Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc azi pe Sfântul Nicolae de Vară

TV Nord, 22 mai 2024 08:40

Creştinii ortodocşi pe stil vechi îl cinstesc astăzi, 22 mai, pe Sfântul Nicolae. Sf. Nicolae este sărbătorit de două ori pe an: la 19 decembrie (în ziua cînd a murit sfîntul) – zi numită în popor Sf. Nicolae de Iarnă și la 22 mai, sărbătoare căreia în popor i se mai zice ‒ Sf. Nicolae […] Acest articol Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc azi pe Sfântul Nicolae de Vară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TV Nord

Acum 8 ore
18:00
10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Actele ar fi fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții aveau domiciliile în toată țara. Mai mult, spun anchetatorii, instituția școlară înscrisă pe diplome nici măcar […] Acest articol Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună, drept grăind, într-un univers al credinței, al dragostei, al rugăciunii.” Construcția bisericii a început în anul 1913 la inițiativa familiei boierului Bogdan și a fost finalizată în 1930 Serghei Graur, Protoiereul Bisericii „Sfânta Treime”: „A avut […] Acest articol /VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
16:00
Ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul țării. În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate în ultimile două luni, ofițerii de investigație […] Acest articol Traficanți de droguri din capitală, reținuți de ofițerii INI a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Președintele României, Klaus Iohannis, renunță la cursa pentru șefia NATO. În ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) de azi, el a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, scrie digi24.ro. Președintele Klaus Iohannis a anunțat cu o […] Acest articol Președintele României, Iohannis, se retrage din cursa pentru șefia NATO a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Situație critică la întreprinderea municipală „Direcția Construcții și Reparații Drumuri” din Bălți. Potrivit directorului interimar, Cristina Sochircă, primăria datorează întreprinderii peste  5 milioane de lei. Din cauza acestor datorii angajații nu își primesc la timp salariile și sunt nevoiți să supraviețuiască dintr-un credit în altul.  „Salariile nu sunt achitate la timp, mereu sunt rețineri, datorită […] Acest articol /VIDEO/ Angajații DRCD Bălți rămân fără bani. Primăria le datorează peste 5 milioane de lei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
09:00
Rusia îşi intensifică ofensiva pe mai multe sectoare ale frontului din estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene încearcă să-şi menţină poziţiile şi caută să provoace inamicului rus cât mai multe pierderi, aşteptând creşterea ajutorului militar occidental şi sosirea unor noi soldaţi, în timp ce o campanie de mobilizare se desfăşoară în Ucraina, transmite Digi24.ro.  […] Acest articol Lupte crâncene pe frontul de est în Ucraina. Trupele ruse folosesc tactica pământului pârjolit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Cod Galben de vânt puternic, valabil de la ora 08:00 până la ora 20:00 a zilei de astăzi, 20 iunie, a fost emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Temperaturile maxime ale zilei de astăzi vor oscila între +29 și +33°C în cea mai mare parte a teritoriului, cu excepția nordului unde vă fi mai confortabil […] Acest articol /METEO/ Cod galben de vânt. Cum va fi ziua de astăzi, 20 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
17:00
Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am făcut o grămadă de cunoștințe și noi prieteni. Educatorii sunt mereu comunicabili și mereu ne ajută când avem nevoie și mâncarea este destul de bună. Ieri am jucat volei, am luat locul doi, mi-a plăcut […] Acest articol /VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat beat la volanul automobilului. În urma cercetărilor preliminare desfășurate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 42 de ani din raionul Briceni, conducând un autovehicul de marcă Opel Astra fără a […] Acest articol /FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Un bărbat acuzat de două acte de trafic de influență a fost condamnat la trei ani de închisoare. Inculpatul ar fi solicitat și primit sume de bani, pretinzând că poate influența funcționari publici pentru a facilita redobândirea cetățeniei române pentru soția și copiii unui denunțător. De asemenea, el a cerut bani pentru a interveni în […] Acest articol Mită de 37.000 de euro. Un bărbat a pretins că poate influența funcționari de la Ambasada română și judecători a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
O șefă din cadrul Direcției Asistență Socială a primăriei municipiului Bălți a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții la mai multe adrese, inclusiv la locul de muncă. Potrivit oamenilor legii, cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte […] Acest articol /VIDEO/ Înșelau bătrânii și îi lăsau fără locuință. Rețineri la Direcția Asistență Socială a primăriei mun. Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
40 de tineri din raionul Florești sunt instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale. „Învățăm cum să construim un plan de afaceri și până când este foarte interesant. Mă gândeam cava la tehnologie să creez ceva, dar încă îmi fac planuri.” „Aici învățăm despre cum se face un plan. Eu vreau să devin un psihoterapeut, […] Acest articol /VIDEO/ Tinerii NEET din raionul Florești instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Tudor Istrati, primarul satului Răuțel din raionul Fălești, situat în imediata apropiere a municipiului Bălți, conduce localitatea din 2015. Anul trecut, acesta împreună cu soția sa au avut un venit de peste 468.000 de lei, obținuți din salarii, arendă, indemnizații și vânzarea unui automobil. Suma acumulată de familie în 2023 este cu aproximativ 150.000 de […] Acest articol DOC// Primari de milioane. Top 5 edili din raionul Fălești cu cel mai mare venit în 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
O femeie din Fălești a fost condamnată la 135 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, pentru prezentarea cu bună-știință a declarațiilor mincinoase. Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 18 iunie 2024, o femeie în vârstă de 48 de ani, a fost recunoscută vinovată de comiterea infracțiunii nominalizate, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de muncă […] Acest articol A mințit cu bună știință oamenii legii. Ce pedeapsă a primit o femeie din Fălești a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Zilele trecute pe traseul M2 (Chișinău-Ialoveni) mai mulți conducători auto au fost fixați cu aparatul de măsurat viteza TruCAM încălcând regimul de viteză. Un șofer la volanul unui BMW a fost fixat cu viteza de 178 km/h. Acesta are 29 de ani și este originar din municipiul Chișinău. Un tânăr de 21 de ani, originar […] Acest articol Câțiva vitezomani au rămas în acest weekend fără permisele de conducere a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Un cetățeal al Turciei a încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană cu un act de indentitate fals. Cazul a fost înregistrat pe 17 iunie curent, în punctul de trecere al frontierei Tudora. Conform analizei de risc, străinul a fost supus unui control minuțios. Ca urmare, în bagajul de mână a fost depistat un permis de conducere […] Acest articol Un cetățean al Turciei, depistat cu un document falsificat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Ucraina are speranţa unor decizii „pozitive” din partea Uniunii Europene după recentele alegeri europene, marcate de ascensiunea extremei drepte, a declarat marţi şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, notează AFP, citat de agerpres.ro.  „Sper încă o dată, având în vedere poziţia societăţii europene, că opţiunile şi deciziile majore ale Consiliului European, ale Comisiei şi ale […] Acest articol După europarlamentare, Ucraina așteaptă decizii povotive din partea UE a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Vreme caldă, dar înnorată, prognozează pentru asyăzi, 19 iunie, Serviciiul Hodrometeorologic de Stat. Ziua, temperaturile vor ajunge până la +30°C, iar noaptea maxima va fi de +22°C. În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +30°C, iar noaptea vor coborâ până la +24 de grade. În centru, mercurul în termometre va urga până […] Acest articol /METEO/ Vremea se menține călduroasă. Pe alocuri va fi înnorat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile prin care au trecut comunitățile evreiești au putut fi văzute de către vizitatori. Expoziția a fost vizitată și de către Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova. Stanislav Kázecký, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în RM: […] Acest articol /VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează presa din Țările de Jos, conform Reuters. Conform sursei citate, la opoziția față de Rutte a renunțat și Slovacia, singura care se mai opune fiind România. În cazul în care va reuși să obțină unanimitatea în […] Acest articol Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
Fiecare al 4-lea tânăr din Republica Moldova, cu vârsta între 15 și 36 de ani nu este angajat în câmpul muncii și nici nu învață, arată datele Biroului Național de Statistică. Potrivit „Anchetei Forței de Muncă” pentru trimestrul I al anului curent, cifra este ușor în scădere, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut […] Acest articol Unul din patru tineri din Republica Moldova nu muncește și nici nu studiază a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Simbolul unei vieți lungi și prospere, cocostârcul revine an de an în Moldova din țările calde. Anul acesta este efectuat recensământul cocostârcilor și în nordul republicii. Oamenii sunt încântați de prezența acestor pasări și consideră că dacă cocostârcii și-au făcut cuib în ograda lor, este un semn de noroc. „Chiar este o bucurie mare când […] Acest articol /VIDEO/ Cocostârcii își fac cuibul alături de gospodari. Anul acesta are loc recensământul cuiburilor de cocostârc a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Elevii din opt gimnazii din țară, dintre care șase din nordul țării, vor susține repetat un examen, după ce Ministerul Educației și Cercetării a identificat, că în timpul acestuia, copiilor le-au fost oferite răspunsurile la test. Fotografiile cu răspunsuri au fost postate într-un grup de pe o rețea de socializare.     DAN PERCIUN, ministrul Educației […] Acest articol /VIDEO/ Elevii din șase localități din nordul țării vor susține repetat un examen. Raionul Florești este în top a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
În ultimii ani, procesul de redobândire a cetățeniei române pentru moldoveni s-a complicat semnificativ, cu cereri care rămân nesoluționate chiar și după 5-6 ani de la depunere.  În anii următori, procesul ar putea să se complice și mai mult, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor la Legea cetățeniei române. Noua lege, care la 7 […] Acest articol Redobândirea cetățeniei române pentru moldoveni – soluții pentru urgentare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
O polițistă de la Edineț a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Inculpata a comis infracțiunile în perioada 2018-2021. În calitate de șef de post al unui sector de poliție, folosindu-se de puterea și poziția sa, a recrutat și exploatat prin muncă mai multe […] Acest articol Polițistă de la Edineț, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic de ființe umane și trafic de copii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
Un tânăr este căutat cu disperare de rude după ce a dispărut aseară. Potrivit informațiilor postate pe Facebook, acesta și-a sunat apropiații că pornește cu o mașină din satul Cubolta spre Sîngerei, dar așa și nu a ajuns. Autorul postării susține că tânărul are telefonul deconectat iar rețelele de socializare sunt blocate. „Băiatul nu are […] Acest articol /FOTO/ Un tânăr din nordul țării- dispărut. Are telefonul deconectat, iar rețelele de socializare blocate a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:10
Un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană a fost lansat în Republica Moldova, EU4Public Order. Proiectul este destinat consolidării capacității forțelor de ordine publică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova, astfel încât instituțiile să ofere servicii la cel mai înalt nivel de profesionalism, în conformitate cu practicile Uniunii Europene. Acesta va sprijini […] Acest articol Un nou proiect în valoare de 2.000.000 EUR, lansat de UE: Pentru sporirea siguranței cetățenilor  a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Activitatea barajului de la Costești-Stînca a fost temporar sistată. Poliția de Frontieră anunță că în intervalul de timp 9.00 – 13.00, se efectuiază lucrări tehnice. Călătorii care au planificat traversarea frontierei prin punctul de frontieră Costești, sunt îndemnați să aleagă din timp punctele de trecere Lipcani, Sculeni sau Leușeni. Fii mai aproape de echipa TVN.md. […] Acest articol Activitatea barajului Costești-Stînca, sistată temporar a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
O specie invazivă de țânțari originară din Asia de Sud-Est s-a răspândit rapid în unele zone din Europa, în mare parte prin intermediul transportului de mărfuri și bagaje. Spre deosebire de țânțarul tradițional, care este activ pe timpul nopții, țânțarul tigru înțeapă în timpul zilei și poate provoca inflamații intense și chiar pot transmite boli […] Acest articol Țânțarul tigru invadează țările europene. Ce boli poate transmite a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Vreme caldă, cu maxime de +31 de grade Celsius, prognozează pentru astăzi, 18 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat.   În zonele de nord, maximele zilei vor ajunge până la +28°C, iar noaptea se vor înregistra minime de +14 grade. În centru, termometrele vor indica până la +29°C, noaptea, valorile termice vor coborâ până la +15 grade. […] Acest articol /METEO/ Maxime de +31°C. Cum va fi ziua astăzi, 18 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17 iunie 2024
18:00
Deja al doilea an, CASMED oferă posibilitatea de a învăța o nouă profesie. Este vorba despre cursul acreditat „Îngrijitor la domiciliu”, care pregătește specialiști calificați pentru oferirea serviciilor sociale și medicale la domiciliu, în conformitate cu nevoile persoanelor în vârstă și cerințele pieței muncii. CRISTINA BORDIAN, absolventa cursului: „Am învățat foarte multe metode, cum oferim […] Acest articol /VIDEO/ Cursul de îngrijitor la domiciliu oferit de CASMED. Vezi cum poți obține o nouă meserie și unde poți să te angajezi după absolvirea cursului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:40
Mai au nevoie sau nu tinerii de nași la cununie? „Desigur. – De ce? – Să puie bani. Să ajute tinerii, și cum se zice că sunt părinții protectori.” Mulți spun că e o tradiție, care trebuie păstrată. „Numaidecât trebuie. Așa sunt obiceiurile la noi.” „Așa sunt tradițiile în Moldova, cred că trebuie. Trebuie, ca […] Acest articol /VOX POP/ E nevoie de nași la cununie sau nu? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Consiliul Uniunii Europene a decis luni extinderea până pe 23 iunie 2025 a sancţiunilor economice impuse Rusiei în iunie 2014 după anexarea ilegală a Crimeei şi a oraşului Sevastopol, transmite Agerpres. Interdicţiile cuprinse în aceste sancţiuni se referă la importul în UE de produse din Crimeea sau Sevastopol, investiţiile în infrastructuri şi investiţiile financiare, precum şi […] Acest articol UE a prelungit sancțiunile impuse Rusiei pentru anexarea Crimeei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Nicolae Melinte este noul șef al Direcției Educație Sîngerei. Pentru candidatura acestuia au votat astăzi 19 consilieri din cadrul Consiliului Raional Sîngerei.  Nicolae Melinte a activat 33 de ani în domeniul pedagogic, în calitate de profesor de geografie, a fost vicedirectorul Liceului Teoretic„Mihai Eminescu” din Sîngerei, iar din 2016 a ocupat funcție de director în […] Acest articol Direcția Educație Sîngerei are un nou șef a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Elevii LT „M. Eminescu” au jucat un spectacol inedit în scenă „Amicul meu, puteți veni mâine seară, 10 decembrie, pe la 7 seara, ziua nu sunt deloc acasă. Rîmâi cu distinsă stimă și considerație, Veronica Micle.”  CĂTĂLIN GUȚU, elev: „Consider că a fost ușor, deoarece am simțit mândria de a avea onoarea să-l reprezint pe […] Acest articol /VIDEO/ Elevii liceului „Mihai Eminescu” din Bălți au jucat un spectacol inedit, în memoria marelui poet a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
La ÎM „Direcția de troleibuze Bălți” a început înscrierea la școala de șoferi de troleibuze categoria „F”. Doritorii de a se înscrie la cursuri se pot adresa la ÎM „Direcția de troleibuze Bălți” pentru a depune o cerere însoțită de următorul pachet de documente: – Certificat de studii (copie color) – Buletin de identitate (copie […] Acest articol La ÎM „Direcția de troleibuze Bălți” a început înscrierea la școala de șoferi de troleibuze a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Un nou cod de instabilitate atmosferică a fost emis de către meteorologi. Acesta intră în vigoare astăzi în intervalul de timp 13:50-ora 21:00. În intervalul menționat pe arii extinse vor fi manifestări de averse puternice însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s. Fii mai aproape de echipa […] Acest articol După două zile de vreme caldă meteorologii anunță un nou cod de instabilitate atmosferică a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici din două ferme comerciale de capacitate mica din s. Gîrbova r. Ocnița și s. Vărăncău r. Soroca. Subdiviziunile teritoriale pentru siguranța alimentelor au demarat acțiunile stabilite pentru combaterea și eradicarea focarului. Au fost întrunite Comisiile pentru […] Acest articol Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:00
Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă la Jocurile Olimpice de Vară. Sportiva a intrat în posesia cotei de participare la Olimpiada de Vară, după ce a acces în semifinalele turneului preolimpic din Antalya, Turcia. După acest succes, ea se va alătura lui […] Acest articol Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:10
Olanda a învins Polonia cu scorul de 2-1, duminică, în primul meci din Grupa D de la Campionatul European de Fotbal din Germania. Campioana din 1988 a câştigat prin golul lui Wout Weghorst (83), după ce Polonia a deschis scorul prin Adam Buksa (16), iar Cody Gakpo (29) restabilise egalitatea. Deşi a dominat cea mai mare parte a timpului (posesie 64%), […] Acest articol EURO 2024. Olanda a învins Polonia cu 2-1 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Declaraţia finală de la summitul din Elveţia privind pacea în Ucraina a fost aprobată de 80 din cele 93 de state participante, potrivit unei liste publicate duminică de gazdele elveţiene. Între ţările care nu au susţinut declaraţia se numără şase state din grupul G20 al principalelor economii ale lumii – Brazilia, Mexic, Arabia Saudită, Africa […] Acest articol Summitul din Elveţia// 80 de țări au aprobat Declaraţia finală privind pacea în Ucraina a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Vreme stabilă și caldă cu maxime de +31 de grade Celsius prognozează pentru astăzi, 17 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Noaptea temperatura va varia între +12 și +18°C. Ziua, temperaturile maxime vor crește treptat de la +31°C. În timpul zilei, în nordul țării, termometrele vor indica maxime de +27°C. În centrul țării, temperatura mercurul în […] Acest articol /METEO/ Se încălzește afară. Meteorologii anunță maxime de +31°C a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14 iunie 2024
17:30
Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și problemele cu care se confruntă direcțiile consiliului raional discutăm astăzi la Factor Decizional cu Martirosian Vrej, vice-președintele raionului Florești. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:30
Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși, numai că încă nu se desprind. – Oamenii cumpără sau? – Încă nu chiar, pentru că abia, abia încep, prețul e cam mare și de atâta nu prea se cumpără. Piersicul bine merge când el […] Acest articol /VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Rusia a încercat vineri să minimizeze importanţa acordului de securitate semnat cu o zi în urmă de SUA şi Ucraina, declarând că acesta nu reprezintă decât o simplă „bucată de hârtie” fără nicio valoare reală care să îi constrângă din punct de vedere juridic.  „Adevărul este că (aceste acorduri) nu sunt decât nişte bucăţi de […] Acest articol O simplă „bucată de hârtie”. Rusia declară că acordul de securitate dintre SUA și Ucraina „nu înseamnă nimic” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:10
Trei persoane au ajuns la spital, după ce mașinile în care se aflau au fost implicate într-un accident rutier în raionul Ocnița. Accidentul s-a produs în jurul orei 11.00, între localitățile Paladea și Ruseni. Un bărbat de 55 de ani, conducând un VAZ, a ieșit pe contrasens într-o curbă și s-a ciocnit de un alt […] Acest articol /VIDEO/ Accident în raionul Ocnița. Trei persoane, transportate la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
Un bărbat de 28 de ani a murit, iar alte două persoane au ajuns la spital, după ce s-au tamponat cu mașina într-un copac de pe marginea drumului. Accidentul s-a produs astăzi, 14 iunie, în orașul Lipcani din raionul Briceni. Un bărbat de 28 de ani, conducând un Chevrolet, având două pasagere de 23 și […] Acest articol /FOTO/ Accident în raionul Briceni. O persoană a murit, iar altele două au ajuns la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Anual, pe 14 iunie este marcată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.  Oamenii donează sânge benevol și gratuit. „Ajutorul pentru oameni cât de puțin nu ar fi, este deja bine. Oamenii au nevoie să fie ajutați.” „A dona sânge înseamnă a salva vieți. O donare de sânge înseamnă o viață salvată. Donarea este foarte importantă, […] Acest articol /VIDEO/ Fii erou, donează sânge. Pe 14 iunie este marcată Ziua Mondială a donatorului de sânge a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Scriitorul pentru copii, Spiridon Vangheli, împlinește astăzi 92 de ani. Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Rîșcani. După absolvirea Institutului Pedagogic de Stat „Ion Creangă” (astăzi – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”), a lucrat profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldoveneasca” şi „Lumina”. Cele […] Acest articol Spiridon Vangheli împlinește astăzi 92 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:50
În ultimele săptămâni, cel puțin 2 videoclipuri false cu logo-ul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) au fost promovate intens în mediul online. Acestea conțin informații care nu corespund adevărului și narațiuni false și manipulatorii privind activitatea MEC. Ministerul va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul […] Acest articol Atenție, fals! În mediul online sunt difuzate mai multe videoclipuri despre un nou program de incluziune a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.