International Arbitration Conference ,,Smart Solution for Dispute Resolution between Professionals”, edition 2

Juridice Moldova, 20 noiembrie 2023 21:00

American Chamber of Commerce in Moldova și Chisinau International Court of Commercial Arbitration organizează cea de-a doua ediție a Conferinței Internaționale de Arbitraj cu genericul ,,Smart Solution for Dispute Resolution between Professionals”. Această conferință va deveni un pilon fundamental pentru comunitatea de afaceri și sectorul juridic din Republica Moldova. Ea va reprezenta o adunare crucială […] Articolul International Arbitration Conference ,,Smart Solution for Dispute Resolution between Professionals”, edition 2 apare prima dată în JMD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Juridice Moldova

Ieri
16:40
Pe 27 septembrie 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Negru v. Republica Moldova. Reclamanta se plânge de încălcarea drepturilor sale în baza Articolelor 8 și 13 din Convenție. În fapt: Reclamanta și tatăl său, I.N., au avut o dispută în privința unei case. În timp ce procedurile civile erau pendinte, I.N. […] Articolul CEDO. Negru v. Republica Moldova. Decizia procurorului de a include reclamanta în lista persoanelor căutate și de a publica informația, însoțită de fotografia ei, la sediul unui inspectorat de poliție. Încălcarea art. 8 din Convenție apare prima dată în JMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:20
Pentru prima data JURIDICE MOLDOVA organizează GALA JMD, scopul căreia este de a întruni într-un eveniment unic reprezentanții din profesiile juridice, organele decizionale ale țării, precum și mediul de afaceri. Acest eveniment se datorează partenerilor Galei Cu suportul: USAID, Sweden și UK Aid – care au sprijinit organizarea Conferinței IP law in the AI era […] Articolul GALA JURIDICE MOLDOVA 2023 apare prima dată în JMD.
19:30
Joi 30 noiembrie 2023, Consiliul Concurenţei a informat despre faptul că, este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi cu privire la angajamentele propuse de către „Birivofarm” SRL până la data de 02.01.2024. Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin e-mail, la adresa: office@competition.md […] Articolul Consultare publică asupra propunerilor de angajamente formulate de către „Birivofarm” S.R.L. în contextul examinării operațiunii de concentrare economică notificată dintre grupul ”Felicia” și „Peon – Farm” S.R.L. apare prima dată în JMD.
29 noiembrie 2023
08:00
Marți, 28 noiembrie 2023, Curtea Constituțională a pronunțat Hotărârea nr. 21 privind excepțiile de neconstituționalitate a articolelor 14 alin. (1), 55 alineatele (1), (4) și (6) și 62 alin. (1) din Legea cu privire la Procuratură nr. 3 din 25 februarie 2016. Circumstanțele cauzei La originea cauzei se află sesizările privind excepțiile de neconstituționalitate a […] Articolul Curtea Constituțională a examinat sesizările referitoare la regimul juridic al incompatibilităților pentru perioada suspendării din funcția de procuror în legătură cu începerea urmăririi penale în privința persoanei care ocupă această funcție apare prima dată în JMD.
21 noiembrie 2023
22:20
Asociația Studenților în Drept, USM organizează conferința: ,,Intersecția dintre tehnologie și justiție: Inteligența Artificială în Dreptul Civil”, care îi va avea în calitate de speakeri pe Maxim Macovei și Vlad Bercu. Conferința are drept scop de a descoperi noile frontiere ale legii și tehnologiei. 23 noiembrie 2023 16:00 Auditoriul 119, Facultatea de Drept, USM (blocul […] Articolul Conferința intersecția dintre tehnologie și justiție. Inteligența Artificială în dreptul civil apare prima dată în JMD.
19 noiembrie 2023
21:30
Începând cu anul 2008, între 8 și 10 decembrie (dată la care se aniversează și Ziua Internațională a Drepturilor Omului), are loc Concursul Național de Drept Umanitar și Drepturile Refugiatilor. Concursul este tradițional co-organizat de către Comisia Națională de Drept Internațional Umanitar (CNDIU), Centrul de Drept Internaţional Umanitar al Ministerului Apărării Naționale din cadrul Universității […] Articolul Concursul Național de Drept Umanitar și Drepturile Refugiaților 2023 – România, cu posibilitatea participării studenților din Moldova apare prima dată în JMD.
18 noiembrie 2023
21:00
Vineri 17 noiembrie 2023, Ministerul Justiției a informat despre lansarea procedurii de selectare a candidaților pentru poziția de arbitru din partea Republicii Moldova, în sensul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană. Potrivit art. 404 al Acordului, Republica Moldova urmează să propună o sublistă de cel puțin cinci persoane care doresc și sunt în măsură să […] Articolul Ministerul Justiției anunță concurs de selectare a candidaților pentru funcția de arbitru din partea țării noastre, în conformitate cu Acordul de Asociere RM-UE apare prima dată în JMD.
17 noiembrie 2023
08:10
Aspecte introductive Pentru a-şi îndeplini rolul său economic, societatea comercială a fost concepută ca un organism autonom căruia legea i-a conferit personalitate juridică. În doctrină societatea comercială este definită ca fiind o grupare de persoane constituită pe baza unui contract de societate care beneficiază de personalitate juridică şi în care asociaţii se înţeleg să pună […] Articolul Statutul juridic al administratorului societății comerciale apare prima dată în JMD.
16 noiembrie 2023
10:50
Zilele aceastea fost lansată lucrarea “Carieră în drept – prezentarea profesiilor juridice”, semnată de Natalia Gavrilenco și Oxana Novicov. Despre profesii sobre, asociate cu solemnitate și imunități într-o manieră lejeră și pe înțelesul adolescenților  – a fost provocare căreia au reușit să-i facă față autoarele  lucrării ”Carieră în drept – prezentarea profesiilor juridice”. Lucrarea a fost lansată de […] Articolul “Carieră în drept – prezentarea profesiilor juridice” primul manual de ghidare în carieră prin prisma a 15 profesii juridice apare prima dată în JMD.
15 noiembrie 2023
16:50
„Suveranitatea este indivizibilă” J.J. Rousseau 1. Definirea noțiunii identificarea deținătorului „suveranității naționale” a) Semnificația noțiunii „suveranitate” Etimologic, cuvântul „Suveranitate” provine din limba latină, în care de la cuvântul „super” (deasupra) a luat naștere substantivul „superanaitas”. Însă, în literatura politică și juridică a dobândit recunoaștere și utilizare varianta franceză „souveraineté”, juridicește vorbind „situația unui om care, […] Articolul Suveranitatea națională și principiul separației puterilor în stat apare prima dată în JMD.
14:50
Recent, am dat peste o carte deosebit de utilă, intitulată “How to Get a Job After Law School“, scrisă de Miller Leonard (materialul poate fi descărcă de pe pagina dumnealui de LinkedIn), un jurist cu o vastă experiență. Această lucrare este o resursă valoroasă pentru absolvenții de drept care se străduiesc să își găsească un […] Articolul De la Universitate la Carieră Juridică: strategii eficiente pentru obținerea jobului visat apare prima dată în JMD.
13 noiembrie 2023
12:30
Banca Europenă pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a publicat “Law in Transition journal 2023“. Publicația este structurată în două părți principale: Tranziția ecologică Secțiune care include articole precum: “Advancing corporate climate governance to meet the Paris Agreement objectives”: Discută despre importanța guvernanței corporative în contextul obiectivelor Acordului de la Paris. “The impact of climate change on […] Articolul BERD a publicat Law in Transition (ediția 2023) apare prima dată în JMD.
10 noiembrie 2023
11:40
Pe renumitul portal Above the Law, Av. Sharon D. Nelson a abordat o problemă actuală în ceea ce privește utilizarea de către firmele de avocatură a AI. Articolul intitulat “Shadow AI: A Thorny Problem For Law Firms” abordează problema emergentă a utilizării neautorizate a inteligenței artificiale (IA) în cadrul firmelor de avocatură, fenomen denumit “Shadow […] Articolul Marile firme de avocatură în fața provocării neașteptate a Shadow AI apare prima dată în JMD.
07:20
Pe renumitul portal Above the Law, Av. Sharon D. Nelson a abordat o problemă actuală în ceea ce privește utilizarea de către firmele de avocatură a AI. Articolul intitulat “Shadow AI: A Thorny Problem For Law Firms” abordează problema emergentă a utilizării neautorizate a inteligenței artificiale (IA) în cadrul firmelor de avocatură, fenomen denumit “Shadow […] Articolul Marele firme de avocatură în fața provocării neașteptate a Shadow AI apare prima dată în JMD.
7 noiembrie 2023
08:10
În perioada 25-28 octombrie 2023, câțiva avocați ruși au anunțat declanșarea unei greve ca formă de protest împotriva presiunilor guvernamentale: la mijlocul lunii octombrie au fost arestați apărătorii lui Alexei Navalnîi, precum și un avocat din Crimeea care a apărat prizonierii de război ucraineni și deținuții politici ruși. Între timp, guvernul a propus să le […] Articolul Avocații ruși au anunțat declanșarea unei greve ca formă de protest împotriva presiunilor guvernamentale apare prima dată în JMD.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.