Facilități pentru aflarea refugiaților ucraineni în statele UE

Vocea Basarabiei, 19 septembrie 2023 18:00

Refugiații ucraineni nu vor fi obligați să solicite azil în Uniunea Europeană dacă vor să-și prelungească șederea în statele UE. Comisia Europeană propune exceptarea ucrainenilor de la aceste reguli până în martie 2025, transmite Agerpres. „Ne susţinem vorbele prin fapte. Îi protejăm pe cei în nevoie încă din primele zile ale invaziei ruse în Ucraina […] Articolul Facilități pentru aflarea refugiaților ucraineni în statele UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Vocea Basarabiei

Acum o oră
16:40
Avocaţii specializaţi în drepturile omului care colaborează cu procurorul general al Ucrainei pregătesc un dosar pentru crime de război pe care îl vor înainta Curţii Penale Internaţionale (CPI) în care acuză Rusia că a provocat în mod deliberat foamete în timpul conflictului care durează deja de 19 luni, relatează The Guardian. Scopul este de a […] Articolul Putin riscă o nouă inculpare. Curtea Penală Internaţională ar putea acuza Rusia că a provocat în mod deliberat foamete în Ucraina după invazie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
16:00
Update: Apropierea iernii nu va opri neapărat înaintarea trupelor ucrainene în contraofensiva lor, arată Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în evaluarea sa din 23 septembrie.  “Deşi condiţiile meteorologice de sezon pot încetini mişcările terestre şi pot complica logistica, acestea nu vor opri definitiv operaţiunile ucrainene de contraofensivă”, scrie ISW. Organizaţia americană îşi bazează concluziile pe […] Articolul Război în Ucraina, ziua 578. ISW: Iarna nu va încetini contraofensiva Ucrainei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Cristina Vulpe este candidatul Partidului Politic „Șansă” pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presa. Cristina Vulpe este profesoară și mamă a treci copii. „Trebuie să modernizăm vechiul fond de locuințe și să construim unul nou, trebuie să construim noi grădinițe care vor fi gratuite. Trebuie să schimbăm […] Articolul Cristina Vulpe, candidata Partidului „Șansă” pentru funcția de primar al Capitalei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Suntem în toamnă, în anotimpul romanțelor și, corupți de nostalgie, cădem pradă amintirilor. Să depăne amintiri, în studioul postului de radio Vocea Basarabiei, au fost invitate duminică, 24 septembrie în cadrul emisiunii Iarba verde de acasă, interpretele, surorile, Diana și Veronica Văluță, fiecare dintre ele cu activitate separată.   Diana este o împătimită a romanțelor, […] Articolul AUDIO / Diana și Veronica Văluță: Ne dorim să aducem în scenă doar ce este frumos pentru public apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
13:50
Update: Șeful instalat de Rusia la conducerea regiunii ucrainene ocupate Donețk a impus starea de asediu, arată un decret publicat duminică. Potrivit documentului, Denis Pușilin a interzis prezența civililor pe străzi și în locurile publice de la ora 23.00 până la ora 4.00 în zilele de luni-vineri. Decretul interzice și adunările, mitingurile și demonstrațiile, precum […] Articolul Război în Ucraina, ziua 578: Pușilin a decretat stare de asediu în Donețkul ocupat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:50
Astăzi discutăm despre investițiile pe care autoritățile, guvernarea le face pe termen lung, mai cu seamă, dacă le face. Și ce promite opoziția, care vrea să vină în locul guvernării și ar fi logic să demonstreze că sunt mai capabili, că au grijă mai multă de țară, de noi, de cetățeni, și vor face treabă […] Articolul Anatolie Golea și Vitalie Călugăreanu: Investițiile strategice nu aduc dividende politice imediate, dar certifică maturitatea guvernării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
11:30
Update: Serghei Lavrov a vorbit, ieri, după participarea la reuniunea anuală a liderilor mondiali de la sediul ONU din New York, unde Ucraina şi aliaţii săi occidentali au încercat să obţină sprijin pentru Kiev în războiul împotriva Rusiei, informează Reuters. “Este complet irealizabil”, a declarat Lavrov despre proiectul de pace în 10 puncte promovat de […] Articolul Război în Ucraina, ziua 578. Lavrov, despre planul de pace al Ucrainei: “Nu este realist şi toată lumea înţelege acest lucru” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Automobilele cu motor electric și cele hibrid sunt tot mai populare în Republica Moldova. În ultimii 2 ani, numărul acestora a crescut considerabil. Potrivit datelor statistice din Registrul de stat al transporturilor, în anul 2023 au fost înmatriculate primar 25.136 de automobile, dintre care 611 sunt cu motorul electric, iar 4.471 – cu motor tip […] Articolul Automobilele cu motor electric și cele hibrid, tot mai populare în Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 8 ore
11:10
În ediția de azi: 1. Prețul la gaz va fi mai mic în perioada rece a anului, iar țara este mai bine pregătită de iarnă decât a fost anul trecut, dă asigurări ministrul Energiei, Victor Parlicov. 2. Un nou ultimatum al agricultorilor. Asociația Forța Fermierilor cere Guvernului să interzică de urgență importul de floarea soarelui […] Articolul VIDEO/ Retrospectiva săptămânii prezentată de Corina Bezer apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Update: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut sâmbătă după-amiază o escală scurtă în Polonia pentru a mulţumi şi decora doi voluntari polonezi, într-un moment în care relaţiile dintre Kiev şi Varşovia sunt foarte tensionate. La întoarcerea sa din Statele Unite şi Canada, Zelenski s-a oprit în oraşul Lublin, în estul Poloniei, dar, potrivit presei poloneze, […] Articolul Război în Ucraina, ziua 578: Zelenski a făcut o escală surpriză în Polonia, la întoarcerea din America apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
08:40
Invitatul emisiunii Pe Aripile Sportului este antrenorul de taekwondo, Roman Vataman. A studiat la una dintre cele mai prestigioase universități din Coreea de Sud, unde și-a perfecționat abilitățile în taekwondo, iar acum antrenează copiii din R. Moldova, fiind și directorul școlii sportive din Stăuceni. Roman Vataman, după experiențele acumulate în Coreea de Sud, încearcă să […] Articolul VIDEO/ Taekwondo în R. Moldova. Roman Vataman | Pe Aripile Sportului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:00
Vocea Basarabiei: Discutăm cu doctorul în științe agricole Gheorghe Gaberi, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Struguri. D-lui a fost viceministru al agriculturii, a fost șef la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, dar de ceva timp e preocupat mai mult de viticultură și vinificație. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Gheorghe Gaberi: Bine v-am găsit! […] Articolul Gheorghe Gaberi: Peste 50 la sută din plantațiile de viță de vie din Moldova nu mai sunt eficiente apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
17:50
Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, Mihail Bagas, reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi procurori de la Procuratura Anticorupţie la data de 21 septembrie, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Bagas este acuzat de spălare de bani și finanțarea partidelor politice. Candidatul […] Articolul 30 de zile de arest pentru Mihail Bagas, candidatul Partidului LOC pentru funcția de primar al municipiului Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Analistul politic, Roman Mihăeș, este candidatul Partidului Național Liberal din Moldova pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul Conferinței Organizației municipale a Partidului Național Liberal din Moldova(PNL). Contactat de Politik.md, Roman Mihăeș, a menționat că a acceptat propunerea PNL de a candida la Primăria […] Articolul Analistul politic, Roman Mihăeș, candidatul PNL pentru funcția de primar de Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Vocea Basarabiei: Dar chiar credeți că până în 2025 forțele antieuropene ar putea să ajungă să guverneze? Ion Sturza: Pot să guverneze și alții, care se declară pro-europeni. Noi trebuie să fim conștienți că orice guvernare, mai ales în condițiile acestea de crize majore, s-o spunem sincer, da, noi am trecut prin crize excepționale, dar […] Articolul VIDEO/ Ion Sturza: Eu am mari dubii că trebuie să acceptăm ca duduia din Găgăuzia să fie membră a Guvernului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
Gastronomia locală ocupă un loc aparte în satul Slobozia Mare, raionul Cahul. Este unul dintre elementele de bază ale identității localității de peste o sută de ani. Maria Minciună, proprietara atelierului gastronomic „La Tanti Mașa”, păstrează această tradiție și identitate cu sfințenie. Proprietara atelierului a povestit sâmbătă, 23 septembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, […] Articolul AUDIO / Maria Minciună, atelierul gastronomic „La Tanti Mașa”: Cred că ar fi bine să se editeze o carte despre bucatele păstrate cu sfințenie aici la sud apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Corpul Păcii este o agenție guvernamentală apolitică din SUA, fondată cu scopul de a sprijini popoarele în curs de dezvoltare și pentru a promova prietenia și pacea în lume. Corpul Păcii Moldova este o organizație de voluntari americani, care susține dezvoltarea comunităților din Republica Moldova. Ana Țîbuleac, managerul Programului de Predare a Limbii Engleze în […] Articolul AUDIO / Ana Țîbuleac, Corpul Păcii Moldova: Ne dorim ca activitățile noastre să fie incluzive apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
15:40
Deputații neafiliați, foștii socialiști Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi, rămași la data de 21 septembrie fără imunitate parlamentară, își vor petrece următoarele 30 de zile în arest. Potrivit deciziei pronunțate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, Alexandr Nesterovschi s-a ales cu mandat de arestare pentru 30 de zile, iar deputatul Irina Lozovan va sta 30 […] Articolul Ultima oră! Alexandr Nesterovschi, în arest pentru 30 de zile, iar Irina Lozovan, plasată în arest la domiciliu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, nu este de acord cu mustrarea aspră care i-a fost aplicată, în urma anchetei privind  incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Astfel, Vasiloi a contestat vineri, 22 septembrie, decizia în privința sa. Conform surselor Anticoruptie.md, dosarul a fost deja repartizat. Anticoruptie.md l-a contactat pe […] Articolul Tragedia de la Aeroport: Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, dă MAI-ul în judecată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Vocea Basarabiei: Dar chiar credeți că până în 2025 forțele antieuropene ar putea să ajungă să guverneze? Ion Sturza: Pot să guverneze și alții, care se declară pro-europeni. Noi trebuie să fim conștienți că orice guvernare, mai ales în condițiile acestea de crize majore, s-o spunem sincer, da, noi am trecut prin crize excepționale, dar […] Articolul VIDEO/ Ion Sturza: Eu am mari dubii că trebuie să acceptăm ca duduia de la Găgăuzia să fie membră a Guvernului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Update: Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi: 510 soldați, 11 tancuri, 21 de alte blindate de luptă, 33 de tunuri, 4 lansatoare multiple de rachete, două sisteme antiaeriene și 26 de diferite vehicule. Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.09.23 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22 […] Articolul Război în Ucraina, ziua 577. Emisarul lui Putin la ONU: Moscova menţine o comunicare informală cu ţările neprietenoase. Noua estimare a pierderilor rusești apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Reuniunea celor peste 30 de miniștri de externe în marja Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care se va desfășura la Chișinău în luna octombrie, ar fi o ocazie bună ca autoritățile de la Chișinău să solicite mai multă susținere pentru soluționare politică și pașnică a conflictului transnistrean. De această părere este expertul de la […] Articolul Expert de la București: Reintegrarea pașnică a Moldovei poate fi sprijinită de către partenerii occidentali apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
În ediția de azi: – Președinta Maia Sandu la Adunare Generală a ONU: Aderarea Moldovei la UE este singura cale de a ne proteja libertatea, pacea și democrația -Deputații lui Șor, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au rămas fără imunitate parlamentară, fiind acuzați de fapte de corupție. -Chișinăul va găzdui cea de-a patra reuniune a […] Articolul /VIDEO/ Retrospectiva Săptămânii la Vocea Basarabiei din 23.09.2023, prezentată de Maria Filimon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Cel puţin cinci persoane, între care pompieri şi muncitori, au murit şi peste 100 au fost rănite într-o explozie într-o fabrică din sudul Taiwanului, au anunţat sâmbătă autorităţile din insulă. Accidentul s-a produs vineri seară la o fabrică a producătorului de mingi de golf Launch Technologies Co, aflată în comitatul Pingtung. Operaţiunile de căutare şi […] Articolul Explozie la o fabrică din Taiwan: Cel puţin cinci morţi şi peste 100 de răniţi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
„Conducerea politică a Republicii Moldova este mult mai simpatică pe plan extern, decât pe plan intern”. De această opinie este ex-premierul Ion Sturza. În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Ion Sturza a menționat că neîncrederea cetățenilor în politicieni este generată de problemele cotidiene cu care se confruntă zi de zi. „Iarăși […] Articolul Ion Sturza: Conducerea Republicii Moldova este mai simpatică pe plan extern decât pe intern apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Judocanul Denis Vieru a cucerit medalia de bronz la Grand Slam-ul de la Baku în categoria de greutate de 66 kg. Sportivul din Moldova l-a învins în finala mică pe uzbecul Mukhriddin Tilovov. În calea sa spre podium, judocanul din Moldova a trecut de Konrad Shoka, care a concurat în calitate de atlet individual neutru, columbianul Juan […] Articolul Judocanul Denis Vieru a obținut bronzul la Grand Slam-ul de la Baku apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Ce dor mi s-a făcut iarăși de Suedia, când am aflat că în toamna acestui an, pe 15 septembrie, s-au împlinit 50 de ani de la întronarea regelui Carl Gustaf Folke Hubertus Bernadotte, iar festivitățile de la Stockholm prilejuite de acest jubileu au durat trei zile. De ce iarași? Ai mai fost la Stockholm? m-ar […] Articolul Minutul lui Vasile Botnaru- DOR DE SUEDIA ȘI DE MIKOLA GOGOL apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Două minore de 14 și 15 ani au fost reținute aseară fiind suspectate de săvârșirea unui omor cu deosebită cruzime. Potrivit poliției, fetele, aflându-se în gospodăria unui băiat în satul Ghermănești din raionul Telenești, ar fi intrat într-un conflict cu stăpâna casei, o femeie de 67 de ani, ulterior cearta degenerând într-o bătaie. „În rezultat, […] Articolul Cruzime fără margini: Două minore de 14 și 15 ani, reținute pentru omor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Update: Forțele ucrainene au avansat la sud de Bahmut și se pare că au înaintat în vestul regiunii Zaporojie, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare. Imaginile geolocalizate publicate vineri indică faptul că forțele ucrainene au avansat la sud-est de Klishchiivka (7 km la sud-vest de Bahmut). Un blogger afiliat Kremlinului Kremlinului […] Articolul Război în Ucraina, ziua 577. ISW: Forțele ucrainene au avansat la sud de Bahmut și au înaintat în vestul regiunii Zaporojie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Bună dimineața, dragi prieteni ai Vocii Basarabiei! Sunt Iulian Ciocan, vă invit din nou la „Radiografia Săptămânii”, o emisiune, așa cum știți, în care invit oameni din zona artei și culturii pentru a diseca actualitatea. Invitata mea din această dimineață este directoarea generală a Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi. Vocea Basarabiei: Mariana, bine […] Articolul VIDEO/ Mariana Harjevschi: Din lecturile pe care le-am făcut am văzut partea aceasta umană a lui Mircea Snegur apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
Ministrul Forțelor Armate ale Republicii Franceze, Sébastien Lecornu, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova la invitația ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi. Oficialii se vor întâlni la sediul instituției de apărare luni, 25 septembrie curent, unde vor susține declarații de presă. Potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării, agenda discuțiilor cuprinde subiecte cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul apărării, perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-francez, precum și alte […] Articolul Ministrul Apărării al Franței efectuează o vizită oficială în R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom vorbi despre șansele Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană până în 2030, cu sau fără Ucraina, despre Republica Moldova integrată în UE, cu sau fără regiunea transnistreană, despre ce se întâmplă în sudul Republicii Moldova, acolo unde a durat o criză politică, unii spun că încă […] Articolul Ion Sturza: Perspectiva de integrare europeană este realistică din considerente politice și Maia Sandu depune un mare efort pentru aderarea țării la UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit războiul Rusiei din Ucraina drept un genocid în timpul discursului său în fața Parlamentului Canadei, vineri, la Ottawa. „Este un genocid”, a spus Zelenski, adăugând că agresiunea rusă „trebuie să se încheie cu victoria noastră”, astfel încât Rusia să nu poată „aduce genocidul înapoi în Ucraina”. Președintele a mulțumit […] Articolul Război în Ucraina, ziua 577. Zelenski, discurs la Ottawa: Războiul pornit de Rusia în Ucraina este un genocid apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:00
Reprezentanți din peste 30 de țări și organizații internaționale vor participa la reuniunea a patra a Platformei de Sprijin al Republicii Moldova, care va avea loc pe 17 octombrie la Chișinău. În cadrul evenimentului urmează să fie analizate nevoile de sprijin pentru țara noastră, dar și crearea a două fonduri – unul pentru dezvoltarea infrastructurii […] Articolul VIDEO/ VB la Brânza, Cahul: Tragem nădejde să ne ofere iarăși compensații statul, mașina de lemne costă 12.000 de lei. Vrem țara în UE și Ilan Șor judecat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
22 septembrie 2023
22:20
În perioada 11-17 septembrie, CA a efectuat controlul serviciului media audiovizual de radiodifuziune sonoră „Vocea Basarabiei” la capitolul respectării Codului Electoral. În cadrul controlului a fost supus verificării principalul buletin de știri al zilei din prime-time-ul de seară. Astfel, CA a constatat că în perioada de raport „Vocea Basarabiei” nu a a reflectat niciun candidat […] Articolul Vocea Basarabiei Radio / TV, monitorizat de CA: Nu au fost comise încălcări la capitolul respectării Codului Electoral apare prima dată în Vocea Basarabiei.
21:30
În perioada 11-17 septembrie, CA a efectuat controlul serviciului media audiovizual de radiodifuziune sonoră „Vocea Basarabiei” la capitolul respectării Codului Electoral. În cadrul controlului a fost supus verificării principalul buletin de știri al zilei din prime-time-ul de seară. Astfel, CA a constatat că în perioada de raport „Vocea Basarabiei” nu a a reflectat niciun candidat […] Articolul Postul de televiziune Vocea Basarabiei, monitorizat de CA: Nu au fost comise încălcări la capitolul respectării Codului Electoral apare prima dată în Vocea Basarabiei.
21:10
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom vorbi despre șansele Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană până în 2030, cu sau fără Ucraina, despre Republica Moldova integrată în UE, cu sau fără regiunea transnistreană, despre ce se întâmplă în sudul Republicii Moldova, acolo unde a durat o criză politică, unii spun că încă […] Articolul Ion Sturza: Noi avem o clasă politică neexperimentată, puțin ideologică și care nu este capabilă să se impună nici în societate, nici în interiorul guvernării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Ucraina așteaptă și ajutorul din SUA Comisia Europeană a eliberat, vineri, o nouă tranşă, de 1,5 miliarde de euro, din pachetul de ajutor financiar de 18 miliarde de euro pe care Uniunea Europeană îl acordă Ucrainei anul acesta. Cu acești bani, țara vecină va putea plăti salariile şi pensiile şi poate să menţină funcţionale serviciile […] Articolul UE, o nouă tranșă de 1,5 miliarde de euro pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Politicianul fugar Ilan Șor recunoaște că finanțează proiecte politice la Chișinău și spune că va continua să susțină acele proiecte politice care vor lupta cu „regimul Sandu” care, potrivit lui, „a adus în Republica Moldova sărăcia, distrugând-o ca stat”. Fostul deputat declară că face acest lucru în mod legal. Declarațiile au fost făcute în contextul […] Articolul Ilan Șor recunoaște că finanțează proiecte politice la Chișinău și susține că o face legal apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Update: SUA vor trimite un “număr mic” de sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS în Ucraina, potrivit unor declarații sub anonimat ale unor oficiali americani, în contextul în care Casa Albă vrea să se asigure că nu furnizează arme care ar putea fi folosite pentru a lovi teritoriul Rusiei, de teamă ca […] Articolul Război în Ucraina, ziua 576: SUA vor trimite un “număr mic” de rachete cu rază lungă ATACMS în Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
După condamnarea definitivă a politicianului fugar Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat. Și deși organele de drept din Israel au solicitat mai multe precizări, procurorii moldoveni încă nu au un răspuns. Declarații în acest sens a făcut șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul […] Articolul Șefa PA: Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Șor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
În ediția de azi: – Ilan Șor recunoaște că „finanțează” partide politice. Este prima reacție după declarațiile făcute de ex-deputata Arina Spătaru privind dosarul penal pornit pe finanțărea ilegală a partidelor politice; – Nu vrea să compromită activitatea CSM. Magistratul Iulian Muntean a anunțat că depune cererea de demisie, după ce ministra Justiției i-a cerut […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Începând cu anul 2020 și până în prezent, procurorii au finalizat urmărirea penală în 12 episoade din dosarul frauda bancară. În cauzele penale trimise în judecată 17 persoane au statut de inculpat. Printre aceștia se numără fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, dar și ex-deputatul Vladimir Andronachi. Detalii în acest au fost oferite presei […] Articolul 17 persoane, învinuite în episoadele aflate pe rol în dosarul frauda bancară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
70 de școli din Republica Moldova au primit astăzi echipamente IT din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în cadrul proiectului Digitalizare în Educație, susținut de Guvernul României. Festivitatea de predare-primire a acestei importante donații de laptopuri și table interactive a avut loc, la Chișinău, în aula Regina Maria a Universității de stat […] Articolul 70 de școli din Moldova au primit table multifuncționale și laptopuri din partea României apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Ministerul Finanțelor va lansa pe piață internă obligațiuni de stat pe 10 ani. Obligațiunile de stat pe această perioadă sunt preconizate spre plasare, pentru prima dată, pe 27 septembrie. Potrivit sursei citate, emisiunea obligațiunilor de stat pe 10 ani va reprezenta un pas major spre completarea curbei randamentelor, alături de obligațiunile de stat pe termen […] Articolul Ministerul Finanțelor va lansa pe piața internă obligațiuni de stat pe 10 ani apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
O secvență audio, înregistrată în cadrul investigațiilor privind finanțarea ilegală a partidelor politice, care conține o parte din discuția purtată la 6 august 2023 de Ilan Șor și o altă persoană prin aplicația de comunicare BRIA a fost făcută publică de Centrul Național Anticorupție. Conversația este între Ilan Șor și secretarul general al partidului Alianța […] Articolul AUDIO/ Interceptări telefonice, publicate de CNA: Sumele fabuloase de bani oferite de Ilan Șor unui partid politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Update: Volodimir Zelenski este în Canada, unde are o întâlnire cu Justin Trudeau. Premierul canadian l-a așteptat pe liderul ucrainean la scara avionului și l-a îmbrățișat cu căldură. President @ZelenskyyUa and First Lady @ZelenskaUa, welcome to Canada. pic.twitter.com/NDVoDef5qI — Justin Trudeau (@JustinTrudeau) September 22, 2023 Update: Exporturile ucrainene de cereale au scăzut brusc la […] Articolul Război în Ucraina, ziua 576: Volodimir Zelenski este în Canada, unde are o întâlnire cu Justin Trudeau apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Oportunitățile și provocările din sistemul educațional vor fi discutate la primul Forum Național al Cadrelor Didactice, organizat în data de 7 octombrie în contextul Zilei Internaționale a Profesorilor, marcată la nivel mondial în 5 octombrie. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu. ”Vom discuta despre oportunități și provocări, despre bunele practici din Moldova și […] Articolul VIDEO/Provocările din educație, discutate la primul Forum Național al Cadrelor Didactice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Până la sfârșitul acestui an, în Sângerei vor fi încheiate lucrările de reabilitare a străzii centrale, cu o lungime de șapte kilometri, care a fost afectată în urma construcției drumului de centură a orașului. În cadrul unei vizite în localitate a ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, compania responsabilă de lucrări l-au asigurat pe demnitar că proiectul […] Articolul Lucrările de reparație a arterei principale din Sângerei, gata până la sfârșitul anului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Anul trecut, peste un miliard de dolari sau aproximativ 18 miliarde de lei au intrat în Republica Moldova prin intermediul schemelor ilicite de comerț. Cifra se regăsește într-o analiză a expertului economic ”IDIS Viitorul”, Veaceslav Ioniță, care prognozează același flux ilicit de capital și pentru acest an. Potrivit economistului, din analizele făcute din 2009 încoace, […] Articolul Anual, 18 miliarde de lei intră ilicit în țară, inclusiv prin evaziune fiscală și contrabandă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.