Ministerul Educației și Cercetării a lansat campania „Împreună fără bullying!”. Timp de un an, în școlile din țară se vor desfășura activități de informare

#diez, 12 februarie 2024 15:00

O amplă campanie de informare și sensibilizare pentru combaterea bullyingului în școli a fost lansată astăzi de către Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Alianța ONG-urilor Active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF). Campania se va desfășura pe parcursul anului 2024 și va include o serie de activități de informare pentru profesori și elevi. Totodată, va fi organizată săptămâna antibullying, dar și alte activități în mediul online pentru sensibilizarea societății față de acest fenomen.  Сообщение Ministerul Educației și Cercetării a lansat campania „Împreună fără bullying!”. Timp de un an, în școlile din țară se vor desfășura activități de informare появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
16:30
Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB) este o structură națională care reprezintă interesele elevilor și studenților basarabeni aflați la studii în România. Paula Bodlev, președinta (FTB), mi-a povestit despre obiectivele și realizările organizației în sprijinul tinerilor basarabeni. Tânăra pune accent pe importanța consolidării echipei și a colaborării între tinerii din România și Republica Moldova pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate. Vă invit să aflați care sunt principalele proiecte ale federației și cu ce provocări se confruntă biroul de conducere la apărarea drepturilor și intereselor studenților basarabeni. Сообщение „Noi mereu suntem aici.” Paula Bodlev, președinta FTB România, despre suportul oferit tinerilor basarabeni появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
15:30
Maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, anunță despre faptul că Giorgi Shagidze își va continua mandatul de Președinte al băncii până la 31 decembrie 2025. În cazul unui IPO de succes al băncii, mandatul va fi prelungit până la 31 decembrie 2026. Decizia de a extinde mandatul lui Giorgi Shagidze urmează a fi supusă aprobărilor corespunzătore. Se anticipează că o decizie de aprobare va fi luată în următoarele zile, asigurând o continuitate fluentă a managementului și a dezvoltării strategice pentru maib. Сообщение Giorgi Shagidze își va continua mandatul de Președinte al maib появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
14:30
Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților (CMIEA) invită locuitorii Municipiului Chișinău să se înregistreze la cursuri și programe de dezvoltare personală, profesională și educație civică gratuite. Printre cele 33 de cursuri se regăsește studierea programei „Microsoft Office Excel”, studierea limbii engleze și chiar a teatrului social. Сообщение Învață limba engleză și teatru social. Chișinăuienii se pot înscrie la cursurile gratuite de dezvoltare profesională появились сначала на #diez.
14:30
Ești pasionat(ă) de tenisul de masă? Centrul Municipal de Tineret Chișinău te invită să participi la Campionatul de tenis de masă. Oportunitatea este destinată tinerilor amatori, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Сообщение Ai între 14 și 23 de ani? Participă la Campionatul de tenis de masă și câștigă premii bănești появились сначала на #diez.
13:30
Peste 200 000 de adolescente vor avea acces gratuit la produse de igienă menstruală. Acest lucru a devenit posibil după ce 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din rețeaua Youth Klinic și 24 de Centre de tineret din Republica Moldova au fost dotate cu dispensere ce includ absorbante gratuite pentru fete. Сообщение 65 de centre pentru tineri, dotate cu aparate care vor oferi absorbante gratuite: „Mi-aș dori să le avem și în școală” появились сначала на #diez.
13:00
CCF Moldova a dat start campaniei „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”. Pentru a te alătura și tu campaniei, vizitează până în data de 19 martie 2024 librăriile Cărturești din Chișinău și lasă acolo propriile cărți care vor ajunge la familiile asistate de CCF Moldova. De asemenea, poți cumpăra o carte din librărie, iar Cărturești îți va oferi 20 % reducere la ea. Сообщение Fiecare copilărie merită o poveste. Donează o carte pentru copiii asistați de CCF Moldova появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
12:00
În luna mai, la sfârșitul fiecărui an de învățământ, elevii din Republica Moldova scriu cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia în viitorul an de învățământ. În anul de studii 2023/2024, gimnaziștii au putut să aleagă dintre 46 astfel de discipline, iar elevii claselor liceale – 44. În acest articol, vă vom explica care e faza cu aceste discipline, de ce ele se numesc opționale, cum e posibil ca dintre 46 elevii să fie obligați să aleagă doar din câteva și care este rolul Consiliului elevilor în promovarea și selecția disciplinelor opționale. Сообщение Ce trebuie să cunoască fiecare elev despre disciplinele opționale și ce rol are aici Consiliul elevilor появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
10:30
Adori fotbalul, adori spiritul londonez, preferi să faci achitări cu cardurile maib și Mastercard? Atunci visul tău de a ajunge pe legendarul Wembley Stadium la o finală Champions League e foarte aproape de realizare. Сообщение Trăiește pasiunea la maxim: hai cu maib și Mastercard la UEFA Champions League Final London 2024 появились сначала на #diez.
10:00
Universitatea Tehnică a Moldovei a lansat pe 21 februarie patru proiecte noi, cu suportul financiar obținut în cea de-a II-a rundă de granturi, acordate în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Valoarea acestora depășește 3 milioane de euro și vor fi implementate până în anul 2025. Сообщение UTM a beneficiat de un grant de peste 3 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii universitare, dotări tehnice, modernizarea programelor de studii появились сначала на #diez.
09:00
Primăvara anului 2024 vine cu premiere și tendințe noi în lumea spectacolelor. În data de 30 martie, Media Show Grup prezintă spectacolul-concert „Manifest” pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.  Сообщение Spectacolul-concert „Manifest” este un nou pas în arta modernă națională! появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
18:45
S-a dat startul înregistrărilor pentru Moldova Digital Summit 2024! Evenimentul reunește experți naționali și internaționali din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC). Aceasta este o platformă strategică pentru a facilita dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în vederea accelerării transformării digitale a Moldovei.  Сообщение Moldova Digital Summit 2024: a fost dat startul înregistrărilor timpurii  появились сначала на #diez.
18:15
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a comunicat că la sfârșitul lunii februarie, transportatorii vor opri pentru trei zile rutele regulate raionale și interraionale din țară, în semn de protest. Această decizie vine ca urmare a analizei reacțiilor primite din partea reprezentanților statului, ca răspuns la revendicările transportatorilor expuse în cadrul protestului din 15 februarie 2024. Сообщение Transportatorii protestează. Timp de trei zile vor fi suspendate rutele raionale și interraionale появились сначала на #diez.
18:15
Valeriu Daraban este locotenent-colonel de poliție în rezervă, cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”. Veteranul își amintește, că începând cu septembrie 1989, în partea stângă a Nistrului a fost declanșat un șir de acțiuni anti moldovenești. Сообщение (video) Istoria vie a MAI. Veteranul de război, Valeriu Daraban: „Eliberarea națională este inevitabilă” появились сначала на #diez.
17:45
Asociația Obștească „DVV International” lansează cea de-a IV-a ediție a concursului „Dezmințirea propagandei în istoria secolului al XX-lea - îndemn la Pace și dezvoltare”. Oportunitatea este destinată profesorilor de istorie și educație civică, elevilor de gimnaziu și liceu din Republica Moldova. Сообщение Îți place istoria și cercetarea? Înscrie-te la un concurs de eseuri și explorează modul în care propaganda a influențat viața oamenilor появились сначала на #diez.
17:00
Dacă îți place să dansezi pe ritmuri electronice notează în calendar data de 1 martie, în această zi la Arena Chișinău va avea loc festivalul Electric Spring. Organizatorii concertului își propun să te familiarizeze cu frumusețea și diversitatea muzicii electronice din Moldova. Astfel, vei reuși să descoperi talente noi și să savurezi din muzica artiștilor deja preferați din Moldova. De asemenea,  pe scenă vor urca muzicieni remarcabili din Marea Britanie și Germania. Сообщение Distrează-te la „Electric Spring”. Cine sunt artiștii care vor evolua și cât costă biletele появились сначала на #diez.
Ieri
16:00
Standupovka continuă seria de evenimente Stand-Up Solo! În data de 9 martie, Vlad Sliusarenco este următorul comediant care va urca pe scena Teatrului Fără Nume din Chișinău! Сообщение „Tata Copkiilor” vine cu un concert solo de stand-up. Unde poți procura biletele появились сначала на #diez.
15:45
Standupovka continuă seria de evenimente Stand-Up Solo! În data de 9 martie, Vlad Sliusarenco este următorul comediant care va urca pe scena Teatrului Fără Nume din Chișinău! Сообщение Pe 9 martie, Vlad Sliusarenco te așteaptă la o seară plină cu glume despre cum e să fii un părinte появились сначала на #diez.
15:00
Deși Codul educației din Republica Moldova a fost votat în anul 2014, pe parcursul ultimilor 10 ani acesta a suferit mai multe modificări. Codul este format din 157 de articole, cinci dintre care ne vorbesc despre drepturile și obligațiile elevilor sau studenților, ale cadrelor didactice și ale părinților care au copii ce frecventează o instituție de învățământ. Сообщение Ce spune Codul educației despre drepturile și responsabilitățile părinților care au elevi появились сначала на #diez.
15:00
Pe 22 februarie 2024, începând cu ora 16.00, în spațiul cultural alternativ Buncăr din Chișinău va fi vernisată expoziția de pictură a artistului ucrainean Serhii Bojko – ЛІСОСМУГА („CENTURA FORESTIERĂ”). Сообщение În această săptămână, spațiul cultural alternativ Buncăr găzduiește vernisajul artistului ucrainean Serhii Bojko появились сначала на #diez.
14:45
Într-o serie de articole, ne-am propus să-ți relatăm despre experiențele tinerilor din Moldova care au beneficiat de unele burse datorită cărora au reușit să învețe peste hotarele țării sau să participe la diferite programe internaționale. De exemplu, Alina-Maria Țurcanu a împărtășit despre studiile în SUA, de care a avut parte prin intermediul bursei UGRAD, iar Maria Stratan ne-a introdus în lumea leadershipului prin prisma Programului pentru Liderii din Europa al Fundației Obama la care a participat. Alexandru Craevschi este un alt tânăr din Republica Moldova care, după finalizarea liceului, a ales să-și continue studiile în Japonia. Oportunitatea de a studia în Asia a venit după ce Alexandru a beneficiat de o bursă care i-a permis să urmeze un program de licență la Universitatea Tohoku din orașul japonez Sendai. Într-un interviu acordat pentru #diez, studentul ne-a relatat despre procesul de obținere a bursei, despre specificul studiilor asiatice și despre ce a reușit să descopere la cultura japoneză. Сообщение „Amestecam săpunuri și loțiuni crezând că sunt vrăjitor.” Alexandru Craevschi, despre obținerea unei burse la o universitate japoneză și pasiunea pentru chimie появились сначала на #diez.
14:00
Compania aeriană Wizz Air lansează o promoție pentru iubitorii de călătorii și nu doar. Astăzi, 21 februarie, până la ora 0.0, aveți posibilitatea să achiziționați biletele cu o reducere de 20 %. Pentru această ofertă, sunt disponibile 2 milioane de locuri. Сообщение Wizz Air lansează o promoție valabilă doar astăzi, 21 februarie! 2 milioane de biletele pot fi achiziționate cu 20 % reducere появились сначала на #diez.
13:30
În cadrul ședinței din 21 februarie 2024 a celor de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a votat o nouă decizie privitoare la consumul de gaz. Potrivit hotărârii, prețul pentru acest serviciu s-a ieftinit cu trei lei și 59 de bani. Сообщение Începând cu 1 martie, prețul pentru un metru cub de gaz va fi diferit. Cât vor achita cetățenii появились сначала на #diez.
13:00
Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) continuă să conducă în mod sustenabil în domeniul ecologiei, investind sume semnificative în tehnologii moderne și proiecte de reducere a impactului ecologic. Сообщение În ultimii patru ani, Uzina Metalurgică din Moldova a beneficiat de investiții ecologice în valoarea de 7 milioane de dolari появились сначала на #diez.
12:30
Numărul regimurilor autoritare din lume este în creștere. Cel puțin aceasta arată „Indicele democrației” din anul 2023 publicat recent de The Economist Intelligence Unit (EIU). Raportul spune că aproape jumătate din populația lumii trăiește într-un anumit fel de democrație (45,4%), 7,8 % dintre oameni locuiesc într-o „democrație deplină”, iar 39,4 % sunt sub regimuri autoritare. Сообщение Numărul regimurilor autoritare din lume este în creștere. Ce loc ocupă Moldova în „Indicele democrației” появились сначала на #diez.
12:30
Singurul program de accelerare pentru industriile creative din Moldova revine. Yep!Moldova lansează o altă ediție a Creative Accelerator. Acesta este un program care oferă sprijin, informații, suport, resurse creative și antreprenoriale pentru echipele şi companiile care activează în domeniile createch¹. Сообщение Faci parte din comunitatea creativă a Moldovei și ai o idee de start-up? Participă la Creative Accelerator появились сначала на #diez.
11:45
Pentru a marca cei doi ani de rezistență a poporului ucrainean, sunteți invitați la expoziția „Ecourile războiului”. Vernisajul și-a avut premiera în data de 19 februarie 2024 la Chișinău și poate fi vizitat până în data de 29 februarie 2024, la principalul centru de informare al Uniunii Europene la Chișinău – Europe Café. Сообщение La Chișinău se desfășoară vernisajul „Ecourile războiului”. În ce zile puteți vizita expoziția появились сначала на #diez.
10:00
Olimpiadele școlare au început deja, iar elevii din toată țara nu doar că își testează cunoștințele academice, dar și reușesc să își dezvolte abilități de gândire critică și de competitivitate. Olimpiadele se desfășoară la fiecare disciplină, iar studiind regulamentul oficial, am observat că acestea sunt constituite din câteva probe. Dacă te gândești să participi în viitor la vreo olimpiadă, în cele ce urmează te ajutăm să înțelegi din ce probe sunt formate. Сообщение Etapele olimpiadelor școlare. Care sunt probele pentru fiecare disciplină появились сначала на #diez.
20 februarie 2024
18:45
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunțat că la propunerea Comisiei de certificare, a fost revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al CA Air Moldova. Motivul anulării constă în faptul că operatorul aerian, aflat în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nici o dovadă care confirmă înlăturarea neconformităților sale. Comisia de Certificare a mai menționat că în prezent Air Moldova nu deține nici o aeronavă operațională și nu întrunește cerințele minime pentru deținerea unui AOC. Сообщение Compania Air Moldova a rămas fără Certificatul de Operator Aerian появились сначала на #diez.
17:30
Știai sau nu, dar potrivit unei legi votate în anul 2019, de șase ori pe an ai posibilitatea să câștigi Loteria Fiscală. Ei bine, sunt și niște condiții! E necesar să faci tranzacții cu un card bancar din Republica Moldova, să depășești suma de 30 de lei, să ai 18 ani și alte detalii despre care vă vom povesti mai încolo. Сообщение Verifică dacă ai câștigat Loteria Fiscală. Cine participă la dânsa și câți bani poți obține появились сначала на #diez.
17:15
Festivalul Municipal de Teatru pentru Tineri „OSTENDE” revine și în acest an cu cea de-a 8-a ediție. Dacă ești pasionat de actorie, atunci această oportunitate este pentru tine. Сообщение Ești pasionat(ă) de actorie? Demonstrează-ți talentul în cadrul unui festival de teatru și câștigă 20 000 de lei появились сначала на #diez.
17:15
În ultimii câțiva ani pe marile ecrane din Republica Moldova se difuzează tot mai multe filme autohtone. Despre majoritatea dintre ele noi însă nu cunoaștem, fie din motiv că sunt prea puțin mediatizate, fie pentru că nici nu încercăm să le descoperim. Astfel, deoarece ne dorim să promovăm cultura națională, am adunat în acest articol nouă producții cinematografice moldovenești care au fost lansate în anul 2023. Сообщение (video) Nouă filme și seriale moldovenești care au fost lansate în 2023 появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Profesorii din Republica Moldova care predau disciplinele matematică, biologie, chimie și fizică sunt invitate să se înscrie la Programul de Ambasadori LabXChange, creat de Universitatea Harvard cu sprijinul Fundației Amgen. Сообщение Instruiri gratuite pentru profesorii din Moldova. Au început înscrierile pentru Programul de Ambasadori LabXChange появились сначала на #diez.
16:30
Leadership în situații de criză, dezbateri, sănătate mintală și teatru social - acestea au fost doar câteva dintre activitățile care au fost realizate în cadrul proiectului „Educație sigură și incluzivă pentru generații puternice de copii și adolescenți afectați de criza din Ucraina”. La aceste activități de mentorat au participat adolescenți din țară, dar și cei refugiați din țara vecină. Сообщение Leadership, dezbateri și teatru social. Adolescenții din Moldova și Ucraina au învățat cum să dezvolte un mediu sigur de învățare în școala lor появились сначала на #diez.
16:15
Programul „Tekwill în Fiecare Școală”, implementat în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova, a fost distins cu o mențiune onorabilă în cadrul Galei de premiere „Future of Government” la categoria „Digital Advocates of the Year”. Acest fapt, a plasat programul în lista celor trei proiecte apreciate la nivel mondial, într-o competiție în care au concurat 118 proiecte din întreaga lume. Сообщение Programul educațional „Tekwill în Fiecare Școală” s-a clasat în top trei promotori digitali la nivel mondial появились сначала на #diez.
16:00
EasyBac organizează o serie de discuții cu foștii săi absolvenți, care au fost admiși în universitățile din Europa. Dacă visezi să te înscrii la una dintre instituțiile de învățământ superior europene, nu rata ocazia să adresezi întrebări tinerilor care deja au reușit să-și realizeze visul. Vei afla din prima sursa unde și cum să aplici, despre specificul studiilor din străinătate și despre viața din diverse țări. Сообщение Planifici să urmezi universitatea în România? Trei studente îți povestesc totul despre studiile și viața de peste Prut появились сначала на #diez.
15:45
În 2023, Orange Digital Center a fost catalizatorul schimbării pentru 1 066 de beneficiari care au obținut abilități pentru viitor și au dat start unei noi cariere în IT și antreprenoriat.  Сообщение Orange Digital Center: înscrie-te la cursul gratuit Design Thinking şi descoperă puterea inovației появились сначала на #diez.
15:15
Pentru unii jocurile video nu rămân a fi decât un hobby și o metodă de relaxare, în cel mai rău caz ajung să fie o dependență. Însă nu și pentru cei cu spirit antreprenorial! Ei vor mai mult decât atât, ei fac business. Așa a făcut și Constantin Glavan, participant în cadrul programului de accelerare pentru startup-uri tehnologice XY Accelerator, ediția a VII, organizat de XY Partners. Сообщение De la pasiunea pentru jocuri video la dezvoltarea unui start-up: la 14 ani a decis să organizeze propriile turnee de gaming появились сначала на #diez.
13:45
Ședința anuală a Președinților federației de biatlon (Presidents’ Meeting) a avut loc anul acesta în Cehia, unde Uniunea Internațională de Biatlon (IBU) a discutat scopurile ambițioase și strategia de dezvoltare Biatlon 2030. Printre 44 de țări participante la acest dialog important a fost și Republica Moldova. Сообщение Președintele Federației de Biatlon a Republicii Moldova, Dmitri Torner, a enumerat noile oportunități pentru Moldova până în anul 2030 появились сначала на #diez.
13:30
În perioada 30 martie – 5 aprilie 2024, Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara organizează cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”. Echipa de organizare și-a propus să promoveze cultura basarabeană prin intermediul unei game largi de activități precum expoziții de pictură și fotografie, prestații de dans popular, prezentări de modă a portului popular, concertul interpretei Prima Dragoste, concert acustic, seară de poezie și chitară, difuzarea unui film autentic moldovenesc și lecții de istorie în liceele din Timișoara. Сообщение Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” va avea loc la Timișoara. Care este programul celei de-a XXIV-a ediții появились сначала на #diez.
13:15
Ești în căutarea unei cariere de succes în industria imobiliară din Chișinău? RE/MAX Moldova este alegerea potrivită pentru cei care își doresc să devină agenți imobiliari de top. Cu o experiență vastă și o reputație solidă pe piața imobiliară, RE/MAX oferă resurse și sprijin de neegalat pentru agenții săi, ajutându-i să-și atingă obiectivele profesionale și să se dezvolte în domeniu. Сообщение Dezvoltarea carierei în imobiliare: cum să devii un agent de top cu RE/MAX Moldova  появились сначала на #diez.
13:15
Un consiliu al tinerilor este o structură de împuternicire a tinerilor menită să asigure implicarea tinerilor în procesul decizional la nivel local. Fiecare dintre aceste structuri implementează un plan de activități care este aprobat în fiecare an și include un set de acțiuni care au rolul de a stimula participarea tinerilor în comunitate. Сообщение Ce este un consiliu al tinerilor, care sunt responsabilitățile acestuia și cum contribuie la viața comunitară появились сначала на #diez.
12:45
Astăzi, zeci de elevi din instituțiile de învățământ din Republica Moldova susțin testarea pe eșantion reprezentativ a materialelor de examen. Notele obținute de elevi la testare nu se pun în catalog, iar, după ce elevii o vor scrie, cadrele didactice vor elabora o notă informativă în care își vor exprima opinia referitor la conținutul testării. Сообщение „Dacă voi scrie testarea pe eșantion mai rău, examenul va fi mai ușor?” Răspunsul autorităților появились сначала на #diez.
12:45
În premieră, în Republica Moldova, o testare națională de eșantion s-a desfășurat în format digital. Testarea-pilot la calculator a avut loc la proba de matematică pentru clasa a IV-a. Сообщение Pentru prima dată în Moldova, o testare pe eșantion a avut loc la calculator появились сначала на #diez.
11:45
Cartea „Grădina de sticlă", scrisă de Tatiana Țîbuleac, și cartea „Pe Contrasens", scrisă de Oleg Serebrian, s-au calificat pentru premiul polonez Angelus pentru literatură din Europa Centrală. Despre acest fapt a anunțat editura Cartier. Сообщение Cărțile a doi autori moldoveni au fost calificate la premiul polonez Angelus pentru literatură din Europa Centrală появились сначала на #diez.
10:45
Îți propunem o serie de idei pentru a organiza o întâlnire romantică fără să-ți golești complet buzunarul. Așadar, pentru toți cei care doresc să-și surprindă partenerul, iată o listă cu activități alternative și accesibile. Acest material a fost inspirat de pe versiunea rusă a site-ului #diez. Сообщение A doua primă întâlnire? Cinci idei de activități romantice pentru buzunarul fiecăruia появились сначала на #diez.
10:45
Pentru a evita oboseala, rutina și stresul școlar, te încurajăm să te recreezi ori de câte ori ai posibilitatea. Așa că, precum te-am obișnuit deja, la fiecare început de săptămâna pregătim o listă cu activități educative la care îți poți petrece timpul liber după școală. Cu ajutorul acestor alternative, sperăm să creezi un echilibru între studiu și viața socială. Сообщение Evită rutina și oboseala! La ce evenimente să îți petreci timpul după orele de la școală în această săptămână появились сначала на #diez.
10:30
În data de 17 februarie 2024, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova a avut loc Olimpiada la Economie 2024, etapa zonală. La eveniment au participat 161 de elevi ai claselor a X-XII-a din cadrul tuturor instituțiilor de învățământ din țară, care studiază programul „Economia Aplicată”. Сообщение Peste 160 de elevi din țară au participat la Olimpiada de Economie 2024, etapa zonală, desfășurată la ASEM появились сначала на #diez.
19 februarie 2024
18:00
Evelina Burunsus s-a născut și locuiește în orașul Rezina, acolo unde învață la Liceul Teoretic ,,Alexandru cel Bun”, în clasa a VI-a, fiind și elevă la școala de muzică din oraș. La vârsta de 13 ani a reușit deja să devină cea mai mică membră a ansamblului folcloric ,,Opincuța” și să frecventeze capela corală „Doina” cu dirijorul Ion Scutelnic. Сообщение ,,Sursa mea de inspirație sunt părinții și profesorii mei.” Evelina Burunsus, o elevă din Rezina, care a devenit cea mai tânără membră a ansamblului folcloric ,,Opincuța” появились сначала на #diez.
18:00
Organizația EcoVisio lansează o oportunitate gratuită pentru persoanele interesate de antreprenoriatul cu sens și impact. Asociația anunță concurs de selectare a participanților pentru un curs de formare în domeniul antreprenoriatului social și conceput după modelul întreprinderilor sociale studențești. Сообщение Profesorii din școlile profesionale, colegii și centrele de excelență sunt invitați la un curs gratuit despre antreprenoriatul social появились сначала на #diez.
17:45
Fundația Hospice Angelus Moldova te invită să participi la Turneul Caritabil – Cupa la Tenis de Masă, un eveniment anual care are drept scop susținerea continuității serviciilor de îngrijire paliativă pediatrică pentru copiii care luptă cu boli grave. Evenimentul se va desfășura pe 16 martie, începând cu ora 8.30, în incinta TOP CUP Academy (Chișinău, strada Bucuriei 12A). Сообщение Participă la un turneu de tenis de masă caritabil. Când se va desfășura și unde să te înregistrezi появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.