A lovit un bărbat în plină stradă și l-a deposedat de telefon

Democracy.md, 12 februarie 2024 16:30

Prin eforturile combinate ale Procuraturii de Circumscripție Chișinău și Procuraturii Raionului Orhei, o hotărâre de apel a corectat erorile instanței de fond într-o cauză penală privind comiterea presupusă a infracțiunii de jaf. Inițial, Judecătoria Orhei a achitat condamnatul de acuzația de jaf, pe motiv că fapta nu a fost săvârșită de acesta. Totuși, neacceptând această […] Articolul A lovit un bărbat în plină stradă și l-a deposedat de telefon apare prima dată în DemocracyMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 5 minute
15:10
 Circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia și Italia s-au reunit la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Alteța Sa Regală Principele Radu. În […] Articolul Premierul Dorin Recean, la Forumul Economic de la Chișinău: „Acum, investitorii străini au și mai multe motive să aleagă să investească în Republica Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 30 minute
14:50
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. „Vreau să vin cu un îndemn pentru locuitorii […] Articolul Primarul Tatiana Cociu invită cetățenii din toate colțurile țării să viziteze noua atracție turistică a municipiului Orhei apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Astăzi, 22 februarie, la sediul Partidului Nostru, Renato Usatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin, la solicitarea Excelenței Sale. „În cadrul discuției am subliniat cu satisfacție dezvoltarea dinamică a Chinei care este una din cele mai inovatoare economii de pe glob, cu o […] Articolul Renato Usatîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 4 ore
12:10
Ofițerii  Direcției investigații „Nord” a INI documentează un grup de persoane suspectate de încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor şi muniţiilor. Pe parcursul investigațiilor au fost acumulate informații operative și probe pertinente în privința acestora, precum că păstrează ilegal la domiciliu mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele […] Articolul Percheziții la Ocnița: Arme și muniții deținute ilegal, depistate la domiciliile a patru persoane apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care se află în țara noastră cu ocazia organizării, sub auspiciile Familiei Regale a României, a Forumului Economic de la Chișinău.  Premierul Dorin Recean i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează comunitatea de afaceri din […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu Alteța Sa Regală Principele Radu apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Un nou caz de deteriorare a elementelor de infrastructură rutieră a ajuns în atenția municipalității. Primarul Capitalei, Ion Ceban, cheamă șoferii la responsabilitate și să nu distrugă indicatoarele, bornele sau alți piloni de pe străzile Capitalei. Reacția edilului vine în urma unor imagini apărute în spațiul public unde un camion a fost surprins cum, în […] Articolul Ceban atenționează șoferii care deteriorează infrastructura rutieră: Cu atâta nerușinare să distrugi bunurile municipale nu am mai văzut apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 6 ore
11:10
Compania Air Moldova este datoare clienților săi cu aproximativ 180 de milioane de lei. Cei peste 28 de mii de persoane își așteaptă banii. Oamenii trebuie să știe că „banii sunt blocați pe conturile acestei companii”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, transmite democracy.md. „Peste […] Articolul Air Moldova, datoare pasagerilor cu 180 milioane lei apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Ian Lisnevschi, directorul companiei “Intellect Group”, a efectuat o analiză asupra dinamicii politice actuale din Republica Moldova. Potrivit cercetărilor sale, una dintre prioritățile esențiale ale opoziției este de a promova o competiție sănătoasă a ideilor și propunerilor prin oferirea de alternative constructive. “Studiul a identificat o tendință interesantă: deși nemulțumirea publică și lipsa de încredere […] Articolul Probleme politice și căi de îmbunătățire: Analiza detaliată a lui Ian Lisnevschi pentru opoziția din Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
21:00
Cabinetul de miniștri, condus de Dorin Recean, a votat azi împotriva finanțării grupelor cu program prelungit în toate școlile din țară. Executivul PAS a dat aviz negativ la un amendament propus, în acest sens, de deputatul Gaik Vartanean. La decizia Guvernului a reacționat și primarul Capitalei, Ion Ceban, care a declarat că, prin avizul lor, […] Articolul Ion Ceban: Guvernul respinge finanțarea grupelor școlare prelungite – o lovitură contra Chișinăului și a țării apare prima dată în DemocracyMD.
21:00
Marea Britanie a sancționat șase persoane care conduc colonia penală în care a murit Alexei Navalnîi. Aceștia vor fi supuși înghețării activelor și li se va interzice intrarea în Regatul Unit, a anunțat Ministerul de Externe, transmite democracy.md cu referire la g4media.ro. „Este clar că autoritățile ruse l-au văzut pe Navalnîi ca pe o amenințare și au încercat […] Articolul Marea Britanie îi sancționează pe șefii închisorii unde a murit Navalnîi apare prima dată în DemocracyMD.
19:10
Incubatorul de Afaceri din Capitală va fi funcțional din această primăvară. Începând din 25 martie urmează să fie lansat apelul de selecție a rezidenților care vor activa în cadrul centrului și vor beneficia de instruiri. Tot atunci, va fi lansat și apelul de colectare a proiectelor investiționale în cadrul Programului Start Up pentru tineri și […] Articolul Incubatorul de Afaceri din Capitală va fi funcțional în primăvară. Ion Ceban: Avem obligația morală și administrativă să susținem tinerii de acasă și din străinătate apare prima dată în DemocracyMD.
18:40
Guvernul Republicii Moldova a adoptat miercuri o hotărâre despre iniţierea negocierilor şi semnarea unui acord cu guvernul francez privind cooperarea în domeniul apărării. După cum transmite Infotag, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a remarcat în cadrul întâlnirii că acordul va extinde cooperarea cu Franţa în domeniul militar. Domeniile de cooperare vor include: politica de apărare, pregătirea personalului, […] Articolul R. Moldova va semna cu Franța un acord de cooperare în domeniul apărării apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Obiectivele Executivului pentru perioada următoare și prioritățile de asistență externă pentru implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost prezentate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, desfășurată la Guvern. Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat sprijinul acordat țării noastre pentru dezvoltarea domeniilor cheie și îmbunătățirea calității vieții oamenilor, accentuând că eforturile autorităților […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, către partenerii externi: „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde mâine, 22 februarie, o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde va vizita mai multe obiective din raion, printre care Centrul medicilor de familie din localitatea Recea, construit prin intermediul programului guvernamental „Satul European” și proiectele implementate în satul Sireți. Conform programului, șeful Cabinetului de miniștri va avea și o întrevedere cu […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru în raionul Strășeni apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Primarul General al Municipiului Chișinău declară că discriminarea financiară în raport cu Chișinăul este inacceptabilă, subliniind necesitatea de a fi oferite în mod egal din partea autorităților centrale a compensațiilor pentru chișinăuieni. „Nu există situație discriminatorie la Chișinău, Cahul sau Cantemir. Compensațiile le primim din partea donatorilor externi sub formă de granturi pentru perioada rece […] Articolul Ion Ceban denunță discriminarea financiară la adresa Chișinăului și solicită transparență de la guvern apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Programul „Restart” aprobat de Guvern, nu prevede finanțare pentru municipalitate. Primarul general se arată indignat de situație și insistă asupra reîntoarcerii în bugetul Capitalei a cel puțin 50% din impozitele achitate de chișinăuieni. „Programul „Restart” aprobat de Guvern, nu prevede finanțare pentru municipalitate. Considerăm că este o ingerință cu rea voință în activitatea nemijlocită a […] Articolul Ceban explică de ce Chișinăul cere 50% din impozite să rămână în Capitală apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
15:00
Fostul președinte Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii, se anunță într-un comunicat publicat de Patriarhia Rusă. Potrivit informației, întâlnirea a avut loc la cererea liderului socialiștilor și s-a desfășurat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Discuția, potrivit Patriarhiei Ruse, s-a axat pe situația din R. Moldova și rolul […] Articolul Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kirill al Moscovei apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Deputatul BCS Grigore Novac a declarat acest lucru în cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”. „Vă invit să vizitați parlamentul și să vedeți cum se comportă reprezentanții partidului de guvernământ. Și vei înțelege de ce trăim așa. Ei nu ascultă de nimeni, iar parlamentul a devenit în esență un instrument de luare a deciziilor. Majoritatea habar nu au […] Articolul Grigore Novac despre starea actuală a Parlamentului: “Ei nu ascultă de nimeni” apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
În cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”, fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a declarat că PAS-ul are ca scop distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar, conform eNews. „Nu vreau să spun că toți acești ani de independență ai Moldovei au fost senini. În special în primii cinci ani au […] Articolul VIDEO// Pulbere: Scopul PAS este distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Polițiștii de frontieră au depistat asupra unui străin o carte de identitate cu semne rezonabile de falsificare. Acesta s-a prezentat astăzi, 21 februarie 2024, în Aeroportul Internțional Chișinău pentru a intra în Republica Moldova. Astfel, printre pasagerii sosiți cu ruta „Tbilisi-Chișinău” a fost identificat cetățeanul georgian în vârstă de 25 de ani. Acționând în baza […] Articolul Un cetățean al Georgiei, depistat cu identitate portugheză falsificată apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Alain Berset, fostul Președinte al Confederației Elvețiene, aflat la Chișinău, ca parte a unor vizite în regiunea noastră.  Alain Berset este un bun prieten al țării noastre, iar în timpul mandatului lui prezidențial relația între Moldova și Elveția s-a aprofundat considerabil. În discuții, interlocutorii au reafirmat angajamentul […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Alain Berset, fostul Președinte al Elveției apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Deputatul Ion Șpac, membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius. Evenimentul reprezintă o platformă de dialog între autorități, politicieni, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în domeniul securității. Reuniunea va avea loc în perioada 22-24 februarie, fiind găzduită de Parlamentul Lituaniei. Participanții la […] Articolul Deputatul Ion Șpac va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Agenția Proprietății Publice (APP) anunță relansarea licitației publice în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a fost făcut după ce la prima licitație au participat doar două companii.    Pe 19 februarie s-a încheiat etapa de înregistrare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile […] Articolul APP anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale din Aeroport apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Un copil de nouă ani suspectat că a ucis un membru al familiei cu o armă de foc a fost arestat în Utah, în vestul Statelor Unite, a anunţat marţi poliţia locală. Tragedia a avut loc vineri seară în oraşul Tooele, a precizat pentru AFP un agent al forţelor de ordine, fără a spune dacă […] Articolul Un copil de nouă ani din SUA și-a împușcat în cap un membru al familiei apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
O angajată a  Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținută în această dimineață de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea și primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport. Acțiunile vameșei au fost documentate timp de două luni, […] Articolul O vameșă a fost reținută de CNA pentru corupere pasivă apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 februarie 2024. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 februarie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Numărul proiectelor de eficientizare energetică în școlile și gărdinițele din municipiul Chișinău ar putea crește datorită continuării implicării reprezentanților USAID. Subiectul a fost discutat de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici, care a avut o întrevedere cu responsabilii pentru investiții în sectorul energetic din cadrul proiectului Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) „Securitatea Energetică a Republicii […] Articolul Noi proiecte de eficiență energetică, discutate la Primăria Chișinău cu reprezentanții USAID apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Republica Moldova va oferi Ucrainei un nou lot de ajutor umanitar, sub formă de bunuri materiale, în valoare de 4,9 milioane de lei. Un proiect de lege care prevede acest lucru urmează a fi aprobat de Cabinetul de miniștri în cadrul ședințe din 21 februarie, transmite democracy.md cu referire la newsmaker.md. Potrivit proiectului de lege, noul ajutor umanitar […] Articolul R. Moldova va trimite produse în valoare de 4,9 milioane de lei în Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 februarie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 21 februarie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Schemele și ilegalitățile partidului de guvernare vor începe, în curând, să fie developate. Cel puțin asta susține primarul Capitalei, Ion Ceban, care anunță că va iniția o campanie de deconspirare a fraudelor guvernării PAS și a modului cum reprezentanții puterii înșală populația. „În scurt timp vom începe să arătăm casele și mașinile de lux ale […] Articolul Ion Ceban anunță o campanie de deconspirare a schemelor PAS apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de „sancţiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunţat marţi Casa Albă, informează AFP, potrivit Agerpres.  „La iniţiativa preşedintelui Biden, vom anunţa vineri un set de sancţiuni majore pentru a trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i […] Articolul SUA anunță noi sancțiuni „majore” împotriva Rusiei apare prima dată în DemocracyMD.
20 februarie 2024
19:50
Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al companiei Air Moldova. Potrivit reprezentanților Autorității Aeronautice Civile, până în prezent, Air Moldova, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio dovadă care confirmă înlăturarea neconformităților în termenul stabilit, nu deține nicio aeronavă operațională și […] Articolul Air Moldova, fără licență. Certificatul de Operator Aerian, revocat apare prima dată în DemocracyMD.
18:30
Deputatul fracțiunii partidului „ȘOR” Reghina Apostolova cere Parlamentului să înregistreze un proiect de lege privind majorarea pensiei minime până la 5000 de lei. În cadrul unui briefing de presă susținut la Parlament, Reghina Apostolova a remarcat că majoritatea pensionarilor din Republica Moldova duc un trai la limita existenței, deși și-au dedicat cei mai frumoși ani […] Articolul Pensia minimă – 5000 de lei: deputatul Reghina Apostolova cere să fie votat unanim de Parlament un proiect privind îmbunătățirea vieții pensionarilor apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu noul ambasador al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev. Șeful legislativului i-a urat succes ambasadorului în noua misiune diplomatică, menționând că Republica Moldova și Azerbaidjan au reușit, în ultimii ani, să stabilească relații bune interparlamentare. Oficialii au convenit să intensifice acest dialog. „Suntem […] Articolul Speakerul Igor Grosu a avut o întrevedere cu noul ambasador al Azerbaidjanului apare prima dată în DemocracyMD.
17:20
 Astăzi, Serviciul Vamal a primit 10 truse valoroase donate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) prin intermediul Programului USAID Reforme Instituționale și Structurale în Moldova (MISRA), care sunt destinate pentru controlul vamal din prima linie la posturile vamale Giurgiulești, Leușeni și Sculeni. La eveniment au participat conducerea Serviciului Vamal, Ambasadorul SUA Kent Logsdon, […] Articolul Serviciul Vamal primește 10 truse valoroase donate de USAID pentru modernizarea controlului vamal apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Producătorii de cereale, care au înregistrat pierderi din cauza crizelor din ultimii ani, vor putea solicita, din 1 martie, de un credit agricol de urgență, care  le vor permite să înceapă sezonul agricol de primăvară. Noul mecanism de susținere, anunțat la întâlnirea precedentă, a fost prezentat de către prim-ministrul Dorin Recean și vicepremierul, ministrul Agriculturii și […] Articolul Creditul agricol de urgență, disponibil din 1 martie. Prim-ministrul Dorin Recean: „Urmează să identificăm și alte măsuri de sprijin pentru agricultori” apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:10
România își propune să doteze bibliotecile din Republica Moldova cu cărți în limba română, inclusiv în format electronic. Anunțul a fost făcut astăzi, la Chișinău, de secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului de la București, Adrian Dupu, în cadrul unei întâlniri cu bibliotecarii moldoveni. Oficialul român a scris pe […] Articolul România va dona cărți pentru bibliotecile din R. Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Procuratura municipiului Chișinău a obținut condamnarea femeii de 22 de ani pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(4) din Codul penal). Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, […] Articolul Polițista care a adormit la volan și a accidentat mortal o persoană, condamnată la 4 ani de închisoare apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
 În perioada 21-22 februarie, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles. Aceasta va fi însoțită de colegii de la Ministerul Justiției și alte instituții de resort, responsabile pentru analiza legislației UE în domeniul justiției și a drepturilor fundamentale. În marja vizitei, viceprim-ministra Cristina Gherasimov va avea întrevederi cu […] Articolul Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, va efectua o vizită de lucru la Bruxelles apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Un tribunal din oraşul Lipeţk, situat la 340 de kilometri sud de Moscova, a validat, luni, cererea procuraturii ruse de a trece în proprietatea statului acţiunile fabricii de dulciuri Roshen, care aparţine fostului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko. Tribunalul i-a interzis lui Poroşenko şi copiilor săi desfăşurarea oricărei activităţi economice pe teritoriul Rusiei, informează agenția EFE, […] Articolul Rusia a confiscat fabrica de dulciuri a lui Petro Poroşenko apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Un fenomen neobișnuit a captivat atenția pe litoralul românesc, întrucât Marea Neagră a căpătat o nuanță roșie intensă, iar valurile au devenit fosforescente în timpul nopții, informează realitatea.net. Specialiștii au identificat cauza acestui fenomen rar, atribuindu-l prezenței unui tip de alge care a invadat apele mării. Temperaturile mai ridicate ale apei, de aproximativ 8 grade […] Articolul Fenomen spectaculos la Marea Neagră. Apa a devenit roșie apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Situația de securitate din regiune, consecințele războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră, precum și modalitățile prin care Statele Unite ale Americii (SUA) pot contribui la avansarea Republicii Moldova pe agenda europeană au fost discutate de prim-ministrul Dorin Recean la întrevederea cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy. Șeful Executivului a apreciat […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu senatorii americani, Jeanne Shaheen și Chris Murphy apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Șefii autorităților de frontieră din Republica Moldova și Republica Letonia, Ruslan Gălușcă și Guntis Pujāts au semnat un Plan de Cooperare menit să consolideze relațiile bilaterale, dar și eforturile comune în domeniul gestionării eficiente a frontierelor. Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul întrevederii online, reprezentanții celor două autorități de frontieră au discutat pe marginea planului […] Articolul Republica Moldova și Letonia a semnat un plan de parteneriat frontalier apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Programul „Tekwill în Fiecare Școală”, implementat în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova, a fost distins cu o mențiune onorabilă în cadrul Galei de premiere „Future of Government” la categoria „Digital Advocates of the Year”. Acest fapt, a plasat programul în lista celor trei proiecte apreciate la nivel mondial, într-o competiție acerbă în care […] Articolul Un proiect educațional din Republica Moldova s-a clasat în TOP 3 promotori digitali la nivel mondial! apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Turnul Eiffel a fost închis luni din cauza unei greve a angajaților societății care îl administrează. Oamenii spun că Primăria Parisului nu este în stare să gestioneze financiar compania, aflată în proprietatea municipalității, transmite democracy.md cu referire la stirileprotv.ro. Totodată, cer salarii mai mari și susțin că lucrările de restaurare care se fac acum la monument sunt superficiale. […] Articolul Turnul Eiffel, închis din cauza unei greve a angajaților apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Președintele rus, Vladimir Putin, a oferit liderului nord-coreean, Kim Jong Un, o limuzină de lux de fabricație rusă, în ciuda sancțiunilor impuse de Națiunile Unite împotriva Coreei de Nord în 2017. Anunțul a fost făcut de media de stat din Phenian, subliniind consolidarea relațiilor între cele două țări. Cadoul lui Putin vine în contextul în […] Articolul Vladimir Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o limuzină apare prima dată în DemocracyMD.
09:50
Gripa aviară se extinde în mai multe localități din Moldova. Astfel, în perioada 9 februarie – 16 februarie, au fost înregistrate alte patru focare, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Unul dintre focare a fost depistat în raionul Cahul, localitatea Burlacu. În această regiune au fost afectate peste 18 gospodării, fiind sacrificate circa 490 […] Articolul Alte patru focare de gripă aviară, depistate de ANSA apare prima dată în DemocracyMD.
09:20
Asociația „Forța Fermierilor” anunță noi proteste pentru astăzi, 20 februarie. Mai multe drumuri naționale vor fi blocate de fermieri și tehnica acestora. Astfel, potrivit Asociației, fermierii din mai multe raioane din sudul Republicii Moldova (Hâncești, Leova, Nisporeni, Ungheni, Ialoveni) vor merge la vama Leușeni, transmite Știri.md.  De asemenea:  – Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir se […] Articolul Fermierii anunță noi proteste apare prima dată în DemocracyMD.
19 februarie 2024
20:10
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat că în ciuda publicării de către ANRE a proiectului de hotărâre privind reducerea tarifului la gaz, partidul va continua să solicite o scădere retroactivă a tarifelor și nu renunță la ideea unui protest masiv pentru a susține această cerere. Într-o declarație făcută ieri seara, Usatîi a anunțat că […] Articolul Renato Usatîi cheamă populația la un protest masiv pentru reducerea tarifelor la gaz apare prima dată în DemocracyMD.
19:40
Sute de agricultori cehi au intrat luni cu tractoarele în centrul oraşului Praga, perturbând traficul în faţa Ministerului Agriculturii. Ei se alătură protestelor împotriva costurilor ridicate ale energiei, a birocraţiei sufocante şi a Acordului verde al Uniunii Europene, transmite democracy.md cu referire la mediafax.ro. Fermierii din întreaga Europă au ieşit în stradă în acest an, inclusiv în Polonia, Franţa, […] Articolul Fermierii cehi au intrat cu tractoarele în centrul orașului apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.