RĂSPUNDEREA PENALĂ PENTRU RECRUTAREA ILEGALĂ A MIGRANȚILOR ÎN ERA DIGITALĂ

Juridice Moldova, 12 februarie 2024 23:30

  În epoca digitală, în care internetul a devenit un element indispensabil al vieții moderne, societatea a înregistrat progrese semnificative în domeniul inovațiilor tehnologice, inclusiv automatizarea și inteligența artificială. Procesele educaționale, precum și studiile la distanță online, au fost streamline-uite. Astfel, stu- dierea la distanță a devenit tot mai populară, beneficiind de numeroase platforme și […] Articolul RĂSPUNDEREA PENALĂ PENTRU RECRUTAREA ILEGALĂ A MIGRANȚILOR ÎN ERA DIGITALĂ apare prima dată în JMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Juridice Moldova

Ieri
08:40
“SkyHouse”  S.R.L. anunță angajarea în funcție a unui Jurist-Stagiar Cum ne dorim să fie viitorul coleg : – Persoană dinamică, pozitiva, cu abilități de organizare – Capacitate de lucru în echipă si bune abilități de comunicare – Responsabilitate si punctualitate – Abilitate de a invăța lucruri noi – Studii juridice (student se acceptă anul – […] Articolul SkyHouse anunță angajarea în funcție a unui Jurist-Stagiar apare prima dată în JMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Comisia de licențiere a profesiei de avocat, prin hotărârea nr. 3/1/2024 adoptată la 16 ianuarie 2024, a stabilit desfășurarea examenului de admitere la stagiul profesional în avocatură pentru 9 aprilie 2024, cu începere de la ora 09.30. Solicitanții pot depune actele pentru înscrierea la examenul de admitere la stagiul profesional în avocatură în perioada: 5 […] Articolul UAM oferă detalii cu privire la desfășurarea examenului de admitere la stagiul profesional în avocatură apare prima dată în JMD.
19 februarie 2024
20:30
Circumstanțe esențiale de fapt La 30 octombrie 2015, Reclamantul a înaintat o cerere de chemare în judecată privind anularea ordinului pârâtului cu privire la concediere și anularea ordinului pârâtului cu privire la aplicarea sancțiunii disciplinare, restabilirea sa în funcția deținută anterior și încasarea din contul pârâtului a salariului pentru absența forțată de la lucru, încasarea […] Articolul CSJ. Succesiunea în drepturile reclamantului în cadrul litigiilor de muncă apare prima dată în JMD.
18:40
ABA ROLI, în parteneriat cu Uniunea Avocaților și Institutul Național al Justiției, în implementarea Programului pentru Susținerea Reformei Justiției Penale și Combaterea Corupției în Republica Moldova, finanțat de Biroul pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii, organizează o serie de ateliere de lucru pentru avocați, judecători și procurori cu tema „Profesiile juridice în transformare: etică, reputație și […] Articolul Invitație la atelierele de lucru cu tema „Profesiile juridice în transformare: etică, reputație și colaborarea interprofesională” apare prima dată în JMD.
08:40
BC „Moldova Agroindbank” S.A sunt în căutarea unui jurist în domeniul bancar.  Sarcini și Responsabilități: Colaborarea strânsă cu echipele Agile pentru a oferi suport juridic și soluții adecvate; Asigurarea conformității legale a proiectelor și inițiativelor Agile ale companiei; Evaluarea și gestionarea riscurilor legale în cadrul proiectelor Agile; Consilierea echipei de management cu privire la aspectele […] Articolul BC „Moldova Agroindbank” S.A anunță angajarea unui jurist apare prima dată în JMD.
17 februarie 2024
22:10
Natalia Gavrilenco, profesoară de discipline juridice la Colegiul “Alexei Mateevici”, asistentă universitară la Facultatea de Drept USM în cadrul Departamentului Drept Procedural, promotoare a educației juridice altfel, membră activă al Centrului de Leadership pentru Justiție. Tatiana Balan: Dna Gavrilenco, vă mulțumim, pentru că ne oferiți timp și disponibilitatea de a înregistra acest interviu. Nătălița Gavrilenco: […] Articolul Nătălița Gavrilenco: ,,În calitate de cadru didactic, am dorit să creez o atmosferă în care elevii să se simtă implicați și inspirați.” apare prima dată în JMD.
16:10
Natalia Gavrilenco,  profesoară de discipline juridice la Colegiul “Alexei Mateevici”, asistentă universitară la Facultatea de Drept USM în cadrul Departamentului Drept Procedural, promotoare a educației juridice altfel, membră activă al Centrului de Leadership pentru Justiție. Tatiana Balan: Dna Gavrilenco, vă mulțumim, pentru că ne oferiți timp și disponibilitatea de a înregistra acest interviu.      […] Articolul Nătălița Gavrilenco: ,,În calitate de cadru didactic, am dorit să creez o atmosferă în care elevii să se simtă implicați și inspirați.” apare prima dată în JMD.
16 februarie 2024
21:50
Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco, a semnat Convenția de la Ljubljana-Haga privind cooperarea internațională în investigarea și urmărirea penală a crimelor de genocid, a crimelor împotriva umanității, a crimelor de război și altor crime internaționale. R. Moldova se numără, astfel, printre primele state semnatare „ale acestui instrument important”, conform unui comunicat de […] Articolul Republica Moldova, printre primele țări semnatare ale Convenției de la Ljubjiana – Haga privind cooperarea internațională în investigarea crimelor apare prima dată în JMD.
12:00
„Când cineva ce vrea, este o mare primejdie ca nu cumva să voiască ce nu trebuie” (Plutarchus) Statul de drept democratic și contemporan este doar acela „în care demnitatea omului, drepturile și libertățile lui, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme și sânt garantate” [ar.1, alin.(3) din Constituția Republicii Moldova]. […] Articolul PUTEREA SUPREMĂ ÎN ORICE STAT APARȚINE POPORULUI apare prima dată în JMD.
15 februarie 2024
14:40
Miercuri, 14 februarie 2024, Ministerul Justiției a informat că despăgubirile acordate persoanelor fizice sau juridice pentru bunurile expropriate nu vor fi impozitate. Cabinetul de miniștri a aprobat inițiativa legislativă a Ministerului Justiției, care are drept scop perfecționarea legislației referitoare la desfășurarea procedurilor de expropriere, și anume modificarea Legii exproprierii pentru cauză de utilitate publică și […] Articolul Persoanele, ale căror bunuri vor fi expropriate, vor fi scutite de la plata impozitului pe venit pentru despăgubirile primite apare prima dată în JMD.
06:10
Pe portalul Above The Law, articolul intitulat “Revolutionizing Legal Talent Acquisition With AI: The haistack.ai Advantage” prezintă platforma haistack.ai ca un instrument inovator care utilizează inteligența artificială pentru a revoluționa modul în care firmele de avocatură identifică și angajează talentele legale de top. Acesta subliniază transformarea profundă a recrutării legale tradiționale, caracterizată de sortarea manuală și […] Articolul Revoluționarea recrutării de talente juridice cu AI apare prima dată în JMD.
14 februarie 2024
11:20
Marți, la data de 20 februarie 2024, la ora 14:00, la propunerea Facultății de Drept, Senatul Universității de Stat din Moldova, va examina în ședință, decernarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC), Domnului profesor universitar, doctor Tudorel Toader, rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Articolul Senatul USM va examina decernarea titlului de Doctor Honoris Causa, Domnului profesor universitar, doctor Tudorel Toader apare prima dată în JMD.
10:00
La data de 9 februarie 2024,  au fost lansate Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovație în Securitate Cibernetică „Cybercor” în cadrul primei ediții din acest an a evenimentului Moldova Cybersecurity Forum. Instituțiile vor avea un rol esențial în prevenirea și combaterea amenințărilor cibernetice. Forumul a fost inaugurat de prim-ministrul Dorin Recean și […] Articolul Două noi instituții în domeniul prevenirii amenințărilor cibernetice au fost inaugurate în cadrul Moldova Cybersecurity Forum. apare prima dată în JMD.
08:50
Uniunea Avocaților din Republica Moldova a înaintat către Autoritatea Națională de Integritate, Consiliul de Integritate, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Oficiul Consiliului Europei la Chișinău o adresă prin care exprimă îngrijorarea cu privire la acțiunile arbitrare ale Autorității Naționale de Integritate a Republicii Moldova privind persecutarea unor avocați, foști și […] Articolul UAM își exprimă îngrijorarea în privința acțiunilor arbitrare îndreptate împotriva avocaților și implicit împotriva Statului de Drept din partea ANI apare prima dată în JMD.
13 februarie 2024
19:20
La 23 ianuarie 2024, prin Hotărârea nr. 50/4, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a anunțat concurs pentru alegerea unui judecător în calitate de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor curților de apel, stabilind un termen de 30 de zile calendaristice de la data publicării anunțului pe pagina web a Consiliului Superior al […] Articolul Plenul CSM a anunțat concurs pentru alegerea unui judecător în calitate de membru al CSM apare prima dată în JMD.
12 februarie 2024
23:30
  În epoca digitală, în care internetul a devenit un element indispensabil al vieții moderne, societatea a înregistrat progrese semnificative în domeniul inovațiilor tehnologice, inclusiv automatizarea și inteligența artificială. Procesele educaționale, precum și studiile la distanță online, au fost streamline-uite. Astfel, stu- dierea la distanță a devenit tot mai populară, beneficiind de numeroase platforme și […] Articolul RĂSPUNDEREA PENALĂ PENTRU RECRUTAREA ILEGALĂ A MIGRANȚILOR ÎN ERA DIGITALĂ apare prima dată în JMD.
18:10
Marți, la data de 20 februarie 2024, cu ocazia zilei naționale a medierii, va avea loc masa rotundă dedicată zilei naționale a mediatorului. Evenimentul are drept scop creșterea conștientizării globale cu privire la avantajele procedurii de mediere. Celebrarea acestei zile este o cale de a evidenția medierea ca soluție alternativă de soluționare a litigiilor pentru cauze […] Articolul Masă Rotundă dedicată Zilei Naționale a Mediatorului apare prima dată în JMD.
10:20
Într-o realitate complexă și în continuă evoluție, prezența relelor tratamente în Republica Moldova atrage atenția asupra unei provocări fundamentale privind respectarea drepturilor omului. Aceste practici nefirești nu doar afectează individul în mod direct, ci subminează și încrederea în instituțiile sociale. Prin intermediul unui interviu detaliat, vom explora aspectele-cheie ale acestei probleme, evaluând consecințele și eforturile […] Articolul Respingând abuzurile: drumul spre Justiție apare prima dată în JMD.
08:30
“Justconsult” S.R.L sunt în căutare de Jurisconsult, pentru a oferi clienților noștri cele mai bune servicii de consultanță. Responsabilități: Vânzarea serviciilor companiei Reprezentarea Juridică împotriva ANC Recunoașterea Hotărîrii de judecată Contestarea actelor administrative, Petiții, Solicitări de informații în cazul consultațiilor complicate Comunicarea cu clienții și aflarea necesităților acestora Încheierea contractelor de prestare a serviciilor în […] Articolul “Justconsult” S.R.L angajează consultant juridic- Departament vânzări apare prima dată în JMD.
10 februarie 2024
13:00
Sabina Cerbu este avocată în cadrul biroului Stratulat Albulescu din Chișinau. Ea a muncit, o perioadă, într-o cunoscută casă de avocatură din țară. La vârsta doar 27 de ani, a devenit viceministră a Justiției. Doamna Cerbu a efectuat câteva programe de master în cadrul: Universității de Stat din Moldova, Universității Erasmus din Olanda, precum și […] Articolul Sabina Cerbu: ,,Rezultatele, de regulă, vin natural și mult mai colorate decât vi le-ați fi putut seta.” apare prima dată în JMD.
8 februarie 2024
20:40
Scrierea tezei reprezintă un moment crucial în parcursul academic al fiecărui student, astfel ELSA USM vă invită la evenimentul “Scrierea tezei de licență” având în calitate de speakeri pe domnul Reniță Gheorghe și domnul Furculița Daniel, care o să ne vorbească despre strategii și sfaturi pentru a transforma acest proces într-o experiență mai ușoară și […] Articolul Aspecte teoretice și practice cu privire la scrierea tezei de licență apare prima dată în JMD.
06:10
Pe portalul The National Law Review, Av. Stefanie M. Marrone oferă o analiză detaliată a unor strategii eficiente de relații publice pentru firmele de avocatură și avocați. Articolul “Boosting Legal Expertise: Simple Yet Effective Public Relations Strategies for Law Firms and Attorneys” subliniază importanța deosebirii firmei dvs. de avocatură de competitorii săi într-un mediu aglomerat […] Articolul Îmbunătățirea expertizei legale: Strategii eficiente de relații publice pentru firmele de avocatură și avocați apare prima dată în JMD.
7 februarie 2024
12:00
În data de 17 ianuarie 2024, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat definitiv în cauza Bîzdîga v. Republica Moldova. Reclamantul se plânge de încălcarea drepturilor sale în baza articolelor 6 § 1 și 8 din Convenție. Situația de fapt: Reclamantul și C. (mama copilului) s-au căsătorit în anul 2014, iar în luna martie 2015 […] Articolul CEDO. Bîzdîga v. Republica Moldova. Lipsa unei examinări adecvate a pretențiilor cu privire la custodie și încălcarea Articolelor 6 și 8 CEDO apare prima dată în JMD.
09:40
Denumirea postului: Analist/ă juridic/ă în domeniul electoral și procese democratice. Scopul postului: Titularul/Titulara postului va oferi asistență juridică echipei Promo-LEX prin analiza sub aspect legal a informațiilor colectate de observatori/monitori şi compilată de către echipa de analiză, contribuind în acest mod la elaborarea documentelor analitice și de monitorizare în domeniul electoral și a proceselor democratice. […] Articolul Asociația Promo-LEX angajează Analist/ă juridic/ă în domeniul electoral și procese democratice apare prima dată în JMD.
6 februarie 2024
18:30
Asociația Tinerilor Avocați invită avocații stagiari la un eveniment exclusiv de informare în cadrul procesului de admitere în profesia de avocat – „Acceleratorul pregătirii de succes pentru admiterea în profesia de avocat”. Data evenimentului: 16 februarie 2024 Ora: 15:00-17:00 Locație: Uniunea Avocaților din Republica Moldova În cadrul evenimentului veți avea oportunitatea unică de a interacționa […] Articolul Avocații stagiari sunt invitați la evenimentul „Acceleratorul pregătirii de succes pentru admiterea în profesia de avocat” apare prima dată în JMD.
08:40
Compania PfB Collection anunță angajarea unui jurist în domeniul executării silite. În continuare vă sunt puse la dispoziție toate cerințele, dar și alte detalii  despre companie și al postului vacant în sine. Cerințe Studii superioare juridice Experiența în participarea la procedurele de executare (avantaj) Rezistență la stres Abilităţi de mediere şi negociere Abilităţi de lucru […] Articolul PfB Collection anunță angajarea unui jurist în domeniul executării silite apare prima dată în JMD.
5 februarie 2024
07:30
Avocații, pentru a obține succese în carieră, trebuie să ofere cel mai bun produs al muncii lor, încât cei care citesc rezultatul final nu ar putea ști dacă a fost generat într-un timp scurt sau sub alte circumstanțe care ar putea afecta calitatea sa și ar putea să blameze avocatul în cazul în care munca […] Articolul Dilema avocaților – între timp și calitate. apare prima dată în JMD.
4 februarie 2024
09:50
Irina Burac-Mihalachi este avocată. Activitatea ei e orientată spre furnizarea de servicii juridice superioare pentru companii și persoane fizice. Pe lângă experiența de peste un deceniu în domeniul juridic, Irina ocupă poziția de președintă a Asociației Profesionale ,,Women for justice”. Tatiana Balan: Doamna Irina, vă mulțumim pentru timpul acordat și receptivitate ! Irina Burac-Mihalachi: Vă […] Articolul Irina Burac-Mihalachi: ,,În lumea complexă a legilor și drepturilor, suntem arhitecții justiției și gardienii echității.” apare prima dată în JMD.
2 februarie 2024
08:40
FinComBank – Banca de Finanțe și Comerț SA angajează Șef al Secției Juridice Responsabilități: Gestionarea activității de consultanță și asistență a secției juridice; Asigurarea aplicării corecte a normelor de drept contractual național și internațional; Cunoașterea normelor și reglementărilor BNM; Oferirea consilierii juridice organelor de conducere și subdiviziunilor structurale ale băncii la inițierea, negocierea și încheierea […] Articolul FinComBank anunță angajarea în funcția de Șef al Secției Juridice apare prima dată în JMD.
1 februarie 2024
19:10
Miercuri, 31 ianuarie 2024, Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat despre organizarea unui Program de stagiu internațional pentru tinerii avocați vorbitori de limba franceză, organizat de Baroul Paris, în parteneriat cu Ecole de Formation professionnelle des Barreaux du ressort de la cour d’appel de Paris (EFB) Stagiul internațional este un curs de formare destinat tinerilor avocați străini, care vorbesc fluent […] Articolul Invitație de participare la un stagiu internațional organizat de Baroul Paris apare prima dată în JMD.
31 ianuarie 2024
09:30
„În statul de drept, politica trebuie să fie subordonată moralei ” (E.Kant) Argument Statul de drept în litera și spiritul demnității umane implică preeminența dreptului în gestionarea relațiilor sociale ghidate de interesul general. Respectiv, orice problemă a vieții social-economice, politice și juridice impune doar soluții juridice, științific argumentate. În aceste circumstanțe, suveranitatea națională, adică puterea […] Articolul Demnitatea poporului nu poate fi „monedă de schimb” apare prima dată în JMD.
30 ianuarie 2024
15:20
Consiliul Superior al Baroului din Bulgaria a votat regulamentul onorariilor minime, iar conform Codului de Procedură Civilă instanța nu are dreptul să respingă costurile asociate serviciilor avocațiale sub nivelul minim stabilit. În această privință, la data de 25 ianuarie 2024, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a emis hotărârea în Cauza C‑438/22, prin care a deliberat […] Articolul Consiliul Superior al Baroului din Bulgaria a votat regulamentul privind onorariile avocațiale minimale apare prima dată în JMD.
07:10
Pe portalul Above the law, Av.Janet Falk oferă sfaturi valoroase pentru avocații care lucrează singuri și doresc să-și îmbunătățească abilitățile de marketing și relații media. Articolul “Four Tips For Solo Attorneys To Build Their Marketing And Media Relations Skills”  subliniază importanța conținutului de calitate și a relației cu cititorul în contextul marketingului și relațiilor media […] Articolul Sfaturi pentru avocații care lucrează singuri pentru a-și dezvolta abilitățile de marketing și relații media apare prima dată în JMD.
29 ianuarie 2024
14:10
Luni, 29 ianuarie 2023, Ministerul Justiției a oficializat Platforma Anticorupție. Ședința Platformei a fost prezidată de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, la care a participat prim-ministrul Dorin Recean și reprezentanții instituțiilor anticorupție: Procuratura Generală (PG), Procuratura Anticorupție (PA), Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Centrul Național Anticorupție (CNA), Agenția […] Articolul Lansarea Platformei Anticorupție la Ministerul Justiției apare prima dată în JMD.
12:20
Tatiana Balan: Mulțumesc, stimată doamnă judecătoare Victoria Sanduța, pentru atenția acordată cititorilor JMD. Proiectul ,,Women in law JMD’’ este despre cele care luptă întru triumful justiției, despre calea lor spre succes și nu doar. Victoria Sanduța: Și eu vă mulțumesc pentru considerație și pentru invitația la interviu. Tatiana Balan: Ce înseamnă pentru dtră modul de viață […] Articolul Victoria Sanduța: ,,Să fii judecător este și o onoare, și o povară în același timp.” apare prima dată în JMD.
08:40
Anticolect Consulting angajează Jurist Consultant Responsabilități Principale: – Furnizarea de consultanță juridică specializată clienților noștri debitori. – Contactarea și consultarea clienților la telefon; – Lucru cu resurse informaționale juridice; – Lucru cu baza de date, actualizarea ei în permanență, stabilirea misiunilor si executarea lor. – Redactarea și revizuirea documentației juridice. – Reprezentarea clienților în negocieri […] Articolul Anticolect Consulting angajează Jurist Consultant apare prima dată în JMD.
26 ianuarie 2024
12:40
Dreptul la un proces echitabil rămâne dreptul cel mai des încălcat în Republica Moldova, conform datelor publicate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în raportul de activitate pentru anul 2023. Conform raportului, la 31 decembrie 2023, 1 150 de cereri pendinte erau îndreptate împotriva Republica Moldova, din numărul total de 68 450 de cereri, […] Articolul Drepturile încălcate cel mai des în Republica Moldova: Raportul de activitate al Curții de la Strasbourg pentru anul 2023 apare prima dată în JMD.
12:20
Serviciul Fiscal de Stat informează contribuabilii care participă la procedurile de achiziții publice despre faptul că, începând cu data de 01 ianuarie 2024, accesarea informației privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor și contribuțiilor de asigurări sociale de către candidatul sau ofertantul la procedura de atribuire a contractului de achiziții publice se efectuează nemijlocit de […] Articolul Precizările Serviciului Fiscal privind procedurile de achiziții publice apare prima dată în JMD.
11:20
Suprapopularea instituțiilor penitenciare în Republica Moldova constituie un aspect grav care generează condiții inumane de detenție și devine o premisă pentru tratarea nedreaptă și inechitabilă. Aceasta compromite nu doar integritatea fizică, psihologică a deținuților, ci și subminează eforturile de reintegrare socială. Întrucât numărul deținuților depășește capacitatea instituțiilor penitenciare, spațiile sunt supraaglomerate, resursele limitate, iar personalul […] Articolul Eva-pass: reflecția condițiilor din Penitenciarul nr. 13 – Chișinău apare prima dată în JMD.
08:40
B.C. „Victoriabank” S.A. anunţă concurs pentru suplinirea postului vacant de jurist. Iată care sunt cerințele postului vacant, dar și ce caracteristici prezintă: Descrierea jobului sau ce vei face de fapt: -Examinarea şi avizarea actelor juridice, reglementarilor interne, corespondenţei şi altor documente ce ţin de activitatea bancii si de raporturile juridice la care banca este parte […] Articolul B.C. „Victoriabank” S.A. anunţă concurs pentru suplinirea postului vacant de jurist apare prima dată în JMD.
25 ianuarie 2024
17:10
Valeriu Cernei, anterior Senior Associate Gladei & Partners, a fost promovat în poziția de Partener. Valeriu este parte din echipa Gladei & Partners încă din 2016. Aria sa principală de practică include dreptul corporativ și comercial, fuziuni și achiziții, insolvență, proprietate intelectuală, protecția datelor personale, dreptul fiscal, litigii și arbitraj. “Valeriu s-a implicat la majoritatea […] Articolul GLADEI & PARTNERS anunță avansarea lui Valeriu Cernei în poziția de Partener apare prima dată în JMD.
24 ianuarie 2024
14:30
Un jurist bun mereu trebuie să-și înnoiască bagajul de cunoștințe, pentru a se dezvolta personal și profesional. Erudiția contribuie nu doar la câștigarea dosarelor în instanța de judecată, dar și la menținerea echilibrului dintre carieră și viață personală. Așadar, izvorul primar al cunoștințelor rămâne cartea. Explorând o serie de articole despre lucrări recomandate juriștilor, am […] Articolul Secretele reușitei în carieră și nu doar apare prima dată în JMD.
08:10
În data de 17 aprilie 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat definitiv în cauza Machina v. Republica Moldova. Reclamanta se plânge de încălcarea drepturilor sale în baza Articolului 3 din Convenție. În fapt,  Reclamanta s-a aflat în detenție în perioada 14 februarie 2011 – 7 iulie 2016, executând o pedeapsă privativă de libertate. […] Articolul CEDO. Machina v. Republica Moldova. Lipsa asistenței medicale în penitenciar, infectarea cu virusul VHC și încălcarea Articolului 3 CEDO apare prima dată în JMD.
23 ianuarie 2024
17:20
Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocaților din Republica Moldova anunță concurs privind selectarea formatorilor pentru următoarele domenii: – Scrierea și argumentarea juridică; – Administrarea profesiei de avocat; – Novații – toate modificările legislative care au avut loc în 2022-2023 și care urmează în 2024, în special următoarele domenii: Taxa de stat, Codul Penal, […] Articolul Centrul de Instruire al Uniunii Avocaților din RM anunță concurs privind selectarea formatorilor apare prima dată în JMD.
15:10
Pe portalul The National Law Review, Av. Allison Lemasters oferă o perspectivă detaliată asupra software-urilor esențiale utilizate în cadrul unui cabinet de avocatură. Articolul “What Software Is Used in a Law Firm?” explorează diversitatea soluțiilor digitale esențiale pentru profesioniștii din domeniul juridic. Autorul subliniază importanța tehnologiei în eficientizarea operațiunilor din cadrul unui cabinet de avocatură, […] Articolul Ce software este folosit într-o firmă de avocatură? apare prima dată în JMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.