Maia Sandu a avut o întrevedere cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al ONU din Rep.Moldova

Radio Chisinau, 16 mai 2024 15:15

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, astăzi, cu Simon Springett, Coordonatorul Rezident al Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova, care își încheie mandatul în Republica Moldova, transmite un comunicat al Președinției.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
15:30
Astăzi, 31 mai,cei trei candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova susțin proba interviului în fața membrilor Consiuliului Superior al Procurorilor. Este vorba de Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei.
Acum 15 minute
15:25
Astăzi, 31 mai,cei trei candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova susțin proba interviului în fața membrilor Consiuliului Superior al Procurorilor. Este vorba de Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei.
15:25
La deschiderea conferinței, ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a referit în special la perspectivele de dezvoltare economică a țării noastre și sporirea atractivității pentru investiții, în special în contextul consolidării sectorului energetic al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
Acum 30 minute
15:20
La deschiderea conferinței, ministrul Energiei, Victor Parlicov, s-a referit în special la perspectivele de dezvoltare economică a țării noastre și sporirea atractivității pentru investiții, în special în contextul consolidării sectorului energetic al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
Acum o oră
15:05
Cei trei aspiranți la fotoliul de procuror general au trecut astăzi proba interviului în fața membrilor Consiliului Superior al Procurorilor. Candidații și-au prezentat viziunea și obiectivele ce vizează activitatea Procuraturii. De alegerea unui procuror general depinde și începerea negocierilor de aderare la UE, transmite Radio Chișinău.
14:40
În premieră, astăzi, Aeroportul Internațional Chișinău a fost gazda celui mai important eveniment în domeniul aviației - Conferința Internațională – „Aviation–Event 2024 RMO”, cu genericul „Perspective și provocări ale Aviației Republicii Moldova în parcursul său spre Uniunea Europeană”, transmite Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Acum 2 ore
14:25
Republica Moldova va putea solicita altor state acordarea protecției pentru indicațiile geografice și denumirile de origine. Parlamentul a ratificat astăzi actul de la Geneva al Aranjamentului de la Lisabona privind denumirile de origine și indicațiile geografice, comunică Moldpres.
14:05
Ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, va efectua vineri, 31 mai, o vizită oficială la Chișinău, comunică MOLDPRES.
13:50
Două nave de patrulare rusești au fost lovite în peninsula Crimeea în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unei operațiuni speciale a Serviciului de informații al apărării din Ucraina, potrivit unei surse citate de Ukrainska Pravda.
Acum 4 ore
13:30
Statele Unite vor susține Rep. Moldova să reziste în fața agresiunii și războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă, este principala concluzie după vizita secretarului american de stat, Antony Blinken, la Chișinău. Experții cred că pe lângă subiectele anunțate oficial, sprijin și investiții în sectorului energetic, au fost discutate și alte aspecte, ce țin de securitate în contextul regional și al viitoarelor aranjamente de securitate pentru această zonă a Europei, transmite Radio Chișinău.
13:15
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) informează agenții economici care au suferit pagube din cauza evenimentelor naturale extreme, cum ar fi grindina, că pot solicita eliberarea Avizului de atestare a impedimentului justificator de neexecutare a obligațiilor, transmite MOLDPRES.
13:00
Pentru a marca Ziua Tratatului de la Trianon, stabilită prin Legea nr. 256 din 18 noiembrie 2020 la data de 4 iunie, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova, organizează Conferința științifică ”Tratatul de la Trianon- consecințe geopolitice, juridice și naționale”.
12:50
Astăzi, 31 mai,cei trei candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova susțin proba interviului în fața membrilor Consiuliului Superior al Procurorilor. Este vorba de Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei.
12:45
Astăzi, 31 mai, trei candidați la funcția de procuror general al Republicii Moldova susțin proba interviului în fața membrilor Consiuliului Superior al Procurorilor. Este vorba de Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi și Alexandru Cernei.
12:35
ANRE a dat publicității prețurile maxime la care pot fi comercializați principalii carburanți auto, valabile pentru ziua de 31 mai.
12:15
Brigada de Infanterie motorizată Moldova informează că au fost raportate cazuri în care diverse persoane au primit scrisori cu ordine de chemare care pretind a fi emise de către Centrul Militar Teritorial Bălți.
11:55
În sesiunea curentă de bacalaureat, 2594 de elevi vor avea nota „10” (zece), din oficiu, la limba străină, iar 61 - la informatică. Decizia a fost aprobată astăzi, 29 mai, în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Examene, precizează un comunicat al Ministerului Educației și Cercetării.
11:40
Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă licenșele de emisie pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii, precizează un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.
Acum 6 ore
11:25
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit Codul galben de instabilitate atmosferică până la ora 22:00 a zilei de 30 mai.
11:05
Are loc ședința Parlamentului Republicii Moldova din 30 mai 2024. Pe ordinea de zi se află și amendamentul privind modificarea Codului Penal în partea ce vizează trădarea de patrie.
10:50
Fracțiunea PAS a înregistrat în Parlament o declarație cu privire la condamnarea politicii de genocid a Federației Ruse împotriva Ucrainei, realizată prin strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni pe teritoriile temporar ocupate de Rusia și pe teritoriul Rusiei. Despre aceasta a anunțat vicepreședinta Parlamentului, Doina Gherman, transmite IPN.
10:30
Ministrul afacerilor externe al României, Luminița Odobescu, va participa, în perioada 30 – 31 mai 2024, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din statele membre NATO, desfășurată la Praga, arată un comunicat al MAE de la București.
10:20
Guvernul german renunță cu prudență la rezervele sale privind permisiunea acordată Ucrainei de a lovi ținte militare din interiorul Rusiei cu armele donate de Occident, scrie miercuri Politico.
10:00
Cetățenii vor avea posibilitatea să-și privatizeze locuințele în condiții legislative mai simple și mai clare. Guvernul a aprobat astăzi modificări la Legea cu privire la locuințe, astfel încât procesul de privatizare va fi mai accesibil pentru cei care au în proprietate o locuință, transmite MOLDPRES.
09:50
Marcel Ciolacu a subliniat importanța strategiilor regionale și a colaborării internaționale în contextul conflictului din Ucraina și al migrației, evidențiind rutele comerciale emergente și eforturile comune pentru independența energetică a Republicii Moldova față de gazul rusesc.
Acum 8 ore
09:30
Moneda unică europeană se ieftinește astăzi cu opt bani și are o cotație oficială de 19 lei și 20 de bani, transmite MOLDPRES.
09:15
SUA oferă un suport financiar suplimentar de 50 de milioane de dolari pentru curățarea sistemului judiciar, titrează portalul Anticorupție. Statele Unite ale Americii continuă sprijinul pentru Republica Moldova. De această dată 50 de milioane de dolari vor fi direcționați suplimentar pentru a avansa eforturile depuse pentru a curăța sistemul judiciar, pentru a organiza alegeri libere și corecte, și oportunități în domeniul economic.
08:55
Republica Moldova va stoca circa 15% din consumul mediu anual de gaze naturale, dintre care peste 30% vor constitui stocuri de securitate. Două hotărâri, în acest sens, au fost aprobate, în ședința Cabinetului de miniștri, în vederea asigurării securității aprovizionării cu gaze naturale a țării noastre în caz de situații excepționale, arată un comunicat al Guvernului Republicii Moldova.
08:40
Șefa grădiniței nr. 32 din sectorul Ciocana al capitalei a fost reținută de ofițerii CNA într-un dosar de corupție, în urma unui denunț. Potrivit faptelor investigate, directoarea, aflându-se în biroul său de serviciu, ar fi pretins și primit de la părinții a doi copii bani ce nu i se cuvin în valoare de 3000 lei de la fiecare pentru înmatricularea copiilor.
08:20
Decizia comună a Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova este că Aeroportul rămâne în gestiunea statului. Declarația aparține ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Potrivit oficialului, pentru a crește profitabilitatea acestei întreprinderi autoritățile își propun creșterea competențelor administrației Aeroportului. Dumitru Alaiba spune că infrastructura aeroportuară poate fi modernizată prin împrumuturi sau alte forme de finanțări, notează IPN.
08:05
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Euronews România, că în perioada următoare va avea loc o ședință comună a guvernelor României și Ucrainei, reuniune care cel mai probabil se va desfășura la București.
Acum 24 ore
21:05
Cel mai vârstnic om din România se numește Ilie Ciocan, trăiește în județul Vâlcea, în comuna Galicea, satul Bratia Vale și a împlinit ieri, 28 mai, incredibila vârstă de 111 ani, fiind născut în anul 1913, an în care nici măcar primul război mondial nu începuse iar România era condusă de regele Carol I.
20:55
Ministrul energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a explicat în ce va fi investită suma de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova.
20:45
Minsitrul energiei al Republicii Moldova, Victor Parlicov, a explicat în ce va fi investită suma de 85 de milioane de dolari, acordată de SUA pentru sistemul energetic al Republicii Moldova.
20:25
Pentru a îmbunătăți dialogul cu autoritățile, în fiecare structură de asistență socială va fi desemnat un ombudsman informal al părinților copiilor cu dizabilități. Această persoană va reprezenta interesele copiilor și familiilor lor, facilitând comunicarea și susținerea acestora. Inițiativa a fost prezentată la un club de presă de către ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu. Oficialul a comunicat că în centre de plasament sunt 640 de copii cu dizabilități severe. Chiar dacă au parte de îngrijire de specialitate și sunt vizitați de părinți, cel mai prielnic mediu de dezvoltare a copiilor este în familie, în comunitate, nu într-un centru de plasament. De aceea, aceste familii trebuie susținute, transmite IPN.
20:10
Direcția generală locativ-comunală și amenajare pregătește un proiect de reamenajare a unui spațiu verde situate între străzile Nicolae Titulescu și Sarmizegetusa din sectorul Botanica al capitalei. Șeful secției amenajare și mediu DGLCA, Vasile Efros, a precizat pentru IPN că această zonă verde extinsă din interiorul blocurilor, neglijată timp de mai mulți ani, va fi transformată într-un scuar atractiv pentru locuitori.
19:45
Peste 2 000 de posturi vacante au fost propuse la un târg al locurilor de muncă desfășurat astăzi în capitală. Evenimentul este organizat de Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău, subdiviziune teritorială a ANOFM, informează MOLDPRES.
19:25
Șeful Biroului pentru integrare europeană (BIE), Ghenadie Marian, a avut marți, 28 mai, o întrevedere cu o delegație de experți ai Consiliul Național de Comerț (NTC) al Suediei, condusă de Sara Sandelius, director adjunct al Departamentului pentru Sustenabilitate și Cooperare pentru Dezvoltare, alături de Cyrille Hugon, consilier pentru piața internă, Departamentul pentru piața internă.
19:00
Secretarul de stat american, Antony Blinken, la Chișinău, a anunțat un ajutor de 50 de milioane de dolari și investiții de 85 de milioane pentru consolidarea sectorului energetic al Rep. Moldova. La conferința de presă comună cu președinta Maia Sandu, oficialul american a vorbit și despre  suport pentru creșterea rezilienței instituțiilor statului în fața amenințărilor rusești, transmite Radio Chișinău.
18:50
Premierul Dorin Recean a îndemnat astăzi cetățenii Republicii Moldova, care au și cetățenie europeană, să participe la alegerile europarlamentare care vor avea loc în perioada 6-9 iunie curent, transmite MOLDPRES.
18:30
Societatea pe acțiuni Energocom a procurat în premieră gaze naturale de la Balkan Gas Hub din Bulgaria, achiziția fiind efectuată în calitate de test. Volumul de 24 MWh va fi livrat în Republica Moldova astăzi, 29 mai, transmite IPN.
18:15
Serviciul de securitate al Ucrainei a reținut un cetățean al Republicii Moldova care, susțin oamenii legii ucraineni, a incendiat mai multe stații electrice din Odesa la instrucțiunile serviciilor speciale ruse.
17:50
În perioada 10 -12 iunie 2024 va avea loc JAZZ’n Chișinău International Festival, eveniment organizat de AO Muzart, în incinta „Palatului Republicii”.
17:35
Conferință de presă susținută de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Secretar de stat al Statelor Unite ale Americi, Antony Blinken.
17:15
Invitata emisiunii Oameni și Idei de la Radio Chișinău a fost expert în TikTok și reels maker, Valeria Rusu. Valeria a vorbit despre ce înseamnă această platformă astăzi pentru mulți tineri, tendințele de acolo și dacă Tiktok-ul poate fi o sursă de venit aici în Rep. Moldova.
16:55
Rusia plănuiește creșteri de taxe pentru veniturile mari și companii, a anunțat marți Ministerul de Finanțe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare la buget pentru a finanța conflictul din Ucraina, relatează AFP, scrie Agerpres.
16:35
Rep. Moldova trebuie să aibă un concept clar de reformare și modernizare a armatei naționale, situație impusă de războiul de agresiune al Rusiei în Ucraina și de riscurile majore la adresa securității naționale, spune analistul Ion Tăbârță, transmite Radio Chișinău.
16:20
Maia Sandu este favorită de a câștiga alegerile prezidențiale, în timp ce PAS ar avea cele mai multe locuri de deputat dacă ar fi organizate alegeri parlamentare, arată un sondaj iData publicat astăzi, 29 mai.
15:50
Președintele Klaus Iohannis consideră că, prin invitarea Republicii Moldova ca oaspete de onoare, Bookfest București 2024 promovează unitatea de limbă și literatură, ca manifestare a unui spațiu cultural comun, transmite Agerpres.
Ieri
15:35
În contextul acțiunilor desfășurate astăzi, 29 mai, la periferia capitalei (Porțile Orașului), un grup de persoane care aparțin organizației “Șor” și care au venit preponderent din UTA Găgăuzia, au blocat în mod intenționat bulevardul Dacia, transmite Poliția Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.