Precizările Poliției de Frontieră privind fragmentele de dronă de tip „Shahed” depistate în zona frontierei moldo-ucrainene

Politik, 12 februarie 2024 14:50

Fragmente de dronă de tip „Shahed” au fost depistate duminică în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră precizează că acestea nu prezintă pericole pentru comunitate, notează IPN. „Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul. Menționăm că ... Precizările Poliției de Frontieră privind fragmentele de dronă de tip „Shahed” depistate în zona frontierei moldo-ucrainene The post Precizările Poliției de Frontieră privind fragmentele de dronă de tip „Shahed” depistate în zona frontierei moldo-ucrainene appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum o oră
15:20
Autoritățile constituționale ale R. Moldova dau asigurări că situația în stânga Nistrului este stabilă și nu există, deocamdată, temei că s-ar putea deteriora, în contextul desfășurării, pe 28 februarie curent, a așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, în prezent nu ar exista semne că Tiraspolul urmărește ... Reacția Guvernului la intenția Tiraspolului de a alipi Transnistria la Federația Rusă: „Suntem convinși că ei sunt conștienți de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” The post Reacția Guvernului la intenția Tiraspolului de a alipi Transnistria la Federația Rusă: „Suntem convinși că ei sunt conștienți de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” appeared first on Politik.
Acum 4 ore
13:50
La congresul așa zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG, notează deschide.md Astfel, Ciorba a atras atenția la faptul că ... Mesaje alarmante din stînga Nistrului – Congresul așa zișilor deputați de toate nivelele de la Tiraspol va cere Moscovei alipirea Transnistriei la Rusia The post Mesaje alarmante din stînga Nistrului – Congresul așa zișilor deputați de toate nivelele de la Tiraspol va cere Moscovei alipirea Transnistriei la Rusia appeared first on Politik.
13:30
Prim-ministrul Dorin Recean susține că în ultimul an Republica Moldova a reușit să debirocratizeze economia pentru ca antreprenorilor să le fie mai ușor să investească. De asemenea, a reușit să aibă un sector financiar bancar mai puternic, mai capitalizat și mai capabil. „Republica Moldova are capacitate de a inova, are nevoie de capital pe termen ... Premierul Recean, la Forumul Economic: Suntem tot mai aproape să integrăm piețele de capital de la Chișinău și București The post Premierul Recean, la Forumul Economic: Suntem tot mai aproape să integrăm piețele de capital de la Chișinău și București appeared first on Politik.
12:40
Procurorii PCCOCS au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit un luni un copil la Boldurești, Nisporeni. Urmează ca Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) să stabilească data și ora examinării demersului. În spațiul public au apărut informații referitor la implicarea unui procuror, care este rudă cu ... Procurorii, PCCOCS, cer instanței 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești, care a lovit mortal un minor The post Procurorii, PCCOCS, cer instanței 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești, care a lovit mortal un minor appeared first on Politik.
12:20
Fermieri cu tractoare au blocat, din nou, accesul spre vama Leușeni, indignați că autoritățile statului nu au răspuns la solicitările lor și trag din timp, după ce au promis că vor veni, ieri, cu răspunsuri la mai multe propuneri ale agricultorilor.   „Ați văzut întâlnirile mimate la Ministerul Agriculturii. Am solicitat întrevederi cu factori de decizie, ... Vama Leușeni blocată din nou de fermieri – „Marți, am pupat ușa minstrului Bolea, pentru că el umblă pe la televiziuni și numără milioanele și miliardele” The post Vama Leușeni blocată din nou de fermieri – „Marți, am pupat ușa minstrului Bolea, pentru că el umblă pe la televiziuni și numără milioanele și miliardele” appeared first on Politik.
Acum 6 ore
11:50
Reacții dure în adresa transportatorilor din partea ministrului Andrei Spînu. Oficialul a dat de înțeles că nu acceptă protestele și nu înțelege ce vor transportatorii Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune ... Ministru Spînu nu înțelege ce vor transportatorii și condamnă greva anunțată de ei – Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni – Reacția APOTA The post Ministru Spînu nu înțelege ce vor transportatorii și condamnă greva anunțată de ei – Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni – Reacția APOTA appeared first on Politik.
11:50
Patru partide politice – Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) – cer demisia lui Vladimir Bolea din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Formațiunile politice îl acuză pe vicepremierul Bolea că ar fi gestionat prost problema fermierilor. Liderii celor patru ... Câteva partide extraparlamentare cer demisia ministrului Bolea – Nu este avocatul fermierilor, s-a transformat în groparul agriculturii naționale The post Câteva partide extraparlamentare cer demisia ministrului Bolea – Nu este avocatul fermierilor, s-a transformat în groparul agriculturii naționale appeared first on Politik.
11:50
Majorarea tarifelor la lumină s-ar putea amâna din cauza ieftenirii tarifelor la gaz. La începutul lunii februarie furnizorul de energie electrică din centrul, sudul și nordul țării au venit cu o solicitare către ANRE de a amajora prețul la lumină. Ministrul Energie Victor Parlicov spune că dimpotrivă noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru ... Majorarea tarifelor la lumină se amână – Noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru furnizorii de energie – Ce spune ministrul Parlicov The post Majorarea tarifelor la lumină se amână – Noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru furnizorii de energie – Ce spune ministrul Parlicov appeared first on Politik.
11:40
Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror. Reacția avenit imediat din partea Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) care susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, notează ... Noi detalii de la accidentul din Boldurești – Primarul făptaș ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror – Reacția CSP-lui The post Noi detalii de la accidentul din Boldurești – Primarul făptaș ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror – Reacția CSP-lui appeared first on Politik.
11:40
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință. Astăzi are loc proba interviu pentru cei patru candidați la funcția de procuror general, în următoarea ordine: juristul Andrei Coca, procurorul Igor Demciucin, procurorul Octavian Iachimovschi și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu. În urma interviului, CSP poate înainta până la doi candidați la procedura de vetting. ... LIVE: Start procedurii de selectare a Procurorului General – СSP în ședință – Are loc proba de interviu pentru candidații înscriși în cursă The post LIVE: Start procedurii de selectare a Procurorului General – СSP în ședință – Are loc proba de interviu pentru candidații înscriși în cursă appeared first on Politik.
11:40
Curtea Constituțională a reluat examinarea sesizării PSRM privind amendamentele care prevăd că TVA-ul în Autonomia Găgăuză nu mai este rambursat din bugetul național, dar din bugetul local Este vorba de amendamentele la Codul fiscal, operate de Parlament la sfârșitul anului trecut care prevăd că taxa pe valoare adăugată în Autonomia Găgăuză nu mai este rambursată ... LIVE: Curtea Constituțională decide dacă TVA-ul în Autonomia Găgăuză este sau nu rambursat din bugetul național The post LIVE: Curtea Constituțională decide dacă TVA-ul în Autonomia Găgăuză este sau nu rambursat din bugetul național appeared first on Politik.
Acum 24 ore
23:10
Membrii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și simpatizanții acestora au ieșit din nou la protest în fața Guvernului. Cu pancarte în mână, aceștia spun că sunt nemulțumiți de pensii mici, dar și de prețurile mari la unele produse și la facturi. La acțiune au participat deputați ai BCS, activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de ... Opoziția parlamentară, din nou, la protest în fața Guvernului – Este nemulțumită de pensii mici și de prețurile mari la unele produse și la facturi The post Opoziția parlamentară, din nou, la protest în fața Guvernului – Este nemulțumită de pensii mici și de prețurile mari la unele produse și la facturi appeared first on Politik.
23:00
Actualul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE, transmite Agerpres. Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de ... Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa pentru preşedinţia Comisiei Europene – Urmează evaluarea de Adunarea politică şi votul la Congresul PPE de la Bucureşti The post Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa pentru preşedinţia Comisiei Europene – Urmează evaluarea de Adunarea politică şi votul la Congresul PPE de la Bucureşti appeared first on Politik.
22:50
Consiliul Suprem de Apărare al României (CSAT) a dispus miercuri, 21 februarie curent, măsuri de întărire a apărării statului vecin, după ce a analizat „grava situaţie de securitate” de la graniță şi „implicaţiile pentru România”, cauzate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina acum doi ani, se menționează într-un comunicat al CSAT Principala temă abordată ... Măsuri sporite de forificare a sectorului de securitate pentru România după ședința Consiliul Suprem de Apărare al Țării – Este vizată și Republica Moldova The post Măsuri sporite de forificare a sectorului de securitate pentru România după ședința Consiliul Suprem de Apărare al Țării – Este vizată și Republica Moldova appeared first on Politik.
22:20
Deputații din fostul grup politic Șor au depus la Curtea Constituțională o sesizare în care solicită verificarea constituționalității refuzului președintelui Maia Sandu de a semna decretul de numire a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, în calitate de membră a Guvernului. Potrivit documentului publicat într-un comunicat emis de partid, argumentele invocate de oficialități sunt „considerate nefondate și ... Curtea Constituțională pusă în dificultate – Va trebui să tranșeze problema refuzului președintelui Sandu de a semna decretul de numire a bașcanului Găgăuziei în componența Guvernului The post Curtea Constituțională pusă în dificultate – Va trebui să tranșeze problema refuzului președintelui Sandu de a semna decretul de numire a bașcanului Găgăuziei în componența Guvernului appeared first on Politik.
22:10
FOTO: Libertatea.ro Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat miercuri într-o conferință de presă rezultatul negocierilor din coaliție. Cei doi au anunțat că PSD și PNL au convenit comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și participarea pe liste comune la europarlamentare, dar pe liste separate la locale. Ciolacu a anunțat că ar exista un acord în ... Alegeri locale și europarlamentare comasate în România, urmate de prezidențiale în septembrie – Ce au decis liderii coaliției de guvernare PSD-PNL – Se ia în calcul și o funcție înaltă în UE pentru președintele Iohannis The post Alegeri locale și europarlamentare comasate în România, urmate de prezidențiale în septembrie – Ce au decis liderii coaliției de guvernare PSD-PNL – Se ia în calcul și o funcție înaltă în UE pentru președintele Iohannis appeared first on Politik.
16:50
Primarul satului Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție. Potrivit oamenilor legii, tragedia s-a produs luni, iar șoferul a fugit de la locul faptei. Înainte de a fi prins, primarul ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune cu implicarea mașinii ... Primarul de la Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție – Riscă ani grei de pușcărie The post Primarul de la Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție – Riscă ani grei de pușcărie appeared first on Politik.
16:10
Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a învins-o în 3 seturi pe Donna Vekic, scor 3-6, 6-3, 7-5. Pentru un loc în semifinale, sportiva din România se va duela cu Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon 2023. Sorana Cîrstea se simte ca „peștele în ... Parcurs excelent al Soranei Cîrstea la Dubai Open – Românca e în sferturile turnelui WTA 1000 – Va da peste o campioană de Grand Slam The post Parcurs excelent al Soranei Cîrstea la Dubai Open – Românca e în sferturile turnelui WTA 1000 – Va da peste o campioană de Grand Slam appeared first on Politik.
Ieri
15:40
Consiliul Concurenței a amendat 8 companii pentru participarea la achiziții publice cu oferte trucate. Potrivit unui comunicat emis de Consiliu, valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 37,2 milioane de lei. „Consilul a constatat că mai multe întreprinderi au conspirat prin încheierea unor acorduri anticoncurențiale de participare cu oferte trucate în cadrul procedurilor de achiziții publice. ... Amendă de 37 de milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenței pentru câteva companii care se ocupă de procurarea cărbunelui – Sunt suspectate de oferte trucate în cadrul achizițiilor publice The post Amendă de 37 de milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenței pentru câteva companii care se ocupă de procurarea cărbunelui – Sunt suspectate de oferte trucate în cadrul achizițiilor publice appeared first on Politik.
15:10
Fermierii reiau protestele în țară inclusiv la vama Leușeni. Agricultorii anunță că au rămas nemulțumiți de faptul că ministerul a amînat pentru vineri reluarea negocierilor, iar din informațiile pe care le dețin ei mecanismul de creditatre prin intermediul ODA propus de guvern nu poate fi aplicat. „ Fermierii care protesteaz, sunt extrem de nemultumiți de ... ULTIMA ORĂ: Fermierii reiau protestele la Vamă – Agricultorii nemulțumiți de amănarea întâlnirii cu ministrul Bolea – Mecanismul de garantare a creditelor, propus de Guvern, imposibil de realizat fară modificarea Regulamentului BNM The post ULTIMA ORĂ: Fermierii reiau protestele la Vamă – Agricultorii nemulțumiți de amănarea întâlnirii cu ministrul Bolea – Mecanismul de garantare a creditelor, propus de Guvern, imposibil de realizat fară modificarea Regulamentului BNM appeared first on Politik.
15:00
Simona Halep răsuflă ușurată după ce s-a apărat la TAS, convinsă că a făcut tot ce a depins de ea pentru a-și demonstra nevinovăția. „Coșmarul s-a terminat”, a anunțat campioana a două Grand Slamuri pe Instagram, mulțumită că a avut șansa facă tot ce i-a stat în putere pentru a își „curăța” numele. Sportiva a ... Mesajul de ultima oră al Simonei Halep –„Coșmarul s-a terminat” – Anunțul sportivei pe Instagram The post Mesajul de ultima oră al Simonei Halep –„Coșmarul s-a terminat” – Anunțul sportivei pe Instagram appeared first on Politik.
14:30
Atac cibernetic la Î.S. „Poșta Moldovei”. „ Guvernul a fost informat imediat despre incidentul cibernetic care a afectat recent Poșta Moldovei, o companie vitală în oferirea serviciilor poștale și financiare pentru cetățenii noștri.Autoritățile iau în serios acest incident și dorim să asigurăm publicul că suntem în colaborare strânsă cu întreprinderea afectată și cu autoritățile statului responsabile ... „Poșta Moldovei” atacată cibernetic – Specialiștii lucrează la restabilirea sistemului informațional de la întreprindere The post „Poșta Moldovei” atacată cibernetic – Specialiștii lucrează la restabilirea sistemului informațional de la întreprindere appeared first on Politik.
14:10
UE a aprobat miercuri cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat președinția belgiană a UE pe platforma de socializare X, confirmând ceea ce sursele au declarat anterior pentru Reuters, citate de The Guardian. „Ambasadorii UE tocmai au ajuns la un acord de principiu asupra celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni în cadrul ... UE aprobă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – Aproape 200 de entități și persoane fizice vor fi adăugate pe listă The post UE aprobă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – Aproape 200 de entități și persoane fizice vor fi adăugate pe listă appeared first on Politik.
14:00
Interpreta Valeria Pasha, favorita publicului la preselecția națională al Eurovisionului a venit cu o reacție, după răspunsul Teleradio-Moldova la contestația depusă pe rezultatele votului. Artista se arată nedumerită de argumentele postului public de televiziune, care a depistat în procesul de verificare a voturilor din partea publicului 950 de voturi nevalabile. „Am primit răspuns la contestație, ... Scandalul Eurovision continuă – Moldova 1, intr-un con de umbră – Valeria Pasha nemulțumită de răspunsul primit de televiziunea publică The post Scandalul Eurovision continuă – Moldova 1, intr-un con de umbră – Valeria Pasha nemulțumită de răspunsul primit de televiziunea publică appeared first on Politik.
13:40
Olga Golban, a fost numită șef la Serviciul Fiscal de Stat. Decizia a fost luată la ședința Guvernului. Locul Olgă Golban la Ministerul Finanțe va fi ocupat de Cristina Ixari. Noul director al Fiscului a deținut din martie 2023 funcția de secretar de stat la Ministerul de Finanțe. Mandatul va fi preluat începând cu 27 ... Serviciul Fiscal de Stat din Moldova are un nou șef – Cine este Olga Golban The post Serviciul Fiscal de Stat din Moldova are un nou șef – Cine este Olga Golban appeared first on Politik.
12:50
Transportatorii anunță că în semn de protest vor sista rutele regulate din țară în perioada 27, 28 și 29 februarie „Pentru a ne face auziți și pentru a ne apăra de normele abuzive și de schemele guvernării și a clanurilor oligarhice transportatorii sunt nevoiți să continue protestele”, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto ... Transportatorii din Moldova nu renunță la protest – Vor sista rutele regulate din țară timp de 3 zile – Codul transporturilor rutiere nu este unul european The post Transportatorii din Moldova nu renunță la protest – Vor sista rutele regulate din țară timp de 3 zile – Codul transporturilor rutiere nu este unul european appeared first on Politik.
12:40
După o iarnă blândă, tariful la gaze în Moldova coboară la 14,47 lei. ANRE a acceptat solicitarea furnizorului de micșora tarifele. Astfel, consumatorii casnici vor plăti un tarif de 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze naturale, cu 3,33 de lei mai puțin decât acum. Noul tarif cu TVA constituie 14,47 ... Tariful la gaze coboară la 14,47 lei – Câți consumatori bor beneficia de această micșorare The post Tariful la gaze coboară la 14,47 lei – Câți consumatori bor beneficia de această micșorare appeared first on Politik.
20 februarie 2024
23:10
Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldovei un nou pachet de ajutoare umanitare în valoare de 8 milioane de euro, a anunţat Comisia Europeană.  ,,8 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Republica Moldova, care oferă asistență specifică celor mai vulnerabile persoane, inclusiv asistență umanitară în numerar pentru nevoi de bază, protecție și sănătate” ... Un nou sprijin pentru Moldova din partea UE – Comisia Europeană a anunţat ajutoare pentru statul nostru de 8 milioane de euro The post Un nou sprijin pentru Moldova din partea UE – Comisia Europeană a anunţat ajutoare pentru statul nostru de 8 milioane de euro appeared first on Politik.
22:50
Ucraina intenționează să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exportul la nivelul de dinainte de război, deoarece blocada poloneză a produselor agricole închide frontiera terestră a Ucrainei cu UE, notează Bloomberg „Planificăm transportul de containere prin Dunărea superioară, deoarece România este mai previzibilă decât frontiera poloneză”, a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean ... Ucraina țintește o nouă rută de export pe Dunăre, pentru a ocoli blocajul polonez The post Ucraina țintește o nouă rută de export pe Dunăre, pentru a ocoli blocajul polonez appeared first on Politik.
22:30
Compania „Air Moldova a intrat în disoluție. Autoritatea Aeronautică Civilă i-a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) un document esențial pentru un agent economic în domeniul aviației civile Potrivit reprezentanților Autorității Aeronautice Civile, până în prezent, Air Moldova, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio ...  „Air Moldova” a rămas fără certificatul de operator aerian – Anunțul devastator al Autorității Aeronautice Civile The post  „Air Moldova” a rămas fără certificatul de operator aerian – Anunțul devastator al Autorității Aeronautice Civile appeared first on Politik.
21:10
Agenția Proprietății Publice a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (RMO). Guvernul oferă termen restrâns pentru acest concurs repetat, iar Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a pezentat etapele care urmează ... Termen restrâns penrtu o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău – Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu The post Termen restrâns penrtu o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău – Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Polițista care, în vara anului trecut, a urcat în stare de ebrietate la volan și a accidentat mortal o femeie la Sîngera, va sta patru ani după gratii. Potrivit Hotărârii pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace ... Patru ani de închisoare pentru polițista care a accidentat mortal o femeie la Sîngera The post Patru ani de închisoare pentru polițista care a accidentat mortal o femeie la Sîngera appeared first on Politik.
15:00
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova (CFM), Iurie Topală, a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal. Potrivit PCCOCS, acesta ar fi închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului, fapt care a prejudiciat întreprinderea cu cinci milioane de lei. Procurorii i-au incriminat infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu Iurie Topală riscă amendă de ... Ar fi prejudiciat CFM cu cinci milioane de lei – Fostul șef Căilor Ferate, trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor The post Ar fi prejudiciat CFM cu cinci milioane de lei – Fostul șef Căilor Ferate, trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor appeared first on Politik.
14:50
Deputații Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian și Sergiu Lazarencu au prezentat o inițiativă legislativă, care vizează persoanele păgubite de compania Air Moldova. Parlamentarii au raportat că peste 28 000 de moldoveni nu și-au primit înapoi banii pentru biletele cumpărate, fiind vorba de circa 75 mii de bilete, în valoare de 9 ... Statul se ia de Air Moldova – Obligă prin lege compania să restituie banii pentru biletele la cursele anulate – Ce prevede o inițiativă legislativă The post Statul se ia de Air Moldova – Obligă prin lege compania să restituie banii pentru biletele la cursele anulate – Ce prevede o inițiativă legislativă appeared first on Politik.
14:30
Fermierii sunt nemulțumiți de a doua rundă de discuții cu Guvernul și solicită un sprijin financiar mai consistent la oferta propusă de autorități.  După o întâlnire tensionată premierul Dorin Recean, a dat de înțeles că statul nu dispune de bani sificienți pantru a îndeplini solicitările fermierilor, iar ceea ce poate face Guvernul este să le ... Fermierii nemulțumiți de discuțiile cu premierul Recean – Agricultorii cer un sprijin mai substanțial din partea statului – Ce soluție le propune Guvernul The post Fermierii nemulțumiți de discuțiile cu premierul Recean – Agricultorii cer un sprijin mai substanțial din partea statului – Ce soluție le propune Guvernul appeared first on Politik.
19 februarie 2024
23:00
Premierul Dorin Recean, sustine că autoritățile încă mai așteaptă soluționarea problemei privind stocarea celor 4 mii de tone de motorină din România. Premierul a declarat la PRO TV Chișinău că, inițial, partea moldovenească nu a gasit unde sa depoziteze motorina oferita gratuit de Romania pentru că niciun agent economic nu era de acord să ofere ... Ajunge sau nu motorina românească la fermierii moldoveni – Ultima versiune a premierului Recean The post Ajunge sau nu motorina românească la fermierii moldoveni – Ultima versiune a premierului Recean appeared first on Politik.
22:00
Companiile petroliere s-au săturat de actuala metodologie privind stabilirea prețurilor la combustibil. Ei vor anularea marjei maxime la combustibil pe care o stabilește ANRE. Ministrul Enegiei, Victor Parlicov spune că în urma discuțiilor, pe platforma Grupului de lucru “Stimularea și menținerea investițiilor private”, s-a stabilit necesitatea efectuării unor cercetări independente care să arate situația creată pe ... Petroliștii pun presiune – Vor anularea marjei maxime la combustibil stabilită de ANRE – Ce spune ministrul Parlicov The post Petroliștii pun presiune – Vor anularea marjei maxime la combustibil stabilită de ANRE – Ce spune ministrul Parlicov appeared first on Politik.
21:40
Uniunea Europeană este revoltată de moartea politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi, pentru care responsabilitatea finală revine președintelui Putin și autorităților ruse, se arată într-o declarație emisă de Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borell. Potrivit oficialului, Rusia trebuie să permită o anchetă internațională independentă și transparentă cu privire ... Josep Borell: Rusia trebuie să permită o anchetă internațională independentă și transparentă cu privire la circumstanțele decesului brusc al lui Alexei Navalnîi The post Josep Borell: Rusia trebuie să permită o anchetă internațională independentă și transparentă cu privire la circumstanțele decesului brusc al lui Alexei Navalnîi appeared first on Politik.
21:20
Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport a fost anulată, iar statul urmează să organizeze o altă licitație alta. Motivul anulării, spune ministrul Andrei Spînu, este că procesul a fost sabotat, inclusiv din interior, iar autoritățile au obligația să anuleze licitația și să inițieze o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. „Astăzi, la ora ... Statul anulează licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport – Andrei Spînu: „Procesul este sabotat din interior„ – Ce urmează The post Statul anulează licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport – Andrei Spînu: „Procesul este sabotat din interior„ – Ce urmează appeared first on Politik.
14:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena Mea”, fondate de Ludmila Adamciuc. Anunțul a fost făcut de Președinție. Asociația Obștească „Prietena Mea” are misiunea de a crește gradul de acceptare a dizabilităților prin informare, sensibilizare și abilitare atât a părinților copiilor cu nevoi speciale, cât și a societății. Șefa ... Premiul de 30.000 de euro, oferit Maiei Sandu, de primăria din Timișoara, ajunge la o organizație pentru copiii cu nevoi speciale The post Premiul de 30.000 de euro, oferit Maiei Sandu, de primăria din Timișoara, ajunge la o organizație pentru copiii cu nevoi speciale appeared first on Politik.
14:30
Deputații BCS, Alla Darovannaia și Vladimir Odnostalco, au susținut un briefing în cadrul căruia au anunțat că fracțiunea BCS a elaborat un proiect de lege ce prevede modificarea art. 13 din Legea privind sistemul public de pensii și propune modificarea modalității de indexare a pensiilor, în contextul necesității susținerii cetățenilor vârstnici cu venituri mici. Proiectul ... Opoziția parlamentară vrea să schimbe modalitatea de indexare a pensiilor – Ce proiect au propus socialiștii The post Opoziția parlamentară vrea să schimbe modalitatea de indexare a pensiilor – Ce proiect au propus socialiștii appeared first on Politik.
14:10
Vice-președintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea, împreună cu membrul Comitetului Executiv PSRM, Olga Cebotari, și deputatul BCS, Elena Beleacova, au participat la lucrările forumului „Pentru libertatea națiunilor” care s-a desfășurat la Moscova în perioada 15-16 februarie curent. Forumul a fost organizat de Partidul Politic ”Edinnaia Rossia” (Rusia unită) și a reunit delegați din 60 ... Conducerea Socialiștilor din Republica Moldova în vizită la Moscova – Reacția partidului de guvernământ The post Conducerea Socialiștilor din Republica Moldova în vizită la Moscova – Reacția partidului de guvernământ appeared first on Politik.
13:50
Consumatorii casnici ar urma să achite un tarif de 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze, cu circa 3,3 lei mai puțin decât prețul actual. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat luni, 19 februarie, proiectul hotărârilor privind ajustarea prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale, ... ULTIMA ORĂ: Tariful la gaz livrat de Moldovagaz ar urma să scadă la 13 lei – ANRE examinează miercuri solicitarea furnizorului The post ULTIMA ORĂ: Tariful la gaz livrat de Moldovagaz ar urma să scadă la 13 lei – ANRE examinează miercuri solicitarea furnizorului appeared first on Politik.
13:50
FOTO: Realitatea.md Fostul șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, răsuflă ușurat. Dosarul penal pornit pe numele ei a fost clasat. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, după ce procurorul din cadrul PA, Liliana Partole, a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale în legătură cu inexistența ... Fostul șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, „scapă de belea” – Ce hotărâre au emis judecătorii The post Fostul șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, „scapă de belea” – Ce hotărâre au emis judecătorii appeared first on Politik.
13:50
Statutul de neutralitate nu poate apăra Republica Moldova, deoarece Federația Rusă a sfidat pe deplin acest statut, inclusiv cel al Ucrainei, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, la Conferința de Securitate de la München. Totodată, susține oficialul, țara noastră nu poate fi momentan atacată militar datorită forțelor armate ale Ucrainei. Ministrul Apărării a pledat pentru ... Statutul de neutralitate al Republicii Moldova este unul vulnerabil – Declarația ministrului Nosatîi la Conferința de Securitate de la München The post Statutul de neutralitate al Republicii Moldova este unul vulnerabil – Declarația ministrului Nosatîi la Conferința de Securitate de la München appeared first on Politik.
13:50
Primul Institut Național pentru Educație și Leadearship (INEL) din țara noastră va fi lansat în această săptămână. Potrivit ministrului Educației, crearea acestei institutuții, face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului și Președinției, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”. „Crearea acestei rețele de o mie de mentori o să ne ajute să diseminăm ... Ministrul Perciun anunță crearea Institutului Național pentru Educație și Leadership – Cu ce va ocupa instituția The post Ministrul Perciun anunță crearea Institutului Național pentru Educație și Leadership – Cu ce va ocupa instituția appeared first on Politik.
17 februarie 2024
21:50
Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe marea scenă a Eurovision Song Contest 2024, la Malmo, Suedia cu piesa „In the middle”. Telespectatorii au votat gratuit în regim online. Punctajul a fost acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public. Membrii juriului au votat prin intermediul buletinelor de vot. Aceştia ... Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe marea scenă a Eurovision Song Contest 2024, la Malmo, Suedia The post Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe marea scenă a Eurovision Song Contest 2024, la Malmo, Suedia appeared first on Politik.
21:40
Moldova va avea un nou Cod funciar. Actualul a fost adoptat încă în anii 90. Proiectul votat în lectură finală de Parlament prevede că cetățenii străini, persoane fizice sau juridice, nu vor putea dobândi sau deține dreptul de proprietate asupra terenurilor cu destinație agricolă sau din fondul forestier. În cazul în care cetățenii străini dobândesc ... Parlamentul a adoptat un nou Cod funciar – Ce inovații prevede proiectul The post Parlamentul a adoptat un nou Cod funciar – Ce inovații prevede proiectul appeared first on Politik.
21:00
FOTO: Parlament Aasociația PROMO-LEX se arată îngrijorată de agenda instabilă a Parlamentului care afectează grav transparenta și previzibilitatea procesului legislativ. Promo-LEX constată că, după o scădere semnificativă a rulajului modificărilor la ordinea de zi, în sesiunea de toamnă, Parlamentul a înregistrat un anti-record, la ședința plenară din 15 februarie. Agenda ședinței a fost modificată în ... PROMO-LEX nemulțimită de agenda instabilă a Parlamentului – Afectează grav transparenta și previzibilitatea procesului legislativ The post PROMO-LEX nemulțimită de agenda instabilă a Parlamentului – Afectează grav transparenta și previzibilitatea procesului legislativ appeared first on Politik.
20:40
Președintele Parlamentului Igor Grosu dă de înțeles că președintele Consiliului Concurenței ar putea fi demis, notează TV8.md. Grosu spune că este nemulțumit de activitatea șefului instituției ,Alexei Gherțescu, pentru că nu alivrat rezultate, dar deocamdată, nu a fost luată o decizie în privința lui „Și întrebarea că conducerea asta nu poate da mai mult a ... Guvernarea nemulțumită de acivitatea Consiliului Concurenței – Ar putea urma demisii la șefia instituției The post Guvernarea nemulțumită de acivitatea Consiliului Concurenței – Ar putea urma demisii la șefia instituției appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.