Ministrul Parlicov spune unde este mai avantajos pentru Moldova să stocheze gazele naturale importate

Politik, 20 noiembrie 2023 22:30

Ministrul Energie, Victor Parlicov spune că cea mai mare parte din gazele naturale ale Moldovei, stocate anterior, sunt în depozitele din Ucraina. Potrivit oficialului, în România costurile de stocare sunt de 6 ori mai mari.  Ministrul Energiei a mai subliniat că țara noastră stochează gazele naturale cumpărate anterior în România și Ucraina. „Stocurile comerciale sunt ... Ministrul Parlicov spune unde este mai avantajos pentru Moldova să stocheze gazele naturale importate The post Ministrul Parlicov spune unde este mai avantajos pentru Moldova să stocheze gazele naturale importate appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 30 minute
11:40
Recent, Primăria Chișinău a a luat decizia de a menține creșterea taxelor cu doar 6,1 procente, exact ca și pentru anul 2023. Primarul, Ion Ceban a scris că „nu putem și nici nu vrem să punem presiune asupra mediului de afaceri” în condițiile în care situația economică a agenților economici este complicată   În același context, a ... După ce Primăria Chișinău a decis menținerea taxelor cu 6,1 procente, PAS spune că sistemul actual de taxare din Capitală este unul inechitabil The post După ce Primăria Chișinău a decis menținerea taxelor cu 6,1 procente, PAS spune că sistemul actual de taxare din Capitală este unul inechitabil appeared first on Politik.
Acum o oră
11:10
The post LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează proiectul Legii Bugetului de Stat pentru 2024, bugetul fondului social și cel al medicinii appeared first on Politik.
Acum 2 ore
10:50
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) respinge și condamnă „inițiativa Maiei Sandu de a organiza o așa-numită întâlnire cu primarii aleși din localitățile țării” Blocul a amintit că, „pe parcursul campaniei electorale, conducerea de vârf a țării, în persoana Președintelui Maia Sandu, Prim-ministrului Dorin Recean și Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, a șantajat deschis alegătorii, afirmând că ... Opoziția parlamentară îndeamnă aleșii locali să nu participe la Forumul primarilor, inițiat de șeful statului The post Opoziția parlamentară îndeamnă aleșii locali să nu participe la Forumul primarilor, inițiat de șeful statului appeared first on Politik.
10:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană. Membrii Comisiei au trecut în revistă progresele înregistrate în realizarea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate în raportul instituției din 8 noiembrie Participanții la ședința au aprobat un Plan pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (Plan de ... În ajunul summitului crucial al Consiliului European, Președintele Sandu a convocat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană – Ce s-a discutat The post În ajunul summitului crucial al Consiliului European, Președintele Sandu a convocat ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană – Ce s-a discutat appeared first on Politik.
10:20
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a constatat că protestele agricultorilor din centrul capitalei lunecă spre un conflict sistemic cu tensiuni majore și efecte extinse asupra stabilității economice Potrivit formațiunii, lipsa de dorință a actualei guvernări de a căuta soluții satisfăcătoare la revendicările agricultorilor confirmă calitățile îndoielnice ale miniștrilor săi și insolvența lor profesională. „Agricultura ... Coaliția pentru Unitate și Bunăstare: Protestele agricultorilor lunecă spre un conflict sistemic cu tensiuni majore și efecte extinse asupra stabilității economice The post Coaliția pentru Unitate și Bunăstare: Protestele agricultorilor lunecă spre un conflict sistemic cu tensiuni majore și efecte extinse asupra stabilității economice appeared first on Politik.
10:20
Curtea Supremă de Justiție a acceptat apelul Partidului Politic „Șansă” în procesul împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), care a decis să elimine candidații formațiunii din cursa pentru alegerile locale din noiembrie. Magistrații CSJ au admis recursul Șansă și au dispus anularea încheierii din 30 noiembrie a Curții de Apel Chișinău și restituirea spre reexaminare ... Dosarul Partidului Șansă împotriva CSE, rejudecat la Curtea de Apel Chișinău – Curtea Supremă de Justiție a admis recursul formațiunii The post Dosarul Partidului Șansă împotriva CSE, rejudecat la Curtea de Apel Chișinău – Curtea Supremă de Justiție a admis recursul formațiunii appeared first on Politik.
Acum 24 ore
22:10
Aproximativ 720 de mii de cetățeni au depus cerere pentru a beneficia de compensații la căldură pentru perioada rece a anului, a anunțat astăzi ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Gospodăriile casnice care s-au înregistrat, până pe 25 noiembrie curent, în sistemul informațional „Vulnerabilitate energetică ”, pentru a solicita compensații la energie, au putut ... Guvernul a început atribuirea gradelor de vulnerabilitate energetică – În ce categorie s-au înregistrat cei mai mulți beneficiari The post Guvernul a început atribuirea gradelor de vulnerabilitate energetică – În ce categorie s-au înregistrat cei mai mulți beneficiari appeared first on Politik.
15:40
Statul vrea să afle câți agricultori sunt în incapaciate de plată și să identifice motivele care au dus la intrarea în insolvență. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a cerut informații de la Asociația Lichidatorilor și Administratorilor din Republica Moldova privind situația fermierilor. Datele vor fi examinate de comisia specializată pentru identificarea soluțiilor. „Evident ... Statul vrea să afle mai mult despre starea economică a fermierilor – Ministrul Bolea a solicitat informații despre agricultorii aflați în insolvență The post Statul vrea să afle mai mult despre starea economică a fermierilor – Ministrul Bolea a solicitat informații despre agricultorii aflați în insolvență appeared first on Politik.
12:10
Comisia Europeană ar putea acorda Ungariei 10 miliarde de euro, după ce șeful Guvernului de la Budapesta a amenințat că va face tot posibilul pentru ca blocul comunitar să nu deschidă negocierile de aderare cu Ucraina și să nu mai aprobe un nou pachet de sprijin. Cu toate că Executivul de la Bruxelles a fost ... Comisia Europeană oferă Ungariei 10 miliarde de euro, după ce Budapesta a amenințat că nu susține deschidera negocierillor de aderare cu Ucraina – Expert: Un veto în privința Kievului ar putea amâna o decizie și pentru Moldova The post Comisia Europeană oferă Ungariei 10 miliarde de euro, după ce Budapesta a amenințat că nu susține deschidera negocierillor de aderare cu Ucraina – Expert: Un veto în privința Kievului ar putea amâna o decizie și pentru Moldova appeared first on Politik.
Ieri
11:50
Cuantumul salariului minim pe țară, atât în sectorul bugetar, cât și în cel real, va fi majorat cu 25 la sută în 2024 și va constitui 5000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de Guvern. Potrivit proiectului eleborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, se stabilește, începând cu 1 ianuarie 2024, salariul minim ... Statul ridică salariul minim pe țară la 5000 de lei The post Statul ridică salariul minim pe țară la 5000 de lei appeared first on Politik.
11:40
The post LIVE: Miniștrii Dan Preciun și Alexei Buzu fac declarații pentru presă, după ședința Guvernului appeared first on Politik.
11:40
Începând cu anul viitor, studenții pedagogi vor beneficia de burse în mărime dublă. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri, ca măsură de susținere a viitoarelor cadre didactice. Astfel, studenții de la ciclul I licență, care beneficiază de bursă de categoria I, vor primi lunar din bugetul de stat 2810 ... Veste bună pentru studenții de la pedagogie – Guvernul le dublează bursele The post Veste bună pentru studenții de la pedagogie – Guvernul le dublează bursele appeared first on Politik.
11:20
Fiecare al doilea adolescent din Republica Moldova este analfabet funcțional, or asta înseamnă că nu înțelege ce citește și nu poate rezolva probleme complicate la matematică. Sunt rezultatele evalurării internaționale PISA în ceea ce privește competențele elevilor, care plasează țara noastră sub media țărilor dezvoltate. În același timp, potrivit Ministerului Educației, se atestă un decalaj ... Studiu: Moldova sub media țărilor dezvoltate privind competența elevilor – Fiecare al doilea adolescent, din țara noastră, este analfabet funcțional The post Studiu: Moldova sub media țărilor dezvoltate privind competența elevilor – Fiecare al doilea adolescent, din țara noastră, este analfabet funcțional appeared first on Politik.
11:10
Protestul producătorilor de cereale care și-au adus tractoarele în PMAN ar mai putea dura. Asta deoarece guvernanții nu par să cedeze și să dea curs tuturor solicitărilor acestora. Deputatul PAS, Radu Marian, spune că fermierii ar trebui să înțeleagă că bugetul nu este „sac fără fund”, iar ca să le satisfacă doleanțele, autoritățile ar trebui ... Radu Marian către fermieri: „Bugetul nu este un sac fără fund, nu putem la nesfârșit să compensăm pierderi” – Forța Fermierilor: „Multă manipulare și minciună” The post Radu Marian către fermieri: „Bugetul nu este un sac fără fund, nu putem la nesfârșit să compensăm pierderi” – Forța Fermierilor: „Multă manipulare și minciună” appeared first on Politik.
5 decembrie 2023
22:50
UE este constrânsă să gestioneze cât mai eficient dosarul ucrainean pentru a nu compromite politica sa de extindere în totalitate, nu doar pe dimensiunea estică… Starea geopolitică de pe continentul european se situează la o intersecție critică înainte de finele anului 2023. Prognozele legate de dinamica interacțiunilor geostrategice depind de continuitatea solidarității Uniunii Europene (UE) ... Oboseala geopolitică din UE și pre-aderarea „în pachet” a Ucrainei The post Oboseala geopolitică din UE și pre-aderarea „în pachet” a Ucrainei appeared first on Politik.
22:30
Candidatul Partidului MAN la fotoliul de primar al comunei Bubuieci, o suburbie a Capitalei, obține câștig de cauză în prima instanță, după ce Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale i-a invalidat mandatul. La baza deciziei Consiliului electoral local s-ar fi aflat imposibilitatea confirmării de către Ministerul Educației a faptului că Leonid Umaneț a absolvit programul de ... Tărăboi postelectoral la Bubuieci – Instanța anulează decizia consiliului electoral local privind invalidarea mandatului primarului învingător la alegeri The post Tărăboi postelectoral la Bubuieci – Instanța anulează decizia consiliului electoral local privind invalidarea mandatului primarului învingător la alegeri appeared first on Politik.
22:00
Unul din cele mai vechi spitale din Moldova ar putea fuziona cu o altă instituție medicală. Este vorba de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” care ar putea fi reorganizat prin fuzionare cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de hotărâre de Guvern propus consultărilor publice. Reprezentanții Ministerului ... Unul din cele mai vechi spitale din Moldova ar putea fuziona cu o altă instituție medicală – Planul anunțat de Ministerul Sănătății The post Unul din cele mai vechi spitale din Moldova ar putea fuziona cu o altă instituție medicală – Planul anunțat de Ministerul Sănătății appeared first on Politik.
21:30
Premise de reducere a tarifelor la gazele naturale vor exista abia la primăvară. Declarația a fost făcută de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, la emisiunea Rezoomat de la RLive. Potrivit oficialului, tariful la gaz ar putea ajunge la 16-17 lei. „Prețul trebuie să fie cu circa doi lei mai mic. Dar când se v-a întâmpla acest ... Șeful Moldovagaz spune când ar urma să coboare tariful la gaz – Nu se va întâmpla în această iarnă The post Șeful Moldovagaz spune când ar urma să coboare tariful la gaz – Nu se va întâmpla în această iarnă appeared first on Politik.
20:50
De la 1 ianuarie Ministerul Afacerilor Interne va prelua în gestiune Serviciului național public pentru apeluri de urgență 112. O spune ministrul de Interne, Adrian Efros, potrivit căruia entitatea aflată acum în subordinea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării va fi restructurată, iar în caz de urgență poliția, IGSU și angajații din sistemul medical vor activa ... După tragedia de la Căușeni, MAI preia în gestiune Serviciul Unic pentru apeluri 112 – Care sunt argumentele ministrului Efros The post După tragedia de la Căușeni, MAI preia în gestiune Serviciul Unic pentru apeluri 112 – Care sunt argumentele ministrului Efros appeared first on Politik.
20:00
Guvernul urmează să identifice surse bugetare din interior și de pe extern pentru o promisiune făcută pedagogilor de a le majora salariile de la 1 ianuarie cu 15%. Totodată, valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 1900 până la 2100. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a vorbit într-o conferință ... De unde va lua statul bani și cât vor costa majorările de salarii în domeniul educației – Cifra anunțată de ministrul Dan Perciun The post De unde va lua statul bani și cât vor costa majorările de salarii în domeniul educației – Cifra anunțată de ministrul Dan Perciun appeared first on Politik.
17:20
Fermierii au protestat astăzi în capitală, au blocat Bulevardul Ștefan cel MareAu, au adus paie, struguri și bălegar pentru conducerea țării, dar n-au fost auziți de autorități. Agricultorii spun că vor continua să protesteze, iar tractoarele vor rămâne în PMAN. Totodată ei au declarat că au rămas decepționați de atitudinea autorităților și de modul cum ... FOTO-VIDEO: Au protestat în centrul capitalei, au adus paie, struguri și bălegar pentru conducerea țării, dar n-au fost auziți de autorități – Reacția Guvernului la protestul fermierilor The post FOTO-VIDEO: Au protestat în centrul capitalei, au adus paie, struguri și bălegar pentru conducerea țării, dar n-au fost auziți de autorități – Reacția Guvernului la protestul fermierilor appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Chiar dacă statul contractează credite și granturi pentru reabilitatrea infrastructurii feroviare din țară, pe interiorul ramurii există probleme sistemice. Una din ele este salarizarea angajațlilor de la CFM, implicit restanțele pe care le au feroviarii. Angajații Întreprinderii de Stat Căile Ferate ale Moldovei au restanțe la salarii de câteva luni. Administrația întreprinderii spune că a ... Semnal de alarmă pentru ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – Angajații de la CFM se plâng că nu și-au ridicat salariile din luna septembrie The post Semnal de alarmă pentru ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale – Angajații de la CFM se plâng că nu și-au ridicat salariile din luna septembrie appeared first on Politik.
09:10
România vede un dezgheț între Viena și București în privința Schengen. De când Austria a împiedicat în mod complet neașteptat aderarea României și Bulgariei la Schengen, oamenii de la București sunt furioși. Acum există semne că Viena ar putea ceda, notează Der Standard. La București există slabe speranțe că Austria ar putea renunța la veto-ul ... La un an de la veto-ul Austriei, privind aderarea României la Schengen există semne că ceva se mișcă – Care sunt prognozele The post La un an de la veto-ul Austriei, privind aderarea României la Schengen există semne că ceva se mișcă – Care sunt prognozele appeared first on Politik.
4 decembrie 2023
22:20
Starea de urgență nu va mai fi prelungită, dacă situația nu se va agrava, a declarat ministrul Afacerilor Interne, la o emisiune de la Radio Moldova. „Starea de urgență depinde de starea de securitate regională care există și care va fi după 30 de zile. Ne-am propus ca în această perioadă să avem o perioadă ... Ce se întâmplă cu Starea de urgență după 1 ianuarie – Ministrul Efros deschide parantezele The post Ce se întâmplă cu Starea de urgență după 1 ianuarie – Ministrul Efros deschide parantezele appeared first on Politik.
22:10
Ministerul Afacerilor de Interne (MAI) este în căutarea unui șef la Poliția de Frontieră. MInistrul Efros spue că va fi selectată „cea mai pregătită persoană ca să nu existe discuții, în mediul virtual, că nu este cea mai potrivită persoană” Sunt mai mulți pretendenți, dar încă o decizie finală nu a fost luată, a declarat ... MAI caută un șef la Poliția de Frontieră – Efros: „Selectăm cea mai pregătită persoană ca să nu avem discuții, în mediul virtual, că nu este cea mai potrivită persoană” The post MAI caută un șef la Poliția de Frontieră – Efros: „Selectăm cea mai pregătită persoană ca să nu avem discuții, în mediul virtual, că nu este cea mai potrivită persoană” appeared first on Politik.
21:40
Asociația „Forța Fermierilor” au avut astăzi, la Președinție, o întrevedere cu Maia Sandu în speranța că vor identifica soluții pentru a salva agricultorii de la faliment. Fermierii au declarat că nu au obținut „nimic concret” în urma discuțiilor și reiau protestele din capitală, inclusiv cu tehnica agricolă. Aceștia au precizat că mâine, 5 decembrie, începând ... Fermierii repornesc tractoarele – Nu au obținut nimic după întâlnirea cu șeful statului care i-a îndemnat să reia discuțiile cu ministerul și Guvernul The post Fermierii repornesc tractoarele – Nu au obținut nimic după întâlnirea cu șeful statului care i-a îndemnat să reia discuțiile cu ministerul și Guvernul appeared first on Politik.
15:00
Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE) se reuneşte, la Bruxelles, în zilele de 4-5 decembrie 2023, pe agenda discuţiilor aflându-se ca subiect posibil şi aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen Subiectul apare sub denumirea „Decizia Consiliului privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și România (Temei juridic: Articolul ... Încă o încercare de a discuta aderarea României la Schengen – Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne se reunește la Bruxelles The post Încă o încercare de a discuta aderarea României la Schengen – Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne se reunește la Bruxelles appeared first on Politik.
14:50
Fermierii cer un moratoriu pe achitarea datoriilor, iar deputații le promit prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului Fermierii solicită Guvernului să introducă moratoriu pe achitarea datoriilor față de toți creditorii, cu anularea penalităților de la bănci până la 31 octombrie 2024, iar Comisia de profil a Parlamentului le promite prelungirea legii privind rambursarea TVA-ului pentru producătorii ... Fermierii cer una, iar deputații le promit alta – În loc de moratoriu pe achitarea datoriilor, se promite prelungirea legii privind restituirea TVA-ului The post Fermierii cer una, iar deputații le promit alta – În loc de moratoriu pe achitarea datoriilor, se promite prelungirea legii privind restituirea TVA-ului appeared first on Politik.
14:10
La sfârșitul acestei săptămâni, se va desfășura Forumul primarilor, organizat sub egida Instituției Prezidențiale. La eveniment sunt așteptați primarii aleși, care sunt interesați să valorifice oportunitățile asociate cu integrarea europeană. „Dragi primari aleși, în următorii 4 ani de voi va depinde cum se dezvoltă localitățile noastre. Oamenii v-au oferit încrederea și susținerea, punându-și speranțele în ... După alegerile locale, Maia Sandu convoacă primarii la un forum – Ce subiecte vor fi abordate The post După alegerile locale, Maia Sandu convoacă primarii la un forum – Ce subiecte vor fi abordate appeared first on Politik.
13:40
Ministrul Energiei, Victor Parlicov dă, iarăși, de înțeles căspune că unele tarife la energie pentru consumatorii finali ar putea fi reduse în următoarele luni. Declarația survine în contextul prezentării de către ministrul Parlicov a stadiului de pregătire a RM pentru perioada rece a anului „Avem asigurată nu doar securitatea energetică a cetățenilor, dar și prețurile ... O nouă promisiune a ministrului Parlicov despre tarifele la energie – „Nu vreau să promit, dar, posibil, să fie reduse, pe parcursul iernii, o parte din prețuri” The post O nouă promisiune a ministrului Parlicov despre tarifele la energie – „Nu vreau să promit, dar, posibil, să fie reduse, pe parcursul iernii, o parte din prețuri” appeared first on Politik.
13:30
The post LIVE: Directorul Centrului pentru Combaterea Dezinformării, Ana Revenco le spune deputaților cu ce se va ocupa instituția pe care o conduce appeared first on Politik.
13:20
Federația Rusă impune, începând de luni, 4 decembrie, un nou embargou la importul fructelor și legumelor din R. Moldova. Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a invocat, la sfârșitul săptămânii trecute, că ar fi depistat în produsele din R. Moldova mai multe insecte dăunătoare (Grapholita molesta, Frankliniella occidentalis, Bactrocera dorsalis ... Din 4 decembrie, Rusia aplică o interdicție pentru fructele și legumele moldovenești – ANSA: Piața europeană este cea care apreciază fructele și produsele moldovenești   The post Din 4 decembrie, Rusia aplică o interdicție pentru fructele și legumele moldovenești – ANSA: Piața europeană este cea care apreciază fructele și produsele moldovenești   appeared first on Politik.
13:00
Consiliul Asociației Forța Fermierilor s-a întâlnit, în această dimineață, cu astăzi cu președintele Comisiei parlamentare pentru agricultură și industria alimentară Alexandr Trubca. Pe parcursul zilei agricultorii se vor întâlni cu Președintele Maia Sandu, totodată, ei spun că își doresc să vorbească astăzi și cu premierul Dorin Recean, dar și cu reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei ... Discuțiile cu fermierii se mută la Parlament și Președinție – „Dacă ajungem la un numitor comun, vom încheia cu protestele, dacă nu, înseamnă că vor fi prelungite” The post Discuțiile cu fermierii se mută la Parlament și Președinție – „Dacă ajungem la un numitor comun, vom încheia cu protestele, dacă nu, înseamnă că vor fi prelungite” appeared first on Politik.
12:40
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj prin care a îndemnat jurnaliștii să fie critici, să demonstreze curaj și să scoată la iveală adevărul. Aceste îndemnuri au fost lansate în cadrul Forumului Mass-Media 2023, care se desfășoară în aceste zile la Chișinău. „În contextul aderării Republicii Moldova la UE este important să ... Maia Sandu, îndeamnă presa din Moldova să fie critică și să păstreze angajamentul față de adevăr The post Maia Sandu, îndeamnă presa din Moldova să fie critică și să păstreze angajamentul față de adevăr appeared first on Politik.
12:10
The post LIVE: Ministrul Energiei, Victor Parlicov, susține o conferințî de presă privind pregătirea sistemului energetic al țării pentru sezonul rece appeared first on Politik.
2 decembrie 2023
22:40
Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei, Ghenadie Donos spune că salariul pedagogilor ar trebui majorat cu cel puțin 20%. Donos consideră că negocierile între profesori și stat trebuie să fie trecute prin  comisiile de dialog social, comisia tripartită Guvern-Patronate-Sindicate. Totdată, liderul sindical mai spune că profesorii din țară merită un salariu mai mare, iar ... Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei: Salariul pedagogilor ar trebui majorat cu cel puțin 20% The post Președintele Federației Sindicale a Educației și Științei: Salariul pedagogilor ar trebui majorat cu cel puțin 20% appeared first on Politik.
22:10
După ce Energocom a restituit statului suma de 1 miliard de lei, Comisia pentru Situații Excepționale a început distribuirea mai multor sume de bani pentru câteva domenii care au tangență cu sectorul energetic. Astfel, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va transfera în avans  200 de milioane de lei către Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica”, pentru compensarea ... După ce Energocom a restituit în Bugetul statului 1 miliard de lei, CSE a distribuit, prin derogare de la lege, mai multe sume de bani   The post După ce Energocom a restituit în Bugetul statului 1 miliard de lei, CSE a distribuit, prin derogare de la lege, mai multe sume de bani   appeared first on Politik.
22:10
Consiliul Politic Național al PAS s-a întrunit astăzi, 2 decembrie, pentru a trage concluziile alegerilor locale generale din noiembrie 2023 și a discuta despre acțiunile de viitor, atât la nivel local, cât și național. La ședința CPN au participat președintele PAS, Igor Grosu și premierul, Dorin Recean, deputați și miniștri, primari, consilieri, membri și susținători ... PAS a făcut totalurile alegerilor locale – Are 310 primari – Grosu: Urmează patru ani de muncă The post PAS a făcut totalurile alegerilor locale – Are 310 primari – Grosu: Urmează patru ani de muncă appeared first on Politik.
22:10
Centrul pentru Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării urmează să beneficieze de un buget de 20 de milioane de lei potrivit proiectului Legii bugetului pentru anul viitor. Directorul acestei instituții, Ana Revenco spune că instituția este în proces de creare a echipei și va avea menirea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, ... După ce va avea un buget de 20 de milioane de lei, directorul Centrului pentru Combaterea Dezinformării, Ana Revenco spune cu ce se va ocupa instituția The post După ce va avea un buget de 20 de milioane de lei, directorul Centrului pentru Combaterea Dezinformării, Ana Revenco spune cu ce se va ocupa instituția appeared first on Politik.
22:10
Astăzi, la Hamburg, a avut loc tragerea la sorți a grupelor pentru Campionatul European din 2024. România, revenită la turneul final după o pauză de 8 ani, a fost distribuită în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Iată mai jos programul complet al tricolorilor în faza grupelor. Euro 2024 debutează pe ... La Hamburg, a avut loc tragerea la sorți pentru Campionatul European din 2024 – România și-a aflat adversarele – Componența grupelor The post La Hamburg, a avut loc tragerea la sorți pentru Campionatul European din 2024 – România și-a aflat adversarele – Componența grupelor appeared first on Politik.
1 decembrie 2023
19:30
Asociația Forța Fermierului este indignată de schimbarea bruscă a poziției ministrului Bolea în problema instituirii moratoriului pentru fermierii care protestează. Căteva zile reprezentanții fermierilor onest și sincer au muncit împreună asupra mecanismului unui moratoriului țintit așa cum a propus ministrul Bolea pentru salvarea micilor agricultori de faliment, dar cu regret „cetățenii trebuie să cunoască că ... Forța Fermierilor: Cu minciunile ministrului Bolea ne-am clarificat – Așteptăm o întălnire cu conducerea țării, dacă nu, luni vom acționa, nu avem altă ieșire The post Forța Fermierilor: Cu minciunile ministrului Bolea ne-am clarificat – Așteptăm o întălnire cu conducerea țării, dacă nu, luni vom acționa, nu avem altă ieșire appeared first on Politik.
19:30
În luna martie am putea avea o nouă componență a Curții Supreme de Justiție. O spune ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Potrivit ei, comisia de evaluare a candidaților la funcția de membru CSJ și-a început activitatea și este în plin proces de examinare a dosarelor. Potrivit ministrului, numirea noii componențe a Curții Supreme de Justiție este ... Prognoze optimiste din partea ministrului Justiției – În martie, am putea avea o nouă componență a Curții Supreme de Justiție The post Prognoze optimiste din partea ministrului Justiției – În martie, am putea avea o nouă componență a Curții Supreme de Justiție appeared first on Politik.
19:30
Autoritățile își propun să corecteze un abuz al poliției și să permită automobilelor cu volanul amplasat pe partea dreaptă să circule pe drumurile publice din Moldova și seara. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a anunțat că a înregistrat un amendament în acest sens. Înainte de aceasta, a comunicat parlamentarul, subiectul a fost ... Parlamentul corectează un abuz al poliției – Șoferii moldoveni cu volanul pe partea dreaptă ar putea circula și pe timp de noapte The post Parlamentul corectează un abuz al poliției – Șoferii moldoveni cu volanul pe partea dreaptă ar putea circula și pe timp de noapte appeared first on Politik.
19:30
The post LIVE: Audieri publice organizate de Comisia economie, buget și finanțe, privind proiectul bugetului Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru anul 2024 appeared first on Politik.
19:30
Pasagerii interesați de transferul gratuit de la Chișinău la Aeroportul Internațional „George Enescuˮ din Bacău și retur, prin programul Bacău Re-Connect, trebuie să o facă, cu cel puțin 24 de ore înainte, rezervarea locului în microbuz și să prezinte un bilet de avion care are ca punct de plecare sau sosire aeroportul din Bacău. Procedura ... Aeroportul din Bacău, un nou pol de atracție pentru călătorii din Republica Moldova – Poți să ajungi gratis de la Chișinău spre acest aeroport The post Aeroportul din Bacău, un nou pol de atracție pentru călătorii din Republica Moldova – Poți să ajungi gratis de la Chișinău spre acest aeroport appeared first on Politik.
19:30
Aproximativ 2400 de militari au participat duminică, 1 Decembrie, la Parada Militară Națională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Au defilat detașamentele de militari străini din mai multe state inclusiv din Republica Moldova. La paradă au luat parte și Divizia 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii ... România sărbătorește Ziua Națională – Pe 1 decembrie 1918, s-a votat unirea principatelor și crearea statului unitar național român The post România sărbătorește Ziua Națională – Pe 1 decembrie 1918, s-a votat unirea principatelor și crearea statului unitar național român appeared first on Politik.
10:10
Executivul urmează să aprobe proiectul Legii Bugetului pentru anul 2024. Parametrii bugetului public național au fost estimați reieșind din prognoza indicatorilor macroeconomici pentru anii 2024-2026, precum și din obiectivele politicii bugetar-fiscale. Veniturile bugetului public național pentru anul 2024 se estimează la peste 107 miliarde de lei, cu 4,4% mai mult față de aprobat (modificat) pe ... LIVE: Ședința Guvernului – Se aprobă proiectul Bugetului pentru anul 2024, bugetul social și al medicinii The post LIVE: Ședința Guvernului – Se aprobă proiectul Bugetului pentru anul 2024, bugetul social și al medicinii appeared first on Politik.
08:30
Președintele Parlamentului, prim-ministrul și președintele Republicii Moldova nu au încălcat legislația atunci când au mers la întruniri electorale. O spune șefa Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman, potrivit căreia cei trei demnitari nu sunt obligați să-și suspende activitatea pe perioada campaniei electorale, dacă nu sunt concurenți electorali. De asemenea, potrivit Angelei Caraman, șeful statului, speaker-ul și ... Angela Caraman: Prim-ministrul și președintele nu au obligația de a-și suspenda activitatea în campanie The post Angela Caraman: Prim-ministrul și președintele nu au obligația de a-și suspenda activitatea în campanie appeared first on Politik.
30 noiembrie 2023
23:10
Decizia privind acordul Consiliului European de a începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE va fi una pur politică. Există, însă, mai multe scenarii, unul dintre care presupune amânarea luării unei decizii. Declarații în acest sens au fost făcute de ex-vicepremierului pentru Reintegrare, expertul în securitate, Alexandru Flenchea,notează jurnal.md „Nota pentru tema de ... Un fost Vicepremier pentru Reintegrare – Există mai multe scenarii privind negocierile de aderare a RM la UE The post Un fost Vicepremier pentru Reintegrare – Există mai multe scenarii privind negocierile de aderare a RM la UE appeared first on Politik.
22:50
Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a susținut astăzi un discurs în Parlamentul Republicii Moldova. Oficialul ucrainean a fost întâmpinat de șeful Legislativului, Igor Grosu, care a menționat că atât țara noastră, cât și Ucraina au ales calea democrației, calea europeană și au primit statutul de țări candidate la UE. „Speranța noastră este ca ... Președintele Radei Supreme de la Kyiv a susținut un discurs în Parlamentul de la Chișinău – Opoziția a absentat de la ședință și a lansat critici The post Președintele Radei Supreme de la Kyiv a susținut un discurs în Parlamentul de la Chișinău – Opoziția a absentat de la ședință și a lansat critici appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.