AGRO TV News – 02. 04. 2024

Agro TV, 3 aprilie 2024 07:20

Articolul AGRO TV News – 02. 04. 2024 apare prima dată în AgroTV.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agro TV

Acum 6 ore
15:30
A mobilizat întregul sat pentru a transforma o zonă lăsată în paragină din centrul localității în parc și zonă de agrement pentru copii. Vorbim despre o femeie din satul Hagimus care a decis să schimbe lucrurile în localitatea de baștină. Femeia a convins primăria, dar și locuitorii satului, inclusiv pe cei din diasporă să vină […] Articolul A mobilizat întregul sat pentru a transforma o zonă în paragină din centrul localității în parc apare prima dată în AgroTV.
14:50
Temperaturile cresc un pic, însă tot destul de rece va fi, anunță meteorologii. Astfel, vineri, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 10 grade, iar noaptea coboară până la doar 1 grad, cu cer înnorat și posibile ploi. În Centru, termometrele vor indica până la 12 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până […] Articolul Temperaturile cresc un pic, însă tot destul de rece va fi apare prima dată în AgroTV.
14:20
Republica Moldova se confruntă cu problema salariilor mici, migrația forței de muncă. De asemenea, există discrepanțe dintre cerințele angajatorilor și calificările disponibile pe piața muncii, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, la postul public de televiziune. Oficialul și-a exprimat speranța că anul curent va fi unul mai productiv din punct de vedere […] Articolul Salarii mici și migrația forței de muncă, printre problemele stringente ale Moldovei apare prima dată în AgroTV.
14:10
Trei licee din țară vor beneficia de suport financiar pentru a implementa măsuri de eficiență energetică. De asemenea, vor fi editate 10 000 de manuale în limba română de nivelul A1 și A2 pentru persoanele înscrise în Programul național de limba română, inclusiv refugiații ucraineni. În total, în acest scop, vor fi alocați peste 2 […] Articolul Investiții pentru eficientizarea energetică a trei școli apare prima dată în AgroTV.
Acum 8 ore
13:20
O serie de temperaturi neobișnuit de ridicate în luna aprilie a pus sub semnul întrebării recolta de rapiță a fermierilor din Moldova, forțându-i pe unii să apeleze la tratamente speciale pentru a proteja culturile de secetă și vegetație rapidă. Fermierul Sergiu Ivanov din satul Pîrlița, raionul Fălești estimează o scădere semnificativă a producției de rapiță. […] Articolul Căldura din aprilie lovește în cultura de rapiță. Fermierii moldoveni, nevoiți s-o protejeze apare prima dată în AgroTV.
12:20
Autoritățile indoneziene au ordonat miercuri ca sute de localnici să fie evacuați, după mai multe erupții ale unui vulcan de pe o insulă îndepărtată, stârnind temeri că s-ar putea declanșa un tsunami. Vulcanul de 725 de metri de pe insula Ruang, Sulawesi de Nord, a erupt de cel puțin cinci ori de marți noaptea, aruncând […] Articolul Alertă de tsunami în Indonezia apare prima dată în AgroTV.
12:10
De mai bine de o săptămână locuitorii a două sate din Căușeni nu au cu ce respira. Se întâmplă după ce gunoiștea de la periferia orașului arde în continuu. Fumul toxic emanat de deșeurile menajere alarmează cetățenii din Zaim și Opaci care spun că zile la rând inhalează aer care nici pe departe nu poate […] Articolul O gunoiște de la periferia orașului Căușeni arde în continuu apare prima dată în AgroTV.
12:10
Benzina continuă să se scumpească, în timp ce prețul motorinei mai scade un pic. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru vineri. Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 26,35 de lei, cu șase bani mai mult. La rândul său, motorina […] Articolul Motorina continuă să se ieftinească. Nu și benzina apare prima dată în AgroTV.
11:50
Persoanele fizice din Republica Moldova preferă să-și achiziționeze autoturismele de peste hotare. Biroul Național de Statistică anunță că, în perioada lunilor ianuarie – februarie curent, importurile de autoturisme ale persoanelor fizice s-au majorat de 1,6 ori în comparație cu aceeași perioadă din 2023. Mai exact, persoanele fizice au importat, în ianuarie-februarie 2024, mărfuri în valoare […] Articolul Moldovenii preferă să cumpere automobile de peste hotare apare prima dată în AgroTV.
11:50
Producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui au participat la o nouă rundă de discuții, care a avut loc în format online la ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Reprezentanții celei mai mari fabricii de procesare a ulei din țara noastră au confirmat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. Agenda discuțiilor […] Articolul Producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, în ședință apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
11:10
Grevele declanșate de cel mai mare sindicat din Grecia au blocat miercuri feriboturile și serviciile de transport public din Atena și din alte părți. Confederația Generală a Muncii a condus grevele pentru a face presiuni în vederea restabilirii drepturilor de negociere colectivă, care au fost eliminate acum zece ani, în timpul unei crize financiare severe. […] Articolul Proteste de amploare în Grecia. Feriboturile și serviciile de transport public au fost blocate apare prima dată în AgroTV.
11:00
Majorarea prețurilor de achiziție a merelor de către procesatorii moldoveni nu a dus la o creștere a aprovizionării cu materie primă. Constatarea a fost făcută de Asociația Producătorilor de conserve de fructe și legume din Republica Moldova. Potrivit președintelui Asociației Producătorilor de conserve de fructe și legume, Ștefan Golubciuc, unul dintre producătorii locali de concentrate, […] Articolul Încercarea procesatorilor de a crește prețurile de achiziție a merelor nu a dus la majorarea achiziției de materie primă apare prima dată în AgroTV.
Ieri
16:10
Asistenții personali demiși de Primăria municipiului Chișinău vor fi angajați din luna mai de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Guvern. Proiectul prevede majorarea efectivului limită a Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă în suficientă măsură pentru a face posibilă angajarea asistenților personali. ALEXEI BUZU, […] Articolul Asistenții personali demiși de Primăria municipiului Chișinău vor fi angajați din luna mai de Ministerul Muncii și Protecției Sociale apare prima dată în AgroTV.
15:40
Zeci de oameni, mulți dintre ei copii, s-au adunat marți în curtea unei școli din centrul orașului Deir al-Balah din Fâșia Gaza pentru a primi alimente de la o organizație de caritate. Oale uriașe pline cu mâncare au fost aduse unde oamenii s-au adunat pentru a-și umple farfuriile cu orez sau tocană. IBRAHEEM HARARA, strămutat […] Articolul Oamenii din Fâșia Gaza se luptă pentru „o bucățică de pâine” apare prima dată în AgroTV.
15:40
Jumătate din clădirea Bursei de Valori din capitala Danemarcei, Copenhaga, cu o vechime de 400 de ani, unde a izbucnit un incendiu devastator, a fost salvată, însă interiorul a fost grav afectat de apă. Purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din capitală, a declarat că pompierii au reușit să salveze jumătate din clădire, iar […] Articolul Clădirea Bursei de Valori din Copenhaga, grav avariată apare prima dată în AgroTV.
15:30
O nouă alertă meteo. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare hidrologică, în contextul deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk. Astfel, în perioada 17-21 aprilie, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va continua creșterea nivelului apei în râul Nistru, iar în locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă. Potrivit SHS, nivelului apei ar […] Articolul O nouă alertă meteo. Nivelul apei în râul Nistru ar putea crește apare prima dată în AgroTV.
15:30
Peste 400 de mii de persoane și aproximativ 290 de mii de locuințe au fost recenzate. Datele au fost prezentate de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, Totodată, Vodă s-a referit la noul tip de escrocherie pe lângă colectarea datelor pentru recensământ, acesta a atenționat populația să nu ofere datele bancare persoanelor care se […] Articolul Peste 400 de mii de persoane și aproximativ 290 de mii de locuințe au fost recenzate apare prima dată în AgroTV.
15:30
Temperaturile vor scădea și mai mult, odată cu deplasarea unui ciclon în apropierea teritoriului țării, anunță meteorologii, care va aduce ploi abundente și rafale de vânt. Astfel, joi, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 6 grade, iar noaptea coboară până la 4 grade, cu cer înnorat și ploi puternice. În Centru, termometrele vor […] Articolul Ploi, vânt și temperaturi scăzute apare prima dată în AgroTV.
15:20
Inundație neobișnuită în Emiratele Arabe Unite, unde, în câteva ore, a plouat cât într-un an. Străzile din Dubai au fost acoperite cu apă, iar aeroportul din Dubai, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a fost nevoit să devieze toate aterizările. Imagini verificate, postate pe rețelele sociale, arată pistele inundate din Dubai pe care avioanele […] Articolul Inundație neobișnuită în Emiratele Arabe Unite. În câteva ore, a plouat cât într-un an apare prima dată în AgroTV.
15:20
Apele revărsate ale râului Tobol în jurul oraşului rusesc Kurgan din sudul Munţilor Ural au depăşit pragul „unui nivel periculos”, a anunţat miercuri agenţia de presă RIA.  Kurgan este centrul administrativ al regiunii, iar nivelul apelor în acest oraş a crescut cu 123 de centimetri în ultimele 24 de ore. Acesta este situat de-a lungul […] Articolul Apele revărsate ale râului Tobol în jurul oraşului rusesc Kurgan din sudul Munţilor Ural au depăşit pragul „unui nivel periculos” apare prima dată în AgroTV.
15:20
Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost sistată. Într-un comunicat, instituția precizează că compania Lagardere Travel Retail nu a prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Astfel, licitația va fi relansată, iar în scurt timp vor fi prezentate informații suplimentare și calendarul de desfășurare a acesteia. Pe 22 […] Articolul Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău a fost sistată apare prima dată în AgroTV.
15:20
Benzina continuă să se scumpească, în timp ce prețul motorinei mai scade un pic. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru joi. Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 26,33 de lei, cu șase bani mai mult. La rândul său, motorina […] Articolul Motorina se ieftinește un pic. Nu și benzina apare prima dată în AgroTV.
15:10
A fost înregistrat un număr record de 150 de mii de persoane care și-au asigurat individual sănătatea în primele trei luni ale acestui an. Datele au fost prezentate de Compania Națională pentru Asigurări în Medicină. Potrivit instituției, un moment de referință în gestionarea procesului de achitare a primei în sumă fixă a fost aplicarea în  […] Articolul 150 de mii de persoane și-au asigurat individual sănătatea în primele trei luni ale acestui an apare prima dată în AgroTV.
15:10
Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile spun că nu au mijloace financiare. Lăcașul de sfânt are peste 230 de ani, iar ultima slujbă a fost ținută anii 90, transmite TV-Nord.  „Ați fost vreodată la slujbă? – Da cum, am fost, înainte făceau praznice aici, acum a fost vorba să o […] Articolul Biserica din lemn din satul Măcăreuca riscă să se prăbușească. Autoritățile spun că nu au mijloace financiare apare prima dată în AgroTV.
07:30
În contextul în care consumul de legume proaspete pe întreaga perioadă a anului crește tot mai mult, cultivarea acestora în spații protejate a devenit o necesitate nu doar în perioada în care se produc, ci și în extrasezon. Fermierii care au ales să cultive legumele în sere se pot bucura de multiple avantaje. Tradițional, primele […] Articolul Recomandări de cultivare a verzei extra-timpurii și tomatelor în sere apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Alertă meteorologică. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de schimbare bruscă a vremii în perioada 17 – 18 aprilie. Avertizarea vine în contextul unui ciclon care trece în apropierea teritoriului Republicii Moldova.  Potrivit meteorologilor, vor cădea ploi, în raioanele de nord și centrale puternice (15-45 l/m2), pe 17 aprilie, ziua izolat la sud cu […] Articolul A fost emis cod galben de schimbare bruscă a vremii. Se așteaptă ploi cu descărcări electrice apare prima dată în AgroTV.
16:20
Unele părți din centrul Rusiei rămân sub amenințarea inundațiilor, în timp ce revărsarea râurilor provoacă evacuarea și strămutarea a mii de oameni. Agenția de știri de stat Tass a raportat că peste 15.000 de locuințe au fost inundate în întreaga țară în ultimele săptămâni. Imaginile difuzate de televiziunea de stat au arătat că nivelul apei […] Articolul Unele părți din centrul Rusiei rămân sub amenințarea inundațiilor apare prima dată în AgroTV.
16:10
Din 17 aprilie, Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori. După ce, în luna aprilie 2021, a fost dat startul celei de a doua etape de restaurare a fortăreței medievale, în ultimii doi ani, Cetatea a fost periodic închisă pentru lucrările care s-au efectuat în interior și exterior. Potrivit responsabililor, au fost curățate zidurile cetății […] Articolul Cetatea Soroca își redeschide porțile pentru vizitatori apare prima dată în AgroTV.
16:10
Benzina continuă să se scumpească, în timp ce prețul motorinei scade un pic. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru miercuri. Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 26,27 de lei, cu doi bani mai mult. La rândul său, motorina standard […] Articolul Noi scumpiri la pompă. Cât va costa benzina și motorina apare prima dată în AgroTV.
16:00
Un camion încărcat cu semințe de floarea-soarelui s-a răsturnat la Bălți. Potrivit poliției, un bărbat în vârstă de 50 de ani a ajuns la spital cu diverse traumatisme, după ce a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat. Accidentul s-a produs, în data de 15 aprilie, în jurul orei 20:00. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de […] Articolul Un camion încărcat cu semințe de floarea-soarelui s-a răsturnat apare prima dată în AgroTV.
15:50
O brutărie din orașul Gaza s-a redeschis duminică, pentru prima dată de la începutul războiului, atrăgând cozi lungi de palestinieni care căutau să cumpere pâine, pe fondul crizei alimentare din enclavă. Programul alimentar mondial a confirmat luni că a reușit să livreze combustibil și făină de grâu în orașul din nordul Gaza, ceea ce a […] Articolul O brutărie din orașul Gaza s-a redeschis, pentru prima dată de la începutul războiului apare prima dată în AgroTV.
15:50
Ministerul Afacerilor Externe a reactivat celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu. Potrivit autorităților, securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat. MAE informează că, până în prezent, ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv nu a primit nici o solicitare de la cetățenii noștri. Ministerul Afacerilor Externe recomandă […] Articolul Ministerul de Externe a reactivat celula de criză în contextul situației din Orientul Mijlociu apare prima dată în AgroTV.
15:40
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură a încheiat procesul de recepționare a cererilor pentru plățile directe per kilogram de lapte de vacă. Măsura a făcut parte dintr-un demers strategic, menit să încurajeze și să dezvolte activitatea fermelor specializate în producerea laptelui de vacă. Astfel, în perioada 4 martie și 15 aprilie curent, AIPA a […] Articolul Statul încurajează producătorii de lapte. AIPA a primit 185 de cereri pentru subvenții apare prima dată în AgroTV.
15:40
În ultima perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost înregistrate cazuri de gripă aviară. Astfel, potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au fost nimicite toate focare. De asemenea, reprezentanții ANSA îndeamnă populația să rămână, în continuare, responsabilă și să evite comerțul stradal ilicit, procurarea animalelor, păsărilor, ouălor și produselor alimentare de origine animală din […] Articolul În ultima perioadă, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost înregistrate cazuri de gripă aviară apare prima dată în AgroTV.
15:40
Un incendiu uriaș a izbucnit marți în centrul vechi din Copenhaga, Danemarca. Flăcări imense au cuprins una dintre cele mai vechi clădiri, iar turla de 56 de metri înălțime a acesteia s-a prăbușit. Toate persoanele din clădire au putut să iasă la timp, iar angajații care lucrau la reabilitarea imobilului au reușit să scoată și […] Articolul Incendiu uriaș în Copenhaga. Flăcările au cuprins clădirea-muzeu a Bursei, turla de 56 de metri s-a prăbușit apare prima dată în AgroTV.
15:30
În perioada 1 martie-12 aprilie, au fost depuse 202 solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență. Potrivit Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), 196 de cereri au fost aprobate. Potrivit sursei citate, programul care prevede acordarea de credite în valoare de până la 500 de mii de lei fiecărui solicitant a înregistrat până acum o cerere totală […] Articolul Peste 200 de fermierii au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență apare prima dată în AgroTV.
15 aprilie 2024
15:10
O gorilă de la o Grădină Zoologică din Berlin Germania, despre care se crede că ar fi cel mai vârstnic exemplar din lume din această specie, a împlinit 67 de ani. Această gorilă, care este femelă şi se numeşte Fatou, s-a născut în sălbăticie şi trăieşte la Zoo din 1959. Vineri, ea a primit de […] Articolul Fatou, cea mai bătrână gorilă din lume, a împlinit 67 de ani apare prima dată în AgroTV.
15:10
În perioada 8-14 aprilie curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 772,3 milioane de lei, aproximativ 38,6 mln de euro, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 106,9%. În această perioadă, persoanele fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind […] Articolul În perioada 8-14 aprilie curent, Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat peste 772,3 milioane de lei apare prima dată în AgroTV.
15:00
Inundațiile din regiunea rusă Orenburg, în apropiere de granița cu Kazahstan, se stabilizează, au declarat duminică autoritățile, în timp ce nivelul apei din râul Ural, în apropiere de capitala regională, a scăzut pentru prima dată de la începutul inundațiilor. Aproximativ 13.500 de case din 62 de așezări au rămas în continuare inundate în regiune, a […] Articolul Inundațiile din regiunea rusă Orenburg, în apropiere de granița cu Kazahstan, se stabilizează apare prima dată în AgroTV.
15:00
În următorul sezon rece, autoritățile dau asigurări că moldovenii vor primi compensații, doar că se va trece de la compensația direct în factură la plata monetară. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, într-un interviu pentru postul public de televiziune. Acest lucru va depinde și de prețul […] Articolul În următorul sezon rece, autoritățile dau asigurări că moldovenii vor primi compensații apare prima dată în AgroTV.
15:00
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură continuă să livreze furajele atât de necesare fermierilor și crescătorilor de animale din Fâșia Gaza, pentru a proteja animalele supraviețuitoare și pentru a sprijini producția locală de alimente proaspete și nutritive, cum ar fi lactatele, ouăle și carnea, în contextul unui risc iminent de foamete. Până în data […] Articolul FAO livrează furaje pentru animalele din Gaza apare prima dată în AgroTV.
14:50
Benzina și motorina vor mai scumpe și în acest început de săptămână. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la benzină și motorină pentru marți.  Astfel, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 26,25 de lei, cu cinci bani mai mult. La rândul său, motorina standard va […] Articolul Carburanții continuă să se scumpească apare prima dată în AgroTV.
14:50
Ne bucurăm de temperaturi generoase și marți, potrivit meteorologilor. Astfel, la Nord, temperaturile maxime vor ajunge până la 25 grade, iar noaptea coboară până la 10 grade, cu cer înnorat și posibile ploi slabe. În Centru, termometrele vor indica până la 26 grade Celsius. Noaptea, valorile termice vor coborî până la 12 grade. În Sudul […] Articolul Vreme caldă și pentru marți apare prima dată în AgroTV.
14:50
Șoferul camionului implicat în accidentul de la Măgdăcești, în urma căruia 15 persoane au fost spitalizate, a fost plasat în arest la domiciliu. Măsura preventivă este aplicată pentru o lună. Magistrații de la Judecătoria Criuleni au dat curs solicitării procurorilor. Prin urmare, șoferul este plasat în arest preventiv la domiciliu pentru 30 de zile. Se […] Articolul Accidentul de la Măgdăcești: șoferul, în arest la domiciliu apare prima dată în AgroTV.
14:00
Continuă lucrările de plombare pe mai multe străzi din Capitală. Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, angajații Regiei „Exdrupo” au reușit să repare peste cinci mii de metri pătrați de drum. De asemenea, au fost aplicate aproximativ șase mii de metri pătrați de marcaj rutier.  VITALIE MIHALACHE, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană a Capitalei: „Doar în săptămâna […] Articolul Continuă lucrările de plombare pe mai multe străzi din Capitală apare prima dată în AgroTV.
12:40
17 cazuri de rujeolă, din cele 22 suspecte, au fost confirmate la centrul de plasament temporar pentru refugiați din strada Nicolae Testemițanu din Chișinău. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Capitalei, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei. VLADIMIR BOLOCAN, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și […] Articolul 17 cazuri de rujeolă, confirmate la un centru de plasament pentru refugiați din Capitală apare prima dată în AgroTV.
12:20
Moldova Fruct, alături de șase producători și exportatori de fructe, membri ai asociației, a participat la expoziția internațională de fructe și legume, Freskon 2024, desfășurată în perioada 11-13 aprilie, la Salonic, Grecia. Anul acesta, standul „Moldova un gust deosebit” a atras atenția importatorilor din Polonia, Germania, Slovenia, Franța, Grecia, Spania, Lituania, Estonia, Iordania și alte […] Articolul Moldova Fruct la Freskon 2024: Aducem parteneriate comerciale de succes apare prima dată în AgroTV.
12:10
Aproximativ 10 companii vitivinicole participă, în premieră, la expoziția internațională „Vinitaly”, organizată la Verona, Italia. Anul acesta, Republica Moldova este prezentă în Pavilionul Ministerului Agriculturii din țara gazdă, fiind oaspete de onoare a evenimentului. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, această participare nu doar că sprijină integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, dar […] Articolul Republica Moldova – oaspete de onoare la expoziția internațională „Vinitaly” apare prima dată în AgroTV.
11:40
În jur de 90 de mii de cetățeni din raionul Căușeni urmează să fie chestionați în perioada 8 aprilie -7 iulie, când pe teritoriul țării se desfășoară Recensământul Populației și Locuințelor 2024. Astfel, cei aproximativ 100 de recenzorii vor merge din casă în casă pentru a colecta date despre locuitori și locuințele în care aceștia […] Articolul Procesul de desfășurare a recensământului la Căușeni este în toi. Sunt antrenați aproximativ 100 de recenzori apare prima dată în AgroTV.
12 aprilie 2024
16:20
Nivelul apei în râul Ural, în Orenburg, a crescut până la cota istorică de 1.090 de centimetri. Mii de terenuri și gospodării au fost inundate. Peste 1.330 de locuitori ai orașului au fost evacuați. Valul de inundații de-a lungul văii Uralului, după Orenburg, se va deplasa spre satul Ilek. Acest lucru a fost raportat de […] Articolul Orenburg, Rusia: mii de terenuri și gospodării, inundate apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.