Judecătorul Oleg Melniciuc, din nou în vizorul justiției – Cu un dosar nefinalizat pentru îmbogățire ilicită, va fi cercetat și pentru hărțuire sexuală – CSM a dat acordul

Politik, 2 aprilie 2024 22:20

Oleg Melniciuc, primul magistrat condamnat pentru îmbogăţire ilicită, în prima instanță va fi cercetat și pentru hărțuire sexuală. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au admis, astăzi, solicitarea procurorului general interimar, Ion Munteanu, şi au dat acordul pentru urmărirea penală a ex magistratului. Şedinţa CSM s-a desfăşurat cu uşile închise. O studentă venită în practică l-a ... Judecătorul Oleg Melniciuc, din nou în vizorul justiției – Cu un dosar nefinalizat pentru îmbogățire ilicită, va fi cercetat și pentru hărțuire sexuală – CSM a dat acordul The post Judecătorul Oleg Melniciuc, din nou în vizorul justiției – Cu un dosar nefinalizat pentru îmbogățire ilicită, va fi cercetat și pentru hărțuire sexuală – CSM a dat acordul appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 4 ore
17:20
Ucraina se confruntă cu o lipsă acută de armament și muniții, dar nici asta nu este cel mai grav. Țara duce o lipsă periculoasă de ceva chiar mai greu de aprovizionat decât obuzele: spiritul de luptă necesar pentru a învinge, notează Politico. Moralul în rândul trupelor este sumbru, măcinat de bombardamentele neîncetate, de lipsa de ... Politico: Ucraina se îndreaptă spre înfrângere – Starea de spirit a populației și moralul soldaților s-au prăbușit – Kievul așteaptă disperat sprijinul din partea SUA The post Politico: Ucraina se îndreaptă spre înfrângere – Starea de spirit a populației și moralul soldaților s-au prăbușit – Kievul așteaptă disperat sprijinul din partea SUA appeared first on Politik.
17:10
Fostul deputat DA, Alexandr Slusari îi solicită demisia ministrului Agriculturii Vladimir Bolea în cazul în care el va permite eliberarea licenței de import pentru un monopolist pe piața uleiului . Slusari avertizează că ministerul Agriculturii urmează să elibereze licența de import pentru floarea soarelui către holdingul Trans Oil, cu un preț minim de 7 lei ... Slusari îi solicită demisia ministrului Bolea în cazul în care el va permite eliberarea licenței de import pentru un monopolist pe piața uleiului – Ce spune ministerul Agriculturii The post Slusari îi solicită demisia ministrului Bolea în cazul în care el va permite eliberarea licenței de import pentru un monopolist pe piața uleiului – Ce spune ministerul Agriculturii appeared first on Politik.
Acum 6 ore
15:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, afirmă că situația din jurul licitației de la Aeroport „ne aduce un prejudiciu de imagine”. Totodată, speakerul susține că ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, nu poartă nicio vină pentru cele întâmplate. „Să-l lăsăm în pace. Își face bine meseria”, a menționat Grosu la JurnalTV, notează unimedia.info  „Interesele sunt foarte mari, în special ... Igor Grosu, după licitaţia eșuată de la Aeroport: „Ne aduce un prejudiciu de imagine, e greu de spus unde s-a greșit” The post Igor Grosu, după licitaţia eșuată de la Aeroport: „Ne aduce un prejudiciu de imagine, e greu de spus unde s-a greșit” appeared first on Politik.
Acum 8 ore
14:00
După mai mulți ani, ministerul Apărării cedează gestiunea complexului memorial „Eternitate” primăriei Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, care susține că a avut ieri o discuție în acest sens cu ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi. „Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității, despre acest fapt am discutat ieri cu ministrul Apărării. Am ... Ministerul Apărării s-a înțeles cu edilul Capitalei – Complexul „Eternitate”, din Chișinău, trece în gestiunea primăriei The post Ministerul Apărării s-a înțeles cu edilul Capitalei – Complexul „Eternitate”, din Chișinău, trece în gestiunea primăriei appeared first on Politik.
13:50
Miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska, au semnat astăzi la Chișinău un acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere. „Acordul de conversiune a permiselor de conducere este foarte important pentru conducătorii auto ai ambelor state. Noi avem peste 18 000 de cetățeni ai R. ... Anunț important pentru șoferii moldoveni care circulă în Spania – Vizează permisele de conducere din ambele state – Acordul semnat de miniștrii de Interne de la Chișinău și Madrid The post Anunț important pentru șoferii moldoveni care circulă în Spania – Vizează permisele de conducere din ambele state – Acordul semnat de miniștrii de Interne de la Chișinău și Madrid appeared first on Politik.
13:50
Câțiva deputați neafiliați, foști membri ai Partidului Șor, scos în afara legii, solicită Autorității Electorale anularea alegerilor locale generale, fapt imposibil, în opinia experților. Deputatul independent, Marina Tauber, anterior reprezentantul în Parlament a fostului partid Șor, a anunțat joi, 18 aprilie, că „a inițiat procedurile juridice pentru anularea rezultatelor alegerilor locale generale din noiembrie 2023”. ... Deputații fostului Partid Șor solicită CEC -lui anularea alegerilor locale – Ce spun experții The post Deputații fostului Partid Șor solicită CEC -lui anularea alegerilor locale – Ce spun experții appeared first on Politik.
13:50
Premierul Dorin Recean susține că inteligența artificială ajută guvernele, iar executivul pe care îl conduce este în căutare de soluții pentru a utiliza inteligința artificială pentru o mai bună și o mai transparentă monitorizare a achizițiilor publice. La fel și pentru utilizarea datelor, inclusiv a datelor deschise pentru politici publice. Declarațiile în acest sens au ... Guvernul Recean vrea să apeleze la inteligența artificială – În ce domenii i-ar fi de folos The post Guvernul Recean vrea să apeleze la inteligența artificială – În ce domenii i-ar fi de folos appeared first on Politik.
13:50
Autoritățile statului spun când va fi luată o decizie privind crearea în RM a unei Curți Anticorupție, o inițiativă a președintelui Sandu. Deocamdată nu este clar dacă Guvernul și Parlamentul vor adopta un concept nou sau se va merge pe proiectul deja adoptat în prima lectură de Parlament. Fostul președinte al Comisiei parlamentare de profil, ... Autoritățile anunță când aprobă decizia finală cu privire la crearea Curții Anticorupție – Va fi cerută sau nu opinia repetată a Comisiei de la Veneția The post Autoritățile anunță când aprobă decizia finală cu privire la crearea Curții Anticorupție – Va fi cerută sau nu opinia repetată a Comisiei de la Veneția appeared first on Politik.
Acum 24 ore
23:30
Blocul Împreună se pregătește de o discuție cu Președintele Maia Sandu despre Pactul pentru Europa. Liderii celor 4 partide vor solicita partidului de guvernământ îndeplinirea mai multor angajamente pentru a menține și nu decredibiliza cursul pro-european.  Blocul „Împreună”  format din Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor , Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare a dat ... Blocul „Împreună” la discuții cu Președintele Sandu despre Pactul pentru Europa  – A solicitat partidului de guvernământ îndeplinirea mai multor condiții, inclusiv demisia unor miniștri, pentru a nu discredita cursul pro-european The post Blocul „Împreună” la discuții cu Președintele Sandu despre Pactul pentru Europa  – A solicitat partidului de guvernământ îndeplinirea mai multor condiții, inclusiv demisia unor miniștri, pentru a nu discredita cursul pro-european appeared first on Politik.
23:00
Rafa Nadal a fost învins de Alex de Minaur în turul secund al turneului ATP 500 de la Barcelona, scor 5-7, 1-6. Pe arena care îi poartă numele, ibericul a arătat destule slăbiciuni, normale totuși dacă ținem cont de nivelul adversarului și de faptul că „Matadorul” a suferit din cauza problemelor medicale în ultima vreme. ... Rafael Nadal OUT de la turneul ATP 500 de la Barcelona, competiție pe care a câștigat-o de 12 ori The post Rafael Nadal OUT de la turneul ATP 500 de la Barcelona, competiție pe care a câștigat-o de 12 ori appeared first on Politik.
23:00
Conducerea Partidului Social Democrat European (PSDE) s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie curent, cu liderii partidelor proeuropene: Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC) și Partidul Schimbării (PS), care fac parte din Blocul „Împreună”, pentru a discuta proiectul „Pactului pentru Europa”. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, PSDE, „fiind prin definiție un ... Blocul politic „Împreună” a publicat pentru consultare „PACTUL PENTRU EUROPA” – Prima formațiune care acceptă semnarea documentului The post Blocul politic „Împreună” a publicat pentru consultare „PACTUL PENTRU EUROPA” – Prima formațiune care acceptă semnarea documentului appeared first on Politik.
23:00
După ce a eșuat și a doua încercare de a scoate la licitație spațiile comerciale de la Aeroport, premierul Dorin Recean spune că aceasta a fost sabotată. Șeful Guvernului a dat vina pe cei, care deocamdată mai operează în acele spații și care au legătură cu oamenii din anturajul lui Ilan Șor, asta în condițiile ... Controlează sau nu statul Aeroportul Chișinău – Premierul Recean dă vina pe gruparea Șor că ar fi sabotat licitația cu spațiile comerciale The post Controlează sau nu statul Aeroportul Chișinău – Premierul Recean dă vina pe gruparea Șor că ar fi sabotat licitația cu spațiile comerciale appeared first on Politik.
Ieri
14:40
Ministerul Muncii și Protecției Sociale va suporta cheltuielile pentru remunerarea celor 2000 de asistenți personali care au fost demiși de Primăria municipiului Chișinău În acest scop, Cabinetul de miniștri a aprobat crearea Serviciului social „Asistență personală” cu specializare înaltă în cadrul Agenției pentru Gestionarea Serviciilor Sociale cu Specializare Înaltă (AGSSSÎ). Numărul de angajați ai Agenției ... Ministerul Muncii și Protecției Sociale va suporta cheltuielile pentru remunerarea celor 2000 de asistenți personali The post Ministerul Muncii și Protecției Sociale va suporta cheltuielile pentru remunerarea celor 2000 de asistenți personali appeared first on Politik.
14:40
Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport a fost sistată, anunță șeful APP, Roman Cojuhari.  Motivul invocat este că singura companie înregistrată în concurs nu ar fi prezentat toate documentele justificative pentru a se califica în etapa finală. Licitația va fi relansată, anunță Aeroportul. Potrivit informației, la licitația cu strigare s-a înregistrat o singură companie, ... Licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, din nou, anulată – Ce spune șeful APP, Roman Cojuhari The post Licitația pentru locațiunea spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, din nou, anulată – Ce spune șeful APP, Roman Cojuhari appeared first on Politik.
14:30
Construcția noului penitenciar din Chișinău se amână până în 2028. Bugetul pentru acest obiect va crește cu 19,1 milioane de euro, din contul contribuției Guvernului. Autoritățile speră să obțină granturi, inclusiv pentru a amenaja pe teritoriul închisorii un parc fotovoltaic și blocuri medicale. R. Moldova va semna un amendament la acordul de împrumut cu Banca ... Construcția noului penitenciar din Chișinău se amână până în 2028 – Bugetul pentru noua închisoare va crește cu 19 milioane de euro, din contul contribuției Guvernului The post Construcția noului penitenciar din Chișinău se amână până în 2028 – Bugetul pentru noua închisoare va crește cu 19 milioane de euro, din contul contribuției Guvernului appeared first on Politik.
14:30
Propunerea legislativă privind organizarea referendumului urmează a fi votată în Parlament, iar referendumul constituțional urmează să aibă loc, pe 20 octombrie 2024. Până atunci însă, Parlamentul va trebui să adopte o hotărâre privind stabilirea datei referendumului, iar la acel document să fie atașat proiectul de modificare a Constituției, a declarat Președintele Comisiei parlamentare Juridică, numiri ... Cum va proceda Parlamentul după avizul Curții Constituționale privind organizarea referendumului constituțional The post Cum va proceda Parlamentul după avizul Curții Constituționale privind organizarea referendumului constituțional appeared first on Politik.
14:30
Permisele de conducere eliberate în Republica Moldova și Israel vor fi recunoscute reciproc. În acest sens, Executivul a aprobat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statului Israel privind procedurile de conversiune a permiselor de conducere. Documentul facilitează traficul rutier între cele două state și deplasarea cetățenilor pe teritoriul ambelor țări. Acordul este încheiat pe ... Anunț important pentru șoferii moldoveni care lucrează in Israel – Permisele de conducere din ambele state vor fi recunoscute reciproc The post Anunț important pentru șoferii moldoveni care lucrează in Israel – Permisele de conducere din ambele state vor fi recunoscute reciproc appeared first on Politik.
14:30
Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava, realizată în cadrul proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, Faza II”, transmite serviciul de presă a Guvernului Proiectul investițional va contribui la integrarea rețelei din Republica Moldova în piața ... Guvernul a aprobat ratificarea unui Acord cu BERD privind construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava – Urmează votul în Parlament The post Guvernul a aprobat ratificarea unui Acord cu BERD privind construcția Liniei Electrice Aeriene Bălți-Suceava – Urmează votul în Parlament appeared first on Politik.
14:30
În perioada 18-20 aprilie, viceprim-ministrul, ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, se va afla în Statele Unite ale Americii (SUA). Acesta va participa la întrevederi cu oficiali din SUA, la reuniuni moldo-americane și va va susține o lecție publică la Georgetown University. În vizita oficială la Washington DC, vicepremierul Popșoi va participa la Convenția Moldo-Americană ... Ministrul de Externe, Mihai Popșoi pleacă la Washington – Va participa la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA The post Ministrul de Externe, Mihai Popșoi pleacă la Washington – Va participa la reuniunea Dialogului Strategic Republica Moldova – SUA appeared first on Politik.
16 aprilie 2024
22:00
Astronomii au identificat cea mai masivă gaură neagră stelară descoperită în Calea Lactee până acum. Gaura neagră a fost observată cu misiunea europeană Gaia, iar masa găurii negre, care este de 33 de ori mai mare decât cea a Soarelui. Găurile negre stelare sunt formate în urma colapsului stelelor masive, iar cele identificate anterior în ... A fost descoperită cea mai masivă gaură neagră stelară din Calea Lactee – Este extrem de aproape de noi, la doar… The post A fost descoperită cea mai masivă gaură neagră stelară din Calea Lactee – Este extrem de aproape de noi, la doar… appeared first on Politik.
21:30
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a promulgat, marți, noua lege a mobilizării militare un text extrem de controversat care a provocat un scandal uriaș în Ucraina din cauza clauzei care prevede că nici soldații care au luptat trei ani pe front nu pot fi demobilizați și trebuie să lupte în continuare, notează Digi24.ro Decizia adoptării acestei ... Președinte Zelenski promulgă o lege care revizuiește regulile de mobilizare a armatei The post Președinte Zelenski promulgă o lege care revizuiește regulile de mobilizare a armatei appeared first on Politik.
21:20
Componența Comisiei naționale pentru integrare europeană a fost modificată, din nou, prin decret prezidențial. De această dată, șeful statului Maia Sandu aproape a dublat numărul membrilor Comisiei. Aceasta include acum și șefii instituțiilor care asigură securitatea în țară – Ministerul Apărării, Serviciul de Informații și Securitate (ISS) și Centrul de Combatere a Dezinformării. Noii comisii ... Componența Comisiei naționale pentru integrare europeană suplinită cu noi membri – Decizia luată de președintele Sandu The post Componența Comisiei naționale pentru integrare europeană suplinită cu noi membri – Decizia luată de președintele Sandu appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Vremea neobișniut de caldă pentru această perioadă a anului se încheie. Meteorolgii au anunțat cod galben de schimbare bruscă a vremii, iar temeraturile vor reveni în albia normalului pentru luna aprilie. Totodată sunt anunțate, ploi torențiale, furtuni și rafale de vânt. Un ciclon se apropie de Republica Moldova, aducând cu el o schimbare bruscă a ... Gata cu temperaturile de vară – Cod galben de schimbare bruscă a vremii – Ploi torențiale, furtuni și rafale de vânt se apropie de Republica Moldova The post Gata cu temperaturile de vară – Cod galben de schimbare bruscă a vremii – Ploi torențiale, furtuni și rafale de vânt se apropie de Republica Moldova appeared first on Politik.
16:00
Patru formațiuni politice ar avea șansă să acceadă în forul legislativ de la Chișinău în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Este vorba de spre Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), car ar acumula 41,5% din sufragii, Partidul Socialiștilor (PSRM), care ar putea obține 23% din voturi, Partidul „Șansă” cotat cu  8,5% ... SONDAJ – Patru partide politice din Moldova ar accede în viitorul Parlament – Cine din politicieni înregistrează cel mai înalt nivel de încredere The post SONDAJ – Patru partide politice din Moldova ar accede în viitorul Parlament – Cine din politicieni înregistrează cel mai înalt nivel de încredere appeared first on Politik.
14:50
Magistrații Curții Constituționale (CC) au dat aviz pozitiv pe marginea proiectului de lege pentru modificarea Constituției prin organizarea unui referendumului republican constituțional. CC a statuat că initiativa de revizuire a Constituției este conformă, corespunde cadrului temporal și nu depășește limitele de revizuire a legii supreme. Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole a declarat că hotărârile adoptate ... Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole: Hotărârile adoptate potrivit rezultatelor referendumului republican constituțional au putere juridică supremă fără o eventuală confirmare a Parlamentului The post Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole: Hotărârile adoptate potrivit rezultatelor referendumului republican constituțional au putere juridică supremă fără o eventuală confirmare a Parlamentului appeared first on Politik.
14:30
Magistrații Curții Constituționale (CC) au dat aviz pozitiv pe marginea proiectului de lege constituțional pentru modificarea Constituției asupra organizării referendumului republican. CC a statuat că initiativa de revizuire a Constituției este conformă, corespunde cadrului temporal și nu depășește limitele de revizuire a legii supreme „(…) Curtea Constituțională adoptă următorul aviz: 1. inițiativa de revizuire a ... Curtea Constituțională: Inițiativa de revizuire a Constituției RM prin referendum este conformă cu prevederile legii supreme – Ce spune Înalta Instanță în avizul pronunțat The post Curtea Constituțională: Inițiativa de revizuire a Constituției RM prin referendum este conformă cu prevederile legii supreme – Ce spune Înalta Instanță în avizul pronunțat appeared first on Politik.
12:40
Israelul nu a ajuns încă la un acord cu privire la modul în care să răspundă la atacul iranian din weekend, în urma căruia peste 300 de drone și rachete au fost lansate asupra teritoriului său, în prima confruntare militară directă dintre Republica Islamică și statul evreu, scrie CNN. Israelul trebuie să găsească un echilibru ... Va răspunde militar sau nu Israelul la recentul atac iranian – Care ar fi constrângerile guvernului Netanyahu The post Va răspunde militar sau nu Israelul la recentul atac iranian – Care ar fi constrângerile guvernului Netanyahu appeared first on Politik.
12:30
Curtea Constituțională va pronunța dispozitivul Avizului pe marginea sesizării privin inițierea referendumului republican de revizuire a Constituției, propus de PAS Potrivit proiectului, referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană urmează să aibă loc pe 20 octombrie. Întrebarea propusă referendumului va fi „Sînteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Eropeană?”. Referendumul inițiat de Maia Sandu ... Curtea Constituțională se va expune, astăzi, pe marginea proiectul de lege pentru modificarea Constituției asupra organizării referendumului republican The post Curtea Constituțională se va expune, astăzi, pe marginea proiectul de lege pentru modificarea Constituției asupra organizării referendumului republican appeared first on Politik.
12:30
R. Moldova a îndeplinit două din cele trei elemente restante din recomandările Comisiei Europene, făcute în iunie 2023 odată cu acordarea statutului de țară candidată pentru aderare la UE, și indicate de Consiliul European în decembrie 2023 pentru a putea lansa procesul de negocieri dintre Chișinău și Bruxelles, notează ziarulnațional.md Singura restanță care mai rămâne ... Vicepremierul Gherasimov la raport în Comisia de profil a Parlamentului – Câte angajamente au fost îndeplinite de RM din recomandările Comisiei Europene din iunie 2023 privind statul de țară candidată The post Vicepremierul Gherasimov la raport în Comisia de profil a Parlamentului – Câte angajamente au fost îndeplinite de RM din recomandările Comisiei Europene din iunie 2023 privind statul de țară candidată appeared first on Politik.
12:30
Camera Reprezentanţilor Statelor Unite va vota săptămâna aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel, după luni de dispute politice între administraţia Joe Biden şi oponenţii săi republicani, a anunţat luni şeful Camerei inferioare a Congresului american, relatează AFP, transmite Agerpres. Un pachet financiar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, ... Camera Reprezentanţilor din SUA votează săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel The post Camera Reprezentanţilor din SUA votează săptămâna aceasta proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel appeared first on Politik.
12:30
Implementarea votului prin corespondență ar putea costa bugetul național aproximativ 14 milioane de lei, 8 dintre care sunt cheltuieli poștale. Bugetul este unul estimativ calculat pentru un eșantion de 10 mii de alegători, a precizat președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. Potrivit acesteia, un vot prin corespondență va costa în medie 16 dolari pentru Statele ... Cât ar putea costa bugetul de stat implementarea votului prin corespondență – Suma enunțată de președintele CEC The post Cât ar putea costa bugetul de stat implementarea votului prin corespondență – Suma enunțată de președintele CEC appeared first on Politik.
12:30
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a reactivat celula de criză în contextul situației de securitate din Orientul Mijlociu. Potrivit autorităților, securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat. MAE informează că până în prezent, ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv nu a primit nici o solicitare de la cetățenii noștri. Totodată, ... MAE de la Chișinău a reactivat celula de criză în contextul instabilității de securitate din Orientul Mijlociu The post MAE de la Chișinău a reactivat celula de criză în contextul instabilității de securitate din Orientul Mijlociu appeared first on Politik.
15 aprilie 2024
23:20
Jannik Sinner și Novak Djokovic au fost eliminați în aceeași fază a competiției la Monte Carlo. Dacă italianul și-a egalat evoluția de anul trecut, sârbul s-a întrecut pe sine la Monaco, astfel că a câștigat teren în fața principalului său contracandidat la locul 1 ATP. În acest moment, Novak Djokovic are în clasamentul LIVE 10035 ... Novak Djokovic își păstrează poziția de numărul 1 ATP – Câte puncte a acumulat sârbul la turneul de la Monte Carlo The post Novak Djokovic își păstrează poziția de numărul 1 ATP – Câte puncte a acumulat sârbul la turneul de la Monte Carlo appeared first on Politik.
22:10
Vicepremierul Mihai Poșoi, ministru al afacerilor externe, susține că asistența Consiliului Europei este extrem de importantă și valoroasă, cu precădere în contextul provocărilor actuale existente și în special a războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. „Suntem determinați mai mult ca niciodată să avansăm cu pași fermi pe agenda de reforme a țării noastre, să combatem amenințările ... Mihai Popșoi la Strasbourg: Moldova pregătește un nou Plan de acțiuni cu Consiliul Europei The post Mihai Popșoi la Strasbourg: Moldova pregătește un nou Plan de acțiuni cu Consiliul Europei appeared first on Politik.
21:50
Consiliul Superior al Procurorilor a inițiat un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general al Republicii Moldova. Dosarele de participare la concurs pot fi depuse până la 15 mai, iar candidații care vor întruni condițiile vor fi invitați la interviu în fața membrilor CSP. Totodată, membrii CSP au modificat Regulamentul de ... CSP anunță un nou concurs pentru funcția de procuror general – Dosarele de participare pot fi depuse până la 15 mai – Ce schimbări au intervenit în regulamentul CSP The post CSP anunță un nou concurs pentru funcția de procuror general – Dosarele de participare pot fi depuse până la 15 mai – Ce schimbări au intervenit în regulamentul CSP appeared first on Politik.
13:30
Fostul membru CSP, Olesea Vîrlan ar putea fi amendată până la 4500 de lei pentru vicierea votului în Consiliul Superior al Procurorilor în cazul concursului pentru funcția de procuror general Șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a refuzat pornirea dosarului penal pe acest caz, precizând că este o acțiune ce trebuie pedepsită contravențional, pentru că Olesea ... Fostul membru CSP, Olesea Vîrlan ar putea fi amendată până la 4500 de lei pentru vicierea votului în Consiliul Superior al Procurorilor în cazul concursului pentru funcția de procuror general The post Fostul membru CSP, Olesea Vîrlan ar putea fi amendată până la 4500 de lei pentru vicierea votului în Consiliul Superior al Procurorilor în cazul concursului pentru funcția de procuror general appeared first on Politik.
13:00
Autoritățile examinează posibilitatea oferii unui sprijin monetar pentru căldură și nu cum este acum în factură. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, într-un interviu pentru Moldova 1. Acest lucru va depinde și de prețul la resursele de energie, dar și de capacitățile financiare ale Guvernului. „Dacă ... Statul vrea să renunțe la plata compensațiilot la căldură în factură în favoarea unei plăți monetare – Ce spune ministrul Buzu The post Statul vrea să renunțe la plata compensațiilot la căldură în factură în favoarea unei plăți monetare – Ce spune ministrul Buzu appeared first on Politik.
12:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting) al candidatului Ion Munteanu, actualul Procuror General Interimar, la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost aprobată la ședința de luni, 15 aprilie curent, însă fără a fi transmisă în direct, din cauza unor deficiențe tehnice. ... Procurorul general interimar, Ion Munteanu alege să fie judecător la CSJ – Raportul Comisiei Vetting în cazul lui, acceptat de CSM The post Procurorul general interimar, Ion Munteanu alege să fie judecător la CSJ – Raportul Comisiei Vetting în cazul lui, acceptat de CSM appeared first on Politik.
14 aprilie 2024
23:50
Patru partide extraparlamentare din Moldova au anunțat formarea unui bloc politic comun, denumit Blocul „Împreună”. Este vorba de Partidul Schimbării, Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și Liga Orașelor și Comunelor (LOC). Anunțul a fost făcut duminică, 14 aprilie, după ședința comună a birourilor politice. Totodată, partidele au lansat astăzi ... Patru partide extraparlamentare s-au coalizat într-un bloc politic – Formațiunile coalizate propun spre consultare un „pact pentru Europa” The post Patru partide extraparlamentare s-au coalizat într-un bloc politic – Formațiunile coalizate propun spre consultare un „pact pentru Europa” appeared first on Politik.
23:30
Stefanos Tsitsipas, al 12-lea jucător al lumii, a cucerit marele trofeu de la Monte Carlo pentru a treia oară în carieră, după ce l-a învins duminică în marea finală pe Casper Ruud în minimum de seturi. Stefanos Tsitsipas, ocupant al locului 12 ATP, e din nou campion la turneul de 1000 de puncte de la ... Stefanos Tsitsipas triplu campion la Monte Carlo – Ce borne a stabilit grecul The post Stefanos Tsitsipas triplu campion la Monte Carlo – Ce borne a stabilit grecul appeared first on Politik.
00:50
Iranul a lansat rachete balistice spre Israel scrie agenția IRNA. Se estimează că între 400 și 500 de drone și rachete sunt lansate împotriva Israelului din Irak, Siria, sudul Libanului și regiunile controlate de Houthi din Yemen, dar cea mai mare parte va fi lansată din Iran, a declarat un înalt oficial american pentru ABC ... Iranul a lansat rachete balistice și sute de drone spre Israel la o distanță de peste 1700 de km – Care sunt țintele vizate The post Iranul a lansat rachete balistice și sute de drone spre Israel la o distanță de peste 1700 de km – Care sunt țintele vizate appeared first on Politik.
13 aprilie 2024
23:30
Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu, Mai multe state din regiune și-au închis spațiile aeriene, iar unele surse dau imagini cu lansarea dronelor dinspre Iran spre Israel Iordania a anunțat sâmbătă că și-a închis temporar spațiul aerian ca răspuns la „pericolele tot mai mari” din Orientul Mijlociu, unde tensiunile sunt la cel mai înalt nivel între ... Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu – Mai multe state din regiune și-au închis spațiile aeriene, iar unele surse dau imagini cu lansarea dronelor dinspre Iran spre Israel The post Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu – Mai multe state din regiune și-au închis spațiile aeriene, iar unele surse dau imagini cu lansarea dronelor dinspre Iran spre Israel appeared first on Politik.
22:30
Norvegianul, Casper Ruud a reușit meciul carierei și l-a învins în premieră pe Novak Djokovic. Ruud a acces în marea finală de la Monte Carlo, pe care o va disputa în compania lui Stefanos Tsitsipas. Casper Ruud, al 10-lea jucător al lumii, l-a învins în premieră pe sârb, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-4, la ... Novak Djokovic eliminat în semifinale la Monte Carlo – Tsitsipas-Ruud marea finală de la Monaco – Chiar și așa, sârbul rămâne numărul 1 mondial The post Novak Djokovic eliminat în semifinale la Monte Carlo – Tsitsipas-Ruud marea finală de la Monaco – Chiar și așa, sârbul rămâne numărul 1 mondial appeared first on Politik.
20:00
Primul și ultimul sunet vor fi în weekend. Ministrul Educației, Dan Perciun, a anunțat structura anului de studii 2024/2025. Potrivit ministrului, zilele vor fi foarte scurte și pe deplin achitate. „Anul de studii va începe pe 1 septembrie, fiind o zi de duminică. În realitate se va desfășura tradiționalul eveniment de deschidere, după care lumea ... Schimbări în structura de studii pentu elevi și profesori în viitorul an școlar – Anunțul făcut de ministrul Dan Perciun The post Schimbări în structura de studii pentu elevi și profesori în viitorul an școlar – Anunțul făcut de ministrul Dan Perciun appeared first on Politik.
20:00
Tendințe bune pe piața muncii din Moldova. Tot mai multe persoane sunt angajate în câmpul muncii, iar numărul celor care muncesc nedeclarat, adică primesc salarii în plic, scade. Afirmația aparține ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, care a precizat că aceste reforme sunt parte a procesului mai complex de integrare europeană a Republicii Moldova. ... Schimbări pe piața muncii – Numărul persoanelor care primesc salarii în plic scade – Ce spune ministrul Buzu The post Schimbări pe piața muncii – Numărul persoanelor care primesc salarii în plic scade – Ce spune ministrul Buzu appeared first on Politik.
20:00
Transparența decizională în procesul legislativ rămâne un aspect critic, aceasta fiind afectată și de rulajul modificărilor ordinii de zi. Potrivit experților Promo-LEX, aproximativ 94% din ordinea de zi a ședințelor plenare din 11-12 aprilie fost modificată, ceea ce a avut un impact semnificativ asupra procesului decizional și a înțelegerii de către deputați a proiectelor examinate ... A câta oară -Transparența decizională în Legislativ rămâne la cote critice – Ce spun experții Promo-LEX The post A câta oară -Transparența decizională în Legislativ rămâne la cote critice – Ce spun experții Promo-LEX appeared first on Politik.
20:00
Deși este un stat candidat la UE, Moldova rămâne sub minitorizarea Consiliului Europei. Ministrul Afacerilor Externe se va afla săptîmâna viitoare la Strasburg unde va participa la sesiunea de primăvară a APCE. Mihai Popșoi, va prezenta un raport în cadrul forului parlamentar pan european La Strasbourg, potrivit comunicatului publicat de Ministerul Afacerilor Externe, șeful diplomației ... Moldova rămâne în vizorul instituțiilor europene – Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, va prezenta un raport în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei The post Moldova rămâne în vizorul instituțiilor europene – Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, va prezenta un raport în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei appeared first on Politik.
20:00
Statul anunță o masură drastică pentru fermierii care vor prezenta date eronate despre terenurile deținute. Astfel, fermierii care vor prezenta informații greșite vor trebui să restituie subvențiile pe care le-au primit și vor fi incluși în lista de interdicție a Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. În acest sens, pentru o mai bună organizare ... Masură drastică pentru fermierii care vor prezenta date eronate despre terenurile deținute – Vor trebui să…. The post Masură drastică pentru fermierii care vor prezenta date eronate despre terenurile deținute – Vor trebui să…. appeared first on Politik.
12 aprilie 2024
23:40
Mastersul ATP 1000 de la Monte Carlo intră în faza semifinalelor. Astfel, au fost stabiliți cei patru semifinaliști. Novak Djokovic (1) se va duela cu Casper Ruud (8), iar Stefanos Tsitsipas (12) se va afla față în față cu Jannik Sinner (2). În semifinale, Jannik Sinner va da peste Stefanos Tsitsipas, grecul fiind cel care ... Semifinale de foc la Mastersul de la Monte Carlo, Djokovic- Ruud și Sinner- Tsitsipas The post Semifinale de foc la Mastersul de la Monte Carlo, Djokovic- Ruud și Sinner- Tsitsipas appeared first on Politik.
23:20
Creatorul de modă italian Roberto Cavalli, cunoscut timp de decenii datorită pieilor de piton şi imprimeurilor sale extravagante, a murit vineri la vârsta de 83 de ani, a anunţat presa italiană. Agenţia italiană ANSA a precizat că designerul a murit la domiciliul său din Florenţa (centrul Italiei) după o lungă boală, transmite News.ro. El a ... Creatorul de modă italian, Roberto Cavalli a murit la 83 de ani – Designerul s-a stins din viață la domiciliul său din Florenţa, centrul Italiei, după o lungă boală The post Creatorul de modă italian, Roberto Cavalli a murit la 83 de ani – Designerul s-a stins din viață la domiciliul său din Florenţa, centrul Italiei, după o lungă boală appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.