Concursul “La Izvoarele Înțelepciunii” și-a desemnat învingătorii la Soroca / VIDEO

Observatorul de Nord, 16 mai 2024 15:10

Astăzi, în incinta Bibliotecii Publice „Basarabia”, a avut loc etapa raională a Concursului Republican de lectură „La izvoarele înțelepciunii”, ajuns la ediția a XXXIV-a. Evenimentul își propune să promoveze lectura și să ofere elevilor ocazia de a se aprofunda în viața și opera personalităților marcante din literatura, cultura și istoria națională și universală. Ediția din […] Post-ul Concursul “La Izvoarele Înțelepciunii” și-a desemnat învingătorii la Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 5 minute
16:00
Ploaia de astăzi a dat bătăi de cap în special pietonilor care aveau drum prin partea de jos a municipiului Soroca. În perimetrul străzilor Mihail Kogălniceanu și Ion Creangă, nu puteai trece strada fără să te uzi sau să ridici pantalonii. Alții se întorceau să găsească alt drum, dar au fost și din cei care […] Post-ul După ploaia de astăzi la Soroca am avut iarăși parte de o mică Veneție / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
14:50
Am cunoscut-o pe Ionela Posțanu prin lucrările sale, vernisate în cadrul mai multor expoziții și am fost curioasă să aflu mai multe despre artista talentată, de numai 15 ani, care mi-a atins struna sufletului, prin armonia perfectă a culorilor și mesajul profund în fiecare contur. Lucrările sale m-au intrigat prin stilul unic și creativ. Fiind […] Post-ul Descoperă lumea formelor și a culorilor prin ochii Ionelei Posțanu, tânăra din Drochia pasionată de pictură apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
13:50
Biblioteca Municipală „Mihail Sadoveanu” din Soroca, în parteneriat cu Fundația Progress, a lansat astăzi un nou proiect adresat adolescentelor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani, intitulat „Rețeaua Fetelor Neînfricate”.         Proiectul vizează modelarea atitudinilor de viață și comportamentelor civice ale tinerelor fete, pregătindu-le să devină actori implicați în deciziile care le […] Post-ul La Soroca a fost lansat proiectul „Rețeaua Fetelor Neînfricate” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Un tânăr a murit, după ce a fost înjunghiat de către vecinul său. Crima a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 23:20, în localitatea Bădiceni, din raionul Soroca, susțin sursele PulsMedia.MD din cadrul IP Soroca.  Potrivit surselor, victima s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 25 de ani. Acesta s-ar fi aflat […] Post-ul PulsMedia: Crimă la Bădiceni, un tânăr a fost înjunghiat de un vecin apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Individul care apare în video este căutat de polițiștii din Soroca, fiind suspectat de comiterea mai multor furturi. La 24 mai, acesta ar fi pătruns într-un restaurant din Soroca și ar fi sustras bani din gențile angajaților. Ulterior, la 27 mai, este bănuit că a comis o infracțiune similară într-o grădiniță din cartierul “Soroca Nouă”. Dacă […] Post-ul Anunță Poliția dacă recunoști tânărul din imagini: este suspectat de furt din grădiniță și un restaurant din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
11:10
PUBLICITATE POLITICĂ În Bălți și în raionul Fălești vor fi realizate proiecte de 6,5 milioane de lei din banii oferiți de Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru. Anunțul a fost făcut de Renato Usatîi în zilele în care orașele Bălți și Fălești au sărbătorit Hramul localității. „Pentru Bălți – 4 milioane de lei: 10 stații moderne […] Post-ul 4 milioane de lei pentru Bălți și 2,5 milioane de lei pentru Fălești de la Renato Usatîi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
09:50
Agenția Națională a Arhivelor a publicat o galerie foto de la “Săptămâna artei şi literaturii moldoveneşti” la Soroca, din anul 1960. “Oameni simpli, dar cu priviri deosebite”, astfel sunt descrise aceste imagini.  La tribună îl vedem pe Grigore Vieru, iar printre cei care-l ascultă sunt soroceni. În caz că regăsiți în imagini chipurile celor apropiați, […] Post-ul Chipuri surprinse la Soroca în 1960: pe cine recunoști din imagini? / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Consiliul Raional Soroca invită cetățenii să participe la Iarmarocul „Produs de Soroca”, ediţia a IV-a şi Festivalul-concurs Naţional „Fanfara Argintie”, ediţia a XVII-a, care se va desfășura pe Piaţa Libertăţii din municipiul Soroca la 2 iunie 2024. Mai jos publicăm programul activităților: 09.00 – 15.00 Expunerea expozițiilor cu vânzări pentru vizitatori; 10.30-11.00 – Parada orchestrelor […] Post-ul Iată programul integral al activităților de duminică din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
06:40
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de joi, 30 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele:  Euro se ieftinește cu 8 ban și este cotat astăzi la 19 lei și 20 bani, dolarul american costă 17 lei și 69 de bani, cu 3 bani mai puțin față de ziua de ieri. Leul românesc se ieftinește cu 2 bani și este cotat la 3 lei […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 30 mai 2024: euro se ieftinește cu 8 bani, dolarul cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Horoscop Berbec – 30 mai 2024: Este o zi care te invită la toleranță reală, exersată, la protejarea propriilor interese, dar într-o formă delicată, care să nu-i îndepărteze pe cei din jur. Este important să fii mai atent la comportamentul tău decât la al celorlalți. Horoscop Taur – 30 mai 2024: Ai ocazia să îți […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 30 mai 2024: Racii au ocazia să-și regăsească starea de bine interioară care a fost afectată în ultimele zile, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Vremea va fi în general instabilã, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi mai ales pe parcursul zilei vor cădea ploi slabe. Se așteaptă ca temperaturile maxime ale zilei să varieze între 20 și 21 grade Celsius, în timp ce noaptea temperaturile minime vor oscila între 15 și 16 grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 30 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
19:30
Duminică, 25 mai, în incinta Centrul de Cultură și Artă „Ginta Latină” a avut loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului „Primăvara poloneză în Moldova” (Polska Wiosna w Moldawii), organizat de Asociația Obșteasca „Primăvara poloneză în Moldova”, cu sprijinul Ambasadei Republicii Polonia la Chișinău. La festival au participat și membrii Uniunii Polonezilor din Soroca. Pe […] Post-ul Sorocenii au participat la Festivalul „Primăvara poloneză în Moldova” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
Puteți scăpa de respirația neplăcută (halena) în câteva secunde. În ajutor ne pot veni: guma de mestecat, spray-urilor speciale și dropsurile cu aromă de mentă. Cu toate acestea, este important să înțelegem și cauza principală a problemei. Caracteristicile alimentației Uneori, respirația neplăcută apare din cauza anumitor alimente. Stomatologii au evidențiat următoarele alimente: usturoi; alcool; ridiche; condimente și mirodenii; ceapă; alimente afumate. În plus, respirația […] Post-ul Ce boli grave pot ascunde mirosurile neplăcute din gură apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Ce este eTwinning? Un termen pe care-l auzim tot mai des în ultima perioadă, dar despre care cunoaștem încă prea puțin. Ca să știm mai multe despre aceasta am decis să aflăm de la cei implicați în acest proces — elevii și profesorii de la Liceul Teoretic “Ion Creangă”, care ne-au răspuns la mai multe întrebări […] Post-ul Întrebări și răspunsuri despre proiectul eTwinning apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:40
Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, a fost într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului Sergiu Lazarencu. Această vizită este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele 2 ministere, domnul Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova. Ministrul protecției mediului […] Post-ul Precizările ministrului mediului din Ucraina privind secarea unei porțiuni din Nistru apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
Autoritățile planifică inaugurarea instituției pe 1 iunie 2024. Anual, colegiul urmează să pregătească și să perfecționeze circa 60 de tehnicieni militari profesioniști pentru Armata Națională. Potrivit secretarului de stat Sergiu Plop, proiectul a fost elaborat în scopul asigurării completării Armatei Naționale cu tehnicieni militari calificați (categoria „sergenţi”). Colegiul Militar va fi creat ca o subdiviziune […] Post-ul O nouă oportunitate de studii pentru elevii de gimnaziu la Colegiul Militar apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Filiala Soroca a CCI RM în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca organizează Iarmarocul „Produs de Soroca”, ediția a IV-a în scopul promovării produselor si mărfurilor producătorilor autohtoni și Festivalul-concurs național „Fanfara Argintie”, ediția a XVII-a care va avea loc pe Piața Libertății din orașul Soroca la data de 2 iunie 2024 cu începere de la […] Post-ul Invitație la sărbătoare! / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Alexandru Caraion este elev în clasa a IX-a și în curând va absolvi Gimnaziul nr. 2 din Drochia. Diagnosticul de autism i-a fost pus încă din perioada grădiniței, ceea ce a adus numeroase provocări în viața lui și a familiei sale. Cu toate acestea, istoria lui Alexandru este una frumoasă și motivațională, datorită a două […] Post-ul Eroinele din spatele succesului unui elev cu autism / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Ieri s-a dat start competiției sportive „Școala Securității – Împreună reducem riscurile”, desfășurată anual la nivel național dar și local. La nivel local a fost desfășurată în tabăra pentru copii „Prietenia” din satul Cuhureștii de Sus, din raionul Florești. La start s-au aliniat 9 echipe din cele 3 raioane: Florești, Soroca, Drochia. Școala Securității este […] Post-ul Nouă echipe din raioanele Soroca, Florești și Drochia concurează la competiția sportivă „Școala Securității – Împreună reducem riscurile” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, în localitatea Aghireșu, putem găsi o zona cu apă ca smaraldul. Acest lac extraordinar nu este inclus în niciun circuit turistic, așa că puțini sunt cei care au auzit de el. Locația este de-a dreptul uluitoare și te face să te simți ca și când te-ai afla în Maldive. […] Post-ul Unde se află Maldive din România. Zona cu apă ca smaraldul de care puțini au auzit, nu este inclusă în niciun circuit turistic apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
În perioada 25-26 mai, în municipiul Chișinău s-a desfășurat ediţia a 26-a a Campionatului Open al Republicii Moldova de ultramaraton / Self-Transcendence 24/12/6 Hour Races, în cadrul căreia Iurie Melinte, directorul LT „B.P.-Hasdeu”,  a obținut premiul I absolut și în categoria de vârstă, cu rezultatul de 164 km, proba 24 ore de alergare. Am fost onorat să […] Post-ul Eroul ultramaratonului: Interviu cu Iurie Melinte, directorul LT ”B.P.-Hasdeu” din Drochia care a alergat 164 km în 24 de ore apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de miercuri, 29 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele:  Euro se scumpește cu 1 ban și este cotat astăzi la 19 lei și 28 bani, dolarul american costă 17 lei și 72 de bani, cu 2 bani mai puțin față de ziua de ieri. Leul românesc este cotat la 3 lei și 87 de bani. Rubla rusească și hrivna ucraineană […] Post-ul Cursul valutar pentru 29 mai 2024: Schimbări nesemnificative pentru euro și dolar apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Horoscop Berbec – 29 mai 2024: Ai la dispoziție o zi care creează un context favorabil pentru a te elibera de poveri pe care le porți pe umeri de mult timp. Au legătură cu relațiile importante, în special cea de cuplu și cu unele dintre rude. Horoscop Taur – 29 mai 2024: Se creează o […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 29 mai 2024: Nativul Berbec are la dispoziție o zi pentru a se elibera de poveri pe care le poartă pe umeri de mult timp, află prognoza astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:20
Meteorologii prognozează pentru miercuri, 29 mai, ploi slabe și un cer predominant înnorat pe tot parcursul zilei. Se așteaptă ca temperaturile maxime ale zilei să varieze între 17 și 19 grade Celsius, în timp ce noaptea temperaturile minime vor oscila între 13 și 16 grade Celsius. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 29 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
28 mai 2024
18:20
Pisicile sunt renumite pentru dragostea pe care o manifestă pentru somn. O felină care doarme este de-a dreptul adorabilă, însă modul în care o face uneori ar putea indica o posibilă problemă. Așadar, este important ca stăpânii să înțeleagă pozițiile comune de somn ale pisicilor atunci când acestea sunt bolnave. Acestor patrupede curioase le place […] Post-ul Pisica ta are probleme de sănătate dacă doarme așa. Semnele la care toți stăpânii de feline trebuie să fie atenți apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
Nu au mai trăit asemenea emoții puternice niciodată, vorbim despre elevii clasei a III-a B de la Liceul Teoretic “Constantin Stere”, care împreună cu  învățătoarea Ludmila Spinovschi, au fost azi în excursie la Sectorul Poliției de Frontieră „Soroca”. Elevii au aflat cum se efectuează controalele la hotarele țării, cu ce tip de armament sunt echipați […] Post-ul Elevii clasei a III-a B de la liceul ”Constantin Stere” au aflat despre misiunea Poliției de Frontieră / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
Pe sculptorul Mihail Focșa l-am întâlnit într-o după-amiază, muncind în atelierul său din preajma Cetății Soroca. Concentrat fiind, cioplea cu dedicare în pereții miniaturali ai cetății Soroca. De opt ani, zi de zi, fiecare detaliu al cetății este realizat cu meticulozitate, iar procesul de creație este unul fascinant, care cere multă răbdare și precizie. De-a […] Post-ul Suvenire Magnetice cu Cod QR de la Mihail Focșa / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Astăzi, 28 mai 2024, în sala mică a Palatului de Cultură din Soroca are loc Gala Parteneriatelor Educaționale, ediția a V-a. Cele mai creative şi interesante proiecte realizate în școlile și grădinițele din raion vor fi premiate de către Consiliul Raional Soroca și Direcția Învățământ. Post-ul Urmăriți în direct: Gala Parteneriatelor Educaționale apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Astăzi la Biblioteca ”Basarabia” din municipiul Soroca are loc lansarea Enciclopediei “Centenarul războiului de întregire și al Marii Uniri (1914-2020)”. Volumul, care cuprinde 1712 pagini reprezintă rezultatul cercetărilor desfășurate pe parcursul a trei ani de patru membri ai Academiei Oamenilor de Știință din România (AOȘR): prof. univ. dr. Ion I. Solcanu, președintele Secției de Științe […] Post-ul O carte pentru veacuri: Lansarea Enciclopediei ”Centenarul războiului de întregire și al Marii Uniri (1914-2020)” la Soroca / LIVE apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Pe 9 iunie, Parlamentul European își alege noii membri. Cetățenii din toate statele europene vor merge la urne pentru a decide cine le va apăra interesele la Bruxelles. Republica Moldova a ales calea integrării europene, un drum lung care necesită mult efort, însă la capătul căruia românii se vor regăsi într-o Uniune Europeană a păcii, […] Post-ul Alianța Dreapta Unită, adevăratul aliat al R. Moldova în Parlamentul European! / PUBLICITATE POLITICĂ apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe și descrie când, unde și în ce context a fost făcută, […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Apusul de Mai apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 27.05.2024-02.06.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Petreni și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 27.05.2024-02.06.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:     Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Cotova, Miciurin și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 27.05.2024-02.06.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Soroca, Oclanda, Iorjnița și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Doctorul în Științe Politice, Ion Duminica, Cercetător științific coordonator la Institutul Patrimoniului Cultural și-a propus să caute ultimii fierari romi, inclusiv din dealul Sorocii. Acesta lucrează la o nouă cercetare: Meșteșugul tradițional al romilor – fierăritul.  Așa că a luat la pas, vestita mahala a romilor din municipiul Soroca. Cei cu care a discutat i-au […] Post-ul În căutarea ultimilor fierari din Dealul Sorocii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Într-un colț liniștit al Republicii Moldova, unde liniștea satului este mai prețioasă decât aerul curat, aceasta a fost “zguduită” de un caz ce a făcut deliciul locuitorilor: un fost primar s-a plâns la poliție pe o consăteancă pentru faptul că a fost numit “jlob” și “Tuzic” într-un LIVE pe Facebook. Femeia, cunoscută pentru ieșirile sale […] Post-ul Scandal în sat și pe Facebook: Cine este adevăratul Tuzic? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
“Referitor la imaginile apărute în spațiul public, care arată fluviul Nistru filmat în zona orașului Hotin, Ucraina, Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” anunță că Republica Moldova nu este și nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice deoarece scurgerea pe teritoriul țării este compensată din lacul de acumulare Nistrean ce asigură un volum suficient […] Post-ul Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei”: “Lacul de acumulare Nistrean asigură un volum suficient de apă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
La data de 27 mai 2024, în incinta IP LT ,,C. Stere”, a avut loc etapa finală a Concursului ,,Elevul anului”, ediția a XXIV-a. La prima etapă au fost depuse 43 de dosare, dintre care au fost selectați pentru etapa finală 24 de dosare, conform categoriilor: – categoria I, clasa a V- VI- 7 dosare; […] Post-ul Concursul raional ”Elevul Anului” și-a desemnat învingătorii / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de marți, 28 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele:  Euro se scumpește cu 6 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 27 bani, dolarul american costă 17 lei și 74 de bani, cu 2 bani mai mult față de ziua de ieri. Leul românesc se scumpește  cu 1 ban și este cotat la 3 lei […] Post-ul Cursul valutar pentru marți, 28 mai:  Euro și dolarul american se scumpesc din nou apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:20
Horoscop Berbec – 28 mai 2024: Atmosfera generală și situațiile trăite te îndeamnă să revii la concentrare, efort și respect față de ceea ce ai de făcut și față de celelalte persoane implicate în aceste proiecte. Horoscop Taur – 28 mai 2024: Ți se potrivește atmosfera acestei zile, care te îndeamnă să revii cu picioarele […] Post-ul Horoscopul zilei de marți, 28 mai 2024: Gemenii au ocazia azi de a citi printre rânduri, de a vedea dincolo de aparențe, află ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:00
Potrivit meteorologilor, astăzi se așteaptă cer noros, ploi slabe și valori termice în scădere, care vor înregistra ziua +21°C +23 °C, iar noaptea ne așteaptă cel mult +15°C. Pentru mâine, meteorologii anunță ploi slabe.   Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru marți, 28 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 mai 2024
19:30
Biroul Național de Statistică informează că, la finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1.404.000 de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2.053.000 de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova). […] Post-ul Raionul Florești cu cei mai înalți indicatori la Recensământ, depășește Soroca și Drochia apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Drăgălina Mihalcean este profesoară de limbă și literatură română la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca de aproape 9 ani. Astăzi în cadrul unei festivități, organizată de Direcția Învățământ, a fost distinsă cu titlul de „Profesorul Anului”, ocupând locul întâi la concursul raional „Pedagogul Anului”. Cu această ocazie, am avut plăcerea de a discuta despre […] Post-ul Drăgălina Mihalcean: ” La început, a fost greu să mă obișnuiesc cu ideea că foștii mei pedagogi îmi sunt deja colegi…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
În lunile aprilie-mai, școlile din Republica Moldova au desfășurat activități de promovare a incluziunii cu sloganul ,,Școala mea e incluzivă! Dar a ta?”, care a avut scop informarea, sensibilizarea și schimbare atitudinii elevilor, cadrelor didactice, părinților față de provăcările cu care se confruntă elevii cu cerințe educaționale speciale. Pe parcursul acestei perioade în instituția IP […] Post-ul Gimnaziul Ciutulești: Un deceniu de educație incluzivă și activități creative pentru toți elevii / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Steliana Șindrilă este învățătoare la Liceul Teoretic ”Constantin Stere” din Soroca. Astăzi a fost decernată cu titlul „Învățătorul Anului” în cadrul concursului raional ”Pedagogul Anului”. Apreciată pentru dragostea față de copii, profesionalism și dedicare, doamna Șindrilă pe parcursul a 17 ani de carieră pedagogică a modelat caracterul și cunoștințele mai multor generații de elevi. Am […] Post-ul Steliana Șindrilă: ”Dacă ar fi posibil să întorc „roata vieții” pentru a-mi alege profesia, tot învățătoare m-aș face ” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
O veste bună pentru iubitorii de ciocolată vine din partea oamenilor de știință elvețieni care au inventat o metodă de a face acest deliciu mai sănătos și mai sustenabil. Cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich (ETH Zurich) au găsit o modalitate de a folosi întregul fruct de cacao, nu doar boabele și […] Post-ul Noi descoperiri în producția de ciocolată: Mai sănătoasă și sustenabilă apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Astăzi, 27 mai 2024, are loc Festivitatea de premiere a concursului „Pedagogul Anului”, etapa raională. Urmăriți în direct festivitatea. Post-ul Urmăriți în direct: Festivitatea de premiere a concursului „Pedagogul Anului” etapa raională apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Câteva minute în urmă la intersecția străzilor Decebal și Ștefan cel Mare s-a produs un accident rutier, care a implicat un autoturism Renault și o ambulanță. Incidentul a avut loc în momentul, când Renault-ul, care se deplasa la deal pe strada Decebal, a trecut pe verde și nu a observat ambulanța care venea din dreapta […] Post-ul Un accident rutier s-a produs în centrul Sorocii apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
O secvență video filmată pe malul Nistrului și postată pe rețelele de socializare, ne alarmează în privința stării în care se află fluviul din care bem și noi apă. În imaginile filmate în satul Braga (Ucraina), aflat vis-a-vis de Cetatea Hotin, Nistrul aproape că nu mai are apă. “Este groaznic, nu am mai văzut așa […] Post-ul S.O.S.!!! Mai sus de Soroca, lângă Hotin, Nistrul este aproape secat / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Știați că în urma revizuirii hărții judiciare în Republica Moldova urmează să funcționeze 14 judecătorii și 3 Curți de apel? Aceasta va duce la consolidarea capacităților instanțelor judecătorești, eficientizarea examinării dosarelor, facilitarea accesului cetățenilor la justiție, repartizarea uniformă a volumului de lucru a judecătorilor, crearea condițiilor pentru specializarea judecătorilor, avansarea proceselor de digitalizare în justiție. […] Post-ul Noua hartă judiciară a Republicii Moldova / INFOGRAFIC apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.