Parlicov: Posibilitatea de a livra gaz în Transnistria există, dar nu-s doritori să o facă gratuit în afară de Gazprom

Realitatea.md, 20 noiembrie 2023 22:40

Posibilitatea de a livra gaz în Transnistria există, însă există doritori să o facă gratuit în afară de Gazprom, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, la o emisiune de la Radio Moldova. „Tehnic, posibilitatea de a livra gaze în regiunea transnistreană există. Doar că nu există doritori pe piață în afară de Gazprom de a-l […] Articolul Parlicov: Posibilitatea de a livra gaz în Transnistria există, dar nu-s doritori să o facă gratuit în afară de Gazprom apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
11:40
În atenția călătorilor! Poliția de Frontieră informează că în punctul de trecere a frontierei Leușeni se atestă flux sporit de autocare, pe direcția de ieșire din Republica Moldova. „În această situație, se solicită înțelegere și răbdare din partea conducătorilor auto, în timp ce se gestionează fluxul”, precizează autoritățile. De menționat că, traficul din punctele de […] Articolul Flux sporit de autocare în punctul de trecere a frontierei Leușeni, la ieșirea din țară apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
11:30
Maia Sandu a semnat miercuri nouă decrete. Este vorba despre modificarea componenței membrilor Executivului, numirea unei noi judecătoare la Curtea Constituțională, denunțarea mai multor acorduri din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), dar și promulgarea unor proiecte de lege. Așadar, Viorică Puică i s-a conferit gradul de calificare superior după desemnarea în funcție de judecătoare a […] Articolul Maia Sandu a semnat 9 decrete! Vizează Guvernul, o judecătoare de la Curtea Constituțională și relațiile cu CSI apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Pentru unele persoane, porumbeii sunt doar o specie de păsări prietenoase; pentru altele, sunt șobolani cu aripi care fac mizerie. Dar în Japonia, porumbeii s-ar putea să fi devenit victimele unui act criminal, după ce poliția a arestat un taximetrist din Tokyo acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, […] Articolul Un taximetrist japonez a fost arestat pentru că a călcat un porumbel cu mașina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
10:50
Comuniștii și socialiștii resping inițiativa Maiei Sandu de a organiza un forum cu primarii aleși în Moldova. Conform lor, în perioada campaniei electorale guvernarea ar fi șantajat deschis alegătorii prin declarații despre faptul că finanțările externe vor ajunge doar în localități cu primari pro-europeni. „După eșecul rușinos din alegeri, Sandu și-a schimbat retorica și cheamă […] Articolul Comuniștii și socialiștii nu vor să își vadă primarii la forumul organizat de Sandu. Acuzații de șantaj apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
10:40
Comisia Națională pentru Integrare Europeană a aprobat joi, 7 decembrie curent, Planul pentru limitarea influenței excesive a intereselor private (deoligarhizare). Este vorba de excluderea lacunelor normative și deficiențelor practice, astfel ca instituțiile și resursele statului să nu mai poată fi utilizate în interesul unor grupuri criminale. De asemenea, conform planului, va exista un mecanism de […] Articolul Ultima oră! Instituția prezidențială anunță deciziile luate de Comisia Națională pentru Integrare Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Atunci când o relație se termină, mai ales dacă nu tu ai ales acest final, apare un cumul de emoții, credințe și afirmații negative, resentimente, dorința de răzbunare, lipsă de încredere (în tine sau în oameni, în general), orgoliu rănit, stima de sine la pământ, multe întrebări și concluzii de cele mai multe ori eronate. Care […] Articolul Te-a părăsit partenerul? Iată ce NU trebuie să-ți reproșezi niciodată apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Ministerul Sănătății a discutat doar neoficial cu administrația Spitalului „Toma Ciorbă” despre reorganizarea Spitalului. Directorul, Sergiu Vasiliţa, spune că i s-a comunicat în luna mai despre intenție. Doctorul a mai precizat pentru redacția Realitatea că atât spitalul „Toma Ciorbă”, cât și Spitalul Dermatologie, vor activa în continuare în aceleași sedii, însă vor avea o singură […] Articolul Reorganizarea de la Toma Ciorbă, discutată doar NEOFICIAL cu administrația! MS: În pandemie s-au ocupat 65% din paturi apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Caravana de Crăciun, în acest an, a ajuns la 800 de copii din familii social vulnerabile, în peste 20 de sate din raionul Anenii Noi. Acest lucru a fost posibil datorită suportului Fundației „Constantin Mimi”, Castel Mimi în parteneriat cu Round Table Moldova și autoritățile publice locale. „Copilașii au primit cadouri personalizate din partea altor […] Articolul FOTO Fundația „Constantin Mimi”: Caravana de Crăciun a ajuns la 800 de familii social vulnerabile apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un tânăr de 25 ani ar fi încercat să-și ia viața, însă a fost oprit de carabinieri. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 7 decembrie, în apropierea unui obiectiv diplomatic din Chișinău, anunță Inspectoratul General de Carabinieri al MAI (IGC). Oamenii legii spun că individul s-a baricadat în ghereta de serviciu, iar la […] Articolul La un pas de tragedie! Un bărbat ar fi încercat să-și ia viața sub ochii carabinierilor apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Pamela Anderson, în vârstă de 56 de ani, a avut o apariție deosebită la Fashion Awards 2023, care a avut loc la Londra. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Celebritatea a optat pentru un look total natural, fără un strop de machiaj. Ea a purtat o ținută complet albă. A ales o […] Articolul FOTO Pamela Anderson, fără machiaj la 56 de ani. Cum a apărut la Fashion Awards 2023 apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Minorul de 15 ani din Ialoveni, care în septembrie 2023 i-a luat viața unui bărbat de 34 de ani dintr-o localitate din același raion, riscă ani grei de închisoare. Potrivit notei informative emise de Procuratura Generală (PG), acuzatorii au trimis în judecată cauza penală. Mai exact, infracțiunea a avut loc pe data de 17 septembrie […] Articolul Minorul din Ialoveni, care i-a luat viața unui bărbat de 34 ani, refuză să facă declarații. Ce spun procurorii apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
09:40
Un locuitor al Capitalei de 33 de ani a fost condamnat la 4 ani și 8 luni închisoare, după ce oamenii legii au ridicat de la el 11 tipuri de droguri și psihotrope. Totodată, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că au fost confiscați de la bărbat 230.000 lei. Acuzatorii precizează că […] Articolul Locuitor al Capitalei – trimis după gratii. Oamenii legii au confiscat de la el și 230 mii lei apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un conațional de 27 ani a încercat să introducă ilicit în țară o cameră de supraveghere video, însă riscă să fie sancționat. Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în rezultatul controlului de specialitate al bagajelor pasagerilor rutei Varșovia-Chișinău. „În bagajul unui pasager a fost depistată o cameră de supraveghere video, pasibilă […] Articolul FOTO Un moldovean riscă să fie sancționat. Ce a încercat să introducă în țară apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă azi dimineață ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii Comisiei vor discuta despre ultimele măsuri care vor fi luate pentru finalizarea completă a Planului de acțiuni, privitor la îndeplinirea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul Ultima oră! Maia Sandu convoacă Comisia Națională pentru Integrare Europeană apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Embargo-ul aplicat de Moscova fructelor și legumelor din Republica Moldova este un răspuns la decizia Chișinăului de a se alătura sancțiunilor internaționale împotriva Rusiei. O spune directorul executiv al Institutului pentru Politici Europene și Reforme, Iulian Groza. Potrivit expertului, interdicția vine în contextul protestului agricultorilor, astfel Rusia sperând că fermierii își vor intensifica presiunile asupra […] Articolul Expert: Paleta de presiuni din partea Federației Ruse asupra Republicii Moldova este tot mai mică apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Libertatea de exprimare, evoluția fenomenului în contextul agresiunii rusești în Ucraina, dar și actele care garantează și reglementează respectarea acestui drept sunt subiectele care au fost discutate miercuri, 6 decembrie 2023, la Forumul regional al Consiliului Europei „Libertatea de exprimare în vreme de război”, desfășurat la Chișinău. Aflat la a II-a ediție, evenimentul a reunit […] Articolul A doua ediție a Forumului regional al Consiliului Europei, desfășurat la Chișinău. Subiectele abordate apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Recent, o balenă moartă a fost descoperită pe țărmurile din ”La Palma”, una dintre insulele Canare. Experții în biologie marină au rămas surprinși când au descoperit ce comoară se afla ”ascunsă” în stomacul mamiferului. Cel care a făcut public acest subiect este Antonio Fernández Rodríguez, șeful Institutului de Sănătate Animală și Securitate Alimentară de la Universitatea […] Articolul O balenă moartă a fost descoperită pe țărmurile din La Palma. Ce comoară a fost găsită în stomacul mamiferului apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Din fericire, cele două vedete s-au conectat instantaneu, făcând din producția din 1997 filmul pe care îl privim cu sufletul la gură și astăzi. Și la peste 20 de ani de la lansarea filmului în cinematografe, încă se spune că Succesul filmului Titanic s-a bazat pe chimia lui Kate Winslet cu Leonardo DiCaprio. „Odată ce […] Articolul Succesul filmului Titanic s-a bazat pe chimia lui Kate Winslet cu Leonardo DiCaprio. Ce spune actrița despre partener apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi,7 decembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Lansarea platformei digitale www.avahelp.md – un spațiu virtual inovator, destinat femeilor dornice să cultive ABILITĂȚI, să dezvolte VALORI și să întreprindă ACȚIUNI 10:00 Dezbaterea publică la tema: „Scenarii posibile pentru decizia Consiliul European cu privire la Moldova” 11:00 Ședința Parlamentului […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Amsterdamul își propune să atragă alt gen de turiști, după ce locuitorii acestui oraș s-au săturat de vizitatorii care vin doar pentru a petrece. O nouă campanie a fost lansată cu scopul de a arăta altă față a orașului. Astfel, Amsterdamul vrea să îndulcească mesajele de tipul „nu vă apropiați”, după ce o campanie a […] Articolul VIDEO Cum vor cetățenii din Amsterdam să scape de turiștii care vin în oraș doar pentru distracție apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
07:30
Serviciul de presă al poliției locale a precizat că o altă victimă se află în stare critică la spital. Cel puțin trei persoane au fost ucise într-un atac armat de către un atacator necunoscut la Universitatea din Nevada, Las Vegas, a relatat serviciul de presă al poliției locale pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter). […] Articolul Cel puțin trei persoane au fost ucise într-un atac armat petrecut la o universitate din Las Vegas apare prima dată în Realitatea.md.
07:10
Oficialii europeni sunt de părere că Republica Moldova merită să înceapă negocierile de aderare la Uniunea Europeană. O declarație în acest sens a fost făcută de Ramona Strugariu. Afirmația eurodeputatei vine în contextul în care săptămâna viitoare va avea loc reuniunea Consiliului European, informează jurnal.md. „Fiecare voce pe care am auzit-o, vorbesc despre lideri europeni, […] Articolul Europarlamentar, despre aderare la UE: Moldova merită să aibă această decizie apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil, transmite Reuters. Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe […] Articolul Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iulie apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Astrele vorbesc despre trei zodii care pierd bani în luna decembrie 2023. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare și nu reușesc să-și echilibreze cheltuielile înainte de sărbătorile de iarnă. Se anunță o perioadă agitată pentru aceste zodii. Nativii din zodiac au parte de o lună agitată. Trei dintre ei vor întâmpina probleme din cauza […] Articolul Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare în luna decembrie apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
23:00
Duminică, 3 decembrie, o barcă s-a răsturnat pe Rio de la Verona, în apropierea teatrului La Fenice din Veneția, într-un incident provocat de turiștii din Asia care nu au ascultat instrucțiunile gondolierului. Aceștia au mutat întreaga greutate a corpului pe o singură parte a gondolei în timp ce încercau să-și facă un selfie, conform relatărilor […] Articolul VIDEO Au vrut să-și facă un selfie însă s-au răsturnat cu gondola, la Veneția apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:30
Comedianţii ruşi Vovan şi Lexus, cunoscuţi pentru farsele telefonice făcute politicienilor europeni, au reuşit să-l atragă în capcană şi pe ministrul german al economiei, ecologistul Robert Habeck, de la care au încercat să obţină declaraţii despre Ucraina, scrie Agerpres. Într-o înregistrare publicată de cei doi comedianţi ruşi pe YouTube, în care poate fi recunoscută vocea […] Articolul VIDEO Noua victimă a farselor făcute de Vovan şi Lexus! Ministrul german al economiei le-a căzut în plasă apare prima dată în Realitatea.md.
22:00
Curtea Supremă de Justiție a admis astăzi recursul înaintat de Partidul Politic „ȘANSĂ” împotriva încheierii Curții de Apel Chișinău, din data de 30 noiembrie 2023, prin care, a fost declară inadmisibilă acțiunea PP „ȘANSĂ” privind anularea Dispoziției CSE. Astfel, instanța supremă a restituit cauza spre rejudecare Curții de Apel Chișinău. „La moment, dosarul urmează a […] Articolul DOC Câștig de cauză pentru Partidul Politic „ȘANSĂ” la CSJ! Dosarul a fost trimis la rejudecare apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Țările G7 au anunțat o interdicție pentru diamantele extrase din Rusia începând cu 1 ianuarie 2024. Interdicția nu se aplică diamantelor pentru uz industrial, scrie BBC. „Vom impune restricții de import pentru diamantele non-industriale extrase, prelucrate sau produse în Rusia până la 1 ianuarie 2024. Aceasta va fi urmată de restricții treptate privind importurile de […] Articolul G7 anunță interzicerea importurilor de diamante din Rusia apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 7-15 decembrie 2023. Ședința plenară de joi va începe la ora 11:00. Nouă dintre proiectele pe care le vor examina deputații vizează  ajustarea legislației naționale la aquis-ul UE. Printre acestea se regăsesc inițiativele legislative privind protecția secretelor comerciale; produsele alimentare și […] Articolul Parlamentul se întrunește joi în ședință. Pe agendă figurează 9 proiecte ce pregătesc Moldova pentru aderarea la UE apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024, scrie Bani.md. Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de […] Articolul BANI.MD Datoria țării „înghite” peste 5 miliarde de lei din bugetul țării în 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Letonia intenționează să prezinte săptămâna viitoare o propunere privind interzicerea totală a importurilor de cereale din Rusia în cadrul Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, adoptarea unei astfel de măsuri, ca parte a noilor sancțiuni legate de războiul desfășurat de Rusia în Ucraina, este susceptibilă să dureze o perioadă extinsă, conform agenției EFE. Ministrul leton […] Articolul Letonia va propune interzicerea totală a importurilor de cereale din Rusia în cadrul Uniunii Europene apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
În capitala ucraineană, pe teritoriul cetății Kiev, a fost ridicat un monument eroului Ucrainei Alexandr Mațievski, care a fost ucis de ruși pe front în decembrie anul trecut. Videoclipul execuției sale și cuvintele sale pe moarte „Glorie Ucrainei” au zguduit întreaga lume, scrie RBC.ua. „Sculptura este o copie aproape exactă a soldatului și a fost […] Articolul VIDEO Monument închinat soldatului moldovean pe care rușii l-au împușcat pentru „Glorie Ucrainei” – ridicat la Kiev apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Un incident cât pe ce tragic a avut loc în Bassano del Grappa, provincia Vicenza (Veneto), Italia, unde o moldoveancă în vârstă de 58 de ani a fost intoxicată grav după ce a consumat ciuperci otrăvitoare. Femeia a cules ciuperci în „Parco Ragazzi del ’99”, o mică pădurice din centrul istoric al orașului, scrie Rotalianul […] Articolul O moldoveancă s-a otrăvit în Italia cu ciuperci pe care le-a cules într-o pădurice. Cum s-a salvat? apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Falk Lange, anunță miercuri, 6 decembrie curent, reprezentanții Serviciului de presă al Președinției. Șefa statului i-a mulțumit șefului misiunii că, de aproape trei decenii, „instituția este un partener solid în procesul de reformare și democratizare a țării noastre și […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Președintele rus, Vladimir Putin, a început cea mai lungă călătorie externă de când a declanșat invazia contra Ucrainei. Din Emiratele Arabe Unite, se va îndrepta spre Arabia Saudită. În ambele țări, Rusia are interese mari. Vorbim de petrol, dar și despre evitarea sancțiunilor occidentale.  Vladimir Putin a ajuns în urmă cu puțin timp la Abu […] Articolul Putin cu cadouri pentru șeici, escortat de 4 avioane, a zburat în Orientul Mijlociu să discute despre petrol apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Ministerul de Externe a României (MAE) a organizat miercuri, 6 decembrie curent, încă o cursă de aducere a 29 de români și 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronavă militară. Printre cele 29 de persoane evacuate care au cetățenie română se numără și 9 copii. Ministerul nostru de Externe și Integrare Europeană (MAEIE) nu a […] Articolul Alți șase cetățeni din Republica Moldova sunt evacuați din Fâșia Gaza apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
Procesul penal pe numele liderului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, după incidentul din parcarea Hotelului Lions din capitală, a fost clasată. Despre asta a anunțat chiar el la începutul săptămânii curente. Potrivit ordonanței emise de procurori, încetarea urmăririi penale se dispune în temeiul articolului 275 punct 4 prim din Codul de procedură penală. Punctul prevede că „urmărirea penală […] Articolul VIDEO Procesul penal pe incidentul din parcarea unui hotel din capitală între Costiuc și paznic, clasat apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
În Republica Moldova sunt înregistrate peste 14.000 de organizații ale societății civile. Potrivit datelor prezentate de Serviciul Fiscal de Stat pentru anul 2022, 6114 de organizații necomerciale (Asociații Obștești, Fundații și Instituții Private) au depus declarația cu privire la impozitul pe venit. Aceste date pot indica și numărul real de organizații care au desfășurat activități […] Articolul FOTO, VIDEO Cu sprijinul Centrului CONTACT și USAID, organizațiile societății civile vor deveni mai reziliente apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
„Tu – rahat ce ești”, „închide gura ta spurcată”, tu „muc ce ești”. Așa calificative a utilizat o profesoară în raport cu elevii clasei a șasea a unui liceu din Capitală. NewsMaker.md a intrat în posesia unei înregistrări audio de la această „activitate educativă” realizată de unul dintre elevi. Poliția și Procuratura au anunțat miercuri, […] Articolul „Rahat și muc”. Poliția și Procuratura investighează cazul în care o profesoară insultă elevii la un liceu din capitală apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a plâns în timp ce le cerea femeilor să aibă mai mulți copii, spunând că este de datoria lor să oprească scăderea ratei natalității din țară pentru a întări puterea națională. În timp ce se adresa duminică miilor de femei adunate la o Reuniune Națională a Mamelor din Pyongyang, dictatorul […] Articolul VIDEO Dictatorul Kim Jong Un plânge în fața femeilor și le cere să facă mai mulți copii apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Familiile cu un soț străin care trăiește deja în Marea Britanie ar putea fi separate, în cadrul unui plan de reducere a numărului de migranți cu 300.000 pe an de către Regatul Unit. Partenerii străini ai britanicilor ar putea părăsi Regatul Unit la următoarea reînnoire a vizei – dacă venitul gospodăriei nu depășește 38.700 de […] Articolul Taxă pe iubire! Marea Britanie deportează soții „străini”, dacă partenerul nu câștigă o anumită sumă apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Comisia Europeană majorează cu 2,3 milioane de euro ajutorul pentru lupta cu corupția în Moldova. Cabinetul de miniştri a aprobat semnarea unui amendament la Acordul de finanțare. Banii vor fi utilizați pentru consolidarea supremației legii și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova. Astfel, sprijinul acordat de UE pentru acest scop crește până la 10,8 milioane de […] Articolul Comisia Europeană majorează cu 2,3 milioane de euro ajutorul pentru lupta cu corupţia în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Numărul șomerilor în Republica Moldova este într-o ușoară creștere, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În prezent, numărul celor care nu și-au găsit un loc de muncă este de peste 39 de mii. Acestea sunt datele Biroului Național de Statistică (BNS), publicate într-un raport. Cifra de peste 39 de mii este mai mare cu […] Articolul Numărul șomerilor în Republica Moldova, într-o ușoară creștere. Ce arată datele BNS apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Poșta lui Moș Crăciun a fost lansată oficial, iar micuții îi pot scrie despre visurile pe care le au. Pentru că magicianul este deja bătrân și îi vine greu să îndeplinească dorințele, are nevoie de ajutor. Spiridușii moșului au publicat deja câteva scrisori de-ale copiilor Moldovei. Le puteți citi AICI și îl puteți contacta pe […] Articolul FOTO, VIDEO „Moș Crăciun, mama vrea lemne, să facă focul în sobă”. Cum poți îndeplini visul unui copil de sărbători apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, se află în aceste zile într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii (SUA). Parlamentarul a participat la un eveniment organizat de Institutul Păcii din Washington, în care a ținut și un discurs. Popșoi a vorbit despre conflictul din regiunea transnistreană și eforturile de combatere a influenței maligne a Federației […] Articolul VIDEO Mihail Popșoi, plecat în SUA. A ținut un discurs în cadrul unui eveniment organizat la Washington apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Specialiști moldoveni, în colaborare cu experți internaționali, vor desfășura, în premieră pentru Republica Moldova, un studiu care presupune mai degrabă o analiză complexă a vaccinului antigripal. Studiul intitulat: „Evaluarea post-introducere a vaccinului antigripal (iPIE)”, va fi realizat în perioada 4-13 decembrie 2023, anunță reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). „Studiul este desfășurat pentru prima […] Articolul Vaccinul antigripal: O echipă de medici vor cutreiera satele Moldovei pentru a realiza un studiu apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Marea majoritate a românilor apreciază apartenența la UE și NATO, potrivit unui sondaj INSCOP, la comanda New Strategy Center. Totuşi, doar puțin peste jumătate dintre cei intervievați spun că ar lupta pentru România în cazul unui război, scrie Adevărul. 25.7% dintre respondenți cred că România ar trebui să iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 70.3% […] Articolul Cum se raportează românii la apartenența la UE și NATO și câți ar lupta ca să-și apere țara? apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Zi importantă în Capitală. Primăria municipiului Chișinău a lansat miercuri, 6 decembrie, primul Incubator municipal de afaceri, destinat tinerilor și migranților. Centrul este amplasat în spatele Preturii Buiucani. „Această clădire anterior era lăsată în paragină, iar noi am reușit să o reparăm și să o transformăm într-o locație atractivă pentru toți cei care vor dori […] Articolul VIDEO Eveniment important la Chișinău. A fost lansat primul Incubator Municipal de Afaceri apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Nuclearelectrica din România s-a alăturat Angajamentului Net Zero al industriei nucleare (The Net Zero Nuclear Industry Pledge), lansat pe 5 decembrie la COP28, în cadrul unui eveniment organizat ca parte a Programului tematic al Preşedinţiei COP28, scrie presa română. Conform unui comunicat al companiei, la iniţiativă au aderat 120 de companii, cu sediul în 25 de […] Articolul Nuclearelectrica din România se alătură încercării COP28 de triplare a energiei nucleare până în anul 2050 apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Peste 67.000 de familii vor beneficia de sprijin suplimentar din partea statului în perioada rece a anului. Anunțul a fost făcut de ministrul Alexei Buzu.  Oficialul menționează că au fost prezentate măsuri suplimentate pentru pensionari, familii în care cresc copii cu necesități speciale, gravide și persoane cu dizabilități. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul Ministrul Buzu: Peste 67.000 de familii vor primi sprijin suplimentar de la stat în perioada rece a anului apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.