Oficiali din Republica Moldova, interziși în Rusia

InfoPrut, 20 noiembrie 2023 22:50

Mai mulți oficiali din Republica Moldova au primit interdicție de a intra în Rusia, în „semn de protest” față de decizia autorităților de la Chișinău de a bloca anumite site-uri rusești.  În acest context, ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost convocat luni, 20 noiembrie, la Ministerul rus de Externe. „Partea moldovenească a […] Articolul Oficiali din Republica Moldova, interziși în Rusia apare prima dată în InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum o oră
12:10
Japonia va ajuta agricultorii din Republica Moldova cu fertilizanți. Un acord privind implementarea unui proiect în acest sens a fost încheiat între Guvernul de la Chișinău și cel de la Tokyo.  Documentul care prevede un sprijin nerambursabil sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane de euro a fost semnat miercuri, 6 decembrie, de […] Articolul Japonia, sprijin pentru agricultorii din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Ieri
11:20
Grecia va deschide o ambasadă în Republica Moldova în anul 2024.  Acesta reprezintă unul dintre pașii concreți întreprinși în vederea întăririi relațiilor dintre cele două state, au menționat marți, 5 noiembrie, în cadrul unei convorbiri telefonice, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis. Un alt pas important în această direcție ar fi […] Articolul Grecia va deschide o ambasadă la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
10:50
Ministrul Apărării de la București, Angel Tîlvăr, aflat în Statele Unite, împreună cu delegația guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu, a discutat despre sprijinul acordat de România R. Moldova în marja întrevederilor cu șefii apărării și diplomației americane, Lloyd Austin, respectiv Antony Blinken. Ministrul român al Apărării a mai evidențiat că întregul context geopolitic regional […] Articolul Ministrul Apărării de la București, la Washington: România a ajutat R. Moldova, aflată în prim-planul agresiunii hibride a Rusiei apare prima dată în InfoPrut.
5 decembrie 2023
22:40
O delegație a Universității Tehnice a Moldovei a efectuat, în perioada 27 noiembrie-1 decembrie, o vizită de studiu la Universitatea de Stat din Carolina de Nord. Vizita a constituit debutul proiectului „Speaker Exchange Program: NCSU-UTM with participation of other universities”, coordonat de UTM și finanțat de Ambasada SUA la Chişinău. Scopul acestuia este cooperarea academică […] Articolul O delegație a Universității Tehnice a Moldovei, vizită de studiu la Universitatea de Stat din Carolina de Nord apare prima dată în InfoPrut.
18:50
Echipa de para judo a Republicii Moldova a reușit să obțină două medalii de aur la Grand Prix-ul de la Tokyo, Japonia. Evenimentul a avut loc în perioada 4-5 decembrie. Oleg Crețul a obținut aurul la categoria de greutate de sub 90 kg. În drumul său spre podium, sportivul basarabean a reușit să învingă rivali […] Articolul Echipa de para judo a R. Moldova a scris istorie la Grand Prix-ul IBSA de la Tokyo apare prima dată în InfoPrut.
17:30
Guvernul de la Haga va susține, la mijlocul lunii decembrie, deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană, în cadrul Consiliului UE de la Bruxelles. Potrivit Guvernului de la Haga, recomandarea Comisiei Europene de a deschide negocierile cu Republica Moldova și Ucraina este echilibrată și bine argumentată. „Guvernul adoptă o atitudine […] Articolul Olanda susține deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE apare prima dată în InfoPrut.
17:10
O expoziție dedicată împlinirii a 100 de ani de la adoptarea Constituției din 1923 va fi vernisată miercuri, 6 decembrie 2023, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei din Chișinău. La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Președinției Republicii Moldova, ai Parlamentului și ai Guvernului de la Chișinău, a judecătorilor Curții Constituționale a României și ai […] Articolul Expoziția „Centenarul Constituției României Întregite (1923 – 2023)”, inaugurată la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Un Consulat Onorific al Republicii Moldova a fost inaugurat marți, 5 decembrie, la Cluj-Napoca.  Primul Consul Onorific al Republicii Moldova în acest oraș a devenit Nina Moldovan, antreprenoare și femeie de afaceri. La evenimentul de inaugurare au participat oficiali, reprezentanți ai Ambasadei R. Moldova la București, membri ai comunității Consulatelor Onorifice din Cluj, ai comunității […] Articolul Consulat Onorific al R. Moldova, inaugurat la Cluj apare prima dată în InfoPrut.
16:20
Un spectacol dedicat Zilei Naționale a României, cu genericul „Pe-al nostru steag e scris unire!”, a fost organizat, duminică, la Bălți, de Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei, în parteneriat cu Asociația pentru Conservarea Patrimoniului Cultural din Bălți. „Spectacolul organizat în orașul care a dat startul Unirii din 1918 a constituit un omagiu tuturor care […] Articolul „Pe-al nostru steag e scris Unire!”, spectacol la Bălți de Ziua Națională a României apare prima dată în InfoPrut.
15:50
Cinefilii din Republica Moldova sunt invitați undeva în (v)estul sălbatic, să urmărească cel mai nou film regizat de Marian Crișan, ce va putea fi văzut, în premieră, la Cineplex Loteanu din 7 decembrie. „WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, […] Articolul WARBOY, o nouă co-producție cinematografică dintre România și R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
15:20
Astăzi se împlinesc șase ani de la moartea Regele Mihai al României. Suveranul s-a stins din viață la 96 de ani, la reședința sa din Elveția. „Acum șase ani, în ziua de 5 decembrie 2017, la prânz, Casa Majestății Sale anunța trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai I, iar Majestatea Sa Custodele Coroanei transmitea, […] Articolul Șase ani fără Regele Mihai al României apare prima dată în InfoPrut.
13:20
Guvernele Republicii Moldova și României ar urma să semneze un tratat privind interconectarea infrastructurii de transport a gazului și energiei electrice de pe ambele maluri ale Prutului. Un anunț în acest sens a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Energiei de la Chișinău, Constantin Borosan. „Este planificată încheierea unui tratat interguvernamental între Guvernul […] Articolul România și R. Moldova, acord privind realizarea proiectelor de interconectare a rețelelor de gaze naturale și energie electrică apare prima dată în InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Premierul României, Marcel Ciolacu, a subliniat luni, 4 decembrie, în cadrul unei întrevederi cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, necesitatea susținerii Republicii Moldova. Totodată, în cadrul discuțiilor de la Washington, șeful Guvernului de la București a dat asigurări că România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria […] Articolul Premierul României, la Washington: „Să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova. E cel mai vulnerabil stat din Europa” apare prima dată în InfoPrut.
11:10
Astăzi, 5 decembrie 2023, se împlinesc 10 ani de la adoptarea Hotărârii Curții Constituționale privind faptul că limba română este limba oficială în Republica Moldova. Curtea Constituțională a decis atunci că textul Declarației de Independență a Republicii Moldova, care prevede că limba de stat este cea română, prevalează asupra prevederilor Constituției, potrivit cărora, limba de […] Articolul Un deceniu de la decizia istorică privind limba română în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
10:40
Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din centrul Chișinăului a părăsit Mitropolia Moldovei și a aderat la Mitropolia Basarabiei. Decizia a fost anunțată de preotul paroh, după slujba de duminică, fiind primită cu aplauze de către enoriași.  După liturghie, reprezentanții Consiliului parohial, protoiereii Petru Storoja, Eugen Maznic și Radu Storoja, alături de diaconul Marcel Rotari, au anunțat […] Articolul O parohie din centrul Chișinăului a trecut la Mitropolia Basarabiei a Patriarhiei Române apare prima dată în InfoPrut.
4 decembrie 2023
22:30
Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda R. Moldova un împrumut de 40 de milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier. În acest sens, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană de la Chișinău au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor. Suplimentar, Republica Moldova va beneficia de un grant de 1,2 milioane de euro, oferit de […] Articolul Franța, asistență pentru fortificarea sectorului forestier din R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
22:00
Ofieri din cadrul Poliției de Frontieră a R. Moldova au participat în cadrul unui curs de formare profesională, organizat la Ungheni de ofiței ai Agenției Europene FRONTEX.  În cadrul cursului a avut loc un schimb de bune practici în domeniul de combatere a traficului ilicit de arme, muniții și explozivi. Totodată, instruirile au vizat și […] Articolul Polițiștii de frontieră din R. Moldova, instruiți de FRONTEX în combaterea traficului ilicit de arme apare prima dată în InfoPrut.
20:50
Judocanul basarabean Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Tokyo în categoria de greutate 66 kg. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv. „Denis Vieru a dispus de francezul Romaric Bouda, portughezul Miguel Gago, spaniolul David Garcia Torne și francezul Daiki Bouba, fiind învins de japonezul Hifumi […] Articolul Judocanul Denis Vieru, medalie de bronz la Grand Slam-ul de la Tokyo apare prima dată în InfoPrut.
19:50
Republica Moldova a devenit cel mai mare exportator de semințe de floarea soarelui pe piața Uniunii Europene, în perioada 1 iulie-26 noiembrie, potrivit datelor publicate de Lantulalimentar.RO. Astfel, în această perioadă, R. Moldova a livrat 119.983 de tone de floarea soarelui, sau aproximativ 63% din importurile totale pe piața europeană, în creștere față de anul […] Articolul R. Moldova, principalul exportator de semințe de floarea soarelui pe piața Uniunii Europene apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Trupa Teatrului Muzical „Ambasadorii” din România și Orchestra Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchievici” din Republica Moldova vor susține sâmbătă, 9 decembrie, un concert la Chișinău.  Evenimentul face parte din ciclul de acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a României și se va desfășura la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Astfel, într-o simbioză culturală românească, soliștii Teatrului Muzical […] Articolul Teatrul „Ambasadorii” din România și Orchestra Filarmonicii din R. Moldova, reuniți într-un concert la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
17:50
Expertul Rolandas Taraškevičius, consilier de rang înalt în domeniul agricol din Uniunea Europeană, și-a început luni, 4 decembrie, activitatea în cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova. Misiunea expertului european include analiza legislației în vigoare și înaintarea soluțiilor care să aducă legislația Republicii Moldova în conformitate cu standardele europene. Potrivit autorităților de la […] Articolul Un expert din UE, asistență pentru Ministerul Agriculturii de la Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
17:00
Alexandr Kalilin, căruia președintele Maia Sandu i-a retras recent cetățenia Republicii Moldova, amenință din nou Chișinăul cu un război. Fostul șef de partid din Republica Moldova, stabilit la Moscova, a anunțat vinerea trecută, prin intermediul agenției de presă rusești „Ria Novosti”, despre formarea unui pluton internațional de soldați care ar urma să lupte în Ucraina, […] Articolul Kalinin, lăsat fără cetățenia R. Moldova, amenință Chișinăul cu invazie rusească apare prima dată în InfoPrut.
13:20
Fructele din Republicii Moldova sunt din ce în ce mai solicitate pe piața Uniunii Europene în ultimii ani.  Conform datelor prezentate de Ministerul Agriculturii de la Chișinău, în primele zece luni ale acestui an, au fost exportate 2600 de tone de cireșe, în creștere față de anul 2021, atunci când au fost exportate circa 75 […] Articolul Fructele din R. Moldova, la mare căutare pe piața din UE apare prima dată în InfoPrut.
12:00
Misiunea socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei lansează, în ajun de Crăciun, o nouă ediție a campaniei „În brațele mamei”.  Această campanie are drept scop sensibilizarea societății și implicarea în sprijinul mamelor și copiilor asistați în Centrul Maternal „În brațele mamei”.  În acest sens, vor fi organizate o serie de acțiuni de solidaritate, iar persoanele fizice […] Articolul Misiunea Diaconia a Mitropoliei Basarabiei lansează o campanie de Crăciun în sprijinul mamelor aflate în dificultate apare prima dată în InfoPrut.
11:20
Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, și Viorel Țentiu, șeful Direcției cooperare polițienească internațională a instituției, au participat la cea de-a 91-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Internaționale a Poliției Criminale – INTERPOL. Evenimentul a avut loc în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie, la Viena și a întrunit peste […] Articolul R. Moldova, prezentă la Adunarea Generală a Interpol apare prima dată în InfoPrut.
10:50
Cinci comunități din regiunea Cernăuți au primit generatoare puternice pentru instituțiile din sfera socială în valoare de peste 100 de mii de euro. Acest lucru a devenit posibil datorită participării comune a Consiliului Regional Cernăuți și Agenției de Dezvoltare Regională a României la programul RoAid, transmite Bucpress.  Primul adjunct al șefului Consiliului Regional Mîkola Guitor […] Articolul România, generatoare electrice pentru cinci comunități ale regiunii Cernăuți apare prima dată în InfoPrut.
10:50
Episcopul de Bălți, împreună cu un sobor de preoți de pe ambele maluri ale Prutului, au pus piatra de temelie a Catedralei şi Centrului Cultural Românesc din Bălți, obiective ce vor fi ridicate în municipiu. Paraclisul va avea hramurile „Duminica Sfinţilor Români”, „Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei” și „Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”, […] Articolul Un sobor de preoți din România și R. Moldova a sfințit piatra de temelie a Paraclisului Episcopal din Bălți apare prima dată în InfoPrut.
1 decembrie 2023
22:20
 Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Orhei, la Biserica Ortodoxă Românească din oraș.  „La ziua Întâi a lui Decemvrie, când se prăznuiește Unirea României, adunatu-ne-am cu duhul înălțat, precum și cu sufletele încărcate de nădejde, la umbrarul bisericesc al Paraclisul Mitropoliei Basarabiei și la Biserica Ortodoxă Românească din ORHEI spre a săvârși […] Articolul Marea Unire, sărbătorită și la Orhei apare prima dată în InfoPrut.
21:50
La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost inaugurată expoziția de fotografie „România Mea”, semnată de fotograful Ovidiu Pop din Oradea. Galeria cuprinde 31 de fotografii și va fi deschisă publicului până în data de 15 decembrie, notează Radio Chișinău. „Expoziția aduce publicului de la Chișinău România în toate straiele de sărbătoare. Fotografiile reprezintă […] Articolul „România Mea”, expoziție de fotografie inaugurată la Chișinău de Ziua Națională a României apare prima dată în InfoPrut.
21:10
De 1 decembrie, Ziua Națională a României, tradițional, la Soroca au avut loc activități de celebrare a acestui eveniment istoric. Activitățile au avut loc sub auspiciile Consiliului Unirii Soroca și a Bisericii ortodoxe „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Locuitorii din Soroca, dar și cei din împrejurimi, au depus flori la monumentului lui Ștefan cel Mare din oraș, […] Articolul 1 Decembrie, sărbătorit la Soroca: Jurăm să fim devotați patriei și poporului român! apare prima dată în InfoPrut.
20:30
Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Cernăuți printr-o serie de evenimente care a reunit membrii echipei oficiului consular, autorități, reprezentanți ai mediului asociativ din regiune și invitați din țară. Pe 28 și 29 noiembrie, autoritățile din România și Ucraina, dar și profesori, localnici și jurnaliști, au vizionat teatrul poetic „Scrisori eminesciene”, pus în […] Articolul Ziua Națională a României, sărbătorită și la Cernăuți, în nordul Bucovinei apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Reprezentanții aeroportului din Chișinău au transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României pentru toți cei „care simt, gândesc și vorbesc românește”.  „La mulți ani dragi români, la mulți ani, România! În această zi deosebită, sărbătorim împreună istoria și cultura României, iar cu această ocazie ne reamintim de importanța libertății, păcii și […] Articolul Mesaj inedit de Ziua Națională a României via Aeroportul din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Guvernul Republicii Moldova a examinat propunerea Ministerului Justiției privind renunțarea la traducerea obligatorie în limba rusă a documentelor oficiale. Această propunere a fost trimisă Parlamentului de la Chișinău, care urmează să desfășoare discuții publice în acest sens, înainte de a o examina în ședință plenară. Potrivit proiectului de lege, Monitorul oficial va fi publicat doar […] Articolul R. Moldova intenționează să renunțe la traducerea în rusă a documentelor oficiale apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Ziua Națională a României este marcată în mai multe orașe ale lumii printr-o serie de evenimente culturale organizate de Institutul Cultural Român (ICR). În Spania, Ziua Națională a României va fi prin proiecțiile documentarelor „România sălbatică” (regia Dan Dinu și Cosmin Dumitrache) și „Maria, inima României„, regia Trevor Poots, care vor avea loc vineri, 1 […] Articolul Ziua Națională a României, marcată la Washington, Beijing, Madrid și în alte orașe ale lumii apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Rusia (Rosselhoznadzor) anunță că va reintroduce, începând cu 4 decembrie, un embargou la importul de produse vegetale din Republica Moldova.  Rosselhoznadzor susține, într-un comunicat de presă, că ar fi „nevoit” să revină la interdicțiile impuse anul trecut deoarece ar fi depistat, în mod constant, în fructele și legumele […] Articolul Rusia, un nou embargou la importul de produse vegetale din R. Moldova. Reacția Chișinăului apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Sprijinul oferit de către România Republicii Moldova este unul „fără precedent”, iar în 2023 s-ar putea ridica la cel puțin trei miliarde de euro. Calculele au fost făcute de echipa Departamentului de studii economice a Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN), condus de Petrișor Peiu, și vor fi publicate curând, a anunțat profesor universitar Dan […] Articolul Dan Dungaciu: Sprijinul României pentru R. Moldova a ajuns în 2023 la 1% din PIB apare prima dată în InfoPrut.
19:30
La 105 ani de la Marea Unire, mii de români din toate colțurile țării s-au adunat la Alba Iulia, capitala de suflet a românilor, orașul în care li s-a înfăptuit visul de veacuri. Membrii partidului AUR, în frunte cu George Simion, au dat tonul sărbătorii printr-un marș unionist organizat de la primele ore ale dimineții. Peste […] Articolul Ziua Națională a României: Marșul Unirii, organizat de AUR la Alba Iulia apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Mitropolitul Petru al Basarabiei a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Naționale a României.  Astfel, ÎPS Petru a afirmat că această zi de sărbătoare națională este un prilej de a celebra istoria, cultura, spiritualitatea și valorile care ne definesc ca națiune. „Cu ocazia Zilei Naționale a României, aducem cele mai sincere felicitări poporului […] Articolul ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Aducem un profund omagiu actului solemn al proclamării României Mari” apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Elevii și profesorii Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău au sărbătorit Ziua Națională a României într-un mod inedit. Aceștia au dansat „Hora Unirii” ținând în mâini tricolorul, arborând un drapel imens și pe clădirea instituției. „Se împlinesc 105 ani de la Marea Unire din 1918. Este o zi cu o conotație simbolică deosebită pentru neamul românesc. […] Articolul Ziua Marii Uniri, sărbătorită într-un mod inedit de elevii Liceului „Gheorghe Asachi” din Chișinău apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Compania aeriană low-cost germană Eurowings își va începe zborurile în Republica Moldova din 1 mai 2024. Anunțul a fost făcut de administrația aeroportuară din Chișinău. „Pasagerii noștri vor avea opțiuni extinse de zbor, orarul urmând să fie completat prin cursele regulate directe cu o frecvență de două ori pe săptămână, pe destinațiile: Cologne – în […] Articolul O companie aeriană germană de tip low-cost lansează zboruri din R. Moldova din 2024 apare prima dată în InfoPrut.
19:30
Militarii din Compania Garda de Onoare a Armatei din Republica Moldova au participat, astăzi, 1 decembrie, la parada militară de la București, organizată cu prilejul Zilei Naționale a României. Plutonul de militari din Republica Moldova a defilat în Piața Arcului de Triumf din București, alături de contingentele militare din România, Belgia, Franța, Macedonia de Nord, […] Articolul Ziua Națională a României: Militari din R. Moldova au defilat la Arcul de Triumf din București apare prima dată în InfoPrut.
10:10
Președinte Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, 1 decembrie, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.  Astfel, șefa statului a remarcat că România iubește necondiționat Republica Moldova, oferindu-i mereu sprijinul de care are nevoie. România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba […] Articolul Președintele R. Moldova: „România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii” apare prima dată în InfoPrut.
08:10
În fiecare an, la 1 decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Națională a României. Totodată, în această zi, acum 105 ani, s-a înfăptuit visul de veacuri al poporului român: România Mare. Adunarea Națională de la Alba Iulia adopta, la 1 decembrie 1918, rezoluția Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. Basarabia a fost […] Articolul 1 decembrie 1918, ziua în care s-a înfăptuit visul de veacuri al poporului român: Marea Unire apare prima dată în InfoPrut.
00:00
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a acuzat astăzi Chișinăul și Occidentul, în cadrul celei de-a 30-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), că ar fi „ucis” formatul de negocieri 5+2 și, totodată, ar fi „torpilat” soluționarea definitivă a conflictului transnistrean. De partea cealaltă, Ministerul Afacerilor Externe și […] Articolul R. Moldova, mesaj tranșant pentru Rusia după acuzațiile ministrului de Externe de la Kremlin la reuniunea OSCE din Macedonia apare prima dată în InfoPrut.
30 noiembrie 2023
18:40
Sistemul educațional din Republica Moldova va fi supus unei evaluări complexe, realizate de o echipă de experți din Uniunea Europeană. Scopul acestei evaluări este îmbunătățirea cadrului de politici și consolidarea capacităților la nivel național, a informat Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău Evaluarea va fi realizată în cadrul programului regional al UE pentru țările […] Articolul Sistemul educațional din R. Moldova, evaluat de experți din UE apare prima dată în InfoPrut.
18:00
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a acuzat astăzi Chișinăul și Occidentul, în cadrul celei de-a 30-a reuniuni anuale a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), că ar fi „ucis” formatul de negocieri 5+2 și, totodată, ar fi „torpilat” soluționarea definitivă a conflictului transnistrean. De partea cealaltă, Ministerul Afacerilor Externe și […] Articolul R. Moldova, mesaj tranșant pentru Rusia după acuzațiile ministrului de Externe de la Kremlin la reuniunea OSCE din Macedonia apare prima dată în InfoPrut.
17:50
Parlamentul de la Chișinău a votat în lectura a doua o nouă lege privind drepturile copilului, prevederile căreia au fost racordate la Convenția ONU din acest domeniu. Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, întrucât prevederile actuale ale Legii cu privire la drepturile copilului, adoptată în anul […] Articolul O nouă lege privind drepturile copilului în Republica Moldova apare prima dată în InfoPrut.
17:20
Zdob și Zdub și Voltaj, două trupe celebre pe ambele maluri ale Prutului, și-au unit forțele și au lansat o melodie inedită în ajunul Zilei Naționale a României.  Piesa „Fratz” a fost lansată miercuri și vorbește despre frații de „ambele maluri de Prut” care au fost crescuți „pe-un picior frumos de plai”, au „născut cuvântul […] Articolul (VIDEO) Trupele Voltaj și Zdob și Zdub, „înfrățire” inedită în ajunul Zilei Naționale a României apare prima dată în InfoPrut.
16:50
„Viorica Comestic” este un producător de cosmetice înfiinţată în 1989 în Republica Moldova, iar pe piaţa din România a intrat în 2017, cu un magazin la Iaşi. Doi ani mai târziu, compania s-a extins pe piaţa din Bucureşti, iar astăzi are 11 magazine în dreapta Prutului. „Viorica Cosmetic România” intenționează să se extindă cu încă […] Articolul Un producător de cosmetice din Republica Moldova cucerește România apare prima dată în InfoPrut.
16:10
Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, participă la cea de-a 30-a reuniune anuală a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară la Skopje, în perioada 29 – 30 noiembrie.  Astfel, în cadrul discuțiilor pe care le-a avut miercuri seară pe panelul dedicat Ucrainei și condamnării agresiunii ruse, șeful diplomației de la Chișinău a […] Articolul Șeful diplomației de la Chișinău a cerut din nou retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.