Șefa statului a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova

Democracy.md, 16 mai 2024 15:30

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Moldova, care își încheie mandatul în țara noastră.  În cadrul discuțiilor, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru asistența constantă oferită de către agențiile ONU Republicii Moldova în  mai multe domenii, inclusiv pentru diminuarea efectelor pandemiei Covid-19 și gestionarea […] Articolul Șefa statului a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 2 ore
14:50
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, informează că, viceprimarul Irina Gutnic participă, în aceste zile, la conferința „Comunități inteligente: Oportunități și provocări în Estul Europei”. Evenimentul, care se desfășoară la București, este organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova, în parteneriat cu Asociația Administratorilor Publici din România. „În cadrul vizitei de lucru, Irina Gutnic s-a […] Articolul Chișinăul și Bucureștiul își unesc forțele pentru o administrație mai inteligentă și mai durabilă apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii. Investiția de 85 de milioane de dolari a fost anunțată ieri de oficialul american și este parte a […] Articolul Investiție majoră în energie: SUA anunță un sprijin de 85 de milioane de dolari pentru Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 4 ore
13:40
Ofițerii Direcției “Nord” a INI și angajații Inspectoratului de Poliție Ungheni, de comun cu procurorii PCCOCS, oficiul „Nord,” anunță   reținerea a doi bărbați din municipiul Ungheni, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana, pusă în vânzare într-o gheretă din piața localității. Bărbații au vârste în jur de 30 ani. În cadrul urmăririi penale, urmare […] Articolul 16 percheziții și reținerea a doi bărbați, după o captură de peste 1.5 kg de marijuana apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Filmul „Fără Suflet”, în regia Anjei Kreis, va fi proiectat, în premieră, la cea de-a 58-a ediție a Karlovy Vary International Film Festival – evenimentul principal al industriei de film din Europa Centrală și de Est, festival de clasa A. Producția cinematografică va concura cu alte 11 filme din diferite țări ale lumii. „Fără Suflet” […] Articolul Filmul „Fără Suflet” va participa la cea mai mare competiție cinematografică din Europa Centrală și de Est. Pelicula va fi proiectată acolo în premieră mondială apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
 Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024. Este prima vizită în țara noastră a unui speaker irlandez în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze. Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va avea o […] Articolul Vizita istorică a președintelui Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei în Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 6 ore
11:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Politologul Ian Lisnevschi a atras atenția asupra unei tendințe tot mai îngrijorătoare în societate: Folosirea copiilor în scopuri politice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Lisnevschi a subliniat că propaganda în grădinițe și școli devine din ce în ce mai frecventă, provocând îngrijorări. Potrivit politologului, autoritățile și partidele politice apelează la copii pentru a […] Articolul Lisnevschi avertizează: Propaganda politică în grădinițe și școli – o tendință îngrijorătoare apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Astăzi, 30 mai 2024, pe direcția intrare în Republica Moldova la volanul mijlocului de transport personal s-a prezentat o cetățeancă a Moldovei. În timpul procedurilor de control, polițiștii de frontieră au depistat printre actele prezentate un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile de baștină. Ca urmare a cercetărilor adiționale a fost […] Articolul Un permis de conducere cu indici de falsificare, depistat asupra unei moldovence, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 8 ore
10:10
În direct cu Igor Dodon. Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
18:40
Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei și viceversa. Proiectul de ratificare a ACORDULUI privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, a fost examinat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică și de cei ai Comisiei politică externă […] Articolul Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute de Regatul Spaniei apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Proiectul Biblioteca digitală „Educație online” sărbătorește patru ani de activitate! Cu această ocazie, Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a enumerat astăzi, 29 mai, printr-o postare pe rețelele sociale, rezultatele remarcabile înregistrate în cadrul Proiectului. Potrivit edilului, lansată în aprilie 2020, Biblioteca digitală „Educație online” www.educatieonline.md și extensia acesteia www.educatieinteractiva.md (http://www.educatieinteractiva.md/) include: -Peste 8000 de […] Articolul Proiectul Biblioteca digitală „Educație online”, 5 ani de activitate apare prima dată în DemocracyMD.
18:00
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație vor fi incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de prevenire a riscurilor în adresa securității statului și a ordinii publice. Raportul la un proiect de modificare a Legii cetățeniei a fost aprobat de membrii Comisiei securitate națională, apărare și […] Articolul Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi modificată pentru a preveni riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Președinta Maia Sandu  menționează că mulți dintre conaționalii plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere.  „La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei  au reușit […] Articolul Șefa statului îi îndeamnă pe conaționalii stabiliți peste hotare să participe, în următoarele luni, la evenimentele „Diaspora Invest” apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în contextul Zilei Internaționale a Copiilor, și Pretura sectorului Rîșcani va organiza pentru cei mici mai mai multe activități distractive. Potrivit edilului, evenimentele cultural-artistice se vor desfășura în perioada 1-2 iunie, după cum urmează: -01 iunie 2024:Complexui Memorial „Feciorilor Patriei-Sfântă Amintire”Ora: 10:00- 14:00;În program: Concertul cu […] Articolul Pretura Rîșcani organizează două evenimente speciale de Ziua Internațională a Copiilor apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Irina Vlah, președinta “Platforma Moldova”, a solicitat recent președintei Maia Sandu să liniștească cetățenii și să garanteze public că nu va permite scenarii de război în Moldova. „S-ar părea că, dacă ești un lider care este responsabil pentru siguranța oamenilor, atunci pacea în Moldova ar trebui să fie mai presus de orice. Dar reacția a […] Articolul Irina Vlah: „Guvernul nu se angajează să păstreze pacea în Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:10
Guvernul Republicii Moldova a aprobat miercuri iniţierea negocierilor privind un amendament la Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la 27 iunie 2023. Potrivit Infotag, amendamentul prevede acordarea unui împrumut de 18,2 milioane de euro pentru reabilitarea coridorului feroviar Nord-Centru în cadrul iniţiativei “Coridoarele Solidarităţii”. Fondurile vor fi utilizate pentru reabilitarea liniei […] Articolul BERD va oferi un împrumut R. Moldova pentru reparația infrastructurii feroviare apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, Pretura sectorului Buiucani, în parteneriat cu Asociația Obștească „OWH Studio”, invită întreaga comunitea la a doua ediție a Festivalului de film în aer liber „SERI DE CRONOGRAF”. „În fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orelor 20.00 – 22.00, vor fi difuzate filme în aer liber conform […] Articolul Start ediției a doua a Festivalului „SERI DE CRONOGRAF”. Ceban: „În fiecare sâmbătă vor fi difuzate filme în aer liber” apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează că, în perioada 1-2 iunie, la Grădina Botanică, se va desfășura Festivalul Vinului, eveniment la care cetățenii vor putea degusta diferite tipuri de vin, savura din deliciile gastronomice și asculta muzica jazz live. Festivalul va include, de asemenea, o zonă de picnic și o zonă de joacă […] Articolul Wine Picnic 2024: jazz live și degustări de vin la Grădina Botanică din Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Aflat în vizită oficială la Paris, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu moldovenii stabiliți în această țară. Discuțiile s-au axat pe integrarea europeană a R. Moldova, reformele implementate. Șeful Legislativului i-a îndemnat pe moldovenii din diasporă să ajute la procesul de modernizare și europenizare a R. Moldova. În centrul atenției s-au aflat […] Articolul Igor Grosu a discutat cu diaspora din Franța despre parcursul european al R. Moldova. „I-am îndemnat pe moldoveni să ne fie alături” apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Veste bună pentru iubitorii de film din Chișinău. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat lansarea celei de-a doua ediții a Festivalului de Film în Aer Liber! „Evenimentul va debuta pe 1 iunie și se va desfășura pe parcursul întregii veri, în fiecare weekend, în trei sectoare ale municipiului Chișinău”, a scris edilul pe […] Articolul Festivalul de film în aer liber, REVINE apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 29 mai 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
28 mai 2024
17:10
Programul Prima Casă Plus va fi disponibil pentru cetățeni, începând cu luna iulie 2024, iar până atunci Guvernul va finaliza procesele necesare, pentru a simplifica procedurile de accesare. Despre modificările operate pentru îmbunătățirea programului a vorbit prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe de presă. „Guvernul lansează programul Prima Casă Plus, un ajutor de stat țintit, […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean: „Programul Prima Casă Plus este o investiție în viitorul tinerilor și al familiilor din Republica Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat marți ministrul de Externe, Radoslaw Sikorski, dar nu a specificat ce rol ar juca trupele poloneze, transmite Reuters. În timp ce aliații NATO ai Ucrainei au promis să furnizeze țării ajutor atât timp cât este nevoie pentru a lupta împotriva rușilor, ei […] Articolul Polonia ar putea trimite trupe în Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:40
La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să vină cu un program nou – „Prima Casă PLUS” care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului, șefa statului vine cu precizări despre acest Program. Astfel, executivul a majorat suma […] Articolul Șefa statului vine cu precizări despre Programul „Prima Casă PLUS” apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Papa Francisc a folosit un termen extrem de disprețuitor la adresa comunității LGBT în timp ce a reiterat, în cadrul unei întâlniri cu ușile închise cu episcopii italieni, că persoanelor gay nu ar trebui să li se permită să devină preoți, a relatat presa italiană, citată de Reuters. La Repubblica și Corriere della Sera, cotidienele italiene cu cel […] Articolul Papa Francisc criticat pentru utilizarea unui termen ofensator la adresa comunității LGBT apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Compania Intellect Group a publicat rezultatele unui studiu extins intitulat “Rating Politic”, care analizează perspectivele integrării Moldovei în Uniunea Europeană. Potrivit acestui raport lunar realizat de experți interni și externi, integrarea în UE ar putea aduce rezultate economice pozitive pentru Moldova. Investițiile noi, extinderea oportunităților comerciale și accesul la piețele europene sunt prevăzute ca beneficii […] Articolul Analiza Intellect Group: Provocări și oportunități pentru Moldova în calea către UE apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Primarul General, Ion Ceban, oferă informații importante tuturor părinților, care nu știu cum să obțină bilete de odihnă pentru copiii lor, în cadrul Taberelor de Vară din Capitală, pentru sezonul estival 2024. Astfel, făcând referire la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, edilul îndeamnă părinții să urmeze următorii pași: 1.Să depună o cerere la instituția de […] Articolul Programul Taberelor de Vară din Chișinău: Ion Ceban: „În acest sezon estival, Primăria Capitalei oferă copiilor o varietate de activități recreative și educative” apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Un studiu recent realizat de Intellect Group sub conducerea directorului Ian Lisnevschi a adus în atenție riscurile și previziunile legate de situația din Transnistria, evidențiind perspectivele divergente ale experților în ceea ce privește evoluția conflictului. Experții intervievați au semnalat un risc considerabil de escaladare a conflictului în regiune, subliniind potențialele consecințe negative asupra stabilității regionale. […] Articolul Studiul Intellect Group: Riscuri și previziuni în regiunea Transnistreană apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Compania Intellect Group a prezentat rezultatele unui sondaj Rating Politic, realizat de experți, oferind o perspectivă detaliată asupra potențialilor candidați care ar putea concura cu actualul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, la viitoarele alegeri prezidențiale. Sondajul scoate în evidență preferințele și recomandările experților cu privire la scena politică moldovenească. Conform sondajului, Ion Ceban, primarul […] Articolul Sondajul experților: Cine sunt contracandidații promițători ai Maiei Sandu? apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Directorul Intellect Group, Ian Lisnevschi, a prezentat recent rezultatele studiului “Rating politic”, care arată că Maia Sandu își menține o activitate politică ridicată și se bucură de o susținere semnificativă. Conform cercetării, liderii opoziției cei mai activi și capabili să unească opoziția sunt Ion Ceban, Irina Vlah și Igor Dodon, în ciuda unor pierderi în […] Articolul Ian Lisnevschi prezintă concluziile studiului “Rating politic”: Maia Sandu rămâne în frunte apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Premierul Dorin Recean și-a exprimat gratitudinea pentru sprijinul pe care SUA îl acordă Republicii Moldova, inclusiv în contextul regional actual, și a apreciat aportul personal al ambasadorului la […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas bun cu ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Compania Intellect Group a publicat un nou studiu intitulat Rating Politic, care oferă o analiză lunară a activității politicienilor din Republica Moldova. Studiul combină cercetările calitative realizate de experți interni și externi cu monitorizarea mass-media, utilizând un program specializat pentru cercetarea opiniilor experților. Potrivit datelor recente, clasamentul liderilor politici este următorul: Maia Sandu – 7,5 […] Articolul Ion Ceban înregistrează o scădere: Ce indică ultimele date din raportul Intellect Group apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Compania Intellect Group a publicat un nou studiu intitulat „Rating politic”, care oferă o analiză lunară a activității politicienilor din Republica Moldova. Aceste rezultate oferă o perspectivă valoroasă asupra stării de spirit și potențialului actual al candidaților. Ratingurile actuale (și evoluția): Ion Ceban – 6.5 (-2.5)Irina Vlah – 4.0 (-2.0)Igor Dodon – 3.5 (+0.5)Renato Usatîi […] Articolul Noul “Rating politic” de la Intellect Group: Fluctuațiile liderilor politici din Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Alocarea a aproximativ 6,5 miliarde de euro pentru ajutorul militar acordat Ucrainei este inacceptabilă pentru Ungaria. Această declarație a ministrului ungar de Externe, Péter Szijjártó, a fost făcută luni, 27 mai, în timpul Consiliului Afaceri Externe al UE de la Bruxelles, unde miniștrii UE au discutat despre asistența acordată Ucrainei prin intermediul Facilității Europene pentru […] Articolul Ungaria blochează un ajutor militar din partea UE pentru Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
09:30
Șefa statului, împreună cu europarlamentarul Siegfried Mureșan, a avut, astăzi, o discuție cu peste 80 de tineri din toate regiunile Moldovei care au decis să devină ambasadori pentru Referendum și să promoveze aderarea Moldovei la UE în comunitățile lor. „Tinerii de azi sunt generația care va trăi într-o Moldovă europeană. Ei sunt cei mai interesați […] Articolul Președinta Maia Sandu a discutat cu tineri din toată țara care vor să fie ambasadori pentru Referendum apare prima dată în DemocracyMD.
27 mai 2024
18:10
Justiţia germană a condamnat luni un fost ofiţer din Bundeswehr (armata Germaniei), Thomas H., la trei ani şi jumătate de închisoare, sub acuzația că a transmis informaţii militare confidenţiale Rusiei, după invadarea Ucrainei. El și-a recunoscut faptele și a spus că a dat informații pentru că îi era frică de o escaladare nucleară în Ucraina. […] Articolul Un fost ofițer german a fost condamnat pentru spionaj în favoarea Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră. Președinta Maia Sandu și-a manifestat recunoștința pentru sprijinul acordat de SUA Republicii Moldova pentru implementarea reformelor democratice și economice, depășirea crizei energetice, susținerea parcursului european și consolidarea securității naționale.  În semn de […] Articolul Șefa statului i-a acordat Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, „Ordinul de Onoare” apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
NATO discută posibilitatea de a proteja cerul din vestul Ucrainei. Acest lucru a fost comunicat de cotidianul economic Bild cu referire la surse. Potrivit ziarului, unele țări NATO sînt gata să acorde sprijin Kievului și să acționeze direct pe teritoriul Ucrainei. Estonia, Marea Britanie, Polonia, Canada, Lituania și Franța sînt în favoarea extinderii asistenței. SUA […] Articolul NATO analizează extinderea asistenței militare pentru Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Republica Moldova și Republica Lituania își vor îmbunătăți relațiile de colaborare în baza a două acorduri noi, care vor fi semnate marți, 28 mai, la Vilnius. Hotărârile pentru semnarea Acordurilor dintre guvernele celor două state privind cooperarea tehnică și financiară, precum și referitor la schimbul şi protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, au fost aprobate astăzi […] Articolul Republica Moldova și Lituania își extind cooperarea, prin semnarea a două acorduri bilaterale noi apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a lansat un apel pe canalul său de Telegram, acuzând autoritățile moldovenești că pregătesc țara pentru scenarii periculoase și că folosesc războiul din Ucraina drept acoperire pentru eșecurile lor la guvernare. „Autoritățile pregătesc Moldova pentru scenarii periculoase. Președintele, de câțiva ani, folosește războiul din Ucraina drept acoperire pentru a-și […] Articolul Vlah: Maia Sandu folosește războiul din Ucraina pentru a-și justifica eșecurile apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Oficial. Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a anunțat astăzi, într-un briefing de presă, că nu este interesat să candideze la alegerile prezidențiale. „Am spus de fiecare dată, și declar și astăzi, că nu sunt interesat să candidez la funcția de Președinte al Republicii Moldova în toamna acestui an, deoarece oamenii mi-au încredințat votul […] Articolul Primarul Chișinăului, Ion Ceban, exclude candidatura la președinție apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Birourile a doi angajați ai IMSP Spitalul Raional Orhei au fost percheziționate astăzi de ofițerii CNA și procurori în cadrul unui dosar pornit pe fapte de corupție. Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică, manifestată prin pretinderea și primirea mijloacelor financiare ce nu li se […] Articolul Percheziții la Spitalul Raional Orhei într-un dosar de corupție apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet. La Paris, șeful legislativului se va întâlni cu omologii săi, Președinta Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și Președintele Senatului francez, Gérard Larcher. Igor Grosu va avea discuții și cu Președinta Grupului de […] Articolul Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită în Franța apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Politologul Cornel Ciurea a criticat dur politica actualei guvernări, descriind-o drept „lipsită de echilibru, alunecând excesiv pe panta abordărilor belicoase, pro-occidentalismului servil și antirusismului isteric.” Într-un editorial recent, Ciurea a argumentat că guvernarea insistă că Moldova se află de partea corectă a istoriei prin condamnarea agresiunii din Ucraina. El a subliniat că „guvernarea afișează un […] Articolul Cornel Ciurea: Președintele Maia Sandu este capturată de interese străine apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Președinta Maia Sandu a participat la Festivalul Familiei, organizat duminică la Ungheni. Șefa statului le-a urat tuturor familiilor bună înțelegere, sănătate și bunăstare. „În familie împărtășim momentele frumoase și ne alinăm durerile. Familia ne face să ne simțim în siguranță și ne ajută să fim puternici”, a menționat Președinta Maia Sandu.  Șefa statului a mai […] Articolul Șefa statului a vizitat orașele Ungheni și Nisporeni apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Centrul Național Anticorupție notează, pentru săptămâna trecută, 15 percheziții, desfășurate în 3 cauze penale pornite pe fapte de corupție. Astfel, șase persoane, dintre care 3 membri ai Comisiei medicale a conducătorilor de autovehicule din or. Ialoveni, sunt bănuite de primirea sistematică a mijloacelor financiare ce nu li se cuvin în schimbul  facilitării eliberării adeverințelor medicale a conducătorilor […] Articolul Sinteza CNA: 15 percheziții efectuate în dosare de corupție și sechestre de circa 10 milioane de lei, aplicate pe bunuri într-un dosar de spălare de bani apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Primăria Municipiului Chișinău organizează cea de-a II-a ediție a Festivalului – „Chișinăul Sportiv” 2024. Potrivit Primarului General, Ion Ceban, evenimentul va avea loc pe 8 iunie, în Parcul „La Izvor”, din sectorul Buiucani, începând cu ora 11:00. Box, gimnastică, caiac-canoe, karate, fotbal, volei, baschet și multe alte competiții sportive se vor desfășura la festivalul municipal […] Articolul Chișinăul Sportiv 2024: Eveniment sportiv și târg de produse autohtone pe 8 iunie apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Zeci de mii de manifestanţi au protestat duminică la Madrid împotriva unui proiect de lege care îi amnistiază pe secesioniştii catalani. „Vă cer să retrageţi această amnistie”, a spus Alberto Nunez Fico, liderul Partidului Popular, de dreapta, care a convocat demonstraţia. În prezenţa a doi foşti premieri conservatori, Jose Maria Aznar şi Mariano Rajoy, el […] Articolul Madrid: 20.000 de protestatari cer demisia premierului Pedro Sanchez apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.