Primul transplant hepatic din 2024

Provincial, 12 februarie 2024 14:50

În data de 19 ianuarie a fost efectuat primul transplant hepatic din anul 2024. Un bărbat de 40 de ani fost salvat chiar de către fratele său mai mic, care i-a devenit donator. Astăzi ambii pacienți s-au externat la domiciliu în stare bună.   ”Pacientul de 36 de ani a donat lobul drept al ficatului […] Post-ul Primul transplant hepatic din 2024 apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum o oră
16:20
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Drostal” și Primăria orașului Sângerei au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). Semnarea contractului a avut loc joi, 22 februarie 2024, în incinta […] Post-ul Va fi implementat proiectul “Creșterea nivelului de trai în zona de revitalizare Valea Curechiului a orașului Drochia” apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
16:10
Biroul de Reintegrare al Guvernului a emis un comentariu urmare a informațiilor, care circulă în spațiul public, privind evenimentul preconizat la Tiraspol pentru data de 28 februarie. „Biroul politici de reintegrare urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană, fiind în contact permanent cu Misiunea OSCE și cu alți parteneri internaționali. Din informațiile de care dispunem, […] Post-ul Comentariul Biroului politici de reintegrare cu privire la unele informații vehiculate în spațiul public apare prima dată în Provincial.
15:50
Încă o viață a fost salvată datorită transplantului hepatic la IMSP SCR „Timofei Moșneaga”. Este vorba despre o pacientă de 50 de ani, care „s-a născut a doua oară”, având un dublu transplant de ficat. Femeia a fost diagnosticată cu ciroză hepatică în stadiu terminal, iar transplantul a fost singura opțiune de salvare. ”Prima dată […] Post-ul O pacientă, salvată de medici datorită transplantului hepatic la IMSP SCR „Timofei Moșneaga” apare prima dată în Provincial.
15:40
Deputații Petru Jardan, Marina Tauber, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Reghina Apostolova au depus o sesizare la Curtea Constituțională în care cere „controlul constituționalității omisiunii de a emite Decretul Președintelui Republicii Moldova privind confirmarea Guvernatorului (Bașcanului) Găgăuziei (Gagauz-Yeri) în funcția de membru al Guvernului”. În sesizare se menționează că, „Președintele Republicii Moldova deliberat și nemotivat refuză […] Post-ul Evghenia Guțul așa și n-a fost numită, prin decret prezidențial, membru al Guvernului apare prima dată în Provincial.
15:20
Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde, în ultimii ani, au fost implementate mai multe proiecte de dezvoltare locală, menite să creeze condiții bune de trai pentru oameni. Localitățile din raionul Strășeni au beneficiat de fonduri de stat, accesate prin programele Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Oficiului […] Post-ul Dorin Recean, la Strășeni: „Prioritatea administrației publice locale este utilizarea eficientă a banului public, în folosul cetățenilor” apare prima dată în Provincial.
15:20
129 de cartușe de calibrul 12 mm, deținute ilegal, o armă lungă cu glonț produsă de Uzina de arme Tula de model TOZ-99 de calibrul 22 Lr, cu semne de modificări în construcție pe care este asamblată o lunetă de model Pulsar, precum și o armă lungă cu glonț de model CZ-550, calibrul 7, 62 […] Post-ul Muniții și arme adaptate pentru braconaj, ridicate de polițiști în sudul țării apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
15:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a participat la deschiderea Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. Evenimentul, aflat la a doua ediție, este organizat sub auspiciul Familiei Regale a României și reunește numeroși oameni de afaceri din Republica Moldova, România, Polonia și Italia. La inaugurare au fost prezenți premierul Dorin Recean și […] Post-ul Igor Grosu, la Forumul Economic de la Chișinău: „Dragi investitori, vă rugăm să aveți încredere și să investiți în Republica Moldova” apare prima dată în Provincial.
15:10
Îmbunătățirea managementului instituțional, elaborarea metodologiei de finanțare a școlilor sportive, debirocratizarea instituțiilor, elaborarea sistemului informațional al managementul în sport precum și elaborarea unui curriculum pentru toate probele sportive au fost principalele subiecte discutate de Sergiu Gurin, secretarul de stat pe domeniul tineret și sport, în cadrul unei  întruniri cu reprezentanți ai școlilor sportive din țară. […] Post-ul Perspectivele de modernizare a școlilor sportive, pe agenda MEC apare prima dată în Provincial.
15:10
Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca.  Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, […] Post-ul Opt migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții la frontieră apare prima dată în Provincial.
15:10
Membrii Partidului Social Democrat European (PSDE) au participat astăzi la sesiunea de training organizată de Institutul Republican Internațional (IRI). În cadrul instruirii, reprezentanții Organizațiile Teritoriale ale PSDE au avut posibilitatea să afle multe despre dezvoltarea și consolidarea structurilor partidului, pregătirea strategică pentru viitoarele exerciții electorale, precum și aplicarea celor mai bune practici și abordări inovatoare […] Post-ul Membrii PSDE au participat la trainingul organizat de IRI: Experiența acumulată va fortifica echipele social-democrate din teritoriu apare prima dată în Provincial.
15:00
Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a venit cu un comentariu referitor la modificările legislative ce prevăd că UTA Găgăuzia va trebui să restituie impozite și taxe pe valoare adăugată din propriul buget.  „Pentru oamenii, care înțeleg foarte bine la ce vor duce acțiunile Maiei Sandu de a aprinde spiritele în Găgăuzia și regiunea transnistreană, fac […] Post-ul Ion Chicu: Evident, bugetul local al UTA Găgăuzia nu are cum rezista acestei presiuni financiare – acesta e motivul protestelor apare prima dată în Provincial.
14:40
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. „Vreau să vin cu un îndemn pentru locuitorii […] Post-ul Primarul Tatiana Cociu invită cetățenii din toate colțurile țării să viziteze noua atracție turistică a municipiului Orhei apare prima dată în Provincial.
14:10
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Glodeni, informează PROVINCIAL. În agenda vizitei, după întâlnirea cu conducerea și efectivul Inspectoratului de Poliție Glodeni, Dl Ministru MAI a participat în cadrul unei ședințe cu prezența conducerii raionului, reprezentantul Guvernului în teritoriu, primari, veterani MAI, reprezentanți din cadrul serviciilor subordonate MAI […] Post-ul Adrian Efros, vizită de lucru în raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
13:40
În perioada 19-21 februarie curent, CR Strășeni a fost onorată cu o vizită de studiu a delegației venită din Județul Gorj, în cadrul Proiectului transfrontalier: „MICI, ISTEȚI ȘI VOINICI”. În urma unui parteneriat strâns dintre Direcția generală educație și Inspectoratul Școlar Județean, au fost vizitate 8 instituții de educație timpurie din municipiu și din satele […] Post-ul Delegația din județul Gorj a vizitat raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
13:10
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență. MEC s-a autosesizat cu privire la acest caz pe data de 14 […] Post-ul Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, Leova care ar fi lovit un elev a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei apare prima dată în Provincial.
12:30
Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a ținut un discurs în cadrul celui de-al 27-lea Summit Economic Eurasiatic de la Istanbul, o platformă internațională la care participă peste 300 de personalități marcante din 40 de state. Tema discursului său, rostit în limba engleză, a fost „Devalorizarea drepturilor pe timp de criză. Republica Moldova se confruntă cu […] Post-ul Irina Vlah – apel către comunitatea internațională pentru prezidențiale: Sunt sigură că o astfel de atenție va fi un factor care va reduce riscul încălcării drepturilor omului apare prima dată în Provincial.
12:10
Traseul Leușeni la moment este blocat de către fermierii cu tehnică agricolă, care au reluat astăzi protestele, informează PROVINCIAL.  Poliția se află la fața locului pentru redirecționarea și fluidizarea transportului. „Acțiunile necomunicate ale organizatorilor despre intenția de blocare creează incomodități repetate celorlalți cetățeni”, a comunicat Poliția. Post-ul Traseul Leușeni la moment este blocat de către fermierii cu tehnică agricolă, care au reluat protestele apare prima dată în Provincial.
11:40
Sezonul 2023/24 al Amoligii revine din 14 martie pe Arena „La Izvor” din Chișinău, cu ultimele 3 etape ale fazei I-a a competiției. Faza a doua a campionatului este programată pentru 4, 11 și 15 aprilie cu meciurile din play-off. Programul meciurilor etapei a 12-a: FC Victoria Chișinău – FC Volta (18:30) FC Moldovatransgaz – […] Post-ul Amoliga revine din 14 martie apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
11:10
Conform Metodologiei tarifare actuale, pentru fiecare dintre cele 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale ale grupului „Moldovagaz” în calitate de persoane juridice independente, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) aprobă tarife de distribuție pentru rețelele de înaltă, medie și joasă presiune (N.B. – la ultimă categorie sunt racordați toți consumatorii casnici (gospodării) și […] Post-ul „Moldovagaz” explică de ce diferă tarifele de distribuție a gazelor naturale de la diferite întreprinderi apare prima dată în Provincial.
11:10
Consultările cu societatea civilă pe marginea organizării referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană au continuat la Președinție. Astfel, la discuții au fost invitați mai mulți directori, profesori, învățători și educatori de la instituțiile de învățământ din țară. Președinta Maia Sandu a subliniat că tinerii merită să aibă un viitor în libertate, în marea […] Post-ul Maia Sandu, discuții cu profesorii despre referendumul pentru aderarea Moldovei la UE apare prima dată în Provincial.
11:00
Blocul proeuropean alcătuit din partidele Platforma DA, Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) cere demisia ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, din cauza incompetenței și a incapacității de a rezolva problema fermierilor. Potrivit formațiunilor, tergiversarea unui dialog constructiv și în interesul politicilor naționale de susținere a domeniului agriculturii, într-o țară prin […] Post-ul Blocul proeuropean cere demisia ministrului Agriculturii apare prima dată în Provincial.
10:50
Ion Ceban, primarul capitalei, a spus că, ieri, “Guvernul Galben a respins amendamentul depus de deputatul Gaik Vartanean în Parlament, ce prevede ca grupele cu program prelungit din toată țara să fie finanțate din bugetul de stat”, informează PROVINCIAL. El a mai spus că, tot ieri, “Guvernul Galben a respins amendamentul depus în Parlament cu […] Post-ul Ceban: Toți miniștrii au ridicat mâinile contra Chișinăului apare prima dată în Provincial.
10:50
Zece percheziții au fost desfășurate de ofițerii CNA pe o cauză penală pornită pe fapte de spălare de bani, rezultată dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova deținut în cadrul societății pe acțiuni ”Mioara” din mun. Bălți. O persoană din grupul implicat în schema de spălare de bani a fost reținută, urmând a […] Post-ul Percheziții în nordul țării. CNA a reținut o persoană într-un dosar de spălare de bani apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
08:10
În data de 21 februarie 2024, în sala de ședințe a Consiliului Raional Soroca, de către Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Soroca a fost desfășurată lansarea unui nou proiect de o importanță majoră pentru sectorul agricol din Republica Moldova – Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI). AGGRI  are menirea de […] Post-ul Lansarea proiectului Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI) la Soroca apare prima dată în Provincial.
07:40
Prim-ministrul Dorin Recean întreprinde astăzi o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde va vizita mai multe obiective din raion, printre care Centrul medicilor de familie din localitatea Recea, construit prin intermediul programului guvernamental „Satul European” și proiectele implementate în satul Sireți. Conform programului, șeful Cabinetului de miniștri va avea și o întrevedere cu oamenii de afaceri din […] Post-ul Dorin Recean întreprinde o vizită de lucru în raionul Strășeni apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și autorități locale din raioanele Florești și Sângerei au inițiat elaborarea cererilor complete de finanțare pentru implementarea a două proiecte de alimentare cu apă, urmând ca acestea să fie incluse în Documentul Unic de Program (2022-2024). Miercuri, 21 februarie, beneficiarii proiectului au participat la primele ședințe. Participanții la cele două ședințe […] Post-ul ADR Nord a inițiat elaborarea cererilor complete de finanțare pentru implementarea a două proiecte de alimentare cu apă în raioanele Florești și Soroca apare prima dată în Provincial.
17:00
Trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați că  executau la comandă incendieri a mijloacelor de transport și a sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență împotriva refugiaților din Ucraina.  Cei trei, unul dintre care și-a […] Post-ul Reținuți pentru incendieri intenționate în Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
16:40
Îmbunătățirea calității studiilor universitare, promovarea internaționalizării învățământului superior, dar și alte subiecte de interes au fost discutate de către secretarul de stat Adriana Cazacu și consiliera Președintelui Republicii Moldova pe domeniul educației și cercetării, Valentina Chicu, cu administrația și profesorii Universității de Stat ,,Grigore Țamblac” din Taraclia. Adriana Cazacu a menționat că Ministerul Educației și […] Post-ul Calitatea procesului educațional în învățământul superior pe agenda MEC apare prima dată în Provincial.
16:10
Fermierii vor ieși mâine, cu tehnică agricolă, să protesteze pe întreg teritoriul țării – începând cu ora 10.00, informează PROVINCIAL. Sergiu Stefanco, fruntaș al fermierilor, a anunțat că, astăzi, urma să aibă loc întâlnirea cu ministrul Agriculturii, dar „are agenda foarte încărcată”. „Până la moment nu este niciun rezultat. Ba mai mult, au cerut să […] Post-ul Fermierii reiau protestele în întreaga țară: Mâine va fi mobilizare la maxim apare prima dată în Provincial.
15:50
„Lipsa transparenței din partea guvernării în procesul de dezbatere a Bugetului Public Național și încălcarea termenelor pentru aprobare este rezultatul direct al situației în care ne aflăm cu bugetul municipal. Repet, parametrii modificați au fost trimiși în ultima zi de lucru a anului 2023. Procedurile prevăzute în legislație privind aprobarea Bugetului Public Național au fost […] Post-ul Ceban: Am intrat în ciclul dezbaterilor publice și foarte curând proiectul bugetului municipal va fi făcut public apare prima dată în Provincial.
15:50
Astăzi, în fața clădirii guvernului, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat un miting de protest împotriva genocidului social, împotriva politicilor de batjocură față de pensionari. La acțiune au participat deputați ai BCS, activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de veterani, mișcării de tineret „Garda Tânără”, cetățeni de rând. Vorbitorii au menționat că oamenii care […] Post-ul BCS a organizat un miting de protest împotriva genocidului social din Moldova apare prima dată în Provincial.
15:40
Astăzi, la Spitalul Raional Edineț, a avut loc evenimentul de transmitere oficială a unei unități radiologice mobile, cu capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni, inclusiv pentru refugiații din Ucraina, sprijinind astfel eforturile medicilor în furnizarea serviciilor medicale de calitate. Echipamentul este deja instalat în secția […] Post-ul La Spitalul Raional Edineț a avut loc inaugurarea unei unități radiologice mobile apare prima dată în Provincial.
15:10
Președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a organizat la data de 20 februarie curent, o masă rotundă cu primarii localităților, la care a fost invitată deputata și președinta Comisiei parlamentare administrație publică și dezvoltare regională Larisa Voloh, care a explicat primarilor prevederile Legii nr. 17/2023 privind constituirea Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI). Răspunzând la întrebările primarilor, […] Post-ul La Consiliul raional Ialoveni s-a desfășurat o ședință cu primarii localităților privind avantajele creării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară apare prima dată în Provincial.
14:40
Trei conaționali sunt cercetați pentru mai multe nereguli depistate asupra unei platforme auto și în două documente. Persoanele s-au prezentat în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni. La pista de control al trecerii frontierei, direcția ieșire din R. Moldova, s-a apropiat un microbuz ce tracta o platformă. La volanul mijlocului […] Post-ul PTF Leușeni, depistate nereguli în acte și asupra unei platforme auto apare prima dată în Provincial.
14:40
SA „Moldovagaz” a luat act de Hotărârea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), privind aprobarea preturilor reglementate pentru furnizarea gazelor și în general este de acord cu decizia aprobată, precum și cu argumentele autorității de reglementare. De remarcat, însă, că discrepanța cheie în calculele furnizorului și Agenției a fost cursul valutar mediu anual aplicat […] Post-ul „Moldovagaz” este de acord cu hotărârea aprobată de ANRE apare prima dată în Provincial.
14:10
În incinta Complexului Sportiv „Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu a avut loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele Cupei Moldovei la Fotbal Feminin, ediția 2023/24.  La procedura de extragere au fost prezenți: Coordonatorul Competiții FMF, Ruslan Plopa, Președintele FC Chișinău, Mihai Anegroaie, Președintele Real Succes, Veaceslav Maximov, și antrenorul formației CS […] Post-ul Fotbal Feminin. Tragerea la sorți pentru sferturile de finală și semifinalele Cupei Moldovei, ediția 2023/24 apare prima dată în Provincial.
13:40
În contextul Zilei Internaționale a Ghidului de Turism, sărbătorită anual la 21 februarie, Ministerul Culturii adresează sincere felicitări cu ocazia zilei profesionale celor implicați în această meserie importantă pentru dezvoltarea turismului din Republica Moldova. Este minunat să vedem angajați și pasionați, dedicându-și timpul și energia pentru a promova și a împărtăși frumusețea și bogăția culturală […] Post-ul Tur la nordul Moldovei, de Ziua Internațională a Ghidului de Turism apare prima dată în Provincial.
13:10
Astăzi, 21 februarie 2024, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, tarifele pentru serviciul de distribuție prestat de către operatorii sistemelor de distribuție, întreprinderi afiliate S.A. „Moldovagaz”. Aprobarea tarifelor pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale s-a efectuat în regim de urgență, deoarece costul serviciului de […] Post-ul ANRE a micșorat prețurile reglementate pentru furnizarea gazelor naturale apare prima dată în Provincial.
12:40
În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Larga au fost surprinși în timp ce treceau din Ucraina în R. Moldova patru bărbați. Din spusele acestora ar fi plătit unor persoane ca să le fie facilitată traversarea frontierei moldo-ucraineană, în afara punctelor de trecere. Descoperirea migranților ucraineni a avut loc ieri noaptea, 20 februarie […] Post-ul Patru bărbați ucraineni ar fi plătit mii de dolari pentru a ajunge ilegal în R. Moldova apare prima dată în Provincial.
12:20
Transportatorii anunță că în semn de protest vor sista rutele regulate raionale și interrraionale în perioada 27, 28 și 29 februarie, informează PROVINCIAL. „Pentru a ne face auziți și pentru a ne apăra de normele abuzive și de schemele guvernării și a clanurilor oligarhice transportatorii sunt nevoiți să continue protestele”, anunță Asociația Patronală a Operatorilor […] Post-ul Transportatorii, în semn de protest, vor sista rutele regulate raionale și interrraionale timp de 3 zile apare prima dată în Provincial.
12:10
Asociația Raională de Fotbal Ialoveni și Federația Moldovenească de Fotbal au desfășurat conform planului de activitate un seminar cu tema „Cursuri de instruire a arbitrilor”, în incinta L. T. Andrei Vartic din Ialoveni. Acest seminar a fost organizat cu scopul de a discuta noile actualizările ce sunt introduse în domeniul arbitrajului.  Pentru acest seminar în […] Post-ul ARF Ialoveni și FMF, la seminarul „Cursuri de instruire a arbitrilor” apare prima dată în Provincial.
11:40
Principalele acțiuni pe care le întreprinde Ministerul Educației și Cercetării pentru a asigura accesul la educație de calitate pentru toți copiii, dar și măsurile de susținere a cadrelor didactice au fost discutate de ministrul Dan Perciun cu directorii instituțiilor de învățământ din raionul Sîngerei. Directorii de școli și grădinițe prezenți la discuții au remarcat că […] Post-ul Mai multe subiecte de actualitate din domeniul educației, discutate cu managerii instituțiilor de învățământ din raionul Sîngerei apare prima dată în Provincial.
11:30
Compania GG Moldova sărbătorește un moment important în istoria sa – 12 ani de la înființare! Începând cu 22 Februarie 2012, compania a contribuit la dezvoltarea sectorului industrial din Republica Moldova și a devenit unul dintre principalii angajatori din nordul țării! GG Moldova face parte din familie a companiei austriece Gebauer & Griller, un lider […] Post-ul GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! apare prima dată în Provincial.
11:10
Al șaptelea „Congres al deputaților de toate nivelurile” va avea loc la Tiraspol, informează PROVINCIAL. Evenimentul este planificat pentru 28 februarie curent. Tema principală este situația politică și social-economică din regiunea transnistreană. Congresul a fost convocat de liderul de la Tiraspol, Vasim Krasnoselski, la solicitarea așa-zișilor deputați, „îngrijorați de presiunea economică făcută de Moldova”. Post-ul La Tiraspol va avea loc un „Congres al deputaților de toate nivelurile” apare prima dată în Provincial.
11:00
Reprezentanți ai Primăriei municipiului Ungheni, Muzeului de Istorie și Etnografie, Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Palatului de Cultură, Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni au participat, în ziua de 20 februarie curent, la Iași, la vernisarea expoziției artistului plastic Dumitru Verdianu, Maestru în Arte, cetățean de onoare al municipiului Ungheni. Expoziția a fost […] Post-ul Reprezentanți ai Primăriei Ungheni au participat, la Iași, la vernisarea expoziției artistului plastic Dumitru Verdianu apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministrul Dan Perciun a vizitat mai multe instituții de învățământ din raionul Sîngerei. Este vorba de liceele „Ion Creangă” din satul Rădoaia, ,,Mihai Eminescu” și ,,Olimp” din orașul Sîngerei.  Oficialul a discutat cu directorii și cadrele didactice despre situația actuală din domeniul educației, prioritățile ministerului pentru sistem, dar și despre problemele cu care se confruntă […] Post-ul Ministrul Educației și Cercetării a vizitat mai multe instituții de învățământ din raionul Sîngerei apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a prezentat noua conducere a Agenției de Mediu – colaboratorilor acesteia. Dorin Poverjuc, noul director al Agenției de Mediu prin detașare, anterior a activat la Inspectoratul pentru Protecția Mediului, după care a fost numit director adjunct interimar al Agenției de Mediu. Este licențiat în Drept și activează în domeniul Mediului de […] Post-ul Agenția de Mediu are o nouă conducere apare prima dată în Provincial.
10:10
O angajată a  Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținută în această dimineață de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea și primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport. Acțiunile vameșei au fost documentate timp de două luni, […] Post-ul O vameșă, reținută de CNA. Funcționara, bănuită că pretindea bani pentru grăbirea procesului de vămuire a automobilelor apare prima dată în Provincial.
10:00
La 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni, un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au […] Post-ul Primarul localității Boldurești, raionul Nisporeni – reținut de polițiști! A tamponat mortal un copil și a fugit de la fața locului apare prima dată în Provincial.
20 februarie 2024
17:30
AO Asociația Femeilor de Afaceri din Sectorul Rural împreună cu Serviciul Relații Funciare și Cadastru, Direcția Agricultură și Alimentație au organizat astăzi, 20 februarie, în incinta Consiliului Raional Rîșcani un seminar informativ post-distribuție în cadrul proiectului FAO, pentru beneficiarii de semințe de legume. Urmare a solicitărilor parvenite, 100 beneficiari din localitățile raionului au primit  semințe […] Post-ul Rîșcani: seminar informativ privind tehnologia de cultivare a roșiilor și castraveților în sere apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.