"Tricolorii" au pierdut meciul cu Cehia

Moldova1, 20 noiembrie 2023 23:40

Visul frumos s-a terminat! Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a pierdut ultimul meci din preliminariile EURO-2024 și nu a reușit calificarea istorică la un turneu final. "Tricolorii" au pierdut meciul din deplasare cu Cehia, scor 0-3.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova1

Acum 30 minute
11:50
Când urcăm la bordul unei aeronave, prima întâlnire o avem cu însoțitoarele de bord, acele persoane zâmbitoare și calde care se ocupă de confortul și siguranța din timpul zborului. Deși pare o meserie atrăgătoare, în acest domeniu există riscuri și provocări.
Acum 2 ore
11:10
Deputații s-au întrunit în ședință plenară. Potrivit Biroului permanent, pe ordinea de zi sunt incluse proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024, bugetul asigurărilor sociale și bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.
11:10
Șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, a afirmat miercuri că ar dori să organizeze un dialog la vârf între Kiev și Budapesta în contextul opoziției Ungariei față de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, scrie Agerpres.
10:40
Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE) a aprobat în ședința de joi Planul pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice. Acest Plan de deoligarhizare face parte din cele 9 recomandări ale Comisiei Europene, informează Președinția.
10:30
Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viața unei mămici. Astfel, în tot acest timp femeile au grijă de sănătatea lor și a micuților. O perioadă grea în timpul sarcinii este sezonul rece, atunci când riscul de a te îmbolnăvi este mai mare. Prin urmare, trebuie să respecți recomandările medicului care îți monitorizează sarcina și să mergi regulat la control.
Acum 4 ore
10:00
Deputații se întrunesc, joi, în ședință plenară, începând cu ora 11:00. Potrivit Biroului permanent, pe ordinea de zi sunt incluse proiectele de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024, bugetul asigurărilor sociale și bugetul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.
09:30
În cele opt instituții de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană avem foarte mulți copii care provin din familii vorbitoare de limbă rusă. Este o tendință înregistrată în ultimii ani, fapt ce denotă că limba română devine o limbă a posibilităților, a perspectivelor socio-economice și în regiunea transnistreană începe să se înțeleagă acest fapt. Declarația îi aparține lui Ivan Țurcan, șef al Secției analitico-informaționale a Biroului pentru Politici de Reintegrare, și a fost făcută în emisiunea ÎN CONTEXT, de la Moldova 1.
09:10
Un pasager de pe ruta Varșovia-Chișinău a încercat să introducă în țară ilicit o cameră de supraveghere video, pasibilă a fi supusă controlului strategic. Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău, anunță Serviciul Vamal.
08:50
Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunțat poliția din capitala Belgiei, scrie AFP.
08:40
Congresul american a eșuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistență de președintele Joe Biden, conținând fonduri pentru Ucraina și Israel, transmite Agerpres.
Acum 6 ore
08:10
Președintele chinez Xi Jinping s-a întâlnit joi, la Beijing, cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat agenția oficială China Nouă, anunță AFP, preluat de News.ro.
07:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă joi dimineață ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii Comisiei vor discuta despre ultimele măsuri care vor fi luate pentru finalizarea completă a Planului de acțiuni, privitor la îndeplinirea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană, anunță Președinția.
07:40
Armata israeliană continuă joi să atace Fâșia Gaza din toate direcțiile, după ce a cucerit marele oraș Khan Yunis, unde îl vânează pe liderul Hamas pe teritoriul palestinian, relatează AFP.
07:10
Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunțat poliția din capitala Belgiei, scrie AFP.
Acum 24 ore
22:00
Peste 700 de mii de gospodãrii s-au înregistrat în luna noiembrie pe platforma de compensații pentru a primi ajutor în perioada rece a anului. Potrivit datelor prezentate de ministerul Muncii și Protecției Sociale, dintre acestea, aproximativ 450 de mii familii s-au înregistrat pentru compensație la factură, iar restul, pentru ajutorul de 800 de lei sub formã de plată monetarã.
21:40
Copiii cu dizabilități severe, accentuate sau medii vor beneficia de alocații sociale din partea statului fără depunerea unei cereri. Cabinetul de miniștri a modificat mecanismul de acordare a prestațiilor.
21:40
Rusia trebuie să achite aproximativ 1,2 milioane de euro despăgubiri pentru tentativele de rusificare forțată în regiunea transnistreană. Trei decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului au stabilit că Rusia este principala responsabilă pentru că, de facto, controlează Transnistria. Abuzurile au scăzut din intensitate acum, dar la un moment dat Tiraspolul a încercat să închidă școlile de limbă română, le-a luat sediile, i-a intimidat pe profesori, elevi și pe părinții lor.
21:20
Încă patru moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza cu o aeronavă militară, anunță Ministerul de Externe al României. Potrivit autorităților de peste Prut, împreună cu cetățenii moldoveni au fost evacuați 30 de români și membri de familie ai acestora. Contactat de Moldova 1 ofițerul de presă al Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Filip Cojocaru, a infirmat informațiile și a precizat că printre persoanele evacuate nu sunt moldoveni.
21:00
Încă patru moldoveni au fost evacuați din Fâșia Gaza cu o aeronavă militară, anunță Ministerul de Externe al României. Potrivit autorităților de peste Prut, împreună cu cetățenii moldoveni au fost evacuați 30 de români și membri de familie ai acestora.
19:10
Șefa statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange. Cei doi au discutat despre progresele și provocările în reforma justiției, reiterând că „autoritățile depun tot efortul pentru a combate corupția și a consolida statul de drept”.
18:30
Meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore, aceasta va deveni instabilă din cauza unui front atmosferic care va traversa teritoriul R. Moldovei. Totodată, în centrul și sudul țării vor cădea precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla din nord-est slab la moderat. Presiunea atmosferică va fi normală.
18:20
Meteorologii anunță că în următoarele 24 de ore, aceasta va deveni instabilă din cauza unui front atmosferic care va traversa teritoriul R. Moldovei. Totodată, în centrul și sudul țării vor cădea precipitații, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla din nord-est slab la moderat. Presiunea atmosferică va fi normală.
18:10
Forțele rusești își continuă bombardamentele asupra orașului Avdiivka din estul Ucrainei, în încercarea de a cuceri orașul. Șeful administrației militare din oraș a spus că forțele ucrainene și-au asigurat controlul asupra satului Stepove, aflat la nord-vest de Avdiivka. Totodată, luptele intense nu încetinesc la Herson. Mai mult, forțele rusești au lansat azi-noapte 48 de drone de atac Shahed, dintre acestea 41 au fost doborâte, potrivit Armatei ucrainene.
17:20
Este necesară o reformă a sistemului educațional prin optimizarea rețelei școlare. Dacă nu vom face acest lucru, avem șansele să fim la capătul cozii în clasamentele PISA (o serie de teste internaționale care evaluează performanța elevilor de 15 ani din diferite țări). Astfel, absolvenții nu vor accede în universități și nu vor fi competitivi pe piața muncii. Opinia aparține expertului în educație și profesorului universitar, Anatolie Gremalschi.
17:00
Trăiește din plin bucuria de a crea opere de grafică în atelierul său, transmite tinerei generații de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice cunoștințele și experiența sa valoroasă, lucrează la ilustrarea a două reviste naționale pentru copii. Este vorba despre Alexei Colîbneac, graficianul care a inaugurat la Biblioteca Națională o inedită expoziție de grafică și gravuri, prilejuită de aniversarea a 80-a de la naștere.
16:50
Președintele Volodimir Zelenski a transmis un mesaj ucrainenilor unde le-a spus că va învinge Rusia și va obține o pace corectă, „în pofida tuturor vicisitudinilor”, în condițiile în care viitorul ajutorului militar și financiar vital din partea SUA este în suspans, relatează Reuters, potrivit Digi24.RO.
16:10
Comisia Electorală Centrală a aprobat bugetul instituției pentru anul 2024 în valoare de 426 554, 40 mii de lei. Organizarea alegerilor pentru funcția de președinte anul viitor ar costa bugetul peste 250 de milioane de lei, cu peste 100 de milioane mai mult decât scrutinul din 2020.
16:00
Familia moldoveanului decedat în războiul din Israel, Petru Boșcov, va primi 300 de mii de lei din partea statului. Banii urmează să fie alocați din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2023. Decizia a fost aprobată astăzi 6 decembrie, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.
15:50
La data de 5 decembrie 2023, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT) a prezentat lista radiodifuzorilor publici din 37 de țări, care vor participa în cadrul celei de-a 68-a ediție a competiției muzicale Eurovision Song Contest.
15:40
Fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Bălan, acuză actuala conducere a instituției de tragedia care a avut loc în această vară pe Aeroportul Internațional Chișinău, când un cetățean al Tadjikistanului a împușcat mortal un polițist de frontieră și un inspector de securitate. Balan susține că SIS a admis neglijență în serviciu și cere demisia șefului adjunct, Sergiu Druță. Am încercat să obținem o reacție de la reprezentanții SIS, deocamdată însă, nu am primit niciun răspuns.
14:30
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a cerut informații de la Asociația Lichidatorilor și Administratorilor din Republica Moldova privind situația fermierilor. Scopul solicitării este de a stabili numărul agricultorilor aflați în incapacitate de plată și să identifice motivele care au dus la intrarea în insolvență. Datele vor fi examinate de comisia specializată pentru identificarea soluțiilor.
14:10
Echipa națională de handbal feminin a României nu a putut face față selecționatei Danemarcei la Campionatul Mondial. Într-un meci jucat în orașul danez Herning, deci, practic, în deplasare, "tricolorele" au pierdut clar, cu scorul de 23:39.
13:40
Începând cu anul viitor, studenții de la facultățile de pedagogie vor beneficia de burse duble. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri, ca măsură de susținere a viitoarelor cadre didactice.
13:40
Alți șase moldoveni și 29 de români vor fi evacuați astăzi 6 decembrie, din Fâșia gaza, cu o aeronavă militară. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Afacerilor Externe al României. Potrivit autorităților române, printre persoanele evacuate se numără și nouă copii. Aeronava va ateriza în jurul orei 16.00 la Baza 90 din Otopeni, potrivit Digi24.RO.
13:10
Ministerele Energiei din Republica Moldova și România vor semna pe 11 decembrie un Memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Semnarea acestuia a fost autorizată în ședința de astăzi a Guvernului.
12:40
În cinstea maestrului Eugen Doga va fi creat un centru cultural. Instituția urmează să fie amplasată într-o clădire din centrul Chișinăului, pe strada Veronica Micle nr.5. Astfel, Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi în cadrul ședinței Guvernului, decizia de a transmite din proprietatea statului, edificiul și terenul, în subordinea primăriei Chișinău, pentru ca acest proiect să fie realizat
Ieri
12:10
În ajunul sărbătorilor de iarnă, centrul de plasament temporar pentru copiii „Curcubeul Speranței” organizează concertul caritabil - „Vis de copil”. Spectacolul va fi susținut de mai multe colective corale cu un program de colinde. Printre aceștia se enumeră corul de copii „Adelaida”, „Vocea Tăcerii”, „Înger Alb” și „Sclipiri de stea”. Cum a apărut această inițiativă și care sunt și alte activități din programul spectacolului, ne spune Valentina Vîhrist, managerul centrului de plasament „Curcubeul Speranței”, invitata emisiunii Bună Dimineața.
12:10
Începând cu anul viitor, studenții pedagogi vor beneficia de burse duble. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniștri, ca măsură de susținere a viitoarelor cadre didactice.
11:40
Un grup criminal specializat în organizarea migrației ilegale prin falsificarea actelor de identitate a fost destructurat de oamenii legii. Totodată, trei persoane au fost reținute pentru 72 de ore.
11:20
În nordul Republicii Moldova se înregistrează ninsori slabe și lapoviță. În acest context, Inspectoratul General de Poliție recomandă șoferilor conducă cu atenție și să adapteze limita de viteză la condițiile de drum.
11:10
Premierul Dorin Recean a îndemnat toți edilii să participe la Forumul Primarilor, care urmează a fi organizat sâmbătă, 9 decembrie, sub egida președintelui Maia Sandu. Șeful Executivului a declarat că indiferent de culoarea și viziunile politice, primarii, autoritățile locale și centrale trebuie să se concentreze pe dezvoltarea localităților.
11:00
România nu va adera la Spațiul Schengen nici în acest an. Migrația este subiect de politică internă în Austria, unde urmează alegeri. În același timp, Rusia folosește acest fenomen în războiul său hibrid contra Europei. Și continuă să șantajeze Uniunea prin premierul maghiar, Viktor Orban, care intenționează să blocheze deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina la Consiliul European de săptămâna viitoare. Opiniile aparțin politologului român Cristian Pîrvulescu și au fost exprimate în cadrul emisiunii ÎN CONTEXT de la Moldova 1.
10:50
Viorica Țâmbalari a fost numită șefă a Agenției Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri din 6 decembrie. Aceasta ar urma să preia funcția începând cu data de 2 ianuarie 2024.
10:00
Membrii Cabinetului de miniștri se întrunesc astăzi, 6 decembrie, în ședință la ora 10:00. Pe ordinea de zi figurează 36 de subiecte, printre acestea, aprobarea semnării Acordului de împrumut dintre R. Moldova și BERD privind realizarea Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova, Proiectul cu privire la aprobarea semnării Memorandumului de înțelegere dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică, dar și aprobarea Programului național privind sănătatea mintală pe anii 2023-2027.Află ce decizii iau autoritățile și fii informat din prima sursă! Urmărește ședința Guvernului Republicii Moldova, în direct pe Moldova1.md.
09:30
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și-a anulat, marți, intervenția prevăzută în fața Congresului SUA din cauza unui eveniment „de ultim moment”, a anunțat liderul majorității democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer.
09:00
SUA și Suedia au încheiat marți primul lor acord de cooperare în domeniul apărării, pentru a-și întări legăturile militare și a permite organizarea de exerciții bilaterale, într-un moment în care Stockholmul așteaptă să poată adera la NATO, a anunțat Washington, informează miercuri AFP și Agerpres.
08:40
După o lună noiembrie „extraordinară”, 2023 va fi cel mai cald an din istorie, a declarat miercuri, Serviciul European Copernicus, în mijlocul negocierilor privind clima din cadrul COP28, transmite Le Figaro, citat de News.ro.
08:20
După o lună noiembrie „extraordinară”, 2023 va fi cel mai cald an din istorie, a declarat miercuri, Serviciul European Copernicus, în mijlocul negocierilor privind clima din cadrul COP28, transmite Le Figaro, citat de News.ro.
07:50
Liderii G7 vor „discuta subiecte importante pentru comunitatea internațională, cum ar fi situațiile din Ucraina și Orientul Mijlociu” și, de asemenea, vor avea un schimb de opinii despre inteligența artificială.
07:20
Ministerul Sănătății al Guvernului României a declarat epidemie de rujeolă la nivel național după ce au fost înregistrate 2.000 de cazuri în 29 de județe. Autoritățile de la București anunță despre desfășurarea unei campanii de informare a părinților.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.