Germania, asistență pentru Ministerul Agriculturii din R. Moldova

InfoPrut, 12 februarie 2024 23:20

Guvernul Germaniei va sprijini Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova în alinierea politicilor sectoriale la standardele și cerințele de aderare la Uniunea Europeană. În acest sens, luni, 12 februarie, la Chișinău, a fost lansat un nou proiect ce vizează Dialogul dintre Republica Moldova și Germania privind Politicile în Agricultură (APD Moldova). Este vorba […] Articolul Germania, asistență pentru Ministerul Agriculturii din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Ieri
19:50
Principele Radu al României a întreprins în după-amiaza zilei de joi, 22 februarie 2024, o vizită la Academia de Studii Economice din Republica Moldova. Principele Radu a fost însoțit de reprezentanți ai Casei Majestății Sale și ai Ambasadei României la Chișinău. Oaspeții de peste Prut au fost întâmpinați de către rectorul Academiei de Studii Economice, […] Articolul Principele Radu al României, vizită la Academia de Studii Economice din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Deputatul Marina Tauber, care a acces în Parlamentul de la Chișinău pe listele Partidului „Șor”, interzis în Republica Moldova în 2023, a fost inclusă în lista persoanelor sancționate de Statele Unite ale Americii. SUA au anunțat vineri, 23 februarie, sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru „pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina […] Articolul Un parlamentar al R. Moldova, inclus în lista de sancțiuni a SUA apare prima dată în InfoPrut.
17:20
Deputatul Marina Tauber, care a acces în Parlament de la Chișinău pe listele Partidului „Șor”, interzis în Republica Moldova în 2023, a fost inclusă în lista persoanelor sancționate de Statele Unite ale Americii. SUA au anunțat vineri, 23 februarie, sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru „pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina […] Articolul Marina Tauber, inclusă în lista de sancțiuni a SUA apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un grant în valoare 5,4 milioane de euro pentru implementarea proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”. În acest sens, joi, 22 februarie, la Chișinău a fost semnat Acordul de Grant (E5P) dintre Republica Moldova și BERD privind finanțarea proiectelor investiționale orientate spre dezvoltarea infrastructurii în domeniul […] Articolul R. Moldova, bani europeni pentru managementul deșeurilor solide apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este un lucru foarte important pentru România.  Declarații în acest sens au fost făcute de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.  „Venirea Republicii Moldova către UE este un lucru foarte bun pentru România, pentru că un spațiu agroindustrial comun, între cele două țări atât de apropiate, reprezintă un […] Articolul Secretarul general adjunct al NATO: Venirea R. Moldova către UE este un lucru bun pentru România apare prima dată în InfoPrut.
15:40
Republica Moldova a devenit parte a Rețelei educaționale Eurydice. Acesta contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa, prin furnizarea de informații privind diferite aspecte ale politicii și practicii educaționale.  În cadrul evenimentului de lansare a rețelei în Republica Moldova, a fost prezentată echipa unității Eurydice Moldova, obiectivele proiectului, dar și perspectivele de colaborare cu Ministerul Educației […] Articolul R. Moldova a aderat la o rețea care contribuie la îmbunătățirea sistemelor educaționale din Europa apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Deși au trecut deja 15 ani de la moartea lui Grigore Vieru, nicio stradă din Bălți nu poartă numele poetului. Autoritățile locale care s-au perindat au tot promis că o vor face, dar nu s-au ținut de cuvânt. Prin urmare, câțiva activiști civici au decis să grăbească procesul și au depus o solicitare la primărie […] Articolul O stradă din Bălți ar putea purta numele poetului Grigore Vieru apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Serviciul militar de informații al Ucrainei (GUR) susține că nu deține informații care ar confirma intenția separatiștilor de la Tiraspol de a solicita alipirea regiunii transnistrene la Rusia.  Potrivit secretarului de presă al GUR, Andrei Iusov, așa-zisul „congres al deputaților de toate nivelurile” din regiunea transnistreană, convocat la 28 februarie, nu intenționează să se adreseze Rusiei […] Articolul Ucraina, despre o posibilă cerere a regiunii transnistrene de alipire la Rusia: „Nu este confirmată informația” apare prima dată în InfoPrut.
12:20
Fermierii din Republica Moldova au anunțat că vor continua protestele, blocând inclusiv drumul de acces către punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, în condițiile în care autoritățile de la Chișinău nu le-ar fi îndeplinit revendicările înaintate. Astfel, începând cu ora 10.00, mai multe drumuri, inclusiv cel spre vama Leușeni – Albița, vor fi […] Articolul Drumul spre punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița, blocat din nou apare prima dată în InfoPrut.
22 februarie 2024
21:30
Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, a salutat adoptarea celui de-al doilea pachet de listări în cadrul regimului de sancțiuni privind destabilizarea Republicii Moldova.  Șefa diplomației de la București a subliniat că România a fost „un promotor activ” al acestui nou pachet de sancțiuni. „Salut adoptarea celui de-al doilea pachet de listări în cadrul […] Articolul România, promotor activ al celui de-al doilea pachet de listări în cadrul regimului de sancțiuni privind destabilizarea R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Șase indivizi, inclusiv un ofițer din FSB, fruntași găgăuzi, proprietari de presă, și o asociație obștească din Republica Moldova au fost adăugați de UE în lista persoanelor sancționate anul trecut pentru eforturi de destabilizare a situației din R. Moldova, pe fondul agresiunii rusești din Ucraina, transmite Europa Liberă.  La 22 februarie 2024, Consiliul Uniunii Europene […] Articolul Uniunea Europeană, sancțiuni pentru încă șase persoane care ar fi implicate în acțiuni de destabilizare a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Autoritățile de la Chișinău susțin că situația din regiunea separatistă transnistreană este stabilă și, deocamdată, nu există temei pentru o eventuală escaladare a acesteia. „Urmărim cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, nu există temei să credem că situația […] Articolul Ce spune Chișinăul despre o posibilă escaladare a situației în regiunea transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
16:30
O expoziție a tinerilor artiști din România și Republica Moldova a fost vernisată la Biblioteca Națională de la Chișinău. Colajele reflectă viziunea tinerilor asupra creației poetei poloneze Wislawa Szymborska, potrivit IPN. Prin această expoziție este adus un omagiu scriitoarei Wislawa Szymborska, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură. „Inspirați de creațiile Szymborskăi și de profesorul Gherasimov, […] Articolul O expoziție de colaje ale tinerilor artiști din România și Republica Moldova, vernisată la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
16:30
Republica Moldova va cumpăra un al doilea radar performant de supraveghere aeriană. În plus, Ministerul Apărării are în vedere să achiziționeze și un sistem de apărare anti-aeriană, a declarat ministrul Apărării de la Chișinău pentru Europa Liberă. La sfârșitul anului trecut, R. Moldova a obținut primul radar modern, fabricat de o companie franceză și cumpărat […] Articolul Ministrul Apărării de la Chișinău: R. Moldova va cumpăra un radar de supraveghere aeriană și un sistem de doborâre a țintelor apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Conducerea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au semnat Planul de cooperare pentru 2024-2025 prin care își asumă angajamentul de a intensifica cooperarea la frontiera comună. Potrivit unui comunicat de presă, această colaborare va viza mai multe activități menite să îmbunătățească securitatea la frontiera moldo-ucraineană, concentrându-se […] Articolul Poliția de Frontieră a R. Moldova și Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, cooperare pentru combaterea migrației ilegale apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Autoritatea Vamală a României este deschisă să împărtășească Serviciului Vamal al R. Moldova experiența sa dobândită pe parcursul aderării României la Uniunea Europeană, pentru a facilita procesul de aliniere a sistemului vamal autohton la cel comunitar. Totodată, vameșii din România sunt gata să ofere ajutor în implementarea angajamentelor de integrare vamală europeană în cadrul mecanismelor […] Articolul România, pregătită să ajute R. Moldova să își alinieze sistemul vamal la cel al UE apare prima dată în InfoPrut.
16:00
Ministerul de Externe al României l-a convocat miercuri, 21 februarie, pe ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, după decesul opozantului rus, Alexei Navalnîi. Astfel, diplomația de la București a transmis că răspunderea pentru moartea lui Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse și a evidențiat nevoia unei investigații transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanțele în care […] Articolul Ambasadorul Rusiei la București, convocat la Ministerul Afacerilor Externe al României apare prima dată în InfoPrut.
14:50
Circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia, Italia, Germania și alte state din UE s-au reunit joi, 22 februarie, la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău.  Evenimentul cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană” se desfășoară sub auspiciul Familiei Regale a României Astfel, prezent la deschiderea Forumului Economic de la Chișinău, […] Articolul Forumul Economic de la Chișinău, desfășurat sub auspiciul Familiei Regale a României apare prima dată în InfoPrut.
13:00
Premierul Dorin Recean, a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care se află în R. Moldova, cu ocazia organizării, sub auspiciile Familiei Regale a României, a Forumului Economic de la Chișinău.  Astfel, prim-ministrul Republicii Moldova i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează comunitatea de afaceri […] Articolul Premierul Dorin Recean și Alteța Sa Regală Principele Radu, discuții la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
21 februarie 2024
23:20
Spitalele raionale din Cahul și Edineț au primit câte o unitate radiologică mobilă cu capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni. Echipamentul, donat de Germania, va sprijini eforturile medicilor în oferirea serviciilor medicale de calitate. Potrivit ministerului Sănătății, echipamentul este deja instalat în secția de traumatologie […] Articolul Germania, donație de unități radiologice mobile pentru spitalele din Cahul și Edineț apare prima dată în InfoPrut.
23:10
Integrarea R. Moldova în Uniunea Europeană avansează și la nivelul Băncii Naționale a Moldovei, care a reușit să încheie acorduri de cooperare cu două dintre principalele autorități ale UE responsabile de sistemul financiar. Declarația aparține guvernatoarei Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, și a fost făcută în cadrul Forumului „Integrarea Republicii Moldova în UE – […] Articolul Guvernatorul BNM: Sistemul bancar din R. Moldova este stabil, rezilient, bine capitalizat și bine guvernat apare prima dată în InfoPrut.
23:00
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei vor beneficia de laboratoare performante și programe de studii moderne datorită unui proiect finanțat de Banca Mondială. Instituția va oferi peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii universitare, dotarea laboratoarelor și modernizarea programelor de studii ale universității. În acest sens, astăzi au fost lansate […] Articolul Banca Mondială investește în Universitatea Tehnică a Moldovei apare prima dată în InfoPrut.
22:40
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va efectua un turneu în mai multe orașe din Europa, cu spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regie – Alexandru Cozub, pentru a transmite în lume atmosfera Mărțișorului. „Spectacolul „Steaua fără nume” de Mihai Sebastian în regia lui Alexandru Cozub, acesta e Mărțișorul cu care venim în dar […] Articolul Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, turneu în Europa de „Mărțișor” apare prima dată în InfoPrut.
22:20
Guvernul de la Chișinău a desemnat operatorul pieței de energie electrică, SRL „Operatorul Pieței de Energie M” în Republica Moldova, ca filială a SA „OPCOM” din România. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi la şedinţa Executivului. „OPEM va fi platforma de tranzacționare a energiei electrice și va operaționaliza piețele de energie intrazilnică […] Articolul O filială a OPCOM România, desemnată ca operator al pieței de energie electrică din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:20
Evenimentul „Ziua Oportunităților de Afaceri”, dedicat prezentării condițiilor și posibilității extinderii afacerilor dintre România și Republica Moldova, se va desfășura marți, 27 februarie, la București.  La eveniment vor participa Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București, reprezentanți ai conducerilor Agenției Române pentru Investiții Străine și Comerț Exterior (ARICE), MAE, alte ministere și instituții din România, […] Articolul Ziua Oportunităților de Afaceri România – R. Moldova, la București apare prima dată în InfoPrut.
17:40
Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, s-a întâlnit marți, 20 februarie, cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, Mihai Mîțu și cu directorul al Departamentului Consular al MAE, Vasile Mircos. Părțile au discutat despre cooperarea bilaterala in domeniul consular în contextul parcursului european al Republicii Moldova. „Ministerul Afacerilor Externe al României […] Articolul Cooperarea în domeniul consular, discutată de ambasadorul României la Chișinău și oficiali ai MAE din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
16:40
Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri, 21 februarie, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Republica Moldova și Letonia în domeniul securității sociale, semnat la Bruxelles, pe 11 decembrie 2023.  Potrivit autorităților de la Chișinău, după intrarea în vigoare a acordului, persoanele asigurate vor avea posibilitatea să beneficieze de pensie indiferent de locul unde […] Articolul Pensie pentru cetățenii R. Moldova care au muncit sau muncesc în Letonia apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Uniunea Europeană a aprobat miercuri cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat președinția belgiană a UE pe platforma de socializare X, cu câteva zile înainte de împlinirea a doi ani de la declanșarea de către Moscova a invaziei sale pe scară largă împotriva Ucrainei. „Ambasadorii UE tocmai au convenit, în principiu, asupra […] Articolul Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Universitatea Națională de Muzică din București a donat Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău o serie de partituri și cărți de specialitate.  Astfel, Cristian-Leon Țurcanu, ambasadorul României în Republica Moldova, i-a înmânat miercuri, 21 februarie, Svetlanei Bivol, directorul Filarmonicii Naționale de la Chișinău, o consistentă donație de partituri și carte de specialitate, oferită de Universitatea […] Articolul Universitatea Națională de Muzică din București, donație pentru Filarmonica din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
15:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a micșorat miercuri, 21 februarie, tariful pentru furnizarea gazelor naturale.  Astfel, consumatorii casnici din Republica Moldova urmează să achite 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze sau cu peste 3 lei moldovenești mai puțin decât în prezent. Noul tarif cu TVA constituie […] Articolul Tariful la gazele naturale, în scădere în R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
12:40
Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat de Executivul de la Chișinău. Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024. Potrivit autorităților de la […] Articolul R. Moldova va opera zboruri din și spre Marea Britanie apare prima dată în InfoPrut.
12:30
Persoana bănuită că ar fi incendiat intenționat Centrul de informare și documentare privind NATO din Republica Moldova a fost reținută. Aceasta a fost escortată la Inspectoratul de Poliție Buiucani din Chișinău pentru audieri și urmează a fi reținută pentru 72 de ore, a informat Inspectoratul General al Poliției din R. Moldova. Amintim că un incendiu […] Articolul Noi detalii în cazul incendiului de la Centrul de Informare și Documentare NATO din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
11:40
Banca Mondială va sprijini Guvernul Republicii Moldova în îmbunătățirea securității energetice și reducerea emisiilor de carbon, prin investiții de circa 153 milioane de euro în două proiecte în domeniul termoficării. Anunțul a fost făcut de Roger Coma Cunill, specialist senior în energie în cadrul instituției. Ministerul Energiei din Republica Moldova a prezentat „Analiza situației actuale […] Articolul Banca Mondială, investiții în domeniul termoficării din Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
20 februarie 2024
23:40
Un grup de studenți ai Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ale Universității de Stat din Moldova se află într-o vizită de studiu la București.  Tinerii de la Chișinău s-au întâlnit marți, 20 februarie, cu Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova în România. Astfel, în cadrul discuțiilor, ei au […] Articolul Studenți de la Chișinău, vizită de studiu la București apare prima dată în InfoPrut.
22:40
Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova (AAC) a revocat marți, 20 februarie, Certificatul de Operator Aerian (AOC) al companiei „AIR Moldova”. Decizia a fost luată în contextul în care până în prezent compania „Air Moldova”, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio dovadă privind înlăturarea […] Articolul Compania „AIR Moldova” a rămas fără statutul de operator aerian apare prima dată în InfoPrut.
21:40
Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara organizează, în perioada 30 martie-5 aprilie, cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”. Participanții vor avea ocazia să vadă expoziții de pictură și fotografie, prezentări de modă a portului popular, concerte și filme basarabene. „Ne-am străduit să pregătim un program captivant care să ofere tuturor participanților și spectatorilor […] Articolul Festivalul „Zilele Basarabiei”, la Timișoara apare prima dată în InfoPrut.
18:10
Un grup de tineri liceeni și studenți din Asociația Tinerilor Diplomați din Moldova au vizitat luni ambasada României la Chișinău, unde au fost primiți de ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu. „Am discutat despre istoricul și obiectivele Asociației lor, despre planurile și aspirațiile lor, despre ce înseamnă să fii diplomat într-o lume în care luptăm pentru unitate, conștienți […] Articolul Membrii Asociației Tinerilor Diplomați din Moldova, discuții cu ambasadorul României la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
17:50
Comisia Europeană va acorda un ajutor umanitar de 83 milioane de euro pentru a sprijini persoanele afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei în 2024.  Astfel, 8 milioane de euro din aceasta asistență sunt alocate pentru proiecte umanitare în Republica Moldova, care oferă asistență specifică celor mai vulnerabile persoane, inclusiv asistență umanitară în numerar pentru nevoi […] Articolul Comisia Europeană acordă 8 milioane de euro R. Moldova ca ajutor umanitar apare prima dată în InfoPrut.
17:20
Cetățenii României au preferat să viziteze Republica Moldova în anul 2023, potrivit datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică a Moldovei.  Potrivit datelor, numărul de cetățeni străini care au vizitat Republica Moldova în anul 2023 prin intermediul agențiilor de turism a crescut cu peste 50% față de anul precedent și a constituit 43,6 mii […] Articolul Câți români din Țară aleg R. Moldova ca destinație turistică apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Serviciul Vamal al Republicii Moldova a primit marți, 20 februarie, echipamente în valoare de circa 3 milioane de lei moldovenești din partea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională.  Este vorba de zece seturi de echipamente performante pentru efectuarea controlului fizic în contracararea contrabandei la frontierele Republicii Moldova. Acestea includ echipamente care permit determinarea densității obiectelor și […] Articolul SUA, donație de echipamente pentru Serviciul Vamal al R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Republica Moldova nu este o țară, este un stat. Declarația aparține președintelui AUR, George Simion, care a subliniat în cadrul unei conferințe de presă că formațiunea are un plan pentru reunire. „Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc din străfundul sufletului meu hotarul nedrept de la Prut. Nu văd […] Articolul George Simion: Republica Moldova nu este o țară, este un stat. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe apare prima dată în InfoPrut.
16:50
Șefii autorităților de frontieră din Republica Moldova și Letonia au semnat un Plan de Cooperare menit să consolideze relațiile bilaterale, dar și eforturile comune în domeniul gestionării eficiente a frontierelor. Oficialii au discutat, online, detaliile planului, care vor fi implementate în perioada 2024 – 2025. „Autoritățile vor concentra eforturile asupra îmbunătățirii procedurilor de control și […] Articolul Republica Moldova și Letonia, cooperare pentru îmbunătățirea procedurilor de control la frontieră apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) urmează să ofere cărți în limba română pentru bibliotecile din stânga Prutului.  În acest sens, reprezentanții DRRM au organizat, la Chișinău, o sesiune de consultare cu bibliotecarii din Republica Moldova. Astfel, reprezentanții comunității bibliotecare din Republica Moldova și-au expus dorința de a suplini colecțiile bibliotecilor cu carte în […] Articolul DRRM va dota bibliotecile din R. Moldova cu cărți în limba română apare prima dată în InfoPrut.
14:50
România se numără printre țările care oferă cel mai bun preț pentru strugurii din Republica Moldova, deținând și o cotă de peste 31% din cantitatea de struguri exportată în ultimii 5 ani.  Potrivit lui Veacealsav Ioniță, expert economic de la Chișinău, prețul mediu de export a strugurilor din Republica Moldova în ultimii 5 ani a […] Articolul Expert economic de la Chișinău: România, cea mai bună destinație pentru strugurii din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
13:50
Republica Moldova s-a alăturat programului Europa Digitală, o inițiativă a Uniunii Europene. Astfel, mediul de afaceri, ONG-urile și instituțiile din Republica Moldova vor avea acces la fonduri europene pentru digitalizare. Bugetul total de 7,5 miliarde de euro este disponibil pentru toate state membre ale programului până în anul 2027. Acordul de asociere pentru Programul Europa […] Articolul R. Moldova, parte a unui nou program de finanțare al Uniunii Europene apare prima dată în InfoPrut.
00:20
Natalia Barbu  va reprezenta Republica Moldova la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, care va avea loc în luna mai la Malmö, cu melodia „In the middle”. Reprezentanta Republicii Moldova va urca pe scena de la Malmo în prima semifinală din 7 mai. Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a acumulat 60 […] Articolul R. Moldova, pregătită pentru Eurovision. Cine o va reprezenta la concurs apare prima dată în InfoPrut.
19 februarie 2024
21:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu senatorii democrați Jeanne Shaheen și Christopher Murphy, membri ai Comisiei pentru Relații Externe a Senatului SUA, care se află într-o vizită la Chișinău. Părțile au discutat despre sprijinul hotărât al partenerilor americani pentru Republica Moldova, consolidarea democrației și fortificarea instituțiilor statului. Președintele Maia Sandu a […] Articolul Sprijinul oferit de SUA pentru R. Moldova, subiect de discuții la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
21:00
Halterofila Elena Erighina a cucerit trei medalii de argint la Campionatele Europene de la Sofia. Participând la categoria de greutate de 81 kg, sportiva originară din Comrat a ridicat 103 kg la proba smuls și 131 kg la stilul aruncat, iar la total 234 kg. Campioană europeană a devenit poloneza Weronika Zielinska-Stubinska, cu 235 kg […] Articolul Basarabeanca Elena Erighina, medalii de argint la Europenele de la Sofia apare prima dată în InfoPrut.
20:40
Ucraina este dispusă să ofere, la solicitare, orice fel de ajutor Chișinăului în cazul în care vor apărea complicații în problema transnistreană, a declarat ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Shevcenko, potrivit Deutsche Welle. „Dacă o atare necesitate va apărea, Ucraina va reacționa prompt la primul demers oficial al Guvernului de la Chișinău. Ucraina respectă […] Articolul Ambasadorul Ucrainei la Chișinău: Vom răspunde la orice solicitare de ajutor în cazul în care vor apărea complicații în problema transnistreană apare prima dată în InfoPrut.
18:20
Halterofilul basarabean Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European, rezervat seniorilor, care se desfășoară la Sofia, Bulgaria, transmite MOLDPRES. La proba smuls, acesta a înregistrat rezultatul de 171 kg și s-a clasat pe locul II, cucerind medalia de argint, iar la proba aruncat a ridicat 207 kg și s-a clasat pe locul IV. […] Articolul Halterofilul Marin Robu, medalii la Campionatul European de la Sofia apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.