Șoc în fotbalul moldovenesc! Patru jucătoare au fost suspendate

Moldova1, 15 mai 2024 18:30

Lovitură dură pentru fotbalul moldovenesc! Patru jucătoare din țara noastră au fost suspendate pentru participarea la manipularea rezultatelor unor meciuri și a competițiilor. Decizia a fost luată de UEFA încă luna trecută, iar Federația Moldovenească a publicat-o abia peste 20 de zile.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 2 ore
23:40
Nouă studenți de la Facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova au început azi instruirile în cadrul unui stagiu de practică la Compania „Teleradio-Moldova”. Aceștia vor avea posibilitatea să lucreze cot la cot cu jurnaliștii din cadrul instituției publice și vor putea învăța din specificul fiecărui departament: televiziune, radio, multimedia și redacția integrată de știri. Durata stagiului este de trei luni, perioadă în care tinerii vor beneficia și de o bursă competitivă. Instruirea are loc în cadrul unui proiect finanțat de către Guvernul Marii Britanii, prin intermediul Fondului pentru buna guvernare, în colaborare cu BBC Media Center.
23:10
Tragedia în care fostul președinte iranian a decedat nu va afecta politica de la Teheran pe motiv că liderul suprem, Ayatollahul Ali Khamenei, continuă să se mențină la putere și să conducă intern și extern Republica Islamică Iran, atât timp cât ține sub control forțele militare și are prerogativele de a selecta candidații în funcția de președinte, susține expertul în relații internaționale, Răzvan Munteanu. Doctorul în științe politice a anticipat în cadrul emisiunii ÎN CONTEXT că vom asista la schimbarea regimului în următoarele decenii, dar se va produce din interiorul societății, nu din afara granițelor iraniene.
Acum 4 ore
21:50
Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat în exclusivitate luni pentru Reuters la Kiev.
21:10
Aderarea la Uniunea Europeană este singura opțiune pe care o are Republica Moldova acum, când Federația Rusă tinde să-și refacă imperiul, iar țara noastră poate să devină foarte ușor următoarea victimă, dacă Ucraina nu va fi ajutată și va pierde războiul. Declarația aparține ambasadorului Danemarcei în Republica Moldova, Soren Jensen și a fost făcută în cadrul emisiunii Dimensiunea Diplomatică de la Moldova 1. Diplomatul s-a arătat convins că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe în curând.
Acum 6 ore
20:10
Nouă studenți de la facultatea de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova au început azi instruirile în cadrul unui stagiu de practică la Compania Teleradio-Moldova. Aceștia vor avea posibilitatea să lucreze cot la cot cu jurnaliștii din cadrul instituției publice și vor putea învăța din specificul fiecărui departament: televiziune, radio, multimedia și redacția integrată de știri. Durata stagiului este de trei luni, perioadă în care tinerii vor beneficia și de o bursă competitivă. Instruirea are loc în cadrul unui proiect finanțat de către Guvernul Marii Britanii, prin intermediul Fondului pentru buna guvernare, în colaborare cu BBC Media Center.
19:40
Guvernul austriac va aloca cinci milioane de euro (aproximativ 5,4 milioane de dolari) pentru refacerea infrastructurii energetice din Ucraina, a relatat Der Standard la 20 mai, citând un oficial austriac.
18:50
Selecționerul echipei naționale de fotbal a Republicii Moldova, Sergiu Cleșcenco, a anunțat lotul final pentru meciurile amicale din iunie. 25 de jucători au fost convocați pentru partidele cu Cipru și Ucraina. Ambele meciuri vor fi transmise în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.
Acum 8 ore
18:40
Trupele ruse continuă atacurile asupra Ucrainei. Lupte grele se dau la Harkov, acolo unde cel puțin 11 civili au murit și zeci de persoane au fost rănite în bombardamentele din ultimele zile. Președintele Zelenski a transmis condoleanțe familiilor îndurerate. Intensificarea atacurilor aeriene a permis armatei ruse să obțină cele mai mari câștiguri teritoriale de la sfârșitul anului 2022. Chiar și așa, Kievul susține că avansul rusesc a fost oprit.
18:20
În Iran puterea politică este deținută de Ayatollah, care nu va devia de la linia partidului aflat la putere și a acelei guvernări teocratice instituite de trei decenii, susține expertul în securitate WatchDog, Pavel Horea. În cadrul știrilor amiezii de la Moldova 1, expertul a precizat că, indiferent de ce persoane sunt la conducere, de-a lungul timpului, cursul politicii externe iraniene nu s-a schimbat în raport cu Israelul, statele vestice și, în special, cu SUA.
18:00
Volodimir Zelenski, în calitate de șef al unui regim ostil, este o țintă militară justificată pentru Rusia, indiferent de problema legitimității sale după anularea alegerilor prezidențiale ucrainene, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un interviu publicat luni de agenția de presă a statului rus, TASS.
17:30
Noua sesizare vizând votul prin corespondență, depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) la Curtea Constituțională (CC), ar putea fi declarată inadmisibilă, anticipează doctorul în drept Nicolae Osmochescu și deputatul PAS, Vasile Grădinaru.
17:30
În această vară, 117 instituții de învățământ preșcolar din municipiul Chișinău își vor întrerupe, temporar, activitatea. Anunțul a fost făcut de către șeful adjunct al Direcției Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi. Astfel, în această perioadă, în cadrul grădinițelor vor fi efectuate lucrări de reparație, iar în funcție de lucrările întreprinse se va decide și perioada, de două săptămâni sau o lună.
17:20
Cetățenii Republicii Moldova vor putea împrumuta statul, online și direct, fără intermediari. O platformă web care să le ofere această posibilitate este în dezvoltare, în prezent. Aceasta ar urma să fie lansată cel târziu la sfârșitul lunii iulie, curent. Autoritățile și experții economici susțin că inițiativa va reduce din costurile de intermediere prin eliminarea băncilor comerciale din procesul de achiziție a valorilor mobiliare de stat (VMS). La rândul lor, în timp ce unii cetățeni spun că vor putea oferi bani cu împrumut statului, dacă condițiile vor fi avantajoase, alții susține că veniturile nu le vor permite să dea curs inițiativei Ministerului Finanțelor.
Acum 12 ore
16:20
Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați penal pentru corupere sistemică. Potrivit Centrului Național Anticorupție, membrii Comisiei primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani pentru a elibera adeverințe medicale conducătorilor de vehicule și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.
16:00
Mai multe unități de tehnică militară vor fi văzute în următoarea perioadă pe drumurile naționale. Potrivit Ministerului Apărării, tehnica militară din dotarea unor unități ale Armatei Naționale se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare.
16:00
Un concert extraordinar în memoria inegalabilului artist și compozitor Ion Aldea-Teodorovici la 70 de ani de la naștere a încântat duminică seară publicul de la Chișinău. La Teatrul Verde s-au adunat numeroși admiratori ai regretatului cuplu Doina și Ion, pentru a aduce un tribut sincer celor care au lăsat o amprentă de neuitat în cultura națională.
15:20
UPDATE: Guvernul iranian a anunțat că au fost identificate toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter de duminică în care și-a pierdut viața președintele Ebrahim Raisi, relatează dpa, citată de Agerpres.
15:20
Curtea Penală Internațională (CPI) a anunțat luni, 20 mai, că a emis un mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu pentru presupuse crime de război și crime împotriva umanității comise în Fâșia Gaza, scrie Agerpres cu referire la France Presse.
15:10
În urma alegerilor locale noi și parțiale în cele nouă localități din Republica Moldova, observatorii Promo-LEX raportează 24 de incidente. Totodată, doar într-o secție a fost asigurată solemnitatea deschiderii prin intonarea imnului și afișarea drapelului de stat. Camerele de filmat nu au înregistrat întreg procesul de deschidere în două secții de votare, iar într-o secție nu a existat safeu pentru păstrarea buletinelor de vot nerepartizate membrilor biroului electoral.
14:40
Republica Moldova a exportat 1715 tone de miere din totalul de 5500 de tone produse în anul 2023. Principalele piețe de desfacere au fost cele din Europa și Asia. Cifrele au fost prezentate luni, 20 mai, de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), în contextul marcării Zilei Naționale a Albinei.
14:10
Timp de cinci zile, studenții din ultimii ani de studii, rezidenții și doctoranzii de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu" sunt instruiți cum să acționeze în caz de calamități și situații de urgență. O echipă de 20 de militari ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii vor instrui nu doar studenții, dar și profesorii de la medicină, cum să asigure primul ajutor medical în situații excepționale, cum să evacueze peroanele rănite și să facă triajul la etapa de spitalizare.
13:50
Republica Moldova va semna Acordul-cadru privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară. Avizul pentru semnarea documentului a fost aprobat de Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului. Potrivit documentului, Alianța își propune să mobilizeze o mie de miliarde de dolari care să fie investiți în energie solară până în 2030.
13:30
O țară trebuie să aibă capacitatea de a se apăra chiar dacă nu este membra unei alianțe sau a unui bloc militar. Este declarația ambasadorului Danemarcii în Republica Moldova, Soren Jensen, în cadrul emisiunii Dimensiunea Diplomatică de la Moldova 1.
12:30
În urma alegerilor locale noi și parțiale în cele nouă localități din Republica Moldova, observatorii Promo-LEX raportează 24 de incidente. Totodată, doar într-o secție a fost asigurată solemnitatea deschiderii prin intonarea imnului și afișarea drapelului de stat. Camerele de filmat nu au înregistrat întreg procesul de deschidere în două secții de votare, iar într-o secție nu a existat safeu pentru păstrarea buletinelor de vot nerepartizate membrilor biroului electoral.
12:30
În urma alegerilor locale noi și parțiale în cele nouă localități din Republica Moldova, observatorii Promo-LEX raportează 24 de incidente. Totodată, doar într-o secție a fost asigurată solemnitatea deschiderii prin intonarea imnului și afișarea drapelului de stat. Camerele de filmat nu au înregistrat întreg procesul de deschidere în două secții de votare, iar într-o secție nu a existat safeu pentru păstrarea buletinelor de vot nerepartizate membrilor biroului electoral.
Acum 24 ore
11:40
Mohammad Mokhber, în vârstă de 68 de ani, ar urma să devină președinte interimar al Iranului, după moartea lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează Reuters. Acesta, împreună cu alte două persoane - președintele parlamentului și șeful sistemului judiciar, fac parte dintr-un consiliu care vor organiza noi alegeri prezidențiale în termen de 50 de zile.
11:40
Tragedie într-o instituție de învățământ din Drochia. Directoarea școlii a fost găsită strangulată în sala de sport a instituției. Potrivit ofițerului de presă al IP Drochia, Svetlana Talpă, tragedia a avut loc în seara zilei de 18 mai.
11:30
Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați penal pentru corupere sistemică. Potrivit Centrului Național Anticorupție, membrii Comisiei primeau sistematic de la diferite persoane fizice bani pentru a elibera adeverințe medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.
09:40
Circulația rutieră între străzile Petru Zadnipru și Profesor Ion Dumeniuc va fi suspendată parțial, în sectorul Ciocana al capitalei. Restricția va intra în vigoare începând de astăzi, 20 mai, până pe 10 iunie.
08:20
EURO 2024 este tot mai aproape, iar Moldova 1 te duce în atmosfera turneului final din Germania. Tot ce trebuie să știi despre cea de-a 17-a ediție a Campionatului European de Fotbal, află la „EURO ARENA”, o nouă emisiune la Moldova 1.
07:50
UPDATE Mai multe surse iraniene confirmă că președintele țării, Ebrahim Raisi, și ministrul de externe Hosein Amir Abdollahian au murit în urma unui într-un accident de elicopter, notează BBC.
07:30
În ultima etapă din Premier League, ”citadinii” s-au impus cu 3:1, pe teren propriu în fața lui West Ham United, iar această victorie le-a și adus titlul. Startul petrecerii a fost dat de suporteri imediat după fluierul de final.
07:30
UPDATE Elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi s-a prăbușit în apropiere de granița cu Azerbaidjanul. În acest moment, nu se cunoaște starea de sănătate a ocupanților, relatează Le Figaro. Salvatorii nu au reușit încă să ajungă la locul accidentului, din cauza condițiilor meteo dificile. Ministerului rus pentru Situații de Urgență anunță că trimite salvatori în Iran pentru a ajuta la operațiunile de căutare a elicopterului care îl transporta pe Ebrahim Raisi.
07:00
Meteorologii anunță vreme frumoasă pentru acest început de săptămână. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), luni, 20 mai, temperatura maximă a aerului va oscila între 21 și 26 de grade Celsius, iar temperatura minimă a aerului va varia între 6 și 11 grade Celsius.
Ieri
22:30
Sute de bălțeni au sărbătorit astăzi Ziua Europei. În centrul municipiului Bălți a fost deschis și orășelul european, unde vizitatorii au avut ocazia să afle informații despre cooperarea cu Uniunea Europeană, dar și despre proiectele europene implementate în țara noastră. Astfel, participanții și-au propus să ofere o perspectivă mai largă asupra culturii și valorilor europene.
21:30
UPDATE: Comisia Electorală Centrală informează că la închiderea celor 13 secții de votare în localitățile unde au avut loc alegeri locale noi și parțiale, dreptul la vot a fost exercitat de către 4 014 alegători. În următoarele ore CEC va recepționa procesele verbale de totalizare a rezultatelor.
21:00
Echipa Școlii Sportive Specializate numărul 1 din Bălți este noua campioană a Republicii Moldova la baschet feminin. Formația din nordul țării a învins în marea finală gruparea BAM Gloria din Chișinău.
20:50
Au descoperit bogățiile culturale ale muzeelor pe timp de noapte. Vorbim despre numeroșii vizitatori care au participat la Noaptea Europeană a Muzeelor, un eveniment ce promovează identitatea noastră europeană, celebrează patrimoniul și oferă experiențe educative, culturale și cognitive publicului de toate vârstele.
20:30
Echipa Școlii Sportive Specializate numărul 1 din Bălți este noua campioană a Republicii Moldova la baschet feminin. Formația din nordul țării a învins în marea finală gruparea BAM Gloria din Chișinău.
20:10
UPDATE: Președintele Azerbaidjanului Ilham Aliev și-a exprimat tristețea față de incidentul în care a fost implicat președintele Iranului și a anunțat că țara sa este pregătită să ofere orice asistență și sprijin Iranului, transmite agenția IRNA.
20:00
Sărbătoare la Hâncești. Petrocub a celebrat pe teren câștigarea campionatului, jucătorii și membrii staff-ului tehnic ridicând trofeul după meciul cu Zimbru Chișinău din ultima etapă.
20:00
Mai mulți elevi de la școala-grădiniță din satul Mereni, Anenii Noi, au participat la un târg de caritate pentru a strânge banii necesari pentru reparația tavanului instituției, care s-a prăbușit acum doi ani chiar în timpul orelor. Astăzi, cei mici au pregătit plăcinte, brioșe și biscuiți, iar fiecare bănuț obținut l-au dat în bugetul școlii. La finalul târgului, copiii au reușit să adune aproape 63 de mii de lei, din cele cinci milioane necesare pentru lucrările de reparație.
19:40
UPDATE: Un oficial iranian a declarat pentru Reuters că viețile președintelui Raisi și a ministrului de externe Amir-Abdollahian sunt "în pericol în urma prăbușirii elicopterului". "Încă mai avem speranțe, dar informațiile care vin de la locul prăbușirii sunt foarte îngrijorătoare", a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului.
19:20
Premieră pentru sportul moldovenesc. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Este primul reprezentant al acestei probe sportive care va evolua pentru țara noastră la Olimpiadă.
18:50
UPDATE Până la ora 18:00, la vot s-au prezentat, în total, 3 525 de alegători, ceea ce reprezintă 32,7 % din numărul celor incluși pe listele electorale. În conformitate cu prevederile Codului electoral, alegerile sunt considerate valabile dacă la ele au participat cel puțin 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.
18:20
Un meteorit a luminat cerul deasupra Portugaliei și Spaniei, în această noapte. Pe rețele de socializare au fost distribuite mai multe videoclipuri care au surprins momentul apariției pe cer a meteoritului. Deocamdată nu există date confirmate cu privire la căderea meteoritului.
17:10
Un elicopter al președinției Iranului a fost implicat duminică într-un accident în nord-vestul țării și încă nu este clar în ce stare se află președintele Ebrahim Raisi, relatează agențiile internaționale de presă, citând mass-media oficiale iraniene, transmite Agerpres.
16:40
Șeful Consiliului European, Charles Michel, a apreciat veto-ul președintelui georgian Salome Zurabishvili la controversatul proiect de lege „privind transparența influenței străine”, care a declanșat proteste în masă în țară.
15:30
UPDATE Până la ora 15:00, la vot s-au prezentat, în total, 2839 de alegători, ceea ce reprezintă 26,3 % din numărul celor incluși pe listele electorale. În conformitate cu prevederile Codului electoral, alegerile sunt considerate valabile dacă la ele au participat cel puțin 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale.
15:10
Avioanele și tancurile israeliene au bombardat peste noapte zone din Fâșia Gaza, au declarat locuitorii, în timp ce consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, a călătorit în regiune. Vizita vine în contextul în care Statele Unite au cerut o campanie militară mai concentrată. Sullivan urma să poarte discuții cu israelienii și să sublinieze necesitatea de a ataca militanții Hamas într-un mod țintit, nu printr-un asalt pe scară largă asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, a declarat Casa Albă, transmite Reuters.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.