Conceptul de fuziune a Universității de Stat și Universității Tehnice urmează să fie prezentat până la sfârșitul lunii iunie

Vocea Basarabiei, 27 mai 2024 20:00

USM și UTM urmează să prezinte, până la sfârșitul lunii iunie, conceptul de fuziune, inițiativă anunțată de cei doi rectori în această primăvară. Rectorul USM, Igor Şarov, trage un semnal de alarmă şi susține că o fuziune nu se va realiza până când nu vor fi rezolvate problemele financiare ale universităților. Reforma în sistemul educațional […] Articolul Conceptul de fuziune a Universității de Stat și Universității Tehnice urmează să fie prezentat până la sfârșitul lunii iunie apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 12 ore
20:10
Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi discuții cu partidele politice extraparlamentare pe subiectul integrării europene, în contextul pregătirii pentru prima Conferință Interguvernamentală Moldova – Uniunea Europeană, care va avea loc săptămâna viitoare la Luxembourg. „În ajunul primei Conferințe Interguvernamentale Republica Moldova-UE, m-am întâlnit cu reprezentanții acestor formațiuni politice, pentru a informa despre […] Articolul Conferința Interguvernamentală Moldova-UE: Cristina Gherasimov, în discuții cu reprezentanții partidelor extraparlamentare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Armata rusă a utilizat joi pentru prima oară o bombă glisantă de trei tone (FAB-3000) împotriva unui punct de concentrare a trupelor ucrainene în regiunea Harkov (nord-est), potrivit EFE. „Forţele aerospaţiale ruse au utilizat pentru prima oară o bombă FAB-3000 cu modul de glisare şi control al zborului UMPK”, a declarat o sursă militară pentru […] Articolul Rusia a utilizat pentru prima oară în Ucraina o bombă aeriană de trei tone apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Satele Volintiri și Copceac din raionul Ștefan Vodă se află pe ultima sută de metri în procesul de amalgamare voluntară. Astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu primarii acestor localități. Potrivit premierului, amalgamarea localităților va oferi mai multe posibilități pentru accesarea fondurilor de dezvoltare, inclusiv a celor disponibile în procesul de preaderare la […] Articolul Satele Volintiri și Copceac, în proces de amalgamare: Recean promite tot sprijinul Guvernului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Managerii instituțiilor de învățământ au păreri împărțite referitor la noul curriculum școlar, care urmează a fi introdus de către Ministerul Educației începând cu anul 2025. În timp ce unii privesc procesul cu optimism, alții se arată sceptici privind realitatea implementării noilor prevederi, scrie Europa Liberă, citată de IPN. Directorul liceului „Andrei Straistă” din Anenii Noi, Eugeniu Margine, […] Articolul Noul curriculum școlar, privit cu scepticism de directorii de școli: De ce sunt îngrijorați profesorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Managerii instituțiilor de învățământ au păreri împărțite referitor la noul curriculum școlar, care urmează a fi introdus de către Ministerul Educației începând cu anul 2025. În timp ce unii privesc procesul cu optimism, alții se arată sceptici privind realitatea implementării noilor prevederi, scrie Europa Liberă, citată de IPN. Directorul liceului „Andrei Straistă” din Anenii Noi, Eugeniu Margine, […] Articolul Noul curriculum școlar, privită cu scepticism de directorii de școli: De ce sunt îngrijorați profesorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar”. Declarația îi aparție președinteleui României, Klaus Iohannis. 2. Lucrările la autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, au loc acum pe teritoriul României, iar în iulie urmează să fie semnat […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
În luna mai 2024, depozitele noi atrase la termen au constituit 2 681,8 milioane lei, majorându-se cu 2,4 la sută față de luna aprilie 2024. Potrivit unui comunicat remis de Banca Națională, depozitele atrase în moneda națională au înregistrat o pondere majoră de 62,5 la sută și au însumat 1 676,9 milioane lei, în creștere […] Articolul Tot mai mulţi moldoveni aleg să îşi păstreze economiile în bănci apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când […] Articolul Mark Rutte va fi următorul șef al NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt a fost inaugurat astăzi la Căușeni. La eveniment a participat și premierul Dorin Recean, care a felicitat locuitorii orașului pentru această inițiativă, care vine să aducă un omagiu marelui domnitor. „Acum, 520 de ani, Ștefan cel Mare a luptat pentru ca noi să avem, azi, pământurile protejate și […] Articolul Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, inaugurat la Căușeni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat în legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la deversarea periodică a unor cantități de ape uzate/ neepurate în râul Nistru, în apropierea orașului Bender. În acest sens, instituția informează că a sesizat reprezentantul politic de la Tiraspol cu privire la acest incident. „La fel, s-a comunicat că […] Articolul Ape uzate, deversate în râul Nistru: Chișinăul cere explicații Tiraspolului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
După mai multe zile de aglomerație, Aeroportul Internațional Chișinău a venit cu un apel către pasageri, îndemnându-i să vină la Aeroport cu cel puțin trei ore înainte de zbor. „Dragi pasageri, dat fiind faptul că în perioada estivală orarul zborurilor este unul foarte încărcat, iar fluxul de pasageri este unul majorat, îndemnăm să călătoriți responsabil […] Articolul Aglomerație la Aeroport: Oamenii, îndemnați să vină cu cel puțin trei ore înainte de zbor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a venit cu o reacție, după decizia României de a trimite Kievului un sistem Patriot. Șeful statului vecin a mulțumit României pentru sprijinul acordat și a subliniat că sistemul Patriot îi va ajuta pe ucraineni să își protejeze mai bine populația și infrastructura critică „împotriva terorii aeriene rusești”. „Sunt recunoscător României […] Articolul Reacția lui Zelenski, după decizia României de a trimite Kievului un sistem Patriot apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Un tânăr de 20 de ani este documentat de oamenii legii, după ce a fost surprins cum se deplasa cu viteză excesivă prin localitatea Halahora de Sus din raionul Briceni. „147 km/h era viteza cu care se deplasa acesta, atunci când polițiștii l-au fixat cu aparatul de măsurat viteza”, precizează polițiștii. Mai mult, pe lângă […] Articolul Un vitezoman fără permis, surprins cum circulă cu 147 km/h printr-o localitate din Briceni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, urmează să fie numit secretar general al Parlamentului. Candidatura acestuia a fost aprobată de Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. După avizul Comisiei, candidatura lui Igor Talmazan va trece și prin Biroul Permanent al Parlamentului. Șeful Serviciului Vamal, Igor Talmazan, și-a anunțat demisia în luna aprilie 2024, după […] Articolul Ex-directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan, urmează să fie numit în funcția de secretar general al Parlamentului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Președintele României, Klaus Iohannis, renunță la cursa pentru șefia NATO. În ședința de azi a Consiliului Suprem al Apărării de la București, liderul de la Cotroceni a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de secretar general al organizației. Preşedintele Klaus Iohannis a […] Articolul Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO în favoarea premierului olandez Mark Rutte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Consiliul Suprem al Apărării din România va trimite un sistem antiaerian Patriot în Ucraina, iar Ministerul Apărării Naționale a venit cu „o analiză detaliată privind situația operaționalizării celor patru sisteme Patriot”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.    „Ministerul Apărării Naționale a prezentat Consiliului Suprem de Apărare a Țării o analiză detaliată privind situația operaționalizării […] Articolul România va trimite un sistem de apărare antiaeriană Patriot în Ucraina, a decis azi Consiliul Suprem al Apărării de la București apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
15:10
Spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional nu vor putea fi date în chirie pentru o perioadă de cinci ani, așa cum a votat recent Parlamentul. Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările curente la legislație, pe motiv că amendamentul care prevedea extinderea acestor termene de la trei la cinci ani a fost votat numai într-o lectură, […] Articolul Spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău nu vor putea fi date în chirie pentru cinci ani. Prevederea a fost declarată neconstituțională apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor putea asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite Moldpres. Anterior Articolul 133 din Regulamentul Parlamentului stabilea că executarea sancțiunilor de eliminare din sala de la ședințe și de interzicere […] Articolul Ofițerii SPPS vor putea aplica sancțiunile de eliminare din sala plenară a deputaților apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Ofițerii de urmărire penală ai INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul R. Moldova. În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate în ultimele două luni, ofițerii de investigație au stabilit identitatea celor patru […] Articolul Polițiștii au ridicat droguri de 1,5 milioane de lei în urma unei operațiuni. Stupefiantele, vândute online, erau aduse din Odesa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Țările din Uniunea Europeană s-au pus de acord joi asupra unui nou pachet de sancțiuni „cuprinzătoare și puternice” împotriva Rusiei, menite mai ales să blocheze căile de ocolire a celor deja existente. Decizia ambasadorilor celor 27 de țări, menită să restrângă și mai mult posibilitățile Rusiei de a-și finanța războiul din Ucraina, a fost anunțată […] Articolul UE adoptă al 14-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Măsuri restrictive, impuse și pentru gazele lichefiate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Lucrările la autostrada A8, denumită și Autostrada Unirii, au loc acum pe teritoriul României, iar în iulie urmează să fie semnat contractul pentru construirea podului peste Prut la Ungheni. Acesta va fi punctul de conexiune al autostrăzii de pe teritoriul României cu cea care va fi construită în Republica Moldova, care ar urma să fie […] Articolul Contractul pentru construirea podului de la Ungheni, care va face conexiunea cu Autostrada Unirii, va fi semnat în iulie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În Capitală se iau mai multe măsuri pentru a combate ambrozia, un puternic alergen. Astfel, serviciile municipale au identificat care sunt terenurile de răspândire și au aplicat tratamente chimice. Muncitorii de la „Spații Verzi” au intervenit în fiecare sector al Capitalei. „Combaterea mecanică se realizează prin cositul gazonului în spațiile verzi gestionate de Î.M. „Asociația […] Articolul Muncitorii de la Spații Verzi au început acțiunile de combatere a ambroziei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Ministerul Mediului a solicitat prelevarea și examinarea probelor de apă din mai multe zone ale fluviului, inclusiv din regiunea municipiului Tighina, în urma informațiilor apărute în presă privind deversările sistemului de canalizare al orașului Tighina în râul Nistru. Potrivit informațiilor preliminare obținute de la instituțiile statului, avaria la sistemul de canalizare a fost remediată de […] Articolul Chișinăul cere mai multe explicații administrației din stânga Nistrului în cazul deversărilor apelor uzate în Nistru, în zona orașului Tighina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, a efectuat o vizită oficială pe șantierul de construcție a liniei electrice aeriene de 400kV Vulcănești-Chișinău. Diplomatul a apreciat proiectul de interconectare energetică a Republicii Moldova cu România și, respectiv, cu Uniunea Europeană, ce va fortifica securitatea energetică a cetățenilor de pe malul stâng al Prutului.  „România susține activ eforturile […] Articolul Ambasadorul României, vizită pe șantierul de construcție a liniei electrice Vulcănești-Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Asociația Obștească „Forța Fermierilor” se arată îngrijorată de faptul că o mare parte din fermieri vor rămâne fără subvenții pentru cererile depuse în anul 2023. În acest context, Forța Fermierilor solicită Guvernului să majoreze alocațiile pentru fondul de subvenționare pentru anul 2024, deoarece cele 470 de milioane de lei care au mai rămas în Fondul Național […] Articolul Asociația „Forța Fermierilor”, îngrijorată că micii agricultori pot rămâne fără subvențiile solicitate anul trecut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
La această oră se atestă flux majorat în Punctul de trecere a Frontierei Leușeni-Albița, anunță autoritățile. Din cauza unor defecțiuni tehnice la baza de date a autorităților române, a fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin Albița. „Până la redresarea situației, îndemnăm călătorii să prezinte înțelegere și răbdare. Menționăm, PTF Costești, PTF Sculeni […] Articolul De dimineață, Vama Leușeni este blocată din cauza unor defecțiuni tehnice la Albița, România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Vânt puternic este anunțat azi pe tot teritoriul R. Moldova, codul galben fiind valabil până seara, la ora 20.00. Potrivit meteorologilor, se prevăd intensificări în rafale de peste 70 de kilometri pe oră. Ploi nu se prevăd, iar temperaturile vor oscila între 29 și 33 de grade, cel mai cald fiind la sud. În raioanele […] Articolul Vânt puternic în toată R. Moldova și caniculă în raioanele de sud apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Ambasadorul Uniunii Europene în Georgia, Pawel Herczynski, a declarat că procesul de aderare a statului la UE a fost efectiv oprit de legea privind „agenții străini”, promulgată în această lună de către preşedintele legislativului de la Tbilisi. Agenția de presă georgiană Interpress îl citează în acest sens pe Pawel Herczynski spunând că legea a avut […] Articolul Procesul de aderare a Georgiei la UE, „aproape blocat” din cauza legii privind agenții străini apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:50
În noaptea de 19 spre 20 iunie, forțele ruse au atacat teritoriul Ucrainei, provocând pagube instalațiilor energetice din patru regiuni. Potrivit Ukrenergo, Rusia a lansat un nou atac masiv asupra infrastructurii energetice civile a Ucrainei. Echipamentele au fost avariate la unități din regiunile Vinița, Dnepropetrovsk, Donețk și Kiev. Consecințele sunt încă în curs de stabilire. […] Articolul Infrastructura energetică civilă, atacată de ruși în patru regiuni ucrainene, inclusiv Kiev apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
19:50
„Douăzeci de ani ai Slovaciei în Uniunea Europeană, împreună cu progresul și dezvoltarea sa în toată această perioadă, reprezintă o sursă de motivație puternică pentru țara noastră în parcursul nostru european”. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei conferințe comune la Bratislava cu omologul său […] Articolul Mihai Popșoi: Slovacia reprezintă o sursă de motivație puternică pentru R. Moldova în parcursul nostru european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Suprafața agricolă ecologică din UE continuă să crească, ajungând în 2022 la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9 milioane ha în 2021 și 14,7 milioane ha în 2020, arată date publicate recent de Eurostat. În timp ce curentul agriculturii eco ademeneşte tot mai mulţi europeni, în România ponderea terenurilor agricole ecologice este de doar […] Articolul Fermierii moldoveni, reticenți față de agricultura ecologică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
„Guvernul și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) vor coopera strâns pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite în Programul de țară 2023 – 2027. Mesajul a fost transmis de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta rezidentă a PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova.  Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul oferit în diverse domenii, […] Articolul Dorin Recean: Guvernul și PNUD vor coopera pentru îndeplinirea obiectivelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: 1. Astăzi se împlinesc 32 de ani de la începutul luptelor de la Tighina, unde au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovenești și separatiștii transnistreni, susținuți de armata rusă. 2. Atenție la propaganda rusă. Cremlinul finanțează o campanie foarte amplă de manipulere și influențare a proceselor electorale și […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie. Temperaturile au depășit 43 de grade Celsius pentru a doua săptămână consecutiv, iar autoritățile fac apeluri repetate adresate mai ales turiștilor. Trei oameni au murit, iar alți 3 sunt, în continuare, căutați după ce au dispărut, cu zile în urmă, pe două insule. Cipru, Turcia […] Articolul Grecia traversează cel mai timpuriu val de caniculă din istorie: Apelul autorităților către turiști apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
„Aderarea la Uniunea Europeană este calea noastră de dezvoltare”. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi primarii și reprezentanții serviciilor publice din raionul Strășeni. În cadrul întâlnirii, șeful Legislativului i-a îndemnat pe aleșii locali să își unească eforturile pentru un viitor sigur și în bunăstare […] Articolul Igor Grosu, întâlnire cu primarii din Strășeni: Aderarea la UE este calea noastră de dezvoltare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Federația de Judo a Republicii Moldova declară că este falsă informația apărută în presă cu privire la faptul că un sportiv al Lotului Național a participat la competițiile BRICS din Kazan, Rusia. Într-o postare pe o rețea de socializare, Federația subliniază că nu a delegat niciun sportiv la aceste competiții. „Federația Națională de Judo nu […] Articolul Federația de Judo neagă participarea la competițiile BRICS din Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Siegfried Mureșan a fost reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European. Într-o postare pe o rețea de socializare, europarlamentarul a mulțumit colegilor pentru votul acordat. „Mulțumesc Partidului Național Liberal pentru susținerea candidaturii mele și mulțumesc tuturor colegilor europarlamentari pentru votul de astăzi. Am fost ales cu 151 din 170 de voturi valabil exprimate. Ca […] Articolul Siegfried Mureșan, reales vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European: Voi susține R. Moldova în procesul de aderare la UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
„Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar.” O declarație în acest sens a fost făcută astăzi, de președintele României Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe comune cu președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella. „Îl felicit pe domnul Președinte pentru rezultatele vizitei pe […] Articolul Klaus Iohannis: R. Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să-i acordăm sprijinul necesar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
 Duma de Stat a adoptat în primă lectură un proiect de lege care acordă poliției dreptul de a expulza cetățenii străini din Rusia. Până în prezent, decizia de expulzare administrativă poate fi luată pe cale judiciară, dar și de către polițiștii de frontieră, dacă străinul comite vreo infracțiune la intrarea în țară. În condițiile noii […] Articolul Rusia planifică restricții mai dure pentru migranți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Mai mulți angajați din cadrul Direcției asistență socială a Primăriei municipiului Bălți sunt cercetați de CNA pentru deposedarea de locuințe a unor persoane social-vulnerabile. În urma perchezițiilor efectuate astăzi, ofițerii CNA au reținut pentru 72 de ore o șefă de secție din cadrul Direcției generale asistență socială și protecție a familiei a Primăriei mun. Bălți. „De […] Articolul Bătrâni, lăsați fără locuințe la Bălți: Mai mulți angajați ai Primăriei, cercetați într-o schemă de deposedare de locuințe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Autospeciale, achiziționate cu susținerea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au fost transmise astăzi subdiviziunilor specializate din țară în cadrul unei ceremonii organizate în Piața Marii Adunări Naționale. Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a menționat că investițiile efectuate vor oferi suport agenților statului pentru creșterea calității serviciilor oferite cetățenilor și agenților […] Articolul Subdiviziunile Ministerului Agriculturii, dotate cu 46 de mașini noi în valoare de peste 800 de mii de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Fiecare din tentaculele caracatiței, care și-a atribuit de curând numele POBEDA, încearcă să dovedească, în competiție cu celelalte brațe, că este mai dibace, că i se cuvine un tain mai mare și un locșor cât mai aproape de tronul țarului, pe lângă papucii săi cu talpa dublată, pe care aburcă mahărul de la Kremlin ca […] Articolul OCTOPUS VULGARIS / MINUTUL lui Vasile Botnaru/ video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
O expoziție dedicată portului popular din regiunile sudice ale României va fi deschisă duminică, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, cu prilejul Zilei Universale a Iei. Astfel, în sala nr. 2 a […] Articolul O expoziție dedicată iei din regiunile sudice ale românilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Alexandra era genul de femeie despre care bărbații consideră că: „Nu se mai uită asta la mine cât lumea, adăugând, așa pentru un fel de consolare, chipurile, demult o fi fiind ea ocupată”. Dar de fapt nu se apropie, bărbații de astfel de femei nu pentru că ar crede cu adevărat că sunt ele ocupate […] Articolul CUSĂTOREASA / LUMEA văzută de Leonid Smolnițchi / video apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Ambasadorul Estoniei în Ucraina, Anneli Kolk, a declarat că Tallinn-ul este pregătit să discute despre trimiterea trupelor estoniene pe teritoriul Ucrainei, într-un efort de a sprijini lupta împotriva agresiunii ruse. „Am spus că suntem gata să discutăm acest lucru pentru noi, aceasta nu este o linie roșie”, a spus Kolk, răspunzând la o întrebare a […] Articolul Estonia nu exclude că va trimite trupe în Ucraina: Este importantă doar victoria completă a Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
La Arena Chișinău continuă turneul Billie Jean King Cup la tenis feminin. Colegul nostru Mihai Burciu se află la fața locului și vine cu detalii despre a treia zi a campionatului. Articolul Billie Jean King Cup, ziua a III-a apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
România va prelua, pentru șase luni, comanda unei grupări navale NATO, care activează în Marea Mediterană, au anunțat reprezentanții Forțelor Navale Române. „Puitorul de mine și plase 274 «Viceamiral Constantin Bălescu» va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanța în Marea Mediterană pentru a se integra în gruparea navală permanentă a NATO de luptă […] Articolul România preia comanda NATO în Marea Mediterană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Înainte de prima Conferință Interguvernamentală privind negocierile de aderare la UE, care va avea loc în 25 iunie în Luxemburg, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a discutat la telefon cu omologul său ucrainean, Olga Stefanișina. Oficialii au punctat realizările înregistrate de ambele state în parcursul european, care au stat la baza evaluării pozitive a […] Articolul Agenda europeană, discutată de vicepremierul Cristina Gherasimov cu omologul ei ucrainean, Olga Stefanișina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
O gunoiște neautorizată, creată de proprietarul unui imobil de pe strada Dumitru Moruzi din sectorul Botanica, a provocat un adevărat scandal. Bărbatul s-a luat la harță cu angajații autorității publice locale, ba chiar a și amenințat că terenul ar fi minat, pentru a împiedica lucrările de evacuare de resturilor din materiale de construcție. „Proprietarul imobilului […] Articolul Proprietarul unui imobil din Capitală și-a creat un spațiu de gunoi neautorizat și chiar a amenințat că l-a minat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
După încheierea Recensământului Populației și Locuințelor 2024, în mai multe localități va fi desfășurată și Ancheta Postrecenzare. Aceasta include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ. Prin intermediul acestui exercițiu va fi măsurat, în special, gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită, dar și precizia unor date colectate la recensământ. Contactat de […] Articolul După Recensământul Populației, care se va încheia pe 7 iulie, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.