Grădinița numărul 17 “Cheița de Aur” a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei / VIDEO

Observatorul de Nord, 15 mai 2024 21:00

Astăzi, copiii care frecventează grădinița numărul 17 “Cheița de Aur” din municipiul Soroca împreună cu părinții lor au sărbătorit  Ziua Internațională a Familiei printr-un eveniment memorabil. Familiile au participat la diverse activități și jocuri sportive, de la cursele de alergare la competițiile de sărituri și alte provocări distractive, toți cei prezenți au fost implicați într-o […] Post-ul Grădinița numărul 17 “Cheița de Aur” a sărbătorit Ziua Internațională a Familiei / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 6 ore
20:30
Astăzi, sărbătorim Ziua Națională a Albinei, o zi specială dedicată rolului esențial pe care albinele îl joacă în ecosistemul nostru. Albinele sunt renumite pentru hărnicia lor, la fel ca furnicile. Și într-adevăr, aceste insecte au multe în comun, chiar dacă, din punct de vedere biologic, nu au nimic similar. Dar ambele și-au creat propria civilizație […] Post-ul Descoperă minunata lume a albinelor: 25 fapte surprinzătoare despre aceste insecte apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:30
Doamna Ala Stîrcu este o persoană publică bine cunoscută în orașul Florești, în special de către părinți și copii. Este pedagog și directoare a Centrului de Creație pentru Copii. De-a lungul anilor doamna Stîrcu a reușit să adune în jurul său un colectiv frumos de copii și pedagogi. La Centru de Creație copiii învață de toate […] Post-ul Ala Stîrcu: „Să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
18:50
Ion Șincari are peste 90 de ani, dar acum mai bine de șase decenii viața l-a adus la Soroca. Nu fusese niciodată în acest oraș, chiar dacă s-a născut la marginea județului, în satul Sofia, actualul raion Drochia, dar a devenit șeful comitetului executiv orășenesc, funcție echivalentă cu primarul de astăzi. L-am invitat la o […] Post-ul A devenit întâmplător primar al Sorocii, dar pe timpul lui multe s-au făcut în oraș / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
Amestecul secret care îți parfumează instant toată casa. Unul dintre cele mai bune sentimente este atunci când locuința ta miroase plăcut. Pentru ca încăperile să miroasă bine tot timpul, îți prezentăm un odorizant de casă pe care îl poți face din doar trei ingrediente. Spune-ți adio chimicalelor, cu această rețetă specială nu vei avea doar […] Post-ul Cum prepari un odorizant natural din 3 ingrediente apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
În satul Hîrtop, raionul Floreşti, din mireasma salcâmilor a curs balsam pe suflet tuturor celor prezenţi Festivalul Mironosițelor. Evenimentul a început cu Sf. Liturghie la biserica din sat, a continuat cu activități de promovare a portului popular, expoziții și nu în ultimul rând bucate tradiționale din gura cuptorului. Atmosfera a fost încinsă de colective artistice: […] Post-ul Ziua Mironosițelor prăznuită la Biserica ,,Nașterea Maicii Domnului” din satul Hîrtop, raionul Florești / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
15:10
  După ce sâmbătă, 18 mai, echipa CSU Rugby Alba Iulia, a învins, în Divizia Națională de Seniori, formația CSM Bucovina Suceava, cu scorul de 22-16 (17-6), pe pagina de Facebook a formației din România a fost publicat următorul mesaj, în care este menționat și antrenorul sorocean, Oleg Istrati:  1. S-a demonstrat ca varianta combinației […] Post-ul Soroceanul Oleg Istrati primește mulțumiri din partea CSU Rugby Alba Iulia apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Pașaportul românesc este mai mult decât un simplu document de călătorie. Cetățenia română pentru moldoveni este o poartă către o serie de privilegii și oportunități de muncă în UE. Cu toate acestea, pentru mulți moldoveni procesul de redobândire cetățenie română se transformă în ani de așteptare. Sunt mii de dosare de cetățenie română nesoluționate timp […] Post-ul JustConsult: Cum urgentezi soluționarea dosarelor vechi de redobândire cetățenie română / PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
 De Ziua Internațională a Copilului, intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită pentru cei mici. Anunțul a fost făcut astăzi de edilul capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău, transmite moldpres.md Potrivit primăriei capitalei, de 1 iunie, la Grădina Zoologică va fi organizată Ziua ușilor deschise. Acțiunea este desfășurată anual de […] Post-ul De Ziua Internațională a Copilului, intrarea la Grădina Zoologică va fi gratuită pentru cei mici apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
11:30
În următoarele săptămâni, elevii din școli vor fi informați, în cadrul campaniei de cunoaștere și promovare a numărului de urgență 112, despre situațiile când pot apela numărul unic de urgență 112, ce trebuie să spună operatorului și cum să recunoască o urgență, comunică moldpres.md Potrivit Serviciul 112, “Campania de cunoaștere și promovare a numărului de […] Post-ul Serviciul 112 a demarat o campanie de informare a copiilor și adolescenților apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
  Pe pagina de Facebook a Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia a fost publicată o veste tristă – pentru directoarea instituției, Natalia Manea, numărătoarea vieții s-a terminat în ziua de 18 mai 2024.    În mesaj citim următoarele.  „Vestea plecării sale pe neașteptate pe drumul veșniciei ne-a întristat și îndurerat pe toți. A plecat […] Post-ul A decedat directoarea Gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia, Natalia Manea… apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada 20.05.2024-26.05.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități: Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Drochia, Cotova, Miciurin și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada  20.05.2024-26.05.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Florești, Trifănești, Japca și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
S.A. „RED-Nord” anunță deconectări programate ale energiei electrice în legătură cu executarea lucrărilor de mentenanţă în reţelele de distribuţie. Așa că în perioada  20.05.2024-26.05.2024 se va întrerupe energia electrică în următoarele localități:   Post-ul Se așteaptă deconectări programate ale energiei electrice în Bădiceni, Baxani, Parcani și alte localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Serviciul Fiscal de Stat informează că, începând cu data de 27 mai 2024, avizul de însoțire a mărfii și foaia de parcurs vor fi excluse din categoria formularelor tipizate de documente primare cu regim special, urmare a aprobării Hotărârii Guvernului nr. 229/2024, publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 118-121 din 27 martie […] Post-ul începând cu data de 27 mai 2024, avizul de însoțire a mărfii și foaia de parcurs vor fi excluse din categoria formularelor tipizate de documente primare cu regim special apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
 Premiul, oferit de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier,  este însoțit de 25000 de euro, sumă pe care Președinta Maia Sandu o va dona, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. Premiul „Robert Blum pentru Democrație” este oferit la fiecare doi ani personalităților care s-au remarcat în promovarea drepturilor omului și democrației. Robert […] Post-ul Președinta Maia Sandu a primit premiul „Robert Blum pentru Democrație 2024” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
Pe 16 mai curent, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, din satul Drochia, a găzduit un eveniment de zile mari – Festivalul cântecului pascal „Trăim bucuria Învierii” organizat de Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia, în parteneriat cu Primăria s. Drochia și Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului”; din localitate, paroh Serghei Ciumac, cu binecuvântarea Protopopiatului de Drochia, […] Post-ul La Drochia s-a desășurat Festivalul cântecului pascal „Trăim bucuria Învierii” apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de luni, 20 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele: Euro se ieftinește cu 10 bani și este cotat astăzi la 19 lei și 22 bani, dolarul american costă 17 lei și 74 de bani, cu 3 bani mai puțin. Leul românesc se ieftinește cu 2 bani și este […] Post-ul Cursul valutar pentru luni, 20 mai 2024: Dolarul se ieftinește cu 10 bani, dolarul american, cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Horoscop Berbec – 20 mai 2024: Astăzi reușești să vezi mai departe decât de obicei și să înțelegi mai bine de ce anumite situații ți se par de neclintit. Poate că și tu ai fost la un moment dat la fel de inflexibil ca și cei pe care îi întâlnești acum și îți complică viața. […] Post-ul Horoscopul zilei de luni, 20 mai 2024: Pe Lei îi cuprinde dorul de copilărie, de joacă și de lipsa de griji, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Pentru astăzi, 20 mai 2024, meteorologii anunță o zi frumoasă. Temperatura maximă în timpul zilei va atinge + 22°C +24°C, iar temperatura minimă în timpul nopții va coborî la +13°C și +18 °C. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru luni, 20 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:20
Vă propunem 20 cele mai interesante curiozități despre pielea umană: Datorită stratului de grăsime subcutanată, pielea noastră nu este doar cel mai mare, ci și cel mai greu organ al corpului uman. Fără acest strat, pielea ar cântări doar aproximativ trei kilograme, dar cu el poate ajunge până la 20 de kg. Un produs de […] Post-ul 20 cele mai interesante curiozități despre pielea umană apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
O profesoară din zona San Francisco se numără printre puținele persoane din lume care au vizitat toate statele de pe glob. Lucy Hsu a fost în toate cele 193 de țări membre ale Națiunilor Unite și spune că și-a îndeplinit cea mai mare dorință a ei. Ultima țară de pe lista ei a fost Siria, […] Post-ul O profesoară din străinătate a călătorit în toate țările: Câți dintre pedagogii noștri ar putea face la fel? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:50
Un medic la sat este mai mult decât un medic. Este și psiholog, deoarece de multe ori oamenii care se adresează au nevoie și de sprijin emoțional și moral. Este persoana la care pacienții bat zilnic în ușă cu întrebările și îngrijorările lor. Natalia Purici are o experiență de peste 30 de ani în domeniu, […] Post-ul Natalia Purici: „La sat, un medic de familie este mai mult decât un medic” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
În schimbul păcii cu Imperiul Otoman, Moldova și Muntenia au plătit anual haraciul, acesta fiind doar una dintre numeroasele contribuții pe care voievozii Țărilor Române trebuiau să le trimită Porții. Haraciul se plătea de obicei de Sfântul Gheorghe. În secolul XV, plata se făcea exclusiv în monede de aur. Cu apariția talerilor occidentali, otomanii au […] Post-ul Câte tone de aur au plătit Moldova și Muntenia ca haraci Imperiului Otoman apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Temperaturile cresc, iar odată cu acestea apar din ce în ce mai mulți țânțari. Pe lângă faptul că sunt foarte deranjați noaptea, iar pișcăturile lor provoacă mâncărimi îngrozitoare, țânțarii pot fi periculoși pentru copii. Vara este anotimpul preferat al multor persoane, dar și al țânțarilor și altor insecte mici care ne fac viața mai grea. […] Post-ul Stropește perdelele din casă cu acest amestec secret. Metoda simplă care ține țânțarii la distanță toată vara apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Se spune că SOS, semnalul emis de navele în dificultate pe mare, înseamnă salvați-ne sufletele sau salvați nava, dar acest lucru nu este strict adevărat. Atunci când semnalul de detresă SOS a fost dezvoltat pentru prima dată la începutul secolului al XX-lea, a fost ales pur și simplu pentru că avea o secvență distinctivă de […] Post-ul Ce înseamnă SOS, de fapt. Când a fost inventat celebrul semnal pentru ajutor apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Profesia de medic a fost întotdeauna apreciată, iar lucrătorii medicali de-a lungul timpului au fost tratați cu mare respect. Și cum poate fi altfel, dacă lor le încredințăm sănătatea și viitorul nostru? În spatele halatelor albe și al zâmbetelor liniștitoare se ascund ani îndelungați de studii și sacrificii personale. Medicul de familie Ludmila Evstratova are […] Post-ul Ludmila Evstratova: Drumul spre sănătate începe cu medicul de familie / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Trei eleve din raionul Soroca au ajuns în finala concursului cu tematică istorică „Dezmințirea Propagandei în Istoria Secolului al XX-lea – Îndemn la Pace și Dezvoltare”, destinat elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Două dintre finaliste sunt eleve la gimnaziul Rublenița: Adelina Petcu și Anastasia Ababi, ambele fiind coordonate de doamna profesoară Maria Stepanyants. De […] Post-ul Trei eleve din raionul Soroca au ajuns în finala unui concurs de istorie / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Încărcarea telefonului mobil este un subiect care generează multe dezbateri și confuzii. În acest articol, vom explora cele mai bune practici recomandate de experți pentru a-ți încărca telefonul în mod eficient și pentru a maximiza durata de viață a bateriei, precum și ce se întâmplă dacă îți lași telefonul conectat la priză peste noapte. Încărcarea […] Post-ul Cum ar trebui să-ți încarci telefonul ca să te țină bateria mai mult. Ce se întâmplă dacă îl ții la priză peste noapte apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Ieri, în incinta Palatului de Cultură din orașul Soroca, s-a desfășurat concursul „Miss Centru de Creație”, organizat și susținut de Centrul de Creație al Copiilor și Adolescenților „Speranța”. Juriul concursului a fost alcătuit din Președintele juriului: Fornea Olga, directorul C.C.C.A. „Speranța”, Natalia Vrâncean: redactor-șef al „Ziarului Nostru”, Cristina Donici, administrator al Pensiunii „Stejarul lui Ștefan” […] Post-ul Talente remarcabile și speranțe mari la concursul Miss Centru de Creație apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
Muzeele sunt portaluri către trecutul nostru, oglinzi ale prezentului și ferestre deschise spre viitor. Recent, Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia și Muzeul raional de Istorie, Etnografie și Artă, în parteneriat cu instituțiile muzeale din raionul Drochia, au celebrat „Ziua Internațională a Muzeelor”.  În această zi drochienii au avut parte de un eveniment spectaculos, […] Post-ul Ziua Internațională a Muzeelor, sărbătorită la Drochia / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Astăzi, în Republica Moldova, se sărbătorește Ziua Medicului de Familie, un prilej pentru a discuta cu profesioniștii din domeniu despre provocările la locul de muncă, relațiile cu pacienții și necesitatea de a fi mereu la curent cu cercetările privind noile medicamente și metode de tratament. Dna Natalia Mazur, directorul Centrului de Sănătate ”Ina Popescu” Soroca-Nouă, a […] Post-ul Natalia Mazur: Empatie și profesionalism – secretele succesului în medicina de familie apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Horoscop Berbec – 19 mai 2024: Este o zi dinamică, dar este mai mult o dinamică a ideilor și a sentimentelor. Poți ajunge la concluzii foarte valoroase despre ceea ce poți face pentru ca viața ta să fie mai armonioasă, mai apropiată de ceea ce îți dorești. Horoscop Taur – 19 mai 2024: Ai ocazia […] Post-ul Horoscopul zilei de duminică, 19 mai 2024: Racii s-ar putea să cadă în capcana propriilor gânduri negre, află pronosticul astrelor pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Duminică, 19 mai 2024, meteorologii anunță o zi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă în timpul zilei va atinge + 17°C +21°C, iar temperatura minimă în timpul nopții va coborî la +12°C+16°C. Durata […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru duminică, 19 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
În această săptămână aleșii raionali au avut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Raional Soroca de la 15 mai 2024, o decizie cu privire la inițierea concursului și aprobarea componenței nominale a comisiei de concurs pentru șefia Direcției de Învățământ Soroca. Conform proiectului de decizie, alianța PSRM și Platforma DA nu ar mai fi […] Post-ul Consiliul Raional s-a răzgândit: nu mai vrea să organizeze alt concurs pentru șefia Direcției Învățământ Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
A căzut cortina peste campionatul Republicii Moldova la fotbal, Liga a 2-a, seria Nord. 11 din cele 12 echipe care au început campionatul au ajuns la finiș, chiar dacă în cazul multor formații lucrurile au c-am „scârțâit” și, probabil, unii din conducători și-au făcut cruce că nu au terminat benzina înainte de vreme. Cu părere […] Post-ul Liga a 2-a: Andrei Stratan – FC Olimpia: 6-1! EFA – a doua „de la cap”, FC Inter – a doua „de la coadă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:00
Sărbătoare dublă la Soroca. Azi de Ziua Internațională a Muzeelor a avut loc inaugurarea Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat”, după o amplă renovare. Acest eveniment semnificativ a fost posibil datorită implementării cu succes a proiectului “Valorificarea Patrimoniului Istorico-Cultural al Regiunii”, susținut de Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord). La ceremonia de deschidere […] Post-ul Muzeul „Nicolae Bulat” din Soroca redeschis după renovare / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Este bine cunoscut faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Această caracteristică este comună și pentru multe alte specii de mamifere. În schimb, la păsări, situația este inversă: durata medie de viață a masculilor este mai mare decât a femelelor. Una dintre ipoteze explică aceste diferențe prin compoziția cromozomilor sexuali. În genomul masculilor majorității […] Post-ul De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbații ? A fost găsită cea mai probabilă explicație apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Expresia „Vax Albina” este o frază idiomatică specifică limbii române, utilizată pentru a descrie ceva de calitate îndoielnică sau fără valoare reală. În esență, este echivalentul românesc al expresiilor englezești „nonsense” sau „rubbish”. Originile precise ale acestei expresii sunt greu de stabilit, dar se crede că ea provine din perioada interbelică și este legată de […] Post-ul Ce înseamnă, de fapt, expresia “Vax Albina”. Toți o folosim, însă puțini îi știu sensul cu adevărat apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Consumatorii se pot deja bucura de o varietate de legume și fructe de sezon, care au apărut în comerț, însă, pe lângă beneficii, acestea pot aduce pericole pentru sănătate din cauza că ar putea conține o cantitate mare de nitrați. Aceste substanțe sunt detectate doar în laboratoarele acreditate. Utilizarea aparatelor de măsură și control, care […] Post-ul Sfatul specialiștilor: Recunoașterea fructelor și legumelor ce conțin nitrați apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Compania de analiză AltIndex a publicat un raport despre vânzările de smartphone-uri la nivel mondial din 2014 până în 2024. Din acesta reiese că situația companiei Samsung s-a înrăutățit puțin, dar a reușit totuși să-și păstreze poziția de lider pe piață. Astfel, în ultimul deceniu, gigantul sud-coreean a vândut aproape trei miliarde de telefoane. Acesta […] Post-ul Află care sunt cele mai bine vândute mărci de smartphone-uri din ultimii 10 ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
La Ședința Consiliului Raional Soroca din această săptămână s-a decis că autoritățile raionale trebuie să investească 100 mii de lei pentru îngrădirea construcției nefinisate de la stadionul raional din satul Rublenița. Aceasta prezintă pericol pentru copii și nu numai, iar până lucrările vor fi reluate, ar fi nevoie de îngrădire, cel puțin așa au decis […] Post-ul Consiliul Raional Soroca a decis să investească 100 mii de lei pentru îngrădirea stadionului din Rublenița / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
La 16 mai, elevii clasei a VI-a A, de la Liceul Teoretic “Constantin Stere” din Soroca, au realizat o “lecție altfel”, îndrumați de diriginta clasei, profesoara de limbă engleză Rodica Tinerelu și profesoara de istorie Maria Stepanyants. În cadrul unei excursii pe jos de la liceu până la Lumânarea Recunoștinței, elevii au făcut popas la […] Post-ul Elevii Liceului Teoretic “Constantin Stere” din Soroca au descoperit orașul natal într-o excursie pietonală / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Alături de noi la emisiunea “Interviu cu soroceni”, realizată de “Observatorul de Nord”, este la această ediție Alex Cealan, medic urolog și androlog la Buzău, dar originar dintr-o dinastie de medici din Soroca. Am discutat cu protagonistul nostru despre sfaturile familiei în alegerea profesiei, de ce a ales Buzăul, robotizarea în medicină, medicina privată versus cea […] Post-ul Alex Cealan despre stres vs disfuncții sexuale și costul unei intervenții chirurgicale în România la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Banca Națională a Moldovei a actualizat ratele de schimb valutar pentru ziua de sâmbătă, 18 mai 2024. Detaliile ratei de schimb sunt următoarele: Euro este cotat astăzi la 19 lei și 32 bani, dolarul american costă 17 lei și 77 de bani. Leul românesc este cotat la 3 lei și 88 de bani. Rubla rusească și hrivna ucraineană sunt evaluate la 19 bani și, respectiv, 45 de bani. Post-ul Cursul valutar pentru sâmbătă, 18 mai 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Horoscop Berbec – 18 mai 2024: Este o zi deosebit de bogată în tendințe puternice, capabile să sprijine orice inițiativă destinată schimbării vieții tale și a celor care depind de tine. Se anunță vremuri mai bune, cu condiția să fii sincer cu tine și să ții cont de ceea ce simți. Horoscop Taur – 18 […] Post-ul Horoscopul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024: Săgetătorii au parte de o zi în care pot muta și munții din loc, afla ce spun astrele despre zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
Sâmbătă, 18 mai 2024, se anunță a fi o zi mai caldă comparativ cu zilele precedente. Potrivit prognozei meteorologilor se va încălzi ușor și la Soroca. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate pe parcursul zilei. Precipitații nu se prevăd. Temperatura maximă în timpul zilei va atinge +19°C, iar temperatura minimă în timpul nopții […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru sâmbătă, 18 mai apare prima dată în Observatorul de Nord.
17 mai 2024
19:30
Fiecare om pornește din familie, se dezvoltă în familie și ulterior întemeiază o familie. Aici se formează valorile esențiale:  aici găsim stima, respectul, iubirea, liniștea, dar și soluții la problemele întâmpinate în drumul vieții. Despre aceste valori s-a discutat la activitatea dedicată Zilei Internaționale a Familiei care a avut loc la Biblioteca Publică Vădeni, la […] Post-ul Copiii din Vădeni au sărbătorit Ziua Familiei la bibliotecă apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Consiliul Raional Drochia în parteneriat cu Primăria orașului organizează duminică, 19 mai, de la ora 12:00, “Festivalul Familiei” cu genericul – Familia, cununa societății. Evenimentul are loc sub egida Președintelui raionului Drochia, Vasile Cemortan. Acesta este cel mai așteptat eveniment cultural al anului, și va avea loc la Tabăra pentru copii “Poienița însorită”. Organizatorii promit […] Post-ul Duminică toate drumurile duc la “Festivalul Familiei” din Drochia / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
A răspuns provocării și acum se află la celălalt capăt al continentului european, la peste 3000 de km de casă. Este vorba de profesoara Felicia Voicu de la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Soroca, care, între noi fie vorba, a obținut cel mai mare punctaj dintre toți doctoranzii care au aplicat pentru acest program.  Doctorandă […] Post-ul Felicia Voicu: “Orice alegere pe care o faci astăzi, determină unde vei fi mâine! Eu știu exact ce am de făcut!” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Inspectoratul General al Poliției a lansat cu prilejul “Zilei familiei”, campania națională de informare și sensibilizare cu genericul „Siguranța familiei tale contează! – Informăm. Educăm. Protejăm”. Astăzi în Parcul “Mihai Eminescu” din municipiul Soroca a avut loc un eveniment, parte a acestei campanii, organizat de Inspectoratul de Poliție Soroca. Zeci de elevi curioși, care urmează […] Post-ul “Ziua familiei” sub semnul epoleților la Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.