Comunicat de presă | Mai aproape de PARIS 2024

Olympic, 15 mai 2024 18:40

Astăzi, în incinta Casei Olimpice a avut loc o conferință de presă dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și evenimentului Starturi Olimpice. Republica Moldova are la moment 13 sportivi calificați la 7 probe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), … Articolul Comunicat de presă | Mai aproape de PARIS 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Olympic

Acum 8 ore
16:00
Jucătorul de tenis de masă, Vladislav Ursu reușește calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris! Este primul reprezentant al acestei probe care va evolua pentru Republica Moldova la o ediție a Jocurilor Olimpice. Republica Moldova are la moment 14 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic, … Articolul Vladislav Ursu va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Alisa Glinka este stabilită de 5 ani în Franța și va fi prima reprezentantă a Moldovei într-o probă de echitație la Jocurile Olimpice. Născută pe 10 octombrie 1987 la Chișinău, ea este mamă a cinci copii. Locuiește aproape de Nice, iar la Olimpiada de la Paris va evolua la finele lunii iulie în concursul individual … Articolul Alisa Glinka va debuta la o ediție a Jocurilor Olimpice apare prima dată în Olympic Moldova.
11:00
Înotătorul Constantin Malachi a dominat un turneu internațional din Viena. El a cucerit trei medalii de aur, toate la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri. La competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări. Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani în Franța. … Articolul Înotătorul Constantin Malachi a cucerit trei medalii de aur la turneul din Viena apare prima dată în Olympic Moldova.
16 mai 2024
16:30
Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) constată, cu regret, faptul că administratorul Federației Sportive  Naționale de Lupte dl Ivan Gheorghiu continuă să răspândească în spațiul public informații eronate și defaimatoare la adresa Forului Olimpic Național cu referință la componența delegației olimpice din partea federației pentru participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. În acest … Articolul COMUNICAT | Clarificări privind procedurile de acreditare pentru delegația olimpică a Republicii Moldova apare prima dată în Olympic Moldova.
15 mai 2024
18:40
Astăzi, în incinta Casei Olimpice a avut loc o conferință de presă dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 și evenimentului Starturi Olimpice. Republica Moldova are la moment 13 sportivi calificați la 7 probe la Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), … Articolul Comunicat de presă | Mai aproape de PARIS 2024 apare prima dată în Olympic Moldova.
14:50
În sport, fiecare secundă este o oportunitate de a scrie istorie. În ring sau pe teren, cu vâsla sau cu arcul în mână, sportivii moldoveni luptă pentru victorie. Vor să fie mereu cei mai buni, visează la Olimpiadă, își doresc o medalie. Pentru a-și atinge visurile, ei au nevoie de susținere. În acest an, Victoriabank … Articolul Victoriabank susține Echipa Olimpică a Republicii Moldova apare prima dată în Olympic Moldova.
14 mai 2024
11:10
Comitetul Național Olimpic și Sportiv anunță organizarea în ziua de miercuri 15 mai 2024, cu începere de la ora 12.00, în incinta Casei Olimpice (str. Pușkin 11) a conferinței de presă cu următoarele subiecte: Activitățile organizate de către CNOS pentru marcarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice – Starturi Olimpice 2024 (program, participanți, acțiuni … Articolul Starturi Olimpice 2024 | În atenția reprezentanților mass media! apare prima dată în Olympic Moldova.
09:10
Atleta Zalina Marghieva va evolua pentru a 5-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice! Ea a obținut biletul pentru Paris 2024 după ce a înregistrat rezultatul 75,95 metri la turneul internațional “Dionisopolis” din Bulgaria. Zalina a stabilit și un nou record național la proba aruncarea ciocanului. Normativul de calificare la Jocurile Olimpice de la … Articolul Atleta Zalina Marghieva va evolua pentru a 5-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice apare prima dată în Olympic Moldova.
13 mai 2024
23:40
Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială de canoe din Ungaria pe distanța 500 metri individual. Ei au înregistrat rezultatele 1:47.28, respectiv 1:47.78. Câștigător a devenit campionul olimpic, brazilianul Isaquias Queiroz. Articolul Frații Serghei și Oleg Tarnovschi au urcat pe podium la Cupa Mondială apare prima dată în Olympic Moldova.
11 mai 2024
15:50
Tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială de canoe de la Szeged pe distanța 200 metri. Elevele lui Viktor Reneiski au înregistrat rezultatul 43.66, fiind întrecute de Antia Jacome și Maria Corbera din Spania (42.66). Articolul Tandemul Daniela Cociu – Maria Olărașu a cucerit medalia de argint la Cupa Mondială apare prima dată în Olympic Moldova.
11:50
Luptătoarea Mariana Draguțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024. Eleva lui Andrei Chiperi a obținut patru victorii în categoria de greutate 53 kg la turneul preolimpic de la Istanbul, cu Oleksandra Kogut (Austria), Aruuke Kyzy (Kyrgystan), Shokdida Akhmedova (Uzbekistan) și Sztalvira Orsos (Ungaria). Orsos … Articolul Luptătoarea Mariana Draguțan va evolua la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
9 mai 2024
23:10
Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! El a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul în categoria de greutate 67 kg, cu croatul Dominik Etlinger (medaliat cu bronz la JE 2015 și bronz la CE 2019), egipteanul Mohamed Ibrahim Ibrahi, elvețianul Andreas Vetsch și … Articolul Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Olympic Moldova.
12:20
Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3 pe distanța 500 metri la prima etapă a Cupei Mondiale de la Szeged, care este și de calificare către Jocurile Olimpice de la Paris. Ei au înregistrat rezultatul 1:40.05, fiind întrecuți de Alexey Korovashkov – Ivan Shtyl (Sportivi neutri individuali – 1:37.57) și Alexander … Articolul Tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi a ocupat locul 3 la Cupa Mondială de la Szeged apare prima dată în Olympic Moldova.
29 aprilie 2024
10:50
Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box în categoria de greutate 63,5 kg. El nu a luptat în finala cu rusul Gabil Mamedov pentru că se accidentase în meciul din semifinale cu azerul Malik Hasanov. Alexandru va încerca să se recupereze până la ultimul turneu preolimpic, programat în perioada 23 mai – 3 iunie … Articolul Alexandru Paraschiv s-a ales cu medalia de argint la Campionatul European apare prima dată în Olympic Moldova.
28 aprilie 2024
09:30
Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box în categoria de greutate +81 kg. În finala de la Belgrad, ea a dispus de rusoaica Kristina Tkacheva. Podiumul a fost completat de Reka Hoffmann (Ungaria) și Sara Miljkovic (Serbia). Astăzi, în finală va concura Alexandru Paraschiv (63,5 kg). El îl va întâlni pe rusul Gabil Mamedov. … Articolul Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box apare prima dată în Olympic Moldova.
27 aprilie 2024
12:00
Judocanul Adil Osmanov s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de la Zagreb. El a obținut trei victorii în categoria de greutate 73 kg, cu armeanul Artak Torosyan, italianul Manuel Parlati, finlandezul Valtteri Olin. În semifinale, Adil a fost învins de viitorul campion european, azerul Hidayat Heydarov, iar în meciul pentru medalia de bronz, … Articolul Judocanul Adil Osmanov s-a clasat pe locul 5 la Campionatul European de la Zagreb apare prima dată în Olympic Moldova.
25 aprilie 2024
12:30
Boxerii Alexandru Paraschiv (63,5 kg), Vasile Cebotari (71 kg) și Daria Kozorez (+81 kg) s-au calificat în semifinalele Campionatului European de la Belgrad și și-au asigurat cel puțin medalia de bronz. Ei au trecut de Malik Hasanov (Azerbaidjan), Jovan Nikolic (Serbia), respectiv Reka Hoffman (Ungaria). În sferturile de finală au mai concurat Ion Plînga (48 … Articolul Trei boxeri moldoveni și-au asigurat un loc pe podium la Europenele de la Belgrad apare prima dată în Olympic Moldova.
22 aprilie 2024
11:40
Atleta Lilia Fisikovici a ocupat locul 5 la Maratonul de la Viena, înregistrând rezultatul 02:30:06. Pe podium au urcat Weldu Nazret din Eritrea (02:24:08), Faith Chepkoech și Rebbeca Tanui, ambele din Kenya (02:26:22, respectiv 02:26:53). Lilia nu a îndeplinit baremul pentru Paris 2024, dar mai este clasamentul prin care poate să ajungă la cea de-a … Articolul Atleta Lilia Fisikovici a ocupat locul 5 la Maratonul de la Viena apare prima dată în Olympic Moldova.
10:00
Judocanii Renat Croitoru și Vadim Ghimbovschi au cucerit medalia de bronz la Junior European Cup de la Lignano (Italia). Renat a obținut 6 victorii în categoria de greutate 73 kg, reușind în meciul pentru medalia de bronz să-l învingă pe conaționalul Vlad Mitru. La rândul său, Vadim a dispus în ultima partidă de ungurul Levenre … Articolul Două medalii de bronz la Junior European Cup la judo apare prima dată în Olympic Moldova.
20 aprilie 2024
11:00
Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas printre juniori. El se află într-un stagiu de pregătire în Bulgaria. Recent, el a câștigat prima etapă a Cupei Moldovei. Anul trecut, Ilia s-a clasat pe locul 35 din 92 de participanți la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Maribor. Articolul Ciclistul Ilia Novicov a ocupat locul doi la Cupa Burgas apare prima dată în Olympic Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.