CFM are un nou director interimar. Anunțul Agenției Proprietăți Publice

Vocea Basarabiei, 12 februarie 2024 16:40

Vicedirectorul general al Căii Ferate din Moldova (CFM), Serghei Tomșa, va exercita interimatul funcției de director general al instituției pentru o perioadă de tranziție, în condițiile în care pe 13 februarie expiră mandatul directorului general al CFM, Oleg Tofilat, anunță Agenția Proprietăți Publice. Potrivit ASP, 13 februarie este ultima zi de mandat a lui Oleg […] Articolul CFM are un nou director interimar. Anunțul Agenției Proprietăți Publice apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum 5 minute
16:00
Consilierul municipal din Chișinău, Victor Chironda, cere edilului Ion Ceban să inițieze procesul de identificare și schimbare a denumirii unei străzi din Chișinău în memoria lui Aleksei Navalnîi. „Am așteptat o săptămână în speranța că domnul primar va face singur acest gest, așa cum la 16 februarie a declarat că ”curajul lui Navalnîi este un […] Articolul Un consilier municipal din Chișinău cere redenumirea unei străzi din Capitală în cinstea lui Aleksei Navalnîi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 15 minute
15:50
Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a patru persoane din raioanele Cahul și Vulcănești, membri ai unei grupări specializate în braconaj, fiind suspectați de păstrarea ilegală a armamentului și munițiilor de diferite tipuri. În rezultatul verificărilor, polițiștii au ridicat muniții și arme adaptate pentru braconaj. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, la domiciliile celor patru […] Articolul VIDEO/ Percheziții la Cahul și Vulcănești: muniții și arme adaptate pentru braconaj, depistate la domiciliile a 4 persoane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
15:30
Alți opt ucraineni au fost identificați de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să ajungă ilegal în Republica Moldova prin raionul Basarabeasca. În timpul unei misiuni, patrula mobilă a auzit focuri de armă dinspre Ucraina. În procesul examinării terenului cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și dronelor, la fața locului grupele de intervenție au […] Articolul Alți opt ucraineni au încercat să ajungă ilegal în Moldova. Străinii au achitat unor intermediar până la 51 000 de dolari apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Tot mai mulți cetățeni din stânga Nistrului solicită permise de conducere de model național. Astfel, peste 34 de mii de permise de conducere ale Republicii Moldova au fost emise pentru locuitorii din regiunea transnistreană în perioada ianuarie 2017- decembrie 2023. Potrivit Biroului pentru reintegrare, se atestă dinamică continuă a obținerii de către locuitorii din regiunea […] Articolul Numărul locuitorilor din regiunea transnistreană care solicită permis auto de model național, în creștere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
15:00
Suntem convinși că Tiraspolul e conștient de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți. Aceasta este reacția Biroului pentru Reintegrare la informațiile din spațiul public potrivit cărora, în data de 28 februarie, la Tiraspol urmează să aibă loc un congres al „deputaților de toate nivelurilor” unde ar urma să fie cerută […] Articolul Biroul de Reintegrare: Nu există temei ca situația din regiunea transnistreană să se deterioreze apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Este de datoria instituțiilor statului să asigure mediului de afaceri predictibilitate, pentru că nu poți vorbi despre o economie puternică, fără un sector privat bine consolidat. Și un sector privat bine consolidat înseamnă și încredere în autoritățile publice. Declarația aparține secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Adrian […] Articolul Adrian Dupu la Forumul Economic: între stat și sectorul privat trebuie să existe o colaborare bazată pe încredere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Organizaţia Medici fără Frontiere a denunţat azi „în termeni fermi” o lovitură israeliană asupra uneia dintre casele sale din sudul Fâşiei Gaza, care a ucis doi membri ai familiei unuia dintre angajaţii instituției. Armata israeliană a declarat că investighează incidentul. Potrivit presei române, un tanc israelian a tras asupra unei clădiri care îi găzduieşte pe […] Articolul Organizația Medici fără Frontiere a denunțat o lovitură israeliană asupra unui birou din Fâșia Gaza apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care permite străinilor și apatrizilor să servească în Garda Națională a Ucrainei, scrie ukrinform.net Conform prevederilor documentului, străinii care stau legal în Ucraina, nu au condamnări anterioare și îndeplinesc cerințele pentru serviciul militar prevăzute de Legea „Cu privire la obligativitatea serviciului militar și serviciul militar” pot fi […] Articolul Cetățenii străini pot să se înroleze în Garda Națională a Ucrainei. Zelenski a semnat decretul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, anunță că Republica Moldova va cumpăra, în 2025, un radar mai performant din fonduri europene. Ulterior, demnitarul susține că autoritățile vor căuta surse externe pentru procurarea unui sistem de identificare și doborâre a țintelor aeriene. Următorul radar va ajunge la mijlocul anului 2025 și va fi cumpărat prin Instrumentul European pentru […] Articolul Ministerul Apărării va cumpăra, în 2025, un radar mai performant apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
13:30
Federația Rusă se pregătește să lanseze o nouă lovitură masivă pe teritoriul Ucrainei, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Operațional „Sud”, Natalia Gumeniuk. „Inamicul și-a pregătit lansatoarele de rachete la bazele lor, acestea sunt echipate și gata de atac. Deși nu toate sunt complete, ne amintim că la începutul anului au fost folosite în […] Articolul Rusia pregătește un atac masiv cu rachete, anunță Comandamentul militar Sud al Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Doi deputați participă la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, care are loc la Viena, Austria. Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat la reuniune de către deputații Veronica Roșca, șefa delegației Parlamentului la AP OSCE, și Gheorghe Ichim. Dezbaterea generală din cadrul reuniunii de iarnă […] Articolul Deputați moldoveni participă la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Cu siguranță, referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va trece testul, deoarece sondajele arată că tot mai mulți cetățeni doresc integrarea în Uniunea Europeană, a declarat președintele Comisiei Securitate, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp în cadrul emisiunii „Studio Politic” de la Vocea Basarabiei. Deputatul Lilian Carp afirmă că referendumul propus de Maia Sandu […] Articolul Lilian Carp: Referendumul privind aderarea Moldovei la UE va avea succes apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Fermierii au revenit cu tractoarele la proteste pe șoselele naționale și au blocat din nou drumul de acces către Vama Leușeni. Producătorii susțin că își continuă protestele, fiind nemulțumiți de inacțiunile Guvernului și de „negocierile mimate” de la Ministerul Agriculturii din ultima săptămână. Printr-un comunicat, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că echipaje ale IGP […] Articolul Vama Leușeni, din nou blocată. Fermierii au revenit la proteste, fiind nemulțumiți de „negocierile mimate” de la Ministerul Agriculturii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Procurorii cer aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința primarului, care luni a lovit mortal un copil de 14 ani în Boldurești, Nisporeni și a fugit de la fața locului. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), urmează ca Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) să stabilească data și ora examinării demersului. […] Articolul Procurorii cer 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești care a lovit mortal un minor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
12:00
Vântul și temperaturile mai ridicate provoacă primele incendii de vegetație din acest an. Pompierii au intervenit la Etulia, Găgăuzia, acolo unde flăcările au cuprins un câmp cu stuf. Echipajul de salvatori au luptat cu flăcările timp de jumătate de oră, fiind compromise 300 de metri pătrați de stufăriș. Potrivit datelor statistice ale IGSU, pe parcursul […] Articolul Incendii de vegetație în sudul țării. Un câmp de stufăriș din Etulia, Găgăuzia, cuprins de flăcări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Cea mai importantă investiție românească pe acest mal al Prutului este încrederea. Încrederea în oamenii de aici, încrederea în caracterul european al societății de aici și încrederea în autoritățile proeuropene care permit dezvoltarea corectă a R. Moldova. Declarația a fost făcută de ambasadorul României în R. Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul celei de-a doua ediție […] Articolul Forumul Economic de la Chișinău. Cristian-Leon Țurcanu: cea mai importantă investiție românească pe acest mal al Prutului este încrederea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Centrul Național Anticorupție a organizat 10 percheziții în nordul țării într-un dosar de spălare de bani în care sunt vizați membrii unui grup ce și-au însușit, prin scheme ilegale, patrimoniul unei companii de stat. Mai exact, este vorba de deposedarea a 75% din activele statului deținute într-o fabrică din Bălți. În urma descinderilor, o persoană […] Articolul Percheziții CNA într-un dosar de deposedare a activelor statului deținute într-o fabrică de la Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Experiența României în procesul de racordare a legislației vamale naționale la cea comunitară este studiată de o delegație a Serviciului Vamal, condusă de directorul Igor Talmazan, care se află într-o vizită de lucru la București. Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au făcut un schimb de opinii cu privire la proiectele comune aflate în […] Articolul Experiența României în procesul de aliniere a legislației vamale naționale la cea a UE, studiată de autoritățile vamale ale R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit în vizită la Guvern pe Alteța Sa Regală, Principele Radu, care se află în țara noastră cu ocazia organizării, sub auspiciile Familiei Regale a României, a Forumului Economic de la Chișinău.  Potrivit Guvernului, premierul Dorin Recean i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează […] Articolul Dorin Recean, către Principele Radu al României: mulțumim pentru susținerea necondiționată a R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:10
Poliția Națională din Spania a eliberat 21 de victime ale exploatării prin muncă în sectorul agricol, care s-au dovedit a fi cetățeni ai Republicii Moldova și ai României. Oamenii legii au arestat 15 persoane responsabile de trafic de persoane, anunță Ministerul de Interne spaniol. Potrivit poliției spaniole, gruparea criminală era formată din din două clanuri […] Articolul VIDEO/ 21 de moldoveni și români, ținuți ostatici și exploatați prin muncă în Spania. 15 suspecți, arestați apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
09:20
Republica Moldova și Ucraina vor intensifică cooperarea la frontiera comună, concentrându-și eforturile împotriva migrației ilegale, contrabandei și altor ilegalități transfrontaliere. Conducerea Poliției de Frontieră a R. Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au avut o întrevedere la punctul de trecere a frontierei comun Palanca unde au semnat Planul de Cooperare pentru […] Articolul R. Moldova și Ucraina își unesc eforturile în combaterea migrației și contrabandei la frontieră apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski intenționează să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri ai cabinetului la punctele de trecere a frontierei blocate pentru a negocia, informează Agerpres. Este vorba, în special, de ministrului Apărării Rustem Umerov, a spus preşedintele Zelenski într-o intervenţie video publicată miercuri, […] Articolul Blocajul la granița cu Polonia pune în pericol furnizarea de arme pe front. Zelenski trimite o delegație la negocieri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:40
Joe Biden l-a calificat, miercuri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un „ticălos nebun”, în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California). „Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire […] Articolul Joe Biden l-a calificat pe Vladimir Putin drept un „ticălos nebun” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:20
Compania Air Moldova, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, este datoare clienților săi cu aproximativ 180 de milioane de lei. Peste 28 de mii de moldoveni nu și-au primit înapoi banii pentru biletele cumpărate de la companie. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal […] Articolul Spânu, despre datoriile Air Moldova către pasagerii păgubiți: banii sunt blocați pe conturile companiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
21:10
„La etapa actuală nu există niciun risc de securitate pentru republica Moldova, dar lucrurile pot evolua”, susține președintele Comisiei Securitate, Apărare și Ordine Publică, Lilian Carp în timpul emisiunii „Studio Politic” de la Vocea Basarabiei. Declarația a fost făcută în contextul organizării, la 28 februarie, la Tiraspol, a celui de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați […] Articolul LILIAN CARP: „ La etapa actuală nu există niciun risc de securitate, dar lucrurile pot evolua de la o zi la alta” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
Prioritățile de asistență externă pentru reformele de pe agenda europeană au fost discutate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, organizată la Guvern. În cadrul evenimentului, premierul Dorin Recean a vorbit despre întărirea securității, reformarea justiției și lupta împotriva corupției, creșterea economică și modernizarea infrastructurii.   „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit […] Articolul Prioritățile de asistență externă a R. Moldova, discutate la o reuniune cu partenerii de dezvoltare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
În ediția de azi: ANRE a ajustat prețul pentru gazele naturale. Consumatorii casnici vor achita 14 lei și 47 de bani pentru un metru cub de gaze; Copiii vor fi mai protejați de exploatarea prin muncă, iar salariații vor beneficia de un nou tip de concediu social; Până în prezent Republica Moldova continuă să ofere […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:50
Articolul LIVE/Adrian Dupu, invitat la Forum cu Leonid Smolnițchi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov s-a întâlnit la Bruxelles cu Gert Jan Koopman, șeful Direcției Vecinătate și Negocieri privind Extinderea a Comisiei Europene. Cei doi demnitari au discutat despre progresele privind implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene. „Gradul lor de realizare urmează a fi stabilit de Comisie în raportul său din luna martie. […] Articolul Vicepremierul pentru Integrare UE, Cristina Gherasimov, întrevedere cu Gert Jan Koopman la Bruxelles apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Un grup de directori de școli, profesori și educatori a fost chemat la Președinție pentru a discuta cu Maia Sandu despre referendumul privind integrarea europeană ce urmează să fie organizat la toamnă. „Președinta Maia Sandu a subliniat că tinerii merită să aibă un viitor în libertate, în marea familie a țărilor europene, care poate fi […] Articolul Un grup de profesori, chemat la Președinție pentru a discuta despre referendumul pro-UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Camera Deputaților a Parlamentului României a adoptat un proiect de lege prin care anul 2025 a fost declarat la nivel național Anul Centenar al Patriarhiei Române. Proiectul a fost conceput în contextul în care, în 2025, Biserica Ortodoxă Română va împlini 140 de ani de la recunoașterea Autocefaliei (aprilie 1885) și 100 de ani de […] Articolul Omagiu pentru Biserica Ortodoxă Română. Anul 2025, declarat Centenar al Patriarhiei Române apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Importanța implicării în viața socială și politică a fost abordată de elevii și studenții Asociației Tinerilor Diplomați din Moldova la o întâlnire cu secretarul român de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu. Despre impresiile de la întâlnire a scris demnitarul pe rețelele sociale. “Am avut o întâlnire foarte bună și constructivă […] Articolul Membrii Asociației Tinerilor Diplomați din Moldova, întâlnire cu Adrian Dupu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin, a fost convocat astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Externe de la București în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi, arată un comunicat al instituției. MAE subliniază în comunicat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse și a […] Articolul Ambasadorul rus la București, chemat la Ministerul de Externe în legătură cu moartea lui Navalnîi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/Știrile orei 17.00 prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Fermierii vor ieși mâine, cu tehnică agricolă, să protesteze pe drumurile naționale, începând cu ora 10.00. Aceștia urmau să aibă azi o nouă întrevedere cu ministrul Agriculturii, însă demnitarul a amânat-o pentru vineri. „Mâine, începând cu ora 10:00, se vor începe pe tot teritoriul țării mișcări de tehnică, pentru că amânarea asta până vineri este […] Articolul Fermierii revin de mâine la proteste pe șoselele naționale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Peste cinci mii de operaţii de protezare a genunchiului și şoldului au fost efectuate, în anul 2023, în cadrul programului de protezare a aparatului locomotor, în creștere cu mai mult de o mie față de 2022. Pentru intervențiile respective, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat anul trecut peste 329 de milioane de […] Articolul Peste cinci mii de pacienți au beneficiat anul trecut de operații de protezare a genunchiului și șoldului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Doar unul din zece europeni crede că Ucraina poate învinge Rusia, arată un sondaj realizat în 12 state europene. Autorii studiului spun că, pe baza acestor constatări, politicienii UE ar trebui să adopte o abordare mai „realistă”, care să se concentreze pe stabilirea modului în care poate fi obținută pacea, transmite euronews.com. Realizat în 12 […] Articolul Doar unul din 10 europeni crede că Ucraina va învinge Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a cerut marți agențiilor de aplicare a legii să organizeze patrule cu arme de calibru mic pe străzile orașelor pentru a garanta siguranța oamenilor, relatează Reuters. „Cetățenii trebuie să se simtă în siguranță acasă, la locul de muncă, pe stradă, în orice moment al zilei”, a declarat Lukaşenko într-o înregistrare video […] Articolul Lukaşenko cere patrule armate pe străzile din Belarus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
16:00
Asociația Patronală a Transportatorilor Auto anunţă că, în zilele de 27, 28 și 29 februarie, în semn de protest, vor fi sistate cursele regulate raionale şi interraionale. Potrivit președintelui APOTA, Oleg Alexa, decizia vine în contextul refuzului Guvernului de a modifica Codul transporturilor rutiere după propunerile asociației. „Regretăm că funcționarii de rang înalt răspândesc ideea […] Articolul Asociația Transportatorilor Auto anunță sistarea curselor în semn de protest apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Spitalele raionale din Edineț și Cahul dispun de câte o unitate radiologică mobilă donate de Germania. Suma totală a echipamentelor este de 140 000 de euro. Potrivit Ministerului Sănătății, echipamentul la Spitalul Raional Edineț este deja instalat în secția de traumatologie și ortopedie și este funcțional, iar primii trei pacienți au beneficiat de investigațiile necesare. […] Articolul Două spitale raionale au fost dotate cu utilaje moderne în valoare de 140 mii de euro, donate de Germania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
În 2023, 93 de companii au beneficiat de granturi europene în valoare totală de 51,3 milioane de lei, 70% dintre întreprinderi fiind în sate. Granturile au fost alocate prin intermediul a șase programe gestionate de ODA și cofinanțate de Uniunea Europeană. Programele precum PARE 1+2, Start pentru Tineri, Programul de Ecologizare a IMM-urilor, Programul de […] Articolul În 2023, un grup de IMM-uri din țară beneficiat de 51 mil. de lei în cadrul unui proiect european apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Trei bărbați din satul Congaz au fost reținuți, fiind suspectați că executau la comandă incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina.   Cei trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani, ar fi incendiat pe parcursul lunii curente ușa […] Articolul VIDEO/ Descinderi în Găgăuzia! Trei bărbați, reținuți pentru incendierea automobilelor și instigare la violență împotriva refugiaților ucraineni apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei” Andrei Porubin vă invită să urmăriți interviuri cu: CORINA COJOCARU, jurnalistă ANASTASIA TERENTIEV, autoare de carte IURIE CUȘNIR, medic-generalist VALERIU CEBANU, interpret Zilnic de la 7:00 și în reluare la 13:40 și la 23.30 urmărește-ne Live la TV, pe voceabasarabiei.md, dar și pe Youtube. Articolul „Te salută Vocea Basarabiei” cu Andrei Porubin, 20.02.24 / VIDEO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Universitatea Națională de Muzică din București a oferit Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” o donație consistentă de partituri și carte de specialitate. Donația a fost înmânată de către ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. „De dimineață, la Ambasada României în Republica Moldova, am avut bucuria să înmânez directorului general de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” – […] Articolul România oferă o donație consistentă de partituri și cărți de specialitate Filarmonicii Naționale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
Un tânăr din Republica Moldova, student în Timişoara, a fost scos mort miercuri din apele râului Bega din România. Tânărul a fost auzit strigând după ajutor dimineața devreme şi pompierii au fost chemați imediat în zonă, relatează știrileprotv.ro Tânărul căzut în râul Bega, miercuri dimineața, nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat […] Articolul Un student moldovean s-a înecat în râul Bega din România. Tocmai își sărbătorise ziua de naștere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Produsul Intern Brut al Israelului a scăzut cu aproximativ 20% din cauza impactului războiului din Gaza asupra activităţilor companiilor, a scăderii investiţiilor şi a consumului. Contracţia economică a fost semnificativ mai mare decât erau aşteptările, analiştii anticipând un declin de aproximativ 10%, transmite news.ro. Scăderea PIB-ului reflectă costul războiului ţării împotriva Hamas din Gaza, care […] Articolul Economia Israelului a scăzut cu 20% de la începutul războiului în Fâșia Gaza apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Alain Berset, fostul Președinte al Confederației Elvețiene, aflat la Chișinău, ca parte a unor vizite în regiunea noastră.  „Alain Berset este un bun prieten al țării noastre, iar în timpul mandatului lui prezidențial relația între Moldova și Elveția s-a aprofundat considerabil”, a declarat Maia Sandu. În […] Articolul Maia Sandu, întrevedere cu fostul Președinte al Elveției: este un bun prieten al țării noastre apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Uniunea Europeană a aprobat la 21 februarie cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunţat preşedinţia belgiană a UE pe platforma de socializare X, cu câteva zile înainte de împlinirea a doi ani de la declanşarea de către Moscova a invaziei sale pe scară largă împotriva Ucrainei, relatează Reuters. „Ambasadorii UE tocmai au […] Articolul UE a aprobat al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Circa 200 de entități și persoane vizate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Compania „Operatorul Pieței de Energie M” (OPEM), filială a OPCOM, operator al pieței de energie electrică și gaze naturale din România, a fost desemnată în calitate de operator al pieței de energie electrică din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri.   Desemnarea OPEM va contribui la funcționarea eficientă a pieței […] Articolul Filiala companiei OPCOM din România, desemnată operator al pieței de energie electrică din Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Copiii vor fi mai protejați de exploatarea prin muncă, iar salariații vor putea beneficia de un nou tip de concediu social. Guvernul a aprobat un șir de modificări la Codul Muncii și Codul Contravențional.  Prevederile proiectului vor contribui la diminuarea fenomenului de exploatare prin muncă a copiilor și creșterea nivelului de protecție a acestora, prin […] Articolul Salariații vor putea beneficia de un nou tip de concediu. Noi modificări la Codul Muncii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.