Viorel Furdui: Acțiunile în cazul primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, aduc a vremurile…..teroarea guvernării palhotniuciste

Omniapres, 19 septembrie 2023 18:20

Viorel Furdui, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), declară că acțiunile în cazul primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, aduc a vremurile…..teroarea guvernării palhotniuciste Potrivit lui Viorel Furdui, cazul primarului de Nisporeni: Deja vue, din nou mascați, primari arestați, justiția ”reformată” și tot aceasta în perioada alegerilor?!  Sperăm că în cazul primarului orașului […] The post Viorel Furdui: Acțiunile în cazul primarului orașului Nisporeni, Grigore Robu, aduc a vremurile…..teroarea guvernării palhotniuciste appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum o oră
12:00
Polonia și Cehia, aflate pe granița de nord a Slovaciei, au anunțat marți că vor introduce de miercuri controale la frontierele cu această țară, deși toate cele trei state UE sunt în zona Schengen. Republica Cehă va introduce, începând de miercuri, controale temporare la granița cu Slovacia pentru a stopa fluxurile de migrație ilegală și […] The post Polonia și Cehia introduc controale la granița cu Slovacia appeared first on Omniapres.
Acum 2 ore
11:20
Natalia Morari explică cum guvernarea vine cu pomene electorale pentru a manipula masele de votanți – un spectacol de-a dreptul periculos, un fel de măr otrăvit. E aproape ca și cum ar ploua cu bani pre-electorali din cerul politic purificat!, mai spune Natalia Morari. Ce vremuri minunate ne trimite destinul, exact când începea să miroasă […] The post Natalia Morari: Guvernul descoperă fonduri miraculoase exact în ajunul alegerilor și își spală frumos hainele albe în lumină electorală appeared first on Omniapres.
Acum 4 ore
10:40
În cadrul vizitei la Lisabona, Președinta Maia Sandu a avut un dialog constructiv cu reprezentanții comunității moldovenești din Republica Portugheză. „Am cunoscut oameni de afaceri afectați de corupția de acasă, dar și pe cei dornici să investească și să susțină dezvoltarea economiei noastre. Am văzut tinerii care s-au format în Portugalia și care sunt interesați […] The post Maia Sandu după întânirea cu diaspora din Portugalia: „I-am asigurat că muncim zi de zi” appeared first on Omniapres.
10:30
Ilan Șor a depus o plângere penală pe numele Arinei Spătaru și Adrian Culai. Potrivit lui Ilan Șor: “Așa cum am promis și am declarat anterior, m-am adresat la Procuratura Generală a Republicii Moldova pentru a-i atrage la urmărire penală pe cetățenii Arina Spătaru și Adrian Culai pentru înșelăciune și deturnarea unei sume mari de […] The post Ilan Șor a depus o plângere penală pe numele Arinei Spătaru și Adrian Culai appeared first on Omniapres.
10:10
Adrian Albu, candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei, consideră că lipsa planului urbanistic general este una dintre problemele de bază a Chișinăului, care generează în lanț multe alte probleme. The post Adrian Albu: Lipsa planului urbanistic general este una dintre problemele de bază a Chișinăului appeared first on Omniapres.
09:50
Încă doua drumuri au fost date în exploatare Orhei, în sectorul Lupoaica, după renovare. Datorită conlucrării partidului „ȘANSĂ” și echipei lui Ilan Șor, s-au asfaltat străzile Nucarilor și Barbu Lăutaru, unde sunt peste 60 de gospodării în care locuiesc peste 200 de persoane. Ilan Șor recunoaște că aceste străzi nu sunt mari, dar asta nu […] The post Ilan Șor: Оrhei demult a devenit un exemplu pentru întreaga Moldovă appeared first on Omniapres.
09:10
Primăria a făcut și lucruri bune, însă s-a activizat mai mult în ultimul an, an electoral. Inclusiv proiectele de infrastructură în Chișinău, mai ales din curțile blocului, au început în ultima perioadă, declară Cristina Vulpe, candidat la funcția de Primar General al Municipiului Chișinău Din partea partidului „Șansă”. ”Eu locuiesc într-o curte de mai bine […] The post Cristina Vulpe: Echipa ”Șansă” vorbește despre lucruri făcute calitativ și pentru mai mult timp, dar nu până la prima ploaie sau prima iarnă appeared first on Omniapres.
Acum 6 ore
08:40
Fost vicedirector CNA, Cristina Ciubotaru, expert anticorupție, declară că la noi combaterea corupției este egală cu reforma Justiției, iar reforma Justiției este egală cu ”haideți să ne punem judecătorii care ne convin”, iar aceasta este o gândire tipică a celor care fură! The post Cristina Ciubotaru: Rezultatul reformelor este gândirea tipică a celor care fură! appeared first on Omniapres.
08:30
Autoritățile Republicii Moldova așteaptă decizia Curții Constituționale privind admiterea sau neadmiterea reprezentanților fostului partid Șor la alegeri și ulterior vor veni cu soluții pentru a securiza spațiul electoral. O spune președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul în care astăzi Curtea Constituțională analizează constituționalitatea prevederii din Codul Electoral, potrivit căreia pentru unii membri ai fostei formațiuni […] The post Igor Grosu: Așteptăm calm decizia CC și în funcție de decizie vom îndeplini acțiunile care se impun pentru a securiza spațiul electoral appeared first on Omniapres.
08:30
Două treimi (63,2%) din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool, iar 13,5% din decesele în rândul tinerilor sunt atribuite consumului de alcool. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ în contextul marcării Zilei naționale fără alcool, comunică Moldpres. Potrivit ANS, în acest an genericul Zilei naționale fără […] The post Două treimi din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool appeared first on Omniapres.
07:30
„Procuratura Anticorupție a decis să arunce mâța moartă, nu doar în ograda CNA, dar și a Comisiei Pre-Venting și Vetting”, astfel a comentat președinta Comisiei juridice numiri şi imunităţi, Olesea Stamate, scandalul în care este vizat Iulian Muntean, membrul CSM delegat de Parlament, învinuit într-un dosar de corupție. „Cine a fost obligat, conform legii, să […] The post Olesea Stamate: Procuratura Anticorupție a decis să arunce mâța moartă, nu doar în ograda CNA, dar și a Comisiei Pre-Venting și Vetting appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
23:30
Horoscop 3 octombrie – o zi cu rezolvări. O să ne orientăm spre lucrurile cu adevărat valoroase ca să nu ne pierdem în amănunte, să ne atingem scopurile. BALANŢA Întrevedere cu cineva care vă sugerează o idee de afaceri şi poate reuşiţi s-o puneţi în practică, să fie un câştig de imagine, urmat de unul […] The post Horoscop 3 octombrie – zodiile pentru care se anunță o zi importantă pe plan financiar appeared first on Omniapres.
23:00
Casa Albă a luat legătura cu aliaţii şi cu partenerii pe tema continuării finanţării pentru Ucraina, iar aceste discuţii vor continua, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, citată de Reuters. Congresul a adoptat sâmbătă o lege provizorie care a prelungit cheltuielile guvernamentale pentru mai mult de o lună, pentru a […] The post Casa Albă a vorbit cu aliaţii despre posibilele întârzieri ale noilor fonduri pentru Ucraina appeared first on Omniapres.
20:50
Comentînd cazul Arinei Spătaru, despre care s-a aflat recent că a fost agent sub acoperire într-un dosar ce vizează finanțarea ilegală a Partidului Șor, fostul viceministru al Justiției Nicolae Eșanu a declarat că practica infiltrării serviciilor secrete al statului în partidele politice este una periculoasă. Eșanu a salutat pe de o parte adoptarea unor noi […] The post Nicolae Eșanu: “Infiltrarea agenților secreți în partidele politice este inadmisibilă” appeared first on Omniapres.
16:50
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a suspendat pentru un termen de 3 luni licența de furnizare eliberată SRL „Rotalin Gaz Trading”. Concomitent, obligația temporară de a asigura consumatorii finali cu gaze naturale a fost impusă furnizorului de ultimă opțiune S.A. „Moldovagaz”, transmite Unimedia. „Această decizie a fost luată după ce SRL „Rotalin Gaz Trading” […] The post ULTIMA ORĂ: Companiile care livrau gaz la un preţ mai mic, a rămas fără licență appeared first on Omniapres.
16:20
93 de producători de vinuri își vor prezenta produsele de Ziua Națională a Vinului, din data de 7 și 8 octombrie, a declarat la emisiunea „Zi de Zi” de la Radio Moldova secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Andrian Digolean. Evenimentul este o ocazie specială de a celebra succesele vinificatorilor moldoveni pe scena globală. […] The post Peste 90 de producători de vinuri își vor prezenta produsele de Ziua Națională a Vinului appeared first on Omniapres.
16:10
Bolile cardiovasculare sunt în continuare cauza principală de deces în Republica Moldova. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, 55% din decesele provocate de maladiile netransmisibile, sunt cauzate de bolile de inimă. Datele Agenției pentru Sănătate Publică arată că în anul 2022, din 100 de mii de locuitori, aproximativ 30 de mii suferă de boli de […] The post Bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces în Republica Moldova appeared first on Omniapres.
15:30
Parlamentul ucrainean şi preşedintele acestuia l-au ironizat luni pe miliardarul Elon Musk după ce acesta a postat pe platforma sa socială un meme prin care lua peste picior insistenţa cu care preşedintele Volodimir Zelenski cere ajutor Occidentului pentru războiul împotriva Rusiei, relatează Reuters. Elon Musk este proprietarul SpaceX, care furnizează serviciile de comunicaţii prin satelit […] The post Elon Musk l-a ironizat pe Zelenski într-un meme. Parlamentul ucrainean îi răspunde appeared first on Omniapres.
15:20
Cu toții așteptăm cu nerăbdare momentul în care trecem la ora de iarnă. Este acel moment în care ne bucurăm de o oră în plus de somn, iar noaptea devine mai lungă. Ora de iarnă 2023 nu face excepție și aduce această schimbare binevenită în viața noastră. Dar de ce trecem la ora de iarnă […] The post Ora de iarnă 2023 – când dăm ceasurile înapoi toamna aceasta appeared first on Omniapres.
15:00
Noua ambasadoare a UE în Ucraina, Katarina Mathernova nu crede că cineva asigură Moldova că nu e nevoie să-și rezolve conflictul transnistrean Un raport scris de 12 experți franco-germani despre extinderea UE, publicat la 19 septembrie, atrăgea atenția printre altele că nu vor putea adera țări care au conflicte militare de durată. Chiar dacă nu […] The post ULTIMA ORĂ Ambasadoare UE: „Nu prea cred că cineva din UE ar fi dat Moldovei asemenea asigurări appeared first on Omniapres.
14:50
Renovarea sistemului termic a blocurilor de locuit și elaborarea, la nivel municipal, a unui cadru normativ în domeniul energetic sunt doar câteva obiective pentru a asigura eficienţa energetică a Chişinăului, prezentate de către Adrian Albu, candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei. Despre acestea el a declarat pentru Curentul.md. „Conceptul de eficienţă energetică a […] The post Adrian Albu: Sunt posibile progrese esenţiale în domeniul eficienţei energetice în Chişinău appeared first on Omniapres.
13:40
În perioada 2 – 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză pentru a promova aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și a aprofunda relațiile bilaterale. În cadrul vizitei, Președinta va avea o întâlnire și cu cetățenii noștri stabiliți în Portugalia. La 5 octombrie, Președinta va participa la […] The post Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia appeared first on Omniapres.
13:20
Renato Usatîi declară că a fost trădat de Nicolae Grigorișin și echipa care l-a urmat nu atunci când a trecut la alt partid, ori el poate să meargă la cinci partide în viață. Renato Usatîi declară că ”am fost trădat atunci, când unii consilieri l-au urmat pe Grigorișin, am fost trădat atunci când el a […] The post Renato Usatîi: Am fost trădat de ”colegii” atunci, când extorcau bani de la oameni de afacere din Bălți … appeared first on Omniapres.
Ieri
12:30
Caz ieșit din comun la Ocnița. Președintele Consiliului Electoral de Circumscripție, Sergiu Țaralunga, participă la ședințele de partid organizate de PAS. Dezvăluirile au fost făcute de către deputatul socialist, Adrian Albu, care a publicat și un proces verbal de la ședință. Parlamentarul a precizat că ”aceste alegeri sunt compromise din start, prin folosirea de către […] The post SCANDALOS: În plină campanie, membrii CEC participă la ședințele de partid organizate de PAS appeared first on Omniapres.
12:20
Ucraina “respectă alegerea poporului slovac”, a declarat luni şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, după victoria în alegerile legislative din Slovacia a partidului populist Smer-SD, formaţiunea fostului premier Robert Fico, care se opune ajutorului militar pentru Kiev, relatează AFP. “Respectăm alegerea poporului slovac, însă este prea devreme pentru a spune cum va afecta rezultatul acestor alegeri […] The post Kuleba: Ucraina ”respectă alegerea poporului slovac” după victoria populiştilor appeared first on Omniapres.
12:20
Procedura de vetting nu ar fi cea mai bună opțiune pentru reformarea unui sistem de justiție. De această părere este fostul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Daniel Morar. Într-un interviu exclusiv pentru „Cutia Neagră PLUS”,, acesta a menționat că șefii instituțiilor anticorupție ar trebui să aibă posibilitatea de a alege oamenii cu […] The post Daniel Morar: Vettingul nu este o procedură pe care eu aș accepta-o, dacă aș fi chemat să reformez un sistem appeared first on Omniapres.
12:11
Partidul “Șansa” și liderul acestuia, Alexei Lungu, transmit sincere felicitări persoanelor în vârstă, dragi nouă, cu ocazia acestei sărbători! Le dorim tuturor sănătate și viață lungă, dragoste și respect din partea rudelor și apropiaților. Președintele Partidului ”Șansă”, Alexei Lungu, declară că înțeleapta și puternica noastră generație vârstnică a muncit din greu pentru a ne oferi […] The post Alexei Lungu: Fiecare vârstnic trebuie să aibă un pachet complet de ajutor social, alocații, subvenții și alte facilități appeared first on Omniapres.
12:11
Construim o societate trainică atunci când avem o legătură strânsă și bazată pe respect între toate generațiile, susține Maia Sandu. De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, îmi doresc să conștientizăm cu toții bogăția experiențelor de viață a oamenilor în etate – ea reprezintă o rezervă de lecții învățate, istorie trăită și înțelepciune adunată de-a lungul […] The post Maia Sandu: Să ne vizităm rudele, părinții și bunicii care ne așteaptă mereu, cu răbdare și dor appeared first on Omniapres.
12:11
Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile într-un dosar de îmbogățire ilicită, pornit de un procuror detașat din raionul Hîncești, a anunțat chiar edilul capitalei. El spune că procurorii și cei ofițerii SIS au refuzat să se implice în această acțiune, în schimb ar fi acceptat cei de la Ministerul de Interne, anunță […] The post BREAKING NEWS VIDEO! Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile appeared first on Omniapres.
12:11
Podul de la Leova-Bumbăta, peste râul Prut, construit cu mare entuziasm să reducă aglomerația de la Vama Albița, nu își dovedește eficiența, iar una dintre explicații este că vameșii de la noul punct de frontieră nu au infrastructura necesară pentru a face controale corespunzătoare, transmite Radio România Actualități. Șoferii însă susțin că ocolesc acest punct […] The post Podul de la Leova-Bumbăta, peste râul Prut, nu își dovedește eficiența appeared first on Omniapres.
12:11
Avem o clasă politică neexperimentată, puțin romantică, puțin ideologică, fixată pe anumite crezuri, nu pe anumite adevăruri politice și, care, nu este capabilă să se impună nici în societate, nici în interiorul guvernării. De aici și lipsa de eficiență a actualei guvernări, spune Ion Sturza. Nu poți să te impui dacă nu știi, dacă nu […] The post Ion Sturza: Lipsa de capacitate este cea mai mare problemă a actualei guvernări appeared first on Omniapres.
12:11
Natalia Morari face o radiografie și-i amintește domnului Ion Guzun de la CSM, care se prezintă drept mare luptător pentru drepturile omului și stat de drept, cum au stat de fapt lucrurile în cazul lui Stoianoglo. După aproape doi ani de când l-au luat pe sus pe procurorul general al țării, Alexandr Stoianoglo, președinta Maia […] The post Natalia Morari: Cine va fi groparul Procuraturii Generale? Sigur, vorbim de Sergiu Litvinenco! appeared first on Omniapres.
12:11
Adrian Albu, candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei, astăzi l-am vizitat pe Mihail Gheorghevici Todoseiciuc, purtătorul de drapel al RSS Moldovenești la prima Spartachiadă a Popoarelor din URSS. Mihail Gheorghevici Todoseiciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, a fost purtătorul de drapel al RSS Moldovenești la prima Spartachiadă a Popoarelor din URSS. […] The post Adrian Albu: Persoanele în etate sunt purtătorii de glorii a statului Republica Moldova appeared first on Omniapres.
12:10
NEWS ALERT: Decizia CEDO în privința lui Alexandr Stoianoglo se tergiversează intenționat, declară Renato Usatîi, președintele Partidului Nostru. The post NEWS ALERT: Decizia CEDO în privința lui Alexandr Stoianoglo se tergiversează intenționat appeared first on Omniapres.
12:10
Ilan Șor anunță că începând cu luna octombrie, toți pensionarii din Găgăuzia, raionul Orhei și Taraclia vor primi lunar un adaos la pensia lor, în valoare de 1000 de lei. Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, aș dori să vă anunț o nouă inițiativă de susținere a pensionarilor noștri. Mă doare să văd cum […] The post Ilan Șor: Toți pensionarii din Găgăuzia, raionul Orhei și Taraclia vor primi lunar 1000 de lei adaos la pensie appeared first on Omniapres.
12:10
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis, duminică, la Kiev sporirea ajutorului militar al UE pentru a susţine Ucraina în războiul cu Rusia. Asta vine după ce Congresul SUA a votat o măsură care evită paralizia financiară a administraţiei federale americane dar în acelaşi timp elimină un ajutor financiar de şase miliarde de dolari pe […] The post Uniunea Europeană va spori ajutorul militar pentru Ucraina, anunţă Borrell la Kiev appeared first on Omniapres.
12:10
Alexandr Petcov este candidatul Partidului Nostru pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Acesta a fost prezentat oficial astăzi bălțenilor, alături de liderul formațiunii Renato Usatîi. Ex-primarul de Bălți va fi primul candidat în lista consilierilor municipali, transmite TVN.md. Alexandr Petcov este un istoric, politolog și politician moldovean, fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova de […] The post Partidul Nostru și-a prezentat candidatul pentru șefia Primăria Bălți. Usatîi – primul pe lista consilierilor appeared first on Omniapres.
12:10
Peste un milion de oameni, potrivit organizatorilor, s-au adunat duminică la un mare marş antiguvernamental, în centrul Varşoviei, la apelul opoziţiei, o adevărată demonstraţie de forţă cu 15 zile înainte de alegerile legislative, relatează AFP. ”Când văd aceste sute de mii de feţe zâmbind simt că vine un moment decisiv în istoria ţării noastre”, a […] The post ”Un milion” de oameni manifestează la Varşovia împotriva Guvernului, cu două săptămâni înainte de alegerile parlamentare appeared first on Omniapres.
12:10
Horoscop 2 octombrie – o să ne bucurăm de o rezolvare că prin minune şi totul se va simplifica, o să ne eliberăm de nişte poveri. BALANŢA O să faceţi rost de bani, poate vă suplimentaţi veniturile că o să daţi curs unor colaborări şi o să staţi mult mai bine din punct de vedere […] The post Horoscop 2 octombrie – BALANŢA – O să faceţi rost de bani appeared first on Omniapres.
12:10
Republica Moldova, datorită partenerilor euroatlantici, reușește să-și sporească reziliența în domeniul energetic, a declarat ministrul Energiei, Victor Parlicov, într-un mesaj video la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență, desfășurat astăzi la București. Totodată, acesta a precizat că Republica Moldova nu mai este dependentă în totalitate de gazele rusești, așa cum a fost până în anul 2021. „Din […] The post Victor Parlicov: Moldova nu va mai cumpăra gaze naturale de la compania rusească Gazprom appeared first on Omniapres.
12:10
Constatăm cu toții spectacolul pre-electoral între umbrele și câini a Maiei Sandu. Natalia Morari observă în ultima perioadă, doamna președintă ne bucură cu o gamă variată de imagini: când cu umbrela prin New York, când c-un câine schilodit, în încercări evident regizate de-a ne demonstra cât de mult îi pasă de animale și că de […] The post Natalia Morari despre „Doamna cu cățelul” și măiastra noastră printre sate, într-un tur al compasiunii appeared first on Omniapres.
12:10
Petru Rotaru, noul ministru al finanțelor, a fost, astăzi, prezentat echipei ministerului, în prezența prim-ministrului Dorin Recean și a fostei conducătoare a instituției, Veronica Sirețeanu. Șeful Executivului i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că și-a asumat conducerea unei instituții publice care stă la fundamentul structurii guvernamentale și i-a urat succes în activitate noului ministru. „Am […] The post Dorin Recean: Am toată încrederea că vom asigura continuitatea la Ministerul Finanțelor appeared first on Omniapres.
12:10
Unii dintre miniştrii de Externe din Uniunea Europeană nu se află la Kiev, în pofida convocării tuturor celor 27 de către şeful diplomaţiei europene la o reuniune ”istorică” în capitala Ucrainei, relatează CNN. Postul american scrie că face verificări cu privire la câţi miniştri de Externe din UE participă la reuniune. Mai mulţi şefi ai […] The post Unii dintre miniştrii de Externe din UE nu participă la reuniunea ”istorică” de la Kiev appeared first on Omniapres.
12:10
Cristina Vulpe, candidatul la funcția de Primar General al Municipiului Chișinăudin partea partidului „Șansă” s-a înregistrat oficial în cursa electorală pentru conducerea Primăriei Municipiului. Am depus cererea de participare la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Mă consider un cetățean îngrijorat și sunt pregătită să rezolv activ problemele orașului, declară Cristina Vulpe. Potrivit […] The post Cristina Vulpe: Trebuie să dăm orașului șanse să se dezvolte AICI și ACUM, și nu într-o perspectivă îndepărtată appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:40
Arina Spătaru declară că “a coborât în analele politice” pentru a “arată cetățenilor toată informația și să spun: oamenilor, opriți-vă!” The post VIDEO: Arina Spătaru “a coborât în analele politice” appeared first on Omniapres.
10:40
Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu în interesul unui grup criminal organizat, poate pleca peste hotare. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis cererea apărătorilor săi, care au solicitat permisiunea de părăsire temporară a Republicii Moldova, în scop de tratament. Informația a fost confirmată pentru Anticoruptie.md de comunicatorul Procuraturii pentru […] The post Anticoruptie.md: Iurie Topală a fost lăsat să plece peste hotare appeared first on Omniapres.
10:00
Profesorul universitar Constantin Șchiopu s-a declarat gata să renunțe la sporul unic de 5 000 de lei pentru cadrele didactice, anunțat recent de premierul Dorin Recean. Într-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului, doctorul habilitat în pedagogie a declarat că plata unică de 5 000 de lei, destinată pentru cadrele didactice de toate rangurile, este „umilitoare”, dat […] The post E umilitor! Un profesor universitar vrea să renunțe la sporul de 5000 de lei oferit de Guvern appeared first on Omniapres.
09:10
În trimestrul II al acestui an, persoanelor fizice din Republica Moldova le-au fost transferate din străinătate, prin intermediul băncilor licențiate, mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane dolari, în scădere cu 3,9 la sută comparativ cu trimestrul II 2022. Potrivit Băncii Naționale a Moldovei, din volumul total, circa 357,7 milioane dolari (în bază brută), adică […] The post Israelul a devenit principala sursă de transferuri de bani în Republica Moldova appeared first on Omniapres.
07:50
Horoscop 1 octombrie – o zi frumoasă. O să ne bucurăm de prezenţa celor dragi, de o gustare bună, de un peisaj, de lucrurile mărunte, dar care ne fac viaţa frumoasă. BALANŢA Aveţi chef de plimbare, vă duceţi într-o drumeţie şi vă rupeţi de zgomotul oraşului, sau de monotonia vieţii din ultima vreme şi o […] The post Horoscop 1 octombrie – o zodie se îndreaptă spre căsătorie și ar putea să-și ia casă appeared first on Omniapres.
30 septembrie 2023
20:50
Elon Musk i-a înfuriat pe guvernanții nemți după ce a susținut public un partid politic de extremă-dreapta din Germania, sugerând că actualul guvern nu ar trebui reales din cauza poziției sale față de actuala criză a migranților din Europa. Miliardarul a făcut acest comentariu într-o postare pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele […] The post Elon Musk înfurie guvernul german după ce și-a afirmat sprijinul pentru un partid appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.