Mandatul de primar al orașului Căușeni a fost invalidat

Albasat, 20 noiembrie 2023 23:20

Consiliul electoral al circumscripției electorale Căușeni a invalidat mandatul de primar al lui Anatolie Donțu, candidatul Platformei „DA”, învingător la alegerile din 5 noiembrie. Decizia este motivată prin faptul că Anatolie Donțu este privat de dreptul de a ocupa o funcție electivă pe o perioadă de trei ani, transmite IPN.... The post Mandatul de primar al orașului Căușeni a fost invalidat appeared first on ALBASAT.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Albasat

Acum o oră
12:30
Întreprinderile nou-înregistrate pot obține sprijin managerial, servicii de asistență și suport consultativ în cadrul primului Incubator Municipal de Afaceri deschis la Chișinău. Primarul general, Ion Ceban, a declarat că, prin acest proiect, municipalitatea vine să creeze oportunități pentru tinerii din capitală de a-și deschide afaceri acasă, transmite IPN. „Ne dorim... The post A fost inaugurat primul Incubator Municipal de Afaceri appeared first on ALBASAT.
Acum 2 ore
12:20
Republica Moldova și România vor semna un memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Semnarea acestuia a fost autorizată de către cabinetul de miniștri de la Chișinău, transmite IPN. În sectorul gazelor naturale, Memorandumul prevede posibilitatea creșterii capacității de transport a... The post Moldova și România parafează interconectarea sistemelor naționale de energie și gaze appeared first on ALBASAT.
Acum 4 ore
10:10
The post Urmărește în direct: Prima ședință a Consiliului Raional Nisporeni appeared first on ALBASAT.
Acum 6 ore
09:10
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7875 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5673 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2751 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6230 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6956 D.S.T. 960 XDR 1 23.5701 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1129 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 07.12.2023 appeared first on ALBASAT.
Acum 24 ore
22:10
Moldova va primi un grant de 300 de milioane de yeni japonezi (1,8 milioane de euro) pentru sprijinirea fermierilor. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei a fost semnat astăzi la Chișinău, transmite IPN. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a declarat că Republica Moldova... The post Japonia oferă Moldovei un grant pentru susținerea fermierilor appeared first on ALBASAT.
21:50
De Hramul orașului, Centrul de Tineret Nisporeni a găzduit un ,,Târg Caritabil prin Artă’’. Acesta a fost organizat de voluntarii centrului, iar în cadrul târgului au fost expuse lucrări ale tinerilor care frecventează Atelierul de Creație ,,ArtCentru Nisporeni’’. Vizitatorii au avut posibilitatea nu doar să achiziționeze lucrări unice, dar și... The post Arta cu inimă: târg caritabil la Centrul de Tineret Nisporeni appeared first on ALBASAT.
21:20
Autoritățile de reglementare în domeniul audiovizualului sunt angajate în activități de alfabetizare mediatică în lupta cu dezinformarea. La un forum regional dedicat libertății de exprimare în vreme de război, desfășurat la Chișinău, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a subliniat rolul experților Consiliului Europei în promovarea cadrului normativ care au dus... The post Măsuri de alfabetizare mediatică în lupta cu dezinformarea, discutate la un forum regional la Chișinău appeared first on ALBASAT.
Ieri
12:40
În primăvară vor exista premise pentru reducerea tarifului la gazele naturale. O spune președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, potrivit căruia tariful la gaz pentru consumatorii casnici ar putea să scadă până la 16-17 lei pentru un metru cub. Vadim Ceban spune că până în primăvară, din actualul tarif,... The post Vadim Ceban: În primăvară tariful la gaz ar putea ajunge la 16-17 lei appeared first on ALBASAT.
12:30
Fostul director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Balan, susține că acțiunile atacatorului de pe Aeroportul Internațional Chișinău, din iunie anul curent, se încadrează în infracțiuni penale cu caracter terorist. O spune făcând trimitere la experiența pe care a avut-o în calitate de coordonator al principalelor paliere operative... The post Acțiunile atacatorului de pe Aeroport se încadrează în infracțiuni cu caracter terorist, ex-vicedirector SIS appeared first on ALBASAT.
11:10
Asociația Băncilor din Moldova menționează deschiderea și angajamentul băncilor de a asigura suport permanent clienților beneficiari de credite din sectorul agricol care întâmpină dificultăți în onorarea obligațiilor la credite. Băncile partenere își propun să identifice măsuri individuale pentru fiecare client, având în vedere situația specifică a acestuia. Sprijinul vine în... The post Băncile din Moldova sunt dispuse să ajute fermierii appeared first on ALBASAT.
09:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7884 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5766 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2730 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6329 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6986 D.S.T. 960 XDR 1 23.6141 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1244 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 06.12.2023 appeared first on ALBASAT.
5 decembrie 2023
22:40
Cea de-a cincea ediție a „Cărții Negre a risipei banilor publici în Republica Moldova” a fost lansată în cadrul Forumului Mass-Media 2023. Publicația include opt investigații jurnalistice publicate în anul curent, despre utilizarea de către diferite persoane a unor scheme și practici frauduloase pentru obținerea unor câștiguri personale din administrarea... The post A fost lansată a cincea ediție a „Cărții Negre a risipei banilor publici” appeared first on ALBASAT.
22:30
Persoanele care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot afla gradul de vulnerabilitate accesând cabinetul personal, transmite IPN. Sunt stabilite șapte categorii de vulnerabilitate. În cazul gazelor naturale, compensația se va aplica pentru un consum de 180 m3/lună. În funcție de categoria de vulnerabilitate, consumatorii vor plăti: Extremă – 12... The post Sunt atribuite gradele de vulnerabilitate pentru beneficiarii de compensații appeared first on ALBASAT.
22:20
Barometrul de afaceri din Republica Moldova, ediția a treia, arată ameliorarea climatului de afaceri. În particular, numărul întreprinderilor care erau grav afectate de agresiunea rusă în Ucraina a descrescut comparativ cu indicatorii Barometrului din mai 2023. Totodată, se constată că în unele domenii, precum cel al construcțiilor, chiar se atestă... The post Barometrul de afaceri din Moldova arată ameliorarea climatului de afaceri appeared first on ALBASAT.
22:00
„Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în contextul protestelor desfășurat astăzi de către fermieri. Potrivit lui, premierul și alți responsabili din executiv au desfășurat zeci de întrevederi pe... The post Reacția Guvernului la protestul agricultorilor appeared first on ALBASAT.
18:40
Meteorologii anunță că noaptea și în cursul zilei de miercuri izolat vor cădea precipitații slabe, predominant sub formă de lapoviță, dar și ninsori slabe, transmite IPN. Serviciul Hidrometeorologic de Stat menționează că vremea va deveni instabilă din cauza unui front atmosferic care va traversa teritoriul țării. Vântul va sufla din... The post Se anunță lapoviță și ninsori slabe în toată țara appeared first on ALBASAT.
16:00
Peste o sută de instituții medico-sanitare publice din Moldova, de asistență medicală primară și specializată de ambulator, au primit calculatoare procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al USAID Moldova, transmite IPN. Ministerul Sănătății menționează că, datorită acestor echipamente, va fi consolidat sistemul de monitorizare și raportare a... The post OMS și USAID au procurat calculatoare pentru instituțiile medicale din Moldova appeared first on ALBASAT.
16:00
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ,,Toma Ciorbă” va fuziona cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile, prin absorbție. O prevedere în acest se conține într-un proiect de hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Sănătății, transmite IPN. „Toate maladiile contagioase fac parte din grupul maladiilor infecțioase, ceea ce face posibil de a... The post Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Dermatologie vor fuziona appeared first on ALBASAT.
15:10
The post Buget transparent: participare LIVE la audieri publice în orașul Nisporeni appeared first on ALBASAT.
14:30
Pe 4 și 5 decembrie 2023, cu ocazia campaniei internaționale „16 zile de acțiuni împotriva violenței de gen”, tinerii găgăuzi au aflat adevărul despre Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), generând o schimbare spre bine a percepției Convenției... The post Tinerii găgăuzi au aflat adevărul despre Convenția de la Istanbul appeared first on ALBASAT.
14:00
După mai multe tentative eșuate de a ajunge la un consens cu autoritățile, fermierii au revenit cu tehnica în Piața Marii Adunări Naționale. În semn de protest, agricultorii au pornit cu tractoarele pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Trecând de Parlament și Președinție, tractoarele s-au deplasat spre sensul giratoriu... The post Fermierii au protestat pe bulevardul Ștefan cel Mare appeared first on ALBASAT.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:20
Un bărbat de 39 de ani a fost condamnat la 18 ani și 6 luni de închisoare după ce a pus la cale mai multe escrocherii, prejudiciind peste 50 de persoane cu mai mult de 2 milioane de lei. Bărbatul și-a însușit 1,5 kilograme de aur, dar și a vândut... The post Închisoare pentru un bărbat care și-a însușit 1,5 kg de aur și a vândut un apartament străin appeared first on ALBASAT.
13:20
Prestațiile sociale eliberate prin intermediul oficiilor poștale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni consecutive. Casa Națională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii care nu au ridicat prestațiile sociale din diverse motive să se adreseze la oficiile poștale din orice localitate, indiferent de domiciliu, pentru primirea sumelor neîncasate,... The post Prestațiile sociale sunt suspendate dacă nu sunt ridicate timp de 12 luni appeared first on ALBASAT.
09:00
Indiferent de schimbările politice la nivel de societate, percepții și stereotipuri, sistemul de cotă dublă asigură pe listele de candidați reprezentarea minimă de 40% pentru ambele sexe. O spun experții de la Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare, care au elaborat un studiu cu privire la reprezentarea femeilor și bărbaților în funcțiile... The post Femeile sunt plasate pe poziții mai puțin eligibile în lista de candidați în consilii, CPD appeared first on ALBASAT.
09:00
De la 1 ianuarie Ministerul Afacerilor Interne preia gestiunea Serviciului național public pentru apeluri de urgență 112. O spune ministrul de Interne, Adrian Efros, potrivit căruia entitatea aflată acum în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării va fi restructurată, iar în caz de urgență poliția, IGSU și angajații din sistemul... The post Adrian Efros: De la 1ianuarie MAI Interne va prelua serviciul 112 appeared first on ALBASAT.
08:40
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7940 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5942 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2800 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6584 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.7089 D.S.T. 960 XDR 1 23.7128 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1420 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 05.12.2023 appeared first on ALBASAT.
4 decembrie 2023
16:30
Voluntarii de mediu își doresc drepturi mai extinse, dar și echipament pentru intervenții profesioniste atunci când acest lucru se cere. La rândul său, Inspectoratul de Mediu spune că e nevoie de revederea Regulamentului cu privire la inspectorii voluntari, unde să fie precizate drepturile și dotările acestora. Într-o conferință de presă... The post Voluntarii de mediu își doresc drepturi mai extinse appeared first on ALBASAT.
15:20
După alegerile locale din noiembrie 2023, procesul electoral din Moldova se apropie tot mai mult de o reprezentare achitabilă a femeilor și bărbaților candidați. La acest scrutin, femeile au atins o pondere de peste 45% din totalul candidaților în consiliile raionale/municipale, precum și în consiliile locale. Totodată, femeile care candidează... The post Femeile au atins o pondere de peste 45% din totalul candidaților la funcția de consilier, studiu appeared first on ALBASAT.
15:20
Consiliul municipal Chișinău urmează să se întrunească în componența nouă joi, 7 decembrie. Data convocării a fost stabilită de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN. Ședința Consiliului municipal Chișinău este stabilită pentru ora 12.00. În Consiliul municipal Chișinău sunt 51 de consilieri. În cadrul alegerilor din 5 noiembrie, Partidul Mișcarea... The post CMC se va întruni joi în prima ședință appeared first on ALBASAT.
13:20
Localnicii din satul Aluatu din raionul Taraclia nu au reușit să-și aleagă duminică primarul. La urne s-au prezentat doar 79 de votanți, aceasta reprezentând nici 11% din numărul alegătorilor înscriși pe listele electorale. În aceste condiții, în două săptămâni vor fi organizate alegeri repetate, transmite IPN. Duminică la urnele de... The post Localnicii din satul Aluatu nu și-au ales primarul. Peste 2 săptămâni, din nou alegeri appeared first on ALBASAT.
13:20
Dezinformarea nu dispare, doar se transformă sau își schimbă canalele de răspândire. Și aceasta în pofida remediilor care credeau că au fost găsite. Această realitate fost de valabilă și în 2022, dar și pe parcursul anului curent, în acest sens fiind semnalate mai multe urgențe pentru a îmbunătăți climatul de... The post Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire appeared first on ALBASAT.
09:20
La sfârșitul acestei săptămâni se va desfășura Forumul primarilor. Evenimentul este organizat sub egida Președinției, care precizează că la eveniment sunt așteptați primarii aleși, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu integrarea europeană, transmite IPN. „Dragi primari aleși, în următorii 4 ani de voi va depinde cum se dezvoltă... The post Președinta Sandu organizează Forumul primarilor appeared first on ALBASAT.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7962 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5967 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2828 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6536 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.7028 D.S.T. 960 XDR 1 23.6717 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1487 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 04.12.2023 appeared first on ALBASAT.
2 decembrie 2023
21:00
Nisporeni a fost centrul unei spectaculoase demonstrații de forță și abilități sportive astăzi, în cadrul celei de-a 12-a ediții a Turneului Internațional de Lupte Libere. Evenimentul, organizat în memoria distinșilor luptători Andrei Ciorici și antrenorului Boicev Stoian, a adunat în arenă aproximativ 250 de sportivi de elită din Republica Moldova,... The post Astăzi, la Nisporeni, a avut loc cu succes Turneul Internațional de Lupte Libere, dedicat memoriei lui Andrei Ciorici și antrenorului Boicev Stoian appeared first on ALBASAT.
1 decembrie 2023
22:50
În fiecare an, la 1 Decembrie, lumea se unește pentru a marca Ziua Mondială de combatere a SIDA, o ocazie importantă de a aduce în atenție problemele legate de HIV/SIDA și de a promova informații esențiale pentru prevenirea și gestionarea acestei afecțiuni. În acest context, secția consultativă a spitalului raional... The post Ziua Mondială de combatere a SIDA 2023: informare și testare la spitalul raional Nisporeni appeared first on ALBASAT.
22:20
În fiecare an, la data de 1 Decembrie, românii de pretutindeni se adună pentru a sărbători Ziua Națională a României, un moment plin de mândrie și emoție în care se reamintește Unirea de la 1918. Anul acesta, elevii Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Nisporeni au adus un omagiu deosebit acestei... The post Cântece și poezii pentru unire: 1 decembrie la liceul Mircea Eliade din Nisporeni appeared first on ALBASAT.
19:30
Peste 16 mii de persoane din Republica Moldova au HIV, dar peste 5 mii dintre ele nu sunt luate la evidență și nu beneficiază de tratamentul antiretroviral disponibil, fiind, în același timp, o sursă de infecție. Testarea și depistarea persoanelor infectate cu HIV este una dintre intervențiile prioritare în răspunsul... The post Astăzi este marcată Ziua mondială de combatere a SIDA appeared first on ALBASAT.
19:30
Președinta Maia Sandu spune că România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care sunt învățate multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. „România este iubită aici... The post Maia Sandu: România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este appeared first on ALBASAT.
19:30
Puterea interioară a românilor din țară sau din afara ei este dată de măsura în care vor avea capacitatea ca după peste 30 de ani de când și-au câștigat libertatea și la aproape 20 de ani de când au intrat în lumea euroatlantică să îmbrățișeze Ideea Națională și să vadă... The post Mircea Geoană: Puterea interioară a românilor din țară și din afară este să îmbrățișăm Ideea Națională appeared first on ALBASAT.
09:30
Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, spune că recomandarea Comisiei Europene privind deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova reprezintă un semn al recunoașterii faptul că ucrainenii și moldovenii aparțin familiei europene. „Suntem convinși că atât Ucraina, cât și Moldova trebuie să fie negreșit... The post Președintele Radei Supreme: Atât Ucraina, cât și Moldova trebuie să fie state membre UE appeared first on ALBASAT.
08:50
The post Emoție și tradiție la Nisporeni: LIVE de 1 decembrie – Ziua Națională a României! appeared first on ALBASAT.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7988 Coroana daneza 208 DKK 1 2.6037 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2896 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6561 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6992 D.S.T. 960 XDR 1 23.7099 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1579 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 01.12.2023 appeared first on ALBASAT.
30 noiembrie 2023
20:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis că prima ședință a Consiliului raional Nisporeni va avea loc la data de 7 decembrie 2023, ora 10:00. Această hotărâre a fost luată în temeiul hotărârii nr. 67 din 30 noiembrie 2023 a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Nisporeni nr. 23. Prin această... The post CEC a stabilit data primei ședințe a Consiliului raional Nisporeni appeared first on ALBASAT.
13:40
Aleșii locali au fost dintotdeauna printre principalii promotori ai europenizării, dar pentru ca la nivel național despre impactul proiectelor europene să se cunoască e nevoie de o mai bună comunicare de la nivel central. O declarație în acest sens a fost făcută de către directorul executiv al Congresului Autorităților Locale... The post Viorel Furdui: Aleșii locali – printre principalii promotori ai europenizării appeared first on ALBASAT.
13:30
Peste două mii de funcții vacante au fost prezentate de 50 de companii la Târgul locurilor de muncă, organizat joi la Palatul Republicii. Ofertele de angajare sunt în industria alimentației publice, vânzări, bănci și finanțe, contabilitate, IT, imobiliare, sectorul public și din alte domenii de activitate, transmite IPN. Târgul locurilor... The post 50 de companii și-au prezentat ofertele la Târgul locurilor de muncă appeared first on ALBASAT.
12:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, spune că Republica Moldova a simțit mereu umărul României, care a ajutat-o să treacă mai ușor prin crize, dar și să înceapă să construiască un viitor mai bun. „România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional”, a declarat șeful... The post Președintele Parlamentului: Transmit recunoștința noastră tuturor românilor! appeared first on ALBASAT.
12:30
Parlamentul a numit un nou membru în Comisia Electorală Centrală. Este vorba despre Vadim Filipov, care vine să-l înlocuiască Lilian Enciu, demisionat în iulie, transmite IPN. Președinta Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități, Olesea Stamate, a declarat că Vadim Filipov este desemnat membru CEC până la expirarea mandatului Comisiei. Filipov... The post Un nou membru CEC este numit de Parlament appeared first on ALBASAT.
12:10
Circa 300 de elevi și studenți au participat la evenimentul de educație financiară „Drumul banilor”, organizat de Banca Națională Moldovei de Ziua leului moldovenesc, transmite IPN. Potrivit BNM, călătoria pe „Drumul banilor”, eveniment organizat împreună cu băncile comerciale, a început în primele ore ale zilei de 29 noiembrie, când leul... The post 300 de elevi și studenți au participat la „Drumul banilor”, organizat de Ziua leului appeared first on ALBASAT.
10:00
Banca Națională a Moldovei pune în circulație cinci monede comemorative ca mijloc de plată și în scop numismatic. Seria „Personalități” este completată cu două monede comemorative dedicate pictorului Igor Vieru și arhitectului Alexei Șciusev. Trei monede vor completa seria „Altele”, transmite IPN. Una dintre monedele comemorative este dedicată împlinirii a... The post BNM pune în circulație noi monede comemorative appeared first on ALBASAT.
08:40
Măsurile identificate pentru depășirea problemelor cu care se confruntă agricultorii protestatari trebuie să fie țintite și să nu prejudicieze activitatea celorlalți fermieri. O spune ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, potrivit căruia autoritățile discută cu reprezentanții băncilor și ai sectorului non-bancar pentru a preveni falimentarea fermierilor care fie nu... The post Vladimir Bolea: Măsurile trebuie să fie țintite, fără să afectăm alți agricultori appeared first on ALBASAT.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.