SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 635-a zi de război

#diez, 20 noiembrie 2023 22:45

Astăzi este a 635-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Cele mai importante evenimente din a 635-a zi de război появились сначала на #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 5 minute
11:45
Pe 6 decembrie 2023, într-un context solemn și în prezența unor distinși oaspeți de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Ambasada României în Republica Moldova, a reprezentanților ministerelor Educației și Culturii (MEC) și Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), alături de numeroși profesori și studenți, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab Viorel Bostan a marcat un moment istoric. Prin apăsarea unui buton virtual, a fost inaugurată oficial rețeaua corporativă universitară, realizată în cadrul proiectului transfrontalier „WiNet@UNI – Infrastructura de rețea transfrontalieră comună a universităților tehnice din Iași, România și Republica Moldova” („Joint Cross-Border Networking Infrastructure of Technical Universities of Iasi and Moldova”, 1HARD/3.1/75). Astfel, proiectul a fost finalizat cu succes, fiind finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020. Сообщение A avut loc lansarea WiNet@UNI – un pod digital transfrontalier între Universitățile Tehnice din Iași și Republica Moldova появились сначала на #diez.
Acum 30 minute
11:15
Într-o lume în care mobilitatea este esențială, de ce să mai amâni necesitatea de a avea propria ta mașină? Acum, la sfârșit de an, este momentul perfect pentru a face primul pas către această experiență, iar Mogo.md este gata să fie partenerul tău de încredere în această călătorie. Сообщение Nu lăsa pentru noul an ceea ce poți face acum. Încheie anul 2023 cu propria ta mașină de la Mogo.md появились сначала на #diez.
Acum o oră
10:45
Apărut ca peste noapte, ca un gât de aer curat în miez de oraș aglomerat. În Moldova se face muzică. Iar Tatuni face muzică mai puțin obișnuită pentru plaiul mioritic: mix de pop și alternative rock cu elemente de muzică tradițională. A început cu pianul. Spune că muzica este cu el de mic, iar Tatuni nu e doar un nume. Dar ce să tot vorbim? Descoperă-l pe Tatuni în seria de interviuri #dinBunker. Сообщение (video) Tatuni: „Mă inspir din orice văd, simt și aud, rămânând sincer cu mine și cu muzica mea” появились сначала на #diez.
Acum 2 ore
10:30
Iarna și-a făcut simțită prezența, iar Shopping MallDova este pregătită să-ți ofere cele mai deosebite experiențe și amintiri, așa că prima lună a sezonului festiv este dedicată surprizelor pentru toți vizitatorii. Vrei să petreci timpul frumos sau ești în căutarea cadoului perfect pentru cei dragi? Stai fără grijă de la jucării și jocuri interactive, la accesorii, piese vestimentare pentru zilele reci și experiențe memorabile - le găsești pe toate la Shopping MallDova. Сообщение În timpul sărbătorilor de iarnă, Shopping MallDova devine un loc de poveste. Care este programul evenimentelor появились сначала на #diez.
10:15
Anul 2023 va fi cel mai călduros din istorie, după ce în luna noiembrie au fost înregistrate temperaturi mari, devenind a şasea lună consecutivă ce doboară recorduri. Despre acest fapt a anunţat serviciul european Copernicus în cadrul Conferinţei internaţionale pentru climă COP28, transmite AGERPRES. Сообщение Anul 2023 – cel mai călduros din istorie – după ce în luna noiembrie au fost înregistrate temperaturi record появились сначала на #diez.
10:00
Arheologii de la Muzeul Etnografic Sângerei au descoperit un cuptor de ars oale cu reverberație. Potrivit specialiștilor, acesta datează din mileniul al IV-lea înainte de Hristos. Сообщение (video) Arheologii au descoperit un cuptor de ars oale la Sângerei. Acesta datează din mileniul al IV-lea înainte de Hristos появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
09:15
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, 7 decembrie, ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii Comisiei vor discuta despre ultimele măsuri care vor fi luate pentru finalizarea completă a Planului de acțiuni, privitor la îndeplinirea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană. Сообщение Maia Sandu a convocat în ședință Comisia Națională pentru Integrare Europeană. Care va fi subiectul discuțiilor появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
22:15
Astăzi este a 651-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение SUA au acuzat în mod oficial patru militari ruși de crime de război. Cele mai importante evenimente din a 651-a zi de război появились сначала на #diez.
19:15
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, mergi la o degustare de vinuri sau la un concert. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa joi, 7 decembrie. Сообщение Spectacole, ateliere de actorie și degustări de vinuri. Cinci evenimente relaxante la care poți merge joi, 7 decembrie появились сначала на #diez.
19:00
Revista Time a numit-o pe cântăreața americană Taylor Swift persoana anului 2023. Interpreta a declarat pentru publicație că acum este „cea mai mândră și fericită”. Premiul este acordat anual unui eveniment sau unei persoane despre care se consideră că a avut cea mai mare influență asupra situațiilor globale din ultimul an. Сообщение Cântăreața americană Taylor Swift a fost declarată persoana anului 2023 de către revista Time появились сначала на #diez.
17:30
Poșta lui Moș Crăciun, o acțiune tradițională din cadrul „Academiei lui Moș Crăciun”, a fosta lansată în acest an în data de 5 decembrie Copiii care învață în liceele din Chișinău au avut ocazia să-i transmită personal lui Moș Crăciun scrisorile în care și-au expus dorințele. Personajul principal al sărbătorii a fost desigur Moș Crăciun. Pentru că Moș Crăciun nu-i poate ajuta pe toți, invită spre colaborare oameni cu inimă mare, care doresc să intre în rolul Moșului lui și să pregătească măcar o dorință, oricât de mică și modestă nu ar fi. Сообщение Poșta lui Moș Crăciun a început recepționarea scrisorilor. Preia rolul moșului și transformă visurile copiilor în realitate! появились сначала на #diez.
17:00
În acest weekend, la Chișinău se va desfășura un târg de caritate, cu participarea mai multor influencere din Republica Moldova care își vor dona hainele din garderobă în scopuri nobile. Târgul este organizat pentru a susține cazul unui băiat, diagnosticat cu cancer la ochi. Сообщение Vino la un târg de caritate cu influencerele de pe Instagram. Unde și cum poți procura haine din garderoba vedetelor din Moldova появились сначала на #diez.
16:00
Mai multe femei angajate la Spitalul Clinic Municipal „Sf. Arhanghel Mihail” îl acuză pe directorul instituției de hărțuire sexuală. Cazurile de abuz au fost documentate și publicate anonim de către redacția Moldova.org, organizație membră a Coaliției Naționale „Viața fără Violență”. Сообщение Participă la discuția publică despre cazurile de hărțuire sexuală de la un spital din Chișinău появились сначала на #diez.
16:00
Uniunea Cineaştilor din Republica Moldova în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei din Moldova și Ministerul Culturii organizează Gala Premiilor Cineaștilor. Scopul evenimentului este de a aprecia cele mai importante realizări cinematografice produse în ultimii ani şi a promova valorile domeniului cinematografic în rândul unui public cât mai larg. Сообщение Înscrie filmul tău la Gala Premiilor Cineaștilor și valorifică producțiile autohtone. Lista categoriilor la care poți participa появились сначала на #diez.
15:45
Liga Studenţilor (LS Iași) şi filiala acesteia din Basarabia solicită Președinției, Guvernului şi Parlamentului proclamarea pe teritoriul Republicii Moldova a zilelor de 1 decembrie și 27 martie ca zile de sărbătoare națională. De asemenea, liga cere proclamarea acestor zile drept zile libere prin lege, ocazii cu care autorităţile publice centrale şi locale, precum şi instituţiile de învăţământ, să organizeze manifestări aniversare şi cultural-artistice. Сообщение Liga Studenţilor din Iași și Basarabia solicită ca 1 decembrie și 27 martie să fie proclamate sărbători naționale în Republica Moldova появились сначала на #diez.
15:30
Sute de copii din familii defavorizate, care locuiesc în satele Republicii Moldova, vor avea parte de daruri de Crăciun din partea clienților Kaufland Moldova. În perioada 8-16 decembrie 2023, rețeaua de magazine Kaufland Moldova și Asociația Obștească „The Moldova Project” invită cumpărătorii să participe la campania „Să fii Moș Crăciun e Simplu!”, care presupune procurarea de produse (alimentare și nealimentare) pentru familii aflate la limita subzistenței. Сообщение Vino, procură și donează! Să fii Moș Crăciun e simplu появились сначала на #diez.
15:00
Pe 13 decembrie, la Artcor va avea loc evenimentul – Artist Program: Poveștile Nespuse ale Orașului. Cu această ocazie, la eveniment sunt invitați toți cei care poartă Chișinăul în piept. Сообщение Vino la un eveniment organizat de Artcor și vezi nouă case din patrimoniul național, transpuse în nouă povești digitale появились сначала на #diez.
14:45
Ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că în sezonul rece 2023/2024, mai multe categorii de persoane din Republica Moldova vor primi ajutor suplimentar. Acesta a anunțat că vor fi implementate cinci măsuri de suport pentru populație. Сообщение Plăți unice de 3 000 și de 5 000 de lei. Cinci categorii de persoane din Moldova vor primi ajutor suplimentar în perioada rece a anului появились сначала на #diez.
13:30
Din 4 decembrie a.c. maib anunță lansarea celui de-al doilea program de obligațiuni corporative, oferind oportunitatea clienților de a investi într-o alternativă financiară solidă și sigură. Obligațiunile corporative maib sunt instrumente financiare atractive, oferind posibilitatea gestionării economiilor personale și obținerii de beneficii semnificative pe termen mediu și lung. Сообщение Maib lansează al doilea program de obligațiuni corporative появились сначала на #diez.
13:15
Familia moldoveanului Boșcov Petru, care a decedat în Israel, va primi un suport din partea Guvernului în mărime de 300 000 de lei. O decizie în acest sens a fost votată de către cabinetul de miniștri astăzi, 6 decembrie. Сообщение Familia moldoveanului care a decedat în Israel va primi din partea statului 300 000 de lei появились сначала на #diez.
12:45
Stăpânii care au în grija lor pisici, câini, papagali, humsteri, iepuri decorativi și alte animăluțe de companie se ciocnesc deseori cu o problemă serioasă – la care farmacie să se adreseze și unde se află cea mai apropiată de casă. Pentru a le ușura viața atât acestor oameni grijulii, cât și a prietenilor lor mai mici, echipa #diez a realizat o listă de clinici veterinare din Chișinău. Сообщение Caut veterinării în Chișinău. Lista centrelor medicale pentru animalele tale de companie появились сначала на #diez.
12:45
Cetățenii care s-au înregistrat pentru a primi compensații la energie au primit pe parcursul zilei de ieri, 5 decembrie, categoria de vulnerabilitate energetică. Ministrul Muncii, Alexei Buzu, îndeamnă persoanele care nu sunt de acord cu vulnerabilitatea energetică ce le-a fost atribuită să solicite explicații de la echipa ministerului. Сообщение Cetățenii care nu sunt de acord cu vulnerabilitatea energetică primită sunt îndemnați să solicite explicații. Unde să vă adresați появились сначала на #diez.
12:15
Victoriabank, în colaborare cu AIESEC Chișinău, a organizat un eveniment de orientare în carieră pentru studenții din anul II și III. Într-o atmosferă degajată, ei au avut oportunitatea de a explora teme esențiale precum importanța dezvoltării carierei în domeniul bancar, evoluția pieței de muncă și rolul esențial al leadership-ului în mediul de afaceri. Сообщение Victoriabank și AIESEC – o colaborare de succes pentru orientarea în carieră появились сначала на #diez.
12:15
Ministerul Sănătăţii din România a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional după ce atât cazurile, cât și numărul de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi a crecut, informează AGERPRES. Сообщение În România a fost declarată epidemie de rujeolă la nivel național. Au fost înregistrate circa 2 000 de cazuri появились сначала на #diez.
12:00
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 6 decembrie, în cadrul ședinței Guvernului, hotărârea privind stabilirea cuantumului salariului minim pe țară în anul 2024. S-a decis ca salariul minim pe țară să fie majorat până la 5 000 de lei lunar, atât în sectorul real, cât și în sectorul bugetar. Сообщение (doc) Guvernul a votat! Salariul minim pe țară în anul 2024 va fi de 5 000 de lei появились сначала на #diez.
Ieri
11:15
Antreprenorii, tinerii cu idei creative, fondatorii de startup-uri, investitorii și toți cei interesați de accesul la finanțe alternative pentru dezvoltarea unei afaceri sunt invitați să participe la conferința „Finanțare alternativă pentru startup-uri și IMM-uri”, care va avea loc pe data de 8 decembrie, la Chișinău. Evenimentul va aduna pe aceeași scenă oficiali, profesioniști din domeniu, investitori și antreprenori din diferite domenii de activitate, care vor veni cu expertiză, studii de caz, sfaturi și recomandări pentru ca cei interesați să poată lua decizii informate cu privire la finanțarea afacerii. Cunoaște cine sunt speakerii conferinței: Сообщение Cunoaște cine sunt speakerii conferinței „Finanțare Alternativă pentru Startup-uri și IMM-uri” появились сначала на #diez.
11:15
Aurelia Hanganu a fost numită în funcția de directoare generală a Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare. O decizie în acest sens a fost luată de cabinetul de miniștri la ședința Guvernului din 6 decembrie. Сообщение Aurelia Hanganu va prelua funcția de directoare a Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare появились сначала на #diez.
11:00
Viorica Țîmbalari a fost numită în funcția de directoare generală a Agenției Naționale de Prevenire și Combatere a Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie începând cu data de 2 ianuarie 2024. O decizie în acest sens a fost luată de cabinetul de miniștri. Сообщение Agenția care se va ocupa de prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie are directoare появились сначала на #diez.
10:30
Studenții care învață la pedagogie vor beneficia de burse dublate. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat de cabinetul de miniștri la ședința Guvernului din 6 decembrie. Сообщение Guvernul a stabilit care sunt noile burse pentru studenții de la pedagogie. Cea mai mare este de 3 280 de lei появились сначала на #diez.
10:15
Dansatorii din Republica Moldova au devenit câștigătorii festivalului internațional la dans sportiv Chișinău International Open 2023. Tandemul format din Nichita Buga și Nadejda Bațatu a obținut locul I la categoria IDSA European Cup Youth & Adult din cadrul Cupei Europei desfășurată în capitală. Сообщение (foto) Un cuplu de dansatori din Moldova a câștigat Cupa Europei a Asociației Internaționale de Dansuri Sportive появились сначала на #diez.
09:45
Pe lângă faptul că în luna decembrie începe iarna astronomică, ne așteptă și două fenomene interesante. Este vorba despre două ploi de meteori – Geminide și Urside. Сообщение Sute de stele căzătoare! În luna decembrie ne așteaptă două ploi de meteori появились сначала на #diez.
09:15
Începând cu data de 7 decembrie, ora 23.30, până la data de 8 decembrie, ora 3.0, punctul de trecere a frontierei Leușeni va avea activitatea sistată. Сообщение Activitatea punctului de trecere a frontierei Leușeni va fi sistată temporar появились сначала на #diez.
5 decembrie 2023
21:45
Astăzi este a 650-a zi de război. În acest material, vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение Trei persoane au decedat și altele 10 au fost rănite în urma atacurilor rușilor asupra Ucrainei. Cele mai importante evenimente din a 650-a zi de război появились сначала на #diez.
19:15
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, iei micul-dejun cu un mentor sau vizitezi o expoziție. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa miercuri, 6 decembrie. Сообщение Petrecem mijlocul săptămânii în compania filmelor documentare. O listă de evenimente la care poți participa miercuri, 6 decembrie появились сначала на #diez.
18:30
În Republica Moldova, elevii cu vârsta de 15 ani se declară mulțumiți de viața pe care o duc, raportând, în medie, un nivel de satisfacție de șapte pe scala de la zero la 10. Datele sunt prezentate în Programul pentru Evaluarea Internațională a Elevilor PISA 2022. Сообщение (infografic) Cât de mulțumiți de viață sunt elevii din Moldova? Rata de satisfacție este mai mare decât media țărilor UE появились сначала на #diez.
18:00
Consumatorii casnici care s-au înregistrat în sistemul informaţional compensatii.gov.md până pe 25 noiembrie curent, deja pot să acceseze în cabinetul personal, informaţia privind categoria de vulnerabilitate energetică atribuită. De asemenea, această informaţie va fi comunicată tuturor solicitanților şi prin SMS, pe parcursul următoarelor zile. Despre acest lucru a anunțat Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Сообщение Cetățenii își pot afla gradul de vulnerabilitate în cabinetul personal de pe compensatii.gov.md появились сначала на #diez.
17:30
În perioada 16-17 decembrie, Consiliul Raional Soroca va organiza Festivalul Cultural Medieval „Soroca Porți Deschise”. Evenimentul își propune să promoveze tradițiile vestimentare, meșteșugurile tradiționale, dansul, muzica și teatrul medieval, precum și echipamentul de luptă și emblemele medievale moldovenești din perioada epocii lui Ștefan cel Mare. Сообщение O incursiune de două zile în epoca lui Ștefan cel Mare. Festivalul Cultural Medieval „Soroca Porți Deschise” revine cu o nouă ediție появились сначала на #diez.
17:30
Săptămâna 27 noiembrie – 1 decembrie 2023 a marcat o perioadă remarcabilă pentru delegația Universității Tehnice a Moldovei, care a efectuat o vizită de studiu la Universitatea de Stat din Carolina de Nord (NCSU), SUA. Сообщение Echipa UTM a efectuat o vizită de studiu la Universitatea de Stat din Carolina de Nord появились сначала на #diez.
17:30
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în Republica Moldova a organizat o lecție interactivă despre importanța și protecția solului pentru 70 de elevi din ciclul primar din Chișinău.  Сообщение În cadrul unui liceu din capitală, elevii au avut parte de o lecție interactivă în contextul Zilei Mondiale a Solului появились сначала на #diez.
17:30
Ai reușit pe 25 noiembrie să ajungi la Razyob 3.0? Dacă da, felicitări, ai fost printre cei 3 500 de oameni care au cântat la unison piesa „Noaptea pe la 3”. Dacă nu, atunci nu îți fă griji, Vlad Sabajuc, aka Satoshi, pregătește un nou concert în 2024. Despre emoțiile din timpul primului său concert de la Arena Chișinău, despre metodele prin care își menține energia în perioada turneului, despre echipa care îl susține din spate, despre planurile pentru anul următor, dar și despre multe alte detalii interesante din viața interpretul Vlad Sabajuc află din acest interviu. Сообщение (foto) Am fost la concertul Razyob 3.0 al lui Satoshi. Cum artistul își menține energia și ce pregătește pentru anul 2024 появились сначала на #diez.
17:00
Din dragoste pentru planetă și din mare respect pentru toți clienții maib care utilizează energia regenerabilă, maib a creat un nou produs creditar: „energie pentru comercializare”. Prin lansarea acestuia, banca își propune să susțină dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă, bazate pe tehnologia fotovoltaică, să încurajeze afacerile să producă energie regenerabilă și să o vândă, generând venituri și, totodată, contribuind la ecologia țării și a planetei. Сообщение Nou de la maib: creditul „energie pentru comercializare” destinat proiectelor fotovoltaice появились сначала на #diez.
16:45
Anual, la nivel mondial, în data de 5 decembrie, este marcată Ziua Mondială a Solului. În acest an, campania lansată de Organizația Națiunilor Unite urmărește să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța și relația dintre sol și apă în realizarea unor sisteme agroalimentare durabile și rezistente. Tema propusă pentru acest an, în contextul acestei zile, este „Pământul și apa: o sursă de viață”. Сообщение Astăzi este marcată Ziua Mondială a Solului. Moldova se numără printre țările cu cel mai fertil sol din lume появились сначала на #diez.
16:30
Programul PISA 2022 arată că la citire/lectură și la științe, punctajul mediu al fetelor din Moldova este semnificativ mai mare decât cel al băieților, care au obținut mai multe puncte la matematică în comparație cu fetele. Сообщение (infografic) Rezultate PISA 2022: băieții sunt mai buni la matematică, iar fetele la citire/lectură și științe появились сначала на #diez.
15:45
În weekendul trecut, Chișinăul a avut parte de un spectacol de mare anvergură! Într-o atmosferă de festival, cu personaje neobișnuite și covor roșu, PORT MALL a dat startul sărbătorilor de iarnă așa cum nu s-a mai văzut. Astfel, cel mai mare Mall din țară a devenit punctul de întâlnire a celor mai atipici Moși Crăciun: clasic, sport, modern și disco. Сообщение (foto) Patru Moși Crăciun au ajuns în Port Mall появились сначала на #diez.
15:45
În premieră pentru sportul moldovenesc, reprezentanții echipei naționale de para judo au reușit să obțină două medalii de aur la Grand Prix-ul de parajudo. Competiția sportivă s-a desfășurat la Tokyo, Japonia, în perioada 4-5 decembrie 2023, s-a anunțat într-un comunicat de presă. Сообщение În premieră, sportivii de para judo din Moldova au câștigat două medalii de aur la Grand Prix-ul din Tokyo появились сначала на #diez.
15:15
Această recunoaștere marchează ascensiunea pe scara mondială în domeniul telecomunicațiilor, consolidându-și statutul de afacere cu chip uman care îmbrățișează conceptul #DigitallyHuman. Сообщение (video) Moldcell a obținut prestigiosul premiu World Communication, la categoria Oameni și Cultură появились сначала на #diez.
15:00
Republica Moldova se află pe locul 45 din 81 de țări în clasamentul PISA 2022, un program internațional care evoluează o dată la trei ani competențele elevilor cu vârsta de 15 ani, la trei domenii de bază: citire/lectură, matematică și științe. Сообщение Rezultate PISA 2022: cât de pregătiți sunt elevii din Moldova la matematică, lectură, științe și pe ce loc se află țara la nivel mondial появились сначала на #diez.
13:30
Locuitorii satului Aluatu din raionul Taraclia vor ieși pe 17 decembrie pentru a patra oară la vot în acest an, pentru a-și alege primarul. Votarea va avea loc în cel de-al doilea tur, la care trebuie să participe cel puțin 20% din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Сообщение Locuitorii unui sat din Moldova vor ieși pentru a patra oară la vot în acest an, ca să-și aleagă primarul появились сначала на #diez.
12:15
În căutarea unor soluții pentru creșterea eficienței energetice, Moldova explorează mai multe opțiuni de alternativă funcționale deja la nivel internațional. În cadrul „Investor Connect 2023 - Studiu de caz: Energia geotermală” au fost invitați experți din Islanda pentru a împărtăși din experiența lor de transformare a Islandei în țara care utilizează 100 % din energia termică din surse regenerabile.  Сообщение Poate Republica Moldova să utilizeze energia geotermală?Aceasta și alte strategii de eficiență energetică pentru Moldova au fost discutate la „Investor Connect 2023” появились сначала на #diez.
11:45
În capitală a avut loc un accident rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt la intersecție cu strada Mihai Viteazul. Prin urmare, este afectată circulația troleibuzelor din zonă. Despre acest fapt a informat Regia Transport Electric Chișinău. Сообщение În atenția călătorilor! Două rute de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost redirecționate появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.