Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor a avut o întrevedere cu membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Republica Moldova

TVR Moldova, 12 februarie 2024 22:50

Secretarul de stat a Ministerului Finanțelor, Olga Golban, a avut o întrevedere cu membrele Asociației Femeilor Antreprenoare din Republica Moldova, la care au discutat despre impactul politicilor publice asupra mediului antreprenorial din Republica Moldova, informează Ministerul Finanțelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 30 minute
14:40
Lumea se dezvoltă cu pași grăbiți, iar unele lucruri care, acum câțiva ani, ni se păreau de domeniul științifico-fantastic, încep să devină realitate. Ca să fluidizeze traficul, dar și să eficientizeze transportul, Dubaiul, faimos pentru inovațiile sale spectaculoase, se pregătește să impună un nou trend în transportul urban: taxiurile zburătoare. Compania „Joby Aviation”, din California, promite că acest vis se va transforma în realitate în viitorul apropiat.
Acum o oră
14:10
Mii de militari ucraineni sunt ţinuţi prizonieri de forţele ruse. Îndură chinuri de neimaginat în condiţii îngrozitoare. Cei care au scăpat din infern fac mărturisiri sfâşietoare. Despre mulţi, însă, familiile nu mai au nicio veste, iar dramele se ţin lanţ şi acasă. Durerea s-a transformat în boală, iar rudele mai trăiesc doar cu speranţa că vor prinde ziua în care îi vor revedea teferi pe cei dragi. Este cazul luptătorilor de la uzina Azovstal.
Acum 2 ore
13:40
Agenția Națională Transport Auto, îndeamnă operatorii de transport rutier să asigure respectarea necesității de mobilitate a cetățenilor, prin prestarea neîntreruptă a serviciilor de transport rutier, astfel încât să evităm încălcarea drepturilor oamenilor și crearea dificultăților de acces la serviciile publice de calitate.
13:10
Într-un editorial publicat The Washington Post în septembrie 2022, fostul opozant rus Aleksei Navalnîi creiona cea mai potrivită soluție politică pentru o Rusie post-Putin. Acum, după moartea politicianului, acest articol a căpătat nuanțele unui testament politic.
Acum 4 ore
12:40
G7, Grupul celor 7 ţări cele mai dezvoltate, s-a reunit ieri la Kiev prin video-conferinţă, pentru a reafirma sprijinul Occidentului pentru Ucraina, la doi ani de la declanşarea ostilităţilor.
12:10
La doi ani de la declanșarea războiului din țara vecină, Republica Moldova continuă să ofere tot sprijinul cetățenilor ucraineni și altor categorii de migranți alungați de agresiunile militare ale Federației Ruse împotriva Ucrainei, informează Inspectoratul General pentru Migrație.
11:40
Invazia totală a Rusiei în Ucraina în urmă cu doi ani a fost precursorul atacului grupării militante Hamas asupra Israelului din octombrie anul trecut, a declarat premierul italian Giorgia Meloni într-un interviu publicat sâmbătă, informează Politico.
11:10
Este fondatorul singurului teatru fizic din Republica Moldova - Teatrul M.A.D.E. (Mișcare, Artă, Dans și Emoție), reușind să monteze un șir de spectacole cu caracter social. Predă arta mișcării corporale și la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde a montat producția de succes „Puzzle”, apreciată cu Premiul pentru cel mai bun spectacol şi cu Premiul de originalitate la „Blue Theatre Revolution University Contest”, în Constanţa. Regizorul, pedagogul și coregraful Ianoș Petrașcu este invitat la ISTORII CU TÂLC. Emisiunea este difuzată duminică, 25 februarie 2024, ora 22.00, la TVR Moldova.
Acum 6 ore
10:40
Canada a anunțat sâmbătă că va oferi 3,02 miliarde de dolari canadieni (2,2 miliarde de dolari) sub formă de sprijin financiar și militar pentru Ucraina în acest an, în contextul în care cele două țări au încheiat un acord istoric de securitate în aceeași zi, informează cabinetul premierului Justin Trudeau.
10:10
Următorul reportaj miroase a ... copilărie. Pentru că e despre nişte turtiţe cu mălai, ca cele pe care le mâncam când eram mici, doar că ... mai sănătoase. Ne inspirăm de la Dorina Turculeţ, o mămică responsabilă, care, de dragul copiilor săi, ce au intoleranţă la lactoză şi gluten, a vrut să știe cât mai multe despre alimentaţia sănătioasă şi a devenit o adeptă și o promotoare convinsă a reţetelor echilibrate.
09:40
Mii de ucraineni au adus, sâmbătă, un omagiu militarilor care au murit, care au fost răniţi sau care au fost luaţi prizonieri în războiul provocat de Federaţia Rusă, transmite Agerpres.
Acum 24 ore
20:10
Liderii politici își exprimă în continuare sprijinul și solidaritatea față de Ucraina, la doi ani de la invazia rusă.
19:30
Sunt doi ani, 731 de zile de război în Ucraina, perioadă în care locuitorii acestei țări luptă eroic pentru liberatatea lor și a întregii Europe. Sunt 24 de luni în care milioane de ucraineni, majoritatea copii și femei, sunt nevoiț să stea departe de casă, de soți, tați sau fii. După 24 februarie 2022, am asistat la cel mai mare val de migrație din Europa de la al Doilea Război Mondial încoace.
18:50
Şeful NATO, Jens Stoltenberg, a cerut sâmbătă Ucrainei şi aliaţilor săi "să nu-şi piardă speranţa", cu ocazia împlinirii a doi ani de la invazia preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit AFP.
18:20
Doi ani de război, 2 ani de suferință și moarte. Cifrele sunt şocante. Peste 10.000 de ucraineni şi-au pierdut viața de la începutul războiului. Şi vorbim doar despre civili. Printre ei, mulţi copii.
17:50
Funcționarii postului vamal Palanca au supus controlului de specialitate un mijloc de transport de model ”Opel Crossland”, ce se deplasa din Ucraina spre Republica Moldova.
17:30
Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean a avut o convorbire cu premierul ucrainean, Denys Shmyhal în cadrul căreia a reiterat solidaritatea Chișinăului față de Ucraina, în contextul marcării celei de-a doua aniversări a rezistenței curajoase a Ucrainei în fața invaziei brutale a Federației Ruse.
17:00
Războiul din Ucraina A schimbat dramatic destine. Pentru refugiații ucraineni care au ales să trăiască în România, în ultimii doi ani, un prim-test a fost învățarea limbii române. Olena, profesoară de ucraineană, predă acum limba română pentru copii ucraineni. Și părinții micuților se descurcă din ce în ce mai bine, prin conversații la locul locul de muncă. Doar gândul la viitor le mai aduce acestor oameni zâmbetul pe chip.
16:40
"Vom învinge", a proclamat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în ziua marcării a doi ani de la începutul invaziei ruse din ţara sa, într-un video difuzat sâmbătă de preşedinţie, potrivit AFP.
16:10
Știați că printre cele mai frecvente frici ale copiilor este frica de stomatolog? Pentru că, în majoritatea cazurilor, ei asociază vizita la dentist cu durere și frica de necunoscut. Deși igiena dentară este esențială încă din primii ani de viață, dacă cei mici nu deprind o rutină de îngrijire corespunzătoare, pe parcurs, ar putea să apară unele probleme care își găsesc leacul doar în cabinetul stomatologic. Din următorul reportaj, o cunoaștem pe „zână măseluță” - o doctoriță pe care copiii o iubesc și la care merg întotdeauna cu drag. Să privim materialul!
15:50
De Dragobete, de ziua Dragostei la Români, Editura Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România a pregătit în dar pentru compozitorul Eugen DOGA, un nou volum din ciclu “Mergând după soare,” intitulat “După ani de înstrăinare …Timpul arbitru suprem”.
15:20
Ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa, Cristian-Leon Țurcanu însoțit de atașații militari ai Ambasadei României în Republica Moldova au depus flori la memorialul din fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău în memoria celor uciși timp de doi ani de către trupele ruse invadatoare a Ucrainei.
Ieri
15:00
Uniți pentru Ucraina: Ambasadorul UE, ambasadorii statelor membre ale UE și partenerii care împărtășesc aceleași valori, au depus flori în fața Ambasadei Ucrainei la Chișinău.
14:30
România şi întreaga lume liberă sunt alături de Ucraina, o naţiune care luptă pentru viaţă şi democraţie, a transmis, sâmbătă, preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă.
14:00
Europa trebuie să-şi consolideze apărarea şi să se asigure că poate rezista oricărui atac militar din exterior, a declarat cancelarul german Olaf Scholz la marcarea a doi ani de când Rusia a invadat Ucraina, relatează Reuters sâmbătă.
13:40
Ofițerii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal, pe traseul Leușeni-Chișinău, a fost stopat pentru verificare un mijloc de transport de model “Mercedes Sprinter”, condus de un conațional în vârstă de 50 ani.
13:20
De la pasiunea pentru lectură, la o bibliotecă impresionantă. Acest vis a prins contur cu fiecare carte citită. Vorbim despre o tânără din Edineţ, care se înconjoară de cărţi de când se ştie. Acum, împarte aceeaşi pasiune cu urmăritorii săi de pe instagram, unde promovează cărţi. Colega noastră Andreea Iriciuc a ajuns în biblioteca Mirelei Pînzaru şi ne prezintă lumea în care trăieşte această tânără.
12:50
Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, a transmis sâmbătă, la doi de la declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei, că Moscova 'provoacă, zi de zi, fără cruţare, suferinţe greu de imaginat, pierderi de vieţi omeneşti', ceea ce reprezintă 'un atac direct la adresa principiilor Cartei ONU'.
12:30
În Aeroportul Internațional Chișinău, polițiștii de frontieră au depistat în linia a doua de control acte falsificate asupra a doi călători. Unul a fost identificat ca cetățean al Belgiei de 47 de ani, al doilea - cetățean moldovean de 39 de ani.
12:00
Vorbim despre modă, stil, despre haine create cu presonalitate. Dar, în primul rând, cunoaştem povestea Mădălinei Isac, care, la 23 de ani, are propriul atelier de cusut şi în curând va lansa o colecţie vestimentară. Să urmărim reportajul, realizat de colega noastră Betty Turculeț.
11:40
În calendarul popular, Dragobetele este ziua în care primăvara trezeşte natura şi păsările se logodesc, iar fetele şi băieţii se întâlnesc şi se sărută pentru ca iubirea lor să ţină tot anul. Este o sărbătoare veche care celebrează şi astăzi dragostea şi buna dispoziţie, iar tradiţia spune că cei care nu o sărbătoresc vor fi pedepsiţi să nu mai poată iubi în acest an. Ca şi altădată, de Dragobete este şi ziua celor care se numesc Draga, Drăguţa, Dragoş sau Drăgan.
11:10
După o săptămână productivă de muncă, merităm să ne odihnim plăcut şi frumos. Şi pentru că se apropie weekendul, venim şi cu recomandări de evenimente şi activităţi interesante ce vor avea loc la sfârșit de săptămână.
10:50
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat sâmbătă "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, relatează AFP, citat de AGERPRES.
10:20
Un acord bilateral de securitate si de sprijin reciproc! Este documentul la care lucrează România și Ucraina, în această perioadă, pentru a ține piept unui vecin violent cum este Rusia. Sunt doar câteva din declarațiile făcute într-un interviu, în exclusivitate, pentru TVR, acordat de secretarul Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei, Oleksiy Danilov. El spune că un astfel de acord este important nu doar pentru țările din zona ex-sovietică, ci și pentru întregul spațiu comunitar.
10:00
La doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina prim-ministrul, Dorin Recean a adresat un mesaj.
09:50
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a scris pe pagin a sa pe Pltaforma X, că Bucureștiul va fi alături de Ucraina până la obținerea victoriei definitive în acest război.
09:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a adresat un mesaj la împlinirea a doi ani de la invazia toală a Rusiei în Ucraina.
09:30
Astăzi, 24 februarie se împlinesc doi ani de la declanșarea invaziei toale a Rusiei în Ucraina, într-o escaladare a războiului ruso-ucrainean început în 2014.
09:10
Senatorul român Irineu Dărau a discutat despre situația de securitate și regimul de la Kremlin, subliniind faptul că Republica Moldova ar trebui să devină membru al Uniunii Europene și NATO pentru a-și asigura securitatea și stabilitatea. Acest subiect a fost discutat în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, unde senatorul a exprimat preocupări legate de situația politică actuală din regiune.
08:40
Weekend-ul vine cu vești bune. Următoarele zile ne vor răsfăța cu vreme destul de caldă și cu caracter stabil. Precipitații nu se prevad, doar vântul sud-estic va sufla mai agitat, astfel ca sâmbata ziua va prezenta și unele intensificări. Noaptea și dimineața pe alocuri se vor creea condiții de ceață.
23 februarie 2024
23:10
Sâmbătă și duminică, 24 și 25 februarie, orele 14:00-17:00, persoanele de vârsta a treia sunt invitate la spectacolele muzicale tradiționale, desfășurate la Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal, 2, în cadrul Proiectului socio-cultural de weekend „Dialog între generații”.
22:50
În sectoarele municipiului Chișinău vor fi organizate târguri tematice, anunță autoritățile municipiului Chișinău.
22:30
Războiul din Ucraina a declanşat cea mai gravă criză a refugiaților din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. Milioane de ucraineni şi-au părăsit ţara măcinată de conflictul armat, iar aproximativ 77.000 se află acum în România. Majoritatea, femei, copii și persoane în vârstă, mulți sunt vulnerabili și au nevoie de asistență. Despre situaţia acestor oameni s-a discutat astăzi la Gara de Nord din București, unul dintre principalele puncte de sosire și de întâmpinare a refugiaţilor, relatează tvrinfo.ro.
22:10
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru preconizează pentru acest an finalizarea lucrărilor de reabilitare la Rezervația Cultural-Naturală "Orheiul Vechi".
22:00
Franța acuză că serviciul de securitate al Rusiei (FSB) s-a aflat în spatele campaniei antisemite de anul trecut, când mai multe clădiri din Paris și suburbii au fost marcate cu Steaua lui David, informează, Digi24.ro, citând France24.
21:50
La Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, deputata Veronica Roșca a vorbit despre situația din Republica Moldova.
21:40
Astăzi, la emisiunea "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova, s-a discutat despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și beneficiile pe care le-ar aduce această proces. Invitatul emisiunii a subliniat importanța suprimării granițelor dintre Republica Moldova și România în cazul unei viitoare integrări în UE, iar odată cu aceasta, oportunitățile de dezvoltare vor fi nelimitate.
21:30
Astăzi, la emisiunea "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova, s-a discutat despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană și beneficiile pe care le-ar aduce această proces. Invitatul emisiunii a subliniat importanța suprimării granițelor dintre Republica Moldova și România în cazul unei viitoare integrări în UE, iar odată cu aceasta, oportunitățile de dezvoltare vor fi nelimitate.
21:30
FC Petrocub Hâncești a încheiat cu o victorie convingătoare cantonamentul de pregătire pentru faza secundă a Super Ligii din Republica Moldova. În partida amicală cu formația georgiană FC Telavi, trupa lui Andrei Martin a învins cu 2 la 0.
21:20
O aeronavă rusă A-50 cu indicativul „Bayan” a fost distrusă de Forțele de Apărare ucrainene vineri, 23 februarie, scrie de RBC-Ucraina cu referire la comandantul Forțelor Aeriene Ucrainene Nikolai Oleshchuk .
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.