini spre infinit” появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.