Viceprim-ministrul pentru integrare europeană Cristina Gherasimov merge în vizită la București

TVR Moldova, 12 februarie 2024 15:00

Mâine, 13 februarie, Viceprim-ministrul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov,, va întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TVR Moldova

Acum 5 minute
15:40
Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a R. Moldova, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca.
Acum 30 minute
15:20
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență.
15:10
Medicii de la Spitalul Clinic Republican „ Timofei Moșneaga” au desfășurat o operație de traspalant hepatic, unei pacientă de 50 de ani, care a avut un dublu transplant de ficat. Femeia a fost diagnosticată cu ciroză hepatică în stadiu terminal, iar transplantul a fost singura opțiune de salvare, anunță într-un comunicat SCR „Timofei Moșneaga”.
Acum o oră
15:00
Biroul de Reintegrare al Guvernului a emis un comentariu urmare a informațiilor care circulă în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie.
14:50
Poliția Națională din Spania a eliberat 21 de victime ale exploatării prin muncă în sectorul agricol, care s-au dovedit a fi cetățeni ai Republicii Moldova și ai României. Oamenii legii au arestat 15 persoane responsabile de trafic de persoane, anunță Ministerul de Interne spaniol.
Acum 2 ore
14:40
Este de datoria instituțiilor statului să asigure mediului de afaceri predictibilitate, pentru că nu poți vorbi despre o economie puternică, fără un sector privat bine consolidat. Și un sector privat bine consolidat înseamnă și încredere în autoritățile publice. Declarația aparține secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Adrian Dupu, și a fost făcută la deschiderea ediției a II-a a Forumului Economic de la Chișinău desfășurat sub auspiciile familiei regale a României, transmite IPN.
14:20
Misiunea OIM în Republica Moldova a organizat o instruire privind software-ul Maltego și două pachete de date pentru ofițerii de investigație din cadrul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General al Poliției (GIP) pentru a-și îmbunătăți cunoștințele și abilitățile de detectare și prevenire a traficului de persoane, în special a fenomenului de recrutare și exploatare online, informează OIM Moldova.
14:10
La 16 februarie curent a avut loc ședința de raportare a activității Curții de Apel Bălți. Pe parcursul anului 2023 în gestiunea Curții de Apel Bălți s-au aflat în procedură cu 3,24 % dosare penale/civile mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2022. Din totalul dosarelor aflate în procedură au fost încheiate 7917 cauze. Numărul cauzelor pendinte la sfârșitul perioadei de raportare rămânând 1344 cauze, informează CSM.
14:10
„Azi am avut onoarea să particip, alături de ASR Principele Radu; Igor Grosu, Președintele Parlamentului și Dorin Recean, Prim-ministru, la deschiderea celui de al doilea Forum Economic de la Chișinău, desfășurat sub auspiciile Familia Regală a României”, a transmis ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu, într-o postare pe Facebook.
14:00
În anul 2023 volumul total al lucrărilor de construcții s-a micșorat față de anul 2022 cu 2,5% (în prețuri comparabile), ca urmare a descreșterii volumului lucrărilor de construcții noi (-14,2%) și a celui de întreținere și reparații curente (-12,0%).
13:50
Studenții și cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei vor beneficia de laboratoare performante și programe de studii moderne. În acest sens, ieri au fost lansate patru subproiecte în valoare totală de 3,5 mln euro câștigate de UTM în cadrul celei de-a doua runde de apeluri a Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.
Acum 4 ore
13:40
Circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia și Italia s-au reunit la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Alteța Sa Regală Principele Radu.
13:40
„Risipa de alimente duce la foamete și schimbări climatice”. Acesta este sloganul lunii februarie. Aproximativ 30 la sută din toate produsele cumpărate de cetățenii Republicii Moldova ajung în coșul de gunoi sau sunt irosite. În majoritatea cazurilor este vorba despre produse alimentare. Potrivit datelor Regiei Autosalubritate din Chişinău, risipa alimentară costă Republica Moldova miliarde de lei anual.
13:30
R. Moldova va cumpăra un al doilea radar performant de supraveghere aeriană, care va ajunge în țară vara viitoare. În plus, Ministerul Apărării caută acum și un sistem de apărare anti-aeriană, a spus Europei Libere ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.
13:20
O delegație a Ministerului Justiției din Republica Moldova și a instituțiilor subordonate responsabile de Capitolul 23 - Sistem judiciar și drepturi fundamentale se află, în perioada 21-22 februarie, la Bruxelles, Regatul Belgiei, unde are loc prima reuniune cu Comisia Europeană. În cadrul acesteia, este explicat acquis-ul UE aferent Capitolului 23 (screening-ul explicativ).
13:10
Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI documentează un grup de persoane suspectate de încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.
12:50
Dacă este adevărat că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost ucis prin otrăvire cu noviciok, este puțin probabil ca autoritățile ruse să predea corpul său familiei, susține unul dintre oamenii de știință care au dezvoltat neurotoxina, relatează tvrinfo.ro.
12:40
Serviciul de Stat al Ucrainei pentru Politicile Etnice și Libertatea Conștiinței a anunțat organizarea de urgență a unei dezbateri publice online asupra proiectului Regulamentului de stabilire a listei localităților cu rezidență tradițională a persoanelor ce aparțin minorităților naționale, relatează bucpress.eu.
12:20
Consiliul Superior al Procurorilor a reacționat la informația conform căreia primarul din Boldurești, raionul Nisporeni, ar fi fost ajutat de fratele său, șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni, să ascundă urmele accidentului în care a fost implicat, în data de 19 februarie 2024. CSP a anunțat că s-a autosesizat și a asigurat că sunt întreprinse toate acțiunile necesare pentru a stabili circumstanțele acestui caz.
12:10
Start înregistrărilor la Moldova Digital Summit 2024, ce va avea loc pe 6-8 iunie în capitala R. Moldova, reunind experți naționali și internaționali în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC). Evenimentul este o platformă strategică pentru a facilita dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în vederea accelerării transformării digitale a R. Moldova.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dat publicității prețurile plafon la benzină și motorină, valabile pentru mâine, 23 februarie.
12:00
De la ora 11:25 drumul de acces spre punctul de trecere a frontierei Leușeni a fost blocat. Circulația vehiculelor este imposibilă în contextul protestelor organizate de fermieri, anunță Poliția de Frontieră.
11:50
Delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la cea de-a 23-a Reuniune de iarnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE). Reuniunea are loc în perioada 22-23 februarie, la Viena, Republica Austria, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
Acum 6 ore
11:40
Ieri, pompierii au intervenit la lichidarea focarelor de vegetație uscată în localitatea Etulia, UTA Găgăuzia.
11:30
Un congres al deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul transnistrean Ghennadi Ciorba pe reţelele de socializare. El a menționat faptul că pe 29 februarie președintele rus, Vladimir Putin, i se va adresa Adunării federale de la Moscova, scrie Infotag.md.
11:20
Un congres al deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul transnistrean Ghennadi Ciorba pe reţelele de socializare. El a menționat faptul că pe 29 februarie președintele rus, Vladimir Putin, i se va adresa Adunării federale de la Moscova, scrie Infotag.md.
11:20
Negocierile purtate de Compania Națională de Asigurări în Medicină privind reducerea prețurilor maxime la medicamentele și dispozitivele medicale compensate au generat anul trecut economii în fondurile de asigurare medicală obligatorie în sumă de peste 34 de milioane de lei, dintre care cea mai mare parte, cca 33 de milioane, la medicamente compensate.
11:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) reamintește că, începând de astăzi, intră în vigoare modificările legislative ce prevăd facilitarea activității în domeniul alimentar.
11:10
Un congres al deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul transnistrean Ghennadi Ciorba pe reţelele de socializare. El a menționat faptul că pe 29 februarie președintele rus, Vladimir Putin, i se va adresa Adunării federale de la Moscova, scrie Infotag.md.
10:50
Ministrul de externe turc Hakan Fidan a chemat comunitatea internaţională să îşi asume un rol mai activ în direcţia unei încetări urgente a focului în Gaza şi a unei soluţii a două state pentru soluţionarea conflictului, în timpul discuţiilor la reuniunea G20 din Brazilia, a declarat o sursă diplomatică turcă, citată joi de Reuters, scrie Agerpres.ro
10:40
În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe a avut loc întrevederea bilaterală între conducerea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și cea a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Ocazie, în care a fost reconfirmată dorința unei colaborări continue și consolidate între cele două autorități de frontieră.
10:40
Zece percheziții au fost desfășurate de ofițerii CNA pe o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, rezultată dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți. O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani a fost reținută, urmând a fi audiată și plasată în izolator.
10:20
Premierul Dorin Recean i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează comunitatea de afaceri din România, dar și din alte țări europene să investească în Republica Moldova.
10:10
În ulltimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 38 323 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 19 487 traversări persoane.
09:50
Un mod nou de exprimare a viziunii tinerilor artiști din Moldova și România asupra creației poetei poloneze Wislawa Szymborska a fost reflectat într-o expoziție de colaje, vernisată la Biblioteca Națională. Expoziția conține lucrări ale elevilor clasei a VIII-a din Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”, ghidați de profesorii și artiștii plastici Anatolie Gherasimov și Iana Proka. La fel, au fost prezentate lucrările realizate de elevii de la Școala de Artă din București, transmite IPN.
Acum 8 ore
09:40
Diplomatul ucrainean este invitatul jurnalistului Vasile Munteanu şi va face o incursiune la doi ani de la agresiunea Rusiei în Ucraina, se va referi la starea generală a populației ucrainene, ⁠la moartea opozantului rus, Alexei Navalnîi, ajutorul cu armament din partea occidentului, la cerinţele UE de a face reforme în condiţii de război, etc.
09:20
Moneda unică europeană se scumpește astăzi cu doi bani și are o cotație oficială de 19 lei și 34 de bani, transmite MOLDPRES.
09:10
Are loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 22 februarie 2024.
09:10
Integrarea europeană, orașele smart, IT-ul, energia verde, relația dintre universități și inovare, dar și dezvoltarea rurală sunt principalele subiecte de discuție la Forumul Economic Internațional de la Chișinău, care are loc în perioada 22-23 februarie 2024. Evenimentul reuneşte personalităţi notorii - Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, membri ai Guvernului de la Chișinău, ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Parlamentului României, precum și reprezentanți ai autorităților publice centrale și regionale, ai unor cluburi din Republica Moldova, România, Polonia, Italia și Germania.
08:50
După zile de proteste ale fermierilor polonezi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vrea acum să îi trimită pe prim-ministrul Denis Şmîhal şi pe alţi membri ai cabinetului la punctele de trecere a frontierei blocate pentru a negocia, informează Agerpres.
08:40
Teatrul Național "Mihai Eminescu” pleacă într-un turneu în Portugalia, Spania, Germania, Italia, Belgia și Marea Britanie, cu spectacolul ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regie – Alexandru Cozub, pentru a aduce bucuria Mărțișorului în toată lumea.
08:20
Obiectivele Executivului pentru perioada următoare și prioritățile de asistență externă pentru implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost prezentate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, desfășurată la Guvern.
08:10
Ministerul român de Externe l-a convocat miercuri pe ambasadorul rus la București în legătură cu decesul subit al disidentului Aleksei Navalnîi. România consideră că răspunderea pentru moartea lui Aleksei Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse. De altfel, mai mulți ambasadori din capitalele occidentale au fost convocați pentru același motiv. Marea Britanie a și trecut la sancțiuni. Cei 6 șefi ai coloniei penitenciare nu mai au voie să intre în regat, iar bunurile lor de pe teritoriul britanic au fost înghețate. Și Statele Unite se pregătesc să anunțe un pachet de măsuri ca urmare a asasinării lui Navalnîi.
07:50
"Interesele grupului Sheriff sunt foarte mari în regiunea transnistreană. El, practic, e monopolist, atât și pe domeniul deciziilor politice, cât și social-economice", a declarat fostul membru CUC, Eduard Bumbac, fiind invitat în platoul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova, care susține că în interiorul conducerii grupului Sheriff există tensionări într-o dinamică ridicată.
Acum 12 ore
07:40
Soare si vreme frumoasa în toată țara! Vremea continuă să fie mai caldă astăzi. Precipitații nu se prevăd, însă apar izolat condiții de ceață slabă în orele nocturne și ale dimineții.
Acum 24 ore
23:00
De la începutul invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu aproape 2 ani, aproximativ 2.000 de cetăţeni ruşi şi membrii familiei acestora au primit viză de şedere în Germania din cauza riscului personal, relatează dpa.
22:50
Lituania va închide încă două puncte de trecere de la frontiera sa cu Republica Belarus din raţiuni de securitate, a decis miercuri guvernul de la Vilnius, informează dpa.
22:30
Rusia nu dispune de o producţie internă de muniţie suficientă pentru a face faţă nevoilor sale în războiul împotriva Ucrainei, dar cu toate acestea, preşedintele Vladimir Putin nu a renunţat la speranţa că va reuşi să subjuge până la urmă ţara vecină, au declarat miercuri oficiali occidentali citaţi de Reuters, potrivit News.ro.
22:10
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins vehement ideea de a colabora vreodată cu partide extremiste precum AfD din Germania sau Reuniunea Națională a lui Marine Le Pen din Franța, indiferent cât de multe voturi vor obține acestea la următoarele alegeri europarlamentare, informează The Guardian.
21:50
Consultările cu societatea civilă pe marginea organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană au continuat și astăzi la Președinție. La discuții au fost invitați mai mulți directori, profesori, învățători și educatori de la instituțiile de învățământ din țară.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.