Austriecii vor să pună punct contractului OMV de achiziție a metanului de la Gazprom

Bani.md, 12 februarie 2024 14:50

Ministrul austriac al energiei, Leonore Gewessler, a anunțat luni că Austria ia în considerare măsuri radicale pentru a reduce dependența sa de gazele naturale rusești, inclusiv posibilitatea de a pune capăt contractului pe termen lung al companiei energetice OMV de a cumpăra gaze de la Gazprom, transmite Reuters. Această decizie vine în contextul în care […] Articolul Austriecii vor să pună punct contractului OMV de achiziție a metanului de la Gazprom apare prima dată în Bani.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Bani.md

Acum o oră
15:40
creditele noi acordate în luna ianuarie 2024 au înregistrat o scădere semnificativă, ajungând la 3,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o reducere de 32,1 la sută față de luna precedentă, decembrie 2023. Cea mai mare parte a acestor credite, respectiv 73,1 la sută, au fost în moneda națională, însumând 2,7 miliarde de lei și […] Articolul Piața creditelor! Schimbare surprinzătoare. Ce se întâmplă cu împrumuturile apare prima dată în Bani.md.
Acum 2 ore
15:20
În contextul recentelor declarații ale opozantului de la Tiraspol, Chenadie Cioba, privind intenția Transnistriei de a cere alipirea la Federația Rusă, cunoscutul istoric român, Armand Goșu, specializat pe spațiul ex-sovietic, aduce în atenție aspecte importante legate de aceste afirmații. Armand Goșu subliniază că astfel de declarații nu trebuie luate în serios, deoarece nu reflectă realitatea […] Articolul Goșu, despre alipirea Transnistriei la Rusia: Oligarhii de acolo nu vor să se aleagă praful din miliardele de dolari apare prima dată în Bani.md.
Acum 4 ore
13:40
Ministerul Agriculturii a anunțat încă o licitație de peste două milioane de lei, în contextul organizării Conferineței Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură FAO. Dacă anterior era vorba despre catering și închirierea sălii pentru eveniment, noua achiziție se va referi la servicii de transport, program artistic și recepție separată la o vinărie, scrie realitatea.md. […] Articolul Vin, tabacioc, dansuri și șoferi care turuie în engleză – o nouă licitație de milioane la ministerul lui Bolea apare prima dată în Bani.md.
13:30
În luna ianuarie 2024, Banca Națională a Moldovei (BNM) a raportat că gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 97,4%, în creștere față de 95,3% în luna decembrie 2023. Cu toate acestea, în ciuda acestei îmbunătățiri generale, oferta netă […] Articolul Moldovenii își țin dolarii și euro la ciorap. Au vândut cu echivalentul a 5,3 milioane de dolari mai puțin apare prima dată în Bani.md.
13:20
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a anunțat că Republica Moldova are planuri de achiziționare a unui al doilea radar performant de supraveghere aeriană, care este programat să ajungă în țară în anul 2025. Această mișcare vine în contextul eforturilor continue ale Republicii Moldova de a-și îmbunătăți capacitățile de supraveghere și securitate națională. Potrivit ministrului, în prezent, […] Articolul „Rachetele iadului” ale lui Putin vor putea fi interceptate de Chișinău! Nosatîi anunță că mai cumpără un radar apare prima dată în Bani.md.
12:50
Anul 2023 a marcat o creștere semnificativă a exporturilor de grâu din Republica Moldova către România, stabilind astfel România ca fiind prima destinație de export pentru grâul moldovenesc. Conform datelor furnizate de Asociația Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere, dintr-un volum total record de 1,136 milioane de tone de grâu exportat din Republica […] Articolul Prietenul lui Plahotniuc și chinezii, în topul celor mai mari importatori de grâu din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
Acum 6 ore
12:00
Fostul premier și actualul om de afaceri, Ion Sturza, a atras atenția asupra unei scheme de escrocherie care circulă pe rețelele sociale, vizând potențiali investitori. Sturza a dezvăluit că a primit multiple mesaje în care i se cerea să confirme „reclamele” ce promovează investiții în instrumente financiare, folosindu-se de fotografia și numele său. Într-un mesaj […] Articolul Fostul premier Sturza, ținta escrocilor: Apelați la bănci! Au să vă dezamăgească cu randamente mici, în schimb e sigur apare prima dată în Bani.md.
12:00
Sommelierul Mihai Druţă a degustat cupajul „Sfăditele”, produs de Castel Mimi din două soiuri autohtone de struguri – Rara Neagră şi Feteasca Neagră. Degustarea a avut loc în cadrul rubricii sale tradiţionale de la Rlive TV – „Un vin bun cu Mihai Druţă”. Sommelierul, declarat unul dintre cei mai buni degustatori din lume, a analizat […] Articolul VIDEO Sommelierul Mihai Druţă: „Sfăditele – un vin foarte plăcut şi interesant” apare prima dată în Bani.md.
11:30
Compania Trans-Oil a emis ieri, 21 februarie, un comunicat de presă în care anunță de „deține în proprietate singurul port pentru nave maritime – Giurgiulești. Anterior agenția de rating Fitch declara același lucru. Alexandr Slusari de la Forța Fermierilor a ridicat semne de întrebare privind atenția și responsabilitatea în transmiterea unor informații precise, fapt evidențiat […] Articolul Bomba din port, detonată Slusari: Proprietarul prietenul lui Plahotniuc, nu e o problemă – „Деньги не пахнут” apare prima dată în Bani.md.
10:50
În urma unor dezvăluiri surprinzătoare, au ieșit la iveală informații cruciale despre promovarea companiei franceze în cadrul licitației pentru Aeroportul din Chișinău. Reprezentantul Lagardere, Baptiste Duguit, vicepreședinte pentru Dezvoltare, a făcut declarații tulburătoare, dezvăluind detalii despre întâlniri cruciale și influențe politice. Potrivit lui Duguit, președinta Maia Sandu ar fi jucat un rol semnificativ în încurajarea […] Articolul Licitația scandaloasă pentru magazinele lui Șor de la aeroport! În ecuație intră și Maia Sandu apare prima dată în Bani.md.
Acum 8 ore
10:00
Congresul deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul Chenadie Cioba  pe Facebook. El a menționat că pe 29 februarie, președintele rus Vladimir Putin se va adresa Adunării Federale de la Moscova. Ciorba nu exclude faptul că „echipa care va organiza acest congres a venit din Moscova”. El consideră […] Articolul Se schimbă harta Europei?! Mişcare incredibilă a Transnistriei. Tiraspolul vrea să intre în componența Rusiei apare prima dată în Bani.md.
Acum 24 ore
17:50
BIS-CONCERT GRUP, compania care se ocupă de organizarea concertelor și a evenimentelor de diferită amploare a contabilizat un profit de 5,4 milioane de lei în anul 2022 față de 275,8 mii de lei în 2021, arată raportul financiar. Cifra de afaceri a companiei a totalizat 8,3 milioane de lei în 2022, față de 1 milion […] Articolul Încasări colosale pentru o companie cu doi angajați din Republica Moldova apare prima dată în Bani.md.
17:30
În anul 2023, conform datelor furnizate de Biroul Național de Statistică, volumul total al lucrărilor de construcții în Republica Moldova a înregistrat o scădere de 2,5% față de anul precedent, în prețuri comparabile. Această tendință negativă a fost determinată de reducerea lucrărilor de construcții noi cu 14,2% și a lucrărilor de întreținere și reparații curente […] Articolul Mai puține blocuri noi în Republica Moldova?! Lucrările de construcții s-au redus cu 2,5% apare prima dată în Bani.md.
17:20
Cu eleganța și funcționalitatea în centrul atenției, seturile de mese și scaune devin nu doar piese de mobilier esențiale, ci adevărate opere de artă în amenajarea interioară. Fie că aspirați la o atmosferă modernă și minimalistă sau vă îndreptați către farmecul clasic și rafinament, această colecție vă va introduce în lumea celor mai frumoase seturi […] Articolul Top 10 cele mai frumoase seturi de mese și scaune apare prima dată în Bani.md.
Ieri
16:30
Agricultorii au anunțat că planifică să organizeze noi proteste pe drumurile naționale joi, 22 februarie, după ce întâlnirea programată pentru astăzi cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a fost amânată. Motivul principal invocat este legat de nemulțumirea lor față de mecanismul de garantare propus de Guvern, pe care îl consideră imposibil de implementat în condițiile actuale. […] Articolul Fermierii au explodat de furie pentru că Bolea i-a trimis la plimbare: Mâine anunță proteste în toată țara apare prima dată în Bani.md.
16:00
Mihail Popescu a adus o abordare interesantă asupra modului cum se investește în resurse umane, exemplificând modul cum investițiile realizate se reîntorc în profit. PROFIT MIND, un podcast despre minți ce gândesc în profit, dincolo de limite, care generează acțiuni pentru un impact la scară largă. Partener: ICOR – Profitul este economie inteligentă! Locație: Restaurant […] Articolul Mihail Popescu, la Profit Mind: Să investești în resurse umane înseamnă să obții dividende pe termen lung apare prima dată în Bani.md.
15:00
În cursul anului precedent, 93 de companii au beneficiat de granturi europene în valoare totală de 51,36 milioane lei, dintre care au fost debursate 28,76 milioane lei. Conform datelor din 2023, 70% dintre companii desfășoară activități în zonele rurale, iar peste jumătate dintre întreprinderile mici și mijlocii care au primit finanțare nerambursabilă sunt fie create, […] Articolul Proiectul „UE pentru IMM-uri”: 93 de companii din țară au beneficiat de granturi în anul 2023 apare prima dată în Bani.md.
15:00
Consiliul Concurenței a amendat opt companii cu 37 de milioane de lei pentru trucarea mai multor ofertele de la licitațiile publice. „Consiliul a constatat că mai multe întreprinderi au conspirat prin încheierea unor acorduri anticoncurențiale de participare cu oferte trucate în cadrul procedurilor de achiziții publice. În cadrul unei investigații s-a constatat, că întreprinderile SRL […] Articolul Consiliul Concurenței a amendat opt companii cu 37 de milioane de lei. Au trucat licitațiile cu cărbune apare prima dată în Bani.md.
13:30
Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) din cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), a fost obligată de Guvern ca în regim de urgenţă să părăsească sediul actual. Aceasta, la doar două luni de la finalizarea reparaţiei capitale din oficiile ODA, relatează mold-street. „În scopul amplasării Ministerului Energiei în incinta imobilului din strada Ștefan cel Mare și […] Articolul DOC Una dintre cele mai performante instituții ale statului este gonită din sediu: Cine va lua locul apare prima dată în Bani.md.
13:10
Pentru prima dată din aprilie 2022, criptomoneda Ether a depășit miercuri pragul simbolic de 3.000 de dolari, scrie BFM TV. Cea de-a doua criptomonedă ca mărime din punct de vedere al capitalizării (peste 353 de miliarde de dolari) s-a bucurat de o creștere spectaculoasă în ultimele zile: 10% în ultima săptămână și 20% în ultima lună. […] Articolul Criptomoneda Ether a depășit pragul de 3.000 de dolari, pentru prima oară din aprilie 2022 apare prima dată în Bani.md.
12:40
În săptămâna a treia a lunii februarie 2024, piața fizică din Republica Moldova se confruntă cu o dinamică bearish, care s-a impus ca specifică sezonului 2023-2024 și, în special, în această perioadă de început de an, constată Iurie Rija de la Asociaţia Exportatorilor şi Importatorilor de Produse Agricole şi Cerealiere. Una dintre cele mai mari scăderi […] Articolul Lovitură pentru fermierii moldoveni! Prețul porumbului și a semințelor de floarea soarelui s-a dus în jos apare prima dată în Bani.md.
12:30
Victoriabank nu este doar o instituție financiară, e partenerul de încredere al antreprenorilor care vor să-și dezvolte și să-și gestioneze eficient businessul. Noul POS Android cu modul de fiscalizare integrat este un exemplu de angajament din partea noastră pentru modernizarea afacerilor. Acum, cu acest dispozitiv 2 în 1, compact și performant, ai și terminal de […] Articolul Terminal de plăți 2 în 1 de la Victoriabank – noul POS Android cu fiscalizare apare prima dată în Bani.md.
12:20
Compania GG Moldova sărbătorește un moment important în istoria sa – 12 ani de la înființare! Începând cu 22 Februarie 2012, compania a contribuit la dezvoltarea sectorului industrial din Republica Moldova și a devenit unul dintre principalii angajatori din nordul țării! GG Moldova face parte din familie a companiei austriece Gebauer & Griller, un lider […] Articolul GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! apare prima dată în Bani.md.
12:20
  ,,Să devin coproprietar al Manchester United este o mare onoare şi vine cu o mare responsabilitate”, a declarat Ratcliffe marţi, potrivit Reuters. Tranzacţia de 1,25 miliarde de dolari, prin care preşedintele Ineos va investi, de asemenea, 300 de milioane de dolari în infrastructura clubului şi va prelua conducerea operaţiunilor de fotbal ale acestuia, fusese […] Articolul Miliardarul britanic Jim Ratcliffe a devenit coproprietar al clubului Manchester United apare prima dată în Bani.md.
11:50
Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) continuă să conducă în mod sustenabil în domeniul ecologiei, investind sume semnificative în tehnologii moderne și proiecte de reducere a impactului ecologic. Directorul General al SA „MMZ”, Serghei Kornev, a subliniat într-o scrisoare de bun venit adresată participanților la a treia conferință științifico-practică „Ecologia și viața omului” că finanțarea proiectelor […] Articolul MMZ: Investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au depășit șapte milioane de dolari SUA apare prima dată în Bani.md.
11:40
Pe măsură ce economia globală se adaptează la presiunile și perturbările economice și geopolitice, rutele familiare care au definit harta comerțului mondial sunt redesenate, iar culoarele comerciale regionale joacă un rol tot mai important în comerțul mondial. Schimbările în peisajul comercial arată că în ansamblu, comerțul mondial crește la o rată mai lentă decât economia […] Articolul Comerțul mondial cu bunuri va înregistra o creștere mai mică decât cea a PIB-ului în următorii 10 ani apare prima dată în Bani.md.
11:20
Anual, în ultima sâmbătă din luna februarie, în lumea întreagă este organizată „Open That Bottle Night”. O seară în care sunt deschise cele mai bune vinuri, pentru a fi servite în compania prietenilor sau a cunoscătorilor în domeniu. Evenimentul are scopul de a promova vinurile bune şi a provoca participanţii la socializare, fiind convinşi că […] Articolul Vinul bun, sărbătorit în lume, în ultima sâmbătă din februarie. Un eveniment similar este organizat şi la Castel Mimi apare prima dată în Bani.md.
11:00
Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie. Potrivit deciziei Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), noul tarif la gazele naturale va fi de 9129 lei pentru 1000 mc fără TVA, înregistrând o scădere de 33,2% […] Articolul Scad tarifele la gaz pentru populație! Reducerea e de 20% apare prima dată în Bani.md.
11:00
Guvernul Republicii Moldova a desemnat operatorul pieței de energie electrică, SRL „Operatorul Pieței de Energie M”, ca filială a SA „OPCOM” din România. Această hotărâre, aprobată în cadrul ședinței Executivului, marchează un pas semnificativ către consolidarea și integrarea piețelor de energie electrică dintre cele două țări. OPEM va funcționa ca platformă de tranzacționare a energiei […] Articolul Mișcare importantă pe piața de energie din Republica Moldova! O companie din România desemnată operatorul pieței apare prima dată în Bani.md.
10:20
Articolul Mutări de cadre! Olga Golban, de la Finanțe la fisc apare prima dată în Bani.md.
10:00
Sectorul rezidențial se impune ca principal consumator de energie, cu o pondere de 50,2%, urmat de sectorul transporturilor cu 26,4%, industrie cu 8,8%, comerț și servicii publice cu 9,8%, iar agricultura cu 4,8%, potrivit studiului consumului de energie în Republica Moldova, „Analiza situației actuale privind încălzirea spațiilor”. În cadrul sectorului rezidențial, datele surprind modalitățile variate […] Articolul Republica Moldova reală! Nici nu vă imaginați câtă populație se mai încălzește și acum cu lemne apare prima dată în Bani.md.
09:30
Spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău urmează să fie scoase la licitație, după ce precedentul concurs a eșuat urmare a depunerii a doar două oferte. Aeroportul Internațional Chișinău și Agenția Proprietății Publice au anunțat că, în urma încheierii etapei de înregistrare la licitația cu strigare pentru spațiile comerciale destinate alimentației publice și comerțului specializat în […] Articolul O nouă licitație pentru magazinele lui Șor de la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Bani.md.
08:40
Admiratori ai Rusiei putiniste se află printre organizatorii blocadei graniței Poloniei cu Ucraina. Unii dintre participanții la acest protest au încetat să se mai ascundă și au ieșit cu steaguri URSS, precum și cu lozinci îndrăznețe pro-ruse. Presa poloneză a atras atenția asupra acestui lucru. Protestul de amploare a implicat o coloană condusă de un […] Articolul Mesaj aiuritor la protestul fermierilor polonezi: Putin este îndemnat să atace ”Ucraina, Bruxelles și guvernul nostru” apare prima dată în Bani.md.
08:40
Washingtonul a avertizat o țară din Est că SUA și aliații săi vor lua măsuri dacă aceasta încearcă să-și atenueze problema supracapacității industriale prin vânzările cu prețuri mici a bunurilor sale pe piețele internaționale, potrivit oficialilor americani. China, prin fenomenul de dumping încearcă să cucerească piețele globale, însă Statele Unite încep să-i interzică exporturile Beijingului, […] Articolul SUA alertate de un fenomen venit din Est: Nu vrem produsele voastre ieftine, vă interzicem exporturile apare prima dată în Bani.md.
08:30
E doliu în lumea mondenă a miliardarilor, care trăiesc la Dubai. Joel Fenelon Joseph, un cunoscut om de afaceri, născut în Haiti, s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 55 al luxosului său apartament. Joel s-a născut în Haiti, dar se mutase cu locuința în Dubai, unde a intrat de tânăr în lumea afacerilor. A devenit […] Articolul Cine e miliardarul care s-a sinucis la Dubai apare prima dată în Bani.md.
20 februarie 2024
17:40
În spiritul transparenţei, echipa RLIVE TV, care face transmisiuni în direct de la evenimente publice, a primit interdicție de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) să difuzeze discuțiile cu agricultorii, notează realitatea.md. Paza de la MAIA a chemat reprezentanţii serviciului de presă, care au comunicat că accesul va fi oferit unui singur operator, de […] Articolul „Ospățul în timp de ciumă” l-a scos din țâțâni pe Bolea. A interzis Realitatea să participe la discuțiile cu fermierii apare prima dată în Bani.md.
17:10
Posta Moldovei a fost victima unui atac cibernetic, conform unui anunț făcut de către reprezentanții întreprinderii pe pagina lor de Facebook. Incidentul a provocat probleme tehnice ale sistemului informațional, ceea ce a determinat suspendarea prestării serviciilor postale și financiare până la recuperarea completă a sistemului. Anunțul publicat de Posta Moldovei pe rețeaua de socializare informează […] Articolul Hackerii au pus pe brânci Poșta Moldovei! Serviciile financiare și poștale, sistate apare prima dată în Bani.md.
17:00
Oamenii de afaceri moldoveni sunt invitați la o zi de informare de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Moldova-China, pentru a se familiariza cu cele mai importante expoziții care vor avea loc în China în perioada 1 martie-30 mai 2024. Ziua de informare va fi organizată pe 25 februarie, începând cu ora 11:00, la Community […] Articolul Oamenii de afaceri, invitați! Camera de Comerț și Industrie Moldova-China organizează o zi de informare apare prima dată în Bani.md.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:30
Licitația eșuată de la aeroport scoate la iveală noi detalii controversate, care provoacă bănuieli rezonabile că puterea actuală a intrat în cârdășie cu unele grupuri de interese care fac bani prin scheme dubioase. Liderul CUB, Igor Munteanu, publică o anchetă despre cea de a doua companie, „Le Bridge”, care s-a înscris, în ultimul moment, în concursul […] Articolul ANCHETĂ | Munteanu: Istoria din spatele „Le Bridge”, cea de a doua companie de la la licitația ratată de la aeroport apare prima dată în Bani.md.
16:20
Proprietarii mașinilor cu numere străine și-au înregistrat 11,4 mii de automobile în perioada 1 iulie 2023 – 31 ianuarie 2024, cu o reducere de 70% la acciză, potrivit unei analize a economistului de la IPRE, Stanislav Ghilețchi. Taxele achitate proprietarii mașinilor cu numere străine au constituit 328 milioane de lei. „Dacă proprietarii acestor automobile ar […] Articolul Moldova, cimitirul rablelor aduse din import! Șapte din zece mașini, cu numere străine reînregistrate, au peste 16 ani apare prima dată în Bani.md.
15:40
Autoritatea Aeronautică Civilă a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) al Air Moldova, urmare deciziei Comisiei de certificare. „Comisia de Certificare întrunită în ședință, a constatat că până în prezent operatorul aerian Air Moldova, aflat în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nici o dovadă care confirmă […] Articolul Ultimul cui în sicriul falimentului Air Moldova a fugarului Șor! I-a fost retras definitiv certificatul de zbor apare prima dată în Bani.md.
14:20
Bogăția lui Jensen Huang, cofondatorul Nvidia Corp., a crescut vertiginos, pe măsură ce un salt fulgerător în acțiunile legate de AI a propulsat valoarea de piață a producătorului de cipuri peste cea a Amazon.com Inc., pentru prima dată. Același salt a creat un alt miliardar în propria familie a lui Huang: verișoara sa îndepărtată, Lisa […] Articolul Aproape întreaga avere câștigată de bogații lumii în acest an provine din AI apare prima dată în Bani.md.
14:00
După o întâlnire tensionată cu premierul Dorin Recean, fermierii din întreaga țară își exprimă nemulțumirea față de rezultatul discuțiilor. În urma unei ședințe care a durat puțin peste o oră la Ministerul Agriculturii, premierul Recean s-a ridicat și a plecat, invocând o agendă încărcată, declanșând astfel furia fermierilor prezenți. „Este evident că nu-i putem ajuta […] Articolul Recean a fugit de la întâlnirea cu fermierii: Nu-i putem ajuta pe toți. Agricultorii: Joi, probabil revenim la protest apare prima dată în Bani.md.
13:30
Pe data de 14 februarie 2024, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de monitorizare la contribuabilii din domeniul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și comerțului cu flori din municipiile Chișinău și Bălți. Această acțiune a avut loc în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în aceste domenii cu ocazia sărbătorii Valentine’s Day. Monitorizarea, care […] Articolul Fiscul a tras cu săgeata lui Cupidon de 14 februarie și a adunat 8 milioane de lei din flori și HoReCa apare prima dată în Bani.md.
13:10
Reprezentanți mai multor rețele de benzinării  solicită anularea plafonării prețurilor la produsele petroliere prin aplicarea unei marje comerciale fixe de către ANRE, pentru că această practică influențează negativ activitatea economică a companiilor. Despre aceasta agenții economici au discutat la Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM, în cadrul ședinței Grupului de lucru ”Stimularea și menținerea investițiilor […] Articolul Petroliștii vor să stabilească singuri prețul carburanților! Parlicov pune piciorul în prag: Plafonarea este eficientă apare prima dată în Bani.md.
12:50
Reprezentanți mai multor rețele de benzinării  solicită anularea plafonării prețurilor la produsele petroliere prin aplicarea unei marje comerciale fixe de către ANRE, pentru că această practică influențează negativ activitatea economică a companiilor. Despre aceasta agenții economici au discutat la Consiliul Economic pe lângă Prim-ministrul RM, în cadrul ședinței Grupului de lucru ”Stimularea și menținerea investițiilor […] Articolul Petroliștii vor să stabilească singuri prețul carburanți! Parlicov pune piciorul în prag: Plafonarea, metodă eficientă apare prima dată în Bani.md.
12:40
Air Moldova, controlată de fugarul Șor, care a intrat în incapacitate de plată, datorează pasagerilor 9 milioane de euro pentru bilete, potrivit anunțului deputatului Sergiu Lazarenco. Deputatul a declarat, într-o conferință de presă, că urmează să fie modificată legea insolvabilității, iar pasagerii vor avea prioritate la recuperarea banilor. „Este vorba de 28 de mii de […] Articolul Înșelătoria lui Șor de la Air Moldova cu banii pasagerilor – 9 milioane de euro. Autoritățile anunță recuperarea apare prima dată în Bani.md.
11:40
Un tribunal francez a înghețat proprietatea asupra vilei Irina Maria, situată în Roquebrune-Cap Martin, pe Coasta de Azur, relatează Le Monde. Decizia a fost luată în cadrul unei anchete privind spălarea banilor. Formal, vila aparține miliardarului rus fondatorul Grupului de Companii Tashir, Samvel Karapetyan, dar parchetul din Paris îl consideră pe adevăratul beneficiar o subsidiară […] Articolul Vila „Gazprom”, în valoare de 120 de milioane de euro, a fost sechestrată în Franța apare prima dată în Bani.md.
11:10
În contextul recentelor știri generate în jurul Conferinței Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură FAO, dorim să oferim o perspectivă amplă și să subliniem semnificația acestui eveniment pentru Republica Moldova și sectorul său agroalimentar. Este important de menționat că Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare acordă o mare atenție modului în care sunt prezentate informațiile […] Articolul Desert, grătar și aperitive de 2,75 milioane de lei la ministerul lui Bolea! Reacția de la Agricultură apare prima dată în Bani.md.
11:10
Numărul autoturismelor noi marca Dacia înmatriculate în luna ianuarie în Uniunea Europeană a fost mai mare decât cel al autoturismelor marca Renault, transmite Agerpres, care citează date ale Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Această asociaţie, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că în prima lună din acest […] Articolul Dacia a devansat Renault la înmatriculări pe piaţa europeană în luna ianuarie apare prima dată în Bani.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.