Provocări și soluții în medicina legală

Juridice Moldova, 16 mai 2024 15:30

În cadrul sistemului judiciar, Centrul de Medicină Legală reprezintă o instituție de importanță vitală, specializată în furnizarea de expertiză în domeniul medicinei legale și psihiatriei legale. Centrul de Medicină Legală oferă servicii de expertiză, atât autorităților publice și instituțiilor din lanțul de justiție penală, precum judecători, procurori, ofițeri de urmărire penală,  avocați, cât și persoanelor […] Articolul Provocări și soluții în medicina legală apare prima dată în JMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Juridice Moldova

Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
Corina Digore este sociolog, avocată și una dintre fondatorii  Biroului Asociat de Avocați “DIGORE & PARTNERS”, președinte a Asociației Obștești ,,Cobuscă – Vale Frumoasă”.  Este absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială, specializarea Sociologie în cadrul Universității „Babes-Bolyai” Cluj Napoca, România și a Facultății de Drept, specializare – Drept Civil la Universitatea de Stat […] Articolul Corina Digore: „Niciun lucru măreț din lume nu a fost realizat fără un vis și fără pasiune!” apare prima dată în JMD.
24 mai 2024
10:40
Zigass Marketplace caută un Jurist/Avocat talentat și pasionat de drept pentru a se alătura echipei juridice a companiei.    Responsabilități: Oferirea consultanței juridice pentru toate departamentele companiei, asigurând respectarea normelor și reglementărilor legale. Redactarea, revizuirea și negocierea contractelor comerciale, acordurilor și documentelor legale. Monitorizarea schimbărilor legislative și actualizarea politicilor interne în conformitate cu modificările legislative. […] Articolul Zigass Marketplace este în căutarea unui Jurist/Avocat apare prima dată în JMD.
22 mai 2024
12:10
La 22 mai 2024, o delegație a Academiei de Științe Juridice din România este în vizită la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova. Scopul principal al vizitei este semnarea unui acord de colaborare și consolidarea relațiilor academice între România și Moldova. Din delegația română fac parte personalități de seamă precum prof. univ. […] Articolul Vizita delegației Academiei de Științe Juridice din România la Universitatea de Stat din Moldova apare prima dată în JMD.
16 mai 2024
15:30
În cadrul sistemului judiciar, Centrul de Medicină Legală reprezintă o instituție de importanță vitală, specializată în furnizarea de expertiză în domeniul medicinei legale și psihiatriei legale. Centrul de Medicină Legală oferă servicii de expertiză, atât autorităților publice și instituțiilor din lanțul de justiție penală, precum judecători, procurori, ofițeri de urmărire penală,  avocați, cât și persoanelor […] Articolul Provocări și soluții în medicina legală apare prima dată în JMD.
10 mai 2024
19:30
Profesia de jurist implică o permanentă conexiune cu membrii societății. Pe lângă solidul bagaj de cunoștințe în domeniul profesional, acesta trebuie să posede abilități de comunicare. Specificul construcției relațiilor interpersonale dintre jurist și client constă în unicitatea condițiilor de muncă, diversitatea și neordinarele situații cu care se confruntă. În primul rând, e o comunicare (deseori […] Articolul Comunicarea profesională eficientă – pâinea juristului apare prima dată în JMD.
7 mai 2024
10:40
Întreprindrea de Stat “Poșta Moldovei” recrutează în funcția vacantă de Specialist în Direcția Juridică   Responsabilități și atribuții: Soluţionarea/identificarea soluțiilor aferente situațiilor apărute în activitatea întreprinderii, consultarea subdiviziunilor și conducerii Întreprinderii din punct de vedere legal; Soluţionarea/identificarea soluțiilor aferente situațiilor de încălcare a dispoziţiilor contractelor încheiate între Întreprindere și alte entități şi propunerea soluţiilor pentru buna […] Articolul Întreprinderea de Stat “Poșta Moldovei” este în căutarea unui Specialist, Direcția Juridică apare prima dată în JMD.
2 mai 2024
11:50
Studenții Facultatea de Drept USM au avut astăzi ocazia să-și consolideze cunoștințele în cadrul Lecției publice: „Principiile constituționale ale UE, într-o continuă redefinire”, susținută la USM de către prof. univ. dr. Tudorel Toader de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. La acest eveniment au participat studenți, cercetători, profesori și practicieni. În alocuțiunea sa, dl. […] Articolul Lecție publică: „Principiile constituționale ale UE, într-o continuă redefinire”, susținută la USM de către prof. univ. dr. Tudorel Toader apare prima dată în JMD.
11:50
Context Prin sentința din 09 iunie 2017 a Judecătoriei Cahul (sediul Central), a fost încetat procesul penal în privința inculpatului de învinuire în comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 171 alin. (1), 172 alin. (1) Cod penal, din motiv că există o ordonanță a organului de urmărire penală de încetare a urmăririi penale din data de […] Articolul CSJ. Problematica neretroactivității hotărârilor Curții Constituționale în materie procesual-penală apare prima dată în JMD.
11:50
Serviciul juridic al I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” recrutează pentru funcția de jurist   Sarcini de bază: Avizarea/elaborarea, efectuarea expertizei juridice la proiectele de acte normative, acte administrative, atât interne, cât și externe, inclusiv elaborate de subdiviziunile structurale ale Serviciului 112; Revizuirea periodică a actelor normative, conform domeniului de competentă; Examinarea […] Articolul Serviciul juridic al I.P. „Serviciul național unic pentru apelurile de urgență 112” angajează în funcția de jurisconsult apare prima dată în JMD.
30 aprilie 2024
10:40
Compania “eBloc” este în căutarea unui jurist sau juristă cu experiență în domeniu   Activități principale: Asistența juridică completă a activității întreprinderii; Analiza legală a documentelor juridice și pregătirea avizelor cu privire la aspecte problematice; Efectuarea expertizei judiciare a contractelor; Elaborarea și redactarea contractelor; Lucrul legat de înaintarea pretențiilor și a cererilor de chemare în […] Articolul Compania “eBloc” angajează în funcția de jurist apare prima dată în JMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.