Ce este și cum funcționează „Intelligent Speed Assistence”: Sistemul va fi obligatoriu pe toate mașinile vândute în UE de la 1 iulie

UNIMEDIA, 28 mai 2024 10:30

Începând cu 1 iulie 2024, toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie echipate cu un sistem de asistență inteligentă pentru controlul vitezei (ISA – Intelligent Speed Assistance), scrie playtech.ro.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 12 ore
20:10
Eveniment de zile mari pentru actorul Ion Jitari, alias Vania Băț și iubita sa, care și-au unit destinele ieri. Cuplul a jucat o nuntă pe cinste, iar printre invitați s-a aflat și Emilian Crețu, care a făcut veselie la petrecere, dar și Tania Turtureanu, care i-a încântat pe toți cu vocea sa.
19:20
Mirlind Daku, în vârstă de 26 de ani, a provocat un scandal uriaș după meciul dintre Croația și Albania, scor 2-2, din etapa secundă a Grupei B de la EURO 2024, relatează Digisport.ro.
19:00
Un cadavru a fost găsit, duminică, în râul Natisone, în apropierea albiei unde a avut loc accidentul în care au fost implicaţi cei trei tineri români. Deocamdată nu există o identificare oficială, dar este practic sigur că este vorba despre cadavrul lui Cristian Molnar, în vârstă de 25 de ani, ultimul care nu fusese găsit încă, relatează News.ro, cu referire la Rai News.
18:50
Fostul șef de stat, liderul PSRM, Igor Dodon, susține că „acolo unde nu există suveranitate, nu există nici țară în sensul deplin al cuvântului, ci doar un teritoriu populat supus influenței din exterior, cu cele mai diverse riscuri în plan economic și social”. „Vă asigur că la noi în țară sunt încă puternice forțele politice stataliste, care pun suveranitatea și interesul național mai presus de conjuncturile geopolitice ale momentului”, a scris Dodon, de ziua suveranității.
18:20
Moscova ar putea schimba doctrina privind momentul utilizării armelor sale nucleare, dacă ameninţările împotriva Rusiei cresc, a declarat duminică Andrei Kartapolov, şeful comisiei de apărare a Camerei inferioare a Rusiei, citat de agenţia de presă RIA, transmite News.ro, cu referire la Reuters.
17:50
Corpul neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli va fi adus, astăzi, la ora 19.00, la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla din capitală, unde la 19:30 va avea loc serviciul divin și slujba de pomenire. Ministerul Culturii a făcut public programul funeraliilor maestrului.
17:40
Așteptarea a luat sfârșit. Noul Bugatti a fost dezvăluit oficial și îmbină un motor V16 cu trei motoare electrice pentru un total de 1.800 de cai putere, scrie Promotor.ro.
17:40
Este vegan, are o diplomă de la o universitate americană de top și fumează ocazional un trabuc. Okmagazine.ro a aflat mai multe despre fiul fostei Prime Doamne a Franței cu filosoful Raphaël Enthoven.
Acum 24 ore
17:10
Moldovenii, pentru a fi fericiți au nevoie de 16.300 de lei, iar dacă ar primi un salariu de 17.500 lei, nu ar pleca peste hotare. Dacă ar câștiga cu 70% mai mult decât câștigă în prezent, nu ar pleca din țară, spun cetățenii. În 2017, așteptările lor financiare erau de două ori mai mari. În prezent, salariul care se plătește în Republica Moldova se apropie de așteptările oamenilor. Sunt declarații făcute vineri, de către Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, unde a prezentat datele unui sondaj de opinie, realizat în luna mai, 2024, de către CBS Research, în care IDIS „Viitorul” a comandat câteva întrebări, pentru a primi răspunsuri.
16:30
Doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost inculpați și arestați preventiv sâmbătă la Paris, suspectați fiind că ar fi desenat cu spray șase sicrie pe fațada cotidianului Le Figaro, alături de un mesaj despre Ucraina, relatează AFP, citat de Hotnews.ro.
16:20
Sistemul actual de împărțire a zilei în 24 de ore își are originea în civilizația egipteană antică. Egiptenii au fost primii care au împărțit perioada de lumină și de întuneric în 12 părți egale fiecare, bazându-se pe sistemul lor de numerotare duodecimal, care folosea baza 12 în loc de baza 10 pe care o folosim astăzi. Primarul orașului Vadso din Norvegia, Wenche Pederson, a făcut o propunere inedită Comisiei Europene: schimbarea fusului orar la 26 de ore, scrie Playtech.ro.
15:50
Funcționarii publici își sărbătoresc, astăzi, ziua profesională. Cu acest prilej, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a participat la filmearea unui scurt clip interactiv, în care a interpretat și un vers din hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”.
15:30
O intervenție aeriană cu un avion SMURD România a fost realizată în premieră, în Republica Moldova, ieri, 22 iunie. Un bărbat care a suferit în urma unui accident rutier în Serbia a fost transportat în siguranță la Chișinău.
15:10
Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a dispărut”, în contextul creșterii infecțiilor și a spitalizărilor despre care se crede că au fost cauzate de noi variante ale virusului, scrie The Independent, citat de Digi24.ro. Un nou grup de mutații Covid a apărut recent și este denumit colectiv FLiRT.
14:50
Alte două accidente cu final tragic s-au produs, astăzi, în țară. Două persoane au decedat în urma acestora, alte câteva persoane fiind transportate la spital
14:40
Temperaturile extreme sunt periculoase nu doar pentru organismul uman, ci și pentru mașini și infrastructura rutieră. De aceea, este important ca șoferii să știe limita de viteză cu care pot circula când e caniculă și ce se întâmplă când afară sunt peste 35 de grade Celsius, scrie Promotor.ro.
14:20
La 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate. Cu acest prilej, șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către cetățeni.
14:10
Astăzi, în Parcul „Alunelul” va avea loc „Gala Absolvenților - 2024”. Primăria Chișinău promite o seară de neuitat, cu invitați speciali pe scenă, printre care și Cătălin Josan, Guz și Lupii lui Calancea.
13:50
Într-un editorial recent publicat în New York Times, medicul general al SUA, Vivek Murthy, a solicitat Congresului să impună platformelor de social media să afișeze etichete de avertizare similare celor de pe produsele de tutun, subliniind consecințele negative asupra sănătății mintale asociate cu utilizarea acestor platforme, în special pentru tineri. Această inițiativă vine pe fondul rapoartelor publicate de Asociația Americană de Psihologie (APA), care atrag atenția asupra riscurilor semnificative ale social media asupra adolescenților, scrie Playtech.ro.
13:50
Unul dintre cele mai sonore și cele mai cunoscute nume ale literaturii române din Republica Moldova și unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani - neobositul și prolificul Emilian Galaicu-Păun - a împlinit, ieri, 60 de ani, scrie Ministerul Culturii.
13:40
O persoană și-a pierdut viața, ieri seara, în lacul din Parcul Valea Trandafirilor. Cadavrul bărbatului de 31 de ani a fost depistat astăzi dimineață, de către scafandrierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după ore de căutări.
13:10
Cu toate că moartea celor peste 900 de membri, inclusiv 300 de copii, ai sectei Templul Popoarelor, condus de Jim Jones, a fost inițial catalogată drept sinucidere în masă prin otrăvire cu cianură, tragedia din Jonestown s-ar înscrie mai bine în categoria crimelor în masă, potrivit mărturiilor mai multor supraviețuitori citați de The Guardian, scrie Digi24.ro.
13:10
Diplomatul și candidatul la alegerile prezidențiale, Tudor Ulianovschi, în perioada 21-22 iunie la Berlin a participat la „Summitul pentru Guvernare Progresistă 2024”, organizat de către Fundația Friedrich Ebert Stiftung din Germania, unde a fost invitat să țină un discurs la panelul sub genericul: „Căile de extindere a Uniunii Europene în noul context geopolitic”.
12:50
Un tânăr de 29 de ani a decedat, după ce s-a lovt, cu BMW-ul pe care îl conducea, de un copac. Accidentul tragic s-a produs în sectorul Rîșcani al capitalei, în această noapte.
12:40
„A justifica anularea unui spectacol prin aceea că regizorul ar avea anumite păcate este similar cu desculparea violatorului, pe motiv că victima violului singură este vinovată”. Opinia aparține juristului Nicolae Eșanu, care a comentat scandalul iscat la Teatrul Luceafărul, acuzat de regizorul român David Schwartz de „cenzură și autocenzură”.
12:10
Partida Belgia - România, din cadrul etapei a doua a fazei grupelor de la EURO 2024, s-a terminat cu victoria „Diavolilor Roșii”, scor 2-0, scrie Digisport.ro.
11:30
„Tatăl lui Guguță”, Spiridon Vangheli, a trecut în neființă, dar memoria sa va rămâne veșnit vie. Recent, cu prilejul zilei de naștere a regretatului scriitor, Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice fotografii de colecție, dar și trei desene animate despre Guguță, toate produse în epocă de Moldova-film.
11:10
Serbia, cunoscută drept un aliat al Rusiei în Balcani, a intensificat discret vânzările de muniție către Occident, care ajung să întărească apărarea Ucrainei, chiar dacă este una dintre cele două țări europene care nu s-a alăturat sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. Chiar președintele sârb Aleksandar Vučić a recunoscut că exportă muniție, dar a spus că unde ajunge „nu este treaba mea”, relatează Financial Times, citat de Libertatea.ro.
10:50
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Sfântă Treime, Cincizecimea, cunoscută în popor drept Duminica Mare. Cu acest prilej, fostul șef de stat, Igor Dodon, a adresat un mesaj de felicitare cetățenilor: „Fie ca Bunul Dumnezeu să ne ocrotească Moldova și poporul nostru pașnic și muncitor”.
10:30
Importurile de energie electrică ale României, pe fondul deficitului cauzat de închiderea de capacități de producție, se vor majora și mai mult. În Strategia energetică, Guvernul de la București s-a angajat să preia în totalitate alimentarea cu energie a Republicii Moldova, motivând că securitatea sa energetică ar fi indisolubil legată de cea a vecinilor de peste Prut, scrie National.ro. Sectorul energetic național trebuie să aibă capacitatea de a asigura întreaga necesitate a Republicii Moldova, pe perioadă nedeterminată, sub orice circumstanță”, a decis Executivul.
10:10
Doi bărbați cu cagule pe cap au provocat panică la un teren de joacă din satul Semeni, raionul Ungheni. Aceștia voiau să însceneze răpirea unui localnic, pentru a-i face o farsă, dar au greșit adresa, anunță Poliția, care investighează cazul.
09:50
Cristian Molnar este căutat acum pe malul râului Natisone, la Premariacco, în Friuli, după ce salvatorii au scotocit defileele periculoase ale râului, "atât cât a fost posibil să caute", a explicat primarul localităţii, Michele De Sabata, citat de News.ro.
09:30
„Niciodată să nu scrii apartamentul pe soție, că femeia o să vezi ce va face”. Anatol Melnic susține că a auzit de multe ori această frază, din partea bărbaților. Totuși, el a procedat invers și nu regretă. Care este motivul deciziei sale și ce le răspunde persoanelor care nu sunt de acord cu el, prezentatorul a dezvăluit în cadrul unui podcast cu Titania.
09:10
Pe 23 iunie, diverse domenii precum educația, diplomația și cultura au marcat momente definitorii în istorie.
08:50
Astăzi, Moldova are parte de o zi predominant înnorată, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
08:30
Horoscopul zilnic poate dezvălui indicii personalizate despre cum să navigăm aceste ape astrale.
07:20
Astăzi, Moldova se confruntă cu o zi predominant înnorată, conform datelor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.
Ieri
20:10
Fostul prim-ministru Vlad Filat crede că schema de corupție de la Interpol, biroul Moldova, nu s-ar fi descoperit, dacă nu interveneau autoritățile de drept din Franța și Biroul Federal de Investigații SUA (FBI). „Această situație, ieșită din orice apreciere logică, a început în 2022, când PAS avea un an și jumătate de guvernare și a continuat până în prezent, pentru care fapt guvernarea PAS trebuie să poarte responsabilitatea, atât penal cât și politic”, a declarat liderul PLDM la Puterea a Patra de la N4.
19:50
Taylor Swift a făcut un selfie regal perfect înainte de concertul său de la Wembley, pozând alături de prinţul de Wales şi de doi tineri fani ai muzicii sale, prinţul George şi prinţesa Charlotte, relatează bbc.com, citat de news.ro.
19:30
Pentru a preveni incidentele neplăcute în timpul vacanței estivale, cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție pentru protejarea locuințelor și bunurilor personale.
19:00
Populara aplicație financiară Revolut își anunță utilizatorii că își retrage serviciile din Moldova, începând cu 20 iulie. Ministrul Economiei, care a anunțat „vestea grozavă” pe rețele, acum un an, despre venirea Revolut pe piața noastră, nu a ieșit cu vreo explicație. În schimb, ministerul pe care îl conduce a postat un mesaj.
18:30
Un incendiu de pădure pe insula turistică grecească Hydra, în apropiere de Atena, a fost declanşat vineri seară de focuri de artificii trase de pe un iaht, au reclamat sâmbătă pompierii sezonieri, potrivit presei internaţionale, citată de news.ro.
18:10
Directorul interimar al Agenției de Stat a Drumurilor este pus sub învinuire, în dosarul penal care investighează modul în care a fost construit drumul Leova-Bumbăta. „Investigația nu tratează doar prețul, sar și faptul straniu că lucrările au început până la decizia Comisiei pentru Situații Excepționale și cu mult până la încheierea contractului”, a declarat Octavia Iachimovschi, șef-adjunct la Procuratura Anticorupție, la o emisiune de la Realitatea.md
17:50
Federaţia Austriacă de Fotbal (ÖFB) s-a distanţat în mod deschis, sâmbătă, de un mesaj de extremă dreapta afişat de fanii austrieci în timpul meciului de vineri, de la Euro 2024, împotriva Poloniei, relatează La Libre, citat de news.ro.
17:00
Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul culturii și relațiilor interetnice, Angela Brașoveanu, a confirmat pentru newsmaker.md că ea este cea care l-a sunat pe directorul artisctic al Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, Slava Sambriș, în contextul scandalului spectacolului „Invizibil”, care a fost anulat. Angela Brașoveanu a explicat că face parte din atribuțiile sale de serviciu „să se informeze despre evenimentele din domeniul culturii”.
16:40
Patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie, Hinduja, au primit pedepse cu închisoarea în Elveţia, pentru exploatarea personalului adus din India pentru a lucra la vila lor din Geneva, transmite BBC, potrivit news.ro.
16:10
Fostul șef al statului, împreună cu membrii Comitetului Executiv PSRM, deputați, consilieri municipali, activiști și reprezentanți ai „Gărzii Tinere”, conducerea şi membrii Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova au depus flori la Flacăra Eternă de la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate” din Chișinău. „Astăzi, 22 iunie, ziua în care se împlinesc 83 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, cinstim memoria celor care au căzut în luptele cu invadatorii fasciști”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon.
15:50
Deputatul Marina Tauber, membră a Blocului Victorie, efectuează o vizită la Moscova, Federația Rusă, unde s-a întâlnit cu deputații Dumei de Stat a Federației Ruse, Kazbek Taisaev — prim-vicepreședinte al Comitetului Dumei de Stat pentru afaceri CSI, integrare euroasiatică și relații cu compatrioții, și Aliona Arșinova, vicepreședinte al fracțiunii „Rusia Unită” în Duma de Stat, președinte al ONG-ului „Eurasia”.
15:30
O nouă licitație organizată de Galeriile Artmark, intitulată „De la Chronos la Hermes” pune la dispoziția colecționarilor câteva loturi remarcabile: bijuterii și decorative ce au aparținut celebrei cântărețe Maria Tănase.
15:10
Curtea Supremă a Statelor Unite a menţinut o lege federală care face ca persoanele aflate sub ordin de restricţie pentru violenţă domestică să deţină arme, oferind o victorie administraţiei preşedintelui Joe Biden, deoarece judecătorii au optat să nu extindă şi mai mult drepturile asupra armelor de foc, după o extindere majoră în 2022, transmite Reuters, citat de news.ro.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.