„La vetting, fără vetting”: Răducanu nu a fost verificată înainte de a fi desemnată membră a comisiilor de evaluare. Ce spune ministra Justiției

UNIMEDIA, 24 mai 2024 20:10

Tatiana Răducanu, care a demisionat de la comisiile de evaluare, după ce în spațiul public a apărut o scrisoare scandaloasă a Procuraturii Anticorupție, în care magistrata este suspectată de legături corupte cu Ilan Șor și Veaceslav Platon, nu a fost verificată înainte de numirea în aceste funcții. Declarația a fost făcută de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la InProfunzime de la protv.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 8 ore
22:10
Deputata socialistă, jurnalista Adela Răileanu a trimis o sesizare la Consiliul de Egalitate prin care cere să investigheze și să se pronunțe asupra declarațiilor scandaloase, făcute de parlamentarul PAS, Oazu Nantoi de la tribuna Parlamentului, în ședința de săptămâna trecută. Este vorba despre afirmația că „moldovencele frumoase vor sluji soldații ruși, în bordeluri, pe ruble, dacă vine cumva „ruskii mir” peste noi”.
21:50
Moldova a urcat o pozițiie în Clasamentul FIFA dat publicității astăzi, 20 iunie 2024. Acest lucru a fost posibil în urma rezultatelor obținute de naționala noastră în meciurile amicale disputate în luna iunie. Selecționata noastră a dispus de reprezentativa din Cipru, cu scorul de 3-2, pe 8 iunie, iar pe 11 iunie băieții noștri au cedat în fața naționalei Ucrainei, poziția 24 în ierarhia FIFA, cu scorul de 0-4 . Moldova ocupă locul 152, față de 153 în luna aprilie 2024.
21:40
Au mai rămas doar două zile până la meciul României cu Belgia de la EURO, iar interesul este atât de mare din partea suporterilor, încât un loc în tribună a ajuns să coste aproape 2.000 de euro, transmit stirileprotv.ro.
21:30
Expertul în drept constituțional, Teodor Cârnaț, crede că ceea ce s-a întâmplat în Parlament, cu votul dat unui amendament declarat astăzi ne constituțional de Înalta Curtea, ar trebui să constituie obiectul unei investigații penale din partea Procuraturii Anticorupție. „Odată ce Curtea Constituțională a ajuns la concluzia că acest amendament este neconstituțional, înseamnă că cineva l-a băgat cu de-a sila Parlamentului ca să-l voteze”, a declarat Cârnaț la Puterea a Patra de la N4.
Acum 12 ore
20:50
Forța Fermierilor este îngrijorată că o mare parte din fermierii micro, mici și mijlocii vor rămâne fără subvenții pentru cererile depuse în anul 2023. „Conform Bugetului pentru anul 2024 sunt prevăzute 1600 milioane lei în fondul de subvenționare, însă conform datelor publicate de AIPA, pe 03.06.2024 se indică o debursare de 68,44% deja. Diferența rămasă de 470 milioane lei nu acoperă suma totală pentru cererile depuse la subvenționarea post-investițională”, se arată într-o adresare depusă la Ministerul Agriculturii de către fermieri.
20:10
Un bărbat de 32 de ani a fost reținut de polițiști, fiind implicat în două cazuri de escrocherie prin metoda „ruda implicată într-un accident rutier”.
19:40
Georgia Meloni şi Viktor Orban nu se aliază în Parlamentul European (PE), însă grupul ECR (suveranist) înregistrează o creştere importantă şi devansează - cu 83 de eurodeputaţi - grupul Renew (liberali, centru), care continuă, la rândul său, recrutările, relatează Le Point, citat de news.ro.
19:30
Președintele MoldovaGaz, Vadim Ceban, a anunțat astăzi, pe Telegram, că se va înscrie la concursul anunțat de Ministerul Energiei pentru funcțiile din cadrul Consiliului de Administrație, pe care îl conduce din 2019.
19:10
Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere, scrie digi24.ro.
19:10
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi mulţumeşte joi, pe X, lui Klaus Iohannis şi este ”recunoscător” României ”pentru luarea deciziei de a furniza un sistem de apărare aeriană (de tip) PATRIOT Ucrainei”, scrie presa română.
19:00
Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. Mandatul la o parte dintre membrii Consiliului de Administrație expiră în luna iunie, iar Ministerul Energiei a decis să selecteze candidații pentru funcția de membru al Consiliului de Administrație al Moldovagaz prin concurs deschis.
18:50
Un grup criminal organizat, implicat în vânzarea de droguri pe internet, a fost destructurat de către ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub egida PCCOCS.
18:40
Bilanţul morţilor la marele pelerinaj musulman care s-a desfăşurat în Arabia Saudită pe o căldură intensă a depăşit 1.000, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date furnizate de către diverse ţări, citează news.ro.
18:10
Jennifer Lopez este prinsă în mijlocul unui divorț, însă, în loc să plângă, ea se distrează pe iaht cu prietenii, în pitorescul oraș Positano de pe Coasta Amalfitană, scrie okmagazine.ro.
18:00
Curg reacții după scandalul monstru iscat în teatrul moldovenesc, în urma acuzațiilor lansate de cunoscutul regizor-dramaturg din România, în adresa conducerii de la Luceafărul, care i-ar fi anulat spectacolul „Invizibil”, pentru că ar fi „anti-PAS și împotriva Maiei Sandu”. „Ar fi primul caz după căderea comunismului când o piesă este scoasă din repertoriu pe baza unei intervenții politice. Simplu spus – cenzură de cea mai joasă speță”, a menționat scriitorul Vasile Ernu. Și Paul-Ovidiu Cosovanu, muzicianul spectacolului și colaboratorul din România al lui David Schwartz a venit cu o reacție la dezvăluirile și acuzațiile reciproce între regizor și teatru.
17:30
Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere, scrie digi24.ro.
17:10
Ministerul Energiei a lansat concursul de selectare a patru din cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, care vor fi înaintați din numele instituției. Mandatul la o parte dintre membrii Consiliului de administrație expiră în luna iunie, iar Ministerul Energiei a decis să selecteze candidații pentru funcția de membru al Consiliului de administrare al Moldovagaz prin concurs deschis.
16:50
Scandal de amploare în teatrul moldovenesc. David Schwartz, un cunoscut regizor-dramaturg din România acuză conducerea Teatruluu Luceafărul de „cenzură și autocenzură”, după ce a fost anulat spectacolul „Invizibil”, pentru că ar fi „anti-PAS și împotriva Maiei Sandu”. Acesta susține, într-un interviu cu Vitalie Sprînceană, că i s-a spus că spectacolul este "„antipatriotic”, „împotriva regimului actual”, iar regizorul român ar fi „cel mai probabil”, „plătit de cineva” să facă propagandă împotriva PAS și împotriva Maiei Sandu”. De cealaltă parte, administrația teatrului neagă acuzațiile și spune că spectacolul doar a fost „transferat pentru următoarea stagiune”, iar „invocarea altor fapte și acțiuni decât cele care au stat la baza acestei decizii sunt afirmații manipulatorii”.
16:20
Consiliul Suprem de Apărare din România a decis ca țara să doneze un sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT către Forţele Armate ale Ucrainei, scrie agerpres.ro.
Acum 24 ore
16:10
Polițiștii de patrulare au stopat un tânăr de 20 ani, la volanul unui BMW, care se deplasa cu viteză excesivă prin localitatea Halahora de Sus din raionul Briceni.
15:50
Scandal la Ștefan Vodă. Liderului partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost denunțat la poliție de Radu Bîrnă, reprezentatul Cancelariei de stat și vicepreședintele PAS din oraș, care s-a arătat deranjat că este „filmat neautorizat” de politician. „Cine ți-a dat dreptul să filmezi aici? Îți interzic”, a menționat Bîrnă în timp ce apela 112. „Vă faceți de rușine”, i-a spus în replică Costiuc.
15:40
„Consiliul Municipal Bălți nu a putut să înceapă ședința la timp, din cauza prostiei administrației locale condusă de Alexander Petkov”. Declarația a fost făcută de Maxim Moroșan, consilier municipal socialist.
15:30
Președintele Klaus Iohannis renunță la cursa pentru șefia NATO. În ședința CSAT de azi, el a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, scrie digi24.ro.
15:30
„Dacă lucrurile sunt blocate de atâta vreme, înseamnă că lucrurile trebuiesc discutate și investigate, pentru că situațiile la acest nivel blocate de atâta vreme nu pot decât să implice politicieni la cel mai înalt nivel”. Declarația aparține profesorului universitar din român, Dan Dungaciu, și a fost făcută la Puterea a Patra de la N4, în contextul licitațiilor spațiilor comerciale de la Aeroport, anulate de atâtea ori.
15:20
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova susține că decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional amendamentul PAS, prin care a fost prelungită durata de închiriere a spațiilor din Aeroport, „demonstrează ignorarea completă a legilor de către membrii echipei Maiei Sandu, lipsa de respect față de propriul stat și dorința de a obține venituri rapide pe seama statului înaintea alegerilor prezidențiale”.
15:00
Parlamentul Republicii Moldova va avea un nou secretar general. Este vorba de Igor Talmazan, fostul director al Serviciului Vamal. Candidatura acestuia a fost supusă examinării în cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului care a avut loc astăzi, 20 iunie.
14:40
Ce se va întâmpla în Republica Moldova în viitorul apropiat, care va fi rezultatul alegerilor prezidențiale de anul acesta și, în perspectivă, cum va arăta anul electoral 2025, sunt câteva dintre subiectele aboradate de analistul, sociologul și profesorul Dan Dungaciu, invitatul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
14:30
Fostul premier, Ion Chicu, susține că Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) a primit Ordin de la ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, „ca în câteva zile să elibereze oficiul în care-și desfășoară activitatea și să se mute într-o încăpere, care totalmente nu corespunde necesităților instituției”. „După ce au lichidat universități și „comasat” discipline fundamentale - fizica, biologia și chimia, după ce au politizat fără precedent instituțiile de învățământ, după ce au vrut să lase fără încăperi Universitatea Ion Creangă și Academia de Științe a Moldovei, cretinii ăștea conduși de Maia Sandu au decis să alunge din încăperi și această Agenție”, a scris Chicu, pe pagina sa de Facebook.
14:10
Ambasadorii celor 27 ţări membre ale UE au aprobat joi un nou pachet „substanţial” de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a anunţat preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene. Acesta este al 14-lea pachet de sancţiuni adoptat de UE împotriva Rusiei de la începutul invaziei în Ucraina, scrie digi24.ro.
14:00
Ionel Istrati a publicat o poezie scrisă de el, dedicată prietenului său, regizorul Arcadie Spoială, care în urmă cu 10 zile a decedat, fiind strivit de o creangă, în stânga Nistrului.
13:40
Curtea Constituțională a declarat neconstituțional amendamentul deputatului PAS Radu Marian, cu privire la majorarea termenului chiriei spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, votat în Parlament în luna mai 2024. Astfel, CC a admis sesizarea deputaților BCS și a decis că articolul 13 alineatele (41) şi (42) și pct. 261 din Anexa la Legea nr. 121 din 4 mai 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice.
13:20
Stațiunea Ohrid, situată în sud-vestul Macedoniei, pe malul lacului cu același nume, se remarcă prin accesibilitate și frumusețe naturală, devenind o alternativă atractivă la insulele grecești. Cu prețuri de două ori mai mici și drumuri ușor de parcurs, Ohrid devine rapid o destinație preferată. Mulți străini își cumpără deja case aici, atrași de oportunitățile imobiliare și de peisajele spectaculoase, scrie Playtech.ro.
13:10
Încă un joc criminal face victime pe rețelele de socializare. Un adolescent în vârstă de 12 ani a murit sufocat, după ce a răspuns unei provocări. Băiatul s-ar fi legat cu o curea de pat și a murit sufocat, scrie evz.ro.
13:10
Flux majorat de pasageri și orar încărcat al zborurilor pe Aeroportul Internaţional Chişinău. În acest context, reprezentanții aerogării îndeamnă pasagerii să vină cu cel puţin trei ore mai devreme până la zborul planificat, pentru a evita întârzierile.
12:50
Fostul șef de stat, Igor Dodon, și președinta de onoare a PSRM, membră a grupului parlamentar de prietenie între Republica Moldova și Republica Slovacă, Zinaida Greceanîi, întreprind o vizită de lucru la Bratislava, în perioada 20-21 iunie.
12:40
Coreea de Nord și Rusia au convenit să își ofere reciproc asistență militară, în cazul în care oricare dintre țări se confruntă cu o agresiune armată, potrivit textului integral al unui pact bilateral publicat joi de Phenian, după vizita președintelui rus Vladimir Putin. Este neclar deocamdată dacă acordul obligă Rusia la o invenție automată pentru susținerea Nordului în situații de război, spun analiștii citați de Reuters și Associated Press, potrivit hotnews.ro.
12:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri la carburanți pentru mâine, 21 iunie. Astfel, benzina va fi mai scumpă 10 bani, iar prețul motorinei va crește cu 17 bani.
12:30
Un bărbat de 75 de ani a decedat în această dimineață, la Orhei, în timp ce se afla la o stație de așteptare a transportului public. Potrivit oamenilor legii cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită de specialiști.
12:30
Prezentatorul Anatol Melnic se mută cu familia la casă nouă. Artistul a făcut anunțul în cadrul unui podcast cu Titania: „Fetele voiau să ne mutăm și eu am cedat până la urmă. Eu care care două luni în urmă îi spuneam categoric Taniei: „Nu, tu înțelegi că nu ne mutăm? Ne ajunge ce avem, trebuie să păstrăm cumva”. A pus-o pe Camelia, ambele, nu că așa, dar în mașină, afară, în lift. Intri în lift, liniște și deodată Camelia: „Ce se aude cu casa ceea, tata?” Și încetișor, amândouă, în echipă, obțin”.
12:10
Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, susține că Curtea Europeană a Drepturilor Omului cere răspunsuri de la autoritățile din Moldova pe cazul răpirii judecătorului ucrainean, Nicolae Ceauș. „Maia Sandu și guvernarea au de explicat cum a fost posibilă răpirea unui om de pe teritoriul țării noastre și transferarea lui în Ucraina, totul sub nasul poliției de frontieră și al SIS”, a scris Nagacevschi.
12:00
Mai mulți membri ai familiei regale britanice s-au reunit, miercuri, pe hipodromul Ascot din Berkshire pentru a participa la cea mai prestigioasă cursă de cai a anului. Kate Middleton nu a fost însă prezentă la eveniment, scrie protv.ro.
11:40
Un bărbat de 49 de ani a decedat în această dimineață, la Orhei, în timp ce se afla la o stație de așteptare a transportului public. Potrivit oamenilor legii cauza exactă a decesului urmează a fi stabilită de specialiști.
11:30
Autoritățile de la Tiraspol au interzis scăldatul în râul Nistru, după avaria de la sistemul de canalizare din orașul Tigina, care a provocat scurgeri de deșeuri în apă, scrie presa locală.
11:20
Martorul de ulei aprins în bord anunță o posibilă problemă la sistemul de ungere al motorului. Promotor.ro îți spune dacă poți conduce, în continuare, dacă s-a aprins acest martor sau ești obligat să oprești.
11:10
Martorul de ulei aprins în bord anunță o posibilă problemă la sistemul de ungere al motorului. Promotor.ro îți spune dacă poți conduce, în continuare, dacă s-a aprins acest martor sau ești obligat să oprești.
10:40
Comisia Europeană a propus miercuri, 19 iunie, un buget anual de 199,7 miliarde euro pentru Uniunea Europeană în 2025. Pachetul va fi completat cu aproximativ 72 de miliarde euro pentru plăți în cadrul instrumentului NextGenerationEU, scrie adevarul.ro.
10:40
Bărbatul care în vara anului trecut, după o ceartă, a împușcat în cap o persoană în orașul Călărași a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
10:20
O avarie la sistemul de canalizare din orașul Tighina a provocat un pericol ecologic pe Nistru, după ce deșeurile ar fi ajuns în râu. Ministerul Mediului menționează că a solicitat, de urgență, să fie prelevate și examinate probele din mai multe zone ale fluviului și îndeamnă cetățenii să evite scăldatul în regiune.
10:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, pentru ziua de astăzi, Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul țării. Avertizarea este valabilă începând de la ora 8:00 până la 20:00.
09:50
Marta Codrean, care se declară drept erotic coach, face dezvăluiri despre importanța sexului în viață, a discuțiilor deschise în cuplu, masturbare, orgasm, infidelitate și cum lipești un bărbat de tine. „Mă numeau nimfomancă, nesătulă, nef**tă, dar am depășit aceste supărări. Eu vreau să ajut femeile să se regăsească, să se iubească, să-și trezească energia sexuală”, declară Marta la interviul „Fără protocol” pentru Dorin Galben, la care a venit îmbrăcată sexy și cu un mic vibrator atârnat la gât.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.