Israel-Hamas: Ajutoarele din portul temporar american aşteaptă să fie distribuite în Fâşia Gaza

Punctul, 22 mai 2024 08:50

Ajutorul umanitar sosit în portul temporar construit de Statele Unite în largul coastelor Fâşiei Gaza nu a fost încă distribuit populaţiei, ameninţată cu foametea în teritoriul devastat de războiul dintre Israel şi Hamas, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, notează AFP. Încărcat în Cipru, acest ajutor urma să fie distribuit „rapid”, au promis săptămâna … Articolul Israel-Hamas: Ajutoarele din portul temporar american aşteaptă să fie distribuite în Fâşia Gaza apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 12 ore
13:50
Amendamentul lui Radu Marian cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău a fost declarat neconstituțional. Hotărârea Curții Constituționale a fost pronunțată astăzi, 20 iunie 2024, în urma unei ședințe publice, transmite telegraph.md Astfel, extinderea termenului de transmitere în locațiune a spațiilor de la Aeroportul Internațional Chișinău, de la 3 la 5 ani, bazată pe modificările legislative … Articolul ULTIMA ORĂ // Amendamentul lui Radu Marian cu privire la Aeroportul Internațional Chișinău a fost declarat neconstituțional apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul țării. În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate în ultimile două luni, ofițerii de investigație … Articolul VIDEO // Droguri în valoare de un milion jumătate de lei au fost ridicate de polițiști apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
În perioada 18-20 iunie curent, viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles. Programul vizitei a inclus întrevederi cu doamna Dorota Dlouchy-Suliga, reprezentanta specială a UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și cu doamna Mara Steinberga, consiliera pentru politică externă în cabinetul Președintelui Comisiei Europene, se comunică pe … Articolul FOTO // Vizită de lucru a Viceprim-ministrului Oleg Serebrian la Bruxelles apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Ministerul Finanțelor a anunțat modificări semnificative la partea de venituri și cheltuieli ale bugetului de stat pentru 2025, care vor duce la majorarea deficitului bugetar cu 1,1 miliarde de lei. Astfel, deficitul total va ajunge la 16,7 miliarde de lei, echivalentul a 5,06% din PIB, transmite bani.md Din totalul deficitului, 14 096,4 milioane de lei … Articolul Îngrijorător! Prăpastia bugetară se adâncește – Finanțele majorează cheltuielile apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ambasadorii celor 27 ţări membre ale UE au aprobat joi un nou pachet „substanţial” de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina, a anunţat preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene, relatează AFP şi Reuters. Pachetul „prevede noi măsuri ţintite şi întăreşte impactul sancţiunilor existente, strângând plasa”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei. Acest … Articolul Ambasadorii celor 27 state UE au aprobat un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Copiii care asistă la violență în familie față de mamele lor sunt nu doar martori, sunt și victime directe sau indirecte. Violența împotriva copiilor și violența împotriva femeilor sunt interconectate. Până în prezent, coordonarea eforturilor de combatere a acestor forme de violență rămâne fragmentată și insuficientă. Constatările au fost prezentate în cadrul unui forum organizat … Articolul Copiii care asistă la violență în familie sunt nu doar martori, sunt și victime apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
O pană generală de electricitate de cel puţin o oră a avut loc ”la nivel naţional” în Ecuador din cauza unor defecţiuni ale reţelei, a anunţat ministrul Energiei Roberto Luque, relatează AFP.  ”Există o defecţiune în reţea care a cauzat deconectări în cascadă. Aşadar nu este electricitate în întreaga ţară”, a anunţat miercuri seara pe … Articolul Pană generală de electricitate ”la scară naţională” în Ecuador apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
O centrală electrică ucraineană a fost avariată într-un atac rus masiv, în noaptea de miercuri spre joi, ultimul dintr-o serie vizând instalaţii energetice ucrainene, anunţă operatorul privat ucrainean DTEK, relatează AFP.  Potrivit societăţii, acesta este cel de-al şaptelea atac ”masiv” vizând centrale electrice ucrainene în ultimrle trei luni. Operatorul naţional Ukrernergo a anunţat joi dimineaţa, la … Articolul O centrală electrică distrusă într-un atac rus ”masiv”. Atacuri ruse cu nouă rachete şi 27 de drone în cinci regiuni ucrainene apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și  comercializarea drogurilor pe teritoriul orașului Florești a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI în comun cu ofițerii de urmărire penală din Strășeni, sub conducerea Procuraturii Strășeni. Potrivit oamenilor legii, timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a liderului grupării,  un bărbat de 47 ani, … Articolul VIDEO // Activitatea infracțională a unei grupări specializate în cultivarea și comercializarea drogurilor a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Toate rezidurile din rețeaua de canalizare a orașului Bender s-a revărsat miercuri, 19 iunie, în râul Nistru, după ce aceasta s-a spart. În acest sens, ministrul Mediului Sergiu Lazarencu a venit cu o reacție, transmite realitatea.md „Ministerul Mediului a solicitat de urgență laboratorului Agenției de Mediu să preleveze și examineze probe din mai multe zone … Articolul Pericol ecologic! Rețeaua de canalizare a orașului Bender s-a scurs în râul Nistru. Reacția ministrului Mediului apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Procuratura raionului Călărași anunță că la 18 iunie 2024, de către Judecătoria Strășeni, sediul Călăraşi, a fost pronunțată o sentință de condamnare a unui bărbat în vîrstă de 61 de ani, pentru comiterea infracțiunii de omor premeditat al unei persoane, cu folosirea unor mijloace periculoase pentru viața și sănătatea mai multor persoane (art. 145 alin. (2) lit. … Articolul Bărbatul care în vara anului trecut, după o ceartă, a împușcat în cap o persoană în orașul Călărași – condamnat la 20 de ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 24 ore
09:40
Populația Republicii Moldova îmbătrânește cu un ritm alarmant, conform datelor recente care arată o creștere accelerată a vârstei medii în țară. În acest an, vârsta medie a populației a atins 41,5 ani, în creștere cu 0,6 ani față de anul precedent, când era de 40,5 ani, constată într-o analiză pe blogul său economistul Veceslav Ioniță, … Articolul Moldova îmbătrânește! Cifrele arată realitatea sumbră din țară apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Suprafața agricolă ecologică din UE continuă să crească, ajungând în 2022 la 16,9 milioane de hectare, față de 15,9 milioane ha în 2021 și 14,7 milioane ha în 2020, arată date publicate recent de Eurostat. În timp ce curentul agriculturii eco ademeneşte tot mai mulţi europeni, în România ponderea terenurilor agricole ecologice este de doar … Articolul Fermierii moldoveni, reticenți față de agricultura ecologică apare prima dată în Punctul pe i.
09:40
Emiratele Arabe Unite se pregătesc să devină principalul magnet de bogăţie din lume pentru al treilea an consecutiv, potrivit unei cercetări realizate de Henley Private Wealth Migration Report, transmite CNBC.  Micuţa naţiune din Golf sr urma să înregistreze un flux net fără precedent de 6.700 de milionari din întreaga lume până la sfârşitul anului 2024, … Articolul Emiratele Arabe Unite urmează să fie ”magnetul bogăţiei” numărul 1 din lume, arată un nou raport apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Oficialii oraşului Bruxelles consideră că este „imposibil” să găzduiască meciul de fotbal dintre Belgia şi Israel, programat pe 6 septembrie în Liga Naţiunilor, o întâlnire cu grad ridicat de risc, din cauza tensiunilor legate de războiul din Gaza, relatează AFP.  Potrivit unui comunicat al primăriei din Bruxelles, „organizarea unui astfel de meci (Belgia-Israel, în Liga … Articolul Oraşul Bruxelles refuză să găzduiască meciul Belgia – Israel, din septembrie, din Liga Naţiunilor, din motive de securitate apare prima dată în Punctul pe i.
09:30
Prețurile pe piața imobiliară din Chișinău au atins niveluri record, iar specialiștii prevăd că această tendință de creștere va continua. În centrul Capitalei, prețurile apartamentelor au ajuns să depășească costul unor locuințe situate pe malul mării în Italia, transmite bani.md Potrivit anunțurilor de mică publicitate, un apartament cu patru camere situat pe strada Tricolorului din … Articolul Prețurile la imobile au sărit în aer! Un apartament în Chișinău costă mai scump decât unul pe malul mării în Italia apare prima dată în Punctul pe i.
09:20
La această oră se atestă flux majorat în PTF Leușeni-Albița. Din cauza unor defecțiunile tehnice la baza de date a autorităților române, a fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin Albița, anunță funcționarii vamali. Până la redresarea situației, responsabilii din acest domeniu îndeamnă călătorii să prezinte înțelegere și răbdare. Totodată, se menționează că, … Articolul A fost întreruptă activitatea de control la trecerea frontierei prin Albița apare prima dată în Punctul pe i.
Ieri
14:30
Un atac rus nocturn cu drone a avariat instalaţii electrice în centrul şi vestul Ucrainei, antrenând noi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, anunţă miercuri Ministerul ucrainean al Energiei, relatează AFP. Aceste atacuri vizând infrastructuri ucrainene intervin după ce autorităţile au anunţat restricţii mai frecvente în vederea unei uşurări a unei reţele puternic micşorată de … Articolul Instalaţii energetice avariate de bombardamente ruse în centrul şi vestul Ucrainei. Curentul, oprit pentru prima oară 24 de ore apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Un adolescent de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii soldat cu decesul persoanei. Astăzi, polițiștii sectorului Rîșcani al capitalei, au fost sesizați despre decesul unei persoane ca urmare a unui conflict într-un apartament de pe str. Albișoara din capitală. La … Articolul Omor într-un apartament din capitală apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Moldovenii vor ca țara lor să fie în Uniunea Europeană și acest lucru trebuie reconfirmat și scris în Constituție ca, oricine ar fi la guvernare, vocea poporului pentru această direcție de dezvoltare să fie obligatorie pentru clasa politică. Acesta este unul dintre motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum, se arată într-un … Articolul Guvernarea prezintă motivele pentru care referendumul pentru integrarea europeană trebuie organizat acum apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Un bărbat, învinuit de săvârșirea a două episoade de trafic de influență într-un dosar pornit de Centrul Național Anticorupție, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Decizia a fost pronunțată recent de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, comunică oamenii legii. Potrivit materialelor, în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, inculpatul a pretins și primit de la … Articolul Sentință de judecată într-un dosar de trafic de influență, pornit de CNA. Instanța a condamnat inclulpatul la 3 ani de pușcărie apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Senatul Italiei a aprobat marţi cu 109 voturi ”pentru” şi 77 ”împotrivă” o reformă constituţională controversată promovată de guvernul condus de Giorgia Meloni, transmite dpa. Principala prevedere nouă este că prim-ministrul va fi ales direct pentru un mandat de cinci ani, iar coaliţia care susţine candidatul câştigător va primi cel puţin 55% din locuri în … Articolul Senatul Italiei aprobă o reformă constituţională controversată promovată de guvernul Meloni apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Recolta de cireșe de pe zeci de hectare de livezi a fost compromisă de ploile abundente și grindina căzută în ultima perioadă. În unele raioane, livezile de cireși au fost afectate în proporție de 80%, iar agricultorii nu mai pot vinde fructele, cu atât mai mult nu le pot exporta. Nici procesatorii nu se grăbesc … Articolul Roada de cireșe este compromisă de ploile abundente și de grindină apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, a avertizat asupra unei posibile destabilizări în regiunea Transnistria, subliniind importanța achiziționării de energie electrică din această zonă separatistă pentru menținerea stabilității sociale și economice. citat de bani.md Într-o declarație la emisiunea Vocea Basarabiei, Parlicov a confirmat că Chișinăul cumpără aproximativ 70% din energia electrică necesară din Transnistria. … Articolul Destabilizare în Transnistria! Chișinăul cumpără curentul pentru a menține stabilitatea regională apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Peste 550 de persoane au murit în timpul pelerinajului de la Mecca, desfășurat anul acesta într-o căldură infernală. Dintre morți, cel puțin 320 sunt din Egipt, iar oficialii saudiți au raportat că au tratat peste 2.000 de persoane pentru stres termic, relatează The Guardian. citat de ziua.md Cel puțin 323 dintre cei care au murit … Articolul Peste 550 de musulmani au murit în timpul pelerinajului la Mecca, unde temperatura a depășit 50°C apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Districtul şcolar din Los Angeles a votat în favoarea interzicerii totale a utilizării smartphone-urilor în şcolile publice din oraş. Această decizie a fost anunţată într-un moment în care guvernatorul Californiei, cel mai populat stat din Statele Unite, doreşte să interzică utilizarea acestor dispozitive în şcoli pentru a limita impactul lor asupra sănătăţii mintale a elevilor, … Articolul SUA: Utilizarea smartphone-urilor va fi interzisă în şcolile din Los Angeles apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare. Primul caz a fost înregistrat în amiaza zilei de 18 iunie în localitatea Miclești, raionul Criuleni. Aici, într-o casă de locuit cu două nivele a izbucnit un incendiu, în urma căruia au ars mai multe bunuri materiale din interiorul unei odăi. Incendiul a fost stins … Articolul Două persoane și-au pierdut viața în urma nerespectării regulilor antiincendiare apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Procuratura raionului Fălești a obținut o sentință de condamnare pe o cauză penală pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii deprezentarea cu bună-știință a declarațiilor mincinoase (art. 312 din Codul penal). Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 18 iunie 2024, o femeie în vârstă de 48 de ani, a fost recunoscută vinovată … Articolul Femeie din Fălești condamnată penal pentru prezentarea cu bună-știință a declarațiilor mincinoase apare prima dată în Punctul pe i.
11:00
Incendiul de vegetaţie care arde încă de la finalul săptămânii trecute la nord-vest de Los Angeles a forţat evacuarea a peste 1.200 de persoane dintr-o zonă populară de recreere în aer liber şi a ars peste 12.000 de acri, au anunţat autorităţile, transmite Reuters. citat de news.ro Aproximativ 400 de pompieri înarmaţi cu 70 de camioane … Articolul Incendiul de vegetaţie din California izolat doar în proporţie de 2% / 12.000 de acri afectaţi / Evacuările au continuat apare prima dată în Punctul pe i.
08:40
Pe data de 17 iunie 2024, în punctul de trecere al frontierei Tudora pe sensul de ieșire din R. Moldova s-a prezentat un cetățean al Turciei în calitate de pieton. Conform analizei de risc, străinul a fost supus unui control minuțios. Ca urmare, în bagajul de mână a fost depistat un permis de conducere turcesc … Articolul Un cetățean al Turciei, depistat cu un document falsificat apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
La Chișinău va avea loc prima conferință internațională economică cu tema: „Reconstrucția  Ucrainei. Rolul Republicii Moldova”. În cadrul evenimentului, care va avea loc pe 21 iunie, vor fi puse în discuție oportunitățile de investiții în Moldova și procesul de reconstrucție a Ucrainei. De asemenea, se va discuta despre rolul relațiilor bilaterale între Moldova și Ucraina, … Articolul Conferință internațională despre rolul Moldovei în reconstrucția Ucrainei apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Un atac cu drone ruseşti asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei, care se învecinează cu Polonia, membră a NATO, a rănit un om şi a avariat o clădire rezidenţială cu mai multe etaje, a declarat miercuri primarul oraşului, transmite Reuters.  Atacul cu dronă din satul Malekhiv din districtul oraşului Liov a avariat, de asemenea, zeci … Articolul Atac cu drone ruseşti în regiunea Liov, aproape de Polonia – O persoană a fost rănită apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Un număr record de milionari ar urma să părăsească Regatul Unit în acest an, potrivit unor noi cercetări, alegerile generale din acest an fiind aşteptate să amplifice şi mai mult acest exod, transmite CNBC. citat de news.ro Raportul Henley Private Wealth Migration indică faptul că Marea Britanie va înregistra o pierdere netă de 9.500 de persoane … Articolul Milionarii abandonează Marea Britanie în masă, iar alegerile viitoare amplifică acest fenomen, arată o nouă cercetare apare prima dată în Punctul pe i.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:50
În perioada 13-16 iunie 2024, Budapesta a găzduit 29th Hungarian Kickboxing Open World Cup, un eveniment sportiv de amploare care a atras 3 324 de concurenți din 381 de cluburi din 50 de țări. Totodată, în aceeași perioadă, a avut loc și Hungarian Open Cup, la care au participat 646 de concurenți de la 129 … Articolul FOTO // Performanța frumoasă a Sportivului Chevin Toderaș la 29th Hungarian Kickboxing Open World Cup 2024 apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
Zilele trecute pe traseul M2 (Chișinău-Ialoveni) mai mulți conducători auto au fost fixați cu aparatul de măsurat viteza TruCAM încălcând regimul de viteză, comunică oamenii legii. Un șofer la volanul unui BMW a fost fixat cu viteza de 178 km/h.  Acesta are 29 de ani și este originar din municipiul Chișinău. Un tânăr  de 21 de ani, … Articolul Mai mulți șoferi au fost depistați de polițiști, depășind limita de viteză admisă pe sectorul de drum apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
La mai puțin de o lună după ce a devenit campioană mondială la juniori, halterofila Nicoleta Cojocaru a triumfat și la Europenele rezervate sportivilor de până la 15 ani. Și Gabriela Danilov a obținut trei medalii, una de aur și două de argint. Comitetul Național Olimpic și Sportiv precizează că Nicoleta Cojocaru a fost cea … Articolul Nicoleta Cojocaru și Gabriela Danilov – campioane europene U15 apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Rusia a fost condamnată marţi de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că a refuzat, inclusiv ONG-ului Memorial, laureat al Premiului Nobel pentru pace în 2022, accesul la arhivele asupra represiunii sovietice, informează AFP. „Căutarea adevărului istoric face parte integrantă din dreptul la libertatea de expresie”, a subliniat într-un comunicat CEDO, cu sediul la … Articolul Rusia, condamnată la CEDO pentru că a refuzat accesul la arhive asupra represiunii sovietice apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Philippe Diallo, a declarat, marţi, că le garantează „jucătorilor libertatea de expresie” în legătură cu alegerile legislative anticipate din Franţa (30 iunie-7 iulie), pledând în acelaşi timp pentru „neutralitatea” instanţei sale, relatează AFP. „Întotdeauna am spus că voi garanta libertatea de expresie a jucătorilor”, a explicat responsabilul fotbalului francez … Articolul Fotbal – EURO 2024: Preşedintele Federaţiei franceze garantează jucătorilor ‘libertatea de expresie’ la alegerile legislative apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Astăzi, în jurul orei 10:15, Poliția a fost sesizată despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, în satul Frumușica din municipiul Chișinău. La fața locului, polițiștii au stabilit că, un bărbat de 33 de ani, conducând o Dacia Logan, în afara trecerii pietonale, a tamponat o femeie de 66 de ani, care, preliminar … Articolul Accident rutier grav în satul Frumușica, soldat cu decesul unei persoane apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Procuratura raionului Strășeni anunță că, la 17 iunie 2024, a fost pronunțată sentința de condamnare, emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central, pe o cauză penală de învinuire a unui bărbat, în vârstă de 51 de ani, în comiterea infracțiunii de violenţă în familie, soldată cu decesul victimei (art. 201/1 alin. (4) Cod penal).  Instanța i-a stabilit pedeapsa sub … Articolul Condamnat la 14 ani de închisoare pentru violență domestică manifestată față de propriul frate, care a dus la deces apare prima dată în Punctul pe i.
14:40
Ședința de astăzi de la Curtea Supremă de Justiție, la care urma să se decidă cu privire la admisibilitatea recursului în dosarul de condamnare a politicianului fugar Ilan Șor, a fost contramandată, pe motivul demisiei lui Boris Talpă, unul dintre magistrații din completul de judecată,  se comunică pe pagina CSJ. De menționat că, examinarea recursului … Articolul Ședința la care urma să fie examinat recursul avocaților lui Șor, contramandată apare prima dată în Punctul pe i.
14:00
Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că membrii cabinetului Recean sunt integri și capabili să justifice toate veniturile lor, în cadrul unei discuții despre procesul de Pre-Vetting, transmite bani.md „Această echipă guvernamentală își face munca reeșind din prioritățile pe care le are. Sunt convins că niciun ministru nu are probleme cu integritatea … Articolul Pre-Vetting-ul miniștrilor! Vodă: Nu e rușine să fii bogat în această țară, dacă ai câștigat cinstit banii apare prima dată în Punctul pe i.
13:50
Astăzi, 18 iunie, a fost semnat Memorandumului de Înțelegere între Primăria Municipiul Chișinău și Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) ce are ca scop îmbunătățirea sprijinului și integrării refugiaților, solicitanților de azil și apatrizilor în comunitatea locală, transmite primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. „Am semnat memorandumul împreună cu reprezentantul Înaltului Comisariat al … Articolul FOTO // A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între Primăria Municipiul Chișinău și Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) apare prima dată în Punctul pe i.
13:40
Un nou afișaj informativ a fost amplasat în fața Liceului „Gheorghe Asachi”, la intersecția străzilor 31 august 1989 și Alexandr Pușkin din capitală. Acesta are panou solar și iluminare autonomă, iar prin scanarea codului QR persoana este redirecționată către harta digitală www.travelant.org ce indică toate atracțiile Chișinăului din zonă. Pe această platformă interactivă persoanele pot … Articolul Afișaj informativ digital în fața Liceului „Gheorghe Asachi” din capitală apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Turismul medical are un potențial enorm în Republica Moldova, este o piață în continuă dezvoltare, iar miza autorităților este să promoveze acest domeniu. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, și a fost făcută în cadrul dezbaterii publice„Parteneriatul moldo-român în domeniul turismului, strategii comune de dezvoltare”, organizată de Agenția de presă IPN. Potrivit … Articolul Andrei Chistol: În Republica Moldova turismul medical are un potențial extrem de mare apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
China a transmis marţi NATO să „înceteze să mai transfere vina” în legătură cu războiul din Ucraina, după ce şeful alianţei militare occidentale a acuzat Beijingul că a agravat conflictul prin susţinerea Rusiei, relatează AFP.  Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut luni ca Beijingul să fie tras la răspundere pentru ceea ce oficialii … Articolul China cere NATO să înceteze să mai dea vina pe alţii în legătură cu războiul din Ucraina apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Fostul premier, Vlad Filat, este sceptic că actuala guvernare va fi capabilă să valorifice oportunitățile care se deschid, odată cu începerea negocierilor de aderare la UE. Potrivit lui, puterea de la Chișinău nu este pregătită, din punct de vedere tehnic, să facă față acestui proces complicat, din cauză că astăzi nu are cine purta aceste … Articolul Vlad Filat: Deschiderea negocierilor cu UE reprezintă o oportunitate, dar e puțin probabil ca actuala guvernare să o poată valorifica apare prima dată în Punctul pe i.
13:10
Europa este casa noastră comună, pentru că valorile, istoria și cultura leagă viitorul Moldovei de Uniunea Europeană. O spune președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, aflat într-o două vizită de două zile la Chișinău. Oficialul a declarat că Italia sprijină cu convingere parcursul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Astăzi la Președinte a fost … Articolul Sergio Mattarella: Italia sprijină parcursul de aderare a Moldovei la UE apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
„Kremlinul finanțează acțiuni de destabilizare, ca să intervină în alegeri”. Este declarația președintei țării, Maia Sandu, care spune că în ciuda acestui fapt, autoritățile fac tot posibilul pentru a consolida instituțiile și procesele democratice. citat de realitatea.md „Din păcate, Kremlinul nu respectă alegerea cetățenilor moldoveni, Kremlinul își dorește ca Republica Moldova să rămână într-o zonă … Articolul VIDEO // Maia Sandu: Kremlinul finanțează acțiuni de destabilizare, ca să intervină în alegeri apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Piața serviciilor poștale din Republica Moldova a înregistrat o creștere remarcabilă în 2023, cu o valoare totală a veniturilor crescând cu 14,7% față de anul 2022, ajungând la circa 485 milioane de lei, conform datelor publicate de ANRCETI. Traficul poștal total a crescut cu 2,6%, atingând 45,4 milioane de trimiteri poștale, transmite bani.md Raportul arată … Articolul ”Revoluție” la Poștă, după mai multe decenii! Străinii au investit bani grei apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.