Corina Digore: „Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără un vis și fără pasiune!”

Juridice Moldova, 27 mai 2024 13:00

Corina Digore este sociolog, avocată și una dintre fondatorii  Biroului Asociat de Avocați “DIGORE & PARTNERS”, președinte a Asociației Obștești ,,Cobuscă – Vale Frumoasă”.  Este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie în cadrul Universității „Babes-Bolyai” Cluj Napoca, România și a Facultății de Drept, specializare – Drept Civil la Universitatea de Stat […] Articolul Corina Digore: „Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără un vis și fără pasiune!” apare prima dată în JMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Juridice Moldova

Acum 4 ore
13:20
          Una dintre cele mai aspre pedepse prevăzute de Codul Penal este detențiunea pe viață. Având în vedere că pedeapsa cu moartea a fost exclusă și este interzisă în Republica Moldova, detențiunea pe viață reprezintă cea mai severă sancțiune coercitivă a Statului aplicabilă persoanelor care comit infracțiuni din categoria celor excepțional […] Articolul Unele amendamente la instituția detențiunii pe viață în Codul Penal al Republicii Moldova apare prima dată în JMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:40
 În 2024, ELSA Republica Moldova sărbătorește 10 ani de activitate. Înființată în 2014, organizația a devenit rapid un reper în educația juridică din Moldova, oferind studenților oportunități valoroase de formare și dezvoltare profesională.  De la o inițiativă modestă, ELSA RM a evoluat într-o forță esențială, organizând conferințe, seminare, stagii de practică și concursuri de procese […] Articolul ELSA Republica Moldova: Un Deceniu de Succes în Educația Juridică apare prima dată în JMD.
6 iunie 2024
13:00
Pe portalul The National Law Review, Av.  J. Bihary și D. Murray  împart sfaturi valoroase legate de ce și cum să lucrezi cu experți în litigii. Articolul “Become An Expert in Experts” oferă o perspectivă practică asupra colaborării cu experții în arbitraj internațional, adresându-se în special clienților. Se subliniază că experții oferă opinii pe probleme complexe […] Articolul Deveniți un expert în domeniul experților: Un ghid practic pentru clienți în colaborarea cu experți în arbitrajul internațional apare prima dată în JMD.
5 iunie 2024
10:00
Maria Costin Vîzdoagă este avocată, având propriul biroul de avocatură, Vizdoaga  Law Office, la New York. Ea este absolventă a unui program de Master în Drept  (LL.M.) la Universitatea Columbia, New York, specializarea Dreptul Internațional și  Arbitrajul Comercial, absolventă a unui program de master în Studii Europene și  Dreptul UE la Universitatea Leiden din Olanda, […] Articolul Maria Costin Vîzdoagă: ,,Există mulți moldoveni în afara Moldovei, care au reușit să atingă niște culmi ale succesului impresionante.” apare prima dată în JMD.
4 iunie 2024
09:20
„Ești dator să spui adevărul, nu să vorbești mult” Democrit Societatea umană, constituită în stat, în conceptul științific și juridic actual pornește de la aplicarea principiului suveranității naționale, adică puterea supremă în stat aparține poporului, suveranului. Concomitent statul de drept și democratic este acela  în care, implicit demnitatea umană reprezintă valoarea supremă și garantată constituțional. […] Articolul Demnitatea – valoarea supremă garantată apare prima dată în JMD.
1 iunie 2024
10:50
Toate cele 300 de locuri ale Cinematografului Odeon din centrul Chișinăului au fost rezervate din timp, pentru premiera de joi a filmului documentar „LEAD FOR JUSTICE”. Proiecția a fost urmată de o discuție deschisă între public și protagoniști, moderată de Marina Mocanu. Au povestit despre film, justiție și dreptate: Nătălița Gavrilenco (profesor de discipline juridice), […] Articolul Premiera filmului „LEAD FOR JUSTICE” apare prima dată în JMD.
31 mai 2024
20:00
În perioada 28-29 mai 2024, la Universitatea Ecologică din București, a avut loc conferința internațională “Droit Humain à l’environnement et Pacte vert européen”. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Centrul Internațional de Drept Comparat al Mediului (CIDCE) din Limoges, Franța. Academicianul și profesorul universitar în cadrul Facultății de Drep, USM, dr. hab.  Ion Guceac, […] Articolul Academicianul prof. univ. Ion Guceac a participat la Conferința Europeană pe tema Dreptului la un Mediu Sănătos apare prima dată în JMD.
09:50
La 22 mai 2024, o delegație a Academiei de Științe Juridice din România a efectuat o vizită la Universitatea de Stat din Moldova. Scopul vizitei a fost semnarea Acordului de colaborare între aceste două instituții în vederea promovării, sprijinirii și proiectării cercetării științifice, a dezvoltării învățământului superior și a culturii, precum și promovarea principiilor fundamentale […] Articolul Încă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România la promovarea valorilor europene și la progresul științei și al culturii apare prima dată în JMD.
27 mai 2024
13:00
Corina Digore este sociolog, avocată și una dintre fondatorii  Biroului Asociat de Avocați “DIGORE & PARTNERS”, președinte a Asociației Obștești ,,Cobuscă – Vale Frumoasă”.  Este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie în cadrul Universității „Babes-Bolyai” Cluj Napoca, România și a Facultății de Drept, specializare – Drept Civil la Universitatea de Stat […] Articolul Corina Digore: „Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără un vis și fără pasiune!” apare prima dată în JMD.
24 mai 2024
10:40
Zigass Marketplace caută un Jurist/Avocat talentat și pasionat de drept pentru a se alătura echipei juridice a companiei.    Responsabilități: Oferirea consultanței juridice pentru toate departamentele companiei, asigurând respectarea normelor și reglementărilor legale. Redactarea, revizuirea și negocierea contractelor comerciale, acordurilor și documentelor legale. Monitorizarea schimbărilor legislative și actualizarea politicilor interne în conformitate cu modificările legislative. […] Articolul Zigass Marketplace este în căutarea unui Jurist/Avocat apare prima dată în JMD.
22 mai 2024
12:10
La 22 mai 2024, o delegație a Academiei de Științe Juridice din România este în vizită la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Scopul principal al vizitei este semnarea unui acord de colaborare și consolidarea relațiilor academice între România și Moldova. Din delegația română fac parte personalități de seamă precum prof. univ. […] Articolul Vizita delegației Academiei de Științe Juridice din România la Universitatea de Stat din Moldova apare prima dată în JMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.