BANI.MD Topul celor mai bogate 10 persoane din lume

Realitatea.md, 2 aprilie 2024 22:30

La data de 1 aprilie cele mai bogate 10 persoane de pe planetă valorează în total 1,59 trilioane de dolari – cu 28 de miliarde de dolari mai mult decât acum o lună. Potrivit Forbes SUA, Elon Musk a coborât cu un loc, iar cea mai bogată persoană din India a ieșit din top 10 după […] Articolul BANI.MD Topul celor mai bogate 10 persoane din lume apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 30 minute
19:20
În legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de Acumulare Dubăsari, râul Nistru, până la 1000 m3/s, în intervalul 18-25 aprilie va continua creșterea nivelului apei pe sectorul orașul Dubăsari- satul Răscăieți cu 2.20-4.20 m, față de nivelul din 18 aprilie (ora 8:00). În acest sens, meteorologii au emis cod galben. „Izolat […] Articolul Meteorologii au emis cod galben în legătură cu creșterea nivelului apei în râul Nistru apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
18:10
De când a început procesul de chestionare a populației în cadrul Recensământului 2024, 8 aprilie curent, Serviciul 112 înregistrează solicitări referitoare la identitatea recenzorilor, refuzul cetățenilor de a participa la recensământ, reacția neadecvată și comportamentul agresiv din partea respondenților. În acest context, s-a revenit cu câteva informații importante pentru moldoveni. Fiecare persoană trebuie să participe […] Articolul Moldovenii neinformați s-au speriat de recenzori și i-au raportat la 112. Cum verificăm, dacă sunt adevărați? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
17:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a primit, joi, 18 aprilie, scrisorile de acreditare din partea a noi ambasadori desemnați. Potrivit unui comunicat emis de Președenție, au prezentat scrisorile de acreditare doi ambasadori ai țărilor Uniunii Europene: Nikolaos Krikos, reprezentantul diplomatic al Republicii Elene și Aune Kotli, reprezentantul diplomatic al Republicii Estonia. De asemenea, în cadrul […] Articolul VIDEO Președinta Maia Sandu a primit scrisorile de acreditare din partea a patru ambasadori desemnați apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Adrian Dupu a ajuns joi, 18 aprilie, la Rezina. Șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a fost însoțit de către Anatolie Dimitriu, vicepreședintele PNL Diaspora Republica Moldova. Oficialii au discutat cu primari, consilieri raionali și locali, directori de instituții din întreg raionul Rezina. Dupu și Dimitriu s-au referit la alegerile europarlamentare care vor avea […] Articolul FOTO Adrian Dupu, întâmpinat cu pâine și sare la Rezina: A vorbit despre sprijinul pentru aderarea Moldovei la UE apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Premierul Dorin Recean a comentat miercuri seară, 17 aprilie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 25/2016 privind aplicarea măsurilor restrictive internaționale. Potrivit autorilor, cetățenii moldoveni, care sunt subiecți ai restricțiilor internaționale, riscă să rămână fără cetățenia Republicii Moldova. Proiectul a fost votat de majoritatea […] Articolul Comentariul lui Recean despre proiectul care va lăsa subiecții restricțiilor internaționale fără cetățenia R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Președintele american Joe Biden, în timpul călătoriei sale de campanie în Pennsylvania, a numit China „xenofobă”, subliniind problemele economice ale Beijingului, scrie Bloomberg. Adresându-se oțelarilor din Pittsburgh, liderul american a spus că există mai mulți pensionari în China decât muncitori, iar China „nu importă nimic”. „Sunt xenofobi – nimeni nu vine la ei. Au probleme […] Articolul Biden a calificat China drept „xenofobă” apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
16:50
Agenția Proprietății Publice (APP), cu suportul Fundației Soros Moldova și a Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, a lansat joi, 18 aprilie curent, o nouă pagină web – www.app.gov.md. Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, a fost lansată și o platformă de instruire pentru membrii consiliilor companiilor cu capital de stat. „Noul site web și platforma de instruire […] Articolul VIDEO APP a lansat o nouă pagină web, cu suportul „Soros Moldova” și „Expert-Grup” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Legea privind interzicerea publicității jocurilor de noroc va fi modificată pentru a oferi surse de finanțare suplimentare pentru sportul profesionist și de amatori. Informația a fost anunțată de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, la o întâlnire recentă cu reprezentanții federațiilor de profil, în contextul discuțiilor despre noua lege a sportului, scrie Ziarul National. […] Articolul Legea care interzice publicitatea pariurilor va fi modificată: va spori finanțarea sportului apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Sistemul de justiție își va face treaba și va pune la punct gruparea criminală de la conducerea Găgăuziei, va responsabiliza membrii acesteia. De aceasta se arată convins premierul Dorin Recean, care a făcut declarații pe subiect miercuri seara, 17 aprilie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. El a fost solicitat să […] Articolul Premierul se arată convins că „sistemul de justiție va pune la punct gruparea criminală” de la conducerea Găgăuziei apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Un bărbat din Hîncești a fost condamnat la 15 de ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru tentativă de omor. Procurorii spun că persoana vizată ar fi încercat să-i ia viața cumnatului său, în iulie 2022. „Reieșind din actul de învinuire, la 13 iulie 2022, pe timp de zi, inculpatul se […] Articolul Un bărbat a încercat să-și omoare cumnatul, la beție. Ce pedeapsă a primit apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) anunță că joi au avut loc noi discuții cu procesatorii și producătorii de semințe de floarea soarelui. Reprezentanții fabricii de ulei de la Bălți au informat că au achitat datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. În același timp, autoritatea precizează că s-a vorbit despre licențierea importului de semințe. Conform […] Articolul MAIA: Răsărita se va importa doar dacă nu vor fi semințe în țară. Slusari anunță când ar putea primi licența TransOil apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Exercițiul multinațional „JCET-2024” (Joint Combined Exchange Training) s-a finalizat, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova.  „În acest context, informăm cetățenii că tehnica militară urmează să se întoarcă din centrele de instruire la locurile de dislocare permanentă”, comunică ministerul. Amintim că exercițiul multinațional „JCET-2024’’ a avut loc în perioada 1-19 aprilie curent, cu participarea militarilor moldoveni, […] Articolul Exercițiul „JCET-2024” a ajuns la final! Tehnica militară urmează să se întoarcă la locurile de dislocare permanent apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, este convins că victoria Ucrainei în războiul împotriva Federației Ruse este încă posibilă. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat revistei Focus, potrivit Tagesschau. Întrebat dacă Ucraina poate câștiga războiul, ministrul a răspuns afirmativ. „Trebuie să facem tot posibilul pentru a realiza acest lucru”, a subliniat ministrul german al […] Articolul Ministrul german al Apărării: Ucraina încă mai poate câștiga războiul împotriva Federației Ruse apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Încă o persoană, implicată în activitatea unui grup infracțional, privind organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, a fost reținută, anunță Poliția de Frontieră. Potrivit sursei citate, în urma acțiunilor ilegale desfășurate, la începutul lunii martie 2024, s-a constatat că aceștia au facilitat traversarea ilegală a frontierei de stat dintre Ucraina și Republica Moldova pentru cinci […] Articolul Încă un membru al unui grup specializat în organizarea migrației ilegale a cetățenilor ucraineni, reținut apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Parlamentul din Suedia a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani. Cei sub vârsta majoratului, care vor să apeleze la această metodă, au totuși nevoie de aprobarea unui tutore legal. Rezultatul vine după șase ore de discuții aprinse. Chiar dacă Suedia a fost prima țară […] Articolul Încă o țară din Europa le dă voie minorilor să-și schimbe sexul. Ce cred localnicii despre această măsură apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Ambasadorul rus a fost convocat la Ministerul german de Externe după ce doi agenți care lucrau pentru serviciile de securitate ruse și care intenționau să saboteze infrastructura militară au fost reținuți în landul Bavaria, transmite Bild. După cum notează ziarul, convocarea ambasadorului a fost reacția oficială a guvernului german la reținerea agenților ruși. Comentând reținerea, […] Articolul Ministerul german de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus în legătură cu reținerea unor agenți ruși apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
În Postul Paștelui, patru deținuți de la Penitenciarul nr.6 din Soroca au avut parte de o zi de culturalizare. Aceștia au vizitat monumentul „Lumânarea Recunoștinței” din orașul Soroca, în contextul Zilei Internaționale a Monumentelor și Locurilor Istorice, informează conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). „Deținuții au avut oportunitatea de a se conecta cu istoria și […] Articolul În Postul Paștelui, un grup de deținuți au vizitat „Lumânarea Recunoștinței” din Soroca apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi, 18 aprilie, în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale, care pot să fie implementate împreună, în cel […] Articolul FOTO Ion Ceban, la Cricova: Este examinată lansarea unei noi rute de transport public din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
14:40
Un bărbat de 44 ani, cetățean al Chinei, a încercat să introducă în Moldova părți și accesorii ale aparatelor de zbor fără pilot și un lot comercial de articole vestimentare, fără a le declara la vamă. Cazul a fost înregistrat miercuri, 17 aprilie, la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului pasagerilor de la cursa „Istanbul-Chișinău”. […] Articolul VIDEO Un chinez aducea în Moldova drone și haine nedeclarate. Ce s-a întâmplat la aeroport apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Autoritățile separatiste de la Tiraspol vor misiune de pacificatori în dreapta Nistrului. Solicitarea a fost transmisă Comisie Unificate de Control (CUC). Pretextul invocat este protejarea centralei de la Dubăsari. Transnistrenii vor ca postul să fie gestiona de comun cu militari moldoveni, ruși și transnistreni. El a invocat aspectul de securitate regională, justificând solicitarea prin motive […] Articolul VIDEO Un nou gest de sfidare din partea Tiraspolului: Separatiștii vor misiune de „pacificatori” în dreapta Nistrului apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a petrecut dimineața într-o seră din satul Boșcana, raionul Criuleni. Speakerul a vizitat afacerea cuplului Valentina și Victor Moscul, care de mai bine de 10 ani îngrijesc o afacere în legumicultură. „Ideea de a crea propria afacere le-a venit după un an de muncă la o seră din Grecia. În toți […] Articolul FOTO Igor Grosu și-a petrecut dimineața într-o seră cu roșii, ardei și castraveți. Unde a mers oficialul apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
În data de 12 aprilie, localitatea Anenii Noi a găzduit Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, un eveniment ce a reunit atât angajatori, cât și meșteșugari, în efortul lor de a facilita accesul la locuri de muncă și de a promova meșteșugurile tradiționale, atât pentru populația locală cât și pentru refugiații din Ucraina stabiliți aici. […] Articolul VIDEO Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit din Anenii Noi a oferit noi oportunități pentru localnici și refugiați apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Peste 403.000 de lei a fost salariul ridicat de la Cancelaria de Stat în 2023 de către actualul șef de cabinet al Aparatului Președintelui, Adrian Băluțel. Administrația prezidențială i-a plătit leafă de aproape 93.000 de lei anul trecut. Alte peste 100.000 de lei au fost ridicate de Băluțel urmare a activității de reprezentant al statului […] Articolul DOC Trăiește în abitație și a primit 5000 de euro la o petrecere de familie. Averea șefului de cabinet al Maiei Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un tânăr de 24 ani, a fost reținut în flagrnat, în timpul plasării substanțelor narcotice în ascunziș în extravilanul satului Cruglic din raionul Criuleni. Asupra acestuia polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 2,5 kg de marijuana și 600 grame de hașiș. Astfel, în timpul documentării timp de două luni, polițiștii au stabilit că drogurile erau procurate […] Articolul VIDEO Un tânăr, reținut în flagrant, în timp ce plasa droguri în ascunziș. Valoarea acestora este de 1 500 000 lei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
12:20
O serie de temperaturi neobișnuit de ridicate în luna aprilie a pus sub semnul întrebării recolta de rapiță a fermierilor din Moldova, forțându-i pe unii să apeleze la tratamente speciale pentru a proteja culturile de secetă și vegetație rapidă, scrie nordnews.md. Fermierul Sergiu Ivanov din satul Pîrlița, raionul Fălești, estimează o scădere semnificativă a producției […] Articolul VIDEO Căldura din aprilie lovește în cultura de rapiță. Fermierii moldoveni, nevoiți s-o protejeze apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
O elevă a Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, Anastasia Corsac, a adus acasă medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Concursul s-a desfășurat la Tskaltubo, Georgia, în perioada 11-17 aprilie 2024. Despre această performanță anunță Ministerul Educației și Cercetării (MEC) într-o postare pe rețelele de socializare. Cu un rezultat frumos s-a clasat […] Articolul O elevă din Chișinău a participat la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. A obținut medalia de bronz apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Moldovenii pot raporta cazurile în care consideră că au fost trucate competițiile sportive. Agenția Servicii Publica (ASP) informează că pe pagina web a instituției, compartimentul „Informaţii utile”, este plasat bannerul „REPORT IT”, care redirecționează vizitatorul paginii către un formular de chestionar, elaborat în colaborare cu experți europeni. Astfel, orice persoană va putea informa autoritățile despre […] Articolul Gata cu meciurile trucate? ASP anunță cum putem raporta cazurile de manipulare în sport apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Primăria municipiului Chișinău anunță că organizează ediția a XXVI-a a Festivalului – Concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”. Potrivit municipalității, la concurs pot participa colective etnofolclorice de amatori, precum si interpreți soliști amatori, care activează/studiază în raza mun. Chișinău, conform criteriilor: Vârsta de participare: Grupa A: 10-14 ani; Grupa B: 15-35 ani; […] Articolul Municipalitatea organizează un festival – concurs de cântec popular pascal. Cine poate participa apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
10:50
Un moldovean a fost depistat la frontiera Costești că deține un permis de conducere falsificat. Potrivit declarațiilor, bărbatul a recunoscut că și-a perfectat documentul în Polonia, contra sumei de 600 euro. Individul era pasager al unei curse ocazionale care se îndrepta spre România. „În dupa amiaza zilei de ieri, 17 aprilie 2024, în punctul de […] Articolul Moldovean, prins cu un document falsificat la vamă. Ce a declarat bărbatul apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
O schemă de spălare de bani, realizată printr-un centru de apel din Chișinău, destructurată de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI și procurorii PCCOCS. Potrivit poliției, timp de câteva luni, cei peste 50 de operatori telefonici au invitat mai multe persoane să investească în acțiuni financiare de pe așa-zise „burse de valori internaționale”. Apelurile erau […] Articolul VIDEO Schemă de spălare de bani, realizată printr-un centru de apel din Chișinău, destructurată de polițiști apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Conflictul de la Liceul Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov” din municipiul Chișinău, continuă. Angajații instituției, subordonate Ministerului Educației și Cercetării (MEC) denunţă ingerinţe în actul de creaţie și vin cu acuzații noi la adresa directorului. Mai exact, potrivit angajiților, directorul ar obliga elevii să participe la diverse concerte, unde ar avea de obținut unele beneficii […] Articolul VIDEO Conflictul de la liceul „Serghei Rahmaninov” continuă. Angajații denunţă ingerinţe în actul de creaţie apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice numărul 2 a Troleibuzului Turistic ”Chișinău Sightseeing”, care circulă doar în zilele de weekend.  „Începând cu data de 20 aprilie 2024, în fiecare zi de weekend, ne propunem să vă purtăm într-o nouă incursiune captivantă prin inima orașului nostru. Ce te așteaptă pe noul traseu: – Teatrul Național […] Articolul FOTO Nu ai planuri pentru weekend? Primăria Capitalei anunță lansarea Troleibuzului Turistic ”Chișinău Sightseeing” apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Casa de Cultură din Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni, găzduiește de doi ani, prima întreprindere socială din raion – „Social Textil” SRL, întreprindere care oferă servicii de croitorie, instruire şi locuri de muncă pentru femeile din categorii defavorizate din localitate. Iniţiativa aparţine tinerei Iulia Culicenco, care a deschis întreprinderea socială. „Instruim tinerele şi femeile din categoria […] Articolul Prima întreprindere socială din raionul Căuşeni – un atelier de croitorie din Chircăieştii Noi apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Terenul din Horodişte, care face parte din rezervația naturală Ţîpova, a fost inspectat de specialiști de la Ministerul Mediului și Ministerul Culturii. Inspectorii de Mediu susțin că proprietarul terenului nu poate executa lucrări, deoarece nu deține documentele necesare, pe când responsabilii de la Ministerul Culturii susțin că la fața locului lucrează arheologii, iar după ce […] Articolul Situl schilodit la Ţîpova: Ministerul Mediului spune NU pensiunii. Arheologii vor emite „certificat de descărcare” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Doar între 17 și 24 aprilie, Xiaomi dă startul în Moldova mult așteptatului eveniment anual Xiaomi Fan Festival – cea mai mare campanie de reduceri de primăvară! Pentru a beneficia de reducerile Xiaomi Fan Festival nu trebuie decât să vizitați unul din magazinele partenere Xiaomi și să alegeți din produsele selectate disponibile la ofertă.  Astfel, […] Articolul Start Xiaomi Fan Festival! Reduceri de până la 35% până în 24 aprilie apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Balconul unui apartament din Capitală a fost cuprins de flăcări în seara zilei de miercuri, 17 aprilie. Incendiul a fost stins de pompieri, iar în timpul intervenției a fost salvat un bărbat.  Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat la ora 21:53. La etajul superior al unui bloc de locuit […] Articolul VIDEO Incendiu în Chișinău. Un balcon de la etajul cinci, cuprins de flăcări: O persoană, transportată la spital apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității, anunță primarul Capitalei, Ion Ceban. Potrivit edilului, despre acest fapt a discutat miercuri, 17 aprilie, cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. „Am acceptat ca acest parc simbolic pentru cetățeni să fie la balanța Primăriei Chișinău. Am propus includerea subiectului pe agenda CMC și urmează astăzi să fie votată […] Articolul Primarul Ion Ceban: Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Apariția focului a avut un rol fundamental în evoluția umanității, însă progresul tehnologic asigurat de energia focului a venit la pachet cu mai multe consecințe negative. Oamenii de știință au demonstrat că alimentele preparate termic, în special carnea, pot crește riscul apariției mai multor tipuri de cancer. Potrivit cercetătorilor, modul de preparare a cărnii la […] Articolul Consecințele procesului de ardere: Între riscuri și alternative mai puțin nocive apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 18 aprilie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” 09:15 Ceremonia de semnare a Acordului dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere 10:00 Evenimentul de lansare a noului site al Agenției Proprietății Publice […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Victoria rușilor în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru NATO, se arată într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW). Într-un astfel de scenariu, granițele Poloniei, Ungariei, Slovaciei și României s-ar afla direct sub amenințarea unui atac terestru rusesc. Pe de altă parte, un raport oficial al Consiliului Suprem de Apărare a Țării arată că […] Articolul Ce se întâmplă dacă Rusia cucerește Ucraina? apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Eșecul licitației de la Aeroport aduce prejudicii de imagine, însă procesul trebuie continuat astfel încât acest obiectiv strategic să fie scos definitiv de sub controlul bandiților. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce a eșuat o nouă licitație privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport. Șeful Legislativului spune că licitația trebuie continuată astfel încât […] Articolul Igor Grosu: Haideți să-l lăsăm în pace pe Andrei Spînu. Își face bine meseria, atâtea s-a încercat să-i fie atribuite apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Parlamentul Suediei a adoptat o lege care reduce vârsta minimă pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani şi facilitează accesul la intervenţii chirurgicale. Legea a fost adoptată cu 234 de voturi pentru şi 94 împotrivă în Parlamentul suedez, care are 349 de locuri, scrie The Guardian. Deşi ţara nordică a fost […] Articolul Suedia adoptă o lege care reduce vârsta pentru schimbarea legală a sexului de la 18 la 16 ani apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
23:00
Un studiu recent publicat în Sleep Medicine Reviews sugerează că ceasul biologic al femeilor funcționează cu aproximativ 6 minute mai rapid decât cel al bărbaților. Această mică diferență poate contribui la dezechilibru în ritmurile circadiene, influențând astfel reglarea somnului de către creier. Cercetările au arătat că femeile au cu 60% mai multe șanse de a […] Articolul Studiu: Femeile dorm mai puţin şi mai prost decât bărbaţii. Motivul invocat de cercetători apare prima dată în Realitatea.md.
22:50
Partidul Social Democrat European (PSDE) va veni cu o propunere către toate partidele din Republica Moldova pentru a semna o  declarație ce condamnă traseismul politic, a declarat liderul PSDE, Ion Sula, la emisiunea Rezoomat de Rlive TV. „PSDE în termini proximi va veni cu îndemnul către partidele din Republica Moldova și în special cele pro-europene […] Articolul Liderul PSDE: Vom propune partidelor din Republica Moldova să semneze o declarație ce condamnă traseismul politic apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Parlamentul European a votat o măsură ce facilitează identificarea originii mierii. Astfel, mierea care se va vinde în UE va avea pe etichetă țara de origine. Măsurile se aplică și gemurilor, marmeladelor etc. Cu 603 voturi pentru, 9 împotrivă și 10 abțineri, europarlamentarii au aprobat regulile negociate cu omologii lor din statele membre ale Uniunii […] Articolul Reguli mai stricte pentru vânzătorii de miere din UE! Țara de origine va trebuie să fie vizibilă pe etichetă apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Pentru prima oară în istoria penitenciarului de femei din Rusca sunt organizate cursuri de instruire fitness. O antrenoare celebră, Natalia Șveț s-a oferit să instruiască gratis, timp de 6 săptămâni, doamnele aflate în detenție, anunță Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova. În scop de solidaritate, dar și de promovare a unui mod sănătos de […] Articolul Premieră la Penitenciarul nr.7 de la Rusca! Femeile aflate în detenție vor putea merge la fitness apare prima dată în Realitatea.md.
21:10
Premierul, Dorin Recean, va răspunde la recensământul, care se desfășoară în această perioadă în Republica Moldova că este român și vorbesc românește. Declarația a fost făcută la o emisiune de la TVR Moldova. În Republica Moldova a fost lansat luni, 8 aprilie, Recensământul Populației și Locuințelor 2024. Acesta va dura până pe 7 iulie. Timp […] Articolul Recensământ 2024! „Sunt român și vorbesc românește”, va răspunde Dorin Recean la întrebările recenzorilor apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Reprezentanții Blocului politic Împreună au fost invitați la Președinție, a anunțat Alexandru Bujorean, unul dintre fondatorii blocului la emisiunea Rezoomat de la RLive TV. Aceștia au prezentat șefei statului, Maia Sandu, Pactul pentru Europa. „A fost o inițiativă a doamnei președinte. Ne-a invitat la anumite consultări reieșind din anunțul nostru public de a lansa un […] Articolul Reprezentanții blocului „Împreună”, în vizită la Președinție! Alexandru Bujorean spune ce s-a discutat cu Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Conducerea Partidului Social Democrat European (PSDE) s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie curent, cu liderii partidelor proeuropene: Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), care fac parte din Blocul „Împreună”, pentru a discuta proiectul „Pactului pentru Europa”. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PSDE, „fiind prin definiție un […] Articolul PSDE, întâlnire cu liderii partidelor proeuropene: Acceptăm ideea semnării „Pactului pentru Europa” apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Este alertă în seara de miercuri, 17 aprilie curent, la Botanica. Mai multe forțe de ordine, printre care mascaţi de la „Scorpion” și „Fulger”, au fost surprinse în acest sector al capitalei. Potrivit poliției, are loc o operațiune specială de localizare și reținere a unei persoane aflate în căutare. Preliminar, nu este vorba de luare […] Articolul Alertă la Botanica: Forțe de ordine, printre care mascaţi de la Scorpion și Fulger, surprinse în acest sector apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.